Sony presenteert smartphone met 6"-scherm

Sony heeft een telefoon gepresenteerd met 6"-scherm. De Xperia T2 Ultra is kleiner dan de huidige Z Ultra, heeft een scherm met lagere resolutie, een minder krachtige processor en kost daarnaast veel minder.

De Xperia T2 Ultra draait op een Qualcomm Snapdragon 400, dezelfde MSM8928 als de Huawei Ascend Mate 2. Deze soc beschikt over vier Cortex A7-processorkernen op 1,4GHz en een Adreno 306-gpu. Daarnaast heeft de soc een baseband die 4g mogelijk maakt. Het scherm van de T2 Ultra heeft een diagonaal van 6" en een resolutie van 1280x720 pixels, waarmee het display 244 pixels per inch heeft.

Sony heeft naar eigen zeggen ook wat gedaan aan de scherm-bezel-ratio. Bij de Xperia Z Ultra is 69 procent van de voorkant scherm, bij de T2 Ultra is dat 73,5 procent, claimt Sony. De telefoon meet 16,5x8,3cm en is 7,65mm dik. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh. Volgens Sony komt het toestel komend voorjaar uit. De adviesprijs is 399 euro.

De fabrikant presenteerde daarnaast met de Xperia E1. De telefoon heeft een 4"-scherm met een resolutie van 800x480 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 200-soc, met twee Cortex A7-processorkernen op 1,2GHz en een Adreno 203-gpu. De E1 zal eveneens deze lente in de winkel liggen met een adviesprijs van 149 euro.

De aankondigingen van deze nieuwe smartphones komen een week na elektronicabeurs CES, waar Sony de Xperia Z1 Compact onthulde. Het is onduidelijk waarom Sony deze telefoons pas vlak na de beurs heeft laten zien.

Sony Xperia T2 Sony Xperia E1

Door Arnoud Wokke

Redacteur

14-01-2014 • 09:56

75 Linkedin

Reacties (75)

75
71
35
5
0
23
Wijzig sortering
Als ze deze uitbrengen met KitKat dan snap ik de keuze voor de SOC's.
Ik weet niet hoeveel het backlight van het scherm verbruikt. Maar de lage resolutie + grote accu van de T2 Ultra zal denk ik niet voor verkeerde accuduur zorgen.
Ze komen allebei op de markt met 4.3 maar krijgen wel allebei een update naar 4.4. De skin van Sony is bij deze telefoons al KitKat-ready gemaakt (zie je aan de stijl van de notificatiebalk en softkeys.

De E1 heeft trouwens met z'n specs een accu van 1700mAh die ook een hele tijd mee zal gaan!
Over:
"Het is onduidelijk waarom Sony deze telefoons pas vlak na de beurs heeft laten zien."
Dit is in marketing/communicatie niet ongebruikelijk, deze 'gok'.

Je kiest er dan voor om niet in de A locatie te gaan staan tussen de massa, maar gokt op de spotlight NA alle anderen die 'elkaar in de weg lopen'.

Op tweakers is dit bij deze gelukt, ik kende het ding nog niet, of het is niet blijven hangen dat ik er wat over las.

In de politiek is deze 'tactiek' vaker voorkomende. Een gevleugeld reflex commentaar is dan vaak van de tegenpartij : "maar in het hier over gevoerde debat hoorden we ze niet".
Bovendien is MWC volgende maand. Dat is de beurs voor telefoons. Op CES waren sowieso maar weinig telefoons te zien...
MWC komt het echte geweld :D

Alvast sparen hier en mijn nieuwe Z van de reparatie nog heel houden dat ik hem voor een leuk bedrag kan verkopen als de Z2 komt. ( wel jammer dat het desihn de Z1 kant is opgegaan, de Z vind ik toch mooier )
Sony volgt de tendens dat mensen minder willen betalen voor hun smartphone, dit ten koste van de specs. Ach ja, de markt is oververzadigd, er zullen wel wat koppen rollen in de nabije toekomst. Deze toestellen zullen alvast geen prijzen winnen voor innovatie.

Wat mij altijd stoorde aan mijn Sony is het feit dat er teveel (slecht geplaatste) knoppen aan de zijkant staan waardoor je al snel ongewild op een knop drukt. Dat lijkt in deze nieuwe modellen nog steeds een probleem.
Je hebt altijd power, de volumeknoppen en eventueel een cameraknop aan de rechterkant, verder niets. Die kan je nu niet echt laten wegvallen? Ze op een andere plaats zetten kan, maar ze zijn zo geplaatst dat je ze kan bedienen zonder je hand te moeten verplaatsen als je je telefoon met één hand vasthebt.
Dat had ik ook in de gaten ja. De knoppen zijn echter te gevoelig en staan voor een linkshandige (zoals ik) rampzalig.
Hm. Ik heb er, als linkshandige, nooit last van gehad op m'n Xperia T, Z en Z1?
Voor linkshandig misschien. VOor rechtshandigen is dit ideaal bij grotere toestellen. Je kan je wijsvinger echt neit helemaal naar de top stretchen met een 5inch toestel.

Gebruik zelf overigens vaak het toestel ook linkshandig en ik vind de plaatsing ideaal. 1 van de beste design keuzes ooit in een toestel betreft usability. Maar het is niet one size fits all.
Anoniem: 426269
14 januari 2014 11:11
Zijn deze waterdicht? Hoe dan ook, een forse prijs, zit bijna in het vaarwater van de Z1 wat dat betreft, maar die laatste is veel en veel beter. Ik wacht wel effe op de Z2 dan, die wordt eind februari aangekondigd lees ik net.
Niet waterdicht en gericht op de budget (E1) en middenmarkt (T2 Ultra). Ze gaan waarschijnlijk snel na de release in prijs dalen (zeker de T2U) en zitten dan lekker onder de Z1.
Komt de T2U wel naar nl dan? In het persbericht staat dat ie is bedoeld voor Afrika China en midden oosten.
Anoniem: 524673
@AmbroosV15 januari 2014 15:34
ook echt typisch een voorbeeld van http://www.quickmeme.com/meme/3qprg7
Waarschijnlijk waren ze nog niet tevreden over de software ander hadden ze hem zeker op de beursvloer laten zien. Of ze wouden alle aandacht op de Z1 Compact.

P.S. Met hem bedoel ik natuurlijk beide telefoons.
CES gaat altijd om top-of-the-line stuff. De Z1 Compact is een echte terugkeer naar de Sony-spirit van vroeger. Beter dan de rest, compacter dan de rest. Deze twee telefoons zijn wel heel leuk maar niet gericht de doelgroep van CES.
Sony wilde tijdens CES alle aandacht hebben op de Z1 compact ipv deze toestellen, dat zal denk ik de reden zijn geweest :).
De E1 wordt verkocht als smartphone voor de muziekliefhebber, wat voor de marketingpiefen bij Sony blijkbaar zoveel betekent als een '100Db speaker'
Leuk toestelletje om over een jaar te kopen voor een wat minder veel eisende gebruiker!

Zelf wacht ik toch maar even op de Samsung S5 en wellicht de nieuwe Huawei en HTC telefoontjes. Die oude nokia van me houd het nog wel even vol :+
Sony is anders een van de snelst groeiende spelers op de markt op dit moment. De Z en Z1 zijn toptelefoons binnen hun klasse. Je hebt altijd mensen met defecten, maakt niet uit bij welk merk je gaat kijken.

De Z1 Compact is de enige ietwat kleinere smartphone met echte flagship-specs. En Sony is nog steeds de enige die waterdichte telefoons maakt, zoals je ook al hebt vermeld.

Verder doen ze het ook nog erg netjes qua updates en hun Android-skin is lekker licht en voegt toch heel wat toe. Zo slecht doen ze het niet hoor.
Ik zou toch even RADAR van gister terugkijken. De Xperia Z is gewoon een testcase geweest, waar veel problemen mee zijn geweest. Heb er zelf 1 gehad en heb er veel problemen (hardwareproblemen) mee gehad. Gebruikers hebben allen dezelfde problemen. In de Z1 hebben ze dit opgelost, maar een goede regeling voor Z gebruikers is er niet. De grootste problemen zijn spontaan barstende schermen, en afgebroken connectoren. Beide ontwerpfouten (je kan de stekker er op 2 manieren in pluggen, en de connector is erg zwak. Zelf kijk ik altijd goed hoe de stekker erin moet maar mijn connector is gewoon in de laadkabel blijven steken toen ik hem eruit haalde)

Dus "toptelefoon" is nog altijd een kwestie van smaak. De een gaat voor de camera, de ander voor de apps. Slecht is het bedrijf niet, maar er zijn zeker verbeterpunten.
Toen ik en vele andere in me omgeving de Z kochten zijn we allemaal angenaam verast geweest. Geen enkele problemen, geen gebarsten glaspanelen, geen software fouten etc. Daarnaast kan ik me niet inbeelden hoe je een micro usb plug omgekeerd erin hebt kunnen steken. Overduidelijk een user fout. Maar daar moet je echt wel meer force in steken voordat die stekker er dan nog in gaat. Zijn overigens dezelfde connectoren als in bijna elk andere Android apparaat. Namelijk micro usb.

Voor mij in ieder geval binnenkort de Z1 compact.

Daarnaast kan ik bij elk toptoestel wel cases van problemen bedenken. Bijvoorbeeld Samsung notes waarbij users ook problemen ondervonden met de micro usb porten, barstjes in behuizingen. Iphones waarbij home buttons ermee kappen etc.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 14 januari 2014 12:43]

connector is gelijk, maar het "omhulsel" is niet gelijk. Deze is namelijk vierkant...
Blackberry heeft ooit met hun tablets dezelfde fout gemaakt, en de tablets teruggeroepen. Dus sony had hier goed van kunnen leren. In de Z1 (en Z1 compact) is het wel opgelost.
Maar dat is emt een fullsize USB port ook neit het geval. De stekker past echt maar op 1 manier. Je moet echt forceren wil je 'm andersom erin krijgen.
fullsie USB is groter en sterker, dus kan daar veel beter tegen ;) dat is het verschil. en niemand zegt dat je hem er andersom ook in krijgt..... maar een stukje plastic van 1mm breed die ook maar vast zit op een dun stripje, moet je beschermen tegen foutieve verbinding. Daarnaast nogmaals: ik ben wel voorizchtig geweest, check het wel altijd, en bij mij brak die alsnog in de lader
Spijtig dat het afbrak dan. Jammer dat zoiets hoogstwaarschijnlijk ook niet onder garantie valt. Maar afgezien van dat, heb geen duurzamer toestel gehad als de Xperia Z. Naast dat deze dan ook ngo eens premium eruitziet en aanvoelt.
Maar niet zo heel hard. Ik heb de afgelopen drie jaar al bij twee apparaten de micro-usb poort vernaggeld omdat in een wat minder oplettend moment de stekker er verkeerd om in gevrot is (1x ik zelf, 1x mijn vrouw). Ik moet zeggen, mini-USB was daarin beter dan micro-USB.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 14 januari 2014 15:06]

Meeste cases zijn opgelost, helaas zijn er erg veel klanten geweest die wilden meeliften op de regeling voor de terecht gedupeerde mensen (duidelijke val schade of beschadigingen aan de ingang van de connector bij veel klanten). Die worden vanzelfsprekend geweigerd, waardoor er weer een rel ontstaat. Wat betreft de connector, door hem er in te forceren, beschadig je hem nou eenmaal zelf. Ja, het is een ontwerpfout dat je hem kan opdraaien, maar ik weet niet beter dat je eerst kijkt voordat je hem ergens induwt, laat staat, forceren.

Hij valt in de reeks high-end, daar valt niet over te discussiëren lijkt mij. Toch zijn het wel verbeterpunten, daar heb je zeker gelijk in.
high-end-reeks en toptoestel is in mijn woordenboek toch een verschil. En de connector is, als je had gelezen, bij mij IN de kabel afgebroken. dus niet door te forceren. Als je daarbij bedenkt dat de gemiddelde consument gewend is dat het niet uitmaakt hoe je een kabel in je telefoon steekt (kwa kans op schade) dan is het geen handig ontwerp.

De z1 is wel een "toptoestel" in mijn ogen hoor. Maar na de Z heb ik ze niet langer het voordeel van de twijfel gegeven.
http://cdn2.mos.techradar...iaZ-HandsOn-08-580-90.JPG
Dom ontwerp.... (xperia Z)

http://pocketnow.com/wp-content/uploads/2013/10/DSC00138.jpg
Slim ontwerp. (xperia Z1)

waarom de Z een vierkante poort moest hebben is mij een raadsel....
Sorry maar ik snap wel wat je wilt zeggen maar ik zie het probleem gewoon niet bij Sony maar meer bij de domheid van de mensen die daar problemen mee hebben. Kijk gewoon voordat je iets erin steekt, sowieso bij elke connector want hdmi bijvoorbeeld vind het ook niet prettig als je hem andersom doet en gaat forceren.
als het aan jou lag, had elke stekker een plus en min..... en bij verkeerd om erin steken kreeg je een dodelijke schok....
De specs zij niet heel erg interessant en voor een prijs van €400 kun je nu al een beter telefoon kopen. Waarom zou men voor dit toestel gaan?
Dat is ook de advies prijs. Over het algemeen worden deze niet aangehouden. Los daarvan gaat het niet alleen om specs, maar in dit geval ook om scherm maat. Zoveel betere telefoons met zo een groot scherm zijn er namelijk niet. En bljkbaar wilt Sony toch een markt bedienen die een groot scherm wilt, tegen lager budget.
Dat is ook de advies prijs.
Los van het feit dat het hier gaat om de adviesprijs (aan elkaar) is de prijs voor zo'n toestel nog steeds te hoog. Het kan specprijsgewijs gewoonweg niet opboksen tegen de Huawei Ascend Mate (goedkoper én sneller), de Acer Liquid S1 (veel goedkoper en gelijkaardig in snelheid) en de Acer Liquid S2 (duurder maar véél beter - on par met de huidige vlaggenschepen).

Voor €300 zou ik het eventueel nog overwegen, maar €400 is veel te hoog. Hopelijk zal de werkelijke prijs dus veel lager liggen dan de adviesprijs.
Bij Sony ga ik uit van op z'n minst een android update en een goede development. Huawei en Acer updaten nauwelijks en hebben slechte development dus ik vind de Sony zeker waar voor z'n geld. En de specs verschillen minder dan het lijkt
Bij Sony ga ik uit van op z'n minst een android update en een goede development. Huawei en Acer updaten nauwelijks en hebben slechte development dus ik vind de Sony zeker waar voor z'n geld. En de specs verschillen minder dan het lijkt
Wat een sterke beweringen, nauwelijks updaten en slechte development, is dat ergens op gebaseerd of komt dat uit je duim? Huawei heeft de update naar Android 4.4 al aangekondigt terwijl sony nog maar net aan de uitrol van 4.3 is begonnen.
Er staat nergens waarop de T2 draait maar ik weet haast zeker dat het 4.3 is met een update naar 4.4. En het development gedeelte heb ik van XDA en dat lijkt me een goede bron
Draait op 4.3, staat in de documenten die ik heb gehad. De skin is de nieuwe versie die met KitKat naar de Z1 en Z komt, dus normaal gaan zowel de E1 als de T2U een update krijgen naar KitKat.
Tussen aankondigen en uitrollen zit vaak een teleurstelling. Zeg ik als Samsung bezitter.
Bij sony blijft de skin veel en veel sneller en stabieler worden bij samsung blijft deze zwaarder en zwaarder worden.
En begint natuurlijk met elke update meer en meer aan te voelen als gingerbread dat was dus de reden dat ik mijn s3 heb veranderd in een z en nu dus de z1
Sony heeft deze al een maand geleden aangekondigd hoor en we verwachten hem al ergens over een maandje ofzo
Hauwei is wel goed met zijn updates maar over acer kan ik dat helemaal niet zeggen
Zij geven meestal hun toestellen niet eens 1 update
Alleen hoe zit het met software van Huawei? En Acer is nou niet echt de koning van bouwkwaliteit. Dus leuk dat er toestellen goedkoper zijn, maar dat zijn ze dan vaak ook met een reden.

Ben zelf niet zo weg van Sony, omdat het kwa scherm vaak tegenvalt, contrast en kijkhoeken zijn niet geweldig, daarintegen is de skin van Sony wel sneller dan Touchwiz van bijv Samsung.
Zou dat een trend voor 2014 worden, grotere schermen maar lagere specs? Nokia heeft naast de 1520 (high specs, groot scherm) ook de 1320 uitgebracht die een net zo groot scherm, maar de specs van een medium range of zelfs budget telefoon (1 GB ram en 5 mp camera bijvoorbeeld). Blijkbaar is er een markt voor, mensen willen een groot scherm maar niet de volle mep betalen.
Klopt. De meeste kopen tegenwoordig ook geen high end desktop meer.
Als het voldoet met internetten, office, muziek afspelen en af en toe edit je video waarom zou je veel meer uitgeven?
Persoonlijk vond ik 500 a 600 euro voor een smartphone veel te veel.
Ik vraag mij nog dagelijks af waarom mensen een porsche boxster kopen terwijl er ook een 911 te koop is. Poor man's porsche http://www.urbandictionar...p?term=poor+man's+Porsche anyways this is a poor man's xperia ultra. zelfde als de samsung mega en note
Hierbij vertrek je vanuit de gedachte dat mensen die dit toestel kopen eigenlijk een Xperia (Z) Ultra hadden willen hebben. Ik denk dat daarmee de doelgroep tekort wordt gedaan. Ik verwacht dat mensen, net als wat alteclansing hieronder al aangeeft niet eens meer high end willen, en dus de Xperia (Z) Ultra helemaal niet ambieren. Mischien dat een kleine subgroep nog gevoelig is voor de status dat een high end op hen afstraalt, maar hoe klein is die groep?

Wat ik verwacht is dat mensen steeds meer bekend zijn met hun eigen behoefte in (smart)phone gebruik en zich minder snel features door fabrikanten laten aanpraten. Mensen weten wat ze willen, en willen niet meer betalen dan nodig is om dat doel te bereiken. Vooal als blijkt dat het in hun beleving weinig uitmaakt of ze het 600 euro exemplaar kopen of het 300-400 euro toestel.

De T2 maakt, wat Dutchmike terecht aanhaalt, deel uit van een trend. Fabrikanten worden geconfronteerd met het feit dat hun high end segment niet meer verkoopt en bewegen met hun klantenkring naar beneden. Het feit dat dit zich uit met toestellen die een high end uitstraling kopieren bewijst me wel dat de fabrikanten hiermee de slinkende, voormalige, high end klanten trachten te paaien. De huidige mid range kopers zijn ze namelijk al kwijt. Die zijn ongevoelig voor dit soort toestellen en kopen een nog lager segment. Vanuit lagere segmenten zien we een tegengestelde beweging, de groei van displaygrootte. De Nokia 625 bijvoorbeeld is groter dan zijn voorgangers, maar wel met eenzelfde (nog veel lager dan hier besproken) resolutie.
Anoniem: 524673
@teacup14 januari 2014 13:19
Het is weer de zoveelste window shopper editie http://www.urbandictionar...php?term=window%20shopper
die een telefoonfabrikant maakt en dit zorgt ervoor dat zo'n merk niet meer serieus word genomen bij mensen die wel wat neertellen voor een toestel. Het begon ooit met de blackberry bold 9000 toen ze een half jaar later een Blackberry curve 8900 uitbrachten toen dacht ik al oh shit(2008) als dat maar goed gaat. We hebben het ook gezien met Nokia van de e71 naar de plastic e63 en vervolgens zeggen mensen ja dat is hetzelfde als de duurdere.(waaronder andere intern ook het een en ander veranderd is)
Misschien is het uitbrengen van die toestellen inderdaad een indicatie dat de controle op de markt van in elk geval die merken minder wordt. Is dit alleen aan die merken te wijten of heeft het met de fase te maken waarin de markt zich bevindt, en zijn de toestellen allen maar de boodschapper van dit gegeven?

De smartphonemarkt bereikt zijn verzadiging, dat is nu wel bekend. De Sony Experia modellen (Z Ultra en Z1) hebben voor Sony in 2013 echter veel succes betekend. Sony zwemt hiermee tegen de stroom in. Niet echt het beeld van een merk dat uit wanhoop zijn verkopen tracht op te krikken met een goedkoper toestel. Dat ze toch een Z2 uitbrengen kan ook betekenen dat er een markt voor is. Sony bevindt zich hierbij in goed gezelschap, Samsung en Nokia gingen haar voor in het bouwen van complete productranges. Zelfs Apple sluit nu schoorvoetend aan.

Ondanks de huidige succesvolle high ends kan Sony de verschuivende markt niet negeren en moet ook in lagere segmenten producten aanbieden. De Z2 is de eerste, en zal niet de laatste zijn. De Z2 is niet jouw product, dat is me wel duidelijk ;), ik vrees alleen dat volksstammen erg blij met een dergelijk toestel zouden zijn, ondanks dat het volgens jou niet helemaal is wat het lijkt.
Zou dat een trend voor 2014 worden, grotere schermen maar lagere specs?
Ik zie dat zeker gebeuren, ben zelf idd ook overgestapt naar zo'n soort telefoon (groot scherm, 720p en quad-Cortex A7) en ik neem aan dat ik niet uniek ben in mijn afwegingen. Natuurlijk is een iPhone/S4/Note3/One indrukwekkend qua specs, maar waarom de hoofdprijs betalen voor een snelle gpu voor games die ik toch niet speel, ultra-hi-res pixels die ik toch niet zie, een beroerde accuduur?

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 14 januari 2014 13:06]

ultra-hi-res pixels die ik toch niet zie, een beroerde accuduur?
Zelfs op smartphones van 4,6 en 4,7 duim is het verschil tussen 1280x720 en 1920x1080 perfect zichtbaar, dus zal dat verschil nog eens zo veel beter zichtbaar zijn bij phablets van rond de zes duim.

Waar ik je van verdenk is dat je je eigen aankoop goedpraat en de tweede keus die het niet gehaald heeft onterecht minder goed vindt.
Natuurlijk is dat een rechtvaardiging van mijn aankoop, anders had ik wel een ander toestel gekozen. 8)7 Als 1080p geen effect op de accuduur zou hebben en voor een tientje meerprijs te krijgen zou zijn ben ik de eerste die het bestelt. Maar meerprijs en nadelen zijn *voor mij* niet heel aantrekkelijk. Hele volksstammen zijn ook tevreden met 720p op 7", de Nexus 7 en Kindle Fire HD waren de twee best verkochte tablets vorig jaar. Ik zeg niet dat er niemand het verschil ziet als hij heel goed kijkt, maar dat ik (en blijkbaar miljoenen anderen) helemaal niet zo zitten te springen om per se extreem hoge resoluties op kleine (4-7") schermpjes te hebben, zeker niet als dat een flink prijsverschil en slechtere accuduur tot gevolg heeft.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 14 januari 2014 15:07]

Ik heb zelf een Lumia 820 met - schrik niet - een resolutie van slechts 800x480, maar ik vind dat eerlijk gezegd meer dan genoeg. Ik zie echt geen pixels, en het beeld is goed scherp. Meer pixels betekent alleen maar dat de batterijen snel leeg zijn.
Ik heb zelf een Lumia 820 met - schrik niet - een resolutie van slechts 800x480, maar ik vind dat eerlijk gezegd meer dan genoeg. Ik zie echt geen pixels, en het beeld is goed scherp. Meer pixels betekent alleen maar dat de batterijen snel leeg zijn.
Dan heb je nog nooit een scherm van 4,3 duim met een resolutie van 1280x720 ernaast gezien. Zeker bij tekst die wat kleiner is, is zo'n scherm veel beter. De tekst blijft scherper, minder korrelig, behoudt meer detail, waardoor het veel aangenamer is om die tekst te lezen op die bepaalde grootte. Tevens is het ook beter mogelijk om tekst veel kleiner te maken zonder aan leesbaarheid in te boeten.
De kleinste tekst die ik lees is scherp genoeg. Kleinere tekst kan ik niet lezen, en dat ligt dan niet aan het scherm maar aan mijn ogen. En met 217ppi is ie nog steeds veel scherper dan mijn Apple Thunderbolt scherm.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 291750 op 14 januari 2014 15:21]

Bij je apple thunderbolt scherm zit je er 50cm+ vandaan vaak verder dan je telefoonscherm.
Maar ook niet veel meer dan twee keer zo ver van mijn scherm. Terwijl mijn Lumia toch zo'n twee keer zo'n hoge ppi heeft als mijn Thunderbolt scherm.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee