Samsung kondigt snellere variant van Galaxy S4 officieel aan

Samsung heeft de Galaxy S4 lte-a aangekondigd, een variant van zijn Galaxy S4-smartphone met een snellere soc en ondersteuning voor lte-advanced, een snellere variant van de 4g-netwerktechnologie lte waarmee downloadsnelheden tot 300Mbit/s behaald kunnen worden.

Uiterlijk lijkt het nieuwe toestel als twee druppels water op de normale Galaxy S4, de verschillen zitten aan de binnenkant. Allereerst is de Snapdragon 600-soc, waarmee de S4 in de meeste landen uitgerust is, verruild voor een Snapdragon 800. Deze nieuwste soc van Qualcomm maakt gebruik van vier Krait 400-kernen in plaats van Krait 300-kernen. Op architectuur-niveau zijn deze nagenoeg gelijk, maar omdat Qualcomm overgestapt is op de high performance-variant van het 28nm-procédé bij chipbakker TSMC, is het nu mogelijk om ze hoger te klokken. Terwijl de Snapdragon 600 in de Galaxy S4 op 1,9GHz tikt, kan de Snapdragon 800 opgedreven worden tot 2,3GHz.

De andere snelheidsverbetering is te vinden aan de netwerkkant: de Galaxy S4 lte-a ondersteunt namelijk de 4g-netwerktechnologie lte-advanced, een snellere variant van de lte-technologie die momenteel in veel landen in opkomst is. Samen met de S4 werd door de Zuid-Koreaanse telecomprovider SK Telecom het eerste lte-advanced-netwerk onthuld. In Nederland komen er voorlopig geen lte-advanced-netwerken. KPN zegt dat het nog een jaar of zeven kan duren; Vodafone en T-Mobile hebben zelfs nog geen 4g-netwerk live gezet.

Afgezien van de nieuwe soc en lte-advanced ondersteuning wijkt de S4 lte-a niet af van de reguliere variant. Hij beschikt dus nog steeds over 2GB werkgeheugen, een 5" full-hd Super Amoled-paneel, een 2600mAh-accu en heeft ondersteuning voor micro-sd-kaartjes. Samsung brengt het toestel vooralsnog alleen in Zuid Korea uit, of het toestel ook naar andere landen komt, is gezien het gebrek aan lte-advanced-netwerken nog maar de vraag.

Galaxy S4 lte-a Galaxy S4 lte-a Galaxy S4 lte-a Galaxy S4 lte-a

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

26-06-2013 • 08:05

94 Linkedin

Reacties (94)

94
89
55
6
0
23
Wijzig sortering
Volgens mij is deze snapdragon een stuk zuiniger. In verhouding moet het dus niet uitmaken.
Zit ook een Adreno 330 GPU ipv de 320 in. Die moet ook behoorlijk beter zijn.
Zie hier voor meerdere details:
http://www.brightsideofne...800-benchmarking-day.aspx

[Reactie gewijzigd door DeBaroN op 26 juni 2013 08:21]

Om een idee van de performance te krijgen: http://www.anandtech.com/...bile-development-tablet/3

Zeker een dikke aanrader!
Anoniem: 524241
@n00bs26 juni 2013 16:27
is de samsung galaxy s4 niet beter ?
op veel tests namelijk wel.
Die snelheden zijn in Nederland pas te halen als een provider haar volledige(!) 1800 MHz-spectrum zou inzetten voor LTE. Er is namelijk een whopping 20 MHz aan bandbreedte nodig om die snelheden te halen. Vodafone en KPN hebben in totaal maar 20 MHz op de 1800 MHz-band. T-Mobile 30 MHz.

Zowel Vodafone als KPN zouden op dan snel GSM op 1800 MHz moeten afschaffen, waarbij ze heel slim zouden kunnen migreren naar 3G op 900 MHz waarbij er nog maar een klein stukje (max 5 MHz) hoeft te worden gereserveerd voor GSM; de meeste gebruikers kunnen inmiddels wel op 3G. Echter vooral KPN heeft echt een heel groot aantal 1800 MHz-stations in gebruik nog. Is niet van vandaag op morgen allemaal gemigreerd :o

In de toekomst gaat het waarschijnlijk ook mogelijk zijn om multiband dual-carrier te doen zodat toestellen bijvoorbeeld 10 MHz bandbreedte op 800 MHz gebruiken en 10 MHz op 1800 MHz, maar het zal nog wel even duren voordat dat in mobieltjes mogelijk is.

Het zou best kunnen dat T-Mobile de eerste is die LTE op hoge snelheden gaat aanbieden via 1800 MHz, maar da's even afwachten nog!
Word het bereik ook nog eens beter, sneller en verder.
gsm zit op zo'n beetje de beste banden, waar heb je nou geen gsm bereik:P
Zou de hogere clocksnelheid niet ten koste gaan van de accuduur? Of is deze SOC energiezuiniger?
Het nieuwe procede (28nm HPm vs. 28nm LP) zuiniger.

Een van de grotere verbeteringen in de Snapdragon 800 chipset tov de 600 was volgens Qualcomm zelf dat bijv. GPS nu "always on" kan zijn zonder impact op de accu. Dit is vooral voor Ingress erg leuk!

"IZat GNSS location technology combines multiple location services into a single high performance navigation system for auto and pedestrian applications"

De Snapdragon 800: IZat Gen8B
De Snapdragon 600: IZat Gen8A

Verder heeft hij goede 4K ipv 1080p videomogelijkheden en kan hij een USB 3.0 aansluiting krijgen.

Goede vergelijking tussen de verschillende chipsets is hier te vinden.
Een van de grotere verbeteringen in de Snapdragon 800 chipset tov de 600 was volgens Qualcomm zelf dat bijv. GPS nu "always on" kan zijn zonder impact op de accu. Dit is vooral voor Ingress erg leuk!
Mjah met skieen heb ik met GPS de hele dag bij kunnen houden (8 uur oid en toen nog 40% over) als ik ingress is mijn telefoon na 3 uur leeg, lijkt me dus maar een klein beetje aan GPS te liggen...
"IZat GNSS location technology combines multiple location services into a single high performance navigation system for auto and pedestrian applications"
Moeten er wel meerdere services om data vragen als dat niet zo is heeft dit volgens mij geen voordeel ;)
[...]
Mjah met skieen heb ik met GPS de hele dag bij kunnen houden (8 uur oid en toen nog 40% over) als ik ingress is mijn telefoon na 3 uur leeg, lijkt me dus maar een klein beetje aan GPS te liggen...


[...]
Moeten er wel meerdere services om data vragen als dat niet zo is heeft dit volgens mij geen voordeel ;)
In 8 uur 60% accu weg vind ik erg veel. Dus zeker de moeite om dit te verbeteren.
Hier zat ik dus ook aan te denken.

Heb zelf geen ervaring met de S4, maar wordt deze ook ervaren als "traag"?
Hoe kom je erbij dat de S4 als "traag" wordt ervaren? Het is volgens mij een van de snelste smartphone op dit moment. Of bedoel je op iets specifieks met "traag" ?
Hoe kom je erbij dat de S4 als "traag" wordt ervaren? Het is volgens mij een van de snelste smartphone op dit moment. Of bedoel je op iets specifieks met "traag" ?
In benchmarks is hij de snelste maar gebruikers ervaren dikwijls lag en gestotter. Dan lijkt het alsof hij traag is ja.
Dat was bij de eerste twee firmwares idd het geval. Bij de laatste is dat gelukkig verholpen. Kan ook het geval zijn bij die Snapdragon 800 variant want het lag aan optimalisaties. Vind trouwens dat het bij Sony het ergste is qua 'lag/stutter'.
leg uit?
Sony heeft qua launcher zich het meest aan stock android gehouden.
Oftewel veel minder overhead gecreerd tov de HTC one en Galaxy S4.

Ik heb trouwens zelf een Xperia Z en heb nooit enige lag/stutter mogen ontdekken.
Ik geloof dat je niet helemaal goed hebt gelezen, of ik begrijp jouw reactie niet (kan ook). Ik stelde de vraag of deze als "traag" wordt ervaren. ;-) M.a.w is het nodig een snellere variant uit te brengen. Zie dat de persoon voor jou al een logische verklaring heeft gegeven, dus mijn vraag is niet meer echt relevant!
Ook al zou de voorloper niet traag zijn, toch is het 'altijd' nodig een snellere variant uit te brengen! ;)
Bij de Android phones is de concurrentie zo enorm, dat je flink aan marktaandeel moet inboeten als je niet de laatste processoren/ technieken toepast. Zeker nu er steeds meer benchmarks komen...
De hardware is snel, de Samsung skin is echter lomp zwaar.
De versie met de stock Android versie zal als veel sneller ervaren worden.

Verder het gebruik van widgets en andere apps die op de achtergrond draaien kan het toestel alsnog traag maken.

[Reactie gewijzigd door w3news op 26 juni 2013 08:39]

Nee die wordt niet als traag ervaren, maar om deze ITE snelheden te kunne verwerken is er een soc nodig die dit ondersteund en kan verwerken
Data snelheden hebben niets met de snelheid van de CPUs te maken.

Klinkt als het verhaal in Parool gisteren. iPhone 5 is de traagste smartphone .. zegt men. Ja zeggen dat reacties.. hij is "alweer" ruim een half jaar op de markt => oud en traag.
Tuurlijk wel, een CPU van 10 jaar oud moet je echt niet een 1 Gbit lijntje vol laten trekken hij kan die dataverwerking niet aan. Dat is en blijft gewoon zo.

Waarom denk je dat op apparte netwerk kaarten van vroeger ook een processor zit. Dit is puur omdat zo'n pakket door het netwerk model (OSI) heen moet en daarvoor moet je wel wat rekenen.
Anoniem: 429002
@loekf226 juni 2013 13:21
Het grappige is dat die "trage" iPhone 5 vlotter en soepeler is dan de S4 en HTC One. En dat met hun quad core power.
Dat is in der daad grappig ja, wanneer je de schermresoluties meerekent en beseft dat de iPhone5 veel minder pixels hoeft aan te sturen.
Een goede keuze dus,...
Het energieverbruik zal waarschijnlijkbmarginaal hoger liggen. Absoluut verbruik ligt hoger, maar taken zijn sneller klaar dus hoeft er minder lang energie gebruikt te worden.
Cpuverbruik neemt niet veel van het totaalverbruik op zijn rekeninf, dus ik denk datbdit in de praktijk tot 5% kan schelen, bij gemiddeld gebruik.
Denk meer dat het een kwestie is dat high toestellen het beste de hoogste specs hebben. Als Samsung er dan een sneller SOC in kan lepelen, waarom dan nog apparaten maken met een "oude" SOC?

Betere specs scheelt voor dat soort high-end toestellen in aantal verkopen.
Bij de sony experia z ultra werd toch aangegeven dat de 800 zuiniger is? :)
Als de Accu niet groter wordt heeft dit zeker impact. Het zal wellicht niet de meest onzuinige chip zijn. Maar hij verbruikt altijd meer dan de Snapdragon 600.
De 600 is namelijk gemaakt op TSMC's 28nm Low Power. En de 800 op 28nm High performance. De transistor eigenschappen zijn anders. Waar ze bij LP er voor zorgen dat de lekstroom laag blijft beperkt dat ook de maximale clock speed.

Bij de HP is het juist andersom. De clockspeeds kunnen hogen maar er is meer lek stroom. Daarnaast is de Snapdragon 800 ook wat groter en qua performance per clock krachtiger. Ook de GPU is aanzienlijk krachtiger.

Al met al zeker onder zware belasting zal deze telefoon meer verbruiken. Maar de performance is dan ook wel Top notch! En kan zich meten met de snelste tablets qua CPU en GPU performance. Zelfs de Ipad 4 heeft het er erg lastig mee. Zie ook de review van Anandtech:

http://www.anandtech.com/...mobile-development-tablet
Anoniem: 449164
@scsirob26 juni 2013 09:33
Nee, de Qualcomm Snapdragon 800 is sneller maar even zuinig door een ander productie proces.
Ik vindt het allemaal leuk en aardig, maar wat hebben we aan deze specs? De huidige Samsung S4 is al retesnel, kan het nog sneller? Ik zie het praktisch nut er niet van in. :P

Ik snap best dat er mensen zijn die het leuk vinden om het snelste van het snelste te hebben, maar nogmaals zie ik er het nut niet van in. Misschien dat iemand mij dat kan vertellen?
Anoniem: 382732
@KoploperMau26 juni 2013 10:25
Dit toestel is geschikt gemaakt voor LTE-A wat onlangs is geintroduceerd in Korea. Zoals in het artikel is te lezen.
Als Android aanhanger van het eerste uur ben ik ook in het bezit van een S4. Ondanks dat het toestel een snelle cpu heeft en 2gb ram kamp ik nog steeds met lag. Zelfs met alternatieve homescreen launcher. Mijn volgende toestel wordt een Nokia met WP8. Geloof niet meer in snellere toestellen.
Ook het feit dat bepaalde apps waarvoor ik betaald heb niet werken op een S4. (Kom van de Note en nu is Fifa plotseling niet meer installeerbaar volgens de Play Store)
(mede-) daarom heb ik dus voor een HTC One gekozen. Op de een of andere manier heeft HTC de software veel beter geoptimaliseerd dan Samsung waardoor de One met de zelfde soc op een lagere kloksnelheid wel 100% lag-vrij draait. En dat terwijl die nog op Android 4.1 draait... Ik moet toegeven dat het wel opvallend is, omdat Samsung de S2 software beter geoptimaliseerd had dan HTC bij de Sensation en hetzelfde gold ook al min of meer bij de S3 en de One X, die HTC's heb ik beide gehad, en zeker in het begin was de One X gewoon best traag te noemen. Ben overigens HTC fan, maar kan wel objectief naar apparaten kijken ;-)

Ach, zo wisselen die twee de koppositie nog eens een keer om.
En daarom ben ik Samsung fan, want die hebben de beste custom rom community;) Heb zelf een S1 gehad en nu een S2, gewoon Cyanogenmod oid erop en je bent lagvrij, zelfs op een super oude s1.
ja en geen ondersteuning voor CM op de SGS3 omdat Samsung weigert sources vrij te geven. De SGS4 moeten we ook nog maar zien.
Voor de SGS3 en 2 is er nog gewoon CM ondersteuning, vanuit Teamhacksung, de device maintainers en ontwikkelaars voor deze en nog een aantal Samsung toestellen.
Wel is het zo dat Teamhacksung heeft aangegeven niet meer voor nieuwe Samsung toestellen te gaan ontwikkelen, vanwege gebrek aan ondersteuning door Samsung.

Voor de S4 komen net als voor zijn voorgangers official CM builds uit. Deze komen van een device maintainer van buiten Teamhacksung.
De HTC One zou (zeker qua design) ook mijn favoriet zijn, mocht het niet zo zijn dat het toestel bijna in zijn geheel verlijmd is! Een accu of een scherm vervangen zonder blijvende schade is vrijwel niet meer mogelijk. Repareerbaarheid is volgens iFixit dan ook een 1 (v/d 10) waard (ook de tweedehands waarde krijgt daardoor een enorme knauw), terwijl een Samsung S4 hier voor een 8 scoort!
Ik hoop dat dit niet een trend gaat worden...

[Reactie gewijzigd door Randal op 26 juni 2013 11:16]

Ik heb op mijn S2 eigenlijk nooit last van lag. Ik denk dat het er vanaf hangt wat je doet met je toestel en wat je tegelijk running hebt.
Je weet toch wat lag betekent? Het betekent dat er nooit ergens een aarzeling in zit, je raakt een icoontje aan en het reageert direct. Je camera opent meteen zonder vertraging. Alle veeggebaren worden meteen uitgevoerd. Ik kan niet geloven dat een S2 die amper genoeg geheugen heeft om android te draaien daar geen last van heeft.
Ben ik niet met je eens. Lag is als een vloeiende beweging wordt verstoord. Dat je moet wachten tot applicaties openen vind ik geen lag. Je kan namelijk niet alles in het geheugen houden. Van een telefoon hoeft niet verwacht te worden dat het moment dat je een icoon drukt, de toepassing gestart is.
Probeer 'ns een custom rom.
Maar dan verlies je al die Smart apps van Samsung... wat ben ik daarmee?
Heb je dan ook de WatchOn app waarmee je de Infrarood bestuurt?

Heb met mn S1 en Note verschillende Roms geprobeerd maar steeds was er wel iets dat ontbrak of niet werkte.
Probeer de stock Android versie eens, en anders kijken naar de processen op de achtergrond, widgets en andere apps die op de achtergrond dingen uitvoeren kunnen je toestel een stuk trager maken.

[Reactie gewijzigd door w3news op 26 juni 2013 08:37]

zie vorige reactie

Custom Roms is altijd inboeten in apps of functionaliteit.
ik heb ook een S4 maar last van lag nee,
Soms komt de notificate balk wat slechter onder uit dat wel ja, maar dat ligt altijd aan een specifieke apps notificatie (die doet nog iets te veel in de ui thread)
Ja, dat is meer een bug of een "feature". Soms krijg je inderdaad alleen de notification bar te zien (als die verborgen was). Dan moet je nog een keer omlaag swipen om de hele notifications list naar beneden te trekken.

Bijvoorbeeld in de browser waar normal gesproken full screen gebruikt wordt.
Leuke dingetje, ik vraag me alleen af waarvoor je 300 mbps op je mobiel moet/kunt gebruiken?!
En ook over hoe lange tijd want er is nog steeds niet in heel NL 3G/HSDPA/Normal LTE dekking...
Als je die snelheid effectief kan halen én je neemt een 'onbeperkt' abonnement, dan kan je, mits je natuurlijk geen 'achterblijvers' in huis hebt (en je dus alleen woont) je vaste verbinding opzeggen en je telefoon als accesspoint inzetten.
Met de huidige hoge 3/4G prijzen is dat geen optie.
Je zit zo over de 2G datalimiet heen.
Alsof we er ons hier druk om moeten maken? Het gaat om een telefoon in Zuid Korea dan moet je hem wel aan de omstandigheden DAAR toetsen en niet die van hier...

Dat is net als zeuren over Virizon telefoons terwijl die hier helemaal niet bruikbaar zijn omdat ze CDMA gebruiken...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 juni 2013 09:07]

Het is alleen jammer van de stabiliteit, ik merk dat ik veel vaker mijn 2G, 3G, HSDPA verbinding verlies dan dat ik mijn regualaire datakabel verbinding verlies. (Voor 4G gok ik dat dit ook nogsteeds een issue zal zijn)
3g is overal, 3.5 is al wat minder inderdaad en inmiddels vergeten aangezien ze met volle bak bezig zijn lte een landelijke dekking te geven (geef het 1jaar en het is landelijk) over een jaar is dit toestel geschikt ervoor en een stuk goedkoper. Dan heb je voor 300euro een snelle smartphone die 4g ondersteund.
Met de tijd dat 4g landelijk is kan je ook echte databundels hebben, zoals we dat met adsl, kabel en glasvezel kennen.

Verder tsja qua cpu snelheid hoeft het momenteel niet denk ik, het is natuurlijk goed dat samsung met niks genoegen neemt en beter en beter produceert. Maar dan zie ik liever elk half jaar een nieuwe high end die gelijk drastisch verbeterd is.
3g overal? Ik heb anders (tussen Amersfoort-Arnhem-Nijmegen) in de trein ca. 20% van de tijd wel verbinding, rest niet.
Ik heb vaker in deze trein gezeten.. altijd 3g of h+(3.5).. liefst h+ natuurlijk want 3g is rete traag.

Uiteraard is het belangrijk dat je telefoon ook goed signaal ontvangt. Met mijn zakelijke iphone heb ik slechter bereik en over internet al helemaal niet te spreken dan mijn sgs3. Beiden contract met kpn.
Gebruik jij een iphone toevallig? Want hun lopen ver achter qua internet ontvangst.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 26 juni 2013 10:36]

Helemaal mee eens, goede 3g dekking heb je lang niet overal, ga maar eens naar de Achterhoek. En dan uitspraken van KPN zoals: Volgend jaar landelijk 4g haha sure!

Wat de S4 betreft, leuk dat het nog sneller kan, het voordeel ontgaat me alleen.. Gaat Facebook nu 0.14 seconde sneller open?
3g is lang niet overal. Misschien in de grote steden, maar op het platteland zijn er meer plaatsen waar je dat niet hebt, afhankelijk van je provider. Zelfs met Vodafone zijn er in het landelijke gebied genoeg plaatsen waar ik geen 3g heb.
Sneller is altijd prettiger (totdat je het verschil niet meer merkt althans).
Verder zijn er al een aantal mobieltjes met een fullHD resolutie.
Theoretisch zou je dan wel wat bandbreedte kunnen gebruiken als je inderdaad iets fullHD wil streamen.
Als je verhuist naar Zuid-Korea heb je daar LTE-Advanced aanbieders met snelheden tot 150mbps. Het is denk ik voor hun thuismarkt.
Zo... daar zijn ze dan wel heel vlot mee zo net na dd launch van de normale S4. Ik ben benieuwd of dat een beetje komt omdat er wat geklaagd werd dat t nauwelijks verschil is met de S3, al is uiterlijk nog steeds t zelfde.
Nee hoor. Komt gewoon omdat SK in Korea LTE-A heeft geintroduceerd waar geupdate devices voor nodig zijn.
Beetje raar dat ze zo snel een nieuwe variant uitbrengen, voel je je toch een beetje opgecheept als je net de 'oude' hebt gehaald. Volgens mij voelen ze de hete adem van HTC en de rumours van betaalbare iPhones is hun net O+
Klopt, is het ook. Als je de benchmarks ziet, is het voor mij het verschil tussen een verwachte S5 en de oude S4.

Ik heb gelukkig nog mijn S2 (pas iets meer dan een jaar), maar deze nieuwe S4 is wel een leuke upgrade wanneer de prijzen dalen.
Is juist logisch!
De concurrentie onder de Android phones is zo intens en in tegenstelling tot de Iphone is de 'merkentrouwheid' zo laag, dat je het als fabrikant niet kunt veroorloven om niet met de laatste processoren/ technieken mee te gaan. Je ligt anders gewoon uit de 'race'...
ondersteuning voor lte-advanced, een snellere variant van de 4g-netwerktechnologie lte waarmee downloadsnelheden tot 300Mbit/s behaald kunnen worden

Wel leuk een aardig dat deze snelheden behaald kunnen worden, maar "normale" 4g ondersteuning is in ons landje niet eens lekker te vinden en tegen de tijd dat 300Mbit 4g in ons landje te vinden is is deze telefoon afgeschreven en ligt waarschijnlijk alweer in de kliko . Dus ik zie de meerwaarde voor ultra snelle 4g op de nieuwe S4 nog niet echt.
Of zien we binnenkort op het KPN/Vodafone netwerk 300Mbit in de lucht hangen?

Laten we ons eerst maar eens druk maken om een goede 4g implementatie.
Anoniem: 382732
@Audione026 juni 2013 10:23
Wat moet dat heerlijk zijn als je wereldbeeld zich beperkt tot het postzegeltje dat Nederland heet....
Neuh, zo kortzichtig ben ik niet :) , maar dat "postzegeltje" staat vaak wel voorop in internettechnieken/snelheden en dan is het toch wel leuk dat je deze nieuwe variant op de S4 in Nederland kunt gebruiken, mits deze uitkomt hier.
In welke landen is 300Mbit 4g al wel gemeengoed dan? danwel op korte termijn?

[Reactie gewijzigd door Audione0 op 26 juni 2013 11:33]

We lopen allang niet meer voorop hoor! met vast internet stonden we lang vooraan, maar we blijven steken waar andere landen door gaan.

Amerika heeft al jaren LTE, en nu er dus een opvolger is beginnen ze hier eindelijk met uitrollen van LTE, het lijkt wel of KPN de oude antenne's uit Korea op de kop heeft kunnen tikken, de overige providers schieten nog niet op met het uitrollen van LTE.

Dus misschien toch maar overstappen op KPN dit jaar, ga de tarieven wel vergelijken als m'n nieuwe telefoon te koop is.
Lte in vs stelt weinig voor buigen de grote steden, en zelfs in de grote steden vaak ook niet.
Wat dacht je van het land waar deze telefoon als enige uitkomt?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee