Netflix maakt intrede in Scandinavië

Netflix is vanaf eind dit jaar beschikbaar in het Scandinavische deel van Europa. Het is voor het eerst dat Netflix uitbreidt naar talen waar geen Engels of Spaans wordt gesproken. Wat Scandinaviërs gaan betalen, is nog onbekend.

NetflixDe uitrol van Netflix naar Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland zal voor het einde van dit jaar plaatsvinden, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Netflix was al beschikbaar in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Canada, Groot-Brittannië en Ierland.

Netflix zal later dit jaar meer details aankondigen, zoals informatie over contentdeals, prijzen en ondersteunde apparaten. In Ierland, het enige land met de euro waar Netflix al actief is, moeten gebruikers 7 euro per maand betalen om onbeperkt content te kunnen streamen. In de Verenigde Staten betalen gebruikers 7 dollar per maand.

Het is nog altijd onbekend of en wanneer Netflix ook in Nederland en België beschikbaar zal komen. Woordvoerder Steve Swasey van Netflix heeft Tweakers.net eerder laten weten dat het bedrijf nog geen aankondigingen doet. Begin dit jaar schreef Netflix in een brief aan adverteerders dat het wilde wachten met verdere uitbreiding totdat de expansie naar Groot-Brittannië en Ierland zichzelf terugbetaalde. Gezien de aangekondigde komst naar Scandinavië lijkt dat moment te zijn aangebroken.

Door Joost Schellevis

Redacteur

15-08-2012 • 10:01

103 Linkedin

Reacties (103)

103
99
81
8
0
4
Wijzig sortering
In België of Vlaanderen moet je niet beginnen aan dergelijke innovatieve diensten. Je zit met het probleem dat veel mensen surfen via de kabel en gebruik maken van diensten die veel traffiek (waaronder HD video) afstraffen als je het gebruikt in "drukke" uren. Of je moet beginnen films kijken op een uur waar een normale mens slaapt.

Volgens mij is dit zelf de reden waarom dat Belgacom ook zo sterk inzet op onlive. Die diensten verbruiken enorm veel trafiek en voor mij legt dit de zwakheid van Telenet bloot. Als ik lees dat in een uurtje spelen dat zo'n 2 gigabyte aan data verstookt dan moet je bij Telenet niet te lange sessies spelen s'avonds of je zal snel als een "misbruiker" worden bestempeld.

Men rekent liever veel duurdere prijzen aan dan de ons omliggende landen en leent dan 700 miljoen euro om hun aandeelhouders een cadeau te geven i.p.v. hun netwerk aan te passen aan de realiteit qua nieuwe mogelijkheden van het internet.

En voor netflix geld eigenlijk net dezelfde Vlaamse realiteit. En Telenet zal er weinig aan doen omdat het zelf ook soortgelijk opzet heeft (o.a Yello) en aan de prijzen die zij rekenen kun je voor 7 euro niet al te veel kijken... . Telenet mag heel hun VOD verhaal opdoeken als zo'n dienst de Vlaamse markt betreed.

Eigenlijk is zo'n 7 euro per maand ideaal om een goed en valabel alternatief te hebben voor illigale downloads. 7 of zelf 15 euro per maand zou ik met plezier betalen voor zo'n dienst waar ik kan streamen wat ik wil, wanneer ik wil en zonder limieten.

De Scandinavische landen zijn qua infrastructuur eigenlijk de beste kandidaten voor zo'n diensten. Misschien zelf beter dan het Verenigd Koninkrijk al denk ik dat het Angelsaksische veelal een rol heeft gespeeld.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 15 augustus 2012 10:33]

Waarom zou dat bij Telenet slechter zijn dan bij Belgacom? Wij hebben voor 35 euro een pack internet/Tv/Telefonie met 100 GB internet. Bij Belgacom ben je niet beter af als ik het goed heb gezien.

Het is wel zo dat bandbreedte hier nog een probleem is, hoewel het steeds beter en beter wordt. Vooral omdat ze hun eigen diensten laten meetellen in het verbruik van de klant.
De backbone van Telenet kan gewoon geen onbeperkte volumes aan. Veel te weinig infrastructuur voorzien, is toegegeven door oud-medewerkers. Zie "vrij" downloaden. Als iedere Telenet klant een uurtje Netflix kijkt ligt hun netwerk op zijn gat

[Reactie gewijzigd door Genicus op 15 augustus 2012 14:48]

Met een service als netflix en regelmatig kijken, naast je normale internetgebruik, ben je zo door die 100GB heen.
Dat bedoel ik helemaal niet, het gaat erom dat simplicidad persoonlijk Telenet bekritiseerd en het doet lijken alsof bij Belgacom je beter af bent, wat niet zo is.
7 euro per maand is voor het waard om TPB en concorten links te laten liggen voor films en TV series :) Zou leuk zijn als het hier ook komt binnenkort.
Het klinkt bijzonder positief en in de VS is Netflix ook daadwerkelijk het antwoord op al je problemen maar het is afwachten op het aanbod hier.

Wat ik wil is 1:1 de Amerikaanse netflix. Ik hoef geen Nederlands of Europeese content, ik wil geen menus en applicaties in andere talen dan Engels, ik wil geen ondertitels en ik wil niet langer hoeven wachten dan de Amerikanen voordat ik bij dezelfde content kan. Als het inderdaad de Amerikaanse netflix is die beschikbaar komt dan ben ik de eerste klant.

Toch is het interessant om te zien dat Netflix de keuze maakt voor Scandinavië waar in totaal Zweden+Noorwegen+Denemarken samen amper meer inwoners hebben dan Nederland. Uiteraard zal de enorme breedband (100/1000mbit) penetratie een rol spelen maar blijkbaar hebben ze ook meer hoop op die markt dan bv de Benelux regio dat na de UK een logisch keuze zou zijn geweest qua netwerk uitbouw. Naast het feit dat ze al aangesloten zijn op de AMS-IX sinds dit jaar.

[Reactie gewijzigd door Sorcerer op 15 augustus 2012 10:28]

Je kan ook je eisen eens bijstellen aan de realiteit.

Ik wil anders wel een mooi groot grachtenpand in Amsterdam dat 100% onderhoudsvrij is en minder kost dan een rijtjeshuis in oostgroningen
Die realiteit is geen natuurwet, dat is een keuze van de distributeurs. Als de piraten een serie wereldwijd beschikbaar hebben binnen wat, een paar uur na uitzenden, waarom zouden de maatschappijen (die het materiaal niet eens hoeven te capturen en encoden tijdens de eerste uitzending) dat dan niet kunnen?

Dat is inmiddels (of ze het nou leuk vinden of niet) de situatie waar mensen aan gewend zijn en dat is dus waar ze mee zullen moeten concurreren. Het maakt geen bal uit wie er moreel en/of juridisch gelijk heeft, practisch gesproken is dat gewoon hoe het werkt.

Ze kunnen net zo lang wachten als ze willen (waarbij elke dag die ze wachten een dag is waarin mensen meer gewend raken aan gratis content en een dag waarin ze zelf geen inkomsten binnenkrijgen), maar uiteindelijk zullen ze toch echt een keer om moeten.
Die realiteit is geen natuurwet, dat is een keuze van de distributeurs.
Film en series zijn producten en bij het op de markt brengen spelen allerlei verschillende overwegingen.
Zo hebben verschillende landen verschillende televisie seizoenen en vaak behoefte aan andere films andere bepaalde momenten. Ook spelen zaken als ratings, ondertiteling en nasynchronisatie en bijvoorbeeld reclame maken voor het product.

Een paar geeky downloaders die content zo nodig precies op dezelfde dag willen hebben als dat het in de VS is uitgezonden (waarom eigenlijk) die misschien maar 1% van de totale markt vormen spelen daarbij maar een ondergeschikte rol.

Meeste electronica gadgets komen ook eerst in Japan of de VS op de markt en pas later in Nederland.
Onzin, als ik behoefte heb aan bijvoorbeeld de meest recente aflevering van Alphas, en die is toevallig gister beschikbaar gekomen, dan wil ik dat ook meteen en niet pas als een of andere behoefte-voorspeller daar een besluit over neemt.
Er zitten in deze thread erg veel mensen met de:
'ik wil.. en dat gaat voor alles'
mentaliteit.
Er zitten ook een aantal mensen op deze thread die altijd braaf doen wat ze opgedragen wordt ook al is dat belachelijk en onredelijk en er bepaalde mensen enorm rijk van worden tov van de mensen die werkelijk arbeid verrichten of het voor plezier doen.

Soort slaven mentaliteit... en dan nog vrijwillig ook.
[...]

Film en series zijn producten en bij het op de markt brengen spelen allerlei verschillende overwegingen.
Zo hebben verschillende landen verschillende televisie seizoenen en vaak behoefte aan andere films andere bepaalde momenten. Ook spelen zaken als ratings, ondertiteling en nasynchronisatie en bijvoorbeeld reclame maken voor het product.

Een paar geeky downloaders die content zo nodig precies op dezelfde dag willen hebben als dat het in de VS is uitgezonden (waarom eigenlijk) die misschien maar 1% van de totale markt vormen spelen daarbij maar een ondergeschikte rol.

Meeste electronica gadgets komen ook eerst in Japan of de VS op de markt en pas later in Nederland.
Is dat niet gwn een kwestie van 'men weet nt beter' en acceptatie bij gebrek aan alternatieven?

Ik bedoel, een film komt hier een half jaar later uit, moet je net wéten dattie komt, in de VS al geweest is en zelfs dan zul je moeten dllen of wachten :+
[...]


Is dat niet gwn een kwestie van 'men weet nt beter' en acceptatie bij gebrek aan alternatieven?

Ik bedoel, een film komt hier een half jaar later uit, moet je net wéten dattie komt, in de VS al geweest is en zelfs dan zul je moeten dllen of wachten :+
yep.

Als je op Facebook bijvoorbeeld enkele populaire films "liked" dan worden daar ook al aankonidingen gedaan die ook door Nederlanders worden gezien. Als daar een "Morgen in de bios!!" aankondiging staat dan is het knap irritant dat je nog 6 maanden moet wachten.
Inderdaad, hier ben je gewoon iets aan het verzinnen.
1% van de totale markt? probeer 80%

Beschikbaar hebben is wat anders als het programma bekijken.

Nu zal het percentage geeky downloaders dat het automatisch laat downloaden misschien maar een paar procent zijn. maar de rest wil rustig kunnen zeggen:
"zullen we een aflevering van dit of dat kijken? Ja hoor vanavond om 8 uur? ok"
Dat is een standaard reactie van de moderne tijd. De geeky downloaders zijn dan misschien diegene die niet een uur hoeven te wachten op zo'n moment totdat het binnen is.
Ik kijk Breaking Bad ongeveer 20 uur na uitzending in de VS (of ik moet 's ochtends kijken), ik kijk Game of Thrones bijna direct na uitzending in de VS en mijn vriendin kijkt onder andere Vampire Diaries en Dexter bijna direct na uitzending in de VS, allemaal zonder ondertitels. En naast ons twee zullen er waarschijnlijk nog velen anderen zijn. Als er hier een legale dienst komt wil ik gelijktijdige (of bijna gelijktijdige) uitzendingen met de VS én met de keuze om zonder subs te kijken. Ik wil niet gelimiteerd worden door de beperkingen van anderen of de keuzes van anderen. Als het zo niet kan blijf ik wel vertrouwen op torrents.
Waarom zijn zijn eisen dan precies zo onrealistisch volgens jou? De ENIGE reden dat ze dit niet doen is de arrogante houding van de content industrie en het feit dat ze weigeren om wat soepeler te zijn met licenties. Technisch zou het juist bijzonder makkelijk zijn wat Sorcerer wil, je hoeft alleen maar iets uit te zetten (de landenblokkade).
De hoofdinkomsten voor series komen vanuit verkopen aan andere TV zenders..
Als in de VS een zender iets op vanaf augustus uitzendt en de Nederlandse zender een maand later vanaf september dan is het niet logisch om de downloads in Nederland ook een dag na de amerikaanse uitzending beschikbaar te maken.
Daarmee zou de waarde van de TV rechten waar de meeste inkomsten zitten sterk afnemen. Het is bijvoorbeeld voor SBNS niet zinvol om reclame te maken voor de 1e uitzending van Dallas als die al met een download verkrijgbaar is.
En jij denkt dat als het mogelijk is om de amerikaanse netflix hier te gebruiken, zonder ondertitels dus, dat dat zoveel invloed zou hebben op de nederlandse zenders? Welnee man, er zijn nog zoveel mensen die niet alles in het engels willen of kunnen kijken. Ik denk dat de mensen die die dienst (onaangepast aan Nederland) graag zouden gebruiken dezelfde mensen zijn die nu gewoon alles "illegaal" downloaden en dus toch al niet of nauwelijks naar de nederlandse zenders kijken.
Bovendien, afleveringen van series komen in de VS ook helemaal niet tegelijk op netflix als dat ze uitgezonden worden. Als SBS ze dus een maand na de uitzending in de VS hier in NL uit zendt dan zijn ze waarschijnlijk alsnog veel sneller dan netflix US.

Ik zou ook graag een dienst zien waar je afleveringen van amerikaanse series in hoge kwaliteit zonder DRM direct op de dag van release kan downloaden, maar ik ben ook niet zo onrealistisch om dat te verwachten tegen een laag flatfee bedrag per maand. Als ik dat echter voor 2 euro per aflevering voor nieuwe en een wat lager bedrag voor oudere afleveringen zou kunnen krijgen, dan mogen ze netflix van mij houden en betaal ik wel gewoon. Die dienst is er echter niet, de bedragen zijn over het algemeen hoger (terwijl veel mensen mijn 2 euro al duur vinden) en het product slechter (beeldkwaliteit en DRM) terwijl je er ook nog langer op moet wachten. Vind je het dan gek dat we fijn via usenet blijven kijken?

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 15 augustus 2012 14:15]

Waarom kan die Nederlandse zender dan niet een maand eerder uitzenden?
Dat is min of meer hetzelfde als het tijdsverschil tussen de release van downloads/DVD's en de uitzending. Ook dan gebeurt het blijkbaar
pas als een of andere behoefte-voorspeller daar een besluit over neemt.
De ENIGE reden dat ze dit niet doen is de arrogante houding van de content industrie
Over arrogantie gesproken...
Wat ik wil is 1:1 de Amerikaanse netflix. Ik hoef geen Nederlands of Europeese content, ik wil geen menus en applicaties in andere talen dan Engels, ik wil geen ondertitels en ik wil niet langer hoeven wachten dan de Amerikanen voordat ik bij dezelfde content kan. Als het inderdaad de Amerikaanse netflix is die beschikbaar komt dan ben ik de eerste klant.

[Reactie gewijzigd door Zer0 op 15 augustus 2012 12:37]

Wat heeft dit met arrogantie te maken? Als ik overweeg een dienst af te nemen, dan bepaal ik toch wat voor eisen ik stel voordat die dienst in mijn ogen acceptabel is om geld aan uit te geven?

Helemaal als evident is dat die voorwaarden waarschijnlijk voor veel meer mensen gelden. Als dat niet zo was, waarom download iedereen dan zooi van het internet?
Het is arrogant om te denken dat wat jij kiest/wil/bepaald van enig belang is voor de rest van de wereld.
waarom download iedereen dan zooi van het internet?
Series als Top Gear, Spooks, etc... Europeese content..
Sits vol met ondertitles.... die men niet wil?

Natuurlijk zullen er mensen jouw mening delen, en er zullen er ook een hoop (en waarschijnlijk zelfs meer) zijn die hem niet delen.
Als dat niet zo was, waarom download iedereen dan zooi van het internet?
"Iedereen".? Velen wellicht. Maar ik denk dat het gros van de kijker gewoon kijkt naar wat de tv hem voorschotelt. Zonder haast.
Sterker nog, als een zender een film of serie later uitzendt dan in bijv. Amerika, kijk ik gewoon later. Tuurlijk is het leuk om te lezen dat Dexter v8 start in de States en kan ik bijna niet wachten tot-ie hier is. Maar ik wacht wel..
Al weet de 'hele wereld' al hoe een film of serie afloopt; als ik ga kijken is het nieuw voor mij en ik praat er toch al niet over met anderen. Doch ik zal ook wel een uitzondering zijn.
[...]

Over arrogantie gesproken...


[...]
Arrogantie != egocentrisme
De realiteit is dat je alle TV series zo'n beetje meteen kan downloaden nadat ze uitgezonden zijn in Amerika. Als je dan met Netflix een week moet wachten zou ik het ook niet aanschaffen.
Hoe goedkoop je het ook maakt, je kan nooit concurrenen met piraterij.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 15 augustus 2012 14:19]

Het gaat dan ook niet (altijd) om de prijs, wel om de snelheid en het gemak.

Er zal altijd een percentage zijn dat altijd alles gratis zal willen. persoonlijk zou ik het wel lekker vinden om eens een keer niet mn laptop aan mn TV te hangen om een Amerikaanse of Engelse serie te checken.

Daarnaast betaal ik nu ook al aan een payserver en nzbsites. Dat wil ik ook best spenderen aan ander abonnement.
Hoe goedkoop je het ook maakt, je kan nooit concurrenen met piraterij.
De realiteit laat zien dat dat dus wel kan, kijk maar naar het succes van Netflix in de VS en naar spotify.

En wat dacht je van bronwater, dat kost geld, kopen mensen ook, terwijl het gewoon van soms slechtere kwaliteit is dan het water uit de kraan dat gratis is. Als ik mij goed herinner, is het water in Tilburg e.o. zelf gewoon bronwater. Dus het lijkt mij per definitie onjuist om te stellen dat "Hoe goedkoop je het ook maakt, je kan nooit concurrenen met piraterij (=gratis)".

Kwestie van een goed verdien model dus, en niet proberen terug te vallen op oude drogredenen als piraterij. Piraterij is zoooo uit, het wordt alleen maar door de entertainment industrie als drog reden gebruikt om meer invloed op de informatie stroom te krijgen (en zodoende meer macht want informatie = macht).

Sterker nog, ik denk dat velen minder betaald / aangeschaft hadden zonder, dan met piraterij.
De realiteit is dat dit soort diensten "concurreert" met gratis aanbod. Zolang het in vergelijking daarmee keihard faalt, allerlei willekeurige en vervelende beperkingen oplegt *en* dan ook nog eens geld kost, zit het "bijstellen aan de realiteit" probleem niet aan de gebruikerskant, lijkt mij zo.
Tegen gratis en uit illegale bron komende content is niet te "concureren" en daarom moet de consument de realiteitszin hebben om te snappen dat er "nadelen" aan een legale bron zitten.
De industrie moet de realiteitszin hebben om te snappen dat "nadelen" consumenten er van weerhouden een product aan te schaffen.
Zolang de contentleveranciers kunstmatig barrieres opwerpen om dergelijke content te verkrijgen moeten ze niet zeuren over content uit illegale bron (aangezien er dan immers geen inkomstenderving plaatsvind als mensen daarvan gebruik maken).
Opzich is het toch niet onrealistisch om minimaal hetzelfde te verwachten als wat netflix in de VS aanbied, zeker gezien de vermoedelijk hogere prijs.
Uiteraard zal de enorme breedband (100/1000mbit) penetratie een rol spelen
Zoveel bandbreedte heb je ook weer niet nodig 3.8Mbit/s is het meeste wat je nodig hebt, en Nederland heeft betere internet dan Noorwegen en Denemarken.
Netflix Movies (HD): These guys are around 3.8Mbit, which means it's about 3600MB for a 2 hour HD movie.
Netflix Movies (SD): Each of these movies are around 500-700MB - 0.8Mbit each, depending on the length of the movie.
Netflix TV Shows (HD): A 30-minute TV show will be about 1500MB.
Netflix TV Shows (SD): A 30-minute TV show will be about 400MB.
3600MB Voor 2 uur film is volgens mij wel heel erg in elkaar gecomprimeerd...
Als je een MKVtje van intenet sjorreport op 1080 progressief is hij een GB of 10 a 12. 720p meestal 5 a 7.

Misschien dat ze natuurlijk een betere techniek hebben, wil derhalve niet te hoog van te toren blazen. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 15 augustus 2012 11:02]

Valt wel mee hoor, ik comprimeer al mijn BR rips tot +/- 2GB/90min, waar ik zelfs met mijn beamer geen echte verschillen zie tussen het origineel en de rip.

Zij het wel, dat de rip bijna alleen op een HTPC afgespeeld kan worden van wegen de gebruikte hogere dan standaard 4.1 x264 compressie, en dat re-encoding ongeveer 5 tot 8 uur duurt op een 2600K.

Dus met 3.6GB heb je meer dan genoeg bandbreedte om echte HD playback kwaliteit te hebben.
Opvallend dat TV-programma's een hogere bitrate lijken te hebben dan films.
Ik denk dat dat is om het pulpgehalte van veel programma's een 'boost' te geven. ;)
Ben het bijna met je eens maar ik wil zeker wel Europese content. Ik volg zo nu en dan best wat series uit Engeland zoals Doctor Who, Torchwood, Sherlock en Top Gear. (die yankverzie van Top Gear is niet half zo tof als het origineel uit UK) Alsmede ook europese films.

Het is allemaal niet zo moeilijk, zijn die rechtentoko's die er een probleem van maken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 15 augustus 2012 10:36]

dan hoeft netflix alleen maar mogelijkheden te bieden om zelf subs in te laden, van bijv bierdopje.com - of klanten te laten wachten op de orriginele subs / vertalingen - maar dat is een kwestie van keuze door de klant, we hebben het hier over het bron materiaal, dat je zo'n 30 minuten na de uitzending al kunt downloaden ... dat wil ik, goedschiks of kwaadschiks.

voor mij moet netflix een online persoonlijk tv kanaal zijn, met series programma's etc... als er tvfilms op komen is dat prima... maar voor 7 euro per maand kun je natuurlijk niet de hele wereld verwachten.

wat wel prettig zou zijn is als er een dienst kwam die ook muziek aanbood (in een pakket / app / platform). zodat je niet 20 spotify clients, 10 netflix aplicaties en 3 ebook tooltjes hoeft te hebben.

dat laatste is trouwens ook nog iets apparts, waarom is er nog geen ebook-bibliotheek... waar je in ruil voor wat advertenties, boeken kunt lenzen

[Reactie gewijzigd door i-chat op 15 augustus 2012 12:36]

JIj kan dan wel geen behoefte hebben aan Nederlandse of Europese content, maar om succesvol te zijn zullen ze dat toch echt moeten gaan leveren. Net zoals ondertitels: geen ondertitels betekend dat slechts een enkeling geinteresseerd is hierin, te weinig om het rendabel te gaan exploiteren.
Dat kan je al, legaal, via een VPN of DNS oplossing en een UK netflix abbo, als je dan een Amerikaans IP heb (of dns oplossing als unblock-us) krijg je gewoon de US content te zien.
Maaruh, dat is dus NIET legaal, kijk maar eens naar de voorwaarden van het abbo..
Wat ik wil is 1:1 de Amerikaanse netflix. Ik hoef geen Nederlands of Europeese content, ik wil geen menus en applicaties in andere talen dan Engels, ik wil geen ondertitels en ik wil niet langer hoeven wachten dan de Amerikanen voordat ik bij dezelfde content kan. Als het inderdaad de Amerikaanse netflix is die beschikbaar komt dan ben ik de eerste klant
Hear, hear!

Precies mijn gedachten!

Het enige wat het hier tegenhoud zijn die rare regels. Technische is Technisch gezien zijn er 0 problemen. Waarom mogen ze daar wel betalen en direct kijken, maar hier niet?

Freck you, hAI ! Wat nou eisen bijstellen?? Voorop, hij zegt "ik wil" en niet "ik eis". Daarnaast wil ik ook geen afleidende ondertitels enzo. Wat is er mis met eisen stellen? Als ze er niet aan voldoen mag je toch wensen? Of ben je een of andere rare dictator ofzo dat mensen niet meer dingen mogen willen? Bah, rare reactie van jou. Hou aub je reacties ontopic ofzo ipv flamen!

Edit: Doorgestreepte hierboven.

[Reactie gewijzigd door Triblade_8472 op 15 augustus 2012 13:16]

Zeker weten, persoonlijk verwacht ik dat het net zo'n succes wordt als Spotify. Zo zie je maar dat het niet (alleen) om geld, maar vooral om het gemak van de dienst gaat.
Inderdaad, wat mij betreft JUIST het gemak van de dienst! Zonder gezeur (ook al gebruik ik CouchPotato) films downloaden in juiste kwaliteit, juiste taal en met subs! Ik heb het een tijdje geprobeerd met een amerikaanse proxy, maar dat werkt toch niet zo lekker helaas..

Wat houdt Netflix (en HULU) precies tegen - qua licenties, neem ik aan - om ook in de benelux beschikbaar te komen?
Ik ben bang dat Netflix je behoorlijk tegen zal gaan vallen. In de VS (ik heb daar 6 maanden Netflix gebruikt) is de content al behoorlijk verouderd, series worden op z'n vroegst een jaar na uitzending geupdate en het aantal interessante (nieuwe) films dat maandelijks wordt toegevoegd is ook op een hand te tellen. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier.

Als je dus de films en series direct wilt kijken zul je toch bij andere Video on Demand diensten moeten blijven en voor films is Pathe Thuis dan niet verkeerd en heel veel anders dan Vudu in de VS.
Heb netflix hier via proxy en klopt er zijn geen actuele films en als je al films uit 2012/2011 hebt zijn het de goedkope bagger films.

Met series loopt men 1 seizoen achter. Maar er zijn wel heel veel series tot de jaren 80, a-team, magnum enz.

Voor de kids gigantisch veel tekenfilms.
Veel in HD kwaliteit reken op 10-11 mbps streams

Grote voordeel van netfilx is geen reclame, er zijn andere diensten die nieuwere series hebben maar minimaal 6 keer reclame is mij te irritant.

Voor die paar euro krijg je echter heel veel. Kijk eens wat je per maand extra moet betalen bij kabel voor een paar zenders, 5-10 euro is daar niets.

Onder de streep blijft netflix een leuke dienst voor niet te veel.
Ik was hier reeds mee bekend; Netflix is voor mij alleen voor films. Series gebruik ik HULU of eztv ( :P ).
Voor oude series is het ook wel handig, zo heb ik alles van Top Gear ouder dan 2 seizoenen weer kunnen deleten, staat toch op netflix.

Laat de EU eens opschieten met die overkoepelende rechtenorgaan.
Inderdaad,
voor een televisie-abbo betaal je meer en daar zit ook niet echt nuttigs bij. Verder zijn de publieke kanalen vrij te ontvangen dus helemaal kaal hoeft het niet te zijn.
Hulu, vermeld er voor het gemak even bij dat er daar wel reclames tussenzitten en niet te weinig ook.Hulu heeft de laatste series maar wel met de bekende irritante Amerikaanse reclame.
7 euro per maand is voor het waard om TPB en concorten links te laten liggen voor films en TV series :) Zou leuk zijn als het hier ook komt binnenkort.
Afaik gaat het nog steeds om een streaming service...leuk om te beginnen thuis, maar niet handig in bus/trein/boot/vliegtuig...
maarja, dat heb je ook niet met je huidige TV-abbonement, waar je zelfs niet eens zelf kunt beslissen wanneer jij het kijkt en je te maken hebt met veel reclames..
Ja laten we ervan uitgaan dat alles hetzelfde blijft en niets wordt verbeterd en alles net zo duur blijft. Conservatief en fanatasieloos noemen we dat...
kan niet wachten tot dit in Nederland komt.

Als de prijs tussen de 10 en 15 euro ligt neem ik het gelijk mits het aanbod gelijk is aan de VS.
Als ik gewoon series/films kan bekijken hoevaak en wanneer ik wil, zonder ze te moeten downloaden(torrent/usenet/whatever) waar ik ook nog moet bezien wat de kwaliteit van de download is, ben ik zelfs bereid om er 50 euro per maand voor neer te leggen.

En dan vind ik het zelfs niet eens erg als een film/serie 1 maand later beschikbaar is dan in de US.

Dat geneuzel met dat downloaden ben ik een beetje zat eigenlijk, ik wil gewoon streamen en ik wil er ook voor betalen.
Dat geneuzel met dat downloaden ben ik een beetje zat eigenlijk, ik wil gewoon streamen en ik wil er ook voor betalen.
Eensch. Ik download mij scheel qua muziek, maar films en series vind ik gedoe. Misschien doe ik het verkeerd, of snap ik het niet, maar het is gedoe.
Dat Netflix kan een goed alternatief zijn.
Dat ben ik helemaal met je eens.
Als het tussen die prijs zit en ik alles kan kijken wat je daar ook heb en het liefst met Subs dan ben ik een blij man en vind ik het niet erg om daarvoor te betalen :D
Je kan nu ook gewoon al kijken hoor, je bent niet eens een VPN nodig, met een simpele DNS server en een creditcard ben je voor 10-11 dollar al klaar. Ik gebruik het al maanden, misschien is het allemaal niet het nieuwste, maar Investigation Discovery vind ik echt geniaal.

http://www.worldofapple.n...le-tv-iphone-ipad-pc-mac/
De kans dat Nederland Netflix krijgt is echt nihil, wij hebben al Veamer en Pathé. Dan krijg je als Netflix alleen maar gezeur met rechten en licenties van films.
Dat hebben Veamer en Pathe ook.

Veamer wil dolgraag een flatfee abbo aanbieden maar krijgen dit er niet door ivm de rechten.

Juist een Buma/Stemra zorgen er voor dat dit soort zaken niet goed geregeld zijn.

In de VS hoeft een Netflix maar met 1 rechtenorganisatie afspraken te maken om zo de gehele VS te kunnen voorzien. In Europa moeten ze per land afspraken maken waardoor de markt versplintert.

Een Netflix zou in de VS ook niet geslaagd zijn als ze per staat afspraken moesten maken.
Juist een Buma/Stemra zorgen er voor dat dit soort zaken niet goed geregeld zijn
Juist een buma stemra kan dat wel en doet dat ook voor bijvoorbeeld Youtube maar de film en televisie industrie heeft geen centrale partij om rechten af te kopen.

De rechten zitten dus allemaal bij de filmmaatschappijen en televiseproducenten en/of bij lokale partijen die de rechten voor die filmmaatschappijen en televisieproducenten exploiteren.
Dat is overigens n de VS niet veel anders maar daar zijn vermoedelijk maar een paar echt grote partijen waarmee netflix een deal hoefde te sluiten om het merendeel van de rechten al te hebben terwijl in europa er toch vaak meer partijen zijn.
Zo zal je in Nederland de rechten willen van zowel amerikaanse producenten, engelse producenten en Nederlandse producenten om een behoorlijk aanbod te kunnen hebben.
Buma/Stemra heeft niks te maken met film of TV rechten.
maar wacht even, de gehele VS is toch ook 1 land... laatste keer dat ik keek was Europa nog steeds niet 1 land, maar een boel landen met elk hun staten/provincies net zoals in de VS... Dus er is geen verschil...
Veamer en pathe zijn toch niet echt laagdrempelig te gebruiken? (en daarnaast behoorlijk prijzig)
Ik heb er ook veel interresse in.
Ik hoop ook dat ze verder gaan. Bijvoorbeeld dat ze closesource modules maken voor xbmc.
Zodat je niet gebonden bent aan een PC.
Dat moet te doen zijn, de AppleTV heeft in landen waar het beschikbaar is immers ook Netflix mogelijkheden. Ik weet alleen niet of XMBC closed source modules toestaat? (of de content eigenaren, waar Netflix afhankelijk van is natuurlijk)
Anoniem: 80466
@vDorst15 augustus 2012 10:41
Tegenwoordig kan je toch wifi streamen naar je TV met DLNA vanf je PC of telefoon of tablet.
Overigens zullen televisietoestellen straks ook wel met een netflix app of iets vergelijkbaas komen.
Als het 15 euro per maand kost, en een nette API of samenwerking oid. met XBMC zodat ik daarin gelijk een nette library te zien krijg van films die ik in een lijstje zette, en ik ben tevreden :)
hell, het is niet alleen een service van streaming, maar ook de service van andere series/films voorstellen die je misschien ook wel leuk vindt is echt geweldig (op basis van je eigenlijk kijk gedrag)..
ik zou voor 7 euro ook al mijn downloadgebruik staken.
Hopelijk krijgt nederland ook neflix. met een (hopelijk) breed assortiment aan films.
What the hell , ik bied 15 euro per maand , maar dan wel voor zeer actueel aanbod.
Wat hoorde ik daar, Buma, " when hell freezes over" ?
We zullen zien ........ :-)
VPN 50 euro per jaar ofwel 4 euro per maand, 7 dollar of wel 6 euro, betaal nu 10 euro per maand en ben erg tevreden en overweeg zelfs hulu plus.
Hulu Plus gaat je niet lukken met een EU creditcard en geen US adres.
Check even unblock-us.com, is dacht ik wat goedkoper. En kost ook geen extra bandbreedte.

+ - dus

[Reactie gewijzigd door Igorvans op 15 augustus 2012 14:25]

het is unblock-us.com, jij stuurt ons naar een linkingfarm
Wat Netflix doet zover ik weet is dat ze de data (de films en series) bij de ISP zetten en wellicht op meerdere plekken in het land. Dit zijn wellicht een paar TB's aan data, maar die hoeven alleen nog maar het stukje tussen de ISP en je huis worden afgelegd waardoor bandbreedte enerzijds goedkoop is en niet meteen de rest van de infrastructuur aantast. Slim.
ze hebben gewoon hun eigen servers hoor, dat ISP's misschien cachen is een andere zaak..
Netflix klinkt leuk maar heeft geen up to date aanbod qua content. Films zijn alsnog ruim een jaar oud en dus al lang en breed digitaal beschikbaar in 1080p DTS HD, series staan niet een uur na uitzending online.

Een gewone proxy volstaat voor series, die kan je een uur na uitzending namelijk afhalen van de website van de uitzender.

Voor film is het wel een welkome concurrent voor de providers, Veamer en Pathe. De huidige aanbieders zijn immers te duur met gemiddeld 3 euro voor een oudere film en 4 tot 5 euro voor een recente film, geen 1080p, geen DTS HD, 1x bekijken binnen een door de verhuurder opgegeven periode, beveiligd, dus niet zonder kunstgrepen op te nemen/op te slaan.
Als voldoende mensen gebruiken maken van een dienst is het niet "te duur"... Hoogstens VIND JIJ het te duur.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee