Netflix kondigt komst naar Nederland aan

Netflix heeft aangekondigd eind 2013 te beginnen met het aanbieden van zijn online videodiensten in Nederland. De prijzen van de dienst heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt maar details geeft het bedrijf later dit jaar via de site Netflix.nl.

"Bij de start kunnen breedbandgebruikers in Nederland zich aanmelden voor Netflix en direct Hollywood-content, lokale programma's, wereldwijde tv-series en films en de Netflix Original Series zoals 'House of Cards' en 'Arrested Development' kijken wanneer ze maar willen en waar ze maar zijn met tablets, telefoons, tv's, gameconsoles en computers", meldt Netflix in een verklaring.

De dienst start 'eind dit jaar' en meer details zoals abonnementen, informatie over content en ondersteunde apparaten worden later dit jaar vrijgegeven. De dienst biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich in te schrijven om op de hoogte te blijven van de plannen via Netflix.nl. De maandprijzen in Europa verschillen nogal: in Ierland kost de dienst 6,99 euro per maand maar in Denemarken 79 Deense kronen, omgerekend 10,60 euro. Een verrassing is de komst van Netflix niet: er gingen al meerdere geruchten dat de videodienst plannen had om zijn aanbod voor Nederlanders te ontsluiten.

Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. Over plannen om naar Duitsland, Frankrijk of België uit te breiden is nog niets bekend. In totaal is het bedrijf aanwezig in 40 landen, waar het een totaal aboneebestand van 36 miljoen heeft.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-06-2013 • 07:30

197 Linkedin

Submitter: Joach1m

Reacties (197)

Wijzig sortering
Ik zal een Dag-één klant van ze worden.
Nooit ben ik te beroerd geweest te betalen voor een film, mits de prijs maar schappelijk was.
Echter als ik zin had in een film, dan was het vaak makkelijker deze s'avonds laat binnen 10 minuten naar binnen te trekken, dan op de eerste mogelijkheid te wachten naar een winkel te gaan.
(on-demand films vind ik echt te duur, vaak wel €5,- (+€1,- voor HD versie) terwijl deze voor €7 op bluray bij de FRS lag).

Dit zou mij echt over de streep trekken om nieuwsgroepen en torrents vaarwel te zeggen, ten alle tijden content bekijken vind ik echt ideaal, zeker als het aanbod gelijk is aan dat van de VS)
Ik ben helemaal met je eens, in Nederland durft men vaak voor digitale content dezelfde (hoofd)prijs te vragen als voor het analog alternatief. Ik denk dat veel mensen jouw gedachtegang zullen volgen en dat piracy in NL misschien zelfs wel meetbaar gaat afnemen. Netflix zelf vind dit trouwens ook: http://www.slate.com/arti...ix_is_killing_piracy.html
Je begrijpt wel dat er op netflix geen nieuwe films staan. IK heb zelf al een tijd netflix met unblock-us en de series zijn een jaar oud en de films ook. Dat is verder geen probleem oid. Maar als je meteen de nieuwste bluray releases wilt zien dan zit je bij netflix niet op het juiste adres ;)
Dat snap ik wel, maar als de gebruiker enigzins goede bedoelingen heeft is het zonder enige moeite series kunnen streamen uit legale bron minder moeite dan een systeem opzetten wat automatisch series download uit (minder legale) alternatieve bron. En dat is al weinig moeite.

Ik hoop stiekem dat een grote adoptie in Nederland Netflix meer mogelijkheden geeft om nieuwe content sneller aan te bieden. Eerst de userbase verzamelen die je kan aanbieden en dan onderhandelen.

[Reactie gewijzigd door EGM360 op 19 juni 2013 11:42]

Dan is het dus geen alternatief voor mijn automatisch series- en filmsdownloadapparaat. Helaas, het had zo mooi kunnen zijn.
Anoniem: 32279
@Arfman19 juni 2013 11:13
Hulu plus heeft wel de nieuwe afleveringen van series, dezelfde prijs als Netflix, eveneens met unblock-us in Nederland te gebruiken. Wel wat lastiger te betalen (je moet een Amerikaanse creditcard hebben om het af te sluiten, via omwegen kost dit je voor de eerste 3 maand ongeveer 45 tot 60 euro).

Ideaal voor nieuwe series (niet voor films), maar er zit reclame in en dat is zo irritant (bij nieuwe series om de 8 tot 12 minuten) dat ik hier mijn abonnement heb opgezegd.

Netflix is reclame vrij.
Je moet er niet op rekenen dat je de niewste films zult aantreffen, films in netfix zijn veelal over de twee jaar oud. series ongeveer een jaar. maar misschien mag je het een maand gratis uitproberen. das hier nu ook zo.
tja, alsof dat zo'n probleem is, het (amerikaanse) aanbod dat ze hebben is zo enorm dat je je nooit hoeft te vervelen in principe en die nieuwere films komen dan vanzelf wel weer in hun aanbod.. hoe populairder (wat het al behoorlijk is) netflix nog wordt, hoe groter de kans ook is dat er steeds sneller nieuwere series aan toegevoegd worden..
Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik heb op dit moment geen televisie abonnement omdat ik toch geen tv kijk. Maar ik kijk wel graag de laatste series en leuke films (zonder reclame!)

Ik ben wel benieuwd wat het gaat kosten, maar zelfs €10 p/mnd vind ik niet te duur.
Ik maak hier in Europa al gebruik van Netflix, wel alleen via de browser. Extreem simpel via de plugin 'Media Hint'. Andere services als hulu en pandora werken ook. (Maar pssst niet door vertellen)
Net getest. Ook websites van producenten van shows werken zoals SyFy, ABC, et cetera.
Als netflix inderdaad het op een gemakkelijke manier kan aanbieden (setpoint box, consoles, apps?) en tegen een redelijk tarief kan dat wel eens tot een aardverschuiving leiden in het Nederlandse medialandschap.


Sterker nog, we kunnen over een jaar of vijf opeens een stuk minder (commerciele) Nederlandse tv zenders hebben. Ik vraag me af welke zenders het eerst voor de bijl gaan.
Ik vraag me af welke zenders het eerst voor de bijl gaan
SBS heeft het nu al moeilijk, getuige de nieuwsberichten van de afgelopen tijd.

Als het Netflix concept goed doorzet(dus niet perse Netflix, er kunnen ook anderen komen) kun je je zelfs afvragen of de publieke omroepen in de huidige staat/omvang nog wel bestaansrecht hebben.

Hoe dan ook, ik denk dat televisie land de komende jaren flink zal veranderen. Ik hoop het zelfs, want ik betaal nu 15 of 20(weet niet precies) euro per maand voor eigenlijk een belabberd product cq aanbod.
Wat een ontzettend prachtig nieuws. Deze geweldige dienst zal echter niet op veel steun van de tv zenders kunnen rekenen
En dan? Ze hebben toch geen steun nodig van TV zenders. Ik denk eerder dat de internet providers niet gelukkig zullen zijn. Zeker als ze in België zouden starten. Dit brengt hoge data transfer kosten met zich mee. En Telenet heeft niet graag dat klanten grote hoeveelheden data verzetten. Dan komt hun netwerk integriteit in gevaar.
Ze zouden weldegelijk de steun kunnen gebruiken van bijvoorbeeld HBO. Die hebben heel veel goede content, maar zijn recent zelf actief geworden in Nederland. Dat is ook direct het probleem: je heb meerdere van dit soort diensten nodig voor een beetje compleet aanbod.
Hier zit voor mij ook de kern: Ik kijk series van HBO, AMC, nog enkele Amerikaanse kanalen, plus de BBC en hier en daar de Nederlandse publieke omroepen. Als ik dat alles legaal on-demand kon kijken voor 10 euro per maand, zou ik het direct doen (en dan mijn tv-abbo opzeggen). Zelfs 15-20 euro zou geen probleem zijn, aangezien ik dat nu ook betaal bij UPC. Maar er is geen enkele dienst die alle content heeft die ik wil zien.

Eerst maar eens kijken waar Netflix precies mee komt. Als het lekker werkt op de PS3 / PS4, dan verwacht ik mijn tv-abonnement alsnog op te kunnen zeggen. Liever een goede on demand-dienst die 80% van mijn content aanbiedt, dan een zwaar verouderd vaste tv-abonnement met 99% onzin-content (normale tv bedoel ik dus). HBO-content blijft dan waarschijnlijk via andere bronnen binnenkomen, want Netflix + HBO-abbo gaat me te ver, verwacht ik.
want Netflix + HBO-abbo gaat me te ver, verwacht ik.
Komt nog bij dat je je HBO-abonnement niet los kan kopen: die is altijd gekoppeld aan een TV-abonnement...
En zou je uit willen leggen waarom je dat zo denkt? Als Netflix de juiste prijs biedt voor Aaf van RTL 4 waarom zou RTL dan tegensputteren? Omdat Ziggo/UPC/KPN dat niet toe zouden staan ofzo?

Als RTL(of welke zender dan ook) zichzelf ziet als TV-only content provider zullen ze het nog leuk gaan krijgen de aankomende jaren.... . Sowieso wat is dit anders dan een abbo betaalde uitzending gemist?

Of bedoel je dat Netflix RTL zal proberen te omzeilen en direct met Arnie van EyeWorks om de tafel gaat zitten? Dat zal ook niet kunnen met de huidige series. En ik denk dat NetFlix geen geldschieter gaat worden van productiebedrijfjes.
Maar NetFlix doet dat omzeilen van de omroepen toch al met 'House of cards'? Dat is een serie die ze zelf gefinancieerd hebben en ze hebben het hele seizoen in één keer online gezet. Dit is pas het begin: Er zullen steeds meer series komen die niet meer op de 'amerikaanse' manier in elkaar hoeven te zitten (dwz: elke aflevering uit alle macht proberen de kijkers/kijkcijfers vast te houden ipv je primair op het verhaal te richten zoals bij BBC of publieke-omroep series). Een heel mooie ontwikkeling!
Maar NetFlix doet dat omzeilen van de omroepen toch al met 'House of cards'? Dat is een serie die ze zelf gefinancieerd hebben en ze hebben het hele seizoen in één keer online gezet. Dit is pas het begin: Er zullen steeds meer series komen die niet meer op de 'amerikaanse' manier in elkaar hoeven te zitten (dwz: elke aflevering uit alle macht proberen de kijkers/kijkcijfers vast te houden ipv je primair op het verhaal te richten zoals bij BBC of publieke-omroep series). Een heel mooie ontwikkeling!
Dit kunnen ze natuurlijk omdat ze met vaste inkomsten van abonnees kunnen werken.

De Amerikaanse kijkcijfer-mentaliteit is vooral ontstaan doordat daar bijna alle programma's gefinancierd worden uit reclame-inkomsten. Als je een serie dus niet hip, snel en spannend genoeg maakt, zapt de gemiddelde Amerikaan gewoon door naar de sportzender, en kun je de rest van de serie wel vergeten.
boeie, ik kijk sowieso al weinig tv door de herhalingen van series, of het niet uitzenden in de juiste volgordes van afleveringen.
Hopenlijk geeft Samsung dan eindelijk de Netflix client vrij voor de NL-regio .. dan kan ik Netflix zonder tussenkomst van een PC op mijn TV gebruiken .

Nu Hulu nog :D

[Reactie gewijzigd door Yucko op 19 juni 2013 10:27]

Idd Hulu schijnt ietsjes beter te zijn met aanbod
Hulu heeft een beter tv serieaanbod maar een slechter filmaanbod. Daarbij schotelen ze je bij Hulu zelfs met een betaald abonnement nog gewoon advertenties voor.
Het hangt even af van hoeveel content de diverse tv-zenders "exclusief" hebben om uit te zenden, maar Netflix zal zich toch vooral richten op Amerikaanse series en is daardoor minder gebonden aan de tv-zenders maar wel aan de rechthebbenden.
Mmm hoe werkt dat in de praktijk als je alleen een tv hebt? Niet dus, je hebt of een tablet, smart tv of een xbox of ps of een pc nodig. Onhandig als het mij vraagt, als ze nu gewoon deden uitzenden op de kabel, glasvezel of whatever. TV of film kijk je in mijn ogen nog altijd op je Tv en niet op een tablet of pc... Voor mij dus niet wat ik zoek.
Het hele idee is nou juist dat internet een goedkopere (en breder inzetbare!) manier is om content aan je doelgroep te tonen. Ze zitten dus nu niet vast aan een deal met één kabelaar, hebben geen overhead, hebben alles in eigen hand. M.a.w. goedkoper.

Buiten dat kan je dus de aangeboden content op de kabel niet eens op een tablet of PC bekijken..
Je moet ook wel écht in het stenen tijdperk leven wil je niet een computer, tablet of laptop, smart tv of console hebben hoor. En dan is deze dienst dus inderdaad niet interessant voor jou.
Buiten dat kan je dus de aangeboden content op de kabel niet eens op een tablet of PC bekijken..
Je moet ook wel écht in het stenen tijdperk leven wil je niet een computer, tablet of laptop, smart tv of console hebben hoor. En dan is deze dienst dus inderdaad niet interessant voor jou.
Ondanks dat is sterk een'gevoel krijg dat hij de boel aan het stangen is, zullen er best mensen zijn die nog via de basic verbindingen kijken, "oude" coax, grote buisTV e.d

Misschien is HIJ zelfs die éne VHS of zelfs Betamaxgebruiker die we nog hebben :+

Maar serieus ....
De AppleTV heeft Netflix aan boord, kan je gewoon de boel via TV bekijken, en er zijn legio oplossingen die je evt naast je digitale tv aanbieder kan plaatsen

De androidstick, tot aan superdeluxe HTPC oplossingen, er is zeker een oplossing mogelijk

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 19 juni 2013 08:28]

Anoniem: 225842
@harrytasker19 juni 2013 08:17
Koop je een goedkope Android hdmi stick en zet Netflix erop :)
Internet is de toekomst, via Kabel werken dit soort diensten helemaal niet. Dus koop een nieuwe tv of een ander device waar je je straks netflix mee kan kijken. Een game/media console bijvoorbeeld.
Nee, onzin, ik heb een LG TV waar de Netflix app ingebakken zit, je hebt dus niets anders nodig als je TV.
NetFlix is zo'n beetje de app die meest aanwezig is op apparaten. Dus hoop mensen zullen het al kunnen bekijken via SmartTV, TV stick, mediaplayer of game console.

En "uitzenden"? Wat is dat? Klinkt als term uit vorige eeuw ;).

Maar serieus; on demand is imho enorme vooruitgang ten opzichte van broadcast. Bepaal zelf wel wat ik wil zien en wanneer. Dit is de toekomst, ook goed nieuws voor kwaliteit van aanbod. Crap wordt immers niet meer automatisch bekeken omdat het nou eenmaal uitgezonden wordt.

Misschien is Film1 in combinatie met HBO iets voor je?
Ik heb nog nergens gezien dat iemand een glasvezel aansluiting op zijn tv had hoor.. Daar zit toch ook gewoon een kastje tussen? Alleen voor de kabel heb je alleen een tv nodig.

Ontopic: mijn zus heeft ook Netflix op haar Apple tv staan en moet zeggen dat het simpel werkt, het aanbod wel redelijk veel is, maar niet echt nieuw. Ben benieuwd of dit een goeie vervanging is voor HBO abbo. Dit valt me qua aanbod (via de tv) erg tegen.
Nieuwere TV's hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om apps er op te zetten, hell mijn philips blurayspeler heeft zelfs de mogelijkheid er voor..
Genoeg manieren om het op een losse tv aan de praat te krijgen...
Enuh, bij glasvezel heb je toch ook een setopbox, en langzamerhand ook genoeg boxen die ook deze mogelijkheid hebben....
En ik ben het helemaal met je eens hoor, films kijk je alleen maar op fatsoenlijke tv's... ;)
op de recentere tv's kan je de Netflix app installeren net als bijv. skype of uitzending gemist.
Anoniem: 513523
19 juni 2013 07:38
Dat netflix komt heeft voor een groot deel te maken met de nieuwe consoles. deze dienst is al een tijdje beschikbaar op ps3 in Amerika. met de komst van de ps4 en de xbox one zullen er waarschijnlijk afspraken zijn gemaakt.
Ik volg hem niet, Netflix is nu ook beschikbaar op de XBox 360 en PS3 dus het zal weinig te maken hebben met de nieuwe consoles.

Het zal eerder te maken hebben dat ze eindelijk de rechten hebben kunnen regelen om het hier uit te kunnen zetten en daarnaast dat ze nu voldoende potentieel zien om te investeren in een dergelijke dienst voor Nederland.
Ik denk dat armadillo bedoelt dat het voor de PS4 en Xbox One een belangrijk verkoopargument is dat je er Netflix op kunt kijken. Het zal Sony en Mircosoft dus wel wat waard zijn als ze dat verkoopargument ook in Nederland/Europa ook kunnen gebruiken, net als in Amerika. En misschien hebben ze Netflix daarom wel wat geholpen met geld of lobby.
WiiU ondersteund ook Netflix eveneens als de vorige generatie ( wel in US).
Ben benieuwd.
En vergeet de Apple TV niet, deze heeft ook een Netflix-client.
Het lijkt me voor het media gedeelte van Xbox One en de PS4 zeker meerwaarde als Netflix dienst dan ook via die consoles aangeboden kunnen worden.

Voordeel is dat je via internet de dienst kunt afnemen en dat je geen (zender) abonnement via je kabelaar moet nemen. Voor iedereen beschikbaar dus.
Wat een onzin. Februari 2011 woonde ik een tijd in Amerika en daar hadden we Netflix al op een oude Wii. Dat dit voor het "media gedeelte" van nieuwe consoles meerwaarde biedt slaat werkelijk nergens op. Je kan het zo op je 6,5 jaar oude console gebruiken. De komst van Netflix naar Nederland is even spectaculair voor iedereen die het via een van de talloze devices kan gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Xeanor op 19 juni 2013 09:47]

Dat netflix komt heeft voor een groot deel te maken met de nieuwe consoles.
Dat denk ik niet!
Bijna alle in de US verkochte TV's en DVD/BD spelers hebben standaard een Netflix client aan boord. Daarnaast zijn er goedkope doosjes (AppleTV, Roku, WD TV-live) met een NetFlix client.

Bij de EU versies van die hardware is het een kwestie van een update, optionele installatie of software switch om de client vrij te geven.

[Reactie gewijzigd door Carbon op 19 juni 2013 13:11]

Het is nog maar de vraag of ze de complete portefeuille ook in Nederland beschikbaar maken. Het zou me niet verbazen als het aanbod uitgekleed wordt. Als het aanbod volledig is zal ik wel een abo nemen, net als ik bij Spotify heb gedaan. Ik wil best een schappelijk bedrag betalen namelijk, zolang content maar on demand beschikbaar is.
Het is nog maar de vraag of ze de complete portefeuille ook in Nederland beschikbaar maken. Het zou me niet verbazen als het aanbod uitgekleed wordt.
Is er een reden om aan te nemen dat Netflix niet het volledige aanbod heeft in Nederland? Hoe doen ze dit bijvoorbeeld in andere landen?

Wanneer het aanbod goed is, sluit ik het gelijk af. De prijs van 1 film bij KPN iTV is schandalig hoog, maar het werkt zo eenvoudig dat ik er toch gebruik van maak. Dit zou dus een prima alternatief zijn.
De Canadese Netflix had een flink kleiner aanbod dan de Amerikaanse.
Zie hier. Maar die is nu aan 't bijbenen. In Europa zal dat ook zo zijn vermoedelijk.
[...]
Is er een reden om aan te nemen dat Netflix niet het volledige aanbod heeft in Nederland? Hoe doen ze dit bijvoorbeeld in andere landen?
Ja die is er, want één en ander hangt allemaal af van licenties om films en series te tonen. daarom kun je op Spotify bijvoorbeeld geen Beatles luisteren; ze hebben geen toestemming van de eigenaar van het materiaal (in dit geval het "estate" van Michael Jackson).

Zo ook bij Netflix; er is een verschil tussen de landen, gebaseerd op 1) klantvraag en -interesse en 2) licenties in de desbetreffende regio.
De reden daarvoor zijn de afspraken die content providers maken met TV-netwerken. TV-netwerken betalen de content providers om de serie te mogen uitzenden en stellen daar vaak bepaalde eisen aan, bijvoorbeeld dat de de serie niet tegelijkertijd ook mag worden verkocht aan een concurrerend netwerk, of dat het seizoen eerst moet zijn afgelopen voordat het in Europa mag worden uitgezonden.

Dit laatste is ook één van de redenen dat Amerikaanse series hier vaak zo laat verschijnen.
Hier in Finland is het aanbod zeker niet volledig. Alle CSI's missen bijvoorbeeld, net als de laatste seizoen van series als Bones. House of Cards en andere Netflix-only series zijn wel volledig te bekijken.
Ik heb elders gelezen dat het aanbod in de VS ongeveer 13000 films/series is, maar bijvoorbeeld in Ierland en Finland maar zo'n 2000-2500, dus dat is wel significant minder.
De reden daarvoor zal ongetwijfeld weer een rechten kwestie zijn, maar het fijne weet ik daar ook niet van.
Mijn ervaring hier in Noorwegen is inderdaad dat bij de start het aanbod beduidend lager was dan later. Dit had vooral te maken met de ondertitels, en dat is denk ik nog steeds een belangrijk ijkpunt voor de kwaliteit en de uitgebreidheid van de catalogus.

House of Cards daarentegen was onmiddellijk voorzien van Scandinavische ondertitels en ook beschikbaar.

Ik vermoed dat in Nederland hetzelfde zal gebeuren. Een beperkte (maar nog steeds grote(!)) catalogus bij de start, en gaandeweg uitbreiding met meer titels.

Verwacht in ieder geval niet de catalogus vergelijkbaar als in de VS.
Weet iemand hoe het met ondertitels zit???
Dat moet wel goed komen, op de deense variant van netflix worden een heleboel afleveringen/films aangeboden met ondertiteling.

Ik hoop trouwens ook dat ze, net als in Denemarken, ook Nederlandse content gaan aanbieden (voor kinderen bijvoorbeeld).
Anoniem: 32279
@Whinger19 juni 2013 09:50
Elk Netflix land heeft al zijn eigen kids deel. Ik hoop dat het NL kids deel Nederlandstalig kan worden en dat deze taal standaard ingesteld staat, maar dat je ook kan switchen naar Engelse taal (voor als de ouders tekenfilms of manga willen zien).

In Amerika zijn sommige zaken ook spaanstalig als je dat wilt, dus het moet mogelijk zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 19 juni 2013 09:50]

Als ze officieel in Nederland willen opereren, lijkt me dat ze ondertitels moeten voorzien. Ik hoop enkel dat die er niet voor zorgen dat releases worden uitgesteld, en dat ze van behoorlijke kwaliteit zijn. Zelf kijk ik altijd met engelstalige ondertiteling, het zou leuk zijn mocht die er ook bijzitten.
in Nedeland zal je nederlandse onder titels krijgen. kan je ook uitzetten. teminste hier heb ik NO ZWE of Deens
Een probleem, over het 4mbit internet dat hier in Amstelveen het beste is dat er te krijgen is (kabel heb ik ook geen vertrouwen in, digitale tv werkt niet eens zonder een actieve versterker) zal het waarschijnlijk niet werken.
Ik denk dan eerder dat het probleem bij je eigen bekabeling ligt dan bij die van de provider... of je zit ergens ver op het platte land.. Je gaat mij namelijk echt niet vertellen dat in een stad als amstelveen geen fatsoenlijk internet te krijgen is terwijl in een gemiddeld dorp dat al wel is..
Anoniem: 322801
@SuperDre19 juni 2013 10:33
Ik zelf woon op platteland 6 km van laatste dorp af maar heb 6 mb download en upload 1 mb geen top internet maar kan interactieve tv van kpn goed bekijken!

Dus op platteland is ook redelijk internet! Dast is tegenwoordig geen smoes meer voor slecht tv en internet!
Waarom heb je geen vertrouwen in kabel? Kabel levert juist de snelheid die ze beloven.
Voor HD content adviseren ze 5 mb. Maar in amstelveen niet hoger dan 4 mb is naar mijn idee gewoon enenorme onzin. Neem gewoon kabel internet en gooi die onzin van werkt niet uit je hoofd. Er zijn honderd duizend mensen waar het wel gewoon werkt. Anders adviseer ik je de aansluitingen is na te kijken.
Spijtig genoeg dus nog niet in België. Al is een VPN verbinding naar Nederland wel al interessanter als naar Amerika.
http://www.unblock-us.com/, geen vpn of wat nodig gewoon dns instellen en klaar het zier eruit alsof je uit de VS komt.
Dan kan je beter gebruik maken van de plugin 'Media Hint' deze is gratis en dat is unblock-us.com niet.
Leuk voor de browser, maar niet als je Netflix op andere apparaten wil kijken (zoals een Apple TV, een Playstation of je tablet/foon)
Zeker, werkt perfect. Als je ook nog een Mastercard creditcard heb kan je gewoon betalen. Gisteren heb ik weer voor 13 maand extra ingekocht. Netflix is zo fantastisch. Ik heb trouwens zelf een USA account, maar met unblock-us kan je zo switchen van land.

Netflix zal ik nooit meer kwijtwillen, ik kijk 1 a 2 uur per dag ernaar en met als aanvulling mijn nas met sickbeard erop is de ultieme ervaring van tv kijken.
Los van de technische uitrol bekeken , de contracten die met lokale anti-piracy organisaties en een inschrijving bij de Kamer van koophandel (zoals dit in Nederland dan heet) aangegaan zullen moet worden (geen idee hoe dit precies in zijn werk gaat),

Is het voor auteursrechtelijk materiaal hier verkrijgbaar onder ze zogenoemde "Benelux licentie".
De grote namen zoals Sony, Warner, Disney en Universal bieden dit zo aan, en ik denk dat dit voor de andere namen niet anders zou zijn.

Het is in elk geval aannemelijk dat België zeer snel zal volgen na Nederland (al dan niet gelijktijdig, er is tenslotte nog niks bekend).
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee