RTL Nederland koopt video-on-demand-diensten Videoland

RTL Nederland koopt voor een onbekend bedrag de digitale activiteiten van Videoland. RTL wil hiermee de leidende positie innemen op het gebied van vod-diensten in Nederland. Vanaf september moet de vernieuwde dienst beschikbaar zijn op Videoland.com.

Voor de overname neemt RTL Nederland 65 procent van de aandelen van The Entertainment Group, het bedrijf dat de digitale activiteiten van Videoland exploiteerde, over. De komende maanden zal RTL het huidige manier waarop de vod-dienst van Videoland werkt, op de schop nemen. Nu nog kent Videoland een pay-per-view-structuur, maar dat moet plaatsmaken voor een vast bedrag per maand.

"Dit najaar nog komen we met het eerste all-you-can-watch abonnement van Nederland, waarbij de consument voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot films, premium series uit het buitenland en het beste van Nederlandse bodem", zegt Arno Otto, baas van de digitale activiteiten bij RTL Nederland.

De overname volgt op de aankondiging van Netflix ook in Nederland actief te gaan worden. RTL zegt deze aanbieder vooral af te willen troeven door veel Nederlandse films en series aan te willen gaan bieden, al is nog niet bekend wat het nieuwe abonnement gaat kosten. Door de overname hoopt RTL meer inkomsten uit consumenten te krijgen en een graantje mee te plukken van de vod-markt, waar het nu al actief is met RTL XL.

Door Wilbert de Vries

07-08-2013 • 07:53

78 Linkedin

Reacties (78)

Wijzig sortering
"RTL zegt deze aanbieder vooral af te willen troeven door veel Nederlandse films en series aan te willen gaan bieden,"
Laten de meeste Nederlandse films en series nu juist veel mensen niet aantrekken, maar eerder afstoten. Helaas blijven de Nederlandse films qua kwaliteit erg ver achter bij Amerikaanse, maar ook zeker Engelse en sommige Zweedse (bijv. Wallander).

Ik denk dat ze het alleen kunnen halen als ze zich op tenminste twee vlakken weten te onderscheiden van Netflix. De prijzen zullen scherp moeten zijn en men zal echt unieke content moeten aanbieden.

Echter denk ik dat ze alleen de liefhebber van een Nederlandse film aan zich kunnen binden. Tenzij ze Amerikaanse series/films eerder weet te bemachtigen als Netflix. Dat ligt echter niet voor de hand.
Ik denk juist dat er een heel groot publiek is voor Nederlandse films en series. Kijk eens naar de kijkcijfers van de zoveelste herhaling van afleveringen van Baantjer en 'Toen was geluk heel gewoon'.
Het is niet het publiek dat je hier op Tweakers.net tegenkomt, maar meer het publiek dat naar de Tros-dagen gaat.
Wanneer ze ook op andere punten kunnen scoren, zoals de populaire Amerikaanse en Britse tv-series (niet alleen het RTL aanboed) en misschien een paar goede onbekede Canadese en Australische series kan het best een succes worden.
Voorwaarde is wel dat ze een goede prijs vragen en niet denken dat ze door het unieke Nederlandse aanbod meer kunen vragen dan de concurrentie. Ik denk dat een prijs rond de € 15 een goede prijs is.
€ 15 is net leuk voor 'erbij'. Niet zoveel dat je je gedwongen voelt om ook naar het mindere aanbod te kijken om het het geld eruit te halen en ook niet zoveel dat je je bekocht gaat voelen wanneer je na een paar maanden merkt dat je de meeste interessante content al gezien hebt en er maar mondjesmaat nieuwe content bijkomt. (Ik ken veel mensen die zich na een paar maanden Film1 gaan ergeren aan de herhalingen. Bij HBO zal dat ongetwijfeld ook snel gaan gebeuren.)
Ik ben benieuwd, het moet allereerst goedkoper zijn als Netflix (wat moeilijk zal zijn aangezien het aantal mogelijke klanten hier toch echt invloed op heeft) Het aanbod zou groter moeten zijn (zelfde probleem) en volgens mij moeten de voorwaarden erg goed zijn.

Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Ik denk dat je er voor een deel naast zit. Je moet wel bedenken dat (en dat staat ook al in het bericht) RTL ook Nederlandse content heeft, en dat heeft Netflix natuurlijk niet. Nu twijfel ik in hoeverre hier behoefte aan is, ikzelf ben vooral geinteresseerd in de Amerikaanse series. Maar ik kan me best voorstellen dat er wel Nederlanders zijn die op een vergelijkbare dienst met Nederlandse content zitten te wachten. En misschien zijn die wel bereid juist DAARVOOR meer te betalen. Ik wacht in elk geval af waar RTL mee gaat komen en tegen welke prijs dit gaat zijn.

Ik hoop alleen dat ze goede deals weten te sluiten met eventuele andere Nederlandse content leveranciers. Niet dat we straks een vergelijkbare dienst van SBS en van de publieke omroepen gaan krijgen, want dan krijg je versnippering en moeten mensen meerdere abonnementen af gaan sluiten. In dat geval zie ik de toekomst hiervan somber in...
Vergeet niet dat RTL de afgelopen tijd flink heeft geïnvesteerd in Amerikaanse producties, al met al snel meer dan honderd geloof ik (met bekende titels als Olympus Has Fallen, The Expendables 2, The Three Musketeers 3D en Killing Them Softly). Daarnaast investeert RTL via Filmventures ook al in Nederlandse filmproducties en kopen ze ten behoeve van tv al de uitzendrechten op legio andere producties.
Wat ze bedoelen met investeren in amerikaanse producties is dat ze de distributie-rechten voor nederland kopen, niet dat ze zelf geld in het maken van deze amerikaanse producties hebben gestoken..
Nee hoor. Het gaat hier echt om investeringen in de productie van films, onder andere in ruil voor zaken als distributierechten voor bioscoop en vod. Eerder al maakte RTL bekend dat 80 procent van hun investeringen gaat naar de productie naar Amerikaanse films.

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/e...dt-ook-nieuwe-content-aan

[Reactie gewijzigd door Wilbert de Vries op 7 augustus 2013 10:31]

thanx, voor de bron, andere bronnen waren een stuk minder duidelijk er over, maarja 'Olympus has fallen' met Bruce Willis? LOL, yep het is een die hard in the white house, maar toch echt niet met BW.. haha..
Ik neig meer naar het vermoeden, dat nederlanders eerder geneigd zijn om te vergelijken op basis van prijs en in veel mindere mate op basis van content.

Ik betwijfel dat ze deals kunnen sluiten vanuit RTL met SBS en NPO, NPO mag zijn content immers niet vercommercialiseren en SBS heeft volgens mij zelf al een vergelijkbare dienst (iig voor haar eigen content).

Ik denk dat een goed alternatief moet voortkomen uit een lage prijs voor eindgebruikers en een breed en groot bereik. Hiervoor zijn de partijen op dit moment nog niet klaar en teveel gericht op alles zelf beheren en dus de kosten hoog houden (maximaliseren van winst ofzo), maar volgens mij kan een gespecialiseerde partij dergelijke zaken veel beter overnemen en in licentie lokale content aanbieden. Als dat compleet te maken is met een volledige film bibliotheek, dan heb je volgens mij een winner, maar vooralsnog bestaat die dienst nog niet.
Deels heb je gelijk. Het andere deel is dat Netflix doorgaans niet de nieuwste films aanbiedt, en dat doet Videoland wel. Blijft staan dat de huidige prijzen nergens op slaan, maar dit is een probleem dat ook UPC (en Ziggo?) hebben. Vijf euro voor een film... dat kost de bioscoop hier ook, en mijn usenet abonnementje kost dat ook, maar dan maandelijks. Als ze dat converteren naar een abonnementsgeld, dan vrees ik dat dat niet onder de 20 euro uit gaat komen. Terwijl ze dus, bij een voldoende, actueel en kwalitatief goed (1080p, DTS HD) aanbod, pas interessant worden bij een maximum bedrag van 10 euro / maand.

edit: Even gekeken in het huidige gedrocht van RTL, namelijk Gemist. Klikte de eerste serie aan die ik tegenkwam (en die ik ken), Spartacus. € 0,99 per aflevering! Met zulke prijzen prijs je je al snel uit de markt, dus mag hopen dat ze echt realistische bedragen gaan rekenen.

[Reactie gewijzigd door AllSeeyinEye op 7 augustus 2013 08:14]

tja, voor sommige is het altijd te duur, want tegen gratis kun je namelijk niet op.. misschien moet JIJ juist eens realistischer worden..

overigens wordt er gretig gebruik gemaakt van de VOD van UPC en ziggo, ken genoeg mensen die daar vaak gebruik van maken, vinden ze makkelijker dan naar de videotheek gaan, en in downloaden hebben ze geen zin om dan weer te moeten gaan zoeken naar een fatsoenlijke versie.
tja, voor sommige is het altijd te duur, want tegen gratis kun je namelijk niet op..
Oh, snap out of it.

Je kunt best tegen gratis (of 'veel goedkoper') op. Spa en Bar-le-Duc kunnen het ook. Maar dan moet je wel aanbieden wat de consument wil: veel, makkelijk, snel, nieuw, hip. Er begint nu eindelijk een beetje beweging te komen bij die mastodonten van de entertainmentindustrie, maar voorheen was het 'slikken of stikken' voor de consument. Als ik dan de keuze heb tussen 'gratis, veel, makkelijk, snel, nieuw' of 'duur, beperkt, lastig, langzaam, oud' is voor mij de keus snel gemaakt. Dat heeft dus niet te maken met wel of niet gratis, maar het hele 'consumptie-ecosysteem' dat de entertainmentboeren voor zichzelf hebben verziekt.
Ik ben realistisch. Voor Usenet betaal ik immers ook. Dat dit geld niet bij de rechthebbenden terecht komt kan me eerlijk gezegd (als consument) gestolen worden. Als het moet, dan gooi ik net zo graag maandelijks 10 euro in de sloot als ik daardoor alles wat ik wil, gemakkelijk en in de kwaliteit die ik wil, kan kijken.

Een unlimited bioscoop abonnement kost € 19,00 per maand (bij Pathe). Dan heb je doorgaans een ervaring die groter is dan thuis, én de nieuwste films. Het spreekt voor zich dat een unlimited abonnement voor thuis, een trede lager dus, ten hoogste diezelfde € 19,00 zou moeten mogen kosten.

Netflix en Hulu kosten elk nog geen $ 7 per maand.
Amazon Prime kost $ 80 per jaar. Daarbij heb je ook gratis 2 day shipping én iedere maand een gratis huur e-book.

Dit nieuwe RTL product zou dan ook niet meer moeten mogen kosten dan bijvoorbeeld de kosten voor Amazon Prime + Netflix, dus max zo'n $ 13,5 / € 10,15.

[Reactie gewijzigd door AllSeeyinEye op 7 augustus 2013 10:00]

Je zegt hierboven wel dat een unlimited abo niet meer mag kosten dan de 19 euro die een Pathé Unlimited abonnement kost. Voor jou is het misschien een trede lager dan de bioscoop. Er zijn echter een aantal zaken die je vergeet.

Bij een Unlimited bioscoop abonnement kun je maximaal 4 films per dag kijken, uitgaande van het aantal showmomenten. Je kunt niet zappen, naar andere films, omdat je in het tijdvak van de betreffende film géén ander kaartje kunt kopen. Uitgaande van 2 uur per film, dat ligt nog steeds boven de gemiddelde speelduur, kom je dan op 8 uur op een dag. Neem een regenachtige zondag en je kunt veel meer kijken bij een Unlimited abo voor thuis.

Daarbij bestaat een gemiddeld gezin uit drie of vier personen. Die zouden in geval van Pathé Unlimited allemaal een abo van 19 euro moeten hebben. Tel daar bij op dat je thuis ook films/series met familie en vrienden kunt kijken zonder hiervoor extra te betalen. Daarbij zul je ook wat te drinken en te snacken nemen, wat thuis ook vele malen goedkoper is dan in de Pathé.

Ik ben het echter wel met je eens dat sommige films in de bioscoop een veel betere ervaring geven dan wanneer je deze op je thuisbioscoop zou bekijken. Maar ik vind het te kort door de bocht om de Pathé Unlimited abonnementen als richtlijn te geven voor de maximale prijs.

Alles staat of valt met de aangeboden content. Wanneer ik ALLES zou kunnen zien wat ik zou willen, zonder verdere beperkingen dan is me dat écht wel meer waard dan die 19 euro die jij als referentie noemt.

Probleem zal echter de versnippering zijn...
De videotheek van UPC/Ziggo en KPN is in mijn ogen een wassen neus, om te laten zien, dat je "interactief" een film kunt bestellen, maar het lijkt me niet echt een veelgebruikte functie, net wat je zegt, een film kost 5 euro, daarvoor kun je er meer van genieten dan op de beperkte manier die de TV aanbieders bieden.

Je geeft inderdaad Usenet aan als alternatief, maar dit is wel de reden waarom er zoveel gedownload wordt, er zijn geen waardige alternatieven en daarbij komt, dat wij veel later aan de "beurt" zijn met de goede nieuwe series en dergelijke.
De toekomst zal flatrate zijn en een klein bedrag misschien 2,5voor een recente film.

Netflix is leuk maar heeft meestal niet de laatste series en films en daar betaal je dan een laag bedrag voor. Neemt niet wel dat rtl toch met netflix te maken krijgt en qua prijs dus niet heel veel hoger kan gaan zitten. Maximum zal 15 euro zijn maar ik denk eerder aan 10 euro.

De vraag is echter of er dan nog veel overblijft. Netflix heeft al veel klanten en daardoor wordt de infrastructuur naar verhouding steeds goedkoper per klant. RTL moet dikke server en bandbreedte neerzetten. Het is dan ook wachten op nog een aanbieder.
Ga er maar niet echt van uit dat RTL ook veel nieuwere series zal hebben als netflix, vergeet namelijik niet dat veel series hier pas veel later op de buis komen..

En tja, wat is het probleem van een laag bedrag voor films en series die wat ouder zijn dan een half jaar, boeie, de collectie is zo gigantisch dat je genoeg te kijken hebt voordat de allernieuwste films ook in hun collectie beschikbaar is, overigens meen ik wel te herinneren dat ook bij netflix wel de allernieuwste films mogelijk zijn, maar daar moet je dan per film wel wat extra voor bijbetalen..

Altijd dat gezeur over 'oh het heeft niet de allernieuwste series'..
ik zou idd een aantal oude NL series heel graag willen zien en deze komen niet bij Netflix :-(

Probleem is veel meer dat mensen steeds meer een abo hier en een abo door moeten aanschaffen en overal net niet het nieuwste krijgen, eigenlijk een extratje voor de maker want vroeger kregen ze niets meer nadat het was uitgezonden.
Altijd dat gezeur over 'oh het heeft niet de allernieuwste series'..

haha hoe kun je werkelijk de meest stompzinnige tekortkomingen nog relativeren... ga jij lekker op netflix little house on the prairie kijken dan blijven wij lekker in 2013 :w :w
gelukkig willen de consumenten dat niet en dat zie je ook terug in de illegale downloads als het niet verkrijgbaar is voor een goedkope en goedwerkende manier dan gaan ze dus illegaal downloaden
Toen we nog UPC hadden hebben we er wel veel gebruik van gemaakt, maar eigenlijk alleen van de gratis kinderseries en HD natuur documentaires (life), maar de prijzen van het betaalde spul is in verhouding veel te duur.

Als actie hebben we ook ooit Film1 gehad en die on demand was ook gratis, helaas alleen in SD, maar tegenwoordig hebben zij dacht ik ook series
Dan vergeet je dat naast RTLXL, UPC en Netflix (straks) ook nog HBO (3 kanalen) en Film1 (5 kanalen) hebt als aanbieder.

Bij mijn digitale tv kosten HBO en Film1 beiden € 15,20 per stuk of € 22,95 voor beiden.
Canal Digitaal rekent voor beiden € 13,95 per stuk, waarbij Film1 4 kanalen heeft en 1 On Demand voor de PC/tablet.
Ik blijf het maar roepen, als giganten als UPC, Ziggo, Netflix, HBO, etc te grote bedragen vragen voor media zal men steevast blijven downloaden zolang dat nog "vrijelijk" kan. Ik ben van mening dat wanneer de tarieven zodanig acceptabel zijn (en minstens 720p/1080p dd / dts aanbieden) men eerder geneigd is af te stappen van het downloaden incluis mijzelf. Het aantal gebruikers zal dan aanzienlijk toenemen waardoor de business case voor deze giganten vanzelf weer interessant wordt (ze hanteren nu gewoonweg te hoge tarieven omdat ze niet durven als eerste "fatsoenlijke tarieven" te rekenen ... want stel je eens voor dat de mensen weg blijven, dan hebben ze minder om te graaien.
tja, wat noem JIJ "fatsoenlijke tarieven", de 1 vindt 1 euro nog teveel, waar de ander rustig 30 euro nog wel voor wil neertellen.. Ook moet je niet vergeten dat voor 720p/1080p DD/dts streaming een fatsoenlijke internetverbinding nodig is, want als je kwaliteit wilt dan kost dat toch wel behoorlijk wat data, tja, kan rustig een 1080p film in 700MB proppen, maar de kwaliteit is dan wel vet ruk (nog slechter dan een beetje dvd).. En veel huishoudens hebben nog steeds niet een internetverbinding die fatsoenlijk genoeg is om dit zonder horten en stoten te kunnen streamen, naast het feit dat op genoeg plekken nog steeds geen goede infrastructuur ligt (gelukkig komt dat in nederland al een stuk minder voor)..
Dat hoeft dan ook geen probleem te zijn toch? Een dergelijke aanbieder is prima in staat om verschillende bitrates aan te bieden op basis van je internet verbinding. Overigens volstaat een 20/30mbit verbinding al ... een groot deel van Nederland heeft daartoe beschikking.
Overigens volstaat een 20/30mbit verbinding al ... een groot deel van Nederland heeft daartoe beschikking.
Die in veel gezinnen dus al gedeeld moet worden, tel daar dan ook nog eens de verschillende "tv's" in een gemiddeld gezin bij op en de bandbreedte die je tot je beschikking hebt wordt al aanzienlijk minder, ook is bv bij ADSL nog steeds dat er bv wel 20mbit wordt aangeboden maar dat je dat nooit haalt..

En tja, ook mbt kwaliteit is er veel verschil, voor mij is echte fatsoenlijke kwaliteit wat een goed gemasterde dvd is (voor SD materiaal, even de bron-kwaliteit daargelaten), en voor HD een echte fatsoenlijke bluray.. Zodra ik marcroblocking zie krijg ik al koude rillingen over mn lijf, of de softlook van een lage bitrate 720p stream..
Nu wordt er 5 euro gevraagd voor een film, maar ik durf er veel om te verwedden dat als er 2,50 wordt gevraagd je dat nog steeds te duur vindt. Alles om maar excuses te verzinnen om gratis te blijven downloaden.

En het grappige is: als er geen technische mogelijkheid zou zijn om het via oneigenlijke kanalen te downloaden zou niemand een probleem hebben om gewoon te betalen voor content. Deden we vroeger immers ook gewoon.
Idd €5.- p film
Stuurt mij toch naar torent als pb.
Zolang er geharkt word blijf ik downloaden
Deze bedrijven zitten dan ook in een splagaat. Ze willen aan een kant media verkopen, zoals series. Aan de andere kant moeten ze de afnemers ook waar bieden voor hun internet verbinding. Waarom zou je zoveel betalen voor je 15 mbit verbinding als je in de praktijk nog geen 2 mbit verbruikt?
Ik meende gehoord te hebben dat dit een tientje moet kosten (net als Netflix). Wij hebben nog analoge tv en dat kost €17 per maand, dus straks zeg ik kabel op en kan ik voor €20 bijna alles kijken wat ik wil, lijkt me niet zo'n hele slechte deal.
Tenzij je via kabel internet hebt, dan zit je vast aan een analoog tv abonnement.
Je vergeet alleen nog dat je altijd nog een FATSOENLIJKE internetverbinding nodig hebt, en je dus naast die 20 euro nog steeds een euro of 30 kwijt bent..
5mbit is voldoende voor HD bij netflix
Wil je HD+ gebruiken dan is 7mbit het minimum (hd+ is nog niet overal beschikbaar en word per isp uitgerold)
Het hoeft wat mij betreft helemaal niet goedkoper als Netflix of Hulu. ik heb beide diensten geprobeert en ik vind de kwaliteit om te huilen. Op z'n best vergelijkbaar met gemiddelde dvd kwaliteit, zelfs goeie dvd's zien er beter uit! Dat terwijl ze adverteren en je laten betalen voor HD.

Voor mij moet een VoD dienst het volgende bieden:
- echte HD kwaliteit
- geen reclames tussendoor (ik heb geen moeite met reclame aan het begin of op de website)
- 5.1 geluid
- vrijheid in hoe ik mijn films kijk; ik wil geen browser venster met silverlight fullscreen draaien. Geef me een API zodat mensen plugins kunnen ontwikkelen voor reeds bestaande HTPC toepassingen

Met name dat laatste is belangrijk. Ze kunnen net zulke goeie kwaliteit aanbieden, als het via een browser gaat zal ik het nooit gebruiken omdat ik vanaf de bank een browser niet makkelijk kan bedienen. Bovendien vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat de refresh rate van m'n tv matched aan de fps van de film. Een browser zal per definitie de refresh rate van je systeem gebruiken (60hz) en als je film dan 23.976 is of zo, dan zie je enorme tearing en krijg je audio sync problemen. HTPC toepassingen hebben mogelijkheden om dat soort dingen op te lossen waardoor zowel beeld als geluid gewoon veel beter is.

Last but not least; compleet aanbod. Ik ben best wel bereid wat meer geld neer te leggen, maar dan moet het aanbod compleet zijn! Een mogelijkheid hier zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat niet alles er standaard in staat, maar dat ik een verzoek kan indienen voor een bepaalde film en dat tie er met bijvoorbeeld 3 dagen of een week er wel bij staat.

Biedt me dit, en ik betaal gewoon 50 euro in de maand. Ik wil niet goedkoop, ik wil dat het goed is en zoals ik het wil.
Je wordt naar beneden gemod, maar ik denk dat je een goed punt heb. Op dit moment is er maar één bron waar ik (van hetgeen ik kijk) alles kan vinden tegen een goede prijs: Usenet. Wil ik series van NatGeo / Discovery? Staan compleet, in HD, met 5.1 geluid, op Usenet. Wil ik de nieuwste film, in 1080p, DTS audio, staat op Usenet. Wil ik een HBO serie? Staat op Usenet. Wil ik RTL afleveringen? Staat op Usenet.

Als het daar verzameld kan worden, wat staat het dan in de weg om een dienst op te zetten waar deze content ook samenkomt? Je roept een bedrag van € 50/maand. Dat is mijns inziens wat gortig, maar als er een aanbieder is die werkelijk alles aanbiedt, dan heb ik daar wel 30 euro voor over. Voorwaarde is wel dat je die dienst af kan nemen zonder een regulier kabelabonnement, want daar heb ik dan net geen behoefte meer aan, en mijn huidige UPC abonnement kost me ook al € 60,00 in de maand. Hiervan hoef ik dan alleen een internetabonnement te maken.

Maar inderdaad, voorwaarde is wel dat:
1. Compleet aanbod
2. Geen drm
3. api vrijgegeven zodat op ieder systeem te kijken is
Je weet toch wel dat alles wat je opnoemt illegaal op usenet staat, tja dat het (nog) legaal is om het van daar te downloaden is een ander verhaal.. Het probleem is juist distributierechten, en als dat jij NIET normaal wilt betalen voor content zijn er andere die WEL normaal betaald willen worden voor de content die ze gemaakt hebben..

Ik wil, Ik wil, ik wil, DAT is het enige dat ik hoor, tja en JIJ vindt 30 euro nog te doen voor een totaal aanbod, inflatablemouse vindt 50 euro.. en daar heb je dus al weer een probleem, wat voor de 1 wel acceptabel is, vindt een ander niet..

En je kunt lullen wat je wilt met dat het te duur is, maar JIJ gaat toch ook niet voor nop werken of wel dan...
Helemaal gelijk.

Wat ik altijd wel bijzonder vind is dat men wel bereid is 30-50 euro voor een mobiel abonnement neer te leggen maar voor een onbeperkte muziek en/of VoD dienst is 10 euro ineens te veel voor sommigen.

Ik denk dat iedereen moet beseffen dat er compromissen gesloten moeten worden en dat een legale aanbieder nooit kan concureren met usenet. Dat is ook helemaal niet eerlijk natuurlijk en de vergelijking slaat nergens op.

Nu zal ik voor het volgende wel gedownmod worden want dit is voor velen een schop tegen het zere been, maar (trommelgeroffel):
Kijk- en luistergeld moet op de schop,
thuiskopie heffing moet op de schop.
Downloaden moet illegaal en strafbaar worden.

Internet abo's en apparaten/gadgets met heffingen moeten dus ook goedkoper worden als gevolg daarvan!

Vervolgens moet het geld dat thuiskopie en soortgelijke instanties op de plank hebben liggen vrijkomen voor nieuwe initiatieven zoals VoD diensten (ipv uitkeren aan kansloze nederlandse "artiesten") en de overheid moet deze initiatieven actief steunen (subsidie?). Entertainment industrie moet via de overheid desnoods gedwongen worden mee te werken aan dergelijke innovatie.

Het is natuurlijk allemaal niet zo makkelijk maar ik denk dat het in grote lijnen wel is waar we naar toe moeten.
Ik heb niet eens moeite met DRM, zolang het voldoet aan de eisen die ik stel in mijn eerdere post.

Ik hoef namelijk die videos helemaal niet te downloaden en lokaal op te slaan, dat boeit me niet. Zolang ik het maar kan kijken wanneer en hoe ik wil. Niet eens zo zeer waar, alhoewel dat wel leuk zou zijn maar niet noodzakelijk.

Dat gezegd hebbende ben ik wel van mening dat DRM een verkwanseling is van het geld dat het kost om het te ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Maar als ze het graag willen en als het helpt om een platform van de grond te krijgen, vooral doen maar nogmaals, met de eisen hierboven inachtnemend.

Het belangrijkste op dit moment is namelijk dat uitgevers vertrouwen krijgen in een dergelijk platform zodat er een compleet aanbod kan komen. Ik denk dat TV en broadcasting gewoon gaat verdwijnen in de huidige vorm, de vraag is alleen wanneer. Waarom moet men om 8 uur de tv aanzetten voor het nieuws? Waarom moeten we haasten met de tafel afruimen omdat we anders het 8 uur nieuws missen? Simpele dingen, gewoon om 8.15 de tv aan en on-demand laatste nieuws kijken. Al die programma's hoeven geen vast tijdsblok meer te hebben. Nu is het zo dat er iets moet wijken om plaats te maken voor een ander programma, dat is niet meer van deze tijd. Een nieuw programma kan gewoon worden toegevoegd aan de lijst van beschikbare on-demand programma's.

Een paar minuten reclame aan het begin van een video kan gebruikt worden voor extra inkomsten en voor promotie van nieuw materiaal.
Voorbeeldje: Dus als jij 10 computers gebouwd hebt, waar je tijd en geld in gestoken hebt. Dan mag ik die zo even pakken zonder je te betalen? Of zou je dat niet zo leuk vinden?
Ik zou het leuk vinden om te doen zoals jij het allemaal aanpakt, en je gewoon niet te betalen maar wel je producten te pakken. Ik geef gewoon de dief 5 euro voor een pc te waarde van 500 euro, en dan zijn wij allebei blij?
Helaas werkt het zo niet in deze maatschappij.
Neemt niet weg dat ik niet download, maar helemaal lekker voel ik me daar niet bij, en beperk ik mijn downloadgedrag extreem.
Neemt niet weg dat ik niet download, maar helemaal lekker voel ik me daar niet bij, en beperk ik mijn downloadgedrag extreem.
Ik ken dat gevoel, ik downloade vroegâh alles maar de laatste jaren voel ik me steeds minder lekker erbij. Alles waar ik niet voor betaal gaat ten koste van de toekomst is mijn gevoel.

Probleem blijft wel wat het waard is, idd voor de een 5 euries pm en de ander 50 euries.
Sorry maar dan moet je over stappen van VPN of DNS aanbieder.

Netflix is namelijk selectief met kiezen welke isp ze HD en 3D content aanbieden.

Ik kan gewoon gebruik maken van super HD en 3D content hd is 1080p en gewoon blueray kwaliteit kan geen ziggo of kpn glasvezel tegen op

Zie hier onder

Streaming 3D and Super HD video comes to Netflix customers whose ISPs will play ball
By Tcarmody 01.08.2013


Netflix is now streaming 3D video for the first time. In the US, a handful of titles are available, mostly sports and nature documentaries. Other countries will be added to the program "depending on member demand," says a press release. Customers can see whether their ISP is configured for 3D and Super HD video. As for hardware, Netflix has a list of devices supporting Super HD, including current-generation models of Apple TV, Roku, Wii U, Windows 8, and most other devices that can play Netflix video at 1080p. 3D support is more limited: just the PS3 (plus a 3D-capable screen) and a number of LG smart TVs, with more devices forthcoming.

But unless you're on one of a handful of networks, including Cablevision, Clearwire, Frontier, and Google Fiber, it's not likely you're eligible. Data this fat comes with a big fat catch. To watch movies in 3D or Super HD (usually 1080p, but less compressed), your ISP has to participate in Netflix's Open Connect content delivery network. Netflix says the only way to pump data this thick is to cache it in dedicated hardware appliances closer to end users. To that end, Netflix is offering both its appliances and participation in the network to ISPs for free. Think of it like a local fulfillment network, but for high-bitrate video, not DVD mailers.

"OUR GOAL IS TO HAVE ALL OF OUR MEMBERS SERVED BY OPEN CONNECT AS SOON AS POSSIBLE."
Netflix CEO Reed Hastings is using the limited 3D launch to talk up Open Connect. "Leading-edge ISPs around the world such as Cablevision, Virgin Media, British Telecom, Telmex, Telus, TDC, GVT, among many others, are already participating in Open Connect to provide the highest-possible quality Netflix service to consumers," Hastings said in a statement, adding that "our goal is to have all of our members served by Open Connect as soon as possible."

The trouble is that of all Netflix markets, customers in Europe, Canada, and Latin America are the most likely to have access to Open Connect, while those in the United States (where 3D is available) are the least likely to. So Netflix is taking it to the people with the hope that locked-out customers pester their providers to participate before the big content push begins.

Update: At CES, Netflix and Samsung were also showing off a beta test of streaming 4K video. Which is, like, Superduper HD.

Via GigaOm
Source Netflix
RTL zegt deze aanbieder vooral af te willen troeven door veel Nederlandse films en series aan te willen gaan bieden
laat ik hier nou totaal niet in geïnteresseerd zijn en, ik vermoed, het gros wat op Netfix wacht (of al gebruikt) ook niet.
Check,
En ik blijf de US versie gebruiken wegens het waarschijnlijkere grotere aanbod dan de Nederlandse.
En als nu in NL gebruik kan maken van watch list optie van netflix zo dat ook alle nieuwe films kan kijken ?
Of blijf je dan ook de oude meuk kijken.

Het enige voordeel is dat je nu in dollars betaald waardoor het goedkoper is.

Aan je reactie te horen heb geen netflix want je praat poep over wat de dienst inhoud
Ik maak gebruik van de US versie van Netflix. En dat zal voorlopig nog wel even blijven totdat ik door alle (voor mij interessante) content heen ben. Tegen die tijd staat er weer meer en nieuw spul op.

De NL versie van Netflix zal zeker niet zo gevuld zijn als de US versie wegens rechten en andere toeters en bellen. En de eventuele Nederlandse content interesseert mij geen ruk waardoor die nieuwe dienst van RTL voor mij naar verwachting ook niet interessant is.
Daar gaat het niet om
Als een dvd plan toevoeg dan kan je alle nieuwe films van alle uitgevers (die dus door de rechten nooit op streaming uit komen)

Even vraag wat is de laatste nieuwe film die via netflix Vs op streaming is uit gekomen:
the avengers en die van 11 april 2012.

Ik snap niet dat mensen de streaming dienst van Netflix blijven hypen. Want bijna alle films
Komen alleen op dvd/blueray uit bij netflix en die krijg je op gestuurd en dat werkt natuurlijk alleen als je eigen post adres kunt gebruiken.

Die nieuwe films zullen in nl ook op dvd uit komen via nerflix alleen daarom heb dus nl account nodig en dat je dan minder streaming content hebt kun je op lossen door gewoon met een VS ip in te blijven logen.
Dan kom je automatisch in de VS content box.
Bij mij gaat het niet om de films, maar om de series.
`meer inkomsten uit consumenten te krijgen " beetje arogant naar mijn mening.

Je had ook kunnen stellen we willen graag kwaliyteit leveren zonder reclames voor consumenten die er bereid een vast bedrag per maand neer te leggen.

Zelf ben ik oook benieuwd naar netflix en ben beniuwd hoe kpn nu videotheek gaat vervangen?
Vooralsnog waarschijnlijk niet, dat zal pas gaan spelen wanneer de contracten afgelopen zijn. Maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat het aantal transacties op de dienst erg beperkt is en misschien wordt het wel in zijn geheel niet vervangen door een alternatieve dienst.

Ook is interactieve televisie van KPN ook nog een beetje aan de beperkte kant, ik denk dat KPN andere prioriteiten zou moeten stellen voor wat betreft iTV, ze kunnen nog veel daarin verbeteren. Ik zelf zou blij zijn, als het mogelijk zou worden om IP TV te ontvangen zonder dat deze gecodeerd is, zodat wij vrijer zijn om eigen apparatuur hiervoor in te zetten (Dit zit er niet erg dik in, aangezien dit zou snijden in de inkomsten)
Heb liever dat ze eens gaan inversteren in HD, eenigste wat tezien in zijn usa series, maar al 3jaar betalen mensen voor hun hd zooi, maar HD uitzenden niets nada.
??? :?
Ze zenden over sateliet elke dag uit over HD! 8)7
Nou het probleem is echter, dat je decoder een bottleneck momenteel is. Al heb je een 4k tv, mijn upc box die geeft mij maar 1080i.

Dan heb ik 2 keuzes om films wel een superieur kwaliteit te bekijken:
Downloaden via piratebay, des nood usenet(deze vind ik alleen zeer omslachtig)
Of blurays + bluray speler kopen (en dat vind ik zonde van het geld doordat ik films maar 1x bekijk) Dan is een bioscoop bezoekje gezelliger en goedkoper. Daarbij vind ik de kwaliteit van bioscoop films ook niet te evenaren met mijn TV. En beeldkwaliteit vind ik zeer belangrijk aan het worden, geeft mij weer een soort van ''WOWA'' gevoel.

Ik vind het dus ook een zeer strak punt die devil-strike heeft, overal zetten ze HD achter hun logo, hoewel het maar om 720p of max 1080i gaat. Toch is in vrijwel elk huishouden momenteel 1080p de standaard op de tv.

Daarbij is de RTL4 gemist app op de smarttv / laptop van zeeer slechte beeld kwaliteit, back to the stone age gevoel, bij lange na niet 720p....

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 augustus 2013 10:36]

Ik, als liefhebber van Nederlandse films, zou dan meer baat bij RTL dan Netflix.. Nederlandse films zijn erg goed vind ik. Echter heb ik ze praktisch allemaal al gezien, komen ze vaak op tv en kan je 5 programma's/films tegelijk opnemen, dus of ik überhaupt wel zo'n dienst zou nemen..

Het is geen soort Spotify waar je even lekker een play listje maakt zodat je overal muziek kan luisteren, een film duurt immers geen 4 minuten..
Heel erg goed nieuws. Concurrentie voor Netflix zorgt natuurlijk voor lagere prijzen aan beide kanten.
Zoals je misschien al gelezen hebt, geloof ik er weinig van dat dit het geval gaat zijn, ik vermoed eerder dat de prijsstelling gelijkwaardig zal zijn, maar dat je ze allebei zou moeten hebben voor een completere beschikbaarheid van content.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee