Gerucht: HTC werkt aan 5,9"-smartphone met Snapdragon 800-soc

HTC zou een grote smartphone in de planning hebben die beschikt over een 5,9"-scherm met resolutie van 1920x1080 pixels. Tevens zou het apparaat beschikken over de high-end Snapdragon 800-soc van Qualcomm.

Dat claimt de persoon achter het Twitter-account @Evleaks, die het gerucht op de site TheUnlockr publiceerde. @Evleaks bleek in het verleden vaker als eerste informatie te hebben over onaangekondigde smartphones. Het toestel, dat door zijn grootte zowel als smartphone als tablet kan worden gezien, zou de codenaam T6 hebben. De Snapdragon 800-soc die in de behuizing zou draaien doet zijn werk op 2,3GHz. Er zou 2GB ram aanwezig zijn en 16GB opslaggeheugen, dat in tegenstelling tot eerdere HTC-smartphones wel uitbreidbaar is met micro-sdkaartjes.

Voor foto's heeft HTC een UltraPixel-camera ingebouwd met een onbekend aantal megapixels. Het UltraPixel-principe werd door HTC geïntroduceerd bij de One, het huidige Android-vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant. Daarnaast is er een 2.1-megapixelfrontcamera aanwezig voor videobellen. De accu heeft een capaciteit van 3300mAh.

De software zou gebaseerd zijn op een Android-versie uit de nog onaangekondigde Key Lime Pie-serie. Mogelijk gaat het om Android-versie 5.0 waar Google naar verluidt al enige tijd aan werkt. Overigens zou de internetgigant van plan zijn om eerst op 10 juni nog Android 4.3 aan te kondigen, die nog in de Jelly Bean-reeks moet uitkomen. Over het OS van Google heeft HTC zoals gewoonlijk zijn eigen Sense-skin gelegd.

HTC zou van plan zijn om een touchscreen-pennetje bij te leveren die over een dunne punt beschikt. Ook zou de fabrikant werken aan een hoesje dat beschikt over een eigen accu met een capaciteit van 1250mAh. Tenslotte zou er op de achterkant een vingerafdruklezer zijn ingebouwd; daarmee kan het toestel ontgrendeld worden zodra deze door de gebruiker wordt vastgepakt.

Met de T6 lijkt HTC de concurrentie aan te willen gaan met de grote smartphones van Samsung, zoals bijvoorbeeld de Galaxy Note-serie en Galaxy Mega. De afgelopen tijd is de vraag naar 'reuzensmartphones' toegenomen. Vooralsnog is onduidelijk wanneer HTC het toestel met de codenaam T6 wil aankondigen.

HTC T6 specs

Door RoD

Admin Mobile

30-05-2013 • 23:50

44 Linkedin

Reacties (44)

44
42
27
2
0
0
Wijzig sortering
Echt dafuq...
5.9 inch ?

Word dat niet een beetje te erg ? moeten ze niet misschien gaan kijken naar de manier hoe de interface naar de gebruiker gebracht word?
Je kan namelijk wel blijven door gaan tot dat heel de wereld rond loopt met tablets die ook kunnen bellen.

Google glass is een leuke manier om de interface op een andere manier naar de gebruiker te brengen maar dat is het niet echt, ik zit meer te denken aan een soort van hologram achtig iets.

Beetje zoals dit http://www.youtube.com/watch?v=oG3tLxEQEdg het is een concept en zeker niet iets voor deze tijd, meer van de toekomst.
Maar ze moeten wel naar dit soort manieren van interface gaan want de schermen worden nu wel echt te groot.
dat in tegenstelling tot eerdere HTC-smartphones wel uitbreidbaar is met micro-sdkaartjes
De HTC One heeft ook een microSD slot en zelfs Dualsim, alleen de versie die in Europa en de VS wordt verkocht niet.
http://www.youtube.com/watch?v=lgff0tOR1zM
Is dit de eerste telefoon die aangekondigd wordt met Key Lime Pie?
Vooralsnog is er geen nieuws over een Nexus telefoon met Android 5 voor zover ik weet?
Het is in ieder geval niet het eerste "aangekondigde" toestel die naar verluid gebruik maakt van de Snapdragon 800 SOC. De Xiaomi Mi3, LG D801, ZTE Grand Memo V9815 (international edition), Sony Xperia "Honami" en Samsung Galaxy Note III gingen HTC bereids voor op dat gebied.

http://en.wikipedia.org/w...on_chip%29#Snapdragon_800

Wel is het afwachten welk toestel het eerste uit zal komen. De Mi3 zou later dit jaar uit moeten komen, net als het nieuwe vlaggenschip van Sony. In september loopt mijn contract af; het zou leuk zijn als ik dan een van die toestellen uit kan kiezen.

Of ik voor een HTC ga weet ik nog niet. Het ligt er helemaal aan of er ditmaal wél gebruik gemaakt kan worden van een micro-SD kaartlezer. Aangezien de recente toestellen van HTC deze functionaliteit niet hebben (en bovendien niet over een verwisselbare accu beschikken) vind ik het geen interessante toestellen om aan te schaffen.
Er zou 2GB ram aanwezig en 16GB opslaggeheugen, in tegenstelling tot eerdere HTC-smartphones wel uitbreidbaar is met micro-sdkaartjes.
Overigens, en da's meer als reactie op steefmek, is HTC wel vlot met het uitbrengen van nieuwe Androidversies op nieuwe telefoons. Oudere telefoons updaten is m.i. wat anders en wat dat betreft heb je misschien wel een punt. Al geloof ik niet dat een Samsung bijv dat het afgelopen jaar veel beter heeft gedaan.

Edit: raar.. deze reactie was bedoeld om onder Titan_Fox te eindigen.

[Reactie gewijzigd door Dahwe op 31 mei 2013 11:44]

Boeie, ben benieuwd welke van die fabrikanten als eerste in de winkels in Nederland ligt. Aan aankondigingen hebben wij niks.
Zoals het eruit ziet komt 4.3 Jelly Bean eerst uit en aangezien HTC niet heel snel is met het doorvoeren van updates lijkt me het sterk dat dit toestel KLP zal runnen (als dit toestel daadwerkelijk uitkomt natuurlijk).

[Reactie gewijzigd door steefmek op 30 mei 2013 23:59]

Hopelijk zal het qua design in dezelfde lijn als de HTC One liggen. HTC heeft zeer lang gezocht naar innoverende ontwerpen en elk jaar had je wel iets anders waarmee ze op de proppen kwamen, die vaak ook terug flopte waardoor ze naar iets anders op zoek gingen. Met de One hebben ze nu (eindelijk) een schot in de roos gedaan. Zorgen dat ze dit zo aanhouden.
Ben ik het niet met je eens. HTC highend toestellen zijn vrijwel altijd van sublieme bouwkwaliteit. Echt super in vergelijking met de concurrentie. De HTC stijgt natuurlijk verre weg boven uit maar de X serie was al super ? en wat dacht je van de sensations & evos..Allemaal goed en betrouwbaar gebouwd. Samsung kan daar nog een hoop van leren als je het mij vraagt.
2.3Ghz Quad? Dat is zo'n beetje een laptop van een paar jaar terug, dat is eerder daar naartoe gegroeid dan ik had gedacht. Aan de andere kant is dit dan ook zo'n beetje een "tablet-sized" apparaat.

6~7" vind ik voor een Tablet een mooie maat. Als telefoon zie ik dit niet zo zitten, maar daar zal ik maar over ophouden, dat wordt oud.

Hoop maar dat de videochip zeer sterk wordt, zeker gezien hoe intensief sommige games al zijn op 720 voor sommige toestellen.
Een tip voor Android 5: lagere resolutie voor games instelbaar mogelijk maken.
Hier Issue-report.
@Soldaatje : Ik denk dat je er meer aan hebt als ze zowel Android als de games in kwestie beter optimaliseren voor de beschikbare hardware.

Door dergelijke opties toe te voegen kan de ervaring een stuk minder worden. Meer opties zorgt voor meer onduidelijkheid en meer dingen die je fout in kunt stellen. Het schaadt de overzichtelijkheid ook.
Ligt dat niet meer bij de game?
Ik kon met mijn game bijvoorbeeld prima render-to-texture doen op een texture van de helft van het scherm groot. Alleen de uiteindelijke fillrate is dan de volle resolutie, maar schalen moet je toch.

Verder, 4x2.3 GHz lijkt mij toch wel een stuk sneller dan de 1.6 GHz x86 single core waar ik hier op moet werken. Interessante ontwikkeling. Ik denk dan ook dat het concept van ubuntu op je smartphone zoals ze dat nu voor ogen dan ook wel gaat worden. Het docken en je hebt een PC gedeelte bedoel ik dan. Met dit soort snelheden wordt het dan echt een bruikbare optie om het gelijk als werk (word, excel, programmeer tools) PC te gebruiken!
Qua frequentie zit het inderdaad op het niveau van moderne laptops, maar het is wel een andere processor architectuur (ARMv7) dan de doorsnee laptop (x86); een stukje zuiniger, maar wel trager als je het puur 1 op 1 met elkaar vergelijkt.
Een stuk trager wel te verstaan. Het is een compleet andere, stuk kleinere instructieset.
Wel opvallend dat er volgens het artikel meer interesse is in grotere telefoons. Ik dacht dat de maximale afmeting wel was bereikt voor wat praktisch is maar misschien vindt er een soort gebruiksshift plaats.
Tenslotte zou er op de achterkant een vingerafdruklezer zijn ingebouwd; daarmee kan het toestel ontgrendeld worden zodra deze door de gebruiker wordt vastgepakt.
Als dit in de praktijk goed werkt zou dit een hele handige functie zijn. Zal wel een flink oppervlakte moeten zijn om in de praktijk ook daadwerkelijk functioneel te zijn zonder dat je hiervoor je vinger op een specifieke plek moet plaatsen.

Het formaat vind ik zelf net als de Note nutteloos, te klein voor een tablet en te groot voor een telefoon. Wellicht een gooi van HTC naar het succes van de Note?
@naaitsab : Het probleem met dergelijke fingerprint readers is dat ze over het algemeen niet bepaald nauwkeurig zijn. Ze hebben dat een poos geleden eens getest bij Mythbusters. Je hoeft op zich geen hele rare dingen te doen om zo'n lezertje voor de gek te houden.
Voor de meeste mensen hoeft het ook niet zo veilig te zijn. Zelf heb ik een unlock pattern voor mijn HTC die ongelofelijk simpel is. Ik heb namelijk geen zin om steeds een ingewikkeld patroon te moeten tekenen als ik moet wachten tot het stoplicht groen wordt. Een vingerafdrukscanner zou mij hetzelfde gemak kunnen geven, en een veel betere veiligheid dan zou patroontje.

Ik vraag me alleen af of die vingerafdrukscanner ook geschikt zijn voor linkshandige, als ik hem als linkshandige niet kan gebruiken is dat heel erg onhandig.
Het gaat erom dat je een makkelijke ontgrendeling hebt. De patronen en dergelijke krijg je ook binnen 10 tellen eraf door de settings te resetten. Dus ik vind de vingerprint wel een leuke toevoeging, beter dan dat je bij elk bericht die je ontvangt eerst een code moet invoeren waar jealsnog omheen kan als het moet.

Dat mythbusters eromheen kan is leuk, maar om elke toevoeging af te kraken keer op keer gaat nergens over ..
@JeroenC : Nou ja, ik heb nu niet zo iets van "goh, kon dat ontgrendelen maar makkelijker". Zo vaak ontgrendel ik mijn toestel ook niet. Even op de powerknop aan de zijkant + pincode intoetsen. Zo'n fingerprint reader maakt het allemaal weer veel te omslachtig. Bovendien draagt het amper wat bij aan de veiligheid en verpest zo'n ding ook het design van het toestel.
Kijk dat is nu interessant! HTC had al de Flyer, maar dat was in 2011 toch niet zo'n succes. Nadien heeft Samsung met de Note serie meer succes gehad, dus logisch dat HTC het nog eens probeert.

Met de volgende zin ben ik het niet helemaal eens:

"Met de T6 lijkt HTC de concurrentie aan te willen gaan met de grote smartphones van Samsung, zoals bijvoorbeeld de Galaxy Note-serie en Galaxy Mega."

Met deze specs heeft de T6, behalve het formaat, niets te maken met de Mega. Die laatste heeft veel mindere specs, zeker de 5,8" variant, en ik vermoed dan ook dat de prijs niet helemaal vergelijkbaar gaat zijn.
Ik zie liever eens wat meer Android phones met een Fysiek Qwerty toetsenbord en/of wat kleinere toestellen met een scherm van 4"-4.65" met vergelijkbare specs, want tegenwoordig hebben enkel de Oversized telefoons nog die over High-end Specs beschikken.

[Reactie gewijzigd door wou5er op 31 mei 2013 00:20]

Klinkt goed! Denk dat dit m'n nieuwe phone wordt; lekker groot voor filmpjes en vooral uitbreidbaar geheugen... Een 8 UltraPixel camera zou perfect zijn en gorillaglass 3, ook voor de cameralens.
Anoniem: 18453
31 mei 2013 07:24
Zal hier standaard een bluetooth headset bij zitten? , ik zie mij niet zo'n plaat tegen mijn hoofd houden.
En de batterij zal ook richting de eeste mobiele telefoons gaan :)
http://3.bp.blogspot.com/...s1600/first+car+phone.jpg
Ik heb net een Galaxy S3 en dat is het maximale formaat voor een telefoon voor mij.
Zal hier standaard een bluetooth headset bij zitten? , ik zie mij niet zo'n plaat tegen mijn hoofd houden.
Misschien omdat jezlf bekijken met een plaat voor je kop wat lastig is :P

Maargoed, ik snap het probleem echt niet, als er mensen zijn die dat wel fijn vinden wat is er dan mis met het toestel? Een klein toestel is ook niet voor iedereen weggelegd...
Het toestel, dat door zijn grootte zowel als smartphone als tablet kan worden gezien, zou de codenaam T6 hebben
Het betreft hier dus geen smartphone maar een phablet, zeker gezien het meegeleverde pennetje. Logisch dat HTC hier mee komt, aangezien Samsung ook veel succes heeft met de Note-serie. Dat dit toestel van HTC op een Snapdragon 800 draait is mooi meegenomen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee