Netflix zoekt Nederlands personeel voor lokale dienst

Netflix lijkt concrete plannen te hebben voor een Nederlandse versie van de videodienst. Het bedrijf is opzoek naar Nederlands sprekend personeel voor een 'lokale dienst'. Enige tijd geleden begon Netflix al met de uitbreiding van zijn videoaanbod naar verschillende landen.

De plannen blijken uit een oproep voor nieuwe medewerkers die Netflix op zijn website heeft gezet. Er wordt gevraagd om medewerkers die voor 'lokalisatie van de Netflix-ervaring' kunnen zorgen, waarbij onder andere gevraagd wordt om Nederlands personeel. Zij moeten vooral zorgen voor vertalingen van de Netflix-dienst en bijbehorende marketing. Het lijkt er daardoor op dat er een Nederlandstalige versie moet komen van de videodienst, waarmee een uitrol in Nederland niet ver weg lijkt te zijn.

Het is niet de eerste keer dat Netflix vraagt om Nederlandstalig personeel, al werd eerder alleen marketingpersoneel aangetrokken. Het Amerikaanse bedrijf heeft echter eerder al laten weten uitbreidingsplannen te hebben, waarmee onlangs werd begonnen door Netflix aan te bieden in Scandinavische landen. Overigens is de videodienst al sinds begin dit jaar beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Met Netflix kunnen gebruikers videocontent bekijken, waarbij maandelijks een bedrag moet worden neergeteld. Hoewel prijzen voor Nederland uiteraard nog niet bekend zijn, is het aannemelijk dat klanten een bedrag van ongeveer 7 euro per maand moeten betalen.

Door RoD

Admin Mobile

19-10-2012 • 12:10

110 Linkedin

Submitter: xppn

Reacties (110)

Wijzig sortering
Vroeger had je nog een dure VPN verbinding nodig om de buitenlandse Netflix te ontvangen. Dit liep al snel op naar 5 a 10 euro per maand (afhankelijk van de snelheid). Tegenwoordig heb je enkel een Amerikaanse DNS nodig bv unblock-us.com. Voordeel van zo'n DNS is dat de dienst veel goedkoper is dan een VPN is en daarnaast heeft het amper invloed op je downloadsnelheid. unblock-us.com kost 5 Canadese dollar (is nog minder dan de USD), omgerekend minder dan 4 euro per maand.

Je stelt je apparaat in (boxee box, ps3, ipad, verzin het maar), maakt een Netflix account aan van 8 dollar per maand (omgerekend iets van 6 euro) en je bent klaar voor minder dan 10 euro per maand. Geen gezeik meer met payservers voor usenet, geen trage downloads van Torrents en je hebt geen big ass server nodig met TBs grote harde schrijven wat ook geld kost. Het opzetten kost even wat moeite, maar ik kan elke tv serie liefhebber aanraden. Want daarna heb je er zoveel gemak en plezier van.
Tegenwoordig heb je enkel een Amerikaanse DNS nodig bv unblock-us.com.
Kan je niet gewoon een DNS server van een willekeurige Amerikaanse ISP, universiteit, OpenDNS, Google DNS, etc gebruiken, of accepteren die alleen requests van binnen het eigen subnet?
Ik heb nu een setup middels VPN, 55 dollar p/j. Dus qua prijs vergelijkbaar, zelfs iets goedkoper dan unblock-us. Ik ben benieuwd wat het voordeel/nadeel verder is tov elkaar?

Onlangs heb ik een dd-wrt router bijgeplaatst die de VPN verzorgt omdat de mediaplayer die er steeds liet uitklappen. VPN is nu stabiel. Waar ik wel tegenaanloop is dat ik 2 subnets heb nu en ik de nas niet kan benaderen vanaf de mediaplayer. Het is tot op heden niet gelukt 2 router in één sub te draaien en de DD-wrt als VPN gateway te benutten.

Dat gaat wel een stuk gemakkelijker met unblock-us! Ik heb nu net een gratis weekje unblock-us gestart en dat lijkt prima te werken. Heb ik alleen een beetje voor niks die router gekocht een paar weken terug. Heb wel al even uitgezocht dat ik nog onder mijn VPN uitkan, die loopt n.l. nog tot mei 2013, maar kan gewoon cancellen en refund krijgen.

Ik ben nu in dubio, VPN behouden of switchen naar unblock-us. Kortom, wat zijn de nadelen van unblock us?

Edit: Ik zie nu dat unblock us in canadese dollars is, iets goedkoper dan mijn vpn in US dollars.

[Reactie gewijzigd door verzenden op 19 oktober 2012 19:01]

Voordat iedereen heel enthousiast wordt: het aanbod van een mogelijke Nederlandse Netflix variant zal nooit hetzelfde zijn als de Amerikaanse. Alle rechten moeten per land apart geregeld worden. Dat zie je al aan Netflix Canada en UK. Wil je het aanbod van de Amerikaanse Netflix dan moet je gewoon een abo daarop nemen mbv een VPN of dns proxy oplossing.

Edoch een positieve ontwikkeling mocht Netflix erin slagen voet aan Nederlandse grond te zetten!
Ik heb een tijdje Netflix gebruikt (icm de overplay.net smartDNS) maar uiteindelijk niet heel enthousiast geraakt. Veel "oude meuk" die ik via mijn USA iTunes account al eerder had kunnen zien. (ja, ander systeem - kopen ipv streamen, maar goed).
Nu een tijdje Hulu+ getest. Zelfde probleem. Wel beter dan Netflix imo omdat ze ook eigen series hebben.

Wat ik nu eigenlijk vooral doe is via iTunes US een season pass van de series die ik graag volg kopen. En via de AppleTV lekker kijken. Is misschien duurder, maar delivery is wel heel snel, ook wat films betreft (hoewel ik die minder snel aankoop, meestal wacht ik daarvoor weer dat de NL versie uit is ivm ondertiteling voor de kids). En het aanbod van iTunes lijkt veel groter.

kortom, goed dat Netflix hierheen komt, maar ik denk dat het redelijk overrated is en vooral in NL nogal beperkt gaat zijn ivm allerlei release rechten enzo.
Ik heb zowel Netflix als Hulu+. Hoezo zelfde probleem met Hulu+? De nieuwste series kun je kijken een dag nadat het op tv is geweest in Amerika. Veel sneller dan dat kun je het niet krijgen toch? Ze hebben niet alle series, denk aan The Big Bang Theory of The Simpsons oid. Maar goed je kan niet alles hebben he. Er zitten ook series van vroeger bij maar dat is alleen maar leuk. En ja er zit reclame tussen bij Hulu maar who cares die paar blokken van max 3 reclames van max 30 seconden per stuk....

Arrow al gekeken, of Revolution? Of Grimm die nu aan het tweede seizoen bezig is?

Maar natuurlijk is het allemaal eigen smaak en moet je doen waar je jezelf het fijnste bij voelt. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met Netflix en Hulu+ en dat maar voor ongeveer 13 euro per maand....

Overigens voor de mensen die hier claimen dat we met alles ruim achter lopen t.o.v. Amerika: Wat dan met The Big Bang Theory? Gisteren hier aflevering 1 van het nieuwste seizoen terwijl ze daar bij aflevering 3 zijn. Valt wel mee dan toch?

edit: toevoeging over Big Bang

[Reactie gewijzigd door Chance77 op 19 oktober 2012 13:27]

Klopt, ik vind Hulu ook veel beter dan Netflix. Maar het aanbod qua diversiteit valt me tegen bij beide.

En je opmerking over TBBT (en eigenlijk ook 2.5 men) is helemaal waar. Ik denk dat Veronica diep in de buidel heeft getast om de serie slechts 3 afleveringen later dan de US op TV te krijgen. Maar ik denk met dit soort toppers dat de advertentie inkomsten dat helemaal goed maken. Helaas is dit meer uitzondering dan regel.
Mag ik vragen wat je bij je itunes US account ongeveer kwijt bent aan series dan? Heb al eens gezocht omdat ik zelf bv voor nieuwe afleveringen best bv 2 euro neer zou willen leggen, als de video dan ook echt van mij wordt (dus geen gare streaming of dikke DRM er op). Ik heb geen VPN of zo dus als ik naar itunes ga vind ik die zooi allemaal weer niet (pokke kunstmatige versnippering van de markt...)
dus geen gare streaming of dikke DRM er op
Zonder DRM belandt dat bestand direct op internet, dus dat ga je altijd wel houden.
En hoe is dat anders dan de huidige situatie?
Ik heb trouwens nu ik thuis ben eens even in itunes gekeken maar ik kan geen enkele serie vinden ondanks dat volgens beetje googlen er toch in ieder geval iets beschikbaar zou moeten zijn. Ondertussen alweer uitgefaseerd? Heb gezocht op Dexter, 24, friends (niet dat ik die laatste zou willen kopen maar ik dacht als er íets beschikbaar zou moeten zijn). Misschien zoek ik op de verkeerde dingen en zijn sommige andere zaken wel te vinden, maar ook als ik gewoon in de store browse zie ik nergens een verwijzing naar series.
Dat is dus in de nederlandse itunes store wel te verstaan, maar het toont maar weer hoe droevig het met het aanbod gesteld is momenteel. Hopelijk kan netflix daar iets in veranderen.

edit @KidPaddle: Ik zie inderdaad dat ik de artikelen die ik via google gevonden had verkeerd geïnterpreteerd heb, dacht dat er in stond dat itunes wel series in NL aan bood maar dat je ze niet meer kon huren, alleen kopen. Blijkt echter dat dat op de VS sloeg en niet op hier.
Thanks voor de prijsinfo hieronder :) Helaas wel nog iets duurder dan ik gehoopt had...

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 21 oktober 2012 00:50]

NL iTMS heeft alleen films, geen TV series.
iTunes video heeft wel DRM. Een season pass van TBBT kost $50 voor ca 25 afleveringen. Da's dus $2,50 per aflevering. Gemiddeld kost een aflevering tussen 2 en 3 dollar.
Voordeel is dat de video zowel in mijn eigen iTunes bibliotheek komt (in zowel HD als SD trouwens) maar ook simpel vanuit de Cloud gestreamed kan worden via de AppleTV. Je hoeft dus niet je computer aan te zetten om die series te kijken. (iets wat overigens bij een NL account niet is, die cloud)
iTunes gebruikt geen IP oid check dus ook zonder VPN kan je uit de US of andere stores downloaden.
Mooi, hopelijk volgt Hulu dan ook nog. Dan wil ik best eens de overstap maken van torrents naar het legale werk!
nah vergeet het maar je zal blijfen downloaden via torrents omdat het niet gratis is. :P
maar voor mij klinkt het wel aantrekkelijk, kan ik eindelijk amerikaans series volgen? >:)
Er zijn ook mensen die wel degelijk bereid zijn geld te betalen voor content (muziek, films, tv shows, ...). :) Maar zo lang "de industrie" niet bereid is een werkbaar alternatief te bieden in Nederland (zoals Netflix), blijven mensen downloaden. Het gaat niet om 't geld, het gaat er om dat je mensen iets moet bieden dat meer voordelen biedt dan het downloaden (Valve snapt dat bijv. met Steam).
In general, we think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem. For example, if a pirate offers a product anywhere in the world, 24 x 7, purchasable from the convenience of your personal computer, and the legal provider says the product is region-locked, will come to your country 3 months after the US release, and can only be purchased at a brick and mortar store, then the pirate's service is more valuable.
Bron: http://www.tcs.cam.ac.uk/...ry/interview-gabe-newell/
TV series worden pas een jaar later uitgezonden, soms zelfs niet eens het hele seizoen of halverwegen opeens herhalingen van het vorige seizoen. Films die je netjes koopt (of huurt) waarbij je eerst 15 minuten anti piraterij spots moet kijken. Dat zorgt er voor dat mensen naar alternatieven opzoek gaan en als die dan ook nog eens gratis zijn...

Ik hoop echt dat Netflix naar Nederland komt, ik ben zeer geinteresseert in een abonnement. Ik zou graag het gemak van een streaming dienst willen hebben en daar naast ook gelijk de producenten van (goede) series steunen.

[Reactie gewijzigd door OkkE op 19 oktober 2012 13:10]

Anoniem: 382732
@OkkE19 oktober 2012 13:15
Vind ik een zwak excuus om "de industrie" de schuld te geven. Als bedrijf X besluit om iets niet te doen, geeft dat niemand het recht om dan maar het heft in eigen hand te nemen.
Wederom, niemand neemt het recht in eigen hand. downloaden is volgens de huidige Nederlandse auteurwetgeving volstrekt legaal.

Het is eerder jij die de wet maar blijft negeren om zo iets moois als downloaden in een negatief kader te plaatsen. De wetgever heeft het delen van content destijds opzettelijk toegestaan om zo iedereen toegang te geven tot content, ook mensen niet zoveel te besteden hebben. Dat is juist het mooie van de Nederlandse wetgeving, zeer sociaal gedacht en uiteraard inclusief compensatie regeling voor de creatieve makers.
De wetgever heeft het delen van content destijds opzettelijk toegestaan
Alleen het downloaden is legaal, het uploaden niet - dus "delen van content" is niet toegestaan.

De wets situatie in NL is gewoon een manier om het probleem bij de bron op te lossen (de aanbieders), en honderdduizenden dure en zinloze rechtszaken tegen individuele downloaders te voorkomen.

De situatie is analoog aan die met wiet - de gebruikers worden niet vervolgd ('decriminalisatie'), de handelaar (indien hij niet aan de wet voldoet) wel.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 oktober 2012 13:50]

Het delen van content is wel toegestaan. Je mag gewoon een CD of DVD van je buurman kopieeren voor eigen gebruik.

De wet in nederland is een prachtige auteurswet waarbij de minder bedeelde mensen content mogen gebruiken van anderen. Ter compensatie is daarvoor de thuiskopie in het leven geroepen.

De situatie is dus helemaal niet analoog aan de softdrugs praktijk in Nederland, het is weer een opmerking waarmee je blijft proberen een link te leggen dus legaal content kopieren en illegale activiteiten.
Je mag gewoon een CD of DVD van je buurman kopieeren voor eigen gebruik.
Yep, onder heel beperkte voorwaarden: op een blanco drager waar een thuiskopie heffing voor is betaald.

De politie vervolgt ook geen mensen die een wietplant in de vensterbank hebben staan (analoog aan het kopieren van de DVD van de buurman op jouw DVD-R), maar wel de mensen die honderden kilo's hash uit Afrika binnen halen (analoog aan het runnen van een grote off-shore torrent/ftp/etc site met inkomsten uit ads/abo's)

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 oktober 2012 18:23]

Dat kun je vinden, je kunt zelfs heel hard met je voeten gaan stampen, maar dat verandert weinig aan wat er in de echte wereld gebeurt.
Het gebeurt nou eenmaal. Heel hard roepen hoe fout het wel niet is, dat is wat de media-industrie tot nu toe doet maar dat blijkt dus niet zo heel best te werken. Mensen downloaden toch wel. Wat wij hier stellen is dat een andere manier beter zou zijn in het mensen zo ver krijgen om wel gewoon te betalen voor de content en dat is toch wat uiteindelijk belangrijk zou moeten zijn voor de content eigenaren, betaald worden. Als ze maar geld krijgen dan zal het hun een worst wezen of ze nou gelijk hadden of niet volgens jouw strenge morele normen.
Nee dat is geen zwak excuus.

Elke zwarte markt werkt zo. Het leuke van de digitale zwarte markt is, dat er geen markt voor nodig is, iedereen deelt graag zolang het henzelf niets kost.

Is een zwarte markt dan per definitie slecht en crimineel? Nee. Een zwarte markt ontstaat omdat de normale markt(werking) faalt. En een zwarte markt wordt groot en algemeen geaccepteerd als de normale markt blijft falen.

Dit is precies wat er in de entertainment industrie aan de hand is. Zoals eerder gezegd, zodra de content providers toegevoegde waarde bieden, gaat men het kopen. Waarom denk je dat er nog steeds collector's editions uitkomen van vrijwel elke grote release? Men wil nog steeds graag de fysieke drager in handen hebben, maar niet tegen elke prijs.

Je bent mooi gek als je de industrie niet de schuld geeft, zolang je dat namelijk niet doet, geef je ze gelijk en is er nooit sprake van vooruitgang voor de consument.
Een zwarte markt ontstaat omdat de normale markt(werking) faalt.
Een zwarte markt ontstaat als de pakkans heel laag is. :Y)

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 oktober 2012 16:42]

Wat is dat nou voor een raar iets om van iemand te zeggen? Ken jij Stukfruit überhaupt of is het puur een gevalletje zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten?
Zelf heb ik voor games een paar jaar geleden de overstap gemaakt naar Steam en sindsdien is er geen illegale game meer in gekomen. Het is voor mij ook een beetje een principe kwestie geworden, ik kan prima voor een schappelijke prijs meer dan genoeg games krijgen om in mijn entertainment te voorzien (letterlijk meer dan genoeg, heb nog tientallen in voorraad die ik zelfs nog nooit geprobeerd heb), dus waarom zou ik nog illegaal gaan? Als je genoeg hebt aan het legale aanbod dan kan het ook een principe kwestie worden, voor mij in ieder geval wel. Ik vind het persoonlijk jammer om nu mijn legale streak te breken zeg maar.
Voor films en series echter kijk ik af en toe wat het huidige legale aanbod is, kom weer tot de conclusie dat het nog steeds bagger is en heb dan geen enkel probleem meer met het downloaden van usenet. Mocht netflix voor mij een afdoende oplossing zijn dan is het echter best goed mogelijk dat usenet bij mij in onbruik raakt (heb al een usenet abo dat niet gebaseerd is op tijd maar op downloadvolume en dat niet verloopt, dus opzeggen hoeft niet).

edit: Ok, kwam wat werk tussendoor, zie dat Stukfruit ondertussen zelf ook al een goede reactie gegeven heeft :)

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 19 oktober 2012 12:59]

Volledig mee eens hier.
Voor mij zijn Spotify en Steam de voorbeelden van hoe illegaliteit bestreden dient te worden: door het aanbieden van een gemakkelijk, laagdrempelig en betaalbaar alternatief.

Ik kan dan ook niet wachten tot Netflix hier gaat draaien, en ik hoop dan ook dat andere providers zoals Hulu zullen volgen en de markt eindelijk een stuk opener wordt :)
Nee hoor, ik download omdat ik er dan (bijna) meteen de beschikking over heb, kan kijken wanneer ik dat zelf wil, mee kan praten op internet zonder spoilers te lezen, omdat ik dan bijna zeker weet dat een serie niet in het midden wordt afgebroken (op een paar uitzonderingen na) en omdat er niet iedere 5 minuten een reclameblok van 15 minuten tussenzit.

Als dit soort diensten naar Nederland komen en het nog makkelijker wordt om, voor bijvoorbeeld een tientje per maand, series te vinden, downloaden en er zeker van te kunnen zijn dat het van goede kwaliteit is, dan vind ik het wel een overweging waard om 100% legaal te gaan.

Daarnaast ondersteun ik graag de makers van goede series, dus als dat op deze manier dan ook kan... Ik als kijker blij, de makers blij, iedereen blij :Y
Helaas zal er nog steeds een delay bij zijn, omdat ze vertaald moeten worden. Ik geef 0.0 om vertalingen, ik wil wel graag Engelse ondertitels. Maar die zijn er van het begin.
En daarom zou een Nederlandse dienst voor mij niet snel aanslaan. Ik hoef geen vertalingen en wil dus ook niet wachten daarop. Geef ons de keuze om de kiezen voor wel of geen vertaling. Daarnaast wil ik een aflevering kijken zodra hij de lucht in is geweest (of een paar uur erna, da's ook goed).
Ik snap echt niet dat mensen zoiets denken, ik denk dat bij grotendeels van de downloaders het probleem niet in het geld ligt maar in het aanbod en de snelheid hiervan.

Geldt voor mij namelijk ook, ik download alle series en films die ik wil zien. Maar ondertussen ga ik ook met enige regelmaat naar de bioscoop en koop ik van de series die ik mooi vind een box.

Als een dienst als Netflix naar NL komt, ga ik het zeker overwegen. Hier heb ik zelfs wel 20 - 30 euro per maand voorover, mits de dienst ook Amerikaanse series uitbrengt zonder subs (dus direct) en ik onbeperkt kan kijken zonder reclames.

Ik betaal nu ook 10 euro per maand voor spotify, bevalt ook erg goed. Ik hoef de muziek niet fysiek te hebben, ik wil het gewoon overal kunnen afspelen wanneer ik maar wil en dat kan nu. Zelfs al zou Spotify naar 15 euro gaan, dan zou ik het alsnog betalen omdat ik de dienst gewoon erg goed vind.

Dus Netflix, kom er maar in!
En zo worden er ook in Nederland langzaam stappen in de goede richting gezet naar gemakkelijk beschikbare legale content. Ik heb al Spotify, HBO in Nederland vind ik te prijzig, Netflix zal ik zeker in de gaten gaan houden.

Zouden de content owners eindelijk doorkrijgen dat gemak een belangrijke driver is voor downloaden en het niet alleen om geld draait?
Naast gemak vind ik het erg belangrijk wanneer een serie gereleased word. Dit is ook de grootste reden dat ik nu vrolijk download zonder dat ik me schuldig voel. Het duurt me veel te lang voordat series in Nederland beschikbaar zijn en dan wil ik het nog niet eens hebben over het huidige aanbod! Ik betaal nu voor usenet en dat geld stop ik met liefde in een goede alternatief.

Ik schaam me werkelijk kapot als ik op tv zie dat er programma's als pawn stars, operation repo etc. bestaan. Blijkbaar is er toch markt voor of zijn de tv boeren zo wanhopig.
Een paar maanden verschil zou ik niet eens zo heel erg vinden. Het meest irritante is dat er in series op televisie vaak geen continuïteit te vinden is. Om de haverklap herhalingen, en de zenders hebben er ook geen moeite mee om een aflevering verschillende malen per jaar uit te zenden.

Het is een klein beetje meer aandacht om het seizoen en nummer van de serie neer te zetten met een kleine beschrijving. En voor die beschrijving hoeven ze niet eens moeite te doen. Een paar regels vertalen van de leverancier, that's it.
Maar met die service zou je aantonen dat je er zelf niet veel van bakt.
Overigens, smaken verschillen, maar zo nu en dan een aflevering pawn stars en repo is best vermakelijk. Als schieten ze daar wel mee door. Nu heb je op vrijwel alle zenders de herhalingen van misbruik op de weg en trawanten.
Heel even een check gedaan met een paar willekeurige (US) programma's: two and a half men en the Big Bang Theory van Veronica: Beide met melding van de aflevering + beschrijving.
Ellen Degeneres Show: geen afleveringsbeschrijving
Dr Phil: wel met specifieke beschrijving
Law & Order: met specifieke beschrijving.

Conclusie: er wordt prima gemeld welke aflevering er op de rol staat.
Wat in een gids weergegeven wordt en daadwerkelijk uitgezonden wordt, wilt nog wel eens verschillen.

Veronica, als voorbeeld, heeft daarnaast ook de neiging om niet consequent te zijn met volgorde. De batman reeks is hier een goed voorbeeld van. Zo wordt consequent Batman Returns uitgezonden na Batman Begins.

Ook bij RTL4 & 5 wordt vaak een eerste deel van een serie uitgezonden, waarna het vervolg niet uitgezonden wordt. Vrij irritant.
Nou, nee. Er staat als ik opneem met m'n UPC DVR inderdaad bij om welk seizoen en aflevering het gaat. Helaas slaan ze daarbij nog wel eens een of meerdere afleveringen over of halen ze ze door elkaar waardoor het verhaal niet meer klopt.

Voorlopig gewoon Sickbeard voor mij.
Er is inderdaad een verschil in consistentie. Zoals de posters hieronder al aangeven.

En vaak wordt alleen het seizoen opgenoemd. Niet de aflevering.
Dat is dus een halve beschrijving. Soms kun je het nog wel terughalen als je de uitleg van wat er in de aflevering gebeurd opzoekt en daarna googlen. Maar ja dat is dus wat we als consument niet willen hoeven doen.
Anoniem: 382732
@Iblies19 oktober 2012 13:07
Dat je vaak herhalingen hebt komt domweg omdat het niet mogelijk is om het hele jaar door nieuwe afleveringen te maken. De tijd tussen de series in wordt dan gevuld met herhalingen. Al zou je ook wat anders kunnen uitzenden natuurlijk.
Anoniem: 382732
@vdvoort19 oktober 2012 13:06
Zwak excuus om downloaden goed te praten.... Maar hij past wel mooi in het rijtje smoezen: de eerste was dat men maar 1 of 2 liedjes van een hele cd wilde hebben, toen was het niet mogelijk om betaalde downloads te doen, vervolgens was het te duur, toen kwam de smoes dat een credit card nodig is, en nu past het release schedule niet in de verwachting. Ik ben benieuwd wat de smoezen worden als je over een tijdje op alle mogelijke manier kunt betalen en dat content overal op hetzelfde moment beschikbaar is.
Waarom zou je downloaden goed moeten praten? Het is een volstrekt legale activiteit waarvoor je helemaal geen verantwoording hoeft af te leggen.
Jij niet, maar de aanbieder wel :)
De aanbieder download niet, dat is een uploader. En of zijn upload legaal is of niet, dat ligt er maar aan waar ter wereld deze persoon de handeling verricht heef en hoe daar het lokale auteursrecht in elkaar zit.

Zo mag in Nederland mijn buurman zijn content gewoon aan mij uitlenen en mag ik er een kopietje voor eigen gebruik van maken. Dus een enkele upload van zijn nieuw aangeschafte CD-tje naar mijn PC zodat ik een CD-tje voor eigen gebruik kan branden, is gewoon toegestaan.
Nee, jij bent gewoon te groen om de maker van de series te betalen.
Hoezo smoes?
Ik kijk al vele jaren geen tv meer, anders dan gedownloade series, maar hoor mijn waarde collegas toch eigenlijk alleen maar klagen.
Series die halverwege worden afgebroken (terwijl de serie in het echt wel doorgaat), in de verkeerde volgorde worden uitgezonden, of helemaal niet eens uitgezonden worden.

Ik kijk onder andere ook naar Australische series, met veel plezier. En die zijn nog steeds niet beschikbaar via HBO en dergelijke. Dus ik kan mijn bijdrage ook niet leveren.

En dan heb ik het nog steeds niet over irritante reclame gehad. :X
Dán moeten ze, mijns insziens, illegale content gaan aanpakken. Niet eerder.
Schijnt dat zelfs in de VS het nogal lang duurt voordat series naar netflix komen hoor, laat staan dat je ze hier in Nederland vlot gaat kunnen zien. Als ze uitkomen wil ik het wel gaan proberen, vooral omdat ik het vaak toch niet zo erg vind om wat achter te liggen, maar ik wacht even met jubelen tot ik het werkelijk uitgeprobeerd heb en sluit niet uit dat ik het na een maand weer op zeg als het aanbod bagger is.
klopt netflix loopt achter en wil je recente series zul je naar hulu moeten. Hoe er wel rekening meer dat in een serie van zeg 43 minuten er een 6-7 reclameblokken van 45 tot 60 seconden zitten.

De laatste versies op hulu zijn echter van na een paar dagen al te zien.
Probleem met hulu is dat je een amerikaanse creditcard nodig hebt om te kunnen kijken. Je kunt op internet echter virtuele creditcards kopen en die gebruiken.

Netflix betaal je gewoon met je paypal account maandelijks.
Netflix werkt alleen met amerikaanse paypal versies op het moment, dus als je die niet heb, dan moet je met je eigen CC betalen, enige wat je even moet doen is amerikaanse postcode gebruiken maar die zijn niet zo moeilijk te vinden.
Tegenwoordig zijn heel veel series vrijwel direct (enkele dagen of weken na originele uitzending) in Nederland te zien, en met minder reclame dan in de US.

Een beter alternatief dan Netflix is Hulu, dat veel US content binnen 24 uur beschikbaar heeft.
Ik denk juist dat het langzamer gaat dan met Spotify.Het wordt nl niet aangeboden straks door bijv kpn bij je abo als het ware indirect "gratis".
kom n.l door :

1. Netfix concureerd als het ware met diensten van kpn ITV (dan nog niet eens zo zeer HBO)
2.Ze bang zijn dat veel mensen gewoon tv kijken(doe ik al weinig en als het al iets is is het Discovery of national geographic)
3.Nog grotere belangen zijn bij contenthouders.

zelf ben ik bereid ca. 25 p.m te betalen.( Houdt in nasje kan bijna weg nieuwsgroepen ook)
Muziek luister ik nooit on demand, dus Spotify is voor mij niet weggelegd, zet wel gewoon de radio aan.

Video on demand is echter wel interressant en ik download ook nog wel eens een film. Vooral omdat ik die wil kijken wanneer het mij uit komt. Nog niet eens zozeer omdat die nog niet uit is op DVD.

Een bedrag van € 7,= heb ik best in de maand over om on demand te kijken wat ik wil. Het illegaal downloaden zal er voor mij dan denk ik wel af zijn, mits het aanbod goed is. En daar valt of staat de dienst mee!

Diensten al Veamer zijn leuk, maar € 5,= per film in SD kwaliteit betalen... nee, dat is gewoon te duur.
Muziek en series/films downloaden is gewoon legaal in Nederland hoor.
Maar het aanbieden niet. Dus voor iedere legale download wordt er ergens iets illegaals gedaan.
Wederom, je buurman mag jij gewoon zijn legale content aanbieden. Van een nieuw aangeschaft CD-tje of TV serie mag hij jou een upload sturen die jij vervolgens gewoon legaal mag branden voor eigen gebruik.

Is geen fabeljeskrant, is gewoon de wet in Nederland.
ligt eraan waar de servers staan ;)
Jouw PC is de server, als je het over Torrents hebt.
Ook dat niet, als je aan Nederlanders illegaal materiaal beschikbaar stelt ben je in Nederland vervolgbaar, waar je server ook staat.

(edit: mod de boel maar omlaag, maar ik daag je uit om als Nederlander bij een Russische colo een server neer te zetten vol hollywood films met een IP filter op Nederlandse adressen, in Nederland openlijk reclame te maken dat je gratis films kan downloaden op www.hoeragratisfilms.com, en vervolgens hopen dat niemand je in NL aanklaagt).

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 oktober 2012 16:11]

Dat stond in de fabeltjeskrant, zeker?
Het succes van Netflix in Nederland zal staan of vallen met het aanbod. Ik ben helemaal voor een betaaldienst, mits het gemak brengt en de prijs/aanbod verhouding in orde is.

Ik zou kunnen leven met het Amerikaanse aanbod als die release + 1 dag is.
Helemaal mee eens. Met drie films en een herhaling van GTST komen ze er niet.
dat kun je vergeten, in de VS lopen series vaak ook al een seizoen achter op netflix
Klinkt goed maar de hamvraag zal zijn wat het aanbod hier zal zijn. Zal waarschijnlijk niet gelijk staan aan het geweldige Amerikaanse aanbod.
Netflix is eergisteren hier in Noorwegen gelanceerd. Gisteren voor het eerst door de bibliotheek gebladerd en het aanbod is nu nog beperkt. Ik vermoed dat dat te maken heeft met de lokalisatie (voor het gehele aanbod heb je de keuze uit een van de Scandinavische talen als ondertiteling).

Desalniettemin is het zeker het proberen waard - het startaanbod is een maand gratis voor iedereen of de rest van het jaar gratis voor Spotify-abonnees. Voor dat geld is het zeker de moeite waard om van de dienst gebruik te maken.

De kwaliteit is erg goed te noemen moet ik zeggen. Het zit dicht tegen HD aan, als het geen HD is. Ik maak gebruik van de Netflix client op mijn PS3.
Is het ook mogelijk om originele ondertiteling te kiezen en/ of geen ondertiteling?
De keuzes hier verschillen per film / serie. Over het algemeen zijn de Scandinavische talen beschikbaar, en soms Engels voor slechthorenden.

Uitzetten is altijd mogelijk.
Jammer dat zoveel Tweakers denken dat het downloaden van muziek, films en series niet legaal is in Nederland. Het downloaden van muziek, films en series is in Nederland gewoon legaal zolang je niets upload. Ik heb zelf al tijden Netflix en Hulu waar ik via een Amerikaanse VPN fijn naar kan kijken. Als het aanbod hetzelfde is als in Amerika kan het nog wel eens goed uitpakken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 230385 op 19 oktober 2012 13:07]

Als er eenmaal genoeg alternatieven zijn dan gaat dat echt wel veranderen hoor, dan wordt het hier ook gewoon illegaal. Daarnaast is het niet alleen puur een kwestie van legaal/illegaal, er zijn ook genoeg mensen die best geld willen geven aan de mensen die de content maken waar zij zo van genieten, maar het niet eens zijn met de manier waarop de industrie dat hier af probeert te dwingen. Als er eenmaal een service is die wel de eindgebruiker goed in het oog houdt en een voor ons aantrekkelijke dienst biedt dan zul je genoeg mensen hebben die blij toe zijn dat ze hun geld aan de juiste partij kunnen geven ipv aan een usenet provider of zo.
Het downloaden niet, maar het aanbieden wel. Netflix is een alternatief voor illegale aanbieders (incl torrents, aangezien je daarmee ook upload).

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 oktober 2012 13:23]

Wederom, dat is niet correct. je mag gewoon van je buurman's content een kopie maken. Je buurman mag je die content gewoon aanbieden, is helemaal niets mis mee.

Ter compensatie heeft de wetgever de thuiskopie heffing ingevoerd. Nederland heeft gewoon een mooie auteruswet waar we best trots op mogen zijn. Content is ook beschikbaar voor minder bedeelde mensen en niet alleen voor de elite.
Dat geldt voor kopieen op blanco dragers waarvoor thuiskopie heffing zit (CD's, DVD's, etc).

Rechtstreeks van Stichting De Thuiskopie:
Volgens de Auteurswet mogen consumenten voor eigen oefening, studie of gebruik een kopie maken van een auteursrechtelijk werk. Dit gebruik mag uiteraard niet commercieel van aard zijn en daarnaast schrijft de wet voor dat dit beperkt moet blijven tot één of enkele kopieën.

Artikel 16 van dezelfde Auteurswet bepaalt dat voor het kopiëren op blanco dragers, zoals videobanden, blanco dvd’s en cd’s, een vergoeding moet worden afgedragen.
Die thuiskopie regeling geldt overduidelijk niet voor het downloaden van torrents op een harde schijf, of het kopieren van alle MKV'tjes van je buurman. Nou ja, je kan het proberen maar veel succes in de rechtszaal.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 oktober 2012 18:13]

Wat ik nooit echt gesnapt heb, is dat ze niet gewoon de USA versie van Netflix wereldwijd aanbieden. De rechthebbenden krijgen dan ook veel meer royalty uitkeringen. Als het winstgevend is als een Amerikaan het abonnement afneemt, dan is het dat ook bij een andere "wereldburger", toch?
Niet noodzakelijkerwijs, in de VS zijn de advertentie inkomsten i.h.a. hoger, en de kosten voor localisatie lager.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 oktober 2012 14:09]

Zijn daar de advertentie inkomsten alleen totaal hoger of ook per persoon?

Als Apple met iTunes en muziek het kan, zou Netflix het toch ook moeten kunnen met films zou ik denken.
Per persoon. Maar langzaamaan verandert dat, en dus rollen dit soort services uit naar de rest van de wereld. Uiteindelijk doen die bedrijven het niet voor de lol, maar voor de centen, pas zodra het plaatje commercieel rond te krijgen is komen ze in actie.
Dit zou geweldig zijn! Ik ben ook een groot voorstander van legaal mijn content verkrijgen, maar dan moet het wel makkelijk kunnen (gebruik al sinds jaar en dag Spotify Premium en heb werkelijk geen MP3'tje meer gedownload sindsdien). Dus kom maar op, ik zal in ieder geval op dag 1 lid worden (al helemaal als de Apple TV hier ook ondersteund wordt)!
Zoals iemand al eerder beschrijft (en ook in het artikel vermeldt staat) hebben we sinds kort in Scandinavië ook Netflix. Op de dag van lancering (maandag was dat volgens mij) meteen gekeken op m'n Apple TV en NetFlix stond meteen op de voorpagina.

Tot nu toe 8 afleveringen Prison Break gekeken, m'n vriendin kijkt Gossip Girl en ik kijk Bones en dat allemaal zonder torrents te hoeven downloaden, heerlijk!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee