Gerucht: Sony kondigt op 25 juni 6,44"-toestel 'Xperia ZU' aan

Er zijn geruchten verschenen over een Sony-toestel met de naam Xperia ZU. De smartphone beschikt vermoedelijk over een 6,44"-scherm, waardoor deze zowel als smartphone en als tablet kan worden gezien. Op 25 juni zou Sony het apparaat willen aankondigen.

Volgens VR-zone is het scherm van het 6,44"-toestel van het Triluminos-type: Sony heeft deze schermtechnologie zelf ontworpen en voorzien van 'quantum dots', waarmee het scherm veel meer kleuren zou kunnen weergeven dan met conventionele technieken. De schermresolutie bedraagt 1920x1080 pixels. Ook is de Xperia ZU van IP58-certificering voorzien, wat inhoudt dat het apparaat waterbestendig tot één meter diepte en tot 30 minuten is.

In de behuizing zou een highend-soc van Qualcomm draaien, waarbij het zou gaan om de Snapdragon 800. De quadcore-soc zou zijn werk doen met een kloksnelheid van 2,3GHz per kern. Verder is er een 8-megapixelcamera aanwezig voor foto's. Sony zou aanvankelijk voor een 13-megapixelcamera hebben gekozen, maar had hiervoor volgens de geruchten niet genoeg productiecapaciteit.

Sony zou voornemens zijn om de Xperia ZU op 25 juni aan te kondigen. Het apparaat moet dan concureren met de Samsung Galaxy Mega, die over een 6,3"-scherm beschikt. Ook andere fabrikanten komen met dergelijke reuzentelefoons.

Sony Xperia ZU Sony Xperia ZU Sony Xperia ZU Sony Xperia ZU

Door RoD

Admin Mobile

08-06-2013 • 14:59

43 Linkedin

Reacties (43)

43
42
25
1
0
6
Wijzig sortering
Ook is de Xperia ZU van IP58-certificering voorzien, wat inhoudt dat het apparaat waterbestendig tot één meter diepte en tot 30 minuten is.

IP58-certificering is een verbetering ten opzichte van de XZ die IP57-certifering heeft. Met de IP58-certificering kun je tot 1,5 meter onder water:-) Goed bezig Sony!!

http://www.xperiablog.net...napdragon-800-6-5mm-thin/

[Reactie gewijzigd door Yavuz007 op 8 juni 2013 15:32]

De schermresolutie bedraagt 1920x1080 pixels. Ook is de Xperia ZU van IP58-certificering voorzien, wat inhoudt dat het apparaat waterbestendig tot één meter diepte en tot 30 minuten is.

In de behuizing zou een highend-soc van Qualcomm draaien, waarbij het zou gaan om de Snapdragon 800. De quadcore-soc zou zijn werk doen met een kloksnelheid van 2,3GHz per kern.
Tot zover ligt dit toestel specwise zwaar boven de Samsung Galaxy Mega, en waarschijnlijk dus ook qua prijs. Hoe dit toestel dan moet gaan concurreren is me een beetje een raadsel...

[Reactie gewijzigd door rodie83 op 8 juni 2013 15:07]

De Mega wordt een midrange toestel, dit een highend. Daarnaast zijn er een hoop die de styling van de Galaxy toestellen verschrikkelijk vinden waaronder ik.
Ik ook. Vind (veel van) de xperia lijn altijd wel geslaagd qua design.

Wacht nu alleen nog met smart op een high end 4.2-4.4" Sony telefoon.
Ik zit hier nu met een Xperia Arc (4,2") Is inderdaad een grote die makkelijk te bedienen is met één hand. Hier heb ik bij telefoons van 5" en groter nog m'n twijfels over.
Wel is het zo dat Sony de knoppen op het scherm heeft zitten. In tegenstelling tot de meeste andere telefoons met zo'n scherm. Dit maakt het functionele deel van het scherm al een stukje kleiner.
Anoniem: 449164
@chimnino8 juni 2013 23:25
Wat dacht je van de topmodellen van vorig jaar, CM erop en je hebt een goede telefoon.
Zoals welke dan? De Xp T was groter en nog steeds zo'n Krait / Adreno 225 combo wat niet echt "high end" is naar mijn mening.

De Xp S was wel 4.3" maar die was kwa hardware al 1.5 jaar oud toen het ding uit kwam.

Neemt niet weg dat deze toestellen inderdaad niet "slecht" zijn, zeker niet met schonere android versies erop, maar ik zie ook wel uit naar een nieuwe Snapdragon (600? 800?) met 720p op 4.0~4.4".

===

Deze ZU is ook niet verkeerd, maar dan voornamelijk als Tablet. Lijkt me een fijn ding met deze afmeting / hardware en resolutie. Maar dan zou een headset om mee te bellen wel de voorkeur genieten en persoonlijk vind ik dit ook wat te groot om mee te fotograferen.

Sony toestellen zijn daarnaast vaak wat zwaar (voor het materiaal dat ze hanteren) in de laatste high-end modellen. Niet HTC zwaar, maar toch minder goed in balans, ik vraag me daarbij af hoe dit toestel aan gaat voelen. Sony was daar ten tijde van Sony-Ericsson toch iets beter mee eens (hoewel dat chrome ook niet alles was)
Wat is er dan wat je op een telefoon wilt doen en niet kan met een Krait / Adreno 225 combi? Heb zelf de Xperia V waar die ook in zit (en tevens een 4.3'' scherm) maar kan nou niet zeggen dat ik verschil in gebruikservaring merk met bijvoorbeeld een Xperia Z die ook wel eens in m'n handen heb.

Mensen staren zich een beetje blind op specs en dat is de enige reden dat fabrikanten in een wapenwedloop zitten waar overdreven krachtige telefoons het gevolg van zijn. Kracht die 95% van de kopers niet gebruikt maar wel duur betaalt.
De specs ligt sws boven de Galaxy Mega. Ik denk dat de Xperia ZU eerder de Galaxy Note 3 als concurrent ziet als dan de Galaxy Mega. Eerdere geruchten komt HTC ook met een HTC One phablet.
Inderdaad. De mega heeft lage specs. Alleen een groot scherm maar weer een relatief lage resolutie. En de rest is ook mid range of zelfs meer low end.

Ze zijn nu wel heel erg de grens aan het opzoeken wat de maximale grote is voor een telefoon. Al zijn dit allemaal toch echt wel Phablets.

Door de randen van de behuizing heel dun te maken kan de totale grote nog wel mee vallen. AL zie je bij deze Xperia op foto 2 dat de randen toch nog best wel dik zijn. En deze echt veel groter zal zijn dan bv een Note 2.

Ik gebruik zelf een Note 2 en heb ook een Note 1 gehad. En die is af en toe aan de grote kant. Maar in gebruik is hij geweldig dus ik vind dat niet zo erg. Meestal heb ik er helemaal geen last van. Maar sommige broeken zijn er wat minder geschikt voor :)

Ik hoop dat er een telefoon komt met +- het zelfde formaat van den note 2 maar dan wel een groter scherm. Want die randen kunnen best nog wel wat dunner gemaakt worden.

Veel fabrikanten komen nu ook met dit soort toestellen. Waar samsung eerst alleen was komen nu ook HTC en Sony met soort gelijke modellen. En volgens mij gingen LG en Huawai ook mee doen.

Ik vind het alleen maar mooi. Meer concurrentie betekend meer keuze voor de consument en vaak ook meer innovatie omdat ze moeten uitblinken.
Ik zou het bijna kopen als soort van 7 inch tablet.

Ik heb 2 7" tablets, maar hoe dun de bezel is bij telefoons, zo dik (soms wel 2 cm) zijn ze bij tablets.

Ik verwacht bij deze 6.44" telefoon dan ook dat het bij de grotere medemens (en die geen skinny jeans dragen :P) dit nog prima in de zak kan. De note II die ik heb vormt bijvoorbeeld ook totaal geen probleem en dat is toch 1 van de grotere telefoons.
Het vervelende van dit formaat is dat je er wel leuke filmpjes op kunt kijken, maar als browser, e-reader e.d. is de geringe breedte toch een probleem: ofwel te smal om een regel tekst leuk weer te geven of te laag om nu de menu's en status regels nog veel scherm over te houden.

Vandaar dat ik ook fan ben van 4:3 schermen.
bij een telefoon wordt dat natuurlijk lastig: juist die grotere breedte zorgt ervoor dat dat ding niet meer in je zak past een alstiger is beet te houden....
Op kleinere schermen wordt het er in ieder geval niet beter op, en de laatste 4:3 schermen die ik tegen ben gekomen dateren uit het PDA tijdperk...
En wat LG probeerde met 21:9 was ook een ramp vond ik persoonlijk.
Sowieso: LG, stop nou maar met 21:9 een ding te willen maken, het gaat niet gebeuren...

De aspect ratio van de toestellen tegenwoordig ben ik ook wel over te spreken eigenlijk.
Het is meer dat de software niet altijd goed ingesteld is op de schermen / schermgrotes. Dat is een groter issue dan dat alles weer 4:3 moet worden. Juist afwijken van wat de norm is is voor ontwikkelaars erg lastig.
Ik heb 2 7" tablets, maar hoe dun de bezel is bij telefoons, zo dik (soms wel 2 cm) zijn ze bij tablets.
Die tablets kosten meestal tussen de 100 en 250 euro, die telefoons tussen de 500 en 750. Het moet ergens vandaan komen.
Ideaal dit formaat telefoons. Internetpagina's zijn in landscape goed te lezen zonder dat je steeds in en uit hoeft te zoomen. Want wie belt er nog met de telefoon? Dat gepriegel op zo'n klein 4" schermpje is toch niks?

Altijd je tablet bij je. Vooral geschikt voor mensen die hun smartphone vooral gebruiken voor de tablet-eigenschappen, en er nauwelijks mee bellen.

6.44" is misschien nog net iets te klein voor een smartphone. Op deze manier kan hij net niet een tablet vervangen.

Ik wacht met smart op de smartphone van 7,5" wat dan de vervanger van mijn Galaxy Note gaat worden. Hoe groter de hi-end smartphones, hoe beter!

[Reactie gewijzigd door Mastermind op 8 juni 2013 16:48]

Anoniem: 16328
@Mastermind8 juni 2013 17:07
Wat dacht je van de 7" inch ASUS FonePad kost ook maar 220 euro :).
koop dan een tablet met belfunctie
ja dat snap ik dus ook niet, die zijn nog goed betaalbaar ook XD
"Ideaal dit formaat telefoons".

's Zomers zonder jas inderdaad echt handig zo'n surfplank in je (korte) broekzak. NOT.
Voor die 2 weken zomer in nederland? :P
Ik loop langer dan twee weken zonder jas rond buiten.
Dan ben je zeker in Jokkmokk geboren ;-)
Anoniem: 503304
8 juni 2013 16:17
een tevreden xperia z gebruiker hier! mooi toetstel maar, denk dat ik tegen de beperking aan loop dat 5 inch nu wel de maximum is(en ik ben nog wel ruim denkend)
ik heb die z ook, en ik vind het scherm (ook) echt te groot. natuurlijk niet als ik erop werk, dan kan het bijna niet groot genoeg zijn, maar als hij in mijn broekzak zit is hij gewoon te lomp. een om nu een tasje te gaan dragen hou ik ook niet van...
Anoniem: 503304
@Arokh9 juni 2013 18:29
idd! met korte broek is het al helemaal een ramp!
Ik draag nu een korte broek van Overseas geen probleem hoor ;) en er zijn zat broeken met diepe zakken! Oh en dat de Z te groot is, ik heb er geen last van.
Ik ben benieuw hoe dit in de hand gaat liggen, het lijkt erop alsof de aspect ratio van het scherm wat afwijkt en het toestel wat langwerpiger is? Alhoewel de resolutie dit niet suggereert.Lijkt me ook de enige manier om ervoor te zorgen dst je het toestel nog echt " vast kunt pakken".(want laten we eerlijk zijn, je wilt een toestel niet met twee handen vast moeten houden tijdens het bellen).

Een ding is zeker met een dusdanig beeldvoormaat komt de resolutie tenminste wel meer tot zijn recht.

Edit: Lees net op nu.nl dat de afmetingen 179,2 x 92 x 6,5 mm zouden zijn. Inderdaad een andere verhouding dus, bijna tweemaal zo lang als breed(een Note 2 is bijvoorbeeld 151 x 81 x 9 mm). Wel lekker dun overigens.

[Reactie gewijzigd door TheDukemaster op 8 juni 2013 15:16]

Anoniem: 463773
8 juni 2013 15:37
Sony maakt redelijk mooie toestellen. Hoe wel ik vind dat ze qua specs goed zijn mag hun service stukke beter worden. Ik heb een Xperia Z aangeschaft op basis ze zeiden hem ook te upgraden naar Android 4.2. Echter wacht ik hier nog steeds op en ziet het er niet naar uit dat hij binnenkort zal komen.
Dit toestel vind ik veel lijken op mijn Z wat ik overigens een prima toestel vind. Toch vind ik dat Sony zich beter kan richten op daden die ze beloven. Als je het mij vraagt gaat Sony voor kwantiteit en niet kwaliteit Het is al de zoveelste toestel dat Sony dit jaar heeft(gaat) aangekondigd. Ik hou het gewoon niet meer bij..to much Sony!

Edit: Androd 4.2

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 463773 op 8 juni 2013 16:36]

Voordat sony een update naar android 4.3 voor jou kan maken, moet deze wel eerst door google zijn uitgebracht.... ;) Ik heb ook een xperia Z, maar ben tot nu toe juist best te spreken over het aantal updates dat ik binnenkrijg. 4.2.2 is bevestigd en lijkt niet meer heel lang op zich te laten wachten!
Anoniem: 463773
@bos978 juni 2013 16:37
Bedankt voor reactie ik heb een fout gemaakt. Ik bedoelde natuurlijk android 4.2
4.2.2 komt er in de zomer aan, gaat niet meer lang duren. En daar zitten dan nog een hoop extra's in, want 4.2.2 op zichzelf is nauwelijks een upgrade.
Dan ben ik op zich wel benieuwd waarom je zo graag Android 4.2 wilt hebben? Wat voegt die volgens jou toe dat Sony niet al zelf in zijn skin heeft gestopt?

- Wireless display zit er reeds in verwerkt.
- Multiple accounts zit sowieso niet op telefoons.
- Media Delen via NFC zit er al in.
- Camera toegang vanuit lockscreen zit er al in.
- Quick settings zitten al in de notification bar.
- Chrome is reeds de default browser.
- Betere camera UI zit er al in.
- Betere image editor zit er al in.

Enige wat ik me kan voorstellen is dat je swype als een welkome toevoeging ziet, maar die kan je nu ook gewoon al probleemloos installeren.

[Reactie gewijzigd door ormagon op 10 juni 2013 13:58]

Anoniem: 448567
9 juni 2013 13:11
Dit is meer een overkill. wat heb je aan een telefoon met een Snapdragon 800. Je telefoon is geen computer!
Plug hem in je dock en het is een Computer :) Die kant willen ze wel op met Ubuntu. Een alles in 1 apparaat. Ik zelf vind dat wel een heel mooi concept.

Complete computer in je pocket!
beetje jammer dat het vormen aan neemt die niet meer in je pocket passen...
Anoniem: 468509
8 juni 2013 22:52
Zeer tevreden gebruiker van een Xperia phone. kan ook niet wachten op de integratie met ps4.
Met de mega kan je hem niet vergelijken, de hardware is veel slechter.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee