Netflix toont 4k-streams enkel nog bij duurste abonnement

Nieuwe Netflix-gebruikers kunnen enkel nog 4k-streams bekijken als ze het duurste Netflix-abonnement afnemen. Dat pakket kost 12 euro per maand. Met dat abonnement kunnen ook vier streams tegelijkertijd worden bekeken.

Netflix heeft de wijziging in zijn abonnementen stilletjes doorgevoerd, maar de verandering werd opgemerkt door de website HD Guru. Voor bestaande klanten verandert er voorlopig niets; tot augustus 2016 wordt hun bestaande abonnement gehandhaafd. Voor nieuwe abonnees is de wijziging echter al ingegaan: zij moeten voortaan het duurste abonnement afnemen om 4k-streams te kunnen kijken.

Met dat duurste abonnement kunnen gebruikers ook vier verschillende streams tegelijk kijken, waardoor het abonnement dus met vrienden kan worden gedeeld. Eerder dit jaar introduceerde Netflix een abonnement van 8 euro zonder hd-toegang. De prijs van het goedkoopste abonnement, dat toegang tot twee streams tegelijk geeft, werd toen van 8 naar 9 euro verhoogd. Ook die wijziging was voorlopig enkel voor nieuwe gebruikers.

Overigens is er nog relatief weinig 4k-content te vinden op Netflix. De door Netflix zelf gemaakte serie House of Cards is wel in 4k te streamen en ook de succesvolle tv-serie Breaking Bad wordt in 4k aangeboden. Om Netflix in 4k te kijken is een apparaat nodig dat de nieuwe hevc-codec hardwarematig kan decoderen. Daarmee zijn in de praktijk alleen moderne uhd-tv's met een ingebouwde Netflix-app geschikt.

Door Joost Schellevis

Redacteur

13-10-2014 • 08:36

176 Linkedin

Reacties (176)

176
172
145
3
0
15
Wijzig sortering
Deze wijziging is in België al van kracht sinds het hier uit kwam. Goedkoopste was enkel SD en 1 stream, middenste HD en 2 streams, het duurste UHD en 4 streams.
Ik wis niet eens dat het goedkoopste abbo alleen SD streams biedt. Wat is dat voor onzin? HD-ready is toch geen overbodige luxe? 480p lijkt me alleen handig op telefoons e.d. Maar ook die hebben tegenwooordig bijna UltraHD schermen.
Het is aan de uitgevers om te bepalen welke prijs ze aan een stream hangen, de rechten om een SD door te verkopen aan een klant is goedkoper dan de rechten van een HD stream, daarom is een abbo voor een HD duurder. Het is geen overbodige luxe, maar blijft natuurlijk luxe.
Ben het wel met je eens, maar aan de andere kant. Je krijgt waarvoor je betaald.
Ik vindt niet dat hier gebruikers mee worden 'gediscrimineerd' en zo lang als ze er duidelijk en transparant over zijn vindt ik het persoonlijk prima.

Persoonlijk voel ik ook helemaal niets voor 4k, maar Full HD weer wel.
En ik wil af en toe eigenlijk ook kunnen pijlen of ze ook leveren wat ze beloven.
Als ik namelijk een film op start zie ik al termen staan als HD en Super HD, dat zegt mij niets persoonlijk. En als dan de film start word ik meestal getrakteerd op een ruis en artifacts fest, wat weliswaar na een paar seconden weg gaat, maar het is voor mij soms moeilijk te bepalen of: het aan de stream ligt, aan het bron materiaal of dat de uitzending daadwerkelijk een 720p dan wel 1080p aanbied.

Opgeschaalde films zien er nu eenmaal niet uit als een echte volwaardige HD titel. Ja ze ogen lekkerder als je ze naast elkaar zet met het zelfde materiaal in SD, maar ik kan HD film 1 en 2 niet van elkaar onderscheiden kwa beeld kwaliteit als ik geen duidelijk referentie kader heb.

Dus mijn wens zou zijn:
- Duidelijk zijn over welk abonnement je nu afneemt en wat je kunt verwachten (zowel op papier als binnen de applicatie)
- En ergens duidelijk (liefst eerste paar seconden duidelijk in de hoek van je scherm) wat de kwaliteit is waar je nu naar zit te kijken in begrijpbare termen. Dus HD-ready, Full HD en 4k HD of de technische afmetingen 720p, 1080p en 2160p (wat ik persoonlijk prefereer, want dit zijn geen subjectieve termen, maar objectieve specificaties)

[Reactie gewijzigd door NEO256 op 13 oktober 2014 11:30]

Ultra HD is 4K, de huidige hoogste resoluties op smartphones zijn echter 2K.

Trouwens, dat zou zinloos zijn want dan ben je in no time door je bundel heen.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 13 oktober 2014 11:59]

Dan kun je alsnog beter op een groter scherm kijken als je perce 4K wilt.

Echter snap ik wel je punt.
Een TV heb je echter niet altijd bij je, maar een tablet of smartphone icm wifi weer wel. Denk aan hotels bijvoorbeeld. Of als je even in de slaapkamer in stilte een film wil afkijken via je tablet, of op de wc (we weten dat we het allemaal doen).

Maar 4K op tablets en smartphones is inderdaad onzinnig gezien er geen 4K schermen nog zijn ervoor. Maar als het techniek er toch al is, dan is het een kwestie van wachten op 4K schermen. Want die gaan hoe dan ook wel komen in tablets.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 13 oktober 2014 13:06]

4k is niet het zelfde als UHD zie onderstaande artikel:

http://www.trustedreviews...asons-why-you-should-care
Ik wis niet eens dat het goedkoopste abbo alleen SD streams biedt. Wat is dat voor onzin?
Klaarblijkelijk is het geen onzin, want hele hordes mensen blijft ook vrolijk DVDs kopen, en die zijn toch ook echt 480/576, en ja die kijkt men op 50" UHD schermen zonder blikken of blozen.
Sterker nog, ik heb Netflix iets meer dan een maand geleden afgesloten hier in Nederland en toen was dit ook al zo?
Anoniem: 463321
@Richh13 oktober 2014 13:10
Je weet het niet zeker?
Die vraagteken staat meer voor de reden waarom dit artikel nu door Tweakers geplaatst wordt.
Ik weet het wel zeker.
Netflix heeft de wijziging in zijn abonnementen stilletjes doorgevoerd, maar de verandering werd opgemerkt door de website HD Guru.
Lijkt me duidelijk?
Klopt, de keuze tussen de drie formules zat er al in een paar weken geleden. Ben zelf dan maar voor de HD stream gegaan, leek me de extra euro wel waard.
spijtig vind ik dat ze geen dolby D uitzenden bij hun fillms.
heb jij soms het duurste abo? want dan heb je al een ultra hd tv nodig toch?
Met dat duurste abonnement kunnen gebruikers ook vier verschillende streams tegelijk kijken, waardoor het abonnement dus met vrienden kan worden gedeeld.
Maar die vrienden moeten dan wel tot 1 huishouden behoren (studentenhuis)? Het zou wel heel bijzonder zijn als het bedoeld is om op verschillende adressen te gebruiken.
Nope, 4 schermen = 4 schermen.. Wij delen de verbinding toevallig met vrienden en dat werkt uitstekend. Heerlijk ook dat hier geen vervelende blokkade op zit, je betaald voor 4 en krijgt 4.. lekker simpel en duidelijk.
Dus 3 buren en ik kunnen 1 abonnement nemen of zijn het 4 schermen per IP?
Dus 3 buren en ik kunnen 1 abonnement nemen of zijn het 4 schermen per IP?
4 schermen op 1 abonnement tegelijkertijd. Maakt niet uit welke schermen - dat kan evengoed een pool zijn van 16 toestellen. De enige restrictie is dat er niet meer dan 4 tegelijk actief zijn.

Ik heb het onlangs getest met mijn broer. Mijn TV, laptop, tablet en smartphone. Hij met een smartphone. Op het vijfde toestel dat inschakelt krijg je dan een melding dat je niet meer kan bekijken.

Dus inderdaad, je 3 buren en jijzelf kunnen 1 abonnement nemen. Maar dan moet je er ook op rekenen dat elk zich op elk ogenblik aan slechts 1 scherm houdt.
Klopt!
Mocht je trouwens een timeout of een andere error krijgen (wat nog soms wel eens gebeurd) dan moet je even wachten om opnieuw een scherm te activeren omdat Netflix aangeeft dat het in gebruik is. Dus je abonnement verdelen over 4 'families' kan op de zondagavond soms voor wat problemen zorgen.
Maakt niet uit, heb zelf netflix accounts hier in nederland gebruikt die in amerika zijn aangemaakt.
Uit nieuwsgierigheid,

Heb je met die amerikaanse accounts dan ook toegang tot alle amerikaanse content, of is dat wel per regio gebonden? (als we dingen als vpn's en proxys even niet meetellen)
Ja het is gewoon nog regio gebonden, je kan wel gewoon proxies/vpns gebruiken zoals normaal. Als je dat niet wilt doen zou ik het kopen van een netflix abo in het buitenland alsnog aanraden($11,99 < €11,99).
Je hebt maar 1 abbo nodig, heb een BE abbo maar met getflix erbij. Dan plaats ik mijn regio op US in getflix. Netflix opstarten en dan zie ik alle US content.

[Reactie gewijzigd door vanengelandt op 13 oktober 2014 10:20]

Nee, je kan ook gewoon op reis of via een VPN streamen. Zo zit ik op de Nederlandse, en 2 minuten later op de Amerikaanse Netflix. Maakt niet uit.

Of het ook met de EULA klopt weet ik niet, maar het kan iig wel.
maar als je us versie neemt kan je geen nl subs kiezen. dus heeft mijn ouders er vrij weinig aan. beetje jammer weer van netflix.
klopt, 3 buren en jij kunnen 1 abo delen.. er word niet gekeken naar IP, je hoeft geen apparaten aan te melden (zoals bij HBO-go)

Zodra er al 2 streams tegelijk aan het spelen is en de 3e komt erbij dan zal die een melding krijgen dat er al twee apparaten aanstaan (met daarbij de account names, kun je ze bellen :) )
Je mag je account delen met vrienden of familie, Netflix heeft volgens mij nergens staan of dat de gebruikers van 1 account in hetzelfde huis moeten wonen. Ze geven zelfs aan bij het Helpcenter dat wanneer je stream het niet meer doet, het mogelijk is dat iemand met wie je het account deelt alle streams in beslag neemt.

Ik deel mijn account met m'n zus en haar gezin, tot volle tevredenheid van beiden.
Het wordt misschien (voorlopig) getolereerd, maar het ruikt natuurlijk naar misbruik. Ik zie Netflix hieromtrent nog maatregelen nemen.
Hoe ruikt het naar misbruik? Je betaalt gewoon extra voor die 4 streams.

Als ik ergens 8 euro kan betalen voor matige kwaliteit en 1 stream. En ik kies bewust voor de duurdere optie, 4 streams en hogere kwaliteit, dan is het niet meer dan normaal dat ik overal waar ik ben 4 streams mag kijken.

Het is nog steeds gebonden aan die 4 streams. Wat ik met mijn 4 streams doe is niet voor hen van belang want ik heb er al voor betaald. Als ze er geen geld aan verdienen moeten ze maar meer vragen...
omdat 1 scherm je 8 euro kost. en 2 schermen 9 euro. maar als je het deelt buiten huishoudelijke kring. betaal je maar 4,50. en als je 4 schermen neemt. en deelt met 4 vrienden ben je maar 3 euro p/m kwijt. lijkt mij niet helemaal de bedoeling. je zal minder snel netflix dellen binnen huishoudelijke krijg.
Ik las naar aanleiding van dit nieuwsbericht een interview met een van de hoge piefen bij Netflix. Het aantal mensen dat binnen een familie/gezin 1 Netflix account delen is vele malen groter dan het aantal mensen dat met vrienden een acccount deelt.

En maatregelen? Ze hebben zelfs profielen opgezet zodat jouw kijkgedrag niet met dat van een van de account-delers verward wordt.
Heb zelf ook wel eens een interview met een hoge pief van Netflix gelezen, die raad het mensen vooral aan om te delen. Zeker studenten. Good guy.
Ik zou niet weten wat hier misbruik aan is. Je huurt een optie op 4 streams, je verbindt je daarmee niet aan bepaalde regels over waar je die streams kunt gebruiken, of hoe je gezinssamenstelling is. Het is onmogelijk om op ip-adres te controleren. Netflix is niet gemaakt om alleen binnenshuis te gebruiken, of alleen op 1 adres. Als je zelf thuis kijkt, je vriendin op haar werk, je zoon via mobiel, en de buurman via zijn verbinding, lijkt me dat een reëel scenario.

Ik ben alleen zelf nooit op het idee gekomen om het te delen, en eerlijk gezegd zou ik voor die 2 euro per maand de moeite ook niet nemen, maar als je nu met vier gezinnen één account neemt van 12 euro, scheelt het toch 9 euro per maand, maar dan heb je maar 1 stream per gezin.
Anoniem: 32279
@biglia13 oktober 2014 10:45
Onzin dat het niet mag (delen account). Bel Netflix maar en vraag het na. Ze gaven het mij zelfs als tip aan de telefoon omdat ik voor meerdere mensen Netflix betaal (vrienden / familie met minder inkomen dan ik).

Ik doe het zelf niet omdat ik wat vrienden / familie heb met een WII U waar je geen profiel kan selecteren (en dan wordt mijn profiel voorzien van wat zij zien), maar het mag gewoon.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 13 oktober 2014 10:46]

Anoniem: 455646
@biglia13 oktober 2014 12:19
Netflix maakt zelf reclame dat je ook buiten kan kijken... dit is gewoon een service van Netflix.
heb het voor de grap aan Karl van netflix gevraagt. en hij zegt dat je gewoon met de rest van de wereld mag delen. Maar bestaat de kans dat de andere huishoudens de 1 maand netflix niet meer opgaat.(vraag mij af hoe ze dit controleren).
Hoe ga je dat controleren? Als 1 persoon een abonnement afneemt, en 3 anderen die ene elke maand hun deel overmaken, kan Netflix helemaal niets doen.
Als er tegelijkertijd van verschillende IP's gebruik wordt gemaakt, dat zouden ze kunnen blokkeren.
Ahja.. lekker.. dus als ik ergens anders ben en daar op mijn smartphone op mijn account Netflix kijk terwijl thuis ook iemand kijkt, dan wordt m'n account geblokkeerd?

Dat zou helemaal leuk worden.. helemaal thuis waar tablet of laptop nog wel eens op de UPC verbinding van de buren wil overspringen..

Ik ben blij dat het zo is geregeld, want t.b.h. .. 12 euro voor de content die ze nu hebben (die al maanden niet is bijgewerkt) is een behoorlijk bedrag...
Er wordt bijna dagelijks content bijgevoegd, dit kan je volgen op http://bel.whatsnewonnetflix.com/ en http://nld.whatsnewonnetflix.com/ voor respectievelijk België en Nederland. Life on Mars vind ik wel een aanrader voor wie de jaren 70 nog zelf heeft meegemaakt!
Ook als twintiger is Life on Mars geweldig goed. Ashes to Ashes als vervolg trouwens ook!
http://www.flixfilms.nl Er wordt wekelijks nieuwe content geplaatst .... Alleen geen 4K
Ahja.. lekker.. dus als ik ergens anders ben en daar op mijn smartphone op mijn account Netflix kijk terwijl thuis ook iemand kijkt, dan wordt m'n account geblokkeerd?
Accounts worden bij mijn weten niet geblokkeerd. Wanneer een vijfde scherm (uitgaande van het duurste abo) wil verbinden krijg je de melding dat dit niet gaat. Van zodra een ander scherm de verbinding verbreekt kan je dan met dat scherm wel kijken.
Nee dat is niet zo. Ze zijn zelfs bezig met gast accounts (heb het zelf gehad) maar door een reset is het weg helaas.

Ik heb een HD abbo op 2 schermen, en had een gebruiker op netflix toegevoegd die met zijn eigen wachtwoord erop kon (maar niet op netflix.com) daar werkte alleen het master wachtwoord van mij zeg maar.

Contact opgenomen en ze zeiden dat er maar een paar mensen deze functie hadden en mochten gebruiken als test en dat het binnenkort live gaat waarschijnlijk. Voor iedereen.
Klopt zou kunnen maar staat niet in hun voorwaarden omdat ze het gewoon accepteren.
dan wordt netflix onderweg (lees: ergens anders dan thuis op bv. je mobiel/tablet) ook een beetje onmogelijk en volgens mij is dat gewoon toegestaan.
Of ze het controleren of er wat aan doen staat natuurlijk los van of het mag of niet. Dit hangt af van de voorwaarden waar je mee akkoord bent gegaan.

Ik kan ook wel iets uit de winkel jatten zodat niemand het ziet en dan zeggen "ja wat gaan ze er aan doen dan als ze het niet zien?", maar dat maakt het nog niet goed ;)
Je kan ook op je iPad of welk apparaat dan ook kijken. Dat is niet IP gebonden, lijkt me ook schier lastige met die dynamische ip's. Je koopt gewoon 4 streams, je bepaald zelf aan wie je je gegevens geeft.
Het lijkt me dat je netflix er niet echt een probleem heeft dat je het deelt met vrienden en familie. Ze zullen je niet 4 streams aanbieden en verwachten dat jij alleen naar vier series tegelijk kijkt.

Kijk naar Digitenne, daar kan je ook 3 TV's aansluiten op één account zonder extra kosten (mits je zelf de antenne/decoder regelt). Maar de meeste mensen hebben maar één smartcard geregistreerd op hun naam.

In theorie kan dit ze natuurlijk heel veel geld kosten, maar in de praktijk denk ik dat meestal gedeeld wordt met mensen die anders nooit Netflix gebruikt hadden. Die mensen raken gewend aan Netflix en promoten het aan vrienden en nemen zelf het abonnement over als het stopt. Handig dus :).
was dat met spotify ook maar zo, die willen het liefst dat je voor ieder apparaat een apart abonnement afsluit.. :(
mee eens, spotify zou in sommige gevallen ook wel goedkoper uit mogen vallen,
ze hebben nog steeds dat unlimited abonement voor 4,99 maar helaast ontbreekt het daarbij aan toegang tot de api waardoor je hem alsnog niet kunt intergeren in xmbc bijv. je zou toch dingen dat lagere bitrates maken dat je kosten lager kunnen uitvallen, 8 euro voor 1 stream 9 voor 2 is wel een heel marginaal verschil... als je zo'n account deelt halveert dat immers je prijs zowat...
4 Euro huur per extra kaart per maand.
Misschien niet de bedoeling dat we digitenneabonnementen gaan bespreken, maar de die 4 euro per maand extra is de huur van de decoder. Je kan echter de smartcard los krijgen en zelf je hardware aanschaffen (vrij goedkoop via marktplaats) en dan heb je geen maandelijkse kosten.

[Reactie gewijzigd door 11supplier op 13 oktober 2014 10:22]

Ik zit al een groot deel van het jaar in het buitenland. Daarbij kan ik gewoon mijn netflix gebruiken. Ik krijg hooguit een melding dat ik door rechten van het content een ander aanbod krijg.

Maar daar kun je natuurlijk wel een proxy voor gebruiken, of een pctje in nederland voor inzetten. Het lijkt er ook op dat ze niet monitoren hoeveel verschillende ip's je gebruikt. Gelukkig want hier valt het internet wekelijks een aantal keren uit, waardoor je weer een nieuwe ip krijgt.

Top netflix! Ik zou zelfs meer willen betalen als de series en films sneller op netflix komen dan op het moment gebruikelijk is.
Als je een goede router hebt kun je die ook als vpn server inzetten. Handig voor netflix, ziggo etc.
Vanuit huidige locatie heb ik alleen een goedkope wifi routertje van de provider. Is niet veel bijzonders. Verder wel redelijke verbinding. Had slechter verwacht in Zuid Amerika. toch nog 8 Mb/s
Ja je moet in NL een fatsoenlijke internet verbinding aan een goede router koppelen
Dat is wel hoe ik het gedeeltelijk gebruik. Ik heb zelf Netflix en deel die met mijn ouders en broertje. Die wonen en kijken in Utrecht terwijl ik ondertussen op kamers zit en vanaf daar Netflix stream. Er wordt dus weliswaar door één gezin, maar op twee locatie naar Netflix gekeken.

Het zal idd niet bedoelt zijn om daadwerkelijk meerdere huishoudens één account te laten delen, maar het is mogelijk.
Je kan simpelweg 2 of 4 streams tegelijk bekijken, niet afhankelijk van waar er gekeken wordt, maar door wie (op basis van welk abonnement).

Ik heb hem account ook ingesteld op de TV van mijn ouders en een gebruikers profiel aangemaakt voor mijn moeder. Werkt ideaal, zit ze niet te harken in mijn profiel en kan ik wanneer nodig ook een suggestie/tip doorvoeren aan de hand van mijn favorieten/mijn lijst.

Persoonlijk echt een uitvinding, 'tegelijk' met meerdere kijken. Een welkome toevoeging aan Spotify premium ;)
Maakt niet uit.

Ik heb een account van 12 euro waar zowel ik, mijn ouders en mijn vriendin (3 verschillende adressen) gebruik van maken. en voorlopig heb ik daar nog geen problemen mee ondervonden :)
Ik gebruik gewoon een account van iemand die 4 streams kan uitvoeren.

Ieder ze eigen account en dat nog niet eens binnen dezelfde huishouden .
heb het aan entflix gevraagt. en hij zegt dat je gewoon met de rest van de wereld mag delen. alleen zal voor dat huishouden dat de 1 maand gratis netflix vervallen(weet niet hoe ze dit kunnen controleren)
slechte zaak.dit soort diensten zijn al niet ideaal zolang er niet alles op te zien is maar nu moet je dus ook voor verschillende levels van kwaliteit betalen. als je ergens een abo neemt en je krijgt er hele andere zaken bij als je meer betaald ok maar je neemt een dienst af waar je films etc kan kijken en ik vind het absoluut niet kunnen dat je daar dan ook ineens apart moet gaan betalen als je betere kwaliteit wil kijken en of horen. op deze manier word het gewoon niet interesanter om dit soort diensten te nemen . en ja 4k streams is nog allemaal leuk en meeste mensen hebben nog niet eens 4k tv etc maar het gaat om het idee dat je toch niet alles kan kijken op hoge kwaliteit,.
Je kan wel zo'n beetje alles op hoge kwaliteit kijken, maar niet met het goedkoopste abonnement.

Vind je het ook van de zotte dat een Kia Cee'd op de Autobahn niet kan meekomen met de Audi R8's en Lamborghini Aventadors? Je betaalt toch immers voor een auto, slaat nergens op dat je meer moet betalen voor een auto die harder kan!

Nog eentje, wat meer Tweakerswaardig: Is het ook belachelijk dat je op een i5 geen hyperthreading hebt maar je extra moet betalen voor een i7? Je betaalt toch voor een processor...

Long story short: Er is gewoon duidelijk waar je voor betaalt. Als je meer betaalt krijg je meer kwaliteit en meer streams in dit geval. Niks gek of onlogisch aan imo.

Daarnaast is videokwaliteit toch al iets vreemds eigenlijk. 15 jaar terug hoorde je mensen over hoe fantastisch het beeld van DVD's was, zo scherp had men het nog nooit gezien. Kom je nu met minder dan 720p aanzetten lijken mensen over elkaar te vallen om maar te roepen dat je nauwelijks ziet waar je nou eigenlijk naar kijkt en dat dat voor niemand acceptabel zou moeten zijn.

Kom op joh. Als je betere kwaliteit wil betaal je maar gewoon wat meer, dat werkt in elke sector zo.
nah dit kun je niet echt vergelijken . een kia en een audi r8 of lamborghini is toch wel een heel verschil en niet te vergelijken. en de vergelijking met processors is ook niet vergelijkbaar, die geven echt hele andere en veel extra features. een film is een film en audio is audio. die kijk en luister je in welke kwaliteit dan ook. in de bios betaal je ook niet extra als je naar een gewone versie of een 3d versie van een film gaat of naar een nederlandse versie of een orginele engelse versie. dit maakt de industrie ervan omdat ze aan hetzelfde product gewoon meer geld willen verdienen . en als je het gaat vergelijken met 15 jaar trug ja dit klinkt hetzelfde als voor 8 euro krijg je een film met sneeuw en voor 12 euro krijg je een film zonder sneeuw . ik vind het gewoon belachelijk dat mensen dit goed praten . zoals ik al zei de meeste mensen hebben nog geeneens een 4k tv dus hebben ze er ook weinig aan en sd is gewoon goed te kijken maar kom op als ik een film huur wil ik toch ook gewoon de beste kwaliteit kijken . en ja het is maar een klein bedrag dat je extra betaald . maar ik wil het in de toekomst nog wel zien . de industrie zorgt voor versplintering . je hebt straks tig diensten nodig om alles wat je wil zien ook te zien , omdat niet alles op elke dienst te zien is ivm licenties etcetc . en als je overal 2 euro meer betaald om goeie kwaliteit te kijken ben je per maand toch weer een berg geld meer kwijt. geloof me dit is het begin het word nog allemaal veel duurder puur omdat de industrie gewoon niet wil toegeven dat ze verkeerd zitten met veel dingen . ze willen ongeacht wat anderen zeggen de hoofdprijs verdienen die ze in de vorige eeuw kregen voor iets . die blijven stilstaan in de tijd en proberen overal een slaatje uit te slaan waar het in mijn ogen niet terrecht is . straks moet je nog extra gaan betalen voor de ondertitels of betere audio . als dit word getolereerd word het alleen erger en daar gaat het om.
Je vergeet dat het aanbieden van wat jij 'goede' kwaliteit noemt meer geld kost.
Langer encoderen, grotere opslag, meer bandbreedte, duurdere apparatuur, etc..

Het kost netflix niet super veel meer, maar je betaalt dan ook niet super veel meer.

De vergelijkingen van McGryphon gaan prima op. Jij wilt gewoon voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.
Vertel me eens, welke videotheek heeft ooit een aanbieding gehad dat je voor 9 euro per maand blurays mocht huren zonder bijbetalen en dat ze dat ook nog bij je thius bezorgen?
Vroegah huurde je 1x een VHS band voor 1 dag van dat bedrag.
Dat is nu eenmaal het verdienmodel van Netflix (aan het worden).
Ik heb er geen probleem mee aangezien ik toch 3 a 4 streams gebruik, maar ik kan me voorstellen dat dit voor anderen een issue is...

Nu moet er ook geen drama van gemaakt worden natuurlijk; voor 1€ meer krijg je HD tegenover SD (dat vind ik een verwaarloosbaar verschil in prijs). Voor 4K is het verschil inderdaad wat groter, maar Netflix is zowat het eerste bedrijf dat met 4K komt dus wie weet hoeveel verborgen kosten er zijn aan het aanbieden van 4K
'Het gevoel/idee dat je niet alles op de hoogste kwaliteit kan kijken'

Je baalt natuurlijk ook dat je niet met 200 mbit/s zou kunnen downloaden, de kabel ligt, de kwaliteit is aanwezig, maar jij heb besloten voor 50 mbit/s te kiezen.

Mwah, sorry, maar het 'wel' hebben en het 'niet' kunnen bekijken is erger. Anders gezegd, ergens voor moeten betalen 'waar' ik helemaal geen gebruik van maak of kan maken vind ik kwalijker.

Ze hadden er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om iedereen het abonnement van 12 euro op te leggen. In plaats daarvan krijg je de keuze, kijk ik geregeld met meer dan 2 personen, heb ik behoefte aan 4K?

Als je bijvoorbeeld Spotify op een Sonos wil gebruiken, ben je verplicht Spotify premium te nemen, omdat het anders simpelweg niet werkt.

Als je 'meer' betaald krijg je ook 'meer'. Je krijgt 2 extra streams en 4K. Een verdubbeling van het aantal streams/gebruikers voor de helft van het geld. Ze hadden ook 15/16 euro kunnen vragen.
Anoniem: 120693
@style2k13 oktober 2014 12:29
slechte zaak.dit soort diensten zijn al niet ideaal zolang er niet alles op te zien is maar nu moet je dus ook voor verschillende levels van kwaliteit betalen.
Dus jij betaalt graag mee aan de mensen die 4k streams willen terwijl jij die zelf niet kan zien? Ik betaal liever voor wat ik afneem.

Mag ik overigens met grote aarzeling op de Shift en de Enter knop wijzen? Dat zou de leesbaarheid van je berichten zeer ten goede komen. Nu is het een beetje een SD stream, lol.
Jammer dat de PS4 / Xbox ONE daar (nog) niet onder vallen. Als vrij vlotter abbonee van Netflix in NL ben ik benieuwd wat ze me eind 2016 kunnen gaan bieden. Ben namelijk niet de enige die naar Netflix kijkt en regelmatig draaien er 4 schermen netflix vanaf mijn account.

Het 4K verhaal doet me dan weer wat minder, maar ik heb dan ook nog niet een 4K scherm staan :')
Ik was gelukkig ook al abonnee en heb nog wel de 4K streams beschikbaar en een 4K TV. Werkt absoluut prima. Het is jammer dat je in toekomst moet overstappen naar het duurste abonnement, ik heb absoluut geen 4 schermen nodig, laat staan 2. Ik hoop dat ook dat ze voor Mei 2016 nogmaals abonnementswijzigingen doorvoeren waardoor 4K wel weer in het normale pakket zit, hopelijk is het tegen die tijd ook meer gangbaar en is er meer 4K content beschikbaar.

Hoewel ik erg heb genoten van House of Cards en Breaking Bad in 4k is dat alles wat er momenteel beschikbaar is. Later dit jaar krijgen we nog wel Orange is the new Black in 4k maar dat is geen serie die ik een tweede keer hoef te zien. Wellicht het nieuw seizoen.
Anoniem: 432173
@Sorcerer13 oktober 2014 09:08
In belgie is het niet zo. Veel films zijn beschikbaar in superhd, ik veronderstel dan dat ze daarmee 4k bedoelen?
Nee superHD is de naam die netflix aan 1080i hangt.

(edit) ow sorry het is 1080p

[Reactie gewijzigd door 4play op 13 oktober 2014 10:22]

Netflix bied content in progressieve vorm aan, dus 1080p24/25/29,97 in plaats van 1080i
Tot dusver ben ik nog geen enekele player tegen gekomen die daadwerkelijk de refreshrate van mijn projector aanpast.

Niet op de Wii, niet op de PS3, niet op de Chromecast, niet op de AppleTV en ook niet de Windows 8 Metro app...

Allemaal op 60hz.
Klopt geen 1 netflix app doet dat. Wat ik doe is me mediaspeler op 24hz zetten en dan vervolgens op me tv de netflix app starten en en serie/flim kijken doe je dan in 1080p/24(nu weet ik alleen niet of dit op alle tv's werkt, iig wel bij panasonic 2013 model)
Anoniem: 432173
@4play13 oktober 2014 11:13
Achzo, bedankt voor de info ;)
Californication is ook beschikbaar in 4K. Kreeg die optie op m'n PS3 app.
ah :9 Bladert naar de eerste aflevering, 507 en nog een paar...
Wat je ook kan doen is in je omgeving kijken wie nog meer netflix heeft en dan delen. Zo hebben wij nu een 4 schermen abonnement, omdat mijn zwager en schoonzus (zijn dus feitelijk 3 abonnementen) van ons 4 schermen abonnement gebruik maken. Is voor ons voordeliger (we betalen geen 8 euro/ maand voor onszelf, maar 4 euro per huishouden) dan wanneer we zelf het abonnement afsluiten.

Daarnaast was er laatst een test met "aparte accounts binnen 1 abonnement", zodat je ook niet allemaal van elkaar toegang tot het profiel hebt. Weet niet of dat odnerzoek al is afgelopen en wat de uitkomst is/ was.
Dat meerdere accounts binnen 1 abbonement zit er al gigantisch lang in. Dat was niet "laatst".
Ik heb het over echte accounts, met eigen gebruikernsaam/ wachtwoord waarbij je binnen elk account maar een paar "profielen" hebt he? Ik heb daar laatst wel e.e.a. over gelezen, maar ik zie die optie niet bij mij in het account beheer.

Ik bedoel dus ook dat als ik het deel, dat ik bij mij thuis mijn profiel + die van mijn vriendin heb, en mijn zwager die van hem en zijn vriendin. Nu zien we elkaars profielen. Mocht het al wel kunnen, dan ben ik wel erg benieuwd hoe.
probleem 1 is dat het 4k wat netflix aanbiedt helemaal geen 4k blijkt te zijn. Probleem 2, op het moment dat het wel echt 4k is dan kan de gemiddelde Nedwrlandse provider dit nooit vloeiend streamen aangezien we tegen een snelheidslimiet aanlopen..
4k is een mooi marketing verhaal maar de komende 4 jaar zal je er nog vrij weinig aan hebben. Laten ze in Nederland eerst is elk programma HD maken.
Geen 4K? Vertel, heb je een bron ofzo?
Voor zover ik weet gebruikt NetFlix H.265 (https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding) voor zijn 4K streams.
Met deze encodering moeten we perfect 4K kunnen streamen :)
Pixels is niet alles, bitrate is denk ik nog wel veel belangrijker dan pixels.
Helemaal correct. Maar zoals ik al vroeg: is er een bron waarin duidelijk wordt gemaakt dat NetFlix geen 4K uitzend?
Neem aan dat Netflix wel gewoon 4K uitzend, in resolutie dus, anders hebben ze natuurlijk een probleem, en was het hier allang ontdekt. Wat Tothabone bedoelt, zal wel zijn dat het de bitstream snelheid niet die snelheid is wat het moet zijn om een volwaardig (HQ) 4K beeld af te leveren bij drukke scenes.
Zou me ook verbazen dat bedrijven, die het hardst schreeuwen dat ze het leveren, dat ook op een topkwaliteit doen.... Dat is meestal kenmerkend aan dat soort strategieën.

Zit nog te wachten op de 4K ready toestellen, die feitelijk een h265 decoder aan boord hebben en 1080p uitsturen. Gemiste kans voor de Mediamarkten die argeloze klanten zo mooi, met gebakken lucht wat centjes uit de zak kunnen kloppen.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 13 oktober 2014 16:25]

netflix doet wel 4K, maar met zo'n lage bitrate dat een blueray op fullhd vaak een betere beeldkwaliteit geeft.
Precies. 4k zegt helemaal niks. 4k in zwart/wit is ook 4k, maar niemand wil daar naar kijken.
De bitrate van Netflix is te laag in mijn ogen. Hierdoor gaan kleuren verloren, waardoor je de kleuren duidelijk in fases op het scherm ziet (hier is een term voor, ben het even kwijt). Zeker bij donkere beelden.

Edit:

Hier een korte uitleg

http://www.ou.edu/class/d...s_Dithering_BitDepth.html

[Reactie gewijzigd door tilburgs82 op 13 oktober 2014 19:43]

Als ik een fullhd film upscale naar 4k dan zijn alle pixels ook wel gevuld. Wil niet zeggen dat je naar 4k aan het kijken bent.
En inderdaad, zoals gepebril al zegt, pixels is niet alles. Als je dezelfde bandbreedte gebruikt voor 4k en voor fullhd dan denk ik dat de fullhd versie minder artefacten gaat bevatten. Resolutie en kwaliteit worden omgekeerd evenredig aan elkaar bij een vaste bandbreedte.
tja, omdat iets de RESOLUTIE heeft van 4K wil nog niet zeggen dat het ook echt fatsoenlijk 4K is.. Een geupscalede dvd naar 4K is ook gewoon 4K........
Als Nederland het niet kan streamen dan is er geen enkel land dat dit over het netwerk krijgt! DIt is natuurlijk wat zwart-wit, maar wij hebben nog steeds toch een van de betere netwerken ter wereld.
Precies, dus 4k streamen is voor de normale consument nog volstrekt onmogelijk. Buiten het feit dat er gewoon nog geen 4k content is behalve de promotiefilmpjes van de tv merken. In Nederland worden veel films niet eens in hd opgenomen, kostentechnisch is 4k al helemaal niet interessant. In Hollywood zal het ook enkele jaren duren dus qua films, series en tv programma's heb je er de komende jaren niks aan. Op het gebied van gamen, in combinatie met de oculus rift kan het wel interessant worden en ik verwacht ook dat dese ontwikkeling een stuk sneller gaat dan films etc. Natuurfilms hebben voor een doorbraak gezorgd in de HD wereld, life, earth, oceans etc dit zou ook kunnen gebeuren met 4k.
Ik stream hier vrolijk in 4k netflix, het is niet onmogelijk. Overigens heb ik geen hardware matige h265 decoder. Netflix decode het gewoon op me cpu (is overigens wel te merken ~60% load)
jongens, 2016? zover wil je toch niet kijken wat betreft techniek en online diensten? dan is er vast al weer wat anders kwa abop/dienst/functionaliteit.
In 2016 loopt de aanbieding voor bestaande klanten af :)
Early adopters konden tot minimaal 2016 tegen gereduceerd tarief (7,99 p/m voor het HD abo) tot gebruik maken van NetFlix
ja snap ik, maar toch wat er tussentijds gebeurt dat weet niemand. Ik vind het te ver vooruit kijken in ieder geval.
Anoniem: 181786
@rammes13 oktober 2014 10:29
Netflix is inmiddels toch wel echt een gevestigde naam. Veel content voor een redelijke prijs en erg veel abonnees. Ik zie daar niet zo snel nog iemand overheen komen.

Een beetje als iTunes enige tijd geleden. Die pakte vrij snel een groot marktaandeel en daar kwam de concurrentie echt niet meer langs ondanks verwoede pogingen.
Misschien als we ooit Amazon in Nederland krijgen? Amazon Prime heeft in de US ook heel veel content.
Want in 2016 is er vast ook wat anders voor Google toch?
ja want we hebben het hier over google. |:(
games != video..
Een geïntegreerde haswell gpu kan dat zelf aan.
Gaat hier over een video streamen niet een game spelen op een console..
Een game renderen is een compleet ander verhaal dan een serie plaatjes 24x per seconde afspelen.
Dat was niet helemaal het onderwerp. De PS4 / ONE kunnen bv prima 3D Bluray output ondersteunen en ook 4K video. Het is bij netflix echter een issue dat ze het over een specifieke hardware matige chip willen hebben. Op zich terecht maar niet erg praktisch nu de consoles op de markt zijn.
Pfff.. de PS4 en xbox one kunnen makkelijk 4K games aan..... Wat voor games is een heel ander verhaal... Net zoals de PS4/xboxone met gemak de games voor de PS3/xbox360 in fullhd/60fps af kunnen spelen, maarja, men eist nu tegenwoordig nu eenmaal meer detail, meer interactie, en tja, je kunt niet alles hebben op FullHD/60fps...
Wat ze er niet bij zeggen is dat de bestaande klanten zoals ik met 2 streams en een uhd tv niet de volledige 4k halen. Deze worden gecomprimeerd. Omdat ze bestaande klanten niet zomaar kunnen dwingen een duurder abonnement te nemen! Ik heb dit gister zwart op wit in mijn mailbox gekregen na een onbeschofte chatsessie. Dus ik heb uhd maar dan zo zwaar gecomprimeerd dat het een fractie beter is dan full Hd. Mij werd letterlijk verteld dat als ik echt uhd wil, ik mijn abonnement moet verhogen! Deze ontwikkeling krijgt uiteraard nog een staartje aangezien ik de consumentenbond heb ingeschakeld!
Anoniem: 16328
@tony3213 oktober 2014 14:30
Sowieso waarom zou je die video's van Netflix Nederland willen kopen? Films zijn jaren oud en heb je dus gezien. Ook series zijn veelal oud en zijn veel eerder te zien op Nederlandse TV zenders. Dan blijft er weinig over, een stukje gemak maar als ze de prijzen blijven ophogen in combinatie met een onbeschofte service lijkt me dat het voor de meeste mensen snel over is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 13 oktober 2014 14:46]

Films zijn jaren oud en heb je dus gezien. Ook series zijn veelal oud en zijn veel eerder te zien op Nederlandse TV zenders.
Niet iedereen is een "couch potato". Ik heb 90% van wat Netflix biedt nog niet gezien. En 80% ga ik vanwege tijdgebrek waarschijnlijk ook helemaal nooit zien. Het is daarmee perfect voor af en toe (dagelijks) een uurtje TV kijken.
Wow dat is inderdaad wel vaag... Wel goed dat je het ze hebt laten toegeven, zoiets is namelijk anders heel moeilijk te bewijzen (ze kunnen altijd zeggen dat ze niet hoger door de verbinding krijgen).

Leuke manier om met de klanten om te gaan die ze vanaf het begin gesteund hebben :/
Anoniem: 32279
@tony3213 oktober 2014 11:21
weet je wel zeker dat het uhd signaal beter is bij het duurdere abonnement? Ik vermoed namelijk zelf van niet.
maar volgens het tabel van tweakers heeft het abo van 2 streams geen recht op uhd streams. en dan kan je brieven naar de consumenten bond sturen wat je wil maar hun bepalen waar je recht op heb. en neem aan dat je gewoon een duurder abonement kan afsluiten. en dan die andere 2 schermen "verkopen"?
Nee nu niet meer slimpie.. Daar gaat het juist om.. Ik was al lid en had toen had ik wel recht op uhd maar kreeg dat niet. Als je reageert, lees dan op z'n minst!
oke dat was mij niet helemaal duidelijk. ze mogen inderdaad niet zomaar je abonnement aanpassen. wel raar dat je als oude klant een "slecht" gecomprimeerde uhd krijgt en als nieuwe klant een betere gecompriseerde uhd krijgt.
Anoniem: 455646
@tony3213 oktober 2014 13:16
Alsof er veel 4K content beschikbaar is... hoezo daar moeilijk over doen als het enkel om 1 of 2 series gaat?
Tja, zo gaat dat met bijna alle betaalde diensten; eerst klanten winnen door een product tegen een lage prijs in de markt te zetten en vervolgens de prijzen verhogen / abonnementen aanpassen (meestal ten nadele van nieuwe klanten) zodra je een bepaald klantenbestand hebt weten te realiseren.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 13 oktober 2014 11:01]

Is toch ook logisch vanuit een bedrijfsperspectief? Eerst een kritische massa genereren en dan cashen. Ik ben er tegen dat bedrijven me een poot uitdraaien, maar 12 Euro per maand betalen vind ik niet wereldschokkend. (en zolang je het deelt met 3 anderen, zijn de kosten 3 Euro per persoon per maand)

Daarnaast, voor Netflix verandert er ook een en ander. In Amerika moeten ze sinds kort ISP's betalen voor de doorgifte van hun content, dat zal met 4k streams alleen maar meer bandbreedte kosten.
Hier in Europa geldt dat niet vanwege de netneutraliteit. Beetje onzinnig dat Netflix de Nederlandse abonnementen duurder maakt omdat ze in Amerika geld aan ISP's moeten betalen.
Hier in Europa geldt dat niet vanwege de netneutraliteit. Beetje onzinnig dat Netflix de Nederlandse abonnementen duurder maakt omdat ze in Amerika geld aan ISP's moeten betalen.
En dat is nu een van de grote problemen aan netneutraliteit! De oplopende kosten moeten door iemand betaald worden en door netneutraliteit spreiden we de kosten meer over iedereen en laten we de grootgebruikers en grootaanbieders niet betalen voor wat ze aan kosten veroorzaken. Ik zit hier op een 2,5 MB ADSL maar betaal mee aan 4K streams van Netflix. dat is niet neutraal, dat voelt oneerlijk en onterecht.
Internetabonnementen zijn alleen maar goedkoper geworden dus ik zie niet hoe jij betaalt voor netneutraliteit.
Tja, zo gaat dat met bijna alle betaaldiensten; eerst klanten winnen door een product tegen een lage prijs in de markt te zetten en vervolgens de prijzen verhogen / abonnementen aanpassen (meestal ten nadele van nieuwe klanten) zodra je een bepaald klantenbestand hebt weten te realiseren.
Ik vind dit wel een logische stap hoor. Een 4K film streamen kost een sloot aan bandbreedte, waarom zou Netflix dat voor hetzelfde geld moeten aanbieden? Vergelijk het met 4G internet, daarvoor moet je ook bijbetalen tov 3G. Niet iedere klant maakt hier immers gebruik van en het uitrollen van een nieuwe techniek is niet gratis.
Niet waar met de H.265 codec, deze is zeer geavanceerd en biedt voor 4K een gematigde bandbreedte.
First spotted by UK website HDTVtest, the website notes the streams are being delivered at a bitrate of 15.6 Mbps using the HEVC/h.265 codec. Last fall, Netflix CEO Reed Hastings stated users would need at least 15 Mbps for the streams, though they'd obviously "be fine" if they have a 50 Mbps connection.
Dus 50 Mbps wordt aanbevolen. Dat is toch flink vergeleken met de 8 Mbps voor Full HD.
En dan moet je nog geluk hebben dat je TV of console deze nieuwe codec ondersteunt.
Een stream is gelockt op 15.6 Mbps maximaal. Dat staat in je eigen quote dus je hebt helemaal niet meer nodig. Als consument is het prettig als je een dikkere lijn hebt met het oog op andere apparaten met internet connectiviteit.
Dat is lekker makkelijk op een hele nare manier mensen dwingen om een duurder abonnement te nemen. Hopelijk zullen mensen moeten inzien dat dit puur oplichterij is en dat mensen zich realiseren dat ze bij een ander toch beter af zijn. Dt is nou typisch ZIggo dat overgestapt is naar UPC. Nou nog even en stap ik toch over naar kpn daag ziggo / upc
Niemand dwingt jou hiertoe toch? Verschil tussen SuperHD en UltraHD is best wel te verwaarlozen, vind ik persoonlijk. Als jij zelf een bedrijf zou hebben wil je toch ook lekker veel winst maken? Plus, zoals eerder al gezegd, raad de hoge pief van Netflix Nederland het zelf aan om een account te delen met vrienden, bijvoorbeeld studenten en/of vriendengroepen.
Niemand dwing je begrijp ik, maar ik vind het gewoon te gek voor woorden om het bij de duurste abonnenment te prikken en waarom niet bij de middenmoot.
Ik snap je punt wel, maar er zijn ook mensen die niet al te veel geld hebben en net blij zijn met een middenmoot abonnement dat ze kunnen betalen. IK denk ook aan de mensen die het minder hebben, daar gaat mijn gedachten naar.
Anoniem: 455646
@ponirin13 oktober 2014 12:24
Weet je wel niet hoeveel het kost om 4K mogelijk te maken?
Daarnaast... als je een 4K scherm kan dokken... kan je ook 4K abbo betalen.
Je hebt een 4K scherm in huis staan, maar 3 euro extra per maand op een abonnement dat zo al spotgoedkoop is is voor jou een dealbreaker? :?
Ik begrijp jouw punt ook wel, maar we praten hier over een verschil van hooguit 3 euro per maand. Dat kun je, als je een 4K TV/Scherm kunt aanschaffen, ook wel missen toch? :>
De mensen die het 'minder' hebben maken zich over het algemeen niet druk over het wel en wee van Netflix. Mensen met 'niet al te veel geld' en wel een 4K TV, die moesten de prioriteiten eens op orde stellen..
Niemand dwingt je en bijna iedere Nederlander heeft maximaal een 1080p scherm in de woonkamer.
Dit kon tot voor kort echt wel, alleen niet vanaf de home pagina. Op elke andere (bv Support) pagina had je bovenin gewoon het menu voor TV en Films. En www.netflix-nederland.nl is niet van Netflix zelf...
Klopt is niet van netflix zelf. Maar dat maakt toch niet uit. Het aanbod is makkelijk te vinden op internet. En kan jij mij het aanbod van wow zien(geen externe site) zonder daar eerst voor te betalen?? En denk als je het aan de live chat had gevraag je gewoon een lijst had gekregen. Maar tja dan moet je moeite doen. En dat moet natuurlijk niet de bedoeling zijn
Dat heeft nooit gekund helaas, hier in Ierland was het veel eerder beschikbaar dan in Nederland, en toen kon het ook al niet.

Je kan op hun website wel 'een greep uit' de content zien maar niet door het complete aanbod heen browsen. Ik snap ook niet waarom ze het niet laten zien.

Ik ben een maandje lid geweest maar het aanbod viel me heel erg tegen. Misschien dat ze het daarom liever niet laten zien.
Dit is al vanaf het begin zo. Maar er is wel degelijk een site waar de gehele collectie te zien is. Ook ik wilde eerst weten wat ze te bieden hadden.. Dat was voor mij prima. Ook omdat ik een uhd tv heb. Ze zijn alleen totaal niet eerlijk in de communicatie naar de klant. Als voorbeeld, house of cards.. Er staat bij dat de gehele serie uhd is maar alleen seizoen 2 is uhd. Breaking Bad zou wel helemaal uhd zijn maar de kwaliteit daarvan is gewoon full Hd. Absoluut geen uhd. Dit is gister letterlijk bevestigd in een chat! Dus als nieuwe klant betaal je dus 3 euro meer per maand voor 10 afleveringen house of cards! Dat is best heel erg duur! Ze zeggen dat je die 3 euro betaald voor 4 streams en niet voor uhd. Maar uhd is met 2 streams niet te krijgen dus wordt men letterlijk genaaid. En degene die 2 streams hebben met uhd omdat ze eerder lid zijn geworden, worden zwaar gecomprimeerd. Ook dat hebben ze toegegeven en heb ik zwart op wit!
je moet toch bij geld automaat toch ook je pin code invoeren? Wat stel jij een stomme vraag/antwoord
Is toch logies!
Duh... |:( Dus jij betaalt ook eerst voordat je de winkel in mag?
Als ik naar een dierentuin ga betaal ik ook eerst voor ik het heb gezien... Maar misschien zie ik hellemaal nix daar lopen ziten ze in hun hoeken... Je kan alles bedenken wat je wil maar je heb eerste maand gratis als je nix vind kan je gelijk afmelden en kan je nog zelfs de helle maand kijken... Trouwens ik zit zelf in die gratis proef maand en had daar voor gekeken wat ze hadden (qau films en series) en was een flinke was lijs dus heb me aangemeld en zo doende kom je er achter of je die abbo wil of niet
Dat is toch geen vergelijking! Laten we het simpel houden... Zou jij eerst betalen voordat je uberhaupt de videotheek in mag lopen om te kijken welke films er beschikbaar zijn?
Ik vraag me toch af of er bij deze prijzen en het mogen delen van een netflix abonnement wel genoeg geld binnenkomt bij content producers om goede content te kunnen produceren.

Rekensommetje:

12 euro voor 4 streams, stel iedereen deelt zijn netflix abo met 3 anderen, dan 1 abo voor 4 mensen, is 4 miljoen abo's voor heel Nederland wat 4x12x12=576 miljoen euro per jaar oplevert voor netflix, waarvan dan een deel, misschien de helft naar contentleveranciers gaat---> 288 miljoen is nu soms al het budget voor een AAA film.

Laten we zeggen dat er 1 miljard mensen zijn die gericht zijn op "Westerse" producties (Hollywood en geen Bollywood etc), dan zijn dat in het slechtste geval slechts 250 miljoen abo's----->250x12x12=36 miljard per jaar, waarvan dan bijvoorbeeld 18 miljard voor alle contentleveranciers van "Westerse" producties.

Dat lijkt me toch wel wat weinig: denk alleen al aan Avatar, of The Lord of the RIngs films die toch wel prijzig waren.

Ik vraag me af of dit model werkt bij deze prijzen.
Je rekensom gaat uit van extremen en is daardoor naar mijn gevoel niet realistisch. Dit is jouw uitgangspunt:

1. Iedereen koopt het hoogste abonnement. Uiterst onrealistisch, aangezien bijna niemand uberhaupt een 4K TV heeft of de behoefte van 4 streams.

2. Iedereen die het hoogste abonnement koopt, deelt dit ook, en doet dit op maximale wijze. Ik denk dat het merendeel van het delen binnen het gezin plaatsvind, en wellicht eentje met de buurman of ouder.s

Je hebt wel een punt dat content kosten en opbrengsten onder spanning staan, maar er is ook een andere manier om hier naar te kijken: wat waren de opbrengsten voordat er Netflix was? Ik gaf voorheen NUL euro uit aan series en films (afgezien van sporadisch bioscoopbezoek wat ik nog steeds doe), en nu zo'n 100 euro per jaar. Dat is 100 euro meer dan nul, just saying.
ik ging ook uit van het slechtste geval om een ondergrens te geven. Maar je hebt inderdaad wel een punt. Toch denk ik dat de gemiddelde westerling, voor de komst van netflix en illegaal downloaden, toch wel meer dan 12 euro per maand uitgaf aan films en series, hoewel dat meer een vermoeden is.
Je vergeet dat die kaskrakers al 10x over de kop zijn gegaan door kaartverkoop in de bios.. En dan verdienen ze ook nog op allerlei andere manieren aan zo'n film, bijv. door product placement (opvallend flesje Heineken in beeld, een Macbook, Cola, etc etc..)
Die streams zijn alleen maar "extra" winst, het verder uitmelken van het succes..

Baal trouwens wel van die verhoging, wilde net Netflix abbo nemen voor mn 4K tv..
Misschien dat account sharing een optie is.
Bioscoopinkomsten kunnen inderdaad wel wat schelen. Maar toch valt er een enorme inkomstenbron weg: tv uitzendingen, dvd/blu ray verkopen, verhuurinkomsten via de traditionele kanalen. Hier tegen over staan dan wat inkomsten via netflix.

Ik ben benieuwd of dat gat geen problemen in het content-aanbod gaat veroorzaken
Wie zegt dat ze daarmee stoppen? Zenders zullen altijd wel films blijven uitzenden. En genoeg mensen die niet streamen.
Daarnaast wordt er ook nog genoeg verhuurd juist via nieuwe kanalen zoals Video-ondemand diensten (bijv. van Ziggo).

Vraag en aanbod zal er wel voor zorgen dat er genoeg aanbod blijft.
Als acteurs ook voor minder dan 10 miljoen een rolletje willen spelen.. scheelt ook een hoop.. ;)
Baal trouwens wel van die verhoging, wilde net Netflix abbo nemen voor mn 4K tv..
Misschien dat account sharing een optie is.
Ik ben ook nooit blij met verhogingen, stap vaak over van verzekering. Maar 3 euro extra voor wat Netflix aanbied... Daar kan alleen een Hollander over vallen.
Ik wist het ook niet, maar als 4 euro het enige is wat er tussen jou en 4K staat, dan ben je blijkbaar gewoon niet nieuwsgierig genoeg :*)

Mijn ouders hebben een AX800 en deze zou naar verluidt toch 4K via Netflix gaan ondersteunen middels een nog te verwachten update. Recent was ik bij mijn ouders en Netflix moest updaten. Benieuwd als ik was ging ik op zoek naar 'eventueel' 4K.

Te vroeg gejuicht, nog geen extra kolom/rij met 4K titels. Ondanks dat ik al praktisch vanaf het begin een account heb zag ik ook de vereiste voor het duurdere abonnement. Ook dit bracht geen soelaas, denk dat mensen met een (niet ondersteunde) Panasonic 4K TV nog even moeten wachten.

Ik heb mijn abonnement weer terug gezet van 4 naar 2. Je kan natuurlijk ook een maand of 1/2 het duurdere pakket kiezen en op basis daarvan beslissen of je het de meerwaarde wel of niet waard vindt.

Enkel SD of HD materiaal kunnen kijken op een 4K TV is wellicht nog wel een veel grotere zonde dan de verhoging, kortom keuzemogelijkheid die Netflix zijn gebruikers nu biedt.
Dat is zeer oud nieuws want ik merkte hetzelfde op bijna één maand geleden toen ik abonnee werd.... Ik heb van enkele personen gehoord die een Ultra HD TV hebben van samsung dat ze het zelfs niet kunnen benutten. De netflix app wilt het max op 1080p doen
Niet elke 4K TV is goed. zie lijst:
https://help.netflix.com/en/node/13444
Zelf heb ik een LG UB850V daarop werkt Netflix 4K prima, als je dat naar de US content gaat heb je nog veel meer 4K materiaal.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee