Gerucht: YouTube neemt gaming-videocommunity Twitch over

Volgens het Amerikaanse Variety neemt Google Twitch over, een dienst waarmee gamers gameplaybeelden kunnen streamen. Google zou ruim een miljard dollar in cash willen betalen voor de overname van het bedrijf, oftewel meer dan 730 miljoen euro.

googleDe dienst wordt volgens Variety overgenomen door YouTube, dat in 2006 zelf door Google werd overgenomen voor 1,65 miljard dollar. Het is niet bekend of Google Twitch als zelfstandig platform wil laten bestaan, of dat het de dienst een onderdeel van YouTube wil maken.

Google maakt de overname binnen korte tijd bekend, verwacht Variety. Bronnen van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal melden juist dat de overnamegesprekken nog in een vroeg stadium zijn. Variety meldt verder dat Google verwacht dat de Amerikaanse mededigingsautoriteiten de overname kritisch zullen afwegen, omdat die Google een erg groot marktaandeel op de markt voor online-video zou kunnen geven.

Twitch, dat gamers gameplaybeelden laat streamen vanaf hun console, bestaat sinds 2011 en is in die korte tijd flink gegroeid. Per maand uploaden een miljoen mensen gameplaybeelden. Eerder dit jaar bleek uit onderzoek dat Twitch op piekmomenten 1,8 procent van het Amerikaanse internetverkeer veroorzaakt; dat is meer dan waar Facebook, Valve en Amazon voor verantwoordelijk zijn.

Door Joost Schellevis

Redacteur

19-05-2014 • 07:46

103 Linkedin

Submitter: T-Junkie

Reacties (103)

Wijzig sortering
liever niet, ik ben dan bang dat de automatische copyright scanners (die YouTube op hun eigen livestream platform ook gebruikt) dan ook bij Twitch actief worden.

Veel streamers draaien achtergrond muziek, of laten de cinematics van de game zien, deze krijgen dan gelijk een flag waarna de kans bestaat dat deze offline gehaald worden.
Niet te vergeten Google + |:( zodra dit op twitch komt ben ik weg
Het lijkt er juist op dat Google zijn integratie met Google+ aan het afbouwen is na de grote ophef over de Google+ integratie in Youtube. Dus mij lijkt het onwaarschijnlijk dat ze hetzelfde gaan doen bij Twitch als bij Youtube.

Bron

[Reactie gewijzigd door Armada651 op 19 mei 2014 10:50]

Interessante link, dank. En hoopvol nieuws ook.
Eindelijk op YouTube kunnen aanloggen met een niet-Google account? Halleluja.
Ja idd, hopelijk komt er geen google+ intergratie net zoals de comment systeem van Youtube 8)7 .
Waarschijnlijk eerder dat je het inloggen "kan" combineren zoals nu met YouTube het geval is. Twitch en Google(+) account met elkaar integreren o.i.d.

Zou erg zonde zijn als de dienst in haar huidige vorm zou "verdwijnen" en bij YouTube geïntegreerd wordt. De zet van Google is logisch en slim, aangezien hun eigen streamingsdienst niet populair is, maar hopelijk gaan ze niet te veel aan Twitch veranderen.

Indien dit gerucht waar is uiteraard :+
Wees dan wel voorbereid om tijdens iedere inlog zorgvuldig je gamenaam te kiezen en niet met naam en toenaam op twitch te komen. Bij YT houd ik liever ook m'n nickname, maar soms klik je bijna op je volledige naam ( en dan kan je niet meer terug)
Bij YT kan je wisselen tussen "accounts".
Ik heb zo bvb mijn oude YT, Gmail en een google+ die allemaal gelinked zijn aan elkaar. Ik kan met enkele kliks wisselen tussen mijn google+ account en mijn YT account. (dat mijn Nick gebruikt ipv mijn volle naam)

Ergens in de opties kan je wisselen en uploaded video's, subscriptions en messages zijn gescheiden per account.

Edit: Typo's

[Reactie gewijzigd door kazaamjt op 19 mei 2014 12:25]

Ik verwacht niet dat ze zo'n comment systeem, gaan gebruiken voor een live stream. Als ze slim zijn laten ze zoals het is en maken het gewoon heel eenvoudig om streams op te nemen en meteen op youtube te zetten. Hiermee zullen ze nog meer twitch gebruikers krijgen en misschien nog wel bekende youtubers die gaan streamen.
Volgens mij gaat dat al heel eenvoudig, je broadcasts/highlights op YT zetten. Ik persoonlijk hoef al die integratie niet. Zolang het een keuze blijf vind ik het best maar Google duwt van alles door je strot en zo nu dan ook HTML5 op YouTube in nieuwere Google Chrome versies. Ik gebruik gelukkig SRWare Iron Browser met een extensie die Flash player forceert :)
sinds dat op YT zit, heb ik mijn account deleted en schreeuw ik mijn comments naar het scherm!
Youtube heeft al een live stream mogelijkheid, zover ik weet werken die filters daar niet op.
we gaan even snel terug naar 2012 voor een flashback ;): http://www.theblaze.com/s...r-copyright-infringement/

(hoewel de newspost over een false positive gaat is het wel duidelijk dat het systeem ook voor livestream bestaat ;) )

[Reactie gewijzigd door Mortum op 19 mei 2014 08:15]

Wow, dat is niet niks. Maar hoe zou je dat ooit kunnen gebruiken bij games? Die zitten vol met media, muziek, fragmenten en tal van andere zaken. (Ik zou bijvoorbeeld nooit Audiosurf of Guitar Hero kunnen spelen op Twitch)
Met twitch heb je niet zoveel problemen qua muziek content.
Muziek games zijn een hekelig punt op YouTube, jammer genoeg.

Ik heb een paar Rocksmith 2014 songs online gezet (die ik zelf speel, dus is gamplay content). Maar in alle wijsheid zijn die nummers geo-blocked in Duitsland en nergens anders.

Het hoort nergens geblocked te zijn, want de devs van RS14 hebben gewoon licentiekosten betaald aan de desbetreffende artiesten in de game, maarja er zitten gewoon ''flag-bots'' tussen die keywords opzoeken en ze gaan lopen flaggen/disputen.
Ik mis ook de know-how en de juridische kennis om die flags aan te vechten dus het enige wat ik kan doen is of die filmpjes online laten met de land-blokkades eraan of een gok wagen en de flags aanvechten, maar daar is heel weinig kans van...

Dus tl;dr - Alles hoort ''gelicensed'' door de devs en door jou toen je het spel kocht. Alleen is dat in de realiteit niet altijd waar.
Veel LPers die ik bekijk hebben dus in-game muziek uitgezet voor die reden.
Dit. Om deze reden zijn veel Let's Play kanalen overgestapt naar Twitch wat ook de enorme groei sinds eind-2013/begin 2014 verklaart. Als Twitch straks overgenomen wordt door You Tube zijn we weer terug bij af aangezien je er donder op tegen kan zeggen dat die keyword search rechtstreeks wordt geïntegreerd in Twitch. Daarom denk ik, als ik in mijn glazen bol kijk, dat Twitch helemaal in elkaar gaat storten als de overname echt zover is, á la Whatsapp en Facebook. Op naar het volgende alternatief..totdat die weer populair wordt en opgeslokt gaat worden door Google.
Twitch was al een beetje aan het verminderen bij sommige crowds, vooral door een lange latency periode tussen recording en de stream zelf.

Volgens mij de laatste keer dat ik gestreamed heb zat er iig 30+ seconden tussen de recording en stream op de site, en dat is heel erg hekelig als je een interactieve stream probeert te organiseren waar je veel met de viewers omgaat. 30 seconden is dan gestoord lang, veel van zulke interactieve streamers zijn ook al overgestapt naar andere services zoals Hitbox.tv
Voor de release van de consoles was dit niet zo. Er was maximaal 10 seconden delay tussen de stream en de chat. Dan heb ik het over voor November 2013.

Rond die tijd heeft Twitch ook nog functionaliteit ingebouwd dat non-Twitch partners na 75 viewers Mobile-Low-Medium-High quality kregen. Dit zorgde ook voor enorm veel delay omdat de ingest servers gewoon teveel te verwerken kregen.
Volgens mij is de muziek industrie nog altijd van mening dat zij betaald moeten worden voor muziek gebruik tijdens streams. Ik kan me dus voorstellen dat zij populaire streams neer zullen halen middels het takedown process van Google.
Vorige week nog een livestream gezien waarbij de streamer zijn beeld had uitgeschakeld, omdat hij al binnen een minuut een notice kreeg...
Nee, laat twitch maar onafhankelijk blijven :/
Ik denk dat Youtube Twitch gewoon laat hoe het is.
maar dat je bijvoorbeeld via youtube je twich streamer kan volgen en dat je via youtube de streams kan zien
Ik denk eerder dat Twitch helemaal word geintegreerd met de YouTube service en dat YT hun niet populaire stream service weg doen.

Ik denk aan een name change en een ''eigen site'' dat gekoppeld is aan de YouTube naam.
Anoniem: 524877
@Mortum19 mei 2014 08:14
Helemaal mee eens. Als ze dat gaan doen zullen ze het park met copyright scanners wel flink moeten vergroten. Het is ook zo dat als jij 5x over de streep gaat je account nu dicht gegooid wordt (mits de content helemaal niet op youtube mag; vaak wordt het door de vingers gezien doordat er ads bij getoond worden).

Laatst viel het mij ook op toen iemand een 'film' afspeelde op de ps3 (gedownload van internet) er ook na 20 minuten een melding kwam dat de film niet legaal is en dat audio gedempt wordt. Wat ikzelf als zeer erg zie. Dat bedrijven je zelfs 'privé' op je eigen apparaat monitoren.

Erg verontrustend. Ik ben benieuwd hoe ver ze hiermee willen gaan. Ze hebben namelijk naast netfilx nog niet echt iets wat 'snel' tegen een mooie prijs de nieuwste films bied.
Laatst viel het mij ook op toen iemand een 'film' afspeelde op de ps3 (gedownload van internet) er ook na 20 minuten een melding kwam dat de film niet legaal is en dat audio gedempt wordt. Wat ikzelf als zeer erg zie. Dat bedrijven je zelfs 'privé' op je eigen apparaat monitoren.
Dat is Cinavia beveiliging, is geen monitoring, maar een signaal in het geluid waarop de PS3 reageert.
Tja ik vind het juist raar dat twitch het zo lang vol gehouden hebben zonder dat de media industrie er wat van zegt.
Dat komt dus omdat ze afspraken hebben gemaakt met die groepen waar je je bij aansluit (dat geld vooral voor Youtube zover ik weet). Je word daar lid van een network en die hebben dan de rechten en hoef jij als streamer/video maker daar niet naar te kijken dus in dat opzicht zou het niet slecht voor Twitch zijn als ze daad werkelijk worden overgenomen door Youtube.
Hopelijk stellen ze aparte regels ervoor anders kan niemand ooit wat streamen.
Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij hebben veel streamers zich aangesloten bij een groep van streams en dat zorgt er voor dat ze dingen kunnen streamen zonder dat rechten voor af te staan. Dat geld dus ook voor de beelden van een game en dergelijke. Ik weet dat 1 streamer dat keer uitgelegd heeft.
Dit zal erg slecht zijn voor Twitch maar vooral ook voor de streaming community. Want als dit gebeurt, kijkende naar het feit hoe google bedrijvjes over neemt zal twitch geforceerd geintergreerd worden in youtube (waar niemand op zit te wachten)

Naast dit zijn er nog andere problemen die mensen (ik ook) zien.
 • CopyrightID Matching - dit systeem is de reden waarom veel mensen nu bij twitch hun dingetje doen. Ze kunnen hun stream watchers gewoon naar muziek laten luisteren terwijl zij het commentaar leveren, hun spelletje spelen etc. Als google (youtube) hun overneemt is haast wel zeker dat dit over is.. voorbeeld: http://www.twitch.tv/smitegame/c/4203517
 • Google+ integratie - net zoals bij youtube zelf zit bij twitch ook niemand te wachten op google+ comments en google+ accounts etc.
 • Schalen naar de behoefte van individuele streamers - een mindervaak genoemd probleem zal worden dat twitch nu vaak extra servers toevoegd naar de behoefte van de streamers. Zoals grote toernooien krijgen nu altijd extra server capaciteit. Net zoals bijvoorbeel twitch plays pokemon dat kreeg. Ik denk niet dat google hier met zijn servers erg flexible in is.
En er zijn er nog wel een paar te noemen, waar het allemaal op neer komt is dat niemand wil dat google twich overneemt. Het enige wat hun zouden kunnen brengen als meerwaarde is server capaciteit daarnaast brengt google niks positiefs..

Edit: Nog een punt meer:
 • Twitch is op dit moment alleen voor games - hoewel er een paar andere dingen worden geshowcased zoals game podcasts etc. is twitch officieel een game streaming website. Dit zal ook verdwijnen als google het overneemt. Of je dit slecht of goed vind is puur subjectief.

[Reactie gewijzigd door schipperz op 19 mei 2014 08:18]

Sorry maar ik vind je nogal subjectief over het onderwerp en je kan op het moment alleen maar raden wat er gaat gebeuren of wat Google/Youtube's intensies zijn. :/
Dat raden is niet zo moeilijk. Intenties zijn vrij duidelijk:

1] gamegerelateerde advertenties voorschotelen waar google nog meer aan verdient.
2] nog nauwkeuriger profielen opbouwen door niet alleen zoekmachine + email te koppelen maar daar ook nog game-gerelateerde social-media aan toe te voegen dmv 1 universeel g+ account (en daar vervolgens nog meer aan verdienen).

Niet tof dit. Het internet was vroeger veel gefragmenteerder, maar naarmate de populariteit toeneemt neemt het aantal spelers fors af en bestaat het surfgedrag van mensen nog maar uit een handjevol sites. Google wordt grootste zoekmachine, google start eigen email-dienst, google neemt youtube over, google neemt twitch over: what's next? Google neemt Facebook over? Google gaat internet aanbieden? Google bouwt PC's waar alleen nog maar Google's OS op staat? Zo verandert het internet in een mooi uniform corporate-papje en groeit er een generatie op die denkt dat google 'het internet' is.

Google is extreem goed in hoge kwaliteit services bieden en die op een uitstekende manier presenteren in de markt. Dat is een van de redenen waarom het internet zo groot is geworden: een goed te bedienen zeer goed werkende zoekmachine. Maar diezelfde voordelen pakken nu een beetje raar uit: straks is google geen speler meer op het toneel, maar theater-eigenaar. Gaat een beetje in tegen 'do no harm' als je het mij vraagt, alles overnemen.

[Reactie gewijzigd door Znorkus op 19 mei 2014 08:51]

Ik vrees dat 3rd party app ontwikkelaar ook nog wel misschien problemen gaan krijgen. Twitch heeft nu een API die je kunt gebruiken, straks wordt iedereen gedwongen om net als Youtube een HTML5 app te maken ipv een native app...
•Schalen naar de behoefte van individuele streamers - een mindervaak genoemd probleem zal worden dat twitch nu vaak extra servers toevoegd naar de behoefte van de streamers. Zoals grote toernooien krijgen nu altijd extra server capaciteit. Net zoals bijvoorbeel twitch plays pokemon dat kreeg. Ik denk niet dat google hier met zijn servers erg flexible in is.
Waarom denk je dat niet? Belangrijker, denk je dat dat nodig is? Ik moet toegeven dat het tegenwoordig beter is bij Twitch dan 1-2 jaar geleden, toen om de haveklap veel streams zelfs in laagste kwaliteit enorm haperde. Maar het lijkt mij zelf een heel goed idee als ze op de servers van google gehost gaan worden zodat twitch compleet af is van capaciteitsproblemen, waarbij het leuk is dat er voor de International meer capaciteit gereserveerd wordt, maar de rest van een powerpoint wordt.
Erg slimme zet van Youtube!

Vooral omdat streamen steeds populairder wordt.
Lijkt erop dat er een consolidatieslag aan de gang is op het gebied streaming media. Vorige week nog werd bekend dat Apple Beats van dr. Dre over heeft genomen en nu dit nieuws. Benieuwd wat de gevolgen zijn voor 'Major League Gaming' omdat zij de grootste concurrent zijn voor Twitch. Blijven zij wel zelfstandig of worden zij ook een overnameprooi.

Het aantal gebruikers van Twitch sinds 2011 is enorm gegroeid. Als we ervan uitgaan dat het bedrijf inmiddels 3 jaar bestaat en het nu 1 miljoen gebruikers heeft, betekend dit dat er elke dag ruim 900 gebruikers bij zijn gekomen.
Ik denk naar het aantal kijkers dat MLG echt niet opkan tegen Twitch, zeker niet qua infrastructuur. Vergeet ook niet dat MLG een hele tijd gebruik heeft gemaakt van Twitch voor het streamen van z'n tournooien, maar dan ervoor gekozen heeft om niet allemaal de populaire games te doen, maar zich gewoon te laten sponsoren door gamedevelopers die veel geld op tafel gooiden om hun spel te promoten en competities te organiseren.

In mijn ogen geen slimme zet van MLG, want zo is de CPL ook te onder gegaan, gewoon snel geld willen verdienen, maar als de game niet aanslaat en er geen kijkers zijn, dan ben je niet veel met al dat geld.
Ik heb al tijden staan wachten op Yahoo, serieus verwacht dat zij Twitch zouden overnemen. Schijnbaar niet gelukt
Lol. Bestaat Yahoo nog?
En waarom wordt twitch steeds populairder?
Omdat veel youtubers het vertrouwen in youtube verliezen, mede door het nieuwe content id system. Ik denk dat het een soortgelijke situatie is als er nu met youtube gebeurd: veel youtubers gebruiken youtube liever niet, maar er is geen goed alternatief. Als youtube twitch heeft, hebben zo eigenlijk een monopolie op het gebied van online streamen. Dan kunnen ze alles flikken, de gebruikers blijven er toch wel

Bron: een hoop youtube filmpjes.
Youtube geeft al de mogelijkheid om te livestreamen, alleen zijn deze volgens mij niet publiek toegankelijk maar vooral bedoelt voor grotere partijen, zoals ze doen met League of Legends Championship Series (LCS).

Iets wat ik wel echt een pluspunt zou vinden van de overname is dat Twitch's content eindelijk op redelijke servers gehost wordt. Niet dat de servers van Twitch nou zo slecht zijn, maar ze kunnen simpelweg de hoeveelheid niet aan. Als streamer is het echt verschrikkelijk om een delay te hebben van dertig seconden tot een minuut wanneer je daar totaal niet voor kiest en eigenlijk meer interactie met de viewers zou willen hebben.

Twitch is kwalitatief gezien beschamend, maar ze hebben wel de userbase. Combineer dat met de kwaliteiten van Youtube/Google en dat kan een héle succesvolle site worden.
Eerlijk gezegd vind ik dit jammer. Alle bedrijven worden zo opgeslokt door big compagnies als Facebook , google , apple etc. Ik vind het jammer ivm privacy en meer advertenties. Maarja zo gaat het eenmaal :/
Het hoeft niet altijd negatief te zijn. Kijk naar Oculus, iedereen ging op tilt maar tot nu toe is er voor de eindgebruiker (nog) niks veranderd.

Enige mooie hiervan zou zijn dat het Google team de code eens kan oplappen en gebruik maken van de goeie servers van Google. Bij Twitch is het toch vaak een gok of je bij een drukke stream goed en stabiel beeld krijgt.
Wat ik jammer vind is dat je op een gegeven moment niet om google heen kan zoals REDSD ook aangeeft. Dus je zit altijd aan google account vast. De voordelen die je opnoemt is inderdaad zo, maar dan zou twitch zelf daar wat aan doen. Ik vind meer concurrentie beter voor de innovatie en hierdoor zul je minder innovatie zien, en als er innovatie komt dan wordt ie opgekocht zoals ik eerder zei door partijen als google, facebook etc. Dat zal natuurlijk zijn voordelen hebben, maar onontkomelijk zul je denk ik op het lange termijn meer nadelen opleveren.
Ik ben het met je eens, de grote bedrijven worden steeds groter en richten zich op steeds bredere markten.
Voor entrepeneurs wordt het daardoor steeds moeilijk om te concurreren tegen die bedrijven.
Ook als je gebruik wilt maken van verschillende platformen/diensten kan je al bijna niet meer om google heen.
Als er aan de dienst en de diensverlening niet veel zou veranderen, of gewoon geïntegreerd zou worden in YouTube, dan vind ik dat nog niet zo slecht! Maar als de overname er zou voor zorgen dat Twitch ineens een hele andere richting zou uitgaan, dan vind ik dit toch maar niks.

Twitch heeft ervoor gezorgd dat eSports weer een niveau hoger is getild en dat iedereen in staat is grote eSports events van over de hele wereld te volgen. Iets wat je, je 10 jaar terug nooit had kunnen voorstellen. Nu gebeurd het soms ook nog wel eens dat sommige dingen gestreamed worden over YouTube via hangouts, maar Twitch is gewoon THE place to be als je over game streaming praat.

Nu, mocht het zover komen dan kan je binnenkort gewoon naar Twitch kijken via je AppleTV of Chrome cast, zonder je tablet te gebruiken, want beiden hebben gewoon een YouTube app :-)

1 ding mogen ze van mij ZEKER verbeteren en dat is hun manier van reclame tonen :s ... vaak als je op PC aan't kijken bent en er is een reclameblok, dan krijg je vaak gewoon 6x achter elkaar dezelfde reclame te zien.. niet echt slim natuurlijk.. waarschijnlijk zou dit door Google Adwords wel wat beter opgelost kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door imp4ct op 19 mei 2014 09:06]

Ik kijk esports gewoon via YouTube hoor? Zonder hangouts iig

Live, HD, met als extra dat je ook terug kunt spoelen - iets wat bij twitch.tv niet kan..

[Reactie gewijzigd door sjongenelen op 19 mei 2014 07:58]

Jah ik weet wel dat eSports ook via YouTube te bekijken is, maar zend bv. een ESL ook alles uit over YouTube? Dat lijkt mij toch niet? #dtv
Jah ik weet wel dat eSports ook via YouTube te bekijken is, maar zend bv. een ESL ook alles uit over YouTube? Dat lijkt mij toch niet? #dtv
Nog niet denk ik (niet zeker) , maar dat kan technisch gezien wel dus
Lakitu werkt goed voor de ChromeCast als je Android gebruikt.
Dit is niet best en hier is de reden waarom: ik heb eens met een paar clanmembers wat bugs aangetoond op youtube, het betrof het spel Battlefield 3. Het waren bugs die vrij pijnlijk waren omdat met veel bombarie was aangekondigd dat deze waren opgelost sinds de laatate update. (Betrof de MAV elevator feature....uh bug :P) En zomaar ineens was de video weg wegens copyright inbreuk! Niet veel later gingen EA en Youtube nog een stap verder : posters van videos met in-game content werden geflagd en moesten (een deel) van hun advertentie opbrengsten afstaan ; hun broodwinning danwel zakcentje gingen er van kapot! Hopelijk komt er snel een alternatief.
Ja zoiets heb ik ook. Ik maakte voorheen veel lord of the rings online gameplay filmpjes en toen opeens werd er een filmpje niet goedgekeurd voor inkomsten terwijl het dezelfde opzet had als de andere filmpjes. Raar bedrijf.
Dus personen die geld verdienden met materiaal van anderen werden gedwongen om en gedeelte van dat geld af te staan aan de eigenaren van dat materiaal? Klinkt inderdaad ernstig.
Het materiaal van anderen ? Dus als ik een Ferrari huur (een "licentie" om er een bepaalde tijd in te mogen rijden, dus) en daar videos van plaats, dan mag ik daar ook niks mee verdienen omdat die Ferrari enkel gehuurd is ? Doe me een lol zeg : we hebben geld betaald om de game te spelen en als wij van onze creativiteit in-game een video maken en plaatsen dan is dat ONZE gameplay. Niet die van EA / DICE / GOOGLE / Andere grote multinationals.
Het probleem is ook niet de gameplay, wat jij doet met de pixels is jouw zaak. EA legt het probleem ook niet bij de route die je aflegt in een spel, of welk karakter je afmaakt. Echter de muziek, beelden en verhaallijn zijn natuurlijk wel onderhevig aan auteursrechten.

Als ik beelden en muziek van Godzilla door elkaar gooi en daarmee een nieuwe film maak die ik vervolgens voor geld ga streamen, zijn er weinig die raar opkijken als er een rekening op de mat valt.

Kijken, spelen en luisteren op jouw manier is ook geen probleem, het gebruik van de muziek en beelden zonder toestemming echter wel. Grote kans trouwens dat je gehuurde Ferrari ook met eenzelfde clausule komt waarin staat dat het voertuig niet voor commerciële doelen gebruikt mag worden.

Ik zeg niet dat elke streamer aangepakt moet worden, maar ik vind het ook niet heel gek dat er wat afgedragen moet worden als je geld verdient met het werk van anderen. Dat is echter wat anders dan geheel verbieden.
Ik ga er van uit dat jij je job dus doet uitsluitend met materiaal dat je zelf gemaakt hebt?
Nee, dat dacht ik al.
Nee, maar ik heb toestemming om dat materiaal te gebruiken, anders dan dan ik het zonder toestemming gebruik om mijn geld te verdienen.
Dus jij hebt toestemming van de meubelmaker om op je stoel te zitten terwijl je erop zit om je job te doen?

Neen, natuurlijk niet, je hebt die stoel gekocht dus je doet daarmee wat je wil. Net zoals wanneer iemand een spel koopt en daar iets mee doet om zijn geld mee te verdienen zoals een review maken. Het zou er nog maar bij moeten komen dat de uitgever van een spel toestemming moet geven om een review te publiceren...

[Reactie gewijzigd door T0mBa op 19 mei 2014 17:06]

OK, in het geval van de meubelmaker zijn er geen restricties geplaatst bij het gebruik van de stoel. Bij het gebruik van een computer spel wel, hoogst waarschijnlijk zowel in de gebruikersovereenkomst als in de wet.
Vervang een willekeurige gamestream voor een film. In plaats van kijken hoe iemand warcraft speelt, kijken we naar de film robocop met op de achtergrond commentaar van diegene door streamt. Legaal? Natuurlijk niet.

Een review is echter totaal iets anders dan het streaken van een spel, een review laat slechts een klein gedeelte zien. De wet maakt dan ook een uitzondering en geeft het citaatrecht, dus het recht om korte delen openbaar te maken. Streamen is bij lange na niet kort, een review als het goed is wel.

Ik mag ook geen boek pagina voor pagina streamen, geen muziek spelen, geen film streamen en ook geen games, zonder dat ik daar de rechten toe heb.
Zowel in de VS als in ons land is het gewoon niet legaal, zeker niet na de uitspraak over het downloadverbod. De laatste link is van Engelfriet, een veel gebruikte bron op Tweakers als het om recht gaat.

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 19 mei 2014 19:38]

Gebruikersovereenkomsten zoals je die bij games krijgt zijn op geen enkele manier bindend in beschaafde landen. En je mag me altijd naar wet verwijzen die duidelijk stelt dat games streamen illegaal is. De eerste link lijkt me van één of andere random gast die de wet op z'n eigen manier interpreteert en er zelfs bij zegt dat hij ook geen advocaat is dus dat hij het ook niet zeker weet, en de tweede heeft het over het streamen van films.

Het streamen van films, muziek, boeken,... is iets compleet anders dan games. De eerste groep is passief, terwijl games interactief zijn en het is precies de manier waarop de streamer het speelt die het bekijken waard is. Zeggen dat dit verboden is, is hetzelfde als beweren dat ik jou niet het volledige plot van één of andere film mag vertellen omdat de filmmaatschappij het copyright op die film heeft.

Er werden op YouTube ook gewoon reviews van games offline en andere fragmenten (zoals de al eerder aangehaalde bugs)offline gehaald. Jij doet alsof het enkel over het vertonen van volledige games gaat zonder enige input van de persoon in kwestie.

Dus ja games streamen of op youtube zetten is perfect legaal en het vergelijken met films online zetten is belachelijk kortzichtig. Als het niet legaal was, waren er al lang rechtzaken rond geweest, net zoals die er rond het streamen van films wèl zijn geweest. Die rechtzaken zijn er niet omdat games uitgevers goed genoeg weten dat ze uitgelachen zouden worden in de rechtbank. Nu komen ze er alleen mee weg omdat Google het nodig vindt een véél te wijd net rond copyright "schendingen" te gooien. Op andere sites (zoals twitch maar ook de vele honderden games sites met eigen filmpjes) is er nog nooit een filmpje offline gehaald op basis van copyright schendingen.

[Reactie gewijzigd door T0mBa op 19 mei 2014 23:16]

Weet iemand een alternatief voor Twitch dan als dit wordt overgenomen door Google?

Want eerlijk gezegd zie ik niet hoe een overname door Google een positief iets kan zijn. Ik zie de bui al hangen, verplicht een Google+ account moeten maken voor je kan streamen, of in de chat kan en ga zo maar door.

Ik hoop dat dit alleen bij een gerucht blijft en dat er verder niets van waar is. Google maakt meer kapot dan je lief is.
Ben ik deels met je eens echter is het wel zo dat met behulp van Google Twitch nog groter kan worden. Ik heb begrepen dat je voor HD streams een partner moet worden van Twitch en meer van dit soort ongein. Wie weet is dit dan van de baan..... ;)

Ik hoop inderdaad dat Google niet haar diensten gaat doordouwen want er zijn zat gebruikers (waaronder ik) die daar niet op zitten te wachten :+
Voor HD streams moet je alleen een redelijk krachtige PC hebben. Ik stream zelf op 1280x720 omdat het niet lekker werkt op 1 scherm als ik wil streamen in 1920x1080. Sowieso is mijn PC al wat ouder (c2q Q6600) en gaat streamen op te hoge resolutie behoorlijk ten koste van de overall performance en daar zit niemand op te wachten.

Het enige waar je bij Twitch voor kan betalen zijn optionele extra's zoals meer kleurtjes voor je text in chat, meer emoticons en geen ads die streams onderbreken.

Als streamer zelf hoef je volgens mij nergens voor te betalen bij Twitch, tenminste, ik heb nog nooit ook maar 1 rode cent betaald aan Twitch voor wat dan ook en ik kan gewoon streamen tot ik een ons weeg in welke resolutie dan ook.
Ustream werkt perfect
Hitbox.tv heb ik goede ervaring mee.
Mooi Twitch streamen naar mijn Chromecast binnenkort :)
Waarom er op wachten als Android of chrome daar al apps voor hebben? ;) Lakitu werkt goed op Android en Tcast goed op Chrome.
Zolang ze niet de muziek op de streams gaan censureren om copyright claims en dat soort gedoe.
Zie ik over het algemeen alleen voordelen, als ik bijvoorbeeld LCS kijk op Twitch heb ik regelmatig lag (op verschillende resoluties), maar op youtube zo goed als nooit.

Oh en niet teveel google+ integratie aub :)
Hier ben ik het volledig mee eens. Op het moment heb ik tijdens bepaalde periode van de dag gewoon constant een buffer icoontje in het scherm. Dit komt niet door mijn verbinding want die is perfect. Met de resources van Google zie ik wel een verbetering in de toekomst, mits er geen dingen in komen zoals hierboven genoemd is.
Ze kunnen mooi de technieken samenbundelen om tot een nog betere service te komen.

Wel hoop ik dat ze het apart van elkaar laten bestaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee