Diverse sites hebben de eerste benchmarks gedraaid op apparaten met een Snapdragon 800. Dit is Qualcomms krachtigste system-on-a-chip voor smartphones en tablets tot nu toe. De soc presteert gelijk aan Cortex A15-processors, terwijl de gpu het beter doet dan de concurrentie.
De Snapdragon 800 zal vermoedelijk zijn weg vinden naar veel telefoons en tablets in de tweede helft van dit jaar. Samsung gebruikt hem in een snellere variant van de Galaxy S4, LG gaat hem naar verluidt toepassen in een nieuw topmodel, terwijl ook Nokia hem uitprobeert voor nieuwe Lumia's en Sony en HTC hem wil toepassen in hun grote telefoons. Daardoor is de kans groot dat het de belangrijkste soc voor in elk geval telefoons zal worden in de tweede helft van dit jaar.
Sites als Engadget en Anandtech kregen kortstondig de beschikking over reference designs van Qualcomm, om de nodige benchmarks te kunnen draaien. Op cpu-gebied neemt de Snapdragon 800 een toppositie in bij veel benchmarks, al moet daarbij aangetekend worden dat cpu-benchmarks op Android als problematisch worden gezien. Als vervanging voor native benchmarks worden veelal browsertesten gebruikt. Bij Mozilla's JavaScript-benchmark Kraken is Samsungs Exynos 5 Dual van de Nexus 10 sneller en bij Googles Octane-test zijn zowel de Exynos 5 Dual als de Exynos 5 Quad van de Galaxy S4 sneller.
Op het gebied van de gpu is de Snapdragon 800, met als typenummer MSM8974, veel concurrenten vooruit. De Adreno 330 moet het bij de low level geometry- en fill rate-testen van GLBenchmark 2.7 afleggen tegen de A6-soc van Apple, maar bij de gametest van die benchmarksuite en bij Citadel en BasemarkX neemt de Snapdragon met afstand de koppositie in. Anandtech draaide ook nog 3DMark-testen om een vergelijking met pc-gpu's te kunnen maken. Hieruit blijkt dat de Adreno 330 van de Snapdragon 800 nu beter scoort dan de Radeon HD 6310 van AMD'a Brazos-apu E-350 uit 2011, tegen een veel lager verbruik. Intels tablet-soc Atom Z2750 wordt met grote afstand verslagen, maar de HD 4000 van Intels Ivy Bridge-processors is nog vele maten te groot. Bij GL/DXBenchmark scoort de Adreno nu gelijkwaardig aan een Geforce 8500 GT uit 2007.
De grootste vraag is nu wat het verbruik van de soc bij verschillende scenario's is. Qualcomm claimt dat het verbruik gelijkwaardig is aan dat van de Snapdragon 600. Dit zou onder andere komen omdat van TSMC's High Performance for Mobile 28nm-procedé in plaats van het Low Power 28nm-procedé, zoals bij de Snapdragon 600 gebruikgemaakt is. Ook is het de vraag hoe de prestaties zich tegenover de Tegra 4 van Nvidia verhouden. Ars Technica doet een poging de twee met Geekbench-resultaten tegenover elkaar te zetten op basis van de huidige info. Daaruit valt op te maken dat de Tegra 4 de overhand heeft, maar dat ze niet veel voor elkaar onderdoen.