Netflix is online in het Verenigd Koninkrijk en Ierland

De streamingdienst Netflix is vanaf nu in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te gebruiken. Abonnees betalen 6 pond per maand om onbeperkt te kunnen streamen. Uitbreiding naar andere Europese landen duurt waarschijnlijk nog even.

NetflixIn oktober kondigde Netflix al aan dat het zijn dienst 'begin 2012' vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland zou aanbieden. Nu is de dienst daadwerkelijk beschikbaar.

In het Verenigd Koninkrijk kost een abonnement 6 pond per maand; in Ierland, waar de euro wordt gehanteerd, moeten abonnees 7 euro per maand aftikken. Daarmee is de dienst duurder dan in de Verenigde Staten, waar een abonnement 7 dollar per maand kost: volgens de huidige dollarkoers 5,49 euro.

Nederlanders en Belgen die hopen dat de dienst ook naar het Europese vasteland komt, moeten nog even geduld hebben. In een brief naar aandeelhouders uit oktober schrijft het bedrijf dat het wacht met verdere internationale uitbreiding totdat het bedrijf weer winstgevend is. Netflix verwacht dat zijn uitbreiding naar Ierland en het Verenigd Koninkrijk in eerste instantie meer geld kost dan het oplevert, waardoor het bedrijf verlies gaat lijden.

Of Nederland en België op de planning staan als het bedrijf weer in de plus staat, is onduidelijk. Woordvoerder Steve Swasey van Netflix heeft Tweakers.net laten weten dat het bedrijf nog geen aankondigingen doet. Als uitbreiding naar het Europese vasteland op de planning staat, zijn grote landen als Spanje, Duitsland en Frankrijk waarschijnlijk eerder aan de beurt. Omdat die landen een grotere markt hebben, is lokalisatie daar aantrekkelijker.

Eerder breidde Netflix al uit naar Canada, Latijns-Amerika en het Caraïbische gebied. Netflix begon als een videoverhuurdienst die gebruikmaakte van de post voor het versturen van films en series. In 2007 begon het bedrijf met het aanbieden van films en tv-series via videostreams. Inmiddels kan dat onder andere via pc's, settopboxen, gameconsoles en tablets.

Hoewel de dienst officieel niet in Nederland en België beschikbaar is, kunnen gebruikers de regioblokkade omzeilen met een vpn-verbinding. Het bedrijf controleert namelijk niet of de gebruikte creditcard wel uit een land komt waar de dienst beschikbaar is.

Door Joost Schellevis

Redacteur

09-01-2012 • 10:31

84 Linkedin

Reacties (84)

84
83
74
5
0
1
Wijzig sortering
Een VPN? Je kan beter een DNS wijziging gebruiken, is ook nog goedkoper ook en sneller.

http://unblock-us.com/

Werkt perfect met Apple en eigenlijk elk apparaat, Hulu etc werken ook allemaal.
Een VPN? Je kan beter een DNS wijziging gebruiken, is ook nog goedkoper ook en sneller.

http://unblock-us.com/

Werkt perfect met Apple en eigenlijk elk apparaat, Hulu etc werken ook allemaal.
En dat is net zo illegaal als filmpjes en series maar gewoon downloaden: Je pleegt namelijk identiteitsfraude door je als Amerikaan voor te doen.

Het is hooguit moreel iets beter goed te praten omdat je er 'toch' voor betaalt.
Identiteitsfraude is volgens mij toch de identiteit stelen van iemand anders. Een dergelijke dienst zou ik daar zeker niet onder scharen. Illegaal is het ook niet. Je betaalt simpel gezegd voor een aansluiting in Amerika, waarom daar zo'n probleem van maken?
Identiteitsfraude is volgens mij toch de identiteit stelen van iemand anders.
Niet noodzakelijk: Jezelf een valse (verzonnen) identiteit aannemen, zoals fictieve Amerikaan nummer #571354342 valt er net zo goed onder.

Je gaat nog altijd een transactie aan met een bedrijf als iemand die je niet bent.

Dat Netflix er nu geen probleem van zal maken is een ander verhaal: Ze verdienen nog altijd geld, dus ze zullen niet snel hard klagen.
Grappig dat je met die vergelijking dus eigenlijk precies het tegenovergestelde zegt van wat je waarschijnlijk bedoelt, net zo illegaal als films en series downloaden is in Nederland immers dus niet illegaal :)
Ik heb enkele maanden in de VS gewoond vorig jaar en Netflix is echt fenomenaal goed. De library van series en films is echt huge en in 1 klik begint het met afspelen. Het was even wennen toen ik weer terug in Nederland kwam... geen Netflix meer. :D Dit kan niet snel genoeg naar Nederland komen!

[Reactie gewijzigd door Xeanor op 9 januari 2012 10:35]

Het aanbod is hier (ik woon in Ierland, gisteravond al aangemeld) wel een stuk minder dan in Amerika hoor. Het is helaas (lang) niet hetzelfde aanbod als daar. Dezelfde klachten hoor je trouwens uit Canada bijvoorbeeld.

Toen ik gisteravond keek zag ik maar enkele tientallen films in veel categorieën. Niettemin moedig ik dit soort initiatieven erg aan, net zoals bijv. Spotify. Dus ik ben gelijk maar lid geworden.

Edit: het zijn toch meer films per categorie dan ik dacht! De site toont eerst de meest populaire en de rest zit onder knopjes verborgen. Maar het blijft lang niet zo compleet als bijv. spotify voor muziek is. (En als netflix in Amerika, dat is wel uitgebreider). De meeste films die ik zocht zijn niet te vinden. Niettemin hebben ze genoeg om je tijden bezig te houden.

Wat ook wel leuk is, is dat hij bijhoudt waar je gebleven bent in een film of tv serie, ook als je bijv. eerst op je computer en dan op je telefoon kijkt.

Nu nog een leuk settop boxje zoeken. De Apple TV lijkt me wel wat maar we hebben geen HDTV :(

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 9 januari 2012 20:31]

VPN naar de US op zetten, met je abbo kan je dan opeens wel de ontbrekende series en film kijken.
Jammer dat de maatschappijen daar nog steeds zo lastig overdoen.
Inderdaad. Als het maar niet net als met MUBI beperkt zal zijn in het aanbod. Ik ben er bang voor.
Het aanbod in Canada (waar ik woon) was in het begin erg treurig, maar voor mij, zonder kabelaansluiting, zat er altijd wel iets leuks tussen. Hedendaags, vooral sinds Blockbuster uit de markt is, wordt het aanbod erg snel aangevuld. Ik moet heel eerlijk zijn dat de website van Netflix echt bagger is om films te vinden, velen klagen hier ook over, maar tot dusver is daar niet erg veel gehoor aan gegeven. Gelukkig heeft er iemand een site ontworpen, waar je wel heel makkelijk films kunt zoeken: http://www.nowstreaming.ca/ Als je in de sectie "New" kijk, schrik niet af van het hoge gehalte Bollywood films (alhoewel sommige de moeite waard zijn ;) ) ik neem aan dat ze net een deal hebben afgerond met een Bollywood uitgever en het gehele aanbod tegelijk online hebben gegooid.
Hoe snel zijn de nieuwste afleveringen van een serie beschikbaar dan? Ik heb bijvoorbeeld geen enkele behoefte aan een kabelabo, maar wil wel wat series kunnen volgen. Is Netflix daarvoor geschikt?
Echt volledig up to date series volgen zul je nog steeds via de echte tv kanalen moeten doen. (maar dat kan daar dus wel in ieder geval, hier in NL niet) Zodra een seizoen is afgelopen komt het wel vrij snel op Netflix. Wat dat betreft kan je wel altijd in een keer een heel seizoen kijken.
Echt volledig up to date series volgen zul je nog steeds via de echte tv kanalen moeten doen. (maar dat kan daar dus wel in ieder geval, hier in NL niet) Zodra een seizoen is afgelopen komt het wel vrij snel op Netflix. Wat dat betreft kan je wel altijd in een keer een heel seizoen kijken.
Maar die inkomsten van Netflix komen nog altijd (net zoals het verkopen van DVD's) niet bij de studio terecht. Je kan dus uitgeven aan Netflix zoveel je maar wil, maar je kan daardoor als buitenlander niet voorkomen dat een serie van de buis gehaald wordt omdat er te weinig Amerikanen naar kijken. Dat we goeie series in Europa wel graag zien zal een zender als FOX compleet worst wezen.

Fringe, House en Terra Nova staan bijvoorbeeld ook alweer op losse schroeven terwijl ze razend populair zijn buiten de VS.

http://imdb.to/wSLzyk
Dat we goeie series in Europa wel graag zien zal een zender als FOX compleet worst wezen.
Natuurlijk wel, dollars zijn dollars. Maar als de Europese winsten niet opwegen tegen de Amerikaanse verliezen, dan gaat de bijl er toch in.
[...]

Natuurlijk wel, dollars zijn dollars. Maar als de Europese winsten niet opwegen tegen de Amerikaanse verliezen, dan gaat de bijl er toch in.
Op dit moment bieden ze de series helemaal niet buiten de USA aan, alleen in een vertraagde uitvoering (2 seizoenen te laat) of uit volgorde.

Vaak gaan de inkomsten uit 'syndication' (het verkopen van de serie aan andere zenders) ook in een heel andere pot dan de reclame-inkomsten en doen ze niet mee voor de opbrengst van de serie en de beslissing of de serie genoeg oplevert. Pas als een serie 'oud' genoeg is gaan de inkomsten van syndication en bijvoorbeeld verkoop via VOD of DVD's mee tellen.

Star Trek: Enterprise is daar een goed voorbeeld van. Seizoen 4 telde, in tegenstelling tot de rest van de seizoenen van de serie, maar 20 afleveringen. De reden daarvoor was, dat als ze het seizoen vol zouden maken, de serie in aanmerking zou komen voor syndication naar het buitenland en de kans dat de serie (als gevolg van die extra inkomsten) werd voortgezet.

Op dat moment was uitvoerend producent Rick Berman alleen al vervangen door Manny Coto. Berman was niet blij dat hij zijn baan aan Coto kwijtraakte, en ging hogerop bij de bazen van Viacom klagen, waarna het seizoen met 2 (!) afleveringen werd ingekort en de verkoop naar het buitenland niet door kon gaan.

Het had toen dus 2 afleveringen gescheeld of Star Trek was in die periode heel anders afgelopen.

Wat het meest hypocriete is is de reactie van Paramount/Viacom naar buiten toe over de zaak: Enterprise was één van de eerste series die massaal door de Europeanen werd gedownload, met talloze briefschrijf-acties om de serie ook buiten de USA aan te bieden, zonder succes. Paramount gaf daarentegen de piraten de schuld van het vallen van de serie, terwijl het eigen netwerk (UPN) een domme beslissing had gemaakt om Enterprise tussen 2 reality-programma's in te programmeren, op een betaalzender nota bene.

Vaak zijn het de networks zelf die een serie geen kans geven, terwijl ze wel het vingertje naar de klanten wijzen (Jullie kijken niet, vuile piraten! -- Nee, waar kan ik in Nederland UPN kijken dan?) en de klanten zo compleet naaien.
Pff.. Amerikanen kijken denk ik liever naar hersenloze series als Married with children waar je niet bij na hoeft te denken.. die bagger is niet van de buis te branden.
In het verleden zijn er al heel wat series gecanceld, motiveert ook niet echt om dan weer een nieuwe te gaan bekijken als ze ergens halverwege het verhaal stoppen.

In het Caraïbische gebied bieden ze de dienst wel aan, lijkt me dat de kijkdichtheid daar een stuk minder is dan in europa, nu werken ze daar ook niet zoveel en is er meer tijd om tv te kijken waarschijnlijk. ;)

[Reactie gewijzigd door marco275 op 9 januari 2012 13:44]

Anoniem: 126717
9 januari 2012 11:11
Ik zie nergens wat er aan verbindingssnelheid nodig is?
Maar als ik zie dat XS4ALL al 16 Mbit verbindingen wil hebben voor tv denk ik dat ik voorlopig hier niet naar hoef te kijken met mijn 6Mbit?
Live tv en ondemand kun je niet op die manier vergelijken.

Live TV moet realtime geencodeerd worden met een zo min mogelijke vertraging terwijl de kwaliteit zo hoog mogelijk moet zijn. Ook moet de stream op elk mogelijk moment op te pakken zijn. Dit alles gaat ten koste van de mogelijk haalbare compressie.

Een losse ondemand video heeft dat probleem niet. Die kan vooraf met meerdere passes worden geencodeerd en hoeft ook niet op elk frame startbaar te zijn. Hierdoor is uiteindelijk dezelfde of hogere beeldkwaliteit te halen bij een lagere bitrate.
Ik zie nergens wat er aan verbindingssnelheid nodig is?
Maar als ik zie dat XS4ALL al 16 Mbit verbindingen wil hebben voor tv denk ik dat ik voorlopig hier niet naar hoef te kijken met mijn 6Mbit?
Volgens mij werken ze met 720p. In principe zou je dan aan 4Mbit/s wel voldoende moeten hebben.

Mijn Wifi thuis is erg shaky soms (komt doordat het betonijzer de signalen iets teveel verstoord) en daarom laat ik m'n AppleTV gewoon een paar minuten pre-bufferen als ik een film huur. Tegen de tijd dat ik klaar ben met drinken en snacks pakken, de katten nog wat snaai geven en aaien, is de film zover binnen dat ik lekker ongestoord kan kijken.
Ik snapte in het begin niet waarom nog niemand in Europa met zo iets op de proppen is gekomen om zo een dienst hier aan te bieden. Waarschijnlijk zijn het puur de filmmaatschappijen die tegenwerken (Bij Spotify halen er ook enkele hun muziek alweer offline wegens niet genoeg opbrengst).
Films moeten opbrengen, met Netflix doen ze dat volgens mij niet. Stel, voor €7/maand stream je films zoveel je wilt, dat wil dus zeggen dat als ik dagelijks een film kijk ik in totaal 23 cent per film. Hier gaat ook nog geld af voor Netflix zijn werkingskosten etc... Wat blijft er dan nog over voor de filmmaatschappij?
Ik ben zeker voor zo diensten, maar als de maatschappijen genoegen nemen met enkele centen per film, waarom moet ik dan 20 a 25 euro betalen voor een nieuwe blu-ray aan mijn collectie toe te voegen?
Zo'n dienst is er al http://www.lovefilm.com/

Beschikbaar in UK, DE, DE, SE en NO. Ik ben er zelf lid van en zeer tevreden.
Ziet er inderdaad interessant uit, maar ik zoek meer iets dat beschikbaar is in BE ;) Misschien ga ik dat eens testen met een UK live account op mijn Xbox, controleren ze aan het IP het land van herkomst? (wat bij Netflix wel het geval is/was)
Anoniem: 80466
@MClaeys9 januari 2012 15:14
Ik snapte in het begin niet waarom nog niemand in Europa met zo iets op de proppen is gekomen om zo een dienst hier aan te bieden. Waarschijnlijk zijn het puur de filmmaatschappijen die tegenwerken (Bij Spotify halen er ook enkele hun muziek alweer offline wegens niet genoeg opbrengst).
Dat komt omdat de filmmaatschappijen via netflix hun films zowat gratis moeten weggeven in de hoop dat internet gebruikers het normaal gaan vinden om te betalen voor het ontvangen van content en ze los te weken van het downloaden van illegale verspreide content.
[...]


Dat komt omdat de filmmaatschappijen via netflix hun films zowat gratis moeten weggeven in de hoop dat internet gebruikers het normaal gaan vinden om te betalen voor het ontvangen van content en ze los te weken van het downloaden van illegale verspreide content.
Misschien ook door het tweezijdige probleem dat de filmmaatschappijen nog te veel opbrengst van hun films verwachten en dus met 5 euro voor een DVD niet genoegen nemen, terwijl de consument aan de andere kant voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten?
Het percentage mensen dat dagelijks een film kijkt ligt niet heel hoog, denk ik, dus er wordt vast wel wat meer verdient per film.
Maar hoe gaan ze dat doen met ondertitels? Die zijn er meestal nog niet?

(niet dat ik ze moet hebben, Engelse zijn genoeg voor mij...)
Ondertitels zijn er toch automatisch als de film in de cinema draait? Want daar zijn ook ondertitels voor nodig :) Als een film in Amerika uit is en hier nog niet, dan zijn ze inderdaad niet beschikbaar, maar dan zal de film hier waarschijnlijk ook niet beschikbaar zijn.
Als een film in Amerika uit is en hier nog niet, dan zijn ze inderdaad niet beschikbaar, maar dan zal de film hier waarschijnlijk ook niet beschikbaar zijn.
Dat is nu net de oorzaak van het massaal downloaden: We willen een film of serie niet een half jaar of een jaar na de Amerikaanse release zien omdat we maar hopen dat een bioscoop of zender de productie oppikt, maar gewoon gelijktijdig met het Amerikaanse publiek kunnen kijken.
Anoniem: 80466
@Stoney3K9 januari 2012 15:28
Dat is echter niet realistisch omdat wij heel anders naar de bios gaan dan in de VS en ook een andere (hoog) seizoen hebben en er ook nederlandse films concurreren op onze markt zodat een bioscoopcapaciteit zeker voor de iets minder grote US films in betaalde periode gewoon niet beschikbaar is.

Voor series is het ook lastig omdat NL TV zender vaak series in andere seizoen en programmeren als in de VS omdat amerikaanse series die in de VS misschien 10-20 marktaandeel scoren en dus voor het hoogseizoen bedoled zijn in Nederland vaak minder dan 5% marktaandeel scoren en typische laagseizoensproducten zijn.
Dat is echter niet realistisch omdat wij heel anders naar de bios gaan dan in de VS en ook een andere (hoog) seizoen hebben en er ook nederlandse films concurreren op onze markt zodat een bioscoopcapaciteit zeker voor de iets minder grote US films in betaalde periode gewoon niet beschikbaar is.

Voor series is het ook lastig omdat NL TV zender vaak series in andere seizoen en programmeren als in de VS omdat amerikaanse series die in de VS misschien 10-20 marktaandeel scoren en dus voor het hoogseizoen bedoled zijn in Nederland vaak minder dan 5% marktaandeel scoren en typische laagseizoensproducten zijn.
En dan mag je me eens uitleggen waarom ik niet voor een Amerikaanse prijs een film of TV-zender mag zien op het moment dat die in Amerika wordt uitgezonden of in de bioscoop komt?

Voor mij hoeft het niet per sé goedkoper, met ondertitels, in HD of zonder DRM. Maar ik wil wel graag de studio's direct kunnen steunen, alsof ik gewoon in Amerika woon. Het lijntje tussen de uitzendende partij en mijn scherm is alleen misschien een stukje langer. De aanbiedende partijen geven me zelfs die optie niet.

De prijs of randvoorwaarden zijn IMO niet eens het probleem. De landjes-mentaliteit wel.

[Reactie gewijzigd door Stoney3K op 9 januari 2012 22:03]

Ik heb me gisteren aangemeld op de Ierse netflix, en ik zag geen ondertitels bij de series die ik heb getest (The IT Crowd, 24).

Nou moet ik wel zeggen dat ik er ook niet echt naar gezocht heb, ik zal het vanavond nog even nakijken.

Ik zag trouwens ook de serie 'Wallander' aangeboden, ik neem aan dat die wel ondertitels heeft, aangezien het een Zweedse serie is.
Wallander is waarschijnlijk de Britse versie van een zweedse serie.
Diensten als Netflix en Spotify hebben de toekomst volgens mij. Gewoon voor een vast bedrag per maand "alles" beschikbaar hebben vanuit je luie stoel.

Dit is dé oplossing voor al het "illegaal" downloaden (van films en muziek) waar al die bedrijven zich druk om maken.

Stel je voor dat ISPs dit massaal inkopen en in de prijs van hun internet abonnementen verwerken waardoor je internet verbinding bijvoorbeeld 3-4 euries per maand omhoog gaat, maar dat je alles via de tv/computer/tablet/smartphone kan beluisteren/bekijken?

I can't wait!
Klanten vinden dit inderdaad prachtig, ISP's ook, maar de artiesten een stuk minder. Als je bekijk hoe weinig een artiest ontvangt van Spotify, dat is een beroerdere deal dan welk traditioneel platencontract dan ook.
Maar dat is ook een reële prijs. Je kan kiezen: 100 cd's verkopen of 100.000 keer op Spotify beluisterd worden. Dan ga ik voor optie 2. Meer naamsbekendheid, meer kans op grotere concerten etc. Ook al vang ik maar 1 cent voor een luisteraar op spotify en 10 euro voor een CD.

Maar dat gebeurt denk ik niet. Het aandaal CD's krimpt amper maar spotify groeit hard. En dan kan je lullen wat je wilt maar liever dat mensen mijn nummer op spotify luisteren dan dat hij gedownload wordt.
Anoniem: 80466
@Despen9 januari 2012 15:10
Diensten als Netflix en Spotify hebben de toekomst volgens mij. Gewoon voor een vast bedrag per maand "alles" beschikbaar hebben vanuit je luie stoel.
Probleem is alleen dat deze diensten vrijwel niets opleveren voor de makers van muziek en films en daarom op langere termijn geen rendabel business model bevatten voor de muziek en filmmakers tenzij de abbo prijzen uit eindelijk fors stijgen en dat geld allemaal naar de makers gaat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 9 januari 2012 15:11]

[...]


Probleem is alleen dat deze diensten vrijwel niets opleveren voor de makers van muziek en films en daarom op langere termijn geen rendabel business model bevatten voor de muziek en filmmakers tenzij de abbo prijzen uit eindelijk fors stijgen en dat geld allemaal naar de makers gaat.
Je klanten voor dieven en piraten uitmaken, en ze doodgooien met filmpjes 'STEEL DEZE FILM NIET!' aan het begin van een voor hun zuur verdiende geld gekochte DVD levert je ook geen vertrouwen op bij je klanten natuurlijk.

Op je klanten wantrouwen levert je op lange termijn ook geen businessmodel op, want dat wantrouwen krijgen ze daardoor alleen maar net zo hard terug, waardoor alleen maar minder mensen gaan betalen voor content.

Wat ze moeten doen is een goed product afleveren, blij zijn met de klanten die ze hebben en piraterij voor lief nemen. Aan het begin van een DVD hoort een filmpje te zitten met de boodschap "DANK JE WEL! Door deze film te kopen kunnen we nog meer geweldige films maken. Great job!", niet als een opvoedend schoolmeestertje 'o wee als je dit kopieert', gevolgd door een berg reclame.
En dan ben ik benieuwd hoe het met het aanbod zit. Zit dat gelijk op het niveau van de Amerikaanse tak of is het weer ingeperkt, vanwege al dat auteursrechtelijke getouwtrek.
En dan ben ik benieuwd hoe het met het aanbod zit. Zit dat gelijk op het niveau van de Amerikaanse tak of is het weer ingeperkt, vanwege al dat auteursrechtelijke getouwtrek.
Ik verwacht zelf dat het alleen het aanbod is wat je ook in het Britse verhuur-circuit gaat vinden -- waardoor Netflix dus gewoon de zoveelste virtuele videotheek wordt.

Als het anders blijkt dan zie ik Netflix in de toekomst ook hier graag tegemoet, maar ik heb er voorlopig zo mijn twijfels over.
Ik denk dat voornamelijk het flatfee-idee van NetFlix de toegevoegde waarde is. Zeker als je bedenkt dat het 'huren' van een streaming video nu vaak €4,99 (recent) of €2,99 (wat oudere film) kost (bijvoorbeeld Videoland Online op Philips NetTV, of op veamer.nl).

Als ik de beschikking tot NetFlix zou hebben (en aan nog een aantal extra voorwaarden wordt voldaan*) zou ik daar zeker geld voor over hebben.

Aanvullende voorwaarden:
* Ik moet het op mijn TV kunnen kijken (evt via DLNA, of gewoon direct op mijn Philips NetTV zoals nu met eerder genoemde Videoland Online)
* Redelijk aanbod (ik hoef niet alles, maar kwaliteitsfilms en series zou wel fijn zijn).
* Abonnementsprijs < 10 euro per maand
Waarom de UK wel en Europa niet?

Simpel: geen ondertitels nodig. Engelse subs voor doven en slechthorenden zijn er snel genoeg maar ondertitels voor films in Nederlands, Duits, Pools, Deens, Noors, Zweeds etc duurt toch wel even langer voordat dat beschikbaar is. Vertalingen moeten ook nog eens betaald worden dus dat moet weer doorberekend worden.

Nee, Frankrijk en Spanje komen eerst, de rest van Europa zal ongetwijfeld lang op zich laten wachten... :(
Waarom moeten vertalingen betaald worden? Meestal zijn de subs al beschikbaar voordat de film hier op het witte doek komt. Je moet alleen even opletten van wie de vertaling afkomstig is, dan vaak alleen nog maar de eerste en laatste zinnen eraf halen en je bent klaar ;) Ik zie in ieder geval niet in waarom dat zo lang zou moeten duren, ze moeten alleen een andere werkwijze hanteren.

[Reactie gewijzigd door Distael op 9 januari 2012 14:35]

Je hebt gelukkig van die hippe subtitle sites! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat subtitles daar weg worden gehaald, maar het is wel duidelijk dat ondertitels lang beschikbaar zijn voordat films naar Netflix komen.

Overigens heb ik toevallig gister voor het eerst met Netflix zitten klooien over een VPN. Meteen kwam het verhaaltje van Gabe Newell weer naar boven. Het gaat niet zozeer om de prijs die je vraagt, maar om de kwaliteit van de service die je aanbiedt. Bij Netflix ontbreekt het vooral aan de kwaliteit. Overzichtelijk is het niet (Aan een klein lijstje met film posters heb je niet erg veel, als je niet weet welke film je wil gaan zien). Het duurt alsnog tijden voordat films beschikbaar zijn op Netflix en het aanbod is niet erg groot (Tenminste, het aanbod kan best groot zijn, maar er is weer geen lijst waar je doorheen kan scrollen). Toch jammer. Als ik op sommige NZB sites kijk, dan heb ik een veel groter aanbod, alles is sneller beschikbaar, de ratings worden direct van IMDB geplukt en er staat vaak een leuk verhaaltje over de film. Even scrollen door een lijst met films op een bepaald genre, naar de rating kijken en klaar is kees. Ik zie dan nog steeds geen reden om een dienst zoals Netflix te gaan gebruiken.
Zal ook wel met rechten te maken hebben. In Nederland wil Buma namelijk geld zien, in belgie SABAM in Frankrijk..... etc.
G-E-W-E-L-D-I-G! Kom maar op, en voor 7 euro onbeperkt HD films en Series kijken? Yes Pl0x :D beter als nieuwsgroepen en torrents waar je virussen en kloten kwaliteit download. Ondertitels zit je ook niet meer mee te kutten. Geweldig, aub netflix draai weer HEEEL rap winst
Geweldig? Heb je het aanbod wel eens vergeleken met usenet? Netflix heeft heel veel series niet en ook vaak alleen maar de oudere seizoenen. Je klacht over de kwaliteit op het usenet begrijp ik ook niet. Je vindt DVD kwaliteit of beter (720p of 1080p) niet goed genoeg? En dan als laatste wil ik nog even toevoegen dat je op het usenet al die films en tv series wel met NL ondertiteling kan vinden.
gelukkig denkt niet iedereen zoals jij, anders zou het snel afgelopen zijn met zowel het aanbod op de nieuwsgroepen als op Netflix.
Als het aanbod groter zou zijn en ook voorzien van NL subs, dan wil ik er best voor betalen. Ik denk overigens dat het dan wel meer dan 10 euro per maand zou moeten kosten, maar dat vind ik geen probleem.
Gebruik al bijna een jaar Netflix i.c.m. een Boxee Box mediaplayer en een VPN. Ideaal voor mij! Nu ook Netflix op mijn intertoys tablet met de Android Netflix app. Die tablet gebruik ik ook weer als remote voor mijn Boxee. Wel raar dat ze andere tarieven rekenen, blijf ik straks lekker in de VS als Netflix naar NL komt.
Is er misschien een makkelijke how-to om een VPN in te stellen op een andriod toestel? Of doet Netflix er niet moeilijk over nadat je hebt betaald
Ik gebruik het tooltje 1 VPN, de android vpn functies doen het ook maar onthouden je wachtwoord niet, met genoemde app heb je in 1 klik een verbinding d.m.v. de 1x1 widget. Daarnaast kan je meerdere VPN's instellen.
Anoniem: 365841
9 januari 2012 10:43
Als dit over de hele wereld beschikbaar is zou het zo kunnen zijn dat er minder word ge download. Omdat dit lekker makkelijk is. Een klik en je hebt het klaar om te kijken.
Precies.. als het net zo goed werkt als Hulu dan is dat in mijn ogen éindelijk een acceptabel alternatief voor mij. En ik vind het prima om daar voor te betalen!

Mijn ervaring is overigens wel met Hulu, al lijkt Netflix dezelfde kwaliteit te bieden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee