Sony introduceert Xperia Z Ultra met 6,4"-scherm en Snapdragon 800

Sony heeft de Xperia Z Ultra gepresenteerd. Het gaat om de eerste telefoon met een 6,4"-scherm in de Xperia-serie. Het toestel krijgt een resolutie van 1920x1080 pixels en een Qualcomm Snapdragon 800-quadcore met een kloksnelheid van 2,2GHz.

Veel fabrikanten hebben in de afgelopen tijd grote telefoons met schermdiagonalen van rond 6 inch uitgebracht en Sony heeft zich in dat rijtje gevoegd met de Xperia Z Ultra. Het gaat om een 6,4"-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels, dat gebaseerd is op Sony's Triluminos-technologie met 'quantum dots'. Sony gebruikt deze technologie ook voor zijn tv's. De backlight is hierbij standaard blauw, maar zou andere quantum dots activeren om rood en groen uit te stralen. Er is geen witte backlight aanwezig. Bovendien zou het scherm veel meer kleuren kunnen weergeven dan huidige schermen.

Sony heeft de dikte weten te beperken tot 6,5mm, waarmee de Xperia Z ultra slechts iets dikker is dan de Ascend P6 van Huawei, die met 6,18mm de dunste telefoon tot nu toe zou zijn. Het gewicht van de Z Ultra is 212 gram. Net als de Xperia Z is de Ultra-variant bestand tegen water en stof.

Het apparaat wordt met een Qualcomm Snapdragon 800-quadcore met een kloksnelheid van 2,2GHz geleverd en verder zijn er 2GB werkgeheugen en 16GB oplaggeheugen aanwezig. Het opslaggeheugen kan worden uigebreid via een micro-sd-kaartsleuf. De Snapdragon 800 biedt ook ondersteuning voor lte. De capaciteit van de accu bedraagt 3000mAh. Verder is een 8-megapixelcamera met Exmor RS-sensor aanwezig, terwijl de frontcamera een capaciteit van 2 megapixel heeft.

Sony heeft ondersteuning voor handschriftherkenning aan het apparaat toegevoegd en ook is de Z Ultra te bedienen met een stylus of, in de woorden van Sony, 'een metalen pen met punt van meer dan 1mm'. De Xperia Z Ultra komt in het derde kwartaal in het zwart, wit en paars beschikbaar, voor een adviesprijs van 719 euro. Het toestel zal dan Android 4.2 Jelly Bean draaien.

Sony Xperia Z Ultra

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

25-06-2013 • 11:04

107 Linkedin

Reacties (107)

107
107
71
5
0
30
Wijzig sortering
Ik vind het idee van een verkleind toetsenbord aan de zijkant zo slecht nog niet. Zo kun je als het even moet toch met één hand tekst invoeren.

De buitenmaten zijn toch wel een slag groter dan mijn huidige Note, hij is daardoor ook wat zwaarder. ik zou liever een scherm van ongeveer 6" zien met nog smallere randen. Het toestel is nogal lang doordat de onder en bovenrand breed zijn.

Om het bellen te veraangenamen heeft Sony een mini BT handset aangekondigd die je simpelweg via NFC linkt aan je telefoon. De handset kan aan het oor worden gehouden, of via headphones worden gebruikt. Coole en bruikbare gadget! http://www.youtube.com/watch?v=aSp8yHUDhZc

Video die de telefoon mooi in beeld brengt: http://www.youtube.com/wa...h45uTBGftkQ&v=2O-VgDZJ-rI

Nog wat gebruiksvoorbeelden: http://www.youtube.com/wa...2O-VgDZJ-rI&v=h45uTBGftkQ

Over het scherm (kijk even door de marketing b******* heen): http://www.youtube.com/wa...8QgQJuT66qk_UZpqi-GrcLM85

Al met al vind ik het een interessante ontwikkeling (die ook al die pixels van Full HD bruikbaar maakt). De opvolger van mijn Note wordt vast nog een maatje groter.
http://tweakers.net/ext/f/cSXDZBesglygWfwbpx57Ot8x/full.jpg
Dat ziet er idd niet uit, maar is nog wel doordacht: op die manier kan je namelijk nog met één hand smsjes e.d. typen. En wrs zal het wel mogelijk zijn om aan te passen.
Is ook wel belachelijk ergens dat je nu een ander apparaat tegen je oor houdt om te bellen dan je telefoon
Ziet niemand dat die ruimte aan de linkerkant is om te schijven?
Volgens mij kan je daar gewoon letters en cijfers schrijven met een pen of potlood en is dat een van de toetsenbord opties.
Als ik wil schrijven hoef ik ook geen klein toetsenbord aan de rechterkant te zien.
Ik begrijp de gedachte wel, maar het is wel erg lelijk :)
En aanpasbaar is dat sowieso, ofwel ander Sony-toetsenbord, anders via een tegoed party app.
Dit is ook op de huidige galaxy note toestellen zo in te stellen.
Die claims neem ik al niet serieus als de Note (2) niet eens terug te vinden is in de 'grootste scherm' grafiek, dan weet je al dat het overduidelijk een echte WC Eend stunt is.

En misschien klopt de rest wel maar dat kan ik niet meer serieus nemen door het bewust weglaten van een bepaald model. Dan kan dat in andere categorieën net zo zijn...
Wel goed lezen dan he. Grootste scherm mét FullHD display, dus 1920x1080 pixels. De Note II hoort dus niet eens in die categorie vanwege zijn 1280x720 pixel-display.
Stimmt, dat heet nou marketing :p
Op het eerste filmpje wordt meermaals getoond hoe de vrouw het toestel steeds in haar handtas stopt. Hoe mannen dit toestel mee moeten sleuren is niet duidelijk. Misschien is het meer een business phone die je voortdurend in je hand draagt, koffer, in de auto en op de bureau legt, maar niet in je broekzak.
Mooie smartphone.

Stoor me bij de Xperia Z nog aan de klepjes, maar ik zie dat het bij de Ultra is opgelost. Denk dat dit een erg populair toestel gaat worden, want nu weet niemand nog wat hij eraan heeft, maar straks zit iedereen met zo'n joekel van een smartphone te bellen.

Daarnaast zie ik in het filmpje de bluetooth telefoon. Je krijgt dus een soort losse telefoon erbij(waarschijnlijk tegen betaling). Dat is zeker wel handig. Kan je phablet in je tas blijven en de bluetooth telefoon in je zak.
Dat is deze. De Smart Bluetooth Handset SBH52

Op pg. 9 van de press release staat bij "in the kit" helaas niks over deze headset, waardoor het zéér waarschijnlijk is dat dit een losse accessoire wordt. HTC heeft eerder met de Butterfly ook zoiets gedaan.
Wat een prachtig apparaat, sony is eindelijk weer een beetje terug in de smartphone markt :) zowel met hun updates als met de hardware, ik had nog wel vertrouwen in hun.
hopelijk hebben ze dit ook doorgezet naar hun schermen, die niet altijd de beste waren.

wat ik me wel af vraag, is deze ook waterdicht? ik zie aan de zijkant een inkeping zitten zonder klepje. ik zou het jammer vinden als deze dat niet is.

en een klein detail dat me nog op viel: eindelijk hebben ze hun nav en stat bar doorzichtig zwart gemaakt, en relatief klein. ik had dit zo moeten modden op mijn Z...
dit geeft ook aan dat ze luisteren naar hun klanten.

[Reactie gewijzigd door Fordox op 25 juni 2013 11:10]

Volgens: bron is ie waterdicht
Hij is IP58 certified, net een stapje beter dan de Xperia Z (die is IP57)

Zou dus langer en dieper dan 1m onder water moeten kunnen...
IP57 = Limited dust ingress protection / immersion between 15cm and 1m depth
IP58 = Limited dust ingress protection / long term immersion to a specified pressure
Bron: http://www.sensorsone.co.uk/ip-rating-checker.html
Hoe kom je door de eerste 15 cm :P
Net als de Xperia Z is de Ultra-variant bestand tegen water en stof.
Hij is water bestendig :)

Edit: ChristiaanColi was mij net voor.

[Reactie gewijzigd door gidion1987 op 25 juni 2013 11:08]

Nog sneller lezen dan ;)
Net als de Xperia Z is de Ultra-variant bestand tegen water en stof.
wat ik me wel af vraag, is deze ook waterdicht? ik zie aan de zijkant een inkeping zitten zonder klepje. ik zou het jammer vinden als deze dat niet is.
In de tekst staat: 'Net als de Xperia Z is de Ultra-variant bestand tegen water en stof.'

Dus ja.

ontopic: Prachtig apparaat maar ik zie dit echt als een tablet en niet als een telefoon... phablet misschien dan :)
Quote artikel:

"Net als de Xperia Z is de Ultra-variant bestand tegen water en stof. "

Volgens deze bron is de telefoon IP(55) en 58. Wat inthoudt dat de telefoon onder water "bruikbaar" is tot dieptes die door de fabrikant is vastgesteld. Deze kan ik zo 1,2,3 niet vinden.
Ik vraag of me af of hier uberhaupt nog markt voor is? Gezien de smartphones langzaam het formaatje "tablet" krijgt.
Juist dat is de reden dat Sony nu met zo een toestel komt, trend is dat relatief veel mensen een groter scherm willen voor browsen, apps, berichtjes uitwisselen en videos bekijken. Ik herken de trend ook bij mij zelf, bellen doe ik tegenwoordig zelden (max 100 min per maand) waar ik vroeger ruim over de 500 min ging (dit kan ook komen omdat ik afgelopen jaren een vaste relatie heb :) )

Dus een grote toestel is onhandig voor het bellen en eventueel opbergen voor sommigen, maar voor de overige zaken juist super handig.
Is het dat mensen een relatief groot scherm willen of is het omdat in het hogere segment buiten Apple om geen kleine schermen te krijgen is met high-end performance.

Hier was al eens onderzoek naar gedaan maar het schijnt dus lastig te zijn om een telefoon met high-end hardwarre en een klein scherm te vinden. Dus mensen worden eerder gepushed naar een groot scherm dan dat het een keuze is.
De populariteit van de Note laat dat toch duidelijk zien? Vrijwel delzelfde hardware als de kleinere S variant maar toch blijkbaar door genoeg mensen gekocht...

Is ook maar 1 van de fabrikanten waar dat duidelijk te zien is, juist door het ruime aanbod kan je toch stellen dat die mensen HEEL bewust een grote telefoon hebben gekocht.

Als iemand een iPhone wilt kan dat om verschillende redenen (waardoor je de rest op de koop toe MOET nemen), die kan je kopen omdat het goed integreert met je Apple macbook, of omdat je een klein high end device wilt, of omdat je voorkeur voor iOS hebt. Maar een Note is voor alle unieke features uitwisselbaar met een S3, op het grote scherm en pen na, dus kan je stellen dat dat dus DE rede is om een note te kopen...

Daarom zijn kleine schermen dan ook nog mede zo populair als je om wat voor reden een iPhone wilt heb je geen keus voor een groot scherm...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 juni 2013 11:25]

Ik vraag me af hoe lang dit gaat aanhouden. De populariteit van de Note lijkt me een combinatie te zijn van een trend waarin dergelijke toestellen leuk gevonden worden, en het gegeven dat je mensen hebt die het praktisch ook kunnen gebruiken. Die trend zie ik echter voorbij gaan, en de mensen die van een dergelijk formaat kunnen profiteren door hun gebruik vormen slechts een beperkte markt. Het zijn naar mijn idee voor een groot deel de mensen die vroeger voor iets als een Nokia E90 gingen. Een beperkt aantal mensen die ervoor warm liep, maar iedereen die ervan dacht te kunnen profiteren kocht dat toestel, waardoor het een succes werd.

Met de vele phablet-opties van het moment lijkt de markt echter te verzadigen. Ik ben benieuwd in hoeverre de S-pen functionaliteit van Samsung hen een voordeel in deze biedt....

Wat deze Xperia Z Ultra betreft, ben ik vooral benieuwd of ze de inkijkhoek van het scherm verbeterd hebben. Hoe groter het scherm, hoe belangrijker het is om dit gewoon goed voor elkaar te hebben.
"Met de vele phablet-opties van het moment lijkt de markt echter te verzadigen. Ik ben benieuwd in hoeverre de S-pen functionaliteit van Samsung hen een voordeel in deze biedt.... "

De markt verzadigd pas als de verkopen afnemen. Ik denk dat de phablet verkopen juist zullen toenemen en dat deze ten koste zullen gaan van de kleinere formaat smartphones. Bovendien is de iPhone 5s waarschijnlijk zo oninnovatief als het achterwerk van koe Bertha, dus mensen stappen hopelijk over naar fatsoenlijk geprijsde telefoons.
"Met de vele phablet-opties van het moment lijkt de markt echter te verzadigen. Ik ben benieuwd in hoeverre de S-pen functionaliteit van Samsung hen een voordeel in deze biedt.... "
De S-Pen gebruik ik werkelijk nooit ....
Het is dat er een 'gat' ontstaat als hij er niet is, maar anders zou die gewoon thuis kunnen blijven.
Dan is de Note gewoon niet echt voor jou bedoelt, ik heb de stylus vaak genoeg in handen, voor allerlei grafische programmatjes is hij onmisbaar, ontzettend nouwkeurige bediening en prettig in de hand. ik heb zeer veel interesse in een nog wat groter scherm, zo rond de 6.3" past nog prima in de broekzak, en een stylus zal weer gewoon van de partij moeten zijn (dus word het de Note III zodra hij uitkomt)
Dan vraag ik me af waarom jij een Note hebt.. dan kan je beter voor de S3/S4 gaan. De pen is juist een feature die verrekte handig is om notities bij het werk te maken! Ik mis die pen juist bij mijn SGS2.
Er zijn nu ook al phablets, maar mensen kiezen in de regel toch voor de 'normale' formaten. Deze zijn ook vrij fors tov twee jaar geleden, maar dat komt vooral doordat de high-end toestellen vooral van een groot formaat zijn.

Ik heb het idee dat veel fabrikanten denken dat het succes van de Note betekent dat er een flinke markt voor is, maar ik denk dat dat wel tegen zal vallen. Iedereen die een dergelijk toestel wil, koopt er een, en vervolgens blijft de grote generale groep consumenten over, die allemaal voor een normaal formaat gaan.

Wanneer een paar spelers die beperkte groep bedienen, kun je een succesvol product hebben (de Nokia Communicator-toestellen was voor slechts een zeer kleine groep mensen een geschikte optie, maar aan die kleine groep mensen kon je zowat niets anders verkopen dan een Communicator). Maar wanneer een hoop spelers zich op die beperkte groep gaan richten, wordt dat toch een ander verhaal.
Pff dat denk ik niet. Gewone concumenten kijken puur naar het uiterlijk van een telefoon. Het interesseert ze echt niet of deze nu een Snapdragon 800 of weet ik veel wat heeft. Idem met Apple. Ik denk dat mensen zeker wel voor dat scherm gaan ipv specs.

Naar mijn idee gaan mensen (ok, N=1) tegenwoordig toch al niet zo snel meer naar een nieuwe telefoon. De overstap van dumphone naar Smartphone is snel gegaan, maar nu iedereen zo'n ding heeft boeit het niet. Gewone consumenten willen gewoon simpelweg een smartphone en that's it, ongeacht welke chipset of NFC oid. Voor een tweaker is het normaal om een apparaat te vervangen, ongeacht of hij het nog doet ja of nee, terwijl ik in mijn omgeving heel vaak hoor dat hij niet weggaat omdat hij het nog gewoon doet.

Ikzelf denk er zo ook steeds meer over, tenzij er een nieuwe killing feature toegevoegd gaat worden, anders hou ik liever die honderden euro's op zak en koop er wel andere dingen voor.
Klopt, er was ergens ook een rapport wat ik las over opkomende trends.
Het is zo dat we met zn allen overstappen op 4G en misschien komt er over een tijd weer wat snellers uit. Maar de grotere telefoons bereiden zich alvast voor op videobellen ipv alleen audiobellen, het audiobellen zal op een gegeven moment onder de jeugd niet meer zo bekend zijn. Het is voorspeld dat de opkomende generatie of generaties gebruik zullen maken highspeed HD videobellen, waarbij dus een groot HD scherm benodigd is.

Ik kan het alleen maar toejuichen?
Natuurlijk is hier een markt voor, de Galaxy Notes doen het toch goed ondanks het grotere formaat?
Ik wou eerst de Xperia Z kopen.. maar toen ik die grijze waas zag had ik hem afgewezen. Ik ben super amoled gewend. Dan wil je wel terug naar LCD als alleen de zwart waarden goed zijn.

Ik zat ook te wachten op de Note 3. De Note 1 was mooi qua design. De Note 2 en 3 worden plastic fantastic glanzende achterkant. Krast enorm!

Nu dit uitkomt.... Ik wil hem wel. Eerst wil ik het display wel met eigen ogen zien. Dat was bij de Xperia Z wel een afknapper terwijl het design echt top notch is.
Die grijze waas komt voornamelijk door het thema. Afgezien daarvan zijn de kleuren gewoon goed.De inkijkhoek is echter wel een domper, en dat lijkt echt een Sony-telefoon-ding te zijn. Bij de Xperia Z is dat al een dikke tegenvaller, en bij een nog groter scherm als dit natuurlijk helemaal. Aangezien ze van een ander schermtechniek gebruik hebben gemaakt, ga ik ervan uit dat dit iig geen issue zal zijn...
Gelukkig heeft Sony de bezel wel zo dun mogelijk gehouden. |:(
Je sarcasme komt blijkbaar niet aan, maar ik ben het wel met je eens.

Dit toestel is 3,3cm langer dan mijn Note (Note 1) en 1cm breder. Dat breder trek ik nog wel maar met 3,3cm langer kan ik niet meer zitten met dit ding in mijn broekzak.

Ze hadden hem wat mij betreft 3 tot 5 mm dikker kunnen maken zodat camera achter het scherm had gepast en het toestel minder hoog was geworden. Ook had er dan een batterij met grotere capaciteit in gepast.
Wie weet komt de Sony Xperia ZL Ultra wel uit ;)

Dan zijn jou wensen vervult.
Nou ja, vanuit verschillende perspectieven gezien is hier wel markt voor, met zo'n toestel heb je misschien wel mensen voor je gewonnen die zaten te twijfelen tussen de aanschaf voor een tablet en de aanschaf voor een smartphone (2 in 1).

Dit is puur 'spierballenshowofferij' wat Sony laat zien, en dat kunnen ze goed, hoop voor ze dat het product succesvol wordt, en hoop aan de andere kant ook dat ze net als HTC en Samsung een high-end 'mini' met een 4.3" scherm introduceren.

Leuk om te zien dat ze zich onderscheiden door hun producten (met nu ook de SmartWatch 2) stof- en waterdicht te maken. :)

[Reactie gewijzigd door GS88 op 25 juni 2013 12:38]

Jezus wat een gigantisch ding, maar op het filmpje ziet het er wel erg slick uit allemaal.

Edit: spelfoutje

[Reactie gewijzigd door DutchMuffin90 op 25 juni 2013 11:08]

Hij ziet er mooi uit, maar volgens mij is het ook een best lomp ding om tegen je hoofd aan te houden. Daar zat ik eigenlijk op te wachten in dat filmpje, maar daar doen ze het met een bluetooth handset die blijkbaar bijgeleverd wordt. Dat vind ik persoonlijk toch best lomp, ik heb geen smartphone om weer met 2 apparaten rond te lopen. Ook vraag ik me af wat dat met de batterij doet, de hele dag verbonden met je bluetooth handset.

Dat gezegd te hebben, hij is wel errug mooi!
Zelf heb ik een Galaxy Note en zie dit als een waardige opvolger, maar wat jij zegt, een ''Een gigantisch ding maar ziet er wel erg slick uit allemaal''... Je moet eens kijken bij de video op 0:37 die jij zelf erbij geeft. Pak jouw eigen telefoon vast en probeer met jouw duim dezelfde beweging te maken als de vrouw doet. Je ziet aan alles dat ze er moeite mee heeft.

Op mijn huidge Galaxy Note is het al bijna onmogelijk om iets andres te doen dan applicaties aan te tikken met één hand. Ik vind het dan ook geen noodzaak, maar je ziet toch wel duidelijk dat het ook wel gebreken heeft. 6,4'' is wel heel erg groot moet ik zeggen.
Niet dat megapixels veel zegt maar waarom een 8 megapixel terwijl er ook een 13 megapixel Exmor RS-sensor is van Sony.
in een vorig bericht van tweakers, toen de telefoon nog een gerucht was, werd al aangegeven dat er een 8mp camera in zat i.p.v. de 13mp omdat ze waarschijnlijk te weinig productiecapaciteit hebben
Verder is er een 8-megapixelcamera aanwezig voor foto's. Sony zou aanvankelijk voor een 13-megapixelcamera hebben gekozen, maar had hiervoor volgens de geruchten niet genoeg productiecapaciteit.
Of om de prijs te drukken, of omdat de 13 megapixel uit de Xperia Z toch iets tegen viel. Enorm veel ruisonderdrukking nodig wat erg veel details laat verdwijnen. De 8 megapixel lijkt toch beter te optimaliseren en beter om te kunnen gaan met matige lichtomstandigheden.
één van de redenen voor mij om voor de Nexus 5 te wachten is de Snapdragon 800, de specs liegen er niet om http://www.qualcomm.com/s...ors/800-600-400-200/specs. Helaas is de N5 pas in oktober uit.
Bron? Ik heb nog geen datum of specs van de Nexus 5 gezien, alleen maar heel veel geruchten.
Waarom zijn die aan de zijkant en vooral boven en onder zo dik. Het is al een gigantisch toestel. En dan maak je hem nog groter door er van die dikke randen om heen te doen. Dit is zo zonde en maakt dit soort toestellen onnodig groot. Ik vind dat bij mijn Note 1 en Note 2 al. Die had ook een paar MM kleiner gekund of even groot met een groter scherm.

Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke afmetingen van deze 6,4" Xperia maar ik vrees dat hij voor mij te groot is om als broekzak telefoon te gebruiken.
Wat ik al eerder zei: 179.4 x 92.2 x 6.5 mm
The Verge heeft hands-on foto's waarbij het ding naast een Xperia Z wordt gehouden:

http://www.theverge.com/2...z-ultra-hands-on-pictures

Dan zie je pas echt hoe absurd groot de Ultra is, dan zou je voortaan altijd een tas bij je moeten hebben voor je telefoon.. de 'gewone' Z is al niet echt een broekzakapparaat.
Ter indicatie, een Galaxy Note 1 is dus 146 mm lang, een Xperia Z 139 mm. De notes zitten dus qua grootte meer naar de Xperia Z dan de Ultra.
Sony heeft ondersteuning voor handschriftherkenning aan het apparaat toegevoegd en ook is de Z Ultra te bedienen met een stylus of, in de woorden van Sony, 'een metalen pen met punt van meer dan 1mm'.
Leuk, maar heeft hij dan ook palm rejection? Anders heb je er vrij weinig aan, dan kun je niet je hand op het scherm laten rusten als je er op wilt schrijven.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee