Gerucht: Sony 'Sirius'-smartphone krijgt Android 4.4 en 4k-video-opname

Sony lijkt van plan te zijn om een nog aan te kondigen smartphone met de codenaam Sirius te voorzien van Android 4.4 met daarbij de mogelijkheid om videocontent in 4k-resolutie te schieten. Ook komt Sony met een versimpelde weergave van het homescreen voor ouderen.

De nieuwe features die Sony in zijn Android 4.4-software stopt zijn in handen gekomen van Xperiablog. Volgens de site is de fabrikant van plan om het toestel met codenaam Sirius, waarvan eerder specificaties naar buiten kwamen, op de markt te brengen met de meest recente Android-versie. Uit de getoonde screenshots blijkt dat Sony van plan is om verscheidene nieuwe features aan de software toe te voegen. Zo komt het bedrijf met de mogelijkheid om video op te nemen in 4k-resolutie of met 120fps.

Daarnaast is er een mogelijkheid ingebouwd om een simpeler versie van het homescreen te tonen. Daarbij worden grote tegels getoond, iets dat het waarschijnlijk voor ouderen en slechtzienden gemakkelijker moet maken om de smartphone te gebruiken. Verder wordt het voor gebruikers mogelijk om de witbalans van het scherm in te stellen en blijft het scherm aan staan zolang de gebruiker er naar kijkt; Samsung kwam eerder met vergelijkbare functionaliteit.

De Android 4.4-software van Sony heeft gestures ingebouwd waarmee gebruikers een binnenkomend telefoongesprek kunnen aannemen of afwijzen: het toestel naar het oor brengen beantwoordt het gesprek, terwijl schudden ervoor zorgt dat het gesprek wordt geannuleerd. Verder zorgt twee keer drukken op het scherm ervoor dat deze wordt aangezet, een feature die LG eerder introduceerde. De belapplicatie heeft een ingebouwd antwoordapparaat, dat door de gebruiker is in te stellen.

Volgens eerdere geruchten beschikt de Sirius over een 5,2"-scherm. In de behuizing is de Snapdragon 800-soc van Qualcomm ingebouwd. Wanneer Sony het apparaat uit wil brengen en voor welke prijs is nog niet bekend.

Sony Android 4.4-interface Sony Android 4.4-interface Sony Android 4.4-interface Sony Android 4.4-interface

Door RoD

Admin Mobile

21-01-2014 • 18:31

50 Linkedin

Reacties (50)

50
47
36
2
0
5
Wijzig sortering
Vraagje: waarom zijn de knoppen op de onderste bar een kwartslag gedraaid terwijl de rest van de interface nog verticaal staat. Zouden die knoppen dan ook niet gewoon verticaal moeten staan?
Dit is normaal om de interface snel te houden. De camera-app draait altijd in landscape, maar de knoppen worden gedraaid afhankelijk van hoe de telefoon gehouden wordt. Normaal worden die knoppen verborgen, maar net in die view zijn ze zichtbaar. De hele app draaien voor die view is technisch gezien niet echt interessant aangezien dat weer voor vertraging zorgt.

Op de Xperia Z en Z1 is dit 't zelfde!

[Reactie gewijzigd door AmbroosV op 21 januari 2014 18:42]

Lijkt me niet de reden. Naast dat het een klein balkje is wat mee zou moeten draaien en het dus echt niet veel trager is is het in dit geval denk ik gewoon "ruimtebesparend".

Aan het plaatje te zien is het een vrij lang smal scherm. Zou je het balkje onderaan plaatsen dan ben je gewoon meer ruimte kwijt.
dat balkje draait nooit mee op die telefoon, alleen de knopjes die er op zitten.
en het scherm staat nu intern in de landschap stand.

als ze de navigatie icoontjes correct mee zouden willen laten draaien dan zou de hele app moeten draaien.
hiervoor moet dan de draai animatie gebruikt worden en moet het scherm opnieuw geladen worden.
dit 2x is nog best wat vertraging als je alleen even snel een handige foto stand aan wil zetten.
Dus jij zegt dat het intern in landschap staat, maar de rest word dan maar doodleuk in portret weergeven? Sorry hoor maar dit is gewoon een slap excuus. Of de icoontjes voor het menu (terug, home, multi) horen hier mee te draaien, of de foto keuze standen horen te draaien. Want anders is het gewoon zeer onlogish.
Men geeft je +2 en +3 alleen omdat het verhaaltje leukt klinkt, maar dat is wel een hele rare reden. Alsof die paar pixels extra draaien zo veel meer kracht en tijd innemen. Als de telefoon weet dat de knoppen voor de verschillende standen op X manier moeten staan, waarom zou de rest van de knoppen dan Y doen?
AmbroosV heeft gelijk. Mijn Xperia zr heeft precies hetzelfde en AmbroosV kan het weten ;)
he ja denk een bugje
4.4(.2) is toch de versie, waar de controle over de rechten bewust door de ontwikkelaar is uitgehaald? Ik sla zoiets liever over.

Als je dan voor je OS betaald in natura (door het opgeven van privacy) bepaal ik wel graag zelf in welke mate ik dat doe.

Wat 4.4 meer biedt dan versie 4.3 is slechts
Google+ intergratie,
Meer google Now
ingebouwde Printondersteuning
enkele energie tweaks.
en ondersteuning voor zwakke hardware.

Als je sterke hardware hebt, is de rest ook allemaal installeerbaar onder 4.3 :)
Anoniem: 327719
@3x321 januari 2014 18:46
Ik denk ook dat ik mijn Nexus terug ga zetten naar 4.3. Ik mis dat afzonderlijk de regels bepalen voor apps best wel.
Probleem is echter dat root nu wel vereist is wat voorheen niet aan de orde was, app installeren en blokkeren maar (sinds 4.4.2). Jammer, want ik gebruikte het graag, heb echter nog geen reden om me N5 te gaan rooten.

Overigens interessante keuze van Sony om met een versimpelde weergaven voor homescreen te komen, dit soort telefoons zie je nou niet echt snel bij ouderen.
Dat je nu moet gaan rooten is inderdaad jammer, al moet ik zeggen dat het Xposed Framework het rooten wel waard is :)

Waarom zou je je telefoon niet rooten?
De garantie verloopt immers niet en rooten is een kleine moeite.
Waarom zou je je telefoon niet rooten?
Je wordt een stuk kwetsbaarder. En als leek loop je de kans van je dure telefoon een baksteen te maken.
Of omdat je bank bijvoorbeeld 0 euro vergoeding uitbetaald, als je slachtoffer wordt van internet fraude?
Afgezien van dat, ik heb zelf op dit moment gewoon weg nog geen reden om te rooten. Alles werkt hier na behoren en zie geen reden om hier verandering in te brengen.

Maar uit eindelijk is iedereen vrij om te laten wat die wilt en ik zie Google ook nog wel in staat om AppOps weer te laten werken.
Zoek is in de store er is gewoon een app beschikbaar die of appops opent of zelf die functionaliteit biedt mocht het niet werken... Bij mij werkte op 4.4 appops overigens gewoon ;)
4.4(.2) is toch de versie, waar de controle over de rechten bewust door de ontwikkelaar is uitgehaald? Ik sla zoiets liever over.

Als je dan voor je OS betaald in natura (door het opgeven van privacy) bepaal ik wel graag zelf in welke mate ik dat doe.

Wat 4.4 meer biedt dan versie 4.3 is slechts
Google+ intergratie,
Meer google Now
ingebouwde Printondersteuning
enkele energie tweaks.
en ondersteuning voor zwakke hardware.

Als je sterke hardware hebt, is de rest ook allemaal installeerbaar onder 4.3 :)
Yep maar de sirius krijgt heel wat functies met ongeveer dezelfde hardware als de z1 dus waarscheinlijk gaat sony deze features ook uitbrengen op de z1 met de 4.4 update en dat hoop ik ook echt want ben nog niet van plan mijn z1 om te ruilen
Dus ja voor al deze features ga ik hem sowieso updaten
Android 4.4 maakt oudere toestellen, zelfs de Note II bijvoorbeeld (niet bepaald low-end) een stuk smoother, vooral ook als je ART inschakelt. Dat is toch wel een flinke verbetering :)
Met ART gaat mijn Nexus 4 makkelijk 2 dagen mee. Er is wel een nadeel aan dit voordeel. Ik heb 1 app die daar raar mee doet. Als ik hem op Dalvik zet gaat hij minder lang mee en is misschien af en toe iets minder soepel. ART is nog niet uitontwikkeld en bevat nog bugs. Maar wel leuk dat je het kan activeren.

Ik heb hem gewoon als Daily aan staan. Als je je telefoon amper aanraakt kan ik denk ik wel 3 dagen halen. En dat terwijl in het begin tijdperk van de Nexus 4 je 1 dag niet eens overleefde. hahaha.
Daarom zit ART ook nog onder developers tools. Overigens draai ik op mijn N5 ook ART en tot heden nog nergens problemen mee gehad, animaties naar x 0.5 gezet om het net even gevoelsmatig sneller te laten aanvoelen.
Alleen vind ik (overkill voor sommige accufanaten) dat hier een snapdragon 805 in moet.
Omdat deze telefoon een 2k scherm krijgt zou het fijner zijn als games op 60 fps lopen zoals nu op de z1 in plaats van 30 fps wat volgens madagascar benchmark juist is op 2K (gewoon een app in de Play store waar je elke gewenste resolutie kan kiezen zelfs 4K :) )
Wat is dan het nut van deze telefoon groter scherm zelfde resolutie en alleen een 4k upgrade voor dezelfde camera module
Overgeklokte CPU, meer RAM-geheugen, meer software-functionaliteit...
Dual-speakers aan de voorkant, ander uiterlijk, grotere accu-capaciteit enzovoort.

Of je het wat vind, dat is aan jou de keuze natuurlijk...
Het gesprek beëindigen door middel van schudden lijkt me niet zo praktisch in het geval dat je bijvoorbeeld al bellend de trap af loopt; ik kan me zo voorstellen dat het gesprek dan ook wordt geannuleerd.
Ik vraag me af wat als schudden wordt geïnterpreteerd.
Het kan soms wat moeite (en beweging) kosten om mijn telefoon uit mijn broekzak te halen. Het is dan niet handig wanneer de telefoon dat als schudden ervaart en de verbinding verbreekt.
Mooi dat je straks in 4 k kunt filmen ( hoger dan menig televisie camera) alleen moetten ze er dan wel voor zorgen dat het geluid ook goed is. Ik heb bv een htc one x die in HD kan filmen maar die daar standaard dezelfde noise cancelling techniek voor audio opname gebruikt die ook voor skype of voice commands nodig is. Het resultaat. Prachtig hd videobeeld met geluid dat nog erger klinkt als een 78 toerenplaat ( blikkerig , alsof iemand door een plastic buis heen praat) en dus de reden waarom ik alleen maar met mijn telefoon film als het echt niet anders kan. En daar had ik dan 400 euro voor neergelegd.... Dan film ik toch 10 x liever in sd met een speelgoedcameraatje met wel op zn minst goed mono geluid dan dat ik zoiets afgrijselijks op youtube ga plaatsen.

[Reactie gewijzigd door verleemen op 21 januari 2014 19:11]

Telefoons worden tegenwoordig niet meer getest op audio kwaliteit, of belkwaliteit. Ook door tweakers niet. Dat is jammer. Er zijn wel een paar merken die hier nog zéér veel belang aan hechten, hardware en software matig. Zo heeft Blackberry high-end microfoons(zelfs 4 in de Z30), met goede noise canceling, maar heeft dat merk matige cameras.

Oplossing voor een opname voor telefoons gemaakt door fabrikanten die graag de goedkoopst mogelijke componenten(microfoons) plaatsen is het gebruiken van een externe microfoon. Elke telefoon heeft namelijk een headset-aansluiten. Met een klein beetje tweaken kun je een gewone microfoon ook een headset aansluiting geven.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 21 januari 2014 21:58]

De Highend Nokia Lumia's beschikken wel over een goede camera én goede microfoons.
Met mijn Lumia 920 kun je van een concert hele nette opnames maken waarbij het geluid echt goed klinkt!
Ik vind de nieuwe versie van UX skin maar niks. De gladde zwarte interface is ingeruild voor wit, wit en nog eens wit.
Het instellingen menu is wit, de sms app is wit, de dialer is wit, de calculator is wit, alles!
Ik hoop dat ze dit snel rechtzetten of de optie geven om zelf de kleuren in te stellen d.m.v. skins.
Anoniem: 382732
22 januari 2014 20:59
4K video is dus ook al gedevalueerd tot nietszeggende markteringkreet. Mijn ouwe Xperia Arc heeft ook HD video. De output heeft inderdaad de resolutie van HD video maar de kwaliteit is belabberd op een HD scherm. Alleen op het scherm van de telefoon zelf ziet het er fatsoenlijk uit.
Fantastische telefoon als de prijs maar goed is! Dan heeft Apple nog maar een verkoopding op de 5S: vinger afdruk vergrendeling.
Oftopic:
Maar dat krijgt de s5 dan toch ook weer. Kortom: (bijna) ieder ding ook al is het gepatenteerd kan gebruikt worden in andere apparaten alleen dan net iets anders
het enige wat we weten is dat deze telefoon 4K doet of 120fps op een niet nader gespecifieerde resolutie. en een paar software tweaks en de schermgrootte.

verder ik zie niet wat apple hier mee te maken heeft,
als jee een iphone koopt dan doe je dat wss vooral voor IOS niet voor de specs
(ook al is eht een van de snelste telefoons) of voor de balans tussen grootte gebruikersgemak snelheid en accuduur.

alleen een heel goede camera maakt een telefoon geen iphone killer anders had Nokia al lang de markt over genomen,
Naar aanleiding van deze post misschien, als je echter naar de bron kijkt weet je:
De specs: http://www.xperiablog.net...display-16gb-rom-2gb-ram/
Hoe die er uit komt te zien: http://www.xperiablog.net...de-against-the-xperia-z1/
En de nieuwe Sony UI: http://www.xperiablog.net...or-the-sony-d6503-sirius/

Als je't mij vraagt een telefoon om enthousiast over te worden, al mocht hij misschien wel net wat kleiner.
Er zijn diverse dingen die Apple doen onderscheiden. In goede en slechte zin. Echter, zelfs al zou er een fabrikant zijn die in alle opzichten een telefoon uitbrengt met betere specs, dan nog zouden die niet per se het definitieve 'verkoopding' zijn t.o.v. de concurrentie. Dingen als voorkeur voor het besturingsysteem en het app ecosysteem zijn behoorlijk krachtige factoren in de keuze voor een telefoon.
Ook zijn er genoeg mensen die zich al dermate hebben geïnvesteerd in het app- en game-ecosysteem van Apple. Dit maakt de keuze om te switchen toch moeilijker.
En vergeet ook niet de statusfactor. Er is geen merk zo sterk als Apple momenteel.
Beladen merk nu zeker ivm de arrogante kop in het zand houding tot alle issues mbt de Experia Z. Alle problemen zijn immers de schuld van de gebruiker pfffff
want? heb je wel een Sony mobiel? de Xperia staat bekend om hun schermen en bouwkwaliteit. niks op aantemerken.
Zo betrouwbaar zijn ze ook weer niet allemaal. Dit is mij 3de Xperia Z de eerste 2 hadden dodepixels en die ik nu heb zit de achterkant los maar heb geen vervangend toestel om hem te late repareren omdat dat de HTC Evo 3D is met een kapot touchscreen. De Xperia Z van mij vriendin heeft ook een gebroken scherm. Ze had hem in der zak ziten en met bukken is het glas gesprongen (waarschijnlijk door een drukkertje in der jas). En dat kost nog ens even 150 euro!

Zelfs radar heeft hier een item over:

http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/20-01-2014/sony-xperia-z/?tx_comments_pi1[page]=5

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee