Xiaomi toont opvallend vormgegeven wifi-router

De Chinese firma Xiaomi zal zijn productportfolio voor de consumentenmarkt verbreden met de introductie van een router. De nog naamloze router heeft een opvallende vormgeving gekregen en lijkt op de nieuwe Mac Pro-modellen van Apple.

Xiaomi is met zijn oprichting in 2010 nog een jong bedrijf maar groeit zeer snel en is goed voor een miljardenomzet. Het bedrijf heeft tevens een steeds breder aanbod aan consumentenelektronica. Zo maakt het bedrijf inmiddels smartphones in diverse prijssegmenten, maar Xiaomi produceert ook hdtv's en het verkoopt via het web e-books. Inmiddels is het bedrijf ook van plan om de markt voor netwerkapparatuur te betreden met de introductie van een opvallend vormgegeven router.

Er zijn nog vrijwel geen technische details bekend over het nog naamloze model, maar de router zou over dualband-technologie beschikken. Xiaomi heeft echter de router een behuizing gegeven die met zijn ronde vormen geïnspireerd lijkt op de nieuwe Mac Pro-modellen van Apple. Xiaomi heeft nog geen prijs bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat de router vanaf 19 december te koop zal zijn.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

20-11-2013 • 19:33

51 Linkedin

Submitter: Fransfb

Reacties (51)

51
50
33
6
1
12
Wijzig sortering
Als het apparaat al ergens op lijkt is het de mybook series van western digital....moet nou echt alles tegenwoordig op spullen van Apple lijken ofzo? Is Apple tegenwoordig de uitvinder van een rond afgewerkt vierkant sinds 100den jaren geleden?? Uitvinder van het wiel werkte zeker ook voor Apple? Als je de bijbel hebt gelezen is trouwens alles de schuld van appel maar goed. Lekker suggestief stukje tekst weer hoor, laat aub voortaan het gespeculeer over aan de lezers en hou je aan de feiten ipv geadverteerde tekst neer plakken ofzo. Zo vermoeiend dit.
Precies... Slaat 3x nergens op
Ik hoop dat Tweakers jou reactie leest en dat je nog veel +3'tjes erbij krijgt. Klaarblijkelijk kunnen meer lezers zich vinden in hetgeen wat je schrijft dat dit toch wel een dieptepunt is van tweakers.net. Er is niets mee mis om een referentie te geven maar iedere keer weer Apple gaat toch wel erg ver met generieke designs, laat staan dat dit niet eens op Apple lijkt maar eerder een WD externe hd. Schandalig, suggestief en gewoonweg tweakers onwaardig.

Misschien dat wie dit ook geschreven heeft de website van Xiaomi wilt bekijken hoe de andere producten eruit zien. Ja ze lenen zeker qua design van de Westerse bedrijven maar laat dit nou net niet Apple zijn. Treurig gewoonweg en ook meer typisch dat tweakers meer zijn weg lijkt te zoeken naar de doorsnee website lezers ipv wat tweakers ooit zich op richte, tweakers namelijk. Enthousiaste computer gebruikers die graag met hun vingers in hun systeem zitten en graag het nieuwste willen weten en zelf zeer goed op de hoogte zijn.
Volgens mij lijkt een D-Link 850/860/868 veel meer op een Mac Pro dan dit ding van Xiaomi.
De Mac Pro lijkt op de D-Link modellen zal je bedoelen zeker? Ze maken ze al in die stijl sinds een paar jaar. Los daarvan lijkt dit xiaomi geval dus inderdaad in de verste verte niet op een Mac Pro dus waarom dat nou in hemelsnaam breed uitgemeten in de tekst moet volg ik totaal niet. Het is compleet irrelevant ten aanzien van het eigenlijke nieuws.

[Reactie gewijzigd door Clubbtraxx op 21 november 2013 00:50]

Ook goed. Iig, de een lijkt op de ander en niet op Xiaomi :).
Apple mocht willen dat het in China dezelfde cijfers haalt als Xiaomi, wat een ongegronde vergelijking zeg. Tof dat Xiaomi z'n markt verbreedt, jammer dat het op een on-Tweakers manier gebracht wordt.
Xiaomi heeft echter de router een behuizing gegeven die met zijn ronde vormen geïnspireerd lijkt op de nieuwe Mac Pro-modellen van Apple.

Zijn jullie op de redactie een weddenschap aan het houden wie het vaakst apple kan zeggen in een artikel ofz, dit is het zoveelste artikel waar even snel apple tussen door komt, je kunt toch ook zeggen Xiaomi heeft echter de router een behuizing gegeven die met zijn ronde vormem geïnspireert lijkt op de prullenbak naast mijn bureau? of lijkt dat niet interressant genoeg?
Het ziet er uit als een lomp ding, iemand die enig perspectief bied? Mag het nog zo mooi ontworpen zijn, maar dat soort dingen wil je toch juist uit het zicht hebben lijkt me...
Op deze Italiaanse website vond ik een foto die de achterzijde toont, de connectoren:

http://www.tuttoandroid.n...iwifi-router-wifi-157883/

Op basis daarvan zou ik zeggen dat deze zo'n 165mm hoog is.

Verder zijn er websites die suggereren dat de router $99 gaat kosten, maar dat voelt allemaal hoogst speculatief. Naamloos lijkt de router niet te zijn, tenminste: Miwifi is toch gewoon de naam, nietwaar?
Maar 2 internet aansluitingen? (exclusief WAN poort) Gaat hem niet worden bij ons in huis, wij hebben er minimaal 4 nodig (3PC's, 1 NAS), een switch is ook geen optie, geen ruimte voor.

Design vind ik wel mooi en zoals ZeroController onder mij zegt vind ik het ook wel op een WD My Book Live lijken, die hebben we namelijk zelf ook.

Dat wordt dus afwachten op specs en prestaties, maar ik denk persoonlijk dat 2 ethernet poorten te weinig is voor een moderne huis tuin en keuken router. (De meeste mensen willen niet ook nog een switch)
Met desktopcomputers in een neerwaartse spiraal, hoeveel wired devices heeft een gemiddeld gezin nog? Ik vraag het maar even, want ik ben zelf natuurlijk geen gemiddeld gezin, maar een Tweaker (en zou dus zelf ook niet uit de voeten kunnen met twee LAN-aansluitingen).
Wanneer men ook nog consoles of smart-televisies in acht neemt gaat de hoeveelheid wired devices wel omhoog. Hoewel deze ook gewoon via WiFi verbinding kunnen maken is het misschien toch te prefereren om deze met de kabel aan te sluiten.

Overigens ben ik wel een beetje geïnteresseerd in deze router, maar ik vraag me eigenlijk toch ook wel af hoe belangrijk het design is van een router, aangezien de meeste moderne huishoudens deze toch in de meterkast hebben staan. Nu hebben mijn ouders nog met adsl verbinding en deze komt toevallig in de woonkamer naar boven, dus staat de router zelf ook in de woonkamer, waardoor het design wel weer een factor kan gaan spelen.
Met desktopcomputers in een neerwaartse spiraal, hoeveel wired devices heeft een gemiddeld gezin nog? Ik vraag het maar even, want ik ben zelf natuurlijk geen gemiddeld gezin, maar een Tweaker (en zou dus zelf ook niet uit de voeten kunnen met twee LAN-aansluitingen).
Console, IPtv, mediaplayer, TV
Server ( NAS ), evt extra AP omdat boven het wifi niet werkt

Dat is bij enkele mensen hier in de buurt, die geen verstand hebben van die apparatuur, en vertrouwen op mij, en andere adviseurs
Tegenwoordig worden in veel nieuwbouwhuizen ( ook voor non-tweakers ) de optie voorgelegd om op elke kamer een UTP aansluiting aan te leggen.

( was best een leuk gezicht, de overbuurman die wanhopig stond te kijken naar een bos kabels die in de meterkast kwamen ... is dat voor internet ? )
* FreshMaker zou die optie ook gelijk genomen hebben
Met desktopcomputers in een neerwaartse spiraal, hoeveel wired devices heeft een gemiddeld gezin nog?
Wel, smart tv's, consoles zijn er een paar voorbeelden, maar met zoveel devices in huis gaan den mensen ook bij thuisgebruik al naar NASsen ed.
Daarbovenop, met nieuwe bebouwingen heb je toch graag minstens 1AP per verdieping.
4 wired poorten lijkt me hedendaags eigenlijk een absoluut minimum.
Gezien dat Xiaomi ook een TV wil uitbrengen onder de naam MiTV is dit wel aannemelijk ja.
Ha, nu dat je die connectoren kan zien, dan is zie je pas dat de behuizing best wel klein is, gelukkig. Mooi kastje wel.
Ik vind het anders innovatief om een keer een ander ontwerp op de markt te bieden dan het standaard. Ik vind hem best leuk eruit zien eigenlijk :D
Innovatief? Eerder creatief. Innovatie heeft er niets mee te maken. Het plastic van de behuizing is gewoon anders gebogen als standaard. Voor een router redelijk useless. Tenzij je 'm op de eettafel zet. Ik heb die dingen het liefst zo vierkant mogelijk. Je hangt ze op of zet ze neer in een kast met een bos draden erin. Van enig design is achteraf niets meer over, dus verloren moeite. Kost alleen maar geld. Stop dat in een handige feature of betere chips, niet in een omhulsel...
Dat "omhulsel" waar jij het over hebt draagt echter wel bij aan de kwaliteit van het netwerk aangezien de antenne's daarin verwerkt zijn. Hoe meer ruimte voor antenne's hoe beter er een array kan worden gemaakt om de signalen elkaar te laten versterken.
Dat "omhulsel" waar jij het over hebt draagt echter wel bij aan de kwaliteit van het netwerk aangezien de antenne's daarin verwerkt zijn. Hoe meer ruimte voor antenne's hoe beter er een array kan worden gemaakt om de signalen elkaar te laten versterken.
Geweldig .... zo'n omhulsel ....
imo is het niet innovatief, maar gewoon een product met een ander jasje.
Soms kan dat idd prima zijn, maar deze is het ( voor mij ) net niet.

Een innovatie op de thuis / prosumermarkt zou ik liever naar meer LAN poorten zien gaan.
De huidige 4 poorten ( deze heeft er zelfs maar 2 ) zijn tegenwoordig een beetje te weinig.
Een router met 8 poorten zou ( wederom voor mij ) handiger zijn.

Nu hangt er een modem -> router/ap -> 8p switch in de meterkast, en op de volgende etage weer een 8p switch.
Ik heb er 3 antenne's op staan. Werkt ook goed.
Daarnaast kan innovatie óók een nieuw omhulsel zijn. Het kan helpen in het design van een huis of op een andere wijze een voorkeur krijgen. Innovatie is niet per se gebaseerd op nieuwe functionaliteit.

Laten we het voorbeeld van een pil nemen. Een pil in driehoek vorm maken in plaats van een rondje, is een voorbeeld van innovatie. Geen radicale... maar de pil wordt beter herkenbaar voor mensen die hem moeten slikken. zodoende kan een nieuwe vorm, of zelfs een nieuwe kleur toch echt een innovatie zijn. Dit zou onder het naampje incrementele innovatie vallen.
Western Digital My Book design lijkt het wel
Precies, een Mac Pro zie ik er niet in, maar een MyBook wel
Dat had ik dus ook, hé! Een MyBook!

wat mij we opvalt is dat telkens als een Chinees bedrijf iets uitbrengt er altijd mensen zijn die zeggen dat het design is gekopieerd, ik vind dit wat flauw, als het product maar oké is, want daar draait het toch om?
Xaomi staat bij mij alleen bekend vanwege de (erg mooie!) MIUI custom Android roms waarin ze pogen - en aardig slagen - om het beste van Android en iOS samen te brengen: http://en.miui.com/

Grappig dat ze blijkbaar ook hardware maken!

[Reactie gewijzigd door _eXistenZ_ op 20 november 2013 19:43]

Ik zou zeggen: lees je eens in op GoT. Heeft mij destijds geholpen te kiezen tussen deze en andere Chinese toestelmakers en uiteindelijk overtuigd van de aanschaf.
Xiaomi heeft echter de router een behuizing gegeven die met zijn ronde vormen geïnspireerd lijkt op de nieuwe Mac Pro-modellen van Apple.
Serieus? Voegt dat ene zinnetje nou zoveel toe dat het in het artikel moet? Ten eerste lijkt dit apparaat totaal niet op de nieuwe Mac Pro en ten tweede zijn er wel meer afgeronde apparaten te vinden. Mij doet het eerder denken aan een stijlvol koffiezetapparaat, maar dat wil niet direct zeggen dat Xiaomi zijn inspiratie uit de Nespresso-catalogus gehaald heeft.

Dat zinnetje raakt wat mij betreft kant noch wal.
het valt me op dat tweakers in het algemeen alleen maar referenties naar Apple brengt, ook met de huawei P6 werd gelijk naar de vormgeving van een Iphone verwezen.
Idd. Die zin is gewoon vragen om een troll-poll op tweakers :D
Apple fanboys, kom er maar in!pakt popcorn en gaat rustig toekijken...

OT: Deze kast had ik wel willen zien om de PS4, eindelijk een keer iets anders dan dat blokkerige, al had de PS3 ook een ronde bovenkant- die nieuwe is imo echt veel te hoekig (wel een beetje retro, dat dan weer wel.)
Knap kastje, mooi blauw ledje onderin. Zou ook een mooie ITX of thin-client kast zijn, in ieder geval niet misstaan op mijn bureau.

[Reactie gewijzigd door johncheese002 op 21 november 2013 00:29]

het doet mij een beetje denken aan 2 dlink beams aan elkaar. t heeft wel wat als ze niet te groot zijn. ben wel benieuwd of er veel worden geproduceerd, als we kijken naar hun telefoon tak is dat rampzalig weinig al jaar en dag slecht verkrijgbaar. tevens ben ik beniewd naar de prestaties en hoe ze omgaan met onze data (zoals de lg smart tv's deze dagen doen).
Wellicht ziet Dimitri Reijerman overal Mac spullen als ze zwart zijn en een blauwe led hebben

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee