'Xiaomi Mi-3 heeft Android 5.0 en Snapdragon 800-soc'

Er zijn specificaties opgedoken van een nieuwe smartphone van de Chinese maker Xiaomi. Het onaangekondigde toestel zou Android 5.0 draaien, een nog niet uitgebrachte versie van het OS. In de behuizing zou een Snapdragon 800-soc draaien.

Dat meldt de Chinese site IT163, die vaker als eerste details van nieuwe smartphones naar buiten brengt. Het Xiaomi-toestel zou Mi-3 heten en daarmee de opvolger zijn van de Mi-Two. Meest opvallende aan de Mi-3 is dat deze naar verluidt op Android 5.0 draait, een versie van het mobiele besturingssysteem die Google naar verwachting aankondigt tijdens de I/O-conferentie in mei. Het is nog onduidelijk welke vernieuwingen deze versie brengt ten opzichte van de huidige versie met rugnummer 4.2.2.

Het scherm van de Mi-3 heeft vermoedelijk een diagonaal van 5" met een full hd-resolutie van 1920x1080 pixels. In de behuizing draait de quadcore Snapdragon 800-soc met kloksnelheid van 2,3GHz, een snellere variant van de Snapdragon 600 die onder andere in de HTC One en Samsung Galaxy S4 is ingebouwd. De Mi-3 is qua hardware vergelijkbaar met de Grand Memo van het eveneens Chinese ZTE. Voor foto's is een 13-megapixelcamera ingebouwd en daarnaast heeft de accu een capaciteit van 3000mAh.

Op een door IT163 gepubliceerde afbeelding is een render van de Xiaomi Mi-3 te zien, waarbij het waarschijnlijk niet gaat om een final design. Het afgebeelde toestel lijkt te zijn opgetrokken uit aluminium en lijkt qua bouw op de HTC One.

Xiaomi brengt zijn smartphones uit met de Android-skin Miui, een interface die bekendgeworden is door custom rom-ontwikkelaars. Uit recente cijfers blijkt dat de Chinese fabrikant snel aan populariteit wint, mede door de high-end hardware en relatief lage prijs. Het is aannemelijk dat de Mi-3, mochten de geruchten kloppen, wordt aangekondigd nadat Google zijn I/O-evenement heeft gehouden.

Xiaomi Mi-3 -- leak

Door RoD

Admin Mobile

20-03-2013 • 19:23

62 Linkedin

Reacties (62)

62
60
43
1
0
4
Wijzig sortering
Dit zijn exact dezelfde specs als die ik van de week langs zag komen in een gerucht over een 'nexus 5'. Daar werd bij vermeld dat het net zo goed om wishful thinking kan gaan, en dat een willekeurige blogger gewoon wat high-end specs en iets hogere type/versienummers heeft genoemd om de geruchtenmolen aan de gang te helpen.

Het klinkt allemaal niet heel onlogisch voor een telefoon die over ongeveer een half jaar uitkomt, maar als deze telefoon binnen twee maanden leverbaar zou moeten zijn klinkt het wat te optimistisch.

Verder verbaas ik me over Android 5.0 en MIUI. Loopt MIUI niet altijd een beetje achter CyanogenMod aan omdat het daarop gebaseerd is, of is dat inmiddels niet meer zo? CyanogenMod pakt vervolgens de nieuwste beschikbare Android versie, en dat is op dit moment zeker nog niet 5.0. Wederom, over een paar maanden zou het wel kunnen.
Nee sinds versie 4 is het gebaseerd op aosp.

Wat altijd een beetje onduidelijk overkomt in de nieuwsberichten, Xiaomi maakt MIUI, het is niet dat ze een willekeurige rom hebben uitgekozen om te gebruiken. Ook de reden dat je waarschijnlijk alleen Qualcomm SoC's is omdat Qualcomm heeft geïnvesteerd in Xiaomi
Om de een of andere (waarschijnlijke onterechte) rede durf ik eigenlijk nooit een in Europa onbekend merk te kopen. Krijg dan altijd het idee dat ze niet kunnen meten aan de grotere merken of dat ze waarschijnlijk nooit geüpdatet worden. En volgens mij ben ik niet de enige die dit gevoel heeft.
ik heb geen probleem met een onbekend merk zolang het maar in een lokale winkel verkocht word.
dus als deze dingen voor een schappelijke prijs hier in de winkel liggen zou ik ze wel overwegen helaas is dat nog altijd niet het geval en zal ik het dus nooit overwegen.

verder blijft het feit dat deze onbekende toestellen vaak gebrekkige roms hebben waardoor een prima stukje hardware gewoon niet lekker werkt.
Ik zou MIUI alles behalve gebrekkig noemen. Beter nog, ik zoek mijn Android toestellen uit op het aanbod van MIUI ROMs, die is naar mijn mening gewoon ver superieur aan de standaard Android.
Jeps, ik switch vaak terug naar stock maar moet uiteidelijk dan toch weer bekennen dat MIUI gewoon lekkerder werkt (en ik vind het mooier) en switch dan weer terug. Weinig mis met MIUI imho.

ps. Plus dat ze goed luisteren naar hun gebruikers.

[Reactie gewijzigd door BartOtten op 21 maart 2013 02:11]

Het nadeel is dat MIUI nooit legaal buiten China verkocht kan worden... krijgt men gedoe met patenten en noem maar op. Daarom flasht iedereen de UI gewoon op hun mobieltje :)
verder blijft het feit dat deze onbekende toestellen vaak gebrekkige roms hebben waardoor een prima stukje hardware gewoon niet lekker werkt.
Dit was juist mijn probleem met de S2, een prima stuk hardware maar onbetrouwbare software. Kies is berucht en mijn telefoon liep vaak vast.

Nu met CM 10(.1) werkt het apparaat prima. Met Android 4.2.2 erop heb ik nog helemaal geen behoefte aan een nieuw toestel.
Waarom zouden updates een probleem zijn? Dan zet je er toch een nieuwe ROM op?
Je wilt dus op de MI-3 een andere rom zetten? Waarom als ik vragen mag? De meerderheid kiest juist voor deze telefoon omdat het MIUI draait.
Omdat het kan .....

en omdat ik de MIUI interface een gedrocht vindt, een ( in mijn opinie ) één op één kopie van IOS, waar ik op de ipad ook liever vanaf wil.
Alles op verschillende homescreens, settings menu wat niet te doorgronden lijkt.

Nee, liever een basic (stock) android dan, en ik kies mijn eigen launcher er wel bij
Het toestel daarintegen ziet er wel mooi uit, en zou ik dan ook graag bestellen.

Ieder zijn smaak !
Toestel ziet er mooi uit, leuke specs en een groot batterij, als de smartphone goedkoper is dan de concurrentie en ze iets doen aan de leverbaarheid zou dit een hit kunnen worden.
Anoniem: 449164
@segascope20 maart 2013 22:04
De Mi-2 ook, die was binnen 5 minuten uitverkocht.
Ik heb zelf een Mi-2 en dat valt reuze mee :) Elke vrijdag een update en qua kwaliteit doet 'ie zeker niet onder voor de grotere merken. Garantie is wel een probleem, maar als je voorzichtig omgaat met je telefoon en voldoende bescherming gebruikt zou dat niet heel veel problemen moeten geven.
Garantie is er ook juist voor mensen die voorzichtig doen met hun telefoon. Als je niet voorzichtig bent is het je eigen schuld als hij daardoor kapot gaat. Ik zelf ben altijd erg zuinig op mijn toestellen, toch gaan er nog wel eens dingen kapot. Bijv. de luidspreker van mijn Nexus 7. Of mijn Nexus 4 binnenkort.. (het rammelt flink, ook kraakt het als je linksonder op de behuizing drukt).
Met MIUI heb je juist heel veel updates. :)
Die nieuwere Chinese telefoons zijn een stuk beter ontvangen aan de reviews te zien. Mocht dit toestel verder degelijk zijn en de prijs niet al te hoog, dan zou ik best eens voor een telefoon als deze kunnen gaan. (verwachting) veel goedkoper en verder alles goed voor elkaar.
Er zijn juist mensen die liever MIUI op hun HTC/Samsung willen mede doordat er wekelijks (ja, wekelijks!) een update is.

Goed, die wekelijkse update is een dev update, maar maandelijks wordt er een stable update aangeboden.

Bovendien is MIUI gewoon veel beter dan wat Samsung op hun toestellen biedt, in mijn optiek.
En vervolgens krijg je mensen die zeggen: Ik heb lekker mac, 1x in de zoveeltijd een update ipv elke week patch tuesday

Mensen, rare beesten
net als CM :) gotta love custom roms :D
Ik zou even wat reviews lezen als je twijfelt: een goede review (van een respectabele site) is heel wat waard. Telefoons van Apple en Samsung vertonen immers ook heel vaak kuren, en alle onderdele van alle telefoons worden toch bij bepaalde fabrieken in China gemaakt...
Xiaomi is nu wel een merk waarvan verwacht wordt dat het vroeg op laat op de westerse markt opduikt, nieuws: 'Xiaomi brengt goedkope quadcore-smartphone naar Europa'
En dan krijgen we allicht een ander verhaal...
Prijzen zullen dan ook wel iets stijgen natuurlijk.
De Oppo Find 5 heeft ook wekelijks een update en nog belangrijker: daar luisteren ze naar hun klanten!
Da's erg jammer. Ik ken verschillende mensen die met ZTE of Jiayu werken. Zelf werk ik met een Jiayu G3. Die telefoon is super, ook zakelijk. DualSim is bijvoorbeeld erg goed geintegreerd.

Het enige lastige is wellicht de garantie, omdat je het toestel moet terugsturen. Daar tegenover staat echter dat je 3 G3's koopt voor de prijs van 1 high-end toestel in Europa. En 3 toestellen verslijten in de tijd dat je normaal met 1 toestel doet, lijkt me toch wel heel sterk.
4 * 2,3 Ghz!!
Da's bijna 10 gigahertz aan rekenkracht in je broekzak. Dat is meer dan wat een hoop pc's onder de motorkap hebben zitten.
Ok, het is geen x86 cpu, maar wel een pak krachtiger dan de lowend x86 cpu's die ze op de markt gooien.
Ik zie die visie van Ubuntu plots veel realistischer worden. Onderweg is het een telefoon met al je data, thuis en op kantoor verandert het toestel in een pc wanneer je er een KVM-Module aan hangt. En hier komen die Chinezen dan ook: veel produceren, concurrentie creeren en op die manier het voor meer mensen toegankelijk maken.
Zulke devices zouden wel eens de zoveelste nagel op de doodskist kunnen zijn van pc's waar de p nog echt 'personal' betekent.
Kantoor zal een ander verhaal zijn. Alhoewel, de 'byod'-hype/trend zou ook wel eens raar kunnen uitpakken in deze context.
4 * 2,3 Ghz!!
Da's bijna 10 gigahertz aan rekenkracht in je broekzak. Dat is meer dan wat een hoop pc's onder de motorkap hebben zitten.
Fout! Het is 4 * 2,3 Ghz, niet 'bijna 10 Ghz'... Je kan niet zomaar cpu's bij elkaar optellen voor rekenkracht.
Tot op heden ook zeer tevreden met mijn Chinees. Als ie het nog 7 maanden volhoudt is het hooguit even duur geweest als een vergelijkbare Samsung of HTC, zou ik vergelijken met een iPhone dan is dat niveau al bijna bereikt (met een geschatte praktische levensduur van 2 jaar) :)

Momenteel ziet het toestel er nog als nieuw uit op de krasjes in het scherm na. Ik ben er alles behalve zuinig op. Een telefoon is een gebruiksvoorwerp en moet het vooral doen. Ik stop 'm niet in m'n jaszak met een sleutelbos erbij, maar doosjes of andere kleine dingen moet ie tegen kunnen en als ik 'm op de tegels laat vallen moet ie het blijven doen.
Vrijwel alle toestellen worden in Azië geassembleerd. Er staat enkel een ander merkje op en hangt een ander prijskaartje aan.

Als Chinese fabrikanten hun toestellen in Europa willen verkopen zullen ze zich ook aan de garantietermijn van 2 jaar moeten houden. De meeste smartphones wisselen al ruimschoots voor die tijd van gebruiker. In feite is er dus niks om je zorgen over te maken.

Daarbij; als je zo veel toestellen verkoopt, doe je toch wel iets goed naar mijn mening. Ik ben nu aan het overwegen om eerder voor deze Mi 3 te gaan dan voor de Galaxy S4 ...
Ben je nou een tweaker of niet..
Beetje bevooroordeelde kijk zeg |:(

Dat deze site tweakers heet wil niet zeggen dat een ieder hier ook gelijk een tweaker is, denk dat er genoeg mensen zijn die GEEN tweaker zijn maar graag op tweakers komen omdat ze op de hoogte willen blijven van alle nieuwtjes.
Ondanks de heerlijke specs vind ik het persoonlijk jammer dat ook Xiaomi mee lijkt te trekken met de westerse trend 'Hoe groter hoe beter'.
Echt innovatief is het niet meer... Waar een bedrijf zoals Xiaomi dat wel was, vond ik althans. Met de Mi2 hadden ze een telefoon in handen die niet veel fabrikanten konden namaken, en die niet echt vergelijkbaar was met de westerse concurrentie (zeker qua prijs niet, maar daar doelde ik niet op.)

Het mooie aan die telefoon vond ik namelijk dat ie met een bescheiden 4.3" toch een 1280x720 resolutie leverde, wat we in de westerse markt tot dan toe alleen maar zagen op 4.65 of hoger (voor zover ik weet).

Verder ziet het eruit als een mooi toestel, alhoewel ik zelf eerder voor de Jiayu G4 zou gaan. Die heeft mijns inziens meer potentie als deze telefoon. Voor de mensen die hem niet kennen even de zgn. 'flagship edition' in het kort;

4-core CA7
4.7 1280*720
2 GB RAM
32 GB opslag
13 MP back, 2 MP front camera
3000 Mah accu

~250$
deze westerse trend is helemaal zo westers niet.
dit komt juist overwaaien uit azie.

en dat mensen zon bezwaar maken tegen een groter scherm snap ik ook niet helemaal.
ok het is in sommige gevallen wat lastiger meenemen maar het werkt gewoon zoveel prettiger.
dus het is maar net wat je belangerijker vind portablle of gebruiksgemak.
velen kiezen nou eenmaal voor gebruiksgemak.
Grotere schermen hebben ook nadelen op het gebied van gebruiksgemak gezien het een stuk lastiger wordt om het toestel met ene hand te bedienen. dit is vaak een groter probleem dan hoe draagbaar het toestel is.

Zelf heb ik geen smartphone maar dit is vooral vanuit wat andere vinden.
ikheb het nooit prettig gevonden m een telefoon met 1 hand te bedienen zelfs niet mijn samsung jet met 3 inch schermpje.
maar misschien is dit omdat ik grote handen heb en het dus zoiezo lastig vast houd met 1 hand.
denk dat dat voor ieder anders is.
ikzelf heb er nooit problemen mee gehad om mijn telefoon met 2 handen te bedienen omdat ik niet anders gewend ben.
En toch type ik op mijn jiayy g3 met 1 hand, terwijl ik niet echt grote handen heb (werkhandschoenen zijn mt 9) In de jaszak stoppen is wat lastiger, maar ik maak veel minder typfouten dan op mijn vorige toestel, de Samsung Galaxy Y.
jij stelt portable tegenover gebruiksgemak, de grote fout is dat portable juist gebruiksgemak is, en het grote scherm juist minder gebruiksgemak heeft.(bij twijfel, extreem voorbeeld: 15" touchscreen heeft minder gebruiksgemak dan 4") Ik type op smartphone altijd met twee handen vanwege het gemak, maar ik wil als ik niet type met 1 hand voldoen.

Veel mensen met bijv. een s3 zeggen wel dat het prima met 1 hand kan, maar als ik ze vraag om het te laten zien door het notificatiebalkje omlaag te schuiven zie je toch dat het vies tegen valt.

[Reactie gewijzigd door StelioKontos op 20 maart 2013 22:06]

portable heeft niets met gebruik te maken dus ook niet met gebruiksgemak.
natuurlijk is een kleiner iets makkelijker mee te namen maar het gebruikt niet persee makkelijker.
zelf zou ik iets als een note 2 ook behoorlijk lastig vinden omdat je bijna een buideltas of hand tas nodig heb om het mee te nemen.
maar het kan daarom wel lekker werken.
en zeg nou zelf wanneer gebruik je nou je telefoon en dieje iets anders tegelijkertijd?

maargoed ieder zijn voorkeur

en ik heb een telefoon met 4.7 inch scherm en kan makkelijk met 1 hand bedienen als ik zou willen (heb dan ook grote handen) maar doe het met 2 handen omdat het sneller is.
Ik vind dat je het kan overdrijven, die grote schermen. Je wil geen tablet hebben die je met twee handen vast moet houden tijdens het bellen, maar wat mij betreft is een telefoon rond de 5 inch best prima.
Sorry maar het vergelijken van die Mediatek MT6589 met een Snapdragon 800? Ben bang dat de Mi2 deze telefoon er nog zou uitpresteren.

Maargoed even ontopic:
Het is maar afwachten, vind het design te strak voor Xiaomi. En Android 5.0? misschien is dit ergens verward met MIUI v5 of hij staat pas voor Q3 gepland?

Er is volgens mij nog niet veel bekend over Android 5.0 laat staan de impact die dit zal geven.
4-core Cortex A7? Is dat niet behoorlijk een lachertje? Dan zit je qua CPU-prestaties misschien net aan in de buurt van de Galaxy S2... Waarschijnlijk is een ding met zo'n grote accu en dergelijk zuinige (maar prestatieloze) SoC overigens wel qua accuduur fenomenaal.
Deze Xiaomi draait cirkeltjes om die G4, en tegelijkertijd besteld ie ook nog 5 bier voor je. Onvergelijkbaar qua hardware en ik snap dan ook niet waar je die 'meer potentie' op baseert. Er is meer buzz omheen geweest misschien in bepaalde kringen, omdat deze Xiaomi toen nog niet bekend was. En Jiayu heeft een wat betere reputatie qua leverbaarheid, maar daar houdt het echt op.

Ik verwacht overigens wel dat de Xiaomi wat duurder wordt dan de G4. Betere hardware, betere ondersteuning van Miui, hogere resolutie scherm, etc. etc. Hij zou best wel eens $ 350,- kunnen gaan kosten.
Qua updates zit je wel goed (custom roms), ik zou me alleen af vragen hoe het zit met garrantieafhandeling.
Ik zou maar hopen op wereldwijde garantie, een repair center zou er ook vast wat mee kunnen.
@NinTeNdO_FrEaK + @max998 : De meeste smartphones worden binnen de garantietermijn alweer verkocht omdat de gebruiker weer wat nieuws wil. Ik ken in mijn vrienden- en kennissenkring niemand die tot nog toe te maken heeft gehad met een toestel dat er plotseling mee ophield (tenzij ze 'em zelf hadden gesloopt).

Ik denk niet dat je je al te veel zorgen moet maken om een hoog uitvalspercentage. Wat ik belangrijker vind zijn regelmatige updates voor Android.

Die skin die Xiaomi er op zet is waarschijnlijk het eerste dat ik zou verwijderen en zou er een stock-Android opzetten. Natuurlijk is het ook aan te raden om vooraf even uit te zoeken of en welke custom roms er te krijgen zijn. Zo weet je tenminste waar je aan toe bent. Ook kun je na de release forums doorspitten om te kijken hoe de ervaringen zijn.

Het is eigenlijk altijd beter om eventjes te wachten en wat recensies door te lezen alvorens tot de koop over te gaan.
Wauw, wat een specs!
Alleen hoop ik dat iemand me kan vertellen of de high end Chinese toestellen ook echt aan
onze 'westerse' eisen voldoen. Je hoort namelijk vaak dat tablets, telefoons en ander meuk snel kapot gaan. Of van minder dure materialen zijn gemaakt waardoor ze het minder lang volhouden.

Als dit toestel stevig is, snel draait en een beetje goed ondersteund gaat worden op XDA,
heb ik er geen moeite mee om hem te halen!
Ik ben zelf een half jaartje de gelukkige eigenaar van een JiaYu G3. De behuizing is naar mijn idee inderdaad net iets kras gevoeliger dan zijn Europese broertjes.
Maar dit doet, naar mijn mening, onder aan de prijsverhouding.
Voor 150 euro loop je hier rond met een budget Android 2.3 telefoon.

Ik wil je wel waarschuwen voor de XDA-development voor dit soort telefoons. Dit kan zeer mager zijn.
Het zijn toch een stuk minder bekende telefoons. Voor de G3 is er in ieder geval geen apart forum.

[Reactie gewijzigd door jarrin op 21 maart 2013 15:46]

Jammer van de grootte. Ik ben nu enorm tevreden met mijn Mi-2, maar moest echt even wennen aan de wat mij betreft net te forse telefoon. Nu ben ik er echter aan gewend, maar heb al wel voor mezelf besloten dat dit formaat toch ECHT de limiet is. Jammer dat ook Xiaomi overgaat op de belachelijke formaten....
Mooi om te zien dat Xiaomi met de rest mee gaat door hun flagship toestel gelijkwaardig aan menig flagship van een A-merk fabrikant uit te rusten. Van miui moet je houden en zo ja dan heb je een betere ondersteuning dan bij menig A-merk. Het enige nadeel is dat ie gewild is in het thuisland China en hier in het westen. Kortom, zolang Xiaomi de overweldigende vraag niet zoals Apple/Samsung doen aan kan, maar exemplaren beperkt beschikbaar blijft stellen in het begin, dan kan je lang wachten.

Voor iedereen die dit formaat teveel van het goede vinden, je kunt nog altijd de Mi-Two kopen of wachten op de Xiaomi Mi-2s die vast als opvolger verkocht gaat worden!
Hmm kwa uiterlijk ziet het netjes uit. Hoevel weegt ie ook al weer incl de mega accu??
hoop dat er ook een mi2 plus o.i.d. komt wat er nu ook is. gewoon de mi2 met verbeterd 4,3 inch scherm (720) snapdragon 800 en 2gb ram.en een mooier design (unibody) van alluminium en goede camera. Als dat uit zou komen is het gewoon een instant buy..
Zal nog wel even duren voordat deze uitkomt dan, zowel de Snapdragon 800 als Android 5.0 zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee