![]() |
Best Buy Guide - Processor Best Buy Guide - De beste cpu's in december 2021 Wat is de beste processor? In deze Processor Best Buy Guide van december 2021 bepalen we op basis van onze testdata wat de beste cpu's van dit moment zijn. |
![]() |
Round-up - Processors tot 200 euro - Betaalbare, courante cpu's vergeleken Terwijl we aan de vooravond staan van de komst van AMD's Zen3-processors, bekijken we in deze review het huidige aanbod van consumentenprocessors tot 200 euro. |
Gemiddelde gebruikersscore
Eindelijk een processor waarin Intel meer te bieden heeft als AMD, teminste.. voor gamers.
Prima prestaties als upgrade van een oudere intel setup voor een zeer schappelijke prijs.
Heb een allround LGA1200 systeem gebouwd rondom deze processor (geen gaming of OC). Prijs/prestatie verhouding is dik in orde. De stockkoeler heb ik me niet aan gewaagd en deze direct vervangen (CM H412R). Dit pakte heel goed uit (koel en stil) en is dus een aanrader.
Voor 145,- een nette prijs voor de 6 cores en toekomstbestendigheid in games. De 11400f is 60,- duurder en het moederbord ook 20,- De AMD’s zijn te prijzig, en de budget modellen onverkrijgbaar. Keuze was duidelijk voor 235,- voor moederbord en processor.
Komend vanaf een i5-6500 gaat deze als een trein. In sommige spellen zelfs dubbele FPS. Officieel niet overklokbaar, maar in combinatie met een AsRock B460M kon ik vrij gemakkelijk de TDP ophogen en op standaard 4,0GHz uitkomen. Niet heel heet, maar zou toch 2 tientjes aan een betere/stillere koeler uitgeven!
Na 8 jaar mijn i5-3570k geüpgraded naar i5-10400f. Voor 133e op Amazon gekocht (1 feb 2021) en de volgende dag geleverd. Dan steekt Intel toch echt in het budget-midden segment price/performance kop en schouders boven AMD uit. Primair voor gaming, maar ook licht Lightroom/Photoshop werk.
Op dit moment ‘de’ cpu voor full hd gaming, goedkoper dan een ryzen 3600 en betere single core performance. Stock koeler is niet veel meer dan wat heatsink en een klein ventilatortje ook erg luid. Een ander cpu koeler(zoals een arctic freezer 34 of hyper 212)is wel aan te raden.
Wat een top ding, voor deze prijs, krijg je een heeele goede processor. Voor deze prijs hebt je (ongeveer) dezelfde performance als de Ryzen 5 3600.
Wilde een ryzen 5 3600 kopen voor mijn b450m moederbord. Een 3600 kostte begin december 250€, de 10400f 150€. Mijn half jaar oude 450m board verkocht voor 50€ en een gigabyte z490 gekocht voor 120€. Mijn oude 3200 geheugen kon zo over. Betere prestaties in games, koeler, en uiteindelijk goedkoper.
Prima CPU! Gebruik hem ism een B460 Asus moederbord.
Heb ook een Ryzen 5 3600 met een B550 moederbord maar deze Intel is qua prestaties beter in games maar is vooral koeler en efficiënter met energieverbruik.
Heb beide draaiende in combinatie met een 212EVO koeler.
Mooi prijsje voor een mid-tier CPU.