Sony introduceert Xperia T3 met 5,3''-scherm

Sony heeft dinsdag de Xperia T3 geïntroduceerd. De smartphone beschikt over een 5,3''-beeldscherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Volgens Sony zal de T3 eind juli wereldwijd verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit en paars.

De Xperia T3 beschikt, net zoals de T2 Ultra, over een Qualcomm Snapdragon 400. Deze soc beschikt over vier Cortex A7-processorkernen op 1,4GHz en een Adreno 305-gpu. Het toestel biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van 4g. De T3 meet 151 x 77 x 7mm en weegt 148 gram. Volgens Sony is de telefoon daarmee de dunste 5,3''-smartphone op de markt. De T3 beschikt over een roestvrijstalen frame en een ips-scherm dat 1280x720 pixels telt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De T3 biedt 8GB aan interne opslag. Deze is uitbreidbaar met 32GB middels een micro-sd-kaart. De batterij van de smartphone heeft een capaciteit van 2500mAh, dat volgens Sony leidt tot een stand-by-tijd van 688 uur. Aan de achterzijde is een 8-megapixelcamera te vinden die tevens kan filmen met resoluties tot en met 1080p. De camera aan de voorzijde is een 1,1 megapixel-type. Softwarematig draait het apparaat op Android 4.4. De Xperia T3 zal vanaf eind juli in Nederland en België verkrijgbaar zijn voor 329 euro.

Door Taco Blauw

Stagiair

03-06-2014 • 11:18

78 Linkedin

Reacties (78)

78
75
20
4
0
48
Wijzig sortering
Goed om te zien dat hier weer een IPS paneel gebruiken. Verder zien de specificaties er goed voor de gevraagde adviesprijs. Vergeet niet dat deze vrij snel al zal zakken. Dan heb je, wat ook op gaat voor de adviesprijs, een zeer chique toestel met goede specificaties voor een midrange prijs. Dus al met al top van Sony
IPS is geen garantie op succes. Vorige IPS schermen van Sony hadden bijvoorbeeld belabberde kijkhoeken.
waren pva schermen geen ips
De camera lens lijkt net een beetje uit te steken. Als dat in het echt ook zo is dan is dat naar mijn idee een slechte design keuze. Blijft hij altijd net steken als je hem in je broekzak wil stoppen...
Ik denk dat de zilveren ring een beetje uitsteekt. Maar dat zal een paar millimeter zijn, niet iets wat makkelijk blijft steken denk ik. Dit zal vast te maken hebben met het fenomeen wat de Xperia Z1 compact ook heeft. Dat het licht van de flitser bij het maken van een foto, direct op de sensor terecht komt. Wat resulteerd in vage blauwe foto's in de nacht.
Ik denk om de batterij te sparen met het grote scherm.

2500mAh voor een 5,3" scherm is zeer bescheiden, dan wil je geen high-res met veel pixels om stroom te voorzien want dan trek je het geen halve dag.
Ja dat denk ik ook... wel raar want de LG G2 heeft gelijksoortige afmetingen, een 3000mAh batterij, 1080p scherm en gaat wel zeker een dag mee.
Aha.. ik wist niet dat 720P laag was, dus in jouw ogen:


Alles onder 720P: Antiek
720P: laag
1080P: Normaal
QHD: Hoog

Of is QHD al normaal inmiddels?
Oh lastig hoor dat ik mijn mening verkondig en jij je er niet op je gemak bij voelt...

Ik ben van 320x480 naar 640x960 naar 1920 x 1080 gegaan. Bij een 5 inch en hoger scherm vind ik een resolutie als 720p laag.

Zoals @DrWho1 al aangeeft is de lage resolutie mogelijk om batterij te besparen. Het geeft mij het gevoel dat Sony haar technologie niet helemaal op orde heeft. De LG G2 heeft in een gelijksoortige behuizing een 3000mAh batterij, gaat wel degelijk langer mee dan een dag en heeft een 1080p scherm.

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 3 juni 2014 12:08]

Sony technologie niet op orde? De Sony z2? Full hd scherm en een zeer lange standby tijd en ook gebruiks tijd. Ik kom met zwaar gebruik makkelijk de dag door en heb dan nog zeker 30%over.
G2 van LG is ook een andere klasse dan deze midrange telefoon. Dus een beetje scheve vergelijking van je.

[Reactie gewijzigd door kitesurfer82 op 3 juni 2014 12:51]

Goed punt, de vergelijking is niet gelijk. Het midrange en high-end aspect had ik niet gezien.
de LG G2 is dan ook een high end model, de T3 is een midranger
Aha.. ik wist niet dat 720P laag was, dus in jouw ogen:


Alles onder 720P: Antiek
720P: laag
1080P: Normaal
QHD: Hoog

Of is QHD al normaal inmiddels?
Mooi hoe jij kan voorspellen hoe iemand denkt.
Als middenklasser kan de prijs zo gepaster worden gehouden. Bovendien is het beter voor de accu en de grafische prestaties.
Is het iemand ooit weleens gelukt zo'n standby tijd van 688 uur te halen? :+
Als je alles uitzet en niets met het ding doet wellicht... :)
Met een goedkope chinese telefoon zat ik zonder SIMkaart op ongeveer 20 dagen. Ook wifi uit. Alleen dagelijks even kijken hoe veel batterij hij nog had. Was met quadcore MTK processor.
28 dagen?
Het zou haalbaar moeten zijn:
Na bijna 9 dagen in standby en ingeschakelde Wifi zat ik op 55%:
Dat zou ongeveer 18 dagen zijn tot 0%
Als je Wifi uitschakelt en batterij op saving mode zet, bestaat de kans dat hij dicht in de buurt komt van 1 maand standby.

http://ic.tweakimg.net/ext/va/855426.png

Xiaomi Hongmi/Redmi van 6 maanden oud, de opvolger de Redmi1s is een directe concurrent, maar dan voor 160 euro incl verzendkosten.
Oude HTC Desire, die zat na 15 dagen standby nog steeds op 99% Na 30 dagen stond die op 97% en toen heb ik het maar opgegeven :p

Weliswaar zonder wifi en simkaart dus je kan vragen hoe nuttig het is maar het kan dus wel

thefal vraagt zich ergens wel af waarom HTC niet adverteerde met een standby tijd van 480 dagen, zou wel een stunt geweest zijn :+
Mooi dingetje, prijs kwaliteit verhouding zal wel goed zijn, als we kijken naar de prijs en specs.

Ben ook benieuwd naar de stand-by stand van 688 uur...

[Reactie gewijzigd door Koninkje op 3 juni 2014 11:40]

Voor dat geld heb je ook de Nexus 5 :-s
De Nexus 5 zijn batterij is helaas zwakjes.
Ik snap de meeste fabrikanten niet dat zij niet of beperkt WP8 toestellen uitbrengen, maar wel in de overvolle android markt. Immers Microsift heeft, als ik mij niet vergis, WP8 licentievrij gemaakt...
Ik zou het ook wel een mooie combi vinden als Sony Windows erop zet bij enkele modellen, maar Sony heeft het nu ook al zwaar zat en zal waarschijnlijk niet zo'n groot risico gaan nemen.
Inderdaad Sony heeft het moeilijk op dit moment (tv+laptop) maar ik denk dat zij niet veel kunnen verdienen met Android alleen. Als ik de laatste verkoop cijfers had gelezen dan is het toch voornamelijk Samsung, en in mindere mate LG in de hogere segment en in het midden- en lagere segment zijn de chinese fabrikanten niet te verslaan op basis van "bang for buck..
Ziet er weer goed uit! Ook wel een nette prijs, Sony is goed bezig!
Nette prijs? Volgens mij is er veel betere hardware te krijgen voor deze prijs.
Zolang je maar genoeg zoekt vind je mischien iets wat in de buurt komt, of het is een oud model dat in de uitverkoop is. Maar een nieuw product met deze functies en afwerking wil ik dan wel zien dus geef maar een link van zo'n product.
Alsjeblieft.

En er zijn vast genoeg anderen te vinden.
Dat is een submerk van Oppo. Alles wat ook maar iets met Oppo te maken heeft ben ik allergisch voor, dus dat word hem niet. Waarom niet? Ik heb geen zin om een uitgebreide uitleg te geven, maar in het kort:
-Leugens vanuit Oppo
- Afspraken niet nakomen
-Beloftes niet nakomen
-Color OS is/was een ramp
- Bugs
-OTA werkt voor geen meter
-Censuur op het forum
-Gare software

Enzovoorts. En aangezien ik ervan overtuigd ben dat Opo zich hetzelfde gedraagt als Oppo ( de overeenkomsten zijn onmiskenbaar) ben ik dus ook allergisch voor Opo.
Je punten 1 t/m 3 en 4+5+8 lijken me een beetje in dezelfde categorie te vallen :P

Met 1 t/m 3 ben ik het enigszins eens (wat OPO betreft), ze nemen het soms niet zo nauw. De OPO zal (behalve de Chinese versie) echter Cyanogenmod draaien en ook door Cyanogen onderhouden worden, daarmee vervallen de punten 4, 5 en 8 hopelijk.

Maar goed, weer OT:
Als de de prijs naar 250-275 euro zakt, lijkt me dit een leuke telefoon. Goed, een Moto G zal vergelijkbare prestaties bieden voor een lagere prijs, maar dat zegt ook niet alles. Ik vermoed dat de camera van de Xperia T3 wat beter zal presteren en het grotere scherm zal vast ook wat mensen aantrekken. Het design en de dunheid zullen voor sommigen vast ook wel een meerwaarde hebben. Ik vind de batterij wel vrij klein voor een toestel met een 5,3" scherm, maar dat zal wel inherent zijn aan de geringe dikte.

[Reactie gewijzigd door LukasW op 3 juni 2014 13:08]

Dat benadrukt nog maar eens wat een ramp het was ;) Echt, ik koop nooit meer iets wat ook maar naar Oppo ruikt.
-Leugens vanuit Oppo
- Afspraken niet nakomen
-Beloftes niet nakomen

-Color OS is/was een ramp
- Bugs
-OTA werkt voor geen meter
-Gare software

-Censuur op het forum

Je hebt dus 3 punten, als hij met CM11S uitkomt is de software geen probleem en de leugens moeten we maar afwachten wat het gaat worden, je durft toch niet te stellen dat Sony, HTC of Samsung nooit liegen? (updates, updates, updates)
Nee, maar Sony, Samsung en HTC liegen in elk geval niet zo vol bravoure en zo direct naar de persoon toe. En van de software moeten we nog maar zien, ik geloof niet dat ze door CM ineens van ronduit kut naar ronduit geweldig gaan. Sowieso vind ik CM echt niet zo speciaal.
Maar ze gaan zelf niet van slecht naar goed; ze besteden de software simpel uit aan mensen die het beter kunnen; CM mag dan niet zo speciaal zijn, het is hoe dan ook beter dan Color OS was (wel goede features vergeleken met andere OEMs moet ik zeggen)

Sony/Samsung/HTC beloven zo vaak software updates die er niet komen, ik vind een update uitstellen minder erg dan hem helemaal afzeggen
Nou ja, we zien wel wat het word. Wanneer Color OS werkt is het inderdaad fijn, het werkt alleen vaak niet.

Over updates: Oppo brengt misschien updates uit, maar OTA werkte altijd kut, ze sloopten altijd wel weer features, en het was het gewoon nooit helemaal waardoor je altijd op een oude versie bleef zitten. Ik heb liever dat een bedrijf zoals HTC een keer per half jaar een stabiele update uitbrengt in plaats van zoals Oppo elke maand een brakke update.
Ben het er wel mee eens dat ze wel wat minder vaak updates moger uitbrengen dat ze dan ook wat meer getest zijn en meer features per update hebben; van de andere kant is het ook wel fijn als je op een bugfix of essentiele feature zit te wachten dat je hem dan snel hebt - misschien moeten ze dat verschil maken met stable en beta channels

Moet zeggen dat ik zelf geen last heb gehad van bugs, instabiliteit of features die niet meer werken

Vind het hoe dan ook wel knap dat ze toch goede features hebben vergeleken met de onzin die Samsung meelevert; vooral gezien hoe groot en nieuw Oppo is vergeleken met Samsung
Ze zijn helemaal niet nieuw. Oppo heeft al veel meer smartphones en dumbphones en MP3-spelers gemaakt dan ze op hun website vertellen.
Ook zo high-end? Ik weet wel dat er inderdaad 'typisch' chinese mid-range telefoons maken die het benoemen niet waard zijn; toch blijf ik bij mijn punt dat je van samsung veel meer kwaliteit mag verwachten dan van oppo (niet te vergeten dat samsung ook in z'n algemeen gewoon groot is met z'n wasmachines, koelkasten, TV's e.d.)
Dit ziet er inderdaad uit als een geweldig toestel.
Bij Xiaomi heb je na 2 jaar in ieder geval nog wel software updates. Gewoon via OTA en via de officiële kanalen. Dat is bij Sony helaas niet altijd meer het geval (Xperia S, is nu 2 jaar op de markt, helaas kreeg men er na 1,5 jaar geen update meer op.)

Uiteraard kleven er een hoop risico's aan importeren en dan met name de garantie ervan. Het is maar net wat je voor je telefoon kwijt wilt en kunt zijn.
(de webshop in de link van dbhuis, heeft inmiddels een reparatiehuis in Europa, zodat de garantie soepeler en minder duur zal verlopen. )
Hij zij met deze functies en AFWERKING
En jij hebt hem al eens vastgehad? Xiaomi loopt in geen geval achter met functies of met afwerking. If anything, Xiaomi is meestal beter met afwerking en al helemaal met functies dan de rest.
Heb toch nog altijd meer vertrouwen in een bekend merk als sony, en ben ook bereid voor de naam iets meer te betalen
Xiaomi is in China een stuk groter dan Sony in Europa. Xiaomi is wel een bekend merk, dat weet jij alleen niet ;)
Daar heb ik persoonlijk weinig boodschap aan. In mijn vriendenkring heeft bijna iedereen een sony en ze zijn hier bijna allemaal zeer blij mee, dat overtuigt mij om de volgende keer ook voor sony te gaan. Ik ken persoonlijk geen chinezen, dus heb geen vertrouwen in Xiaomi...

Daarnaast heb ik voor electronica al heel mijn leven sony producten gebruikt: laptops, versterkers, hoofdtelefoons, tv's, gsm's, autoradio, ...
en zolang dit mij bevalt zal ik dat blijven doen
Lol, vergeet ondertussen niet dat 99% van wat er bij jou in huis staat aan elektronica in China gemaakt is, gedeeltelijk dan wel geheel. Jij vertrouwt dus een hele hoop niet ;) Ik zou niet weten waar Sony zijn producten laat maken, maar er is een goede kans dat dit in China is.
Dat was het punt niet, het is niet dat ik de chinezen niet vertrouw, ik ken gewoon niemand die ervaring heeft met xiaomi, waardoor ik het ook niet vertrouw
http://ibuygou.es/

Pak goedkoper, Europese winkel van Ibuygou dus geen importtaxen meer.
Alles wordt vanuit China naar jouw huisadres verstuurd. Ik heb het zelf getest, het is momenteel helaas alleen maar een Spaanstalige portal. Ik heb hierover ook al contact gehad met Celline van IBG.

Je blijft dus vast zitten aan mogelijke douane kosten... Tot op heden heb ik het na 7 bestellingen nog geen een keer hoeven te betalen bij bestellingen via IBG.
Anoniem: 300525
@4619433 juni 2014 11:32
Dat er goedkopere zijn, wil niet zeggen dat dit niet netjes is. Een midrange toestel van goede kwaliteit, voor een midrange prijs. Lijkt me toch netjes
Klopt en dat zijn veelal oudere toestellen die al maanden op de markt zijn.
Of Chinese import, wat ook weer niet voor iedereen is weggelegd natuurlijk.
De Nexus 5 lijkt mij een goed alternatief voor de T3 met overall (veel) betere specs. Hoewel ik me wel kan indenken dat over een paar maanden de T3 al zakt richting de 250 euro en de Nexus 5 nog steeds meer dan 300 euro kost.
Dus ondersteuning zit er niet meer, en met import is het altijd een risico.

Hassle-free een kwalitatief goede telefoon aanschaffen is deze zeker te overwegen. En gezien de adviesprijs zal hij deze voor ongeveer 300 in de winkel liggen. Niet de goedkoopste, maar je kunt hem nog altijd doorverkopen voor een redelijke prijs itt een no-name Aziaat.

Goedkoop is niet altijd goedkoop maar soms duurkoop.
ik snap je punt, alleen dat is zon plastic ding met een laagje glas, als je hier naar kijkt met het "stainless steel frame" Voelt dat dan toch weer net wat degelijker aan. Ik denk serieus dat dit een goede telefoon is, zolang ze er weinig/geen bloatware over heen smeren...
Een uitstekende (niet in de positieve zin van het woord) camera en enorme bezels die niet meer van deze tijd zijn. Ook de resolutie is niet om over naar huis te schrijven op een 5.3".

Maar de prijs is er dan ook wel naar natuurlijk. Een leuke budget phone, maar niet veel meer dan dat. Al vraag ik me af of je voor dit geld niet al veel beters (bijvoorbeeld Oppo) kunt krijgen.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 3 juni 2014 11:34]

Momenteel in bezit van de Xperia SP, en ik moet zeggen dat ik de T3 weinig meer vindt bieden als ik zo naar de specs kijkt. Oke... de processor en scherm zijn van iets betere kwaliteit, maar hoe zit het met het werkgeheugen? Ik mag toch hopen dat dit boven de 1gb is.

Leuke concurrent voor de Chinese markt, maar daarvoor vind ik hem niet scherp genoeg geprijsd, verder zijn er andere telefoons voor vergelijkbare prijs die meer bieden. Denk aan de LG G2, Galaxy S4, Motorola moto X, niet allemaal helemaal gelijk qua specificaties en prijs, maar ik denk zo dat de Xperia T3 buiten de boot gaat vallen.
1 GB RAM, volgens de link die in het artikel staat

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee