Netflix gaat in Nederland 7,99 euro per maand kosten - update

Een abonnement op videodienst Netflix gaat in Nederland 7,99 euro per maand kosten, zo blijkt uit informatie die Tweakers kreeg. Netflix maakte woensdag bekend voor het einde van het jaar te beginnen met het aanbieden van zijn diensten in Nederland.

Het maandbedrag van 7,99 euro komt overeen met dat in Finland, een van de twee andere eurolanden waar Netflix nu al aangeboden wordt. In Ierland is de maandprijs 6,99 euro. De eerste maand is de dienst gratis. Een redactrice van NOS heeft op Twitter details gezet die ze via een tester heeft gehoord. Tweakers heeft die informatie kunnen verifiëren. Het is nog onduidelijk hoe groot het aanbod zal worden in Nederland: gebruikers in de Verenigde Staten hebben veel meer keuze dan in andere landen waar de videodienst actief is. Daardoor is het dus nog niet duidelijk wat Nederlandse gebruikers krijgen voor dat geld.

Woensdag maakte Netflix na maanden van geruchten bekend dat het naar Nederland komt. Dat gebeurt voor het einde van het jaar. Meer details over dienst zullen later bekend worden. Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. Over plannen om naar Duitsland, Frankrijk of België uit te breiden is nog niets bekend, maar dat zal niet eerder dan in 2014 gebeuren: Netflix gaf eerder aan uit te breiden naar een additional European market. Waarschijnlijk wordt daarmee één Europees land bedoeld. In totaal is het bedrijf aanwezig in 40 landen, waar het een totaal abonneebestand van 36 miljoen heeft.

Update 18:55: De prijs van 7,99 euro is geldig voor het bekijken van streams op maximaal twee apparaten tegelijk, bijvoorbeeld via een mobieltje en een spelcomputer. Wie tot vier apparaten naar Netflix wil kunnen kijken, zal 11,99 euro per maand moeten betalen. Een woordvoerder van Netflix wil de prijzen desgevraagd niet bevestigen en stelt dat er geen conclusies kunnen worden getrokken uit prijzen die in consumententesten worden genoemd.

Netflix screenshot (bron: @nikstemelden)

Bron: @nikstemelden

Door Arnoud Wokke

Redacteur

19-06-2013 • 14:50

294 Linkedin

Reacties (294)

Wijzig sortering
De prijs is best goed, maar er zit één "maar" aan.

In Amerika zeggen een hoop mensen hun kabel abonnement op en "leven" alleen van Netflix. In Nederland zit je eigenlijk altijd redelijk vast aan je kabel abonnement, omdat je zowel via Kabel als ADSL zo goed als altijd aan een Triple Play abonnement vast zit. Of je hebt een abonnement waarbij wordt vermeld (zoals bij Kabel) dat je kabel TV moet afnemen om van internet te kunnen genieten.

Dus als je net zoals de Amerikanen geld wilt besparen en je TV-abonnement wil opzeggen en alléén van Netflix wilt genieten, dan kom je hier bedrogen uit.

Netflix voelt in ieder geval wel beter aan als wat HBO hier doet (15 euro voor 3 zenders, die je sowieso alleen kunt afnemen als "extra" bij een TV abonnement. :) Ben wel benieuwd wat de toekomst gaat doen nu dit soort zenders (HBO, Netflix, hopelijk ook Hulu binnenkort) meer en meer gemeengoed gaan worden in Nederland. Ik hoop dat 't helpt om de TV-markt hier een beetje open te breken :)
Je hebt daar wel gelijk in dat HBO redelijk duur is vergelijken met Netflix. Maar HBO heeft daar wel een aantal voordelen mee:
- HBO is betaalzender die premium content probeert te leveren.
- HBO heeft hier in Nederland binnen 24 uur de uitzending ondertiteld.

Ik heb zelf een half jaar Netflix gehad vanuit Amerika en ik was er wel redelijk tevreden mee. Je hebt meer dan voldoende series waar je uit kunt kiezen. Waar ik zelf alleen tegenaan liep was dat niet alle series beschikbaar zijn via Netflix die ik graag keek. Zo was The Big Bang Theory niet te zien. En van andere actuele series zoals Californication (is geloof ik ondertussen niet meer te zien via Netflix, teruggetrokken door Showtime) miste vaak het laatste seizoen. Erg irritant als vrienden ondertussen de laatste afleveringen bespreken terwijl jijzelf nog dik een seizoen achter loopt.

Het laatste schijnt bij Hulu opgelost te zijn omdat ze binnen 24 uur de aflevering online zetten. Maar het schijnt dat Hulu minder series online heeft staan dan Netflix.

Al met al vind ik het een mooie vooruitgang dat Netflix komt. Het meest ideale zou een combinatie van Netflix (aantal series), HBO (kwaliteitsseries) en Hulu (binnen 24 uur na uitzenden online) zijn maar dat is misschien nog toekomstmuziek.
Dat zou ook mijn ideale situatie zijn… alleen betaal je dan 7,50 + 15,- + xx voor alle drie deze zenderproviders. Dat is al bijna 2x zoveel dan de standaard kabel die je ontvangt. En die kun je dan vaak niet eens opzeggen! :/

En om nu, alles bij elkaar opgeteld, minimaal 30 euro per maand te betalen voor alléén prettig TV kijken, dat gaat me wat ver qua kosten :) Ik zou er nog steeds oor naar hebben om per zender te kunnen betalen (we zouden er hier dan toch maar ±5 bekijken), maar dat zal vast een eeuwige wens zijn, hehe.
Ik adviseer een usenet abonnementje van € 7,50 per maand, waarmee je met je Extreme Power internetlijntje (150 Mb/s) alles binnen kan hengelen wat je wilt. Dan ben je helemaal niet meer afhankelijk van tv zenders.
Sickbeard / Couchpotato en gaan!
Tweakers zijn ook wel zeikers. Eerst jaren klagen dat we deze services niet hebben. Krijgen we het klagen ze dat het te duur is.

Ja zo gaat niemand ooit nog zo iets proberen. Als ze een goede jeugd sectie hebben waarbij ik on demand goede kinderfilms kan kopen dan ben ik voor..
Zo, dat is netjes !!! Voor dat geld hoef je (bijna) niet meer te downloaden, unzippen, netjes klaarzetten en op je server / NAS / USB stick te zetten.

Ps. Twitter link heeft een %20 tè veel

[Reactie gewijzigd door Neus op 19 juni 2013 14:53]

En als je sommige GoT-topics mag geloven, zijn er hele volksstammen in Nederland die dit toch al niet doen; alles komt automatisch binnen op het moment dat iets in Amerika is afgelopen met uitzenden, wordt uitgepakt, in goede mapje gezet, ondertitels erbij, mooie cover of fanart en direct afspeelbaar op je HTPC.

Neemt niet weg dat NetFlix voor minder kritische personen ook een goede & goedkope optie is om eindelijk Amerikaanse series sneller te kunnen kijken dan dat sommige kabelaars in hun extra bundels aanbieden.
En als je sommige GoT-topics mag geloven, zijn er hele volksstammen in Nederland die dit toch al niet doen; alles komt automatisch binnen op het moment dat iets in Amerika is afgelopen met uitzenden, wordt uitgepakt, in goede mapje gezet, ondertitels erbij, mooie cover of fanart en direct afspeelbaar op je HTPC.

Neemt niet weg dat NetFlix voor minder kritische personen ook een goede & goedkope optie is om eindelijk Amerikaanse series sneller te kunnen kijken dan dat sommige kabelaars in hun extra bundels aanbieden.
Met het grote verschil dat je met Netflix altijd een snelle internetverbinding nodig gaat hebben en je gebonden zit aan de interface (of app) die ze zelf aanbieden.

Een HTPC met een hele bibliotheek aan series kost misschien wel veel meer schijfruimte, maar werkt ook prima samen met elk stuk software wat je ertegenaan wil gooien. Netflix afspelen op een volledig open-source platform zie ik bijvoorbeeld nog niet zo hard gebeuren.
Hoeoz niet? Ik heb bij mijn vriendin in de VS met mijn Ubuntu machine gewoon lekker naar een x aantal series en films gekeken via Netflix, dat ging erg goed.
Ik heb goede hoop dat dit voor series wel het geval is, voor films lijkt me logisch dat ze te bekijken zijn als de retail uitkomt.

Betreffende het automatisch downloaden van series. Dit werkt, maar lang niet meer zo goed als een jaar geleden. Door het enorm toegenomen aantal take down requests zit er weer een stuk meer handmatig werk bij. Zelfde geld voor films, het aanbod is er nog wel maar vaak niet automatisch meer te downloaden.

Mijn ideale situatie zou trouwens een payserver voor zijn nieuwsgroepen met een bijbehoremde nzb website waar tegen een bepaald bedrag per maand legaal series en films vanaf te halen zijn die werkt in combinatie met couchpotato en sickbeard.

Denk dat mensen massaal naar zoiets zullen overstappen tegen een schappelijke prijs. Want dan heb je een 100% hitrate en altijd verzekered van goede kwaliteit.
maak een script naar je private torrent site of een piratebay clone. die de torrent zoekt, via regex de juiste aflevering pakt met een positief aantal seeders.
Is niet bepaald moeilijker geworden over de jaren behalve dat je af en toe handmatig de URL van je piratebay clone moet wijzigen. Of als je geluk hebt al maanden lang dezelfde kan blijven gebruiken.
Eerst maar eens afwachten wat het aanbod gaat zijn.
Ik heb een naar voorgevoel dat het vooral "oude meuk" gaat zijn.
Eerst maar eens afwachten wat het aanbod gaat zijn.
Ik heb een naar voorgevoel dat het vooral "oude meuk" gaat zijn.
Ligt er even aan wat je onder "oude meuk" rekent. Als het allemaal seizoenen zijn van een jaar oud, dan vind ik het inderdaad ook jammer.

Maar als Netflix ook écht oud spul aan gaat bieden (zoals klassieke films en series vanaf de jaren 60) dan vind ik het wel weer smullen geblazen. Veel van die films en series zijn namelijk moeilijk te vinden.
Het is vooral een combinatie van die twee. Althans op de US versie. Ik vind het aanbod behoorlijk karig. Ik zit er nog wel steeds bij, maar dat is vooral omdat m'n pa het gebruikt voor wat jaren 70 / 80 series.

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 19 juni 2013 15:36]

Nu maar hopen dat je ook een leuk aanbod krijgt voor dat geld.
Je zal hier denk ik nog geen toegang tot nieuwe series en films voor krijgen.
Met een Raspberry Pi doe ik tegenwoordig niks van dat alles meer. Vol automatisch komen series of films die ik heb gemarkeerd op trakt.tv binnen. Niks geen geunzip/unrar. En XBMC pakt het netjes op.

Nu het mogelijk is dat zo gestroomlijnd en geautomatiseerd te doen, komt Netflix aan in NL. Naar mijn idee net een beetje te laat..(dat slaat op de gehele filmindustrie). Want ik heb nu dus eigenlijk al gratis "netflix". Toch zal ik het zeker overwegen. Mijn Telfort TV abo gaat er sowieso uit. Het beetje NL aanbod dat nog interessant is kijk ik wel via uitzendinggemist/rtlxl in XBMC.
Ter informatie, zonder dat geld komt er bij mij ook gewoon een automatisch gerepareerd en unzipte kant en klare ondertitelde film of serie op mijn schijf/nas uit. Met de opties die op dit moment nog aanwezig zijn die ik het nut van netflix nog niet in. Hetzelfde verhaal als met spotify.
Vind ik ook, lijkt me zeker handig en als je de maandprijs van je usenet abbo eraf haalt is het helemaal goedkoop.

Soms willen we even een filmpje kijken maar moet dan ben ik eerst een uur bezig met wat zoeken, downloaden uitpakken etc. (ben niet zo'n fanatiekeling meer die een hele lijst aan films heeft klaarstaan).

Veel relaxter als je gewoon via je smart tv of wat voor apparaat dan ook eenvoudig wat kunt zoeken en direct kunt kijken zonder het gedoe eromheen. Je moet alleen geen film/series freak zijn en altijd het nieuwste gelijk willen zien, maar dat hoef ik toch niet. (ben nu ook nog bezig met Breaking Bad seizoen 3)
De prijs van 7,99 euro is natuurlijk heel scherp, echter is de vraag natuurlijk of het aanbod gelijk zal zijn aan dat wat ze in Amerika aanbieden.

update:
Hoe kan je van een automatische incasso spreken als je de betaling via iDeal doet?

[Reactie gewijzigd door 4Reload op 19 juni 2013 15:00]

Kleine kans, hier in Zweden is het aanbod kleiner dan in de US maar het is nog steeds goed en het word steeds uitgebreid als ze de Zweedse rechten er voor weten te krijgen. Waarschijnlijk gaat dat in Nederland ook zo.
Tijd dat rechten op Europees niveau geregeld worden in plaats van per land. Sowieso belachelijk dat er anno 2013 nog dit soort zaken spelen. Iets dat in de VS beschikbaar is voor Netflix-klanten zou in Europa ook beschikbaar moeten zijn, wellicht zonder subtitels.
Natuurlijk niet. Want als alles uit Amerika hier aangeboden moet worden dan moet ook alles uit Frankrijk, Spanje, China etc hier worden aangeboden en vice versa. Dan zit elk land met 75% van het aanbod wat niet interessant voor hen is. Het is juist prettig als ze de Amerikaanse meuk daar laten en alleen de Amerikaanse kwaliteit hier aanbieden, dan heb je maar een fractie van het aanbod en verdoe je niet je tijd met eindeloos zoeken en slechte kwaliteit.
Wie bepaalt wat kwaliteit of meuk is? Gewoon het gehele aanbod en de consument laten beslissen aub.
Zo werkt het natuurlijk niet, het kan bijvoorbeel prima zijn dat de nederlandse televisie bepaalde (exclusieve) rechten op materie heeft binnen de nederlandse landsgrenzen. Pas zodra dergelijke rechten verlopen zijn of opnieuw onderhandeld worden zal die content pas kunnen verschijnen. Jammer dat je als consument d'r niks over te zeggen hebt, maar er moet ook gewoon geld in het laadje komen van de omroepen, rechthebbende en andere gemoeide.
Ik snap je punt, maar het is niet zo zeer Amerika vs. Europa, in Canada hebben ze bijvoorbeeld ook weer een ander aanbod.
Eerste betaling via iDeal en daarna via automatische incasso, denk ik. Supernews heeft dezelfde opzet, beetje apart maar het werkt wel.
Dit is mogelijk bij verschillende payproviders. iDEAL wordt dan gebruikt om de naam en het rekeningnummer van de persoon te verifieren.

Een bron (zie punt 4)

Machtigen met iDEAL
Het is naast een ondertekend formulier ook mogelijk om een incasso machtiging te verkrijgen door middel van een iDEAL transactie. ............. Zodra u in de iDEAL start aanroep een extra parameter &cinfo_in_callback=1 meestuurt, krijgt uw applicatie het rekeningnummer en de naam van de klant automatisch terug bij de statuscontrole van de transactie(check)

[Reactie gewijzigd door .SnifraM op 19 juni 2013 15:18]

Eerste betaling is een verifiëring van je reknr daarna loopt het zoals gezegd boven mij via auto-incasso...
Zoals Marktplaats.nl (Ebay) dus ook al werkt voor betaalde advertenties. Met de eerste betaling machtig je ze om daarna eventueel een tweede bedrag af te schrijven tenzij je zelf de advertentie verwijderd.

Ik ben het niet eens met dit systeem, maar als het moet dan moet het maar. Ik heb liever zelf in de hand wanneer ik iets betaal of niet. Blokkeer gewoon de toegang als de betaling nog niet binnen is en zo gauw de klant weer iets overmaakt open je het account weer. Dan kan de klant zelf kiezen of hij het automatisch elke maand over laat maken met internetbankieren.
Ik neem toch aan dat ze vanwege de hogere prijs toch minimaal hetzelfde aanbod hebben, anders laat ik het (uit principe) toch echt links liggen.
Als het aanbod hetzelfde is als in de USA, is het voor ons Belgen toch al makkelijker om een VPN op te zetten naar Nederland, in plaats van naar de USA om toch ook maar Netflix te hebben :)

Ik blijf het raar vinden dat het zo lang moet duren eer ze het verder uitrollen in Europa, maar goed. Het zal wel zo z'n reden hebben.
Heel simpel eigenlijk: Omdat de rechten hier allemaal per land geregeld zijn zullen ze eerst per land bepalen welke aantrekkelijk zijn om het aan te gaan bieden, en dan een voor een de landen afwerken.
Ja maar zijn de rechten voor de Benelux niet als geheel geregeld, alle lokale filmmaatschappijen (DFW, EOne, A-Film,..) opereren toch gewoon in de hele Benelux en de Internationale maatschappijen zie ik nu ook niet echt een aparte markt gaan maken voor België en NL.
Jup, ik dacht ook in die richting. We spreken hier allebei Nederlands, we hebben allebei dezelfde munteenheid en we vinden het allebei niet erg om gewoonweg Nederlandse subtitles te hebben over de originele voice casting. In tegenstelling tot die Fransen en Duitsers. Waarom beide landen niet samennemen?

Over die rechten en dergelijke en dat hele onderhandelen, ach, op 'n dik uurtje rijden heb je beide landen gesproken :+

Trouwens, hoezo dat België eventueel pas in 2014 aan beurt komt? http://www.standaard.be/cnt/DMF20130517_013

[Reactie gewijzigd door RangedNeedles op 19 juni 2013 15:26]

Trouwens, hoezo dat België eventueel pas in 2014 aan beurt komt? http://www.standaard.be/cnt/DMF20130517_013
Tja maar heb dit toch nog nergens anders vermeld gezien. Misschien een gevalletje van Standaard-journalist-hoort-wat-maar-de-klok-en-klepel-ontbreken :+
Europa is geen uniforme qua rechten op van alles en nog wat. Hierdoor moeten partijen als Netflix in ieder land feitelijk dezelfde gesprekken gaan voeren. Blijkbaar vond Netflix nu de tijd rijp om dat hier eens door te duwen :)
Totaal offtopic. Maar wat is hier zo ingewikkeld aan? En is men bezig om dit te wijzigen? En geld dat ook voor US content?
De reden dat het zo lang duurt is hoogstwaarschijnlijk gedoe met licenties/rechten voor al het aangeboden materiaal.
Anoniem: 463320
19 juni 2013 14:54
Komt hetgeen wat in Amerika uitkomt ook gelijktijdig in Nederland uit , ivm rechten?
Inderdaad zoals i7x ook al aangaf is het aanbod in Noorwegen redelijk beperkt. bv maar 18 films in de categorie actie, en hiervan zijn er maar heel weinig vervangen sinds dat ik de vorige keer heb gekeken. (ongeveer 3 maanden geleden)

Dus hoewel de prijs goed is, is het aanbod teleurstellend imo. (iig voor Noorwegen)

Komt als ik het goed begrijp doordat de filmhuizen en "oude" tv kanalen allerlei langlopende contracten hebben mbt aanbod van films.
Aha! Dat klinkt plausibel!

Zou dat betekenen dat bijv. een detective serie als Midsomer Murders, omdat hij is aangekocht door de KRO, niet op Netflix NL kan komen? Of de Die Hard films niet omdat Veronica die mag uitzenden?
Denk dat dat niet zo'n groot probleem zal zijn. De content van Netflix is doorgaans enkele jaren oud. Genoeg tijd om overal alles te regelen met auteursrechtenorganisaties.
Sommige dingen wel, veel zal later komen of helemaal niet.

PS> Ik baseer dit op de Scandinavische Netflix.

[Reactie gewijzigd door i7x op 19 juni 2013 15:05]

Anoniem: 16328
19 juni 2013 15:04
Hoe krijg je dit op je TV dan? Werkt het gewoon via je digitale TV aansluiting?
nee dit gaat via het internet je moet dit of via een HTPC of standaard pc /nas naar je tv toe streamen
Of natuurlijk SMART TV Apps.
Jazeker, als je je PC / laptop via HDMI aansluit open je gewoon een browser fullscreen.
Je kan de "App" installeren op (mogelijk) je TV, Wii, Wii U, PS3, Xbox 360, HTPC, Smartphone, Tablet, HTPC, Laptop, PC of Mac. Dat is het zo ongeveer volgens mij. Ze zijn behoorlijk cross-platform. :7
Ik betaal nu 6 euro 50 ofzo p/m aan Netflix USA en een euro of 4 aan Unblock US. Heb in het verleden ook gebruik gemaakt van VPN maar dit is, lastiger in te stellen, lastiger verbinding op te zetten, snelheid vaak laag etc.

Als het NL aanbod echt zoveel minder is blijf ik lekker bij Netflix USA, dan heb je trouwens ook toegang tot de libraries van andere landen.
Als het NL aanbod echt zoveel minder is blijf ik lekker bij Netflix USA, dan heb je trouwens ook toegang tot de libraries van andere landen.
Je loopt alleen wel het risico op een gigantische ban van Netflix omdat vanuit het buitenland verbinden met een VPN tegen hun voorwaarden is.

Met een beetje pech kun je zelfs nog een DMCA-aanklacht aan je broek krijgen omdat je landrestricties loopt te 'omzeilen'.
Heb even geen bron, maar Netflix heeft zelf aangegeven dat ze hier niet achteraan zullen gaan. Dus heel veel problemen zul je er niet mee hebben waarschijnlijk.
DMCA aanklacht heb ik gehad toen ik nog een VPN gebruikte, vpn stond open op dd-wrt router en toen ging ik per ongeluk iets downloaden met torrents. Unblock US is GEEN Vpn dienst maar een DNS dienst. Dit is dus ook op elke client eenvoudig aan te passen, zo werkt netflix op tablets en telefoons en de Wii niet, die heeft aanvullende regio beperkingen, mijn Sony 2011 TV heeft overigens ook een Netflix client maar die op de Boxee is beter / sneller.

Netflix is echt wel op de hoogte van de VPN en Unblock US opties en heeft dit NOOIT in de weg gestaan, tuurlijk staat het wel in hun voorwaarden ( soort gedoogbeleid ) dat het niet mag om de filmbonzen te vriend te houden.
Met een beetje pech kun je zelfs nog een DMCA-aanklacht aan je broek krijgen omdat je landrestricties loopt te 'omzeilen'.
Dan is het maar goed dat die wetgeving hier geen status heeft (lees: genegeerd kan worden)
Kun je ook de app gebruiken via jouw methode?
Zolang je maar je DNS server kunt aanpassen op het apparaat dan werkt het.
Ik heb het hier beschikbaar op mijn PS3 via een app.
Weet iemand wat het aanbod is bij Netflix? Zijn series als The Big Bang Theory, Touch, Arrow en films als Transformers, Avengers, Gangster Squad te streamen?

Ik zoek namelijk al een tijdje naar een goedkope (legale) manier om films en series te kijken. Ben het downloaden een beetje zat en iTunes is te duur per film..
Wat ik ook belangrijk vind, wat voor kwaliteit is het materiaal? Een niet merkbare compressie op Full HD resolutie is tegenwoordig het minimum. En hoe actueel? Ik wil de nieuwste episode zien van serie x, maximaal 24 uur nadat hij op TV kwam in de VS. Piraten voldoen wel hieraan. Als je wil competeren met piraten moet je het goed doen.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 19 juni 2013 16:27]

Ik wil de nieuwste episode zien van serie x, maximaal 24 uur nadat hij op TV kwam in de VS
Waarom? Waarom willen mensen dat toch? Volgens mij primair een excuus te hebben om geen betaaldienst af te willen nemen en hun geweten te sussen als ze blijven downloaden uit illegale bron. Als je Heroes S1 nog niet gezien hebt dan is het ondanks dat het een paar jaar oud is ook nu nog steeds een briljante serie; Maar de verdere seizoenen zijn een grote teleurstelling en die hoef je dus niet meer te kijken. Als je altijd het nieuwste van het nieuwste kijkt, kijk je vooral veel bagger.
Als je bv. Game of Thrones volgt, wordt na uitzending vaak een shitstorm van reacties op internet losgelaten. Op Twitter, Facebook, review-sites, en gewoon onder mensen; overal wordt die besproken. Het is dan ongelooflijk storend als jij die niet kan zien, omdat je niet mee kan praten.
Omdat het wel fijn is om series te zien die actueel zijn en niet eentje waar Bush nog president is bijvoorbeeld? Voel me beetje tweederangs burger als ik paar jaar oude series "mag" kijken. Is gelukkig wel aan het verbeteren.
Vergelijking van Netflix UK en LoveFilm. NL versie van Netflix zal vermoed ik wel hetzelfde zijn
Geen idee, maar bijvoorbeeld in UK ontbreekt Prometheus zelfs nog altijd, dus Gangster Squad al helemaal natuurlijk.

Het is eigenlijk nog véél te vroeg om speculaties te maken ivm welke content er zal worden aangeboden.

Een voordeel levert dit uiteraard wel op. De lagere prijs van Netflix gaat de prijzen van anderen zoals bijvoorbeeld Film1 flink onder druk zetten.
Dan blijf ik toch bij put.io voor USD 10,- Is ook zo goed als instant en beschikbaar op al mijn devices. Ik kan met deze dienst ook lokaal opslaan. Kan dit laatste ook bij Netflix? Bij BBC iplayer is het geen probleem, maar als het meer de kant van Hulu opgaat is dat dus geen optie.
Met het verschil dat je met netflix Karma technisch beter bezig bent, laat staan legaal legaal gezien (bittorent dus put.io doet immers ook uploaden.)
Karma technisch _/-\o_ dat is een mooie omschrijving. Juridisch gezien gaat er voor een Nederlander echter niets mis zolang er geen sprake is van "Het opzettelijk en grootschalig inbreuk plegen op auteursrecht is namelijk een strafbaar feit." bron

Daarnaast is put.io gevestigd in Istanbul met een domein in de Indian Ocean Territory dus ik verwacht dat er in die landen Juridisch niets / niet veel is geregeld ten aanzien van P2P laat staan de handhaving.

Maar ik ben het met je eens dat dit alles niet helpt voor je karma ;)
Het zou voor mij karma technish juist een catastrofe zijn als ik me zou aanmelden voor netflix... maargoed -_-'
Met NetFlix kun je alleen streamen, niet opslaan.
(Ik ben al bijna 2 jaar abonnee)
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee