Netflix opent deuren in Nederland

De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn deuren in Nederland geopend. Voor het bedrag van 8 euro per maand kunnen gebruikers onbeperkt films en series streamen, grotendeels in hd-kwaliteit.

Vooraf wilde de videostreamingdienst niet kwijt op welke dag de deuren voor Nederlanders zouden worden geopend, maar Tweakers wist eerder al te melden dat de site op 11 september zijn deuren zou openen. Dat was af te leiden uit een uitnodiging die de site aan journalisten verstuurde. Nu blijkt de site daadwerkelijk op 11 september zijn deuren te hebben geopend.

Nederlanders moeten 8 euro per maand betalen voor de videostreamingdienst; betalen kan via CreditCard of iDeal. Het bedrag van 8 euro is iets meer dan in de Verenigde Staten, waar 8 dollar per maand moet worden betaald. De eerste maand is gratis. Op de Nederlandse versie van Netflix zijn onder meer Nederlandse films te zien, zoals De Heineken-ontvoering en Komt een vrouw bij de dokter. Ook internationale series als Homeland en Family Guy zijn te zien, evenals de eigen producties van Netflix, zoals House of Cards.

Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. Wie via een omweg overigens al gebruikmaakte van de Amerikaanse editie van Netflix, kan zijn account bij de Nederlandse Netflix ook gebruiken.

Op de pc werkt Netflix via Silverlight onder Windows en OS X, al worden op OS X enkel Intel-cpu's ondersteund. Daarnaast zijn er mobiele apps voor iOS, Android en Windows Phone, clients voor de PS3, Xbox 360, Wii en Wii U, een aantal blu-ray-spelers en veel nieuwe smart-tv's. Tot slot bevatten de Apple TV en sommige vergelijkbare apparaten Netflix-ondersteuning.

Door Joost Schellevis

Redacteur

11-09-2013 • 00:13

492 Linkedin

Reacties (492)

Wijzig sortering
Advies voor iOS gebruikers: maak een account aan op je iOS device. Dit account wordt dan automatisch gekoppeld aan je Apple ID. Zo kun je dus gebruik maken van iTunes gift cards; deze namelijk vaak in de aanbieding. 2 van 25 voor 40 euro, of soms zelfs 3 halen 2 betalen. Dit betekent dat Netflix dan maar resp. 6,40 of 5,33 euro p/m kost.

bron: http://www.iphoneclub.nl/...ikbaar-dit-moet-je-weten/

[Reactie gewijzigd door meesje op 11 september 2013 09:19]

Ik krijg op de iOS app niet veel meer keuze als aanmelden en wachtwoord vergeten.
Geen optie om te registreren.
Same here. Zie ik iets over het hoofd?
Kan ik hiermee een film/serie ook offline kijken?

/edit

Okay, net even een chat met ze gehad, en het antwoord is nee. Aardige man aan de andere kant meldde dat ze deze vraag heel veel krijgen en ze het aan het overwegen zijn. Ik weet niet hoeveel dat zegt, maar ik kreeg in elk geval geen "nee, en dat komt er ook niet" antwoord. Iets positiever dus :)

Ik ben er ook gelijk achter gekomen dat ook al heb je een account, dan nog kun je géén gebruik maken van de dienst in landen waar de dienst niet aangeboden wordt. Handig om te weten voor op vakantie of zakenreis. Het lijkt natuurlijk logisch, maar ik zou verwachten dat je met een Nederlands account simpelweg overal ter wereld gebruik maakt van de dienst in Nederlandse context. Maar zo werkt het dus niet.

Ander ding dat ik gelijk maar heb gevraagd is of je ergens kunt zien wat ze te bieden hebben voordat je je aanmeldt, en dat kan ook. Beperkt dat wel, en hier staat het. Ze zijn aan het overwegen om de volledige catalogus inzichtelijk te maken. Voor nu moet je eerst lid worden om het volledige aanbod te kunnen zien, maar hiermee kun je een aardig idee krijgen van wat ze zoal hebben.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 11 september 2013 01:58]

Aangezien er meerdere vragen of opmerkingen steeds herhaald worden, bij deze een lijstje met informatie en tips die ik voorbij heb zien komen:

Betaalmogelijkheden
 • Naast de credit card, kan je op de site van Netflix gewoon via iDeal betalen.
 • Direct na het activeren van de proefmaand kan je onder "Your Account" je membership annuleren.
 • Op eBay kan je Netflix gift codes kopen en op iTunes kan je gift cards aanschaffen die ook gebruikt kunnen worden voor Netflix. Dit kan enkele euros per maand besparen. (credits: meesje, JPDeckers)
Content
 • Een klein deel van de beschikbare series en films in NL: https://signup.netflix.com/BrowseGenres
 • Voor alle beschikbare films en series in NL log je in op http://movies.netflix.com/
 • Middels een VPN of "Unblock-Us" is ook content uit de US of UK gewoon te bekijken (credits: loefke2).
 • Het aanbod in NL zal uiteraard groter worden, momenteel ligt het vooral aan rechten die nu in handen van andere partijen zijn. Voorbeeld: Dexter. De rechten van seizoen 7 & 8 zijn door de VPRO gekocht, Dexter zal namelijk te zien zijn op Nederland 3. De VPRO zal uiteraard niet zomaar deze rechten opgeven.
  Dergelijke rechten zullen in de toekomst zeer waarschijnlijk gesplits gaan worden in "uitzend-recht" en "vod-recht".
 • Om diezelfde redenen zullen HBO series (Game of Thrones, Boardwalk Empire, The Wire, The Sopranos, etc) ook niet zo snel op Netflix in NL terecht komen. Zij hebben zelf namelijk HBO Go. Waarschijnlijk zullen ze uiteindelijk wel gaan merkendat het aantal subscripties op HBO Go in Nederland afneemt, dus heel misschien dat HBO t.z.t. toch zal gaan toegeven (laten we iig hopen).
 • Het volgende zou ook nog kunnen helpen met extra content (nog niet zelf geprobeerd): http://proxmate.dave.cx/ (credits: wells.p)
 • Slide share voor gebruik van "Unblock-Us": http://www.slideshare.net/rubenevens/netflix-in-belgium (credits: Killingme)
Gebruik
 • Video-kwaliteit is in te stellen onder "Your account" -> "Manage video quality"
 • "Super HD" is niet voor iedereen beschikbaar (voor mij als UPC-abonnee helaas niet). Je internetprovider dient aangesloten te zijn bij de "Netflix Open Connect Network" (een CDN). Dit kan je controleren door vanaf de internetverbinding thuis deze pagina te bezoeken: netflix.com/superhd (credits: markborgen)
 • Bij TV series wordt vaak de eerste aflevering afgespeeld, maar als je met je muis over de serie gaat en op de naam klikt krijg je alle informatie te zien en kan je zelf een aflevering selecteren om af te spelen
 • Bij veel titels kan je naast Nederlandse subtitles ook Engelse subtitles selecteren. Bij "Show information" (of "Movie information") moet dit wel aangegeven zijn uiteraard.

[Reactie gewijzigd door d_nn_s op 11 september 2013 21:11]

Tsja, mijn ervaring met de US versie was toch wel t beperkte aanbod. Maar goed, ik ga t zowieso hier testen, en hoop ook dat t andere bedrijven stimuleert om videoverhuur diensten goedkoper te maken.

Ben alleen wel bang dat mijn videotheek het niet meer gaat redden. Kan er altijd voor 2,50 blurays huren voor een week, wat ik graag zou willen blijven doen.

--
Edit:
Wel vervelend dat je perse je betalingsgegevens eerst moet registreren zodat ze automatisch na je 1e maand kunnen verlengen. Snap het op zich wel, anders zou iedereen maar met andere emailadressen blijven verlengen, maar toch. Zou willen dat ze gewoon na 1 maand stoppen, tenzij je actief kiest.

Edit2:
Ratatouille geprobeerd... hebben ze NL audio alleen maar.. en NL ondertiteling, maar geen Engelse Audio... Mag toch hopen dat dat niet bij alle animatie het geval gaat zijn.

Ook bij Wall-E hetzelfde verhaal. Taal wijzigen van account in Engels maakt niets uit.

Edit3:
Nou, even gechat met een US medewerker en het lijkt door de studios te komen die het niet goed aanleveren. Zag net een andere Disney film met Engels en Nederlandse audio. Het wordt meegenomen. Dit lijkt een Pixar probleem.

Edit4:
Tsja, aanbod is toch wel vrij beperkt moet ik zeggen. NIet dat je er niet voor de prijs mee uitkan, maar ik mis toch wel veel. Ik kijk zowieso maar een paar series tegenwoordig, futurama, community, lewis en die hebben ze niet.

[Reactie gewijzigd door - peter - op 11 september 2013 00:59]

Ratatouille en Wall-E zijn in de Amerikaanse Netflix überhaupt niet beschikbaar. DVD-only.

Interessant: als ik het VPN uitzet kom ik met mijn Amerikaanse Netflix in de Nederlandse collectie terecht en heb ik opeens wel Ratatouille en Wall-E. Het Amerikaanse abonnement dat ik heb is echter een stuk goedkoper dan het Nederlandse.

[Reactie gewijzigd door xnpu op 11 september 2013 00:54]

Je US account is overal bruikbaar, andersom weet ik niet (heb zelf alleen US account), maar vermoed van wel.

En dan de extra bespaar tip: koop op eBay een netflix gift certificate voor rond de 30$, dan kan je een jaar kijken voor minder dan 2€/maand!

Eventueel met Unblock-Us account erbij (wat ik doe), en ik heb 1 jaar worldwide netflix voor ong. 5.50€/maand.
Maar dan werkt je VPN tunnel alleen voor je computer neem ik aan? Wil mijn Apple TV gebruiken om netflix te streamen namelijk. Anders wordt het via de browser en dan via Airplay naar mijn apple tv maar dan zal het iets stroever afspelen want full 1080p streamen van macbook pro naar atv stottert toch af en toe ondanks gigabit (Apple TV) en dualband Wireless-N netwerk (macbook pro).
Unblock-Us werkt niet met een VPN tunnel maar met DNS : Je stelt op je thuis router hun DNS in, en alleen de netflix country-checks lopen dan via hun servers.

Al het andere verkeer gaat gewoon rechtstreeks. DWZ:
- maar op 1 plek in je huis instellen en AL je devices werken automatisch
- Full speed downloaden: al je streams komen rechstreeks van de CDN providers van netflix.

Klein 'nadeel':
- Als je je country switcht is dat wel voor AL je devices in huis tegelijk. maar een eenmal gestarte stream blijft werken, dus als jij op je iPad iets start in de US catalogue, kan je daarna je country op NL zetten om Wall-E in het Nederlands op de kinder TV te starten.
Top! Bedankt voor je uitleg. Serieuze optie dan wat mij betreft!
Voor mn Apple TV gebruik ik http://tunlr.net - net zoiets als Unblock-Us maar volledig gratis.
Zelfde geld ook voor andere online diensten zoals xbox live, gift cards of eBay kan je een hoop geld besparen!
*wel eerst even de recencies van de verkoper checken!
Ik heb Netflix UK en hier kun je ook geen subs in het Engels aanzetten, volgens mij bestaan er geen Engelse subs. Heb ze nog nooit gezien in ieder geval. Men gaat er vanuit dat als je Engels verstaat dat je kunt luisteren..
veel slechthorende willen wel subs hebben. en voor veel films die op DVD of BR worden geleverd zit vaak ook een ENG subs bij..
Ja, maar de Engelse ondertitelingen (for the hearing impaired) zijn niet te vergelijken met Nederlandse ondertitels. Beide lijken ook een andere doelgroep te hebben. Nederlandse ondertitels bij een Engelse film is vooral voor mensen welke de Engelse taal niet machtig zijn.

Engelse ondertitels tonen niet alleen de tekst, maar proberen ook de sfeer mee te geven door aan te geven of iemand fluistert, juist schreeuwt (zelfs als dit op de achtergrond is) of aan het zingen is. Nederlandse ondertitels bij een Nederlandse taal op zowel dvd of teletekst missen dit dan toch weer, waardoor slechthorende en doven in Nederland eigenlijk een belangrijk deel van de film of serie missen. Zet voor de grap maar eens een film op zonder geluid.. geluid is meer dan alleen stemmen en vormt een extra dimensie bij films. Hitchcock kon met je alleen met geluid al laten griezelen nog voordat er iets engs gebeurde..

Daarom zijn we ook van stereo geluid naar 7.1 gegaan zodat we nog meer opgaan in de film..
Niet helemaal waar.
engelse subs heb je in 2 vormen
HI(hearing Impaired) en standaard.
jij hebt het over de engelse "hearing impared"
maar er is ook gewoon zoals de nederlandse, met alleen wat er gezegd word
Wt is het verschil? Dat relevante geluiden ook beschreven worden?
zoals "auto remt", "applaus", "muziekje speelt" oid?
ja, net zoals nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorende...
Het gaat over Engelse audio die ontbreekt.
Ik heb Netflix US en ik kijk bijna altijd met engelse ondertiteling (dan hoef ik 't geluid niet zo hard te zetten en hoef ik ook niet zo op te letter).

Niet alles heeft ondertiteling, maar 95% wel, denk ik. Misschien een verschil tussen de UK en de US versie..
Anoniem: 451726
@ScuL11 september 2013 08:04
Kan met Apple TV gewoon Engelse subs selecteren. Werkt prima dan met Netflix.
Dove en slechthorenden.... Ik hoop dat zij ook mogen meegenieten, kennelijk niet! Slecht verhaal.
Anoniem: 21889
@ScuL11 september 2013 11:16
Ik heb Netflix UK en hier kun je ook geen subs in het Engels aanzetten, volgens mij bestaan er geen Engelse subs. Heb ze nog nooit gezien in ieder geval. Men gaat er vanuit dat als je Engels verstaat dat je kunt luisteren..
Netflix US heeft in ieder geval wel degelijk Engelse subs. Heb dit altijd aanstaan, kan ik dit met mijn mediaplayers wd live en apple tv gewoon selecteren.
Aanbod zal zeker de belangrijkste factor zijn in het succes van Netflix. Zal deze link goed in de gaten houden :D

https://signup.netflix.com/browseselection

[Reactie gewijzigd door Trixh op 11 september 2013 00:19]

Als ik kijk naar het aanbod van Videoland on demand en Pathe Online, en bedenk dat ik bij die twee al gauw 4 of 5 euro betaal voor één film, dan denk ik dat Netflix al heel gauw een succes gaat worden.

Helaas heeft mijn huidige laptop alleen een VGA uitgang, maar voor de volgende is een displayport een must.
Ik denk dat dat wel mee valt. het gaat alleen een succes worden als het aanbod snel beter gaat worden. Want op dit moment is het niet te vergelijken met de USA. Heel veel series staan er niet op. Star trek bv is niet te kijken in de USA zijn alle startrek series beschikbaar.

Big bang theory bv ook niet beschikbaar. Game of thrones ook niet. Op dit moment vind ik het zonde van de 8 euro.
We gaan hier gewoon 1 account delen... wordt het alweer 4 euro per maand! Vind zelf het aanbod zo slecht nog niet, ook al is het 2 jaar oud. Veel series heb ik nooit gezien en kan dus mooi bij het eerste jaar beginnen.

Daarnaast best veel films die ook voor de kinderen interessant zijn, zelfs met Nederlandse audio. Ook al zijn het films die misschien al eens op TV zijn geweest, ik kan ze nu wel kijken wanneer ik wil en het is altijd een stuk goedkoper dan via pathe of iTunes een film te huren!
Mag dit? Account delen met bijv. 2 "huishoudens"?
Ik weet niet of je het met 2 huishoudens mag delen. Maar zoals Zondaar313 al aangeeft kun je met een account van 7,99 2 streams tegelijk kijken... Dan lijkt het mij niet vreemd dat dit gaat gebeuren.

Of het mag.. .ik weet het niet. Maar met Ziggo abonnementen hoor je ook dat het erg veel gebeurd. 1 persoon neemt een uitgebreid abonnement, iemand anders zet het kaartje bij die op de naam en stopt hem in de eigen TV. Zelfde verhaal! Gewoon doen zolang het kan.
Mag niet, maar staat netflix oogluikend toe. Maar om 4 euro te besparen? Drink dan 2 biertjes minder per maand ofzo, ondersteun deze dienst gewoon, het is ene prima bedrag.
Ja, met het standaard streaming account a 7,99 kan je met 2 tegelijk kijken/streamen, met het account a 11,99 kan dat met 4 tegelijk.

Kijk, dan is het ineens nog maar 3 euro per maand, dat het aanbod wat achter blijft is dan natuurlijk niet zo'n probleem meer.
Game of Thrones is in Amerika ook niet op Netflix beschikbaar, dat is een HBO betaalkanaal serie (idem met True Blood etc).
Je zou eens kunnen kijken naar een set-top box met Netflix ingebouwd. Dat zal je niet meer dan €100 kosten.
Of gewoon de ChromeCast hdmi stick kopen, dan ben je voor ~ €30 klaar.
Anoniem: 451726
@Trixh11 september 2013 08:00
Ik gebruik veel deze site. Zie je direct al het aanbod van Netflix:

http://www.moreflicks.com
Het Nederlandse aanbod van Netflix kun je op die site niet bekijken. Het aanbod in het buitenland komt niet overeen met wat je in Nederland kunt zien.
Ik vind Goodfil.ms wel fraai: http://goodfil.ms/graph#?service=netflix

Alleen ook die lijkt alleen het Amerikaanse aanbod weer te geven. Tenminste zo lang je je Netflix account niet gekoppeld hebt.
Zijn dat voorbeelden, of de complete selectie? Zoals het er nu staat is het wel heel karig... Handjevol (incomplete) series, en krap 20 films per genre waar ook nog eens overlap in zit. Ik zie overigens alleen Lord of the Rings 2 & 3, deel 1 staat er niet bij in dat overzicht :P Als dit alles is wacht ik nog even, hooguit de gratis maand proberen.

[Reactie gewijzigd door Chakotay op 11 september 2013 09:17]

Link werkt bij mij helaas niet meer. Pagina niet gevonden.
Aanbod zal zeker de belangrijkste factor zijn in het succes van Netflix. Zal deze link goed in de gaten houden :D

https://signup.netflix.com/browseselection
Dat is dus echt niet het totale aanbod (in iedergeval ik zie er maar een paar als ik op die link klik)..
Tja, dat veel mensen teleurgesteld zijn had ik wel verwacht. Maar verwachten we niet veel te veel de laatste tijd? De dienst is net één dag bezig en heeft naar mijn mening voor de eerste dag juist wél veel aanbod. Iedereen begint Netflix meteen te vergelijken met Usenet, gratis streams op XBMC, etc. Maar dat is toch een hele andere categorie? Het is toch logisch dat de illegale bron meer content bevat dan een legale bron? Dat is nooit zo anders geweest en zal ook nooit zo anders worden...


Dat Dexter maar t/m seizoen 6 te bekijken is in Netflix, komt omdat Seizoen 7 pas recent is uitgezonden op Nederland 3. Hetzelfde geldt voor Homeland, Dat heeft gewoon simpelweg met het alleenrecht en de licenties te maken die Nederland 3 heeft gekocht. En ook hetzelfde verhaal bij bijvoorbeeld de iPhone; alleen T-mobile mocht deze telefoon verkopen, totdat het alleenrecht in 2010 verviel.

Gewoon geduld hebben, Netflix gaan vanzelf meer Series en afleveringen toevoegen.
Nee, ik denk dat de consument zeker meer mag verwachten na 20 jaar piraterij. Natuurlijk is het duur en ingewikkeld (qua rechten met name) om een dienst als Netflix op te zetten, maar we hadden anno 2013 een stuk verder moeten zijn. Kijk naar Spotify / Deezer op muziekgebied. Dat de situatie qua rechten zo ingewikkeld en versplinterd is in televisieland, dat heeft de industrie ook zelf veroorzaakt. Ze hebben ervoor gezorgd dat innovatie amper meer mogelijk is, en ze verliezen daardoor miljarden per jaar aan piraterij. Ik zou graag van torrents af willen stappen voor mijn tv-series, en ik vind het bijzonder frustrerend dat er na 20 jaar nog altijd geen fatsoenlijk legaal alternatief is. Dat is veeleisend inderdaad, maar naar mijn idee niet te veeleisend.

Dat gezegd hebbende, is Netflix alsnog geen slechte deal voor wie het huidige aanbod nog niet allemaal gezien heeft. En inderdaad, ze beginnen net. Hoewel dat niet helemaal op gaat, want deze Nederlandse release is niet meer dan een vertaling van een dienst die al jaren bestaat. Dus ze hadden best een stap verder mogen gaan qua aanbod en actualiteit inmiddels. Een optie om series te kijken die nog niet ondertiteld zijn naar het Nederlands zou al één manier zijn om recenter aanbod te kunnen bieden. Niet iedereen heeft behoefte aan ondertitels.

Ik hoop enorm dat Netflix blijft verbeteren, of dat een concurrent ze gaat overtreffen, zodat we over een paar jaar alsnog de dienst krijgen waar iedereen op wacht: Alle films en series, één vast maandbedrag, en actuele beschikbaarheid. Daar zou ik wel 20 euro voor over hebben, aangezien het tv-abonnement dan de deur uit zou kunnen zodat er per saldo alsnog bespaard wordt. Voor nu blijft dit alles wishful thinking helaas.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 11 september 2013 10:57]

Dat klopt helemaal. Toegegeven, ik had gehoopt dat aanbod vanaf het begin al erg uitgebreid zou zijn, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dat vanzelf beter wordt.

Vooral de content regionaliseren zal een beperking opleveren en daardoor pas later toegevoegd worden. Ben er van overtuigd dat het een groot succes zal zijn en waarschijnlijk de grootste stap is om piraterij te ontmoedigen in Nederland.

Ik merk zelf al dat sinds ik meer mogelijkheden heb om goede kwaliteit content te bekijken via HBO On Demand en mijn ITV aansluiting bij KPN ik vrijwel nooit meer gebruik maak van mijn Bintube account. Met Netflix erbij ben ik vrij zeker dat ik toegang heb tot zoveel content dat voldoet aan mijn smaak dat er niet genoeg tijd is om alles te bekijken.
Even een PRO-tip voor de Tweakers hier.
Ook ik ben zwaar teleurgesteld over het aanbod in Nederland.. het stelt eigenlijk voor de echte film/serie liefhebber niet veel voor.

Wat wél heel handig is om te weten is dat je met een US proxy een account kunt afsluiten via Netflix.com voor $7.99 (€ 6.03) in plaats van de 8 euro in Nederland. Ik ben tot op heden nog niet ge-billed dus misschien komt er nog belasting bij. In dat geval update ik mijn post.
Netflix, dat is toch die toko die actief DRM in HTML5 loopt te pushen bij de W3C? Komt er bij niet in!

#CancelNetflix: Arrested Development isn't the only thing they screwed up
Voor de mensen die Netflix met het US & UK abonnement willen. Hier een handige slideshare http://www.slideshare.net/rubenevens/netflix-in-belgium. Je kan via unblock-us dus wisselen naar UK of US account en dan krijg je series die dus niet beschikbaar zijn in de US wel (voorbeeld: Dexter)
http://proxmate.dave.cx/ als je deze add-on installeert en gewoon inlogt met je Nederlandse account krijg je alsnog het Amerikaanse aanbod!

Veel plezier!
1 2 3 ... 16

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee