Sony lijkt met Xperia Z Ultra zonder belfunctie te komen

Sony heeft een Xperia Z Ultra-versie zonder belfunctie gereed, blijkt uit documenten en foto's van de Amerikaanse testinstantie voor communicatieapparatuur FCC. De Xperia Z Ultra SGP412 Wi-Fi lijkt daardoor als tablet met alleen wifi-ondersteuning te gaan verschijnen.

De Xperia Z Ultra is met zijn 6,4"-scherm een van de grootste smartphones en wat grootte betreft doet het model nauwelijks onder voor de vele 7"-tablets die er zijn. Dat lijkt ook Sony gedacht te hebben want er zijn details en afbeeldingen van een Xperia Z Ultra online gekomen waarmee de gebruiker standaard niet kan bellen, schrijft XperiaGuide

De foto's, afkomstig van de FCC, tonen een doorsnee Xperia Z Ultra, maar het toestel beschikt over een Snapdragon 800 MSM8074-soc zonder basebandprocessor voor bellen en mobiel internet. De Adreno 330 is nog steeds dezelfde gpu en het is wederom een toestel met 6,4"-scherm dat een resolutie heeft van 1920x1080 pixels. Ook de 2GB werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit is identiek aan de smartphone-versie en bij de camera's is eveneens niets gewijzigd.

Wanneer Sony het model gaat uitbrengen is niet bekend en de prijs evenmin. Mogelijk volgt een aankondiging op de MWC-beurs, begin februari.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-01-2014 • 17:33

71 Linkedin

Reacties (71)

71
66
28
4
0
19
Wijzig sortering
offtopic: Ik word een beetje moe van sommige reacties hier, een groot gedeelte gaat niet over het artikel maar over een zeer matig, populistisch en sensationeel gebracht stukje bij het programma Radar. Aan die mensen zou ik zeggen, lees even het Xperia Z topic door waar menigeen hun heldere blik werpen op die uitzending.

Terug naar waar het hier om gaat en dat is een Xperia Z Ultra, maar dan zonder de hoofdonderdelen wat het een "telefoon" maken. Het klinkt wellicht raar, maar eerlijk gezegd vind ik het geen slecht idee van Sony. Zelf ben ik aan het rondkijken voor een kleine (+- 7 inch) tablet om op de bank snel mijn email en social media te bekijken, of kort wat op internet op te zoeken. Nu heeft het design van Sony, zowel qua hardware als software, mijn voorkeur, alleen tot op heden hebben ze alleen 10 inch tablet. Daarbij is de Xperia Tablet Z ook alweer iets verouderd.

Ik zat dus al langere tijd te hopen dat zij een 7 inch zouden uitbrengen en deze Xperia Z Ultra komt daar aardig bij in de buurt. Mijn reden om niet de huidige Xperia Z Ultra te halen is simpelweg de prijs; ik heb geen zin om 400++ euro neer te leggen voor een telefoon die alleen als tablet gaat dienen. De vraag blijft dan wat de uiteindelijke prijs gaat worden. De normale Z Ultra kost een kleine €450, om enigszins te kunnen concurreren met andere kleine tablets zullen ze denk ik toch richting de €300 moeten gaan of zelfs daaronder. Zeker kijkend naar de Nexus 7, die daar nog een flink stuk onder zit met de prijs en tevens iets groter is.

Het zal me in ieder geval benieuwen of dit model inderdaad het daglicht zal zien. Het is wel interessant om te zien dat de grens tussen een telefoon en een tablet steeds meer vervaagt. Telefoons worden steeds groter, tablets krijgen ook de mogelijkheid tot een simkaart, qua hardware (SoC, storage, schermresolutie) zijn ze al aan elkaar gelijk en nu komt Sony wellicht met een tablet, wat eigenlijk een bestaande telefoon van hen is.
Koop gewoon een 2de handse Z Ultra. Heb de mijne voor 350€ gekocht. En dan heb je de "volledige" versie, waarmee je tenminste nog kan werken, buitens huis, en je niet zot moet zoeken voor Wi-Fi buitenshuis. Toestel is maar een paar maand geleden uitgekomen, waardoor het "recent" is, en je kan het gewoon afkopen van iemand dat niet realiseerde dat het zo "groot" was ( aka iemand dat online gekocht heeft, zonder de grote te testen ).

Je denk dat ze 300€ gaan vragen? Nee ... zelf zonder tel module, is het nog altijd een recente "top" toestel, dat tenminste een SD slot heeft, en je niet dwingt om de "duurdere" versie te kopen voor een pruts 16GB meer.
Inderdaad, Engadget heeft het over rond de 500 dollar. Wat ik mis in het artikel, is dat het model voorlopig Japan-only is. De strategie van Sony is om meer focus te leggen op de thuismarkt, ik verwacht dat het model niet zo snel deze kant op komt.
Tweedehands kopen heb ik niets op tegen, maar €350 is het mij (waarvoor ik de tablet wil gebruiken) t niet waard. Op dit moment heb ik ook de Nexus 7 op het oog, welke in de categorie van 200-250 euro zit.

En ja wat betreft de uiteindelijke prijs blijft het koffiedik kijken. Maar waarom zou hij niet €300 of minder kunnen kosten? Als we het vergelijk tussen de normale Z Ultra en de "tablet" Z Ultra zien als vergelijk tussen een tablet met en zonder 3G, en dit doortrekken naar andere tablets met/zonder 3G, dan is te zien dat de 3G modellen altijd fors duurder zijn (of de non-3G stukken goedkoper). Als voorbeeld de iPad Mini Retina. Daarvan kost het normale 16GB model €379, het 16GB model met 3G kost €503, een verschil van €124 ofwel het non-3G model is ongeveer 25% goedkoper. Haal 25% van de prijs van de Xperia Z Ultra af en dan kom je uit op €330.

EDIT: In het net nieuwe artikel Sony brengt Xperia Z Ultra-smartphone zonder belfunctie en mobiel internet uit spreekt men van omgerekend €370.

Mijn gok is dat men dit toestel in de markt wil brengen omdat de verkoop van de huidige Z Ultra wat tegenvalt. Daarbij heeft Sony nog geen kleine tablet (terwijl de markt voor kleine tablets zeer groot is) en probeert men zo 2 vliegen in 1 klap te vangen; een kleine tablet in de markt brengen en niet een nieuwe tablet te hoeven ontwerpen en de huidige productielijn te kunnen blijven gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Moi_in_actie op 22 januari 2014 08:59]

Mijn gok is dat men dit toestel in de markt wil brengen omdat de verkoop van de huidige Z Ultra wat tegenvalt.
Correct. Je kan dit zien als je naar forums gaat zoals xda enz. Het is een goed toestel, maar het is meer voor een niche markt. Persoonlijk omschrijf ik dit meer als een toestel dat gefocust moet worden naar de "zakenman". Past in jaszak, even breed als pass, groot beeld, maar is niet lomp om mee te dragen enz enz ..

Het probleem is, je ziet gewoon geen reclame ervan. In bepaalde winkels van Globus, vind je het toestel zelf niet. Je vind alle Samsung plastiek gedoe met hopen ( krijgen zelf hun eigen hoekje ), maar Sony, staat tussen "al de rest". En dan ontbreekt de Ultra dan nog wel. Hoe gaan mensen iets kopen dat ze niet kunnen vinden / zien. Idem in vele telefoon winkels hier. Samsung, overal. LG, HTC, Sony altijd in een hoekje gedrukt. De Ultra, staat er vaak niet tussen.

Dit is niet puur Sony's Ultra probleem maar een algemeen probleem. Samsung heeft veel geld en druk uitgeoefend, in combinatie met "goede" phone's, en zijn nu zo opper machtig, dat ze alles uit de markt drukken. Eerste dat ik zie in winkels is Samsung, altijd vooraan. Zelf iPhone's deze dagen is ondergeschikt aan het worden aan Samsung, op gebied van winkel positionering. Alle, toch in Duitsland, waar ik woon.

Nu, om terug op je punt te komen. Zoals we zien, is de prijs 370€ ( duurder dan wat ik gekocht heb 2de hands voor de volledige versie ). Wat ik nuttig vind, is het feit dat ze dit product uitbrengen, dit betekend dat er 2 rom's zullen zijn, en langere ondersteuning voor de Z Ultra ( aangezien beide hetzelfde zijn, op enkel het verschil van de telecom functies ). De 4.4 is zo goed als bevestigd voor de Z Ultra, en ik denk dat we nog altijd de 5.0 zullen zien voor de Z Ultra.
Dit kan een heel interessant apparaat worden voor de Nederlandse markt.

Vanaf 7" ziet de belastingdienst namelijk het apparaat niet meer als "communicatiemiddel" maar als "computer". Bedrijven geven zelden een tablet aan personeel omdat dit belastingtechnisch zo vervelend is.
Goh die grens van 7" hoe zou dàt toch komen ... :-) OT: ik denk dat het bijna goedkoper is om s.w. Matig de belfucties uit te schalen gezien de productie aantallen ..
Anoniem: 187021
@evad1st22 januari 2014 08:44
Ik denk dat ze bij Sony wel met een rekenmachine overweg kunnen... ;)
Het aanbod aan telefoons en tablets groeit alleen maar. Highends smartphones worden alleen maar groter maar je ziet nu ook dat sony als een van de eerste een nieuwe high end smartphone uitbrengt die 4,3 inch bedraagt (Z1 Compact). Met de Z Ultra zijn ze denk een van de eerste die een kleinere tablet in de markt brengt. Een goede zaak wat mij betreft want ik heb kleine handen en mijn nexus 7 (2013) is net iets te groot voor mij. Mijn handen zijn even groot als die van vrouwen dus ik denk toch dat 50% van de bevolking een 5 inch smartphone of een 7 inch tablet net iets te groot vindt om het comfortabel in één hand te houden.

Het gerucht schijnt dat Sony, Samsung en Huawei ook met Windows Phone toestellen komen en Nokia gaat eindelijk met echte high end smartphone komen (1080p alhoewel dat eigenlijk ook niet echt meer high end is). Het aanbod wordt dus enkel nog maar groter. Maar ja al dat aanbod. Ik begin het overzicht kwijt te raken. Het ergste is nog dat hoeveel aanbod er ook mag zijn, ik kan niet een ideale toestel voor mij vinden.

Aan de ene kant zou ik voor een Nokia toestel willen gaan omdat ik veel reis en daarom Nokia Maps (gratis offline navigatie) echt ideaal is voor mij. Maar aan de andere kant is het ook handig om Android of Apple toestel te nemen omdat er veel applicaties enkel op Android en ios worden ontwikkeld (de locale vervoersbedrijf in Tenerife en barcelona, hostelworld.com, ics creditcard service van abn amro, auto verhuur bedrijven, Ryanair en andere vliegtuigmaatschappijen apps, goede apps om een taal te leren, enz ik kan eindeloos doorgaan).

Maar als ik dan voor een Android toestel kies. Waarom hebben al die bedrijven hun eigen skin erop zitten. Ik vind hun eigen skin allemaal lelijk en het bevorderd niet de frequenties en de snelheid van firmware updates. Ik denk persoonlijk dat een bedrijf als LG, Huawai of Sony een aanzienlijk marketshare veroveren als ze stock Android leveren. Kan mij iemand vertellen waarom ze dit niet doen? Ik zie met mij beperkte kennis enkel voordelen: minder ontwikkelingskosten omdat ze geen eigen skin hoeven te ontwikkelen en het geeft consumenten een extra argument om voor hun toestel te kiezen want ik ken enkel mensen die of geen waarde hechten aan skins of mensen die een stock Android skin een must vinden.

Maar ja, een Nexus of een Motorola toestel biedt weer geen ondersteuning aan SD kaarten. Grrr ik kom er niet uit. Problems of a Western society...
Tsja, ik ben 'biased' omdat ik toevallig een Sony toestel bezit.

Maar als je Android graag zo stock mogelijk wil hebben maar bij Nexus niet kan vinden wat je zoekt, dan kan ik je toch echt aanraden om eens met Sony te gaan spelen in een winkel.

Persoonlijk houd ik ontzettend van de Sony interface. Ze voegen net even wat dingen toe die toch missen aan de ervaring van stock Android, maar zonder alle vertragende bloatware die erbij komt kijken. En de weinige bloatware die erop staat kan je met weinig moeite uitschakelen of je hebt er uberhaupt geen last van.

Het enige wat je op de Z, Z1 en Z Ultra kan afdingen is het tegenvallen van de kijkhoeken van het scherm. Anderszijds zijn de schermen zeer helder en goed leesbaar (ook in zonlicht) en zijn de kleuren, als je Bravia Engine uit laat staan, veel meer natuurgetrouw dan bij bv. Samsung.

Maar goed, puur mijn mening. Maar zelf zou ik geen Samsung (meer) willen: De touchwiz en andere bloatware laat een low-end toestel als de Galaxy Ace 2 veranderen in een "useless piece of crap" terwijl een 'cleane' ROM zoals Cyanogen er gewoon prima op draait. En zelfs een Galaxy Note 2 van een collega van me, met toch best high end specs, begint al sluggish te worden.
eymey: Het Sony toestel dat je bezit, een wilde gok, maar volgende mij is dat niet de Z Ultra? Want de kijk hoek is zeer goed op dit scherm. Er zijn genoeg mensen dat bevestigen, dat het scherm een grondige verbetering is tegenover andere Sony toestellen, inc de kijk hoek. En ik kan gerust 180°+ perfect alles zien op de Z Ultra.
Hehe, misschien was ik niet helemaal duidelijk :).

Ik bezit zelf de Z. Ik had in de tijd dat de Z uit kwam en ge-reviewd werd blijkbaar niet goed genoeg begrepen dat de Z Ultra een uitzondering is (in positieve zin).

[Reactie gewijzigd door eymey op 22 januari 2014 09:18]

Waarom hebben al die bedrijven hun eigen skin erop zitten.
Ik kan je zeggen, dat je je geen zorgen moet maken, over Sony hun implementatie van de Z Ultra's OS. Lees een beetje de forums van Xda enz, en je zal zien, dat de meeste mensen ( dat normaal hun rom vervangen door een 3th party, zoals CM ), met de stock rom zeer tevreden zijn. Sony hun stock roms zijn redelijk minimalistisch wanneer het neerkomt op skin's enz.

Ik heb ook een Z Ultra, en ik zie echt geen enkel reden om de rom te verwijderen en de vervangen door een andere. De standaard Google editie rom ( zie Google hun Z Ultra dat ze verkopen met Android ), ziet er zelf minder goed uit, want het font is vrij groot ( te groot, voor een scherm van deze grote ). Terwijl de standaard Sony rom, een kleine font grote gebruikt, dat veel beter met dit scherm past ( en je meer content geeft ).

Als je een 8,10" tablet zoekt, dan ben je op het verkeerde adres. Zoek je een telefoon, idem. De Z Ultra, is een perfecte combinatie telefoon/tablet, voor de "moderne man". Iemand dat een groot scherm wilt, voor deftig zaken te kunnen lezen, op werken, niet constant moet inzoemen op websites enz. Maar iemand die ook niet om de 5 minuten zit te bellen, iemand dat liever weChat, of whatapp wilt gebruiken. Iemand die dus een draagbare computer wilt, dat in zijn jaszak gaat, niet te zwaar weegt, en toch nog de mogelijkheid heeft voor mobiel internet te hebben, zonder een 2de toestel te moeten meedragen.

Maar, onderschat het niet. Op het internet vind je wel genoeg mensen dat het toestel 2de hands aanbieden, omdat ze online gekocht hebben, zonder het toestel te zien in persoon. En het te groot vinden / de verkeerde mindset gebruiken. Dit is geen smartphone, dat je draagt in je broekzak, dit is een toestel voor de moderne zakenman, of computer liefhebber, dat zijn ogen niet kapot wilt doen aan mini schermen, of dat geen halve kilo tablet wilt meedragen ( en dat je op vloekt terwijl je zit te wachten ergens, dat je je tablet thuis gelaten hebt, en niet kan gebruiken, want je kan het niet overal meepakken ).

Neem het van mij aan. De eerste 5 minuten lijkt het een mammoet ding. 10 minuten later, zeg ja: Amai, wat is mijn oude 4" telefoon toch klein. Het lijkt wel kinderspeelgoed. Na een 4" en een 10" tablet gehad te hebben, en een compromis toestel te zoeken, was dit toestel de ideaal.

Eigenlijk het enige dat voldoet. Alle andere zijn ofwel met zwakte hardware van 2011, ofwel met beperkingen ( Nexus, geen SD ... ).

Neem van mij aan: Sony Z Ultra + 64GB SD U1 ... drooooom. :)

De perfecte Navigatie, Comic reader, webbrowser, multimedia, enz enz toestel, dat nog altijd buiten huis werkt voor internet, en telefoon. Neem van mij aan, heb ook LANG gezocht voor een ideale oplossing. Nu, is dit perfect. nee... ik mis de verwisselbare batterij voor die echt lange trips zonder elektriciteit ( opgelost met batterij extensie case ). Nu, is eerder zeldzaam ( er is vaak wel ergens elektriciteit, of in de auto met een 5v usb plug ).

Persoonlijk zie ik het nut niet in van deze nieuwe Z Ultra zonder telefoon/2G/3G/LTE functie. Men maakt er gewoon een Nexus 7 met SD kaart van, maar men verliest een grote troef. Feit dat je geen 2 toestellen meer moet meepakken.
Eigenlijk dus een kleine tablet met als extra USP de goede camera. (Ivm andere tablets dan).
Niet helemaal. De titel op tweakers is gewoon erg misleidend. Het toestel heeft geen baseband processor. Met andere woorden, mobiel internet en regulier GSM zal geen optie zijn.

Maar het toestel heeft altijd nog WiFi, speakers en een microfoon. Oftewel, je kunt er wel degelijk mee bellen. Middels bijv. Viber, of in NL bekender Skype, kun je alsnog gewoon met mensen in contact komen. En zeker applicaties als Viber met meer dan 200 miljoen gebruikers zijn eigenlijk al de standaard in grote gebieden van de wereld.

In steden waar je ook gewoon nog eens fatsoenlijke WiFi dekking hebt, is het nog minder noodzakelijk om regulier te bellen.

In de toekomst zullen we waarschijnlijk meer en meer van dit soort toestellen gaan zien verwacht ik. Zeker zodra hotspot 2.0 functionaliteit zijn uitrol maakt op grote schaal (seamless wifi roaming).

@Zoethoutstokje: Je kunt ook via enkel wifi bellen op reguliere telefoonnetwerken indien dat is wat je wenst. Zo kun je via skype bellen naar reguliere telefoonnetwerken, en kun je via een skype number ook gebeld worden vanaf een regulier telefoonnetwerk. Kortom, een baseband processor is geen vereiste om bereikbaar te zijn op de reguliere netwerken, of om ermee te willen communiceren.

[Reactie gewijzigd door psychodude op 22 januari 2014 09:05]

Hoezo "niet helemaal"?
Alle bel-opties die je noemt, zijn even hard geldig voor een tablet. En ja, ik heb sporadisch mensen met een 7 inch tablet zien bellen... het is absoluut geen pan, maar 't gebeurt.
Met steeds grotere telefoons, vraag ik me af welk formaat de scheidingslijn dicteert tussen een telefoon en een tablet... tenminste, als ik jouw schijnbare definitie van telefoon handhaaf.
Phablets zijn leuke woordspelingen, maar zoals ik het zie:
Een telefoon is een telefoon zolang je ermee kan bellen op "reguliere" telefoon-netwerken.
Haal je die mogelijkheid weg, dan hou je de computer over die bij die telefoon ingebouwd is... en gezien de vormgeving die het apparaat heeft, noem ik dat een tablet... eigenlijk ongeacht het formaat. Het zal mij echter benieuwen of er echt een markt zal zijn voor 6.4 inch tablets. Lijkt me dat je daar geen telefoon-type batterij (lees: 2500-ish mA) in propt, gezien je het echt als mini-computer gaat gebruiken (eventueel als ver-edelde organizer? maar dat zou zonde zijn). Doen ze dat toch wel, dan denk ik dat alleen een gezonde lage prijs een populaire verkoop zal "garanderen".
Inderdaad. En tel daar bij op dat hij waterdicht is, redelijk recente (en goede) hardware heeft en, neem ik aan, goedkoper word als de telefoon (onder de 440 dus) dan word het een aardig mooie concurrent voor verschillende tablets denk ik.
ik zou dan toch echt voor de telefoon versie gaan, ik zie het voordeel niet tenzij hij significant (30% of meer) goedkoper is...
Dat waren ipod touches wel tenopzichtte van iphones (ik weet niet hoe dat tegenwoordig is maar vroeger ging een ipod touch voor 200 euro en een bijna identieke iphone voor 500-600 euro ofzo). 7 inch tablets hebben vaak ook socs zeer verwant aan die van telefoons met een extra groot scherm, grotere batterij en meer materialen voor behuizing en dergelijke en gaan ook voor veel minder over de toonbank.
En het formaat natuurlijk. Een kleiner formaat is natuurlijk makkelijker mee te nemen. Het verschil met een 7" is door het kleinere scherm en dunnere bezels vrij groot.
In de teskt word gesproken over vergelijking met smartphones. Echter heeft deze geen belfunctie meer. Is het dan niet gewoon een tablet ?
Ik vraag me af of er een (oor)speaker en een microfoon(s) in zitten..
Vast wel, met de meeste tablets (die ik ken) kan je bijvoorbeeld prima Skypen.
De Xperia Z Ultra SGP412 Wi-Fi lijkt daardoor als tablet met alleen wifi-ondersteuning te gaan verschijnen.
Is 6,4" niet wat aan de kleine kant voor een tablet? Gezien het formaat zou ik het ding eerder een PDA noemen.
"Kun je er ook mee....?"
Nee. :p
Is het dan geen phablet? Ik zou het misschien onder de noemer MID zetten. (multimedia internet device)
Oeh, 'multimedia' as marketingwoord!

Het voelt ineens weer als 1992! Escom folders met vrouwen in ondergoed, muis die separaat werd verkocht, 4000 gulden voor een mid-end PC, matrixprinters....
een ipod touch alternatief waarschijnlijk.
Dus eigenlijk meer van een iPod ding? (toch ook gewoon een iphone zonder bellen?) of meer een mini (onder de 7, dus meer micro)-tablet? Naam phone mag hij imho niet hebben, of je zou bellen via Skype/voip via Wifi daar ook onder willen zetten.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 21 januari 2014 17:38]

Idd gewoon een soort ipod touch eigenlijk.
Met de behuizing eromheen kan je het toch nog een soort mini tablet noemen, zeer handig voor werkzaamheden die je graag onderweg doet en niet op een klein scherm.
Feitelijk is een iPod Touch ook een mini-tablet. Of een tablet is een grote iPod Touch.

Je zou dit een PodTablet kunnen noemen :p

[Reactie gewijzigd door 90710 op 21 januari 2014 23:32]

Logisch dat ze dat dan doen, de Xperia Z generatie heeft een erg mooie en unieke vormgeving. De schermen ben ik ook erg veel fan van, maar de Z ultra was gewoon erg onbruikbaar voor bellen..
Anoniem: 500749
@MelvinV221 januari 2014 17:49
ik vind het scherm van mijn c6603 toch niet echt super hoor
hij krast toch vrij snel en als je er vanuit een andere hoek in kijkt kun je hokjes tellen
en aangezien je het best alle grafische eye candy uit moet zetten en de brightness omlaag als je hem ook echt wilt gaan gebruiken (accuduur :(), valt de weergave van kleuren e.d. ook tegen

goed, misschien is het een smaak kwestie
maar ik vind het in elk geval behoorlijk vreemd
misschien hebben ze ingezien dat je de xperia z series meer thuis aan het stopcontact gebruikt dan om te bellen :p
zo gebruik ik hem tenminste
Logisch dat ze dat dan doen, de Xperia Z generatie heeft een erg mooie en unieke vormgeving. De schermen ben ik ook erg veel fan van, maar de Z ultra was gewoon erg onbruikbaar voor bellen..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 500749 op 21 januari 2014 17:50]

De G2 verbinding is op telefoons volgens mij wel een aanzienlijke stroomvreter dus mogelijk gaat de accuduur er significant op vooruit t.o.v. de z ultra
dat krassen is met een bumper case toch wel easy te fixen, de accuduur is op vele manieren te verbeteren zowel software als met externe apparatuur.

Het probleem van de Z ultra was dat mensen hem niet konden gebruiken om te bellen door het formaat (speaker - ontvanger afstand).

De Z serie is wel erg mooi vormgegeven en de hardware is niet om te klagen, met een goedkopere prijs dan de telefoon zou dit een gevaarlijke concurrent voor bestaande 7-8 inch tablets worden.

Edit : Ik vind het overigens juist fijn dat t scherm weinig kijkhoek heeft, geen last meer van die spiekers buiten of in het OV. Daarnaast is het scherm qua kleur veel mooier dan mijn S4

[Reactie gewijzigd door MelvinV2 op 21 januari 2014 18:00]

Krassen voorkomen met een bumpercase en accuduur verlengen met bijvoorbeeld een externe batterij zijn maar domme slechte oplossingen. Het probleem zou er in de eerste plaats niet mogen zijn.
Geef me liever maar een telefoon van een millimeter dikker en een paar uur extra batterij ;)
Toch snap ik jullie probleem dan echt niet, hij gaat gewoon makkelijk de 18-20 uur op een schooldag mee bij mij, wat is daar dom aan? Ik whatsapp af en toe en check de browser.

het is al vaker gebleken dat de dikte in deze smartphonewereld weinig rol speelt, dat software en andere zaken naast hardwarematige dingen veel meer kunnen doen, er zijn telefoons met een kleinere maH capaciteit die langer meegaan dan dit soort phones. Het scherm is vaak gemeld als de echte batterijvreter bij de Xperia Z. Check maar eens wat ROMs doen op samsung apparaten.

Als je dat domme oplossingen vindt dan kan je beter een samsung nemen met zo'n grote extended battery case, dan heb je een dik toestel met meer dan een dag. Ik zie geen smartphone die ik na 2 jaar krasloos zonder hoes kan bewaren.

[Reactie gewijzigd door MelvinV2 op 21 januari 2014 18:16]

Anoniem: 500749
@MelvinV221 januari 2014 18:24
ik heb inderdaad xperias gezien die lang meegingen
nagenoeg geen enkele met originele firmware of dmv. kleine settings ^^
dat is ook 24shure's punt en een mening die veel mensen die ik ken delen

"het moet gewoon van begin af aan werken"

niet alle mensen hebben er nog trek in om met custom roms, kernels en apps te lopen testen en spelen :)
maar we moeten ook niet te ver offtopic gaan
ik bedoel, ik ken het scherm niet wat ze nu (gaan¿) gebruiken en wat inderdaad het verschil precies word zonder gsm modem
maar dat was mijn ervaring met "xperia"

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 500749 op 21 januari 2014 18:25]

De nieuwe Xperia's krassen inderdaad snel, maar dat is niet het glas. Sony heeft bij die toestellen een anti barst/versplinter folie over het scherm geplakt. Zoek maar eens met google.
Dit is zeker geen ipod, schermformaat ding is zeker zo groot als een 7 inch e-reader. specs zeggen iets er onder. heb hem zelf incl belfunctie (ziet er belachelijk uit maar werkt desalniettemin goed).
Zou dit onder de zelfde categorie als iPad mini scharen.
Wat is een iPod touch met een 7.9" scherm? Juist ;) Het is geen tablet, zoals geen enkele Android "tablet" een tablet is. Want daarvoor heb je een Tablet OS nodig, wat Android niet is.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 21 januari 2014 23:35]

En wat is dan het verschil tussen een tablet OS en Android? Dat het van oorsprong een smartphone OS is? Volgens diezelfde definitie is een iPad dus ook geen tablet en zou alleen een apparaat met Windows RT een tablet zijn. Dat is een beetje kort door de bocht.

Ik zou willen stellen dat elk internet-/ communicatieapparaat dat zo groot is dat er niet meer confortabel aan het oor mee gebeld kan worden en dat volledig met het scherm (en eventueel wat knoppen aan de rand) bediend kan worden een tablet is.
Van mij mag Sony met een mooie 8- of 9 inch tablet komen met wat meer de verhoudingen van de iPad mini. Met verder dezelfde specs en afwerking als de Xperia Tablet Z zou ik 'm meteen halen ;)
Anoniem: 487182
21 januari 2014 17:59
Na de uitzending van Radar met honderden klachten over scherm & usb-aansluiting van de Xperia-Z telefoon,volgens Sony ALLEMAAL "gebruikers-handling fouten" zou ik me niet 3,maar 6 keer bedenken voor ik me eraan waag:
"een wrak in glitterpak"?
Ik vond die uitzending niet helemaal eerlijk met hun 'sterk als staal' dat letterlijk opgevat werd, stootschade dat volgens hun onder de garantie moet vallen, terwijl ze niet eens weten wat een redelijke stoot is. Als het alleen om spontaan barstende schermen zou gaan, was het een ander verhaal geweest. Maar ze trokken het nu wel erg breed.
Inderdaad.

De USB-connector voldoet, ondanks dat het misschien niet 'handig' is gewoon aan 1 van de standaarden voor zulke usb-connectors.

En ondanks wat aanvankelijke problemen bij de Sony repair centra weet men inmiddels steeds trefzekerder vast te stellen of een barst echt een spontane barst is of door stoten/vallen (of het gevolg daarvan) komt.
Dat was ook zoiets, de 'Sony repaircentra'. Ik snap dat mensen dat niet altijd weten, maar Radar moet dat natuurlijk wel weten, dat dat gewoon Dynafix is. Sony kan Dynafix natuurlijk wel instrueren, maar in eerste instantie komt een reparatie niet eens bij Sony.
Heb zelf een Z en ben er zeer tevreden over, nog nooit iets dat kapot is gegaan of niet deed. Ik werk bij een computer/gsm winkel in enschede en nog nooit hebben wij een Xperia z(of andere Xperia telefoons)binnengekregen voor reparatie. Het zijn toch echt meestal Samsung telefoons waarvan de camera het niet doen of andere hardware problemen. Ook iphones krijgen we binnen en binnen 1 maand hebben wij ongeveer 15 iphones binnengekregen met allemaal wifi en 3g problemen.

In de 7 maanden dat ik daar werk heb ik nog maar 1 Sony toestel gekregen en daarvan deed de powerknop het niet. 21 galaxy smartphones en 48 iphones
Kan dit bevestigen, de robuustheid naast het krasserige glas is veel meer dan wat ik bij andere phones heb gezien, die Radar uitzending snap ik ook alle defecten niet helemaal hoe ze het voor elkaar krijgen. Ik heb de Z voor het werk (ik werk buiten vaak in de regen en harde wind) en ik ben een studentje die niet zuinig is op zn spullen...toch werkt hier alles naar behoren! :+
Ach, als ik die jongen hoorde die een barst kreeg van tegen een tafelrand aanduwen, tja dan begrijp ik het wel.

Als jij druk op een zo klein mogelijke plaats zet dan gaat alles stuk.

Stoot jij met je phone tegen de zijkant van de tafel aan dan is er niets aan de hand, maar pak je echt de tafelpunt tja dan krijg je hetzelfde effect als dat je met de kop van een schroevedraaier op je telefoon gaat slaan.
Maar zijn dat dingen die je specifiek aan de xperia Z kan wijken? Ik zie nog geen punten waar alleen Sony teleur kan stellen op het gebied van robuustheid.
Nope, maar Radar had het misvormde idee dat de reclame 100% werkelijkheid moest zijn.

En als je dat idee hebt dan kijk je niet meer naar of een willekeurige andere telefoon het ook heeft, maar dan kijk je puur naar of het ding onverwoestbaar is.

Als ze op deze manier willen presenteren dan is bijv een Axe ook een schitterend product voor hun, er valt vast ook wel een puber te vinden die axe gekocht heeft en niet hele hordes vrouwen achter zich aan kreeg.
Als ik alle reclames zag heb ik nooit aan volledige robuustheid gedacht, puur de waterdichtheid.
Over dat glas kun je je twijfels hebben maar dat je het USB kabeltje er ook ondersteboven in kunt pluggen zodat de poort stuk gaat vind ik toch wel een onbegrijpelijke ontwerpfout. Ik ben dat nog bij geen ander apparaat tegen gekomen. De kabeltjes horen er altijd maar op één manier in te kunnen.
Dat vind ik ook een onbegrijpelijke slordigheid, maar alsnog blijft het er verkeerd om insteken van het kabeltje en dan het pinnetje afbreken wmb een user-error

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee