Televisiefabrikanten brengen Netflix-apps uit in Nederland

Samsung is vrijdag begonnen met de uitrol van de Netflix-app naar zijn smart-tv's. Ook LG heeft een app in de planning, terwijl Philips die al eerder heeft uitgebracht. De applicaties zijn echter pas te gebruiken als Netflix van start gaat in Nederland, mogelijk volgende maand.

Dat de Netflix-app voor Samsungs smart-tv's beschikbaar is gekomen, werd ontdekt door tweaker Yucko. Bij het opstarten van de tv wordt de Netflix-app automatisch gedownload, zo heeft Tweakers kunnen verifiëren. Volgens Anne ter Braak van Samsung worden alle modellen uit de E- en F-serie ondersteund, evenals een deel van de D-serie. "In de D-serie worden dat vooral de high-end-modellen", aldus Ter Braak.

De applicatie is nog niet te gebruiken: tot het moment dat de dienst van start gaat in Nederland, komen gebruikers niet voorbij het loginscherm. Waarschijnlijk komt Netflix in september al online voor Nederlandse gebruikers; mogelijk al op 11 september, zo berichtte Tweakers eerder. De dienst laat gebruikers voor een bedrag van waarschijnlijk acht euro per maand onbeperkt films en series streamen.

Naast Samsung heeft LG ook een Netflix-app in de planning, zo laat woordvoerder Sabrina Eilers van het elektronicabedrijf weten. "Alle smart-tv's uit 2012 en 2013 worden door de Netflix-app ondersteund", zegt Eilers. De applicatie wordt echter pas vrijgegeven nadat Netflix in Nederland beschikbaar is. "Daarna wordt hij automatisch gedownload", belooft de woordvoerster.

Panasonic kan desgevraagd niet aangeven of het bedrijf ook een Netflix-app in de planning heeft. Philips heeft dat wel: het Nederlandse elektronica-conglomeraat heeft onlangs een app uitgebracht voor smart-tv's die dit jaar door Philips zijn uitgebracht.

Netflix op een Samsung Smart TV

Door Joost Schellevis

Redacteur

30-08-2013 • 15:39

70 Linkedin

Reacties (70)

70
69
43
4
0
13
Wijzig sortering
Zou de PS3 in Nederland ook een eigen Netflix app krijgen? Ik hoop het wel.

Recentelijk nog heeft de PS3 een nieuwe Youtube app gehad en in het VK en de VS is er al een PS3 Netflix app... nu maar hopen dat ze nu, vlak voor de PS4, nog oog hebben voor het op wereldschaal relatief kleine aandeel Nederlandse PS3's...
Ja, op hun website staat:
"Kijk op je PS3, Wii, Xbox, PC, Mac, mobiel, tablet en meer"
Ik snap ergens wel dat iedereen in de zevende hemel verkeerd vanwege dit nieuws, maar ik wil graag weten in welke kwaliteit we straks onbeperkt films en series kunnen bekijken? Als je een mooie HD SmartTV hebt, dan is t toch wel erg interessant om NetFlix te nemen als zij content ook in HD aanbieden.
Netflix bied betere kwaliteit dan DVD's, ze bieden praktisch altijd 720p HD aan, en vaak zelfs 1080p met een relatief hoge bitrate (bijvoorbeeld hoger dan de 1080p van Youtube), wat zij Super HD noemen.

Meer informatie is in het Netflix Helpcentrum te vinden:
Internet Connection Speed Recommendations
Below are the internet speed requirements and recommendations for playing movies and TV shows on the Netflix website.
*Note: Internet speeds listed represent Download speeds.
 • 0.5 Megabits per second - Required broadband connection speed
 • 1.5 Megabits per second - Recommended broadband connection speed
 • 3.0 Megabits per second - Recommended for DVD quality
 • 5.0 Megabits per second - Recommended for HD quality
 • 7.0 Megabits per second - Recommended for Super HD quality
 • 12 Megabits per second - Recommended for 3D quality
HD Video Quality
Movies and TV shows we have available in high definition will play in 720p or better with a fast enough internet connection. If you would like to view high definition titles whenever they are available, be sure to change your video quality setting to Best on the Video Quality page.
Netflix Super HD
 • Netflix now offers Super HD streaming on many devices, including:
 • Sony PlayStation 3
 • Apple TV with 1080p
 • Roku with 1080p*
 • Nintendo Wii U
 • Windows 8 App
 • TiVo Premiere DVR
 • Blu-Ray Players, Smart TV's, Home Theaters, and Streaming Players with existing Netflix 1080p support*
 • More devices coming soon!
Please note that Super HD requires an Internet connection speed of at least 5Mb/s, and 7Mb/s for our highest available video quality.

[Reactie gewijzigd door Balance op 30 augustus 2013 16:46]

Het is alleen wel zo dat Netflix SuperHD alleen beschikbaar is bij providers die daarvoor een overeenkomst met Netflix gesloten hebben. Ik zou er dus niet per definitie van uit gaan dat je die resolutie tot je beschikking gaat krijgen.

Bron: https://help.netflix.com/article/en/node/8731
Quote waar ik naar refereer:

To stream titles in Super HD, your Internet Provider needs to be connected to our new content delivery network - Netflix Open Connect. Visit our Super HD page to see if your Internet Provider is connected.
If you have a compatible device and your Internet provider is connected to Netflix Open Connect, you can find Super HD titles by looking for the Super HD logo, on the movie description page on a compatible device.
Laat super HD en 3D nu prima werken bij hier in nederland.

En nog een gratis dns unblocker ook.
Dan heeft de provider die de IP space van je DNS unblocker/VPN uitgang host schijnbaar dus een overeenkomst met Netflix.
https://support.netflix.com/en/node/8739
Netflix 3D

Netflix now offers 3D streaming for select titles in the United States with the following devices:
Sony PlayStation 3 (connected TV must support 3D)
LG TV Series: LM6200, LM6400, LM6600, LM6650, LM6700, LM7600, LS5700, LS5750, PM4700, PM6700, PM6900, PM9700
Additional device support coming soon!
To stream titles in 3D, your Internet Provider needs to be connected to our new content delivery network - Netflix Open Connect. Visit our Super HD page to see if your Internet Provider is connected. Open Connect is required for both Super HD and 3D streaming.
If you have a compatible device and your Internet Provider is connected to Netflix Open Connect, you can find 3D titles by looking for the 3D logo.
Please note that 3D streaming requires an Internet connection speed of at least 6Mb/s, while 12Mb/s will deliver our highest 3D video quality. You'll also want to ensure that your streaming quality is set to "Best." More information about video quality settings can be found in our Manage Bandwidth Usage article.
For more information about Netflix Open Connect, visit our Open Connect page.
Anoniem: 103465
30 augustus 2013 15:43
Zou graag willen weten wat het aanbod is of wordt voor Nederland. Ik denk dat ik me wel even aanmeld en het even bekijk en wie weet hou ik het of zeg het lekker op :)
de eerste maand is gratis :) ik zal het ook zeker proberen, maar ik verwacht er niet veel van atm!
De hoeveelheid series op de Amerikaanse Netflix is inmiddels enorm. Als dezelfde content in Nederland aangeboden wordt, is dat flink wat concurrentie voor de tv kanalen die die series ook uitzenden.

Lijstje met alle netflix series: http://www.imdb.com/list/oPFlva67m0k/
dank voor de link

nu hopen dat de nl subs beschikbaar zijn voor mijn wederhelft en dat ze een beetje bij zijn. Anders wordt het heel aantrekkelijk om via de wat minder legale middelen aan mijn content te komen!
Aangezien je rechten voor series en films per land moet kopen, zou ik er niet blind vanuit gaan dat Netflix al dat aanbod ook zomaar in Nederland uit zal brengen. Het zou mooi zijn, want regio- en landgebonden licenties zijn zoooo 19xx ;)
Tja, daar zeg je wat... 'als'. Het is mij niet bekend welke strategie FOX bijvoorbeeld volgt in Nederland, maar ik kan me zo voorstellen dat het lijstje al veel minder interessant wordt als die items verdwijnen.
Veeeelll minder interresant. Ik zie bijna alleen maar Disney/kinder films en b-series verschijnen in de Nederlandse Netflix. Wel raar dat ze de verbinding al een paar dagen van tevoren open hebben gegooid
Dit is een erg handige site daarvoor: http://www.moreflicks.com

Alle series en films in 1 overzicht.
Als je wil kan ik een screenshot voor je maken van de Nederlands beschikbare content...

Als je toevallig een Amerikaans Netflix account hebt en naar movies.netflix.com/WiHD gaat (voorheen geblokkeerd) krijg je nu een mooie lijst met alle content die naar Nederland komt.
Anoniem: 462912
30 augustus 2013 16:22
Dus als je in 2010 een Smart tv van Samsung gekocht hebt (7000 serie en dus niet bepaald een low end model) val je dus buiten de boot. Geinig om te zien hoe early adopters worden gestraft... je gaat mij nooit wijs kunnen maken dat er voor elk model een aparte Netflix app wordt gemaakt.
Philips (TP Vision) is ook behoorlijk aan het kl*ten.

Als je ergens op hun website kijkt (TP Vision) zie je dan recente modellen het met een veel kariger aanbod van Smart TV apps moet doen.

Blijkbaar is er een WebKit platform en een "ander" platform en is er op WebKit blijkbaar geen RTL XL, SBS 6, Veronica etc. en andere apps.

Zal ongetwijfeld te maken hebben met dat (speculatie) HTML5 + DRM niet samen gaat.
Ja echt balen.
Heb hier een "oude" UE40D7000 en een nieuwe UE22F5410. Op de "kleine" is de Netflix app al beschikbaar, op de "grote" niet, terwijl dat eigenlijk de hoofd-TV is in huis. Dat wordt waarschijnlijk filmpjes kijken in de keuken :+
Philips alleen voor TV's van dit jaar?? Dat zou wel erg belachelijk zijn eerlijk gezegd.
Philips alleen voor TV's van dit jaar?? Dat zou wel erg belachelijk zijn eerlijk gezegd.
Inderdaad belachelijk. Ik heb Philips al gemaild met de vraag of de applicatie ook beschikbaar komt voor eerdere modellen. Heb helaas nog geen antwoord mogen ontvangen.
[...]


Inderdaad belachelijk. Ik heb Philips al gemaild met de vraag of de applicatie ook beschikbaar komt voor eerdere modellen. Heb helaas nog geen antwoord mogen ontvangen.
[...]
Ik ben er gisteren mee bezig geweest, gechat met een Philips medewerker. Komt erop neer dat we maar 'af moeten wachten' wat er met de oudere Philips modellen gaat gebeuren. Ronduit schandalig om oude klanten niet van de laatste middelen gebruik te kunnen laten maken. Ik ben er hier ook over bezig:
http://kassa.vara.nl/vraa...-en-diensten-als-netflix/
Ik heb te horen gekregen van de medewerker dat de hardware niet geschikt is voor de codec die Netflix gebruikt voor hun video's. Zolang Netflix haar codec niet aanpast, zal de app nooit beschikbaar komen op de oudere Philips modellen. Ik heb wel gelezen dat Netflix bezig is met een HTML5 videoplayer. Hopen dat dat de problemen op kan gaan lossen in de toekomst.
De app lijkt (hier in ieder geval) gewoon te werken op mijn Samsung TV want ik kan inloggen met mijn reeds (voor NetFlix USA) aangemaakte account, even de voorwaarden bevestigen en voila! Je zit in het overzichtscherm. En nu weet ik niet of dit nog aangepast gaat worden door NetFlix, maar vanaf dit scherm is de app in het engels. Met dank aan Dikkiiedikdik nu wel weergave in Nederlands

Films en series laten zich gewoon starten want ik heb het even getest met "Terra Nova" en "The Heineken Kidnapping".

zie ook mijn post op GoT voor 2 korte filmpjes

Aangezien de Netflix app in de Play Store nog niet is vrijgegeven voor Nederland zul je deze even via een andere weg moeten vinden (laatste nieuwe versie 2.4.1 is te vinden) en die doet het dan ook gewoon :*)

ps.
Bij Terra Nova kon ik trouwens gewoon NL ondertiteling aanzetten ;)

[Reactie gewijzigd door Yucko op 30 augustus 2013 22:00]

Anoniem: 32279
@Yucko30 augustus 2013 21:32
Als je op de pc naar netflix gaat en daar naar instellingen en dan taal op dutch zetten, dan is waarschijnlijk jouw netflix op tv ook in het nederlands.
goed bezig :) het begint toch echt te komen, ik zal het vanaf mijn pc moeten doen voorlopig.

Nu nog een lijst met beschikbare content!
Dat de Netflix-app voor Samsungs smart-tv's beschikbaar is gekomen
Idem op mijn TV (Sony KDL-55HX850)
Ik kon op mijn LG-televisie de app al downloaden en openen, ik kreeg alleen dat de service nog niet beschikbaar was :).
Op de WD TV Live is de Netflix app ook al verkrijgbaar. Had hem gisteren toevallig even aangeklikt en kreeg scherm zoals hierboven. Nu alleen wachten tot de lancering in Nederland.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee