![]() |
Best Buy Guide - Beste AMD Socket AM4-moederborden Wat is het beste moederbord voor AMD Socket AM4? Op deze pagina vind je ons advies de beste AM4-moederborden. |
Gemiddelde gebruikersscore
ASUS TUF Gaming B550-PLUS
Gekozen aangezien ik issues had met een ander moederbord van de concurrent. Vorig bord had problemen met de Ryzen 5000 series. Dit bord van ASUS biedt alles aan voor wat je het nodig zou hebben als in gaming of productie is. Voor een goeie prijs/kwaliteit verhouding.
In mijn ogen de beste optie als je op zoek bent naar een betaalbaar B550 moederbord dat alle belangrijke features heeft (en meer)!
Review
Bij de upgrade van mijn computer was ik op zoek naar een moederbord dat betrouwbaar zou zijn voor gaming en tevens ruimte zou bieden voor toekomstige upgrades. Mijn keuze viel op de TUF Gaming B550-Plus na grondig onderzoek en het vergelijken van verschillende opties. De doorslag gaf de solide bouwkwaliteit, de brede reeks aan features, en de positieve recensies binnen de community over de stabiliteit en betrouwbaarheid van de ASUS TUF-reeks.
Als basis gekocht voor mijn game pc icm een Ryzen 5 3600, Nvidia GeForce RTX2070S en Corsair LPX 2x8GB 3600.
Goed B550 moederbord mét alle nodige features (PCI-E 4.0 x16 en x4 op m.2 slot), en zonder overbodige toevoegingen die het bord duurder zouden maken.
Hiervoor gekozen vanwege de prijs, de features en het design. En bij het installeren geen problemen ervaren. Ook na 2 weken intensief gebruik werkt alles nog steeds prima
BIOS is zeer gebruiksvriendelijk en uitgebreid, maar naar mijn mening nog niet compleet. Hopelijk komt dit nog met BIOS updates.
Een van de goedkoopste B550 moederborden die tevens goed leverbaar is. Probleemloze installatie van hardware en Bios. De Bios is zeer uitgebreid en duidelijk, er zijn veel instellingen voor fan-speed en voltage. Het systeem draait lekker vlot en stabiel. De temperaturen zijn dik in orde en tot heden geen problemen.
Moederbord was makkelijk en snel in te bouwen. De uitstraling van het moederbord vindt ik persoonlijk wel mooi.
Door de grote van mijn videokaart kan ik helaas de RGB punten niet zien die zijn aangebracht op de moederbord. Dit neemt niet weg dat hij niet goed presteert.
Kwaliteit van de bord is goed
Perfecte vervanger van mij oude Z77-moederbord (LGA1151) met i5-3570K.
Goede aansluitmogelijkheden m.b.t. SATA, fans, AIiO, M2-NVME etc.
Gekocht voor gebruik met een Amd ryzen 7 3700x.
Tot nu toe werkt het zonder problemen.
Enige wat wat lastig ging was de SATA aansluitingen op het mobo, die staan parallel aan het moederbord, dus was wat lastig stekker erin te krijgen.
Mooi mat zwart moederbrod dat visueel mooi te combineren valt met de jouw eigen RGB lichtjes en de ingebouwde RGB zones.
Goed moederbord met alle (en meer) I/O die ik nodig heb. Ik heb deze gekocht tegenover een b350 of b450 zodat ik over een aantal jaar een latere generatie Ryzen kan inbouwen.
Mooi bord met meer dan genoeg mogelijkheden.
Prima moederbord
Het is een goede kaart voor de prijs, het probleem is dat er geen wifi is.
Voor mijn nieuwe PC kocht ik dit moederbord. Bij het uitpakken merkte ik al dat het oerdegelijk aanvoelde.
Het moederbord was eenvoudig in te bouwen en de handleiding was uitgebreid en duidelijk. Geen problemen.
Even opletten met het plaatsen van de geheugen modules (dual channel A2 en B2 niet A1 en B1) en even kijken welk M2 slot de snelste was (ivm bandwidth sharing). Genoeg poorten voor mij en voldoende slots.
Een prima moederbord voor een schappelijke prijs, Ik ben er blij mee!
Gekozen omdat ik een goedkoper moederboard zocht met AM4 socket, met veel uitbreidingsmogelijkheden. Dit bord heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding voor de hoeveelheid opties.
Voor de prijs met RGB inbegrepen vind ik het een goeie prijs/kwaliteit. Helaas ondervond ik problemen bij het booten waar weinig hulp bij te vinden was. Na tweemaal firmware update en CMOS reset gelukkig in orde gekomen. Verder zeker tevreden over de bouwkwaliteit.
Gekozen want het was het beste moederbord en de mooiste dat ik had in mijn budget
het was mij eerst pc build, het was gemakkelijk om te gebruiken.
Het is een mooi moederbord voor de prijs, het heeft een mooie glimmende uitstraling en heeft een goed uitleg boekje erbij je kon meteen zien waar je moest zijn ik zal het aan raden het is een mooi ding voor de prijs
Goede prijs voor dit product. Werkt zoals ik had verwacht en ziet er goed uit in mijn build.
Het was weer een aantal jaren geleden, maar na het lezen van de Tweakers Best Buy Desktop Guide (1080p) begon het weer te kriebelen. Daarom besloten om mijn oude desktop pc te vervangen door een nieuwe self-build pc. Ik heb hierbij gekozen voor het Asus B550 TUF Gaming Plus moederbord. Het moederbord voelt degelijk aan en was eenvoudig en snel te installeren. Bouwkwaliteit en een usb-c aansluiting (achterkant pc) waren voor mij redenen om voor dit moederbord te kiezen. Heatsink op het m2 slot en de rbg led zijn leuke details. Enige nadeel is de aanwezigheid van slechts 1 interne usb 3.0 header. Hierdoor kan ik niet mijn Corsair 4000D front usb-c aansluiting niet gebruiken.
Prima bordje alles op en aan.
Goed moederbord dat komt met alle nodige, en zonder alle onnodige functies.
De LAN aansluiting liet mijn ethernet switch crashen, maar dit was snel verholpen na een driver update (van Realtek, niet van ASUS zelf)
Gebruik het nou 3 weken, in mijn eerste PC. De software werkt amper en de RGB die erop zit is niet bepaald speciaal.
Soms last dat het mijn VGA (die met VGA naar HDMI is gekoppeld) Monitor niet aan gaat na slaapstand. Veder niks speciaals.
Prima motherboard, ik moest alleen nog even de boot options aanpassen zodat de legacy installatie van windows herkent werkt, verder geen problemen
Top product. Wel jammer dat er geen 2 heatsinks mee worden geleverd voor de M.2, maar bijna elke Gen 4 SSD heeft er zelf wel 1tje opgeboud. Kortom; een TOPBOARD!
Solide moederbord. Biedt heel veel voor de prijs. Genoeg uitbreidmogelijkheden, mooi zwart, genoeg I/O. Hoewel ik de ASrock bios gewend ben, kan ik zeker overweg met deze Asus Bios.
Moederbord past goed bij een build van ongeveer 1000 euro. alles zit erop wat je nodig zou kunnen hebben voor een moderne 3de gen AMD build.
Het moederbord heeft 4 handige status led's die je kunnen helpen met troubleshooting.
mooi bord ziet er strak uit. jammer van het hebben van maar 1 heatsink terwijl er 2 m2 slots zijn.
bij mij zit er veel ruis als ik de microffon aansluit op de mic 3.5 aansluiting. en de microfoon is vrij zacht ook na volledig los zetten in windows.
Samenvatting: goed product tegen schappelijke prijs.
- Geschikt voor de gebruiker die goede prestaties wil én zelf ea. wil bijregelen qua performance.
- Voor echte overlclockers is denk ik een ROG bord prettiger
- 5e/6e stata poort enkel kunt gebruiken bij ipv 2e m.2 slot.
- Geen USB c intern.
Nu een paar maand in gebruik. Makkelijke installaties. Wat problemen met de bios, maar door handige led indicators voor troubleshooting snel opgelost.
Een mooi moederbord wat behoorlijk wat processorkracht aankan! Ik heb nu een 3900x met een overclock, en de VRMs worden nauwlijks warm. Goede features, audiokwaliteit is super. In het kort: aan te raden!
Een van de goedkopere opties maar nog wel eentje die voldeed aan mijn eisen. Goed bord verder alleen wat moeite met de m.2 ssd. Bios flashen was erg makkelijk. PCI clipje alleen was lastig. En de cpu fan header zat ver weg van de power supply.
Verder goed bord.
Prima product dat nog eens met een hoop mooie stickers komt ook!
Heb het moederbord net geinstalleerd. Vond het persoonlijk een makkelijke installatie. Het moederbord voelde ook stevig aan, dit gaf me wel het vertrouwen dat het van zeer goede kwaliteit was en goed zou presteren.
Ik heb dit moederbord uitgezocht om zijn prijs/kwaliteit-verhouding. Het bord heeft veel features voor een schappelijke prijs en het is toekomstbestendig: Klaar voor PCIe 4-SSD's en de volgende Ryzen-generatie. Daar moet je de bios nog voor updaten, maar met de Bios Flashback-functie kan dat zelfs zonder processor.
Hoge specs voor een lage prijs!
Voor dit moederbord gekozen vanwege de prijs/kwaliteitsverhouding. Bij het installeren heb ik geen problemen ondervonden. Ook na een paar dagen dit moederbord in gebruik te hebben werkt alles nog prima. De BIOS is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het enige jammere is dat het moederbord maar over 1 heatsink beschikt.
Mooi moederboard met genoeg uitbreidingsmogelijkheden.