Netflix begint vermoedelijk op 11 september in Nederland

Netflix gaat naar alle waarschijnlijkheid op 11 september van start in Nederland. Dat valt op te maken uit uitnodigingen die de streamingfilmdienst voor een evenement op die dag aan Nederlandse journalisten heeft gestuurd.

Bij de aankondiging van de komst naar Nederland sprak Netflix over 'voor het einde van het jaar', wat later werd gespecificeerd tot het derde kwartaal. Uit uitnodigingen voor een evenement van de streamingfilmdienst valt nu op te maken dat de introductiedatum waarschijnlijk 11 september zal zijn.

De start komt niet als een verrassing; maandag bleek al dat Netflix was begonnen met het toevoegen van Nederlandstalige content, al bleek niet elke Nederlandse Netflix-abonnee met een Amerikaans account dat al te kunnen zien.

Het bedrijf kondigde half juni aan naar Nederland te komen. De dienst gaat naar alle waarschijnlijkheid 7,99 euro per maand kosten. Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt. Over het aanbod in Nederland heeft het bedrijf nog niets losgelaten, al lijkt de uitnodiging te suggereren dat de Netflix-serie Hemlock Grove, waarin Famke Janssen een rol speelt, in ieder geval beschikbaar zal zijn. De eigen producties van Netflix, House of Cards en Arrested Development, zullen naar verwachting eveneens deel uitmaken van het aanbod.

Onbekend is nog of populaire series als Breaking Bad ook beschikbaar komen in Nederland. Wel lijkt het uitgesloten dat Game of Thrones deel zal uitmaken van het aanbod; deze serie wordt uitgezonden door betaalzender HBO.

Netflix-uitnodiging

Door Wilbert de Vries

21-08-2013 • 11:12

184 Linkedin

Reacties (184)

184
174
137
17
0
4
Wijzig sortering
Dit haal ik niet helemaal uit de uitnodiging "Netflix gaat naar alle waarschijnlijkheid op 11 september van start in Nederland.".

Het is een uitnodiging om te vieren dat Netflix naar Nederland komt. Nergens staat een verwijzing wanneer dat is. Dat zal misschien tijdens dit event bekend gemaakt worden.
Klopt. Daarom heb ik inhoudelijk een slag om de arm gehouden met 'naar alle waarschijnlijkheid'. In de praktijk betekent dit echter dat hotshots van Netflix grofweg van 10 tot 12 september in Nederland zijn. Die zullen dan hun pr-momentje willen pakken, en wat leent zich daar beter voor dan de start in Nederland. Ik heb zelfs even overwogen om te suggereren dat de start ook eerder zou kunnen zijn: op 10e diverse interviews ter ere van de start, de 11e rustig aan nog wat relatiebeheer en dan 's avonds feestje :)

Een ander ding dat voor mij een rol speelt om de introductie de eerste helft van september te verwachten is het feit dat Netflix bij de laatste kwartaalcijfers heeft aangegeven* dit kwartaal een hogere omzet te verwachten door de start in Nederland: dat kan alleen als je dat kwartaal genoeg dagen actief bent geweest om wat omzet te genereren.

* As our guidance implies, we expect Q3 net additions to be above Q3 of last year, bolstered in part by the launch of Netflix Netherlands within the quarter. Bron.
Ik gok eerder op 16 september. 11 september is een woensdag en de meeste bedrijven lanceren liever iets op maandag zodat ze de hele werkweek hebben om de boel in de gaten te blijven houden. Daarnaast lijkt het me dat ze de journalisten de kans willen geven nog iets meer hype te maken voor de nieuwe dienst endeze dus nog niet meteen lanceren. Het kan, maar ik gok dat het nog een paar dagen extra gaat duren.
Mmm, interessante benadering. We houden het uiteraard in de gaten. Op een gegeven moment zal de officiële startdatum bekend worden gemaakt. Dan weten we het zeker.
11 september ligt ook wat gevoelig natuurlijk, zeker voor een Amerikaans bedrijf. Maar zodra Tweakers wat hoort lezen we het hier graag terug.

Zelf kan ik nog geen Nederlandse content vinden, geen idee hoe sommigen hier dat soms wel lukt, maar een zoektocht op alles is liefde kan ik nog niet vinden. Maar ik heb inmiddels een watchlist van 100+ films en 50+ series, dus ik vermaak me wel even.

Ik hoop dat we in Nederland ook gelijk de que krijgen om films te bewaren zoals in Amerika.
Leuk. Erg benieuws. Eindelijk een volgende stap in het aanbieden van commerciele content. :D langzaam zal het downloaden van dubieuze sites niet meer nodig zijn, mocht dit voor mensen van toepassing zijn ;-)
Er moet wel even bijgezegd worden dat die € 7,99 voor maximaal 2 apparaten is. Als je 3 of (maximaal) 4 apparaten met Netflix wilt gebruiken betaal je € 11,99.

http://www.ad.nl/ad/nl/10...7-99-euro-per-maand.dhtml

Ik ga er in ieder geval niet aan beginnen. Net twee maanden geleden mijn hele TV-abonnement (incl. HBO) opgezegd bij Ziggo. Het is een leuk initiatief en brengt zeker gebruiksgemak met zich mee, maar het aanbod op torrent-sites is in de regel groter en vooral voordeliger. Ik zal eerder een abonnement op nieuwsgroepen nemen dan een abonnement op een betaalde streaming-dienst.

Ook vind ik het een nadeel dat ik constant moet blijven betalen om films te blijven kijken. Als ik ze download kan ik ze op ieder later tijdstip nog een keer met vrienden bekijken, zonder dat ik daar abonnementskosten aan kwijt ben. Daarbij is het ook fijn om je films op een USB-stickje of HDD mee te nemen naar vrienden en kennissen en deze daar in de mediaspeler te prikken.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 21 augustus 2013 11:43]

Ik zie in mijn netflix abbo dat het niet om apparaten gaat, maar om gelijktijdige streams:
Unlimited Streaming

Watch on up to 2 devices at the same time
Watch instantly as often as you want on your PC, Mac or TV
En
Unlimited Streaming

Watch on up to 4 devices at the same time
Watch instantly as often as you want on your PC, Mac or TV
Ik zie dat de taal wel al actief is op Netflix:
Select your preferred language for Netflix:

Not all films and TV programmes are available in this language.

English
Español
Português
Français
Svenska
Norsk bokmål
Suomi
Dansk
Nederlands

[Reactie gewijzigd door MeNTaL_TO op 21 augustus 2013 12:20]

Als je films gewoon één keer wil betalen en onbeperkt wil kunnen kijken, meenemen naar vrienden, etc. ... Dan koop je hem toch gewoon op disc?

Nu er legale manieren komen om ook voor één prijs onbeperkt te kijken naar een theoretisch onbeperkt aanbod ga je wel heel erg illegaal verder.

Je krijgt straks 2 manieren:
- streaming kijken wanneer je wil naar wat je wil voor een vast bedrag per maand
- op disc kopen en kunnen kijken bij wie je wil, meerdere keren, terwijl je één keer betaald.
Titanfox en kopen gaan niet samen in een zin.
Komt er eindelijk een fatsoenlijk en betaalbaar alternatief voor het illegaal downloaden. Zijn er nog mensen die lopen te klagen en torrents downloaden...

Als het aanbod van Netflix behoorlijk is zie ik geen goed excuus om downloaden nog goed te praten op pure krenterigheid na.

Het heeft jaren geduurd op alternatieven voor het (illegaal) downloaden van muziek en films. Al die tijd was downloaden de enige manier als je niet een kapitaal uit wilde geven aan DVD's / CD's. Nu zijn er eindelijk alternatieven als Netflix en Spotify is het nog niet goed.

Ik vind Tim Cuijk een kwal van een vent omdat hij mensen aan wilde pakken voor dingen die ze deden omdat er geen fatsoenlijk alternatief was, maar met de invoering van Netflix heeft hij meer recht van spreken.
Zijn er nog mensen die lopen te klagen en torrents downloaden...
Die zul je altijd hebben, dit is Nederland he, waar mensen voor een dubbeltje op de eerste rang wilen zitten.

Ik zal zeker netflix nemen, maar ik zeg mijn usenet account niet op. Simpelweg omdat er niet alles op netflix staat. Ik wil best betalen - en dat zal ik ook doen -, maar staggered releases e.d. vind ik onzin. Ik heb nu ook spotify, maar download soms wel een album (alhoewel het zelden is). Gebruikersgemak staat nog steeds voorop.

Misschien heeft Tim Cuijk iets meer recht van spreken, maar zijn handels- en denkwijze zuigen nog steeds. We hebben nog steeds thuiskopieheffing, praten ze daar over platen en willen ze geld vangen voor YouTube embedded filmpjes. En ondertussen betalen ze zelf niet uit.
Nederlanders zijn zeker zuinig, en er zullen altijd downloaders blijven, maar vergeet niet dat torrents nog altijd meer bieden dan Netflix: Een ruimer aanbod, alles beschikbaar op de dag van release, en in HD. Netflix gaat niet in de buurt komen van dat niveau. Dus het is niet alleen een geldkwestie dat mensen blijven downloaden, het is ook zo dat de contentindustrie nog steeds geen gelijkwaardig alternatief biedt. En dat terwijl het "illegaal" downloaden inmiddels al weer zo'n 15 jaar bestaat, wat wel iets zegt over de koppigheid en het gebrek aan visie bij de contentindustrie. Netflix is absoluut een grote stap in de goede richting hoor, maar we zijn er nog niet.

Misschien dat een aantal grote partijen over een paar jaar inzien dat we nog een stap verder moeten gaan. Bijvoorbeeld Youtube, Netflix, Sony, HBO, Viacom en anderen zouden een soort werkgroep kunnen vormen om de ultieme streamingdienst op te zetten. Als de hoeveelheid content groot genoeg is, zul je zien dat een prijskaartje van zelfs 20-25 euro per maand acceptabel is, omdat mensen hun tv-abonnement gaan opzeggen en zo alsnog besparen. Het leeuwendeel van de consumenten zal dan de torrents en nieuwsgroepen achter zich laten, omdat die overtroffen zijn. Streaming heeft dan zelfs veel voordelen boven torrents / nieuwsgroepen: Mooie selectiemenu's, geen downloadtijd, betere betrouwbaarheid, film-informatie erbij, hogere gebruiksvriendelijkheid, ook bruikbaar door digibeten, suggesties op basis van je kijkgedrag, enz. Pas dan zijn we waar we moeten zijn, maar ik vraag me af of dit ooit gaat gebeuren.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 21 augustus 2013 13:17]

Het grootste probleem is natuurlijk de rechten van een film, muziek.
Bij elke uitzending, elk stukje, elke herhaling daarvan moet de rechthebbende betaald worden! De schrijver van de film, de componist van de filmmuziek, de ondertitelaar van de film en ga zo maar ff door en dat tot na de dood toe. Niet verwonderlijk dus da het een kapitaal kost om series etc. aan te kopen, muziek te mogen uitzenden op radiostation en dat bedrijven als Spotify en Netflix moeite hebben om een goede business op te bouwen, de marges zijn zo klein omdat de rechthebbende het grootste deel afromen.
Dat klopt, daar zit de grootste uitdaging. Gelukkig is het wel zo dat je een deal kunt sluiten met het moederbedrijf, en dat je daarmee een hele sloot aan content in één keer kunt aantrekken. Datzelfde overkoepelende bedrijf betaal je uit, en zij verdelen het weer aan de personen die ervoor verantwoordelijk waren. Althans, ik ga er vanuit dat het zo werkt.

Idealiter zou de entertainmentwereld ook moeten leren dat zij moeten inleveren. Dat grote acteurs genoegen moeten nemen met 2 miljoen in plaats van 20 miljoen en dat de vette jaren voorbij zijn. De consument is niet meer bereid om 20-30 euro per film en 40-60 euro per seizoen van een tv-serie te betalen. De markt is veranderd, en de contentindustrie zou dat moeten inzien. Ook in de muziekwereld dalen de inkomsten snel. Dan wordt er gezegd dat Spotify niet genoeg oplevert, maar naar mijn mening leverden CD's gewoon veel te veel op. Ze zijn gewend geraakt aan een enorme luxe-positie, en die zullen ze nu deels moeten opgeven.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 21 augustus 2013 16:29]

Hoe kan je in vredesnaam concurreren tegen gratis en onbeperkt? Ik ben nog steeds geen fan van die hele industrie en de manier waarop daar geld verdiend wordt, maar als je verwacht dat je ooit een alternatief krijgt dat zich kan meten aan usenet en torrents, dan heb je misschien een wat naïef wereldbeeld. 40€voor een BluRay is te gek natuurlijk, maar 8€ per maand voor onbeperkt series kijken waarbij de nieuwe content gewoon 1080p/DD is, dat is toch gewoon schappelijk?
Hoe kan je in vredesnaam concurreren tegen gratis en onbeperkt?
Nou, precies zoals ik hierboven toelichtte: Door een dienst op poten te zetten die qua aanbod en actualiteit minstens gelijkwaardig is. Daarbij komen dan de vele voordelen van een streamingdienst, ook in mijn vorige post uiteengezet. Tel daar nog eens bij op het morele effect: een deel van de downloaders wil wel legaal, maar blijft downloaden alleen omdat er geen goed alternatief bestaat. Die groep (waar ik in val) is vrij snel over te halen richting een goede streamingdienst.

En ja, 8 euro voor Netflix is prima, misschien schaf ik het zelfs wel aan. Maar het is niet de streamingdienst die ik echt zoek.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 21 augustus 2013 19:41]

Een gelijkwaardig aanbod als "onbeperkt" aanbieden betekent de rechten betalen van honderden, zoniet duizenden series en films. Dat doe je dus niet voor 8 euro.
Onze nieuwe "Europese en regionale" wetten om een toekomstige financiele crisis moeilijk te maken zijn allemaal gebaseerd/gemodelleerd naar een "oude" Amerikaanse wet, de Glass–Steagall Act. De liberalisering daarvan was een van de grote oorzaken van de Amerikaanse schuldencrisis.

Er treft hun veel blaam voor de start ervan. Maar om de schuldige van de laatste 3-4 jaar te vinden moeten we eerder in onze eigen kringen zoeken.

[Reactie gewijzigd door goarilla op 21 augustus 2013 12:51]

Downloaden in Nederland is inderdaad legaal, al wordt het volgens mij met torrents al wel wat grijzer. Met de komst van diensten als Sportify en Netflix vind ik het zelf zo langzamerhand wel wat verwerpelijk worden (zonder het te veroordelen, lang niet alles is legaal beschikbaar). Zeker als een dergelijke dienst 8 euro per maand kost.

Dat je een misantroop (met vrienden) bent, staat hier los van. Je kunt een hekel aan de mensheid hebben niet koppelen aan iets kouds als een business model waarmee de content gefinancierd wordt. Houdt de business op dan houd jij geen content over.

Enfin, de bottom line is waarschijnlijk dat je even geen knaken hebt en ik snap wel dat je dan weinig zin hebt om per maand even €16,- uit te geven aan een muziek en filmdienst maar het zou tof zijn als je bij je nieuwe baan nog eens opnieuw nadenkt over de situatie.
Wat ben je toch een slachtoffer...je laten uitbuiten door de entertainment industrie? Heb je al eens bedacht dat jij de content producers uitbuit door structureel ze niet te betalen? En dan nog klagen ook?

Misschien moet jouw werkgever je salaris eens een paar maanden inhouden, hij is immers ook geen filantroop.

Ik heb geen enkel probleem met mensen die alles downloaden wat los en vast zit, maar ga het in godsnaam niet goedpraten of het slachtoffer spelen.
Downloaden is legaal, maar je gaf ook aan dat je de films op dvd of USB meeneemt naar vrienden om het dan ergens anders te kijken. En dat mag nou net weer niet in de wet :)

Downloaden voor eigen gebruik is alleen toegestaan, en dan mag je hier ook maar één kopie van hebben...
Je krijgt nu simpelweg de deksel op de neus omdat je 28x aangeeft dat downloaden ''legaal'' is en bovengenoemde dienst geen alternatief vindt als het ook ''gratis'' kan en mag.

Als vervolgens iemand jou op de ''wet'' wijst is het mierenneukerij, typisch..

''Thuiskopie'' is het code woord, maar dat hoef ik jou niet te vertellen, je kent immers alle mazen in de wet..

___________________________________________________
''In Nederland geldt dat downloaden legaal is als het gaat om een thuiskopie. Zo is het altijd toegestaan om muziek en films te downloaden, ook als de bron onrechtmatig is. Voor software geldt dit niet. Wie een programma gekocht heeft, mag er een reservekopie van maken, maar software downloaden is echt wat anders dan een reservekopie maken.''

[Reactie gewijzigd door Zondaar313 op 22 augustus 2013 10:16]

Dit miereneuken kan het verschil betekenen tussen vrijlating en x jaar of/en y boete.
edit

[Reactie gewijzigd door Zondaar313 op 22 augustus 2013 09:51]

Zo, en daar gaat het argument dat downloaders wachten op een legaal alternatief. Hopelijk zijn er ook die de andere kant opgaan zodra deze legale alternatieven volwassen worden.

Je bent tenminste wel eerlijk dat je leecht op diegene die wel betalen voor de content die ze bekijken.
Ik download al jaren via usenet, maar dit is het laatste jaar al drastisch minder geworden. Reden: de nieuwe films en series van tegenwoordig vind ik persoonlijk lang niet meer zo kwalitatief als hoe men in het (verre en minder verre) verleden films en series produceerden. Soms verveel ik me echt terwijl ik kijk.
Dus het downloaden zal bij mij, met de komst van Netflix, nog verder afnemen en misschien tzt zelfs stoppen.

Met Netflix heb je de beschikking over zowel oudere als (toch ook!) nieuwere content. Het is namelijk echt niet zo dat Netflix alleen content heeft uit de prehistorie (als ik sommigen hier moet geloven), zie ook deze site als voorbeeld wat er zoal in een Netflix database staat: http://www.moreflicks.com/ (ik persoonlijk wordt hier iig best vrolijk van :) ). Ik hoop en ga er vanuit dat de NL Netflix database er straks net zo goed, gevarieerd en uitgebreid uit zal komen te zien. Can't wait! :9

[Reactie gewijzigd door KillerBee op 21 augustus 2013 11:54]

Ik vraag me af welke series en films je dan kijkt... er worden juist de laatste tijd veel goede films en vooral hele goede series gemaakt.

Ook veel hele slechte, maar dat is nooit anders geweest.

http://www.imdb.com/title/tt2724064

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 469887 op 21 augustus 2013 15:02]

Lol, was dit nou een voorbeeld van een van de vele goede films die de laatste tijd gemaakt zijn? ;-)

Persoonlijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het met series de goede kant op is gegaan, maar met films pijnlijk de verkeerde kant op. Ik doe best wat moeite om goede films te vinden, maar het kost voor de afgelopen tien jaar heel wat moeite om 1 goede film per jaar op te noemen.
Ik snap werkelijk niet onder welke steen jullie dan leven. De filmindustrie groeit steeds verder: technieken ontwikkelen zich, CGI wordt steeds beter. Maar ook de schrijvers die steeds beter weten in te spelen op de behoeftes van het publiek. Studios en regisseurs worden volwassener en durven steeds meer risico's te nemen. Echt in elk opzicht groeit de kwaliteit van films en series.

Dat een verhaal al 10x verteld is gaat al "eeuwen" zo. Toch zijn er regelmatig pareltjes die een compleet nieuw verhaal weten te vertellen, en anders een oud verhaal in een nieuw jasje weten te steken.

Als je een excentrieke smaak hebt is het misschien wat verder zoeken. Maar ze zijn er met regelmaat.
Zo maar even snel uit mijn hoofd. Ik weet dat ik er een hoop mis. Allemaal na 2000 uitgekomen.

Series
Breaking Bad
Dexter
Boardwalk Empire
The Sopranos

Films
Batman franchise
Inception
The Departed
Django Unchained
In Bruges
The Lives of Others
Layer Cake
Girl with the Dragon Tattoo
Snatch
No Country for Old Men
Sin City
Bond 007: Skyfall & Casino Royale
etc...


Sharknado verdient een oscar voor beste film, beste acteurs en beste verhaal.
@Hillbilly:
Dank voor de tips. The Lives of Others, Layer Cake en Girl with the Dragon Tattoo staan op de lijst.

Van de rest vind ik persoonlijk alleen Django Unchained, In Bruges en Snatch het stempel 'goed' verdienen. The Dark Knight in mindere mate. De overige films vallen duidelijk in de 'meh'- of 'argh!'-categorie (TDKR, Inception).

Hoe het ook zij, voorlopig is je lijst 13 films lang, wat vrijwel precies 1 film per sinds 2000 gepasseerd jaar is.

@Rourke:
Studios en regisseurs worden volwassener en durven steeds meer risico's te nemen.
Nope. Een industrie die volwassen wordt levert in heel veel gevallen alleen nog de meest efficiente producten en schuwt risico's. Zeker als de cost to entry hoog is (zoals bij films).
Heb al 2 jaar netflix via USA VPS Proxy en dat werkt gewoon leuk. Op sony tv met netwerkaansluiting kun je proxy instellen en de tv denkt dan je in de USA zit.

Via firefox op je pc kan het ook met foxyproxy die dan alleen voor netflix je USA proxy gebruikt.

Er zijn beste veel series, veel oude, minder nieuwe. Voor de nieuwste moet je dan hulu nemen maar die werkt met reclame.

Het downloaden via usenet doe ik ook voor films maar qua films komt er tegenwoordig steeds meer shit uit Hollywood. Het is triest om te zien hoe slecht van kwaliteit de meeste films zijn, dom verhaal dat al 10 keer verteld is. Met series wordt het er ook niet veel beter op, afgezien van een paar goede series.

Usenet downloaden doen tweakers misschien veel maar voor de doorsnee gebruiker is dat al te moeilijk. Daarnaast met alle takedown verzoeken blijft de film niet te werken. Heb je 4gb voor niets gedownload.

Netflix is voor dat bedrag gewoon een leuke extra zender. Je kan kijken wat je wil wanneer je wil. Het bedrag is zeker niet duur als je dat vergelijkt met andere zenders.
Zo, en daar gaat het argument dat downloaders wachten op een legaal alternatief. Hopelijk zijn er ook die de andere kant opgaan zodra deze legale alternatieven volwassen worden.

Je bent tenminste wel eerlijk dat je leecht op diegene die wel betalen voor de content die ze bekijken.
Tja er is natuurlijk wel een groot verschil he... Fiets is ook een alternatief voor
auto.. .maar genoeg mensen die toch auto blijven rijden. Dit alternatief van netflix dekt duidelijk niet de lading op een dergelijke manier dat het overstappen ook een goede optie is voor iedereen.
Ikzelf zal er ook nog even goed over moeten nadenken. Ik lever namelijk wel op functionaliteit in en zal meer moeten betalen. Als dat zou betekenen dat ik uiteindelijk betaal en 9 van de 10 keer alsnog download... tja, dan gaat dat abonnement ook snel de deur weer uit.
Daarom rijd ik scooter. Wel voordelen van gemotoriseerd vervoer, zonder veel last te hebben van schommelende brandstofprijzen (zelfs 10 cent extra per liter kost me € 0,50 op een volle tank) en (vooralsnog) zonder wegenbelasting.

Maar je hebt gelijk. Het grootste probleem dat ik met Netflix heb is dat je betaalt voor een dienst waarvan je de content niet kan meenemen naar vrienden / familie. Bij torrents en nieuwsgroepen kan dit wel, terwijl dit beiden voordeligere alternatieven zijn.

Waarom je dus meer wilt betalen voor minder flexibiliteit is mij dus een beetje een raadsel; tenzij het gebruiksgemak een bepalende factor voor je is. Dat het maatschappelijk correct zou zijn om te betalen voor content (terwijl onze wetgeving downloaden toelaat) vind ik daarom ook te makkelijk.

Als je wil dat ik betaal voor dergelijke diensten moet je zorgen dat het meerwaarde biedt tegenover de gratis alternatieven; iets wat Netflix in mijn geval niet doet. Wellicht dat het wat te bieden heeft voor mensen die technisch wat minder handig zijn, maar fanatieke downloaders hebben er eigenlijk bijna niks aan.
Wat de vergelijking krom maakt is dat films uberhaupt gratis legaal te downloaden zijn in Nederland. Dat is wettelijk gezien een zeer grote uitzondering internationaal, ook met een thuiskopieheffing.

Downloaders in Nederland bevinden zich in een extreem gelukkige situatie: onbeperkt gratis kwaliteits content downloaden, en dat op een zeer goede infrastructuur. Die situatie wordt vervolgens als "normaal" of als recht ervaren, als startpunt in de discussie, om deze vervolgens te vergelijken met betaalde content.

Welnu, bekijk de situatie vanuit zowat ieder ander land en dan is Netflix ineens een stuk interessanter. Als downloaden illegaal, moeilijk, risicovol is, dan is voor een redelijke prijs een groot aanbod aan content bekijken ineens heel erg krachtig, ziehier het success van Netflix.

Het is waar, we leven in Nederland en daar hebben we allemaal niks mee te maken, maar ik wil alleen maar zeggen dat je jezelf zeer gelukkig mag prijzen met de huidige situatie. Ik heb niet het idee dat dat beseft wordt, iedereen denkt maar dat de situatie normaal is, en dat is niet zo.
Ik ben ook heel erg blij met hoe het hier in Nederland geregeld is. Alleen wordt het blijkbaar niet geaccepteerd als ik deze mogelijkheden ten volle gebruik, omdat er anderen zijn die mij als minderwaardig persoon zien omdat zij wél betalen (wat hun eigen keus is).

Daarbij heb ik in het verleden gebruik gemaakt van dergelijke diensten, waaronder de on-demand diensten van Ziggo (TV-Extra + HBO (Go)) en kwam tot de conclusie dat het gewoon niet aan mijn eisen voldeed.

Nu zal Netflix een veel uitgebreider aanbod hebben en meer kwaliteit leveren, anders was het nooit zo'n succes geworden. Als je zo kijkt is die € 7,99 per maand peanuts met de bedragen die je bij Ziggo betaalt voor diensten die niet eens in de buurt komen van Netflix.

Ik zeg ook niet dat het per definitie een slecht initiatief is (mijn excuses als ik die indruk heb gewekt), alleen dat het voor mij als persoon weinig toevoegt aan de mogelijkheden die ik momenteel tot mijn beschikking heb om aan films, series en muziek te kopen.

Spellen koop ik gewoon, alleen nooit voor de volle prijs. Ik schaf deze 2e hands aan of haal ze uit de bak met aanbiedingen. € 60 vind ik gewoon belachelijk veel geld.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 augustus 2013 14:14]

Je betaalt voor Netflix omdat dit geld onder andere wordt gebruikt om nieuwe series te ontwikkelen, waar het geld voor een nieuwsgroep naar de beheerders gaat (waar zij weer servers, etc. van betalen). Als niemand aan de de producers/bedrijven wil betalen voor content, zullen ze steeds minder omzet draaien en ook steeds minder uitgeven aan nieuwe series/films. Dan gaat de kwaliteit achteruit en gaat iedereen weer lopen klagen.

Mensen roepen om legale alternatieven voor dure films en series en hoe wij hier achterlopen, maar als er dan een alternatief komt, is het te duur.

Dan krijgt Brein ineens gelijk als ze zeggen dat betaalde diensten niet werken, omdat mensen altijd voor gratis zullen kiezen.
Kromme redenering. Als jij je logingegevens meeneemt of een tablet/mediaspeler met de Netflix app, ben je zo up and running. Dus dat is een drogargument.
Ook de redenering dat acteurs te veel verdienen is er zo een; De directie van Shell verdient ook heel veel. Praat je zo dan ook goed dat je bij het tankstation weg rijdt zonder te betalen?
Het enige wat blijft staan is dat je niet wil betalen voor een goed alternatief omdat je egocentrisch bent en het je geen reet interesseert dat je op geen enkele manier jouw bijdrage levert aan het in stand houden van content. Een erg kortzichtig op jezelf gericht hedonistisch gedrag.
Ik ben zelf ook niet vies van een torrentje, maar ga daarnaast wel naar de bioscoop, festivals, en heb abonnementen op o.a. Spotify en Netflix. Maar op de manier zoals jij er tegenaan kijkt, is pure emotionele armoede.
Ofwel: je bent volledig gespeend van enig gevoel voor ethiek. Daar zit mijn probleem met jouw instelling. Niet of je al dan niet in je recht staat.

Je bent blijkbaar zo gewend dat je alle nieuwste games, films en series gratis en ook meteen na release onder handbereik hebt dat je het volledig normaal bent gaan vinden, en een soort van paragidma-shift krijgt die je niet aankan als er volgens dat andere marktmodel een dienst aangeboden wordt, namelijk waar je gewoon voor een redelijk bedrag een mooie dienst krijgt. Maar jij kan het dus aan jezelf verkopen dat je zegt: nee, ik ga pas mee in dat businessmodel als ik het net zo goedkoop (=gratis) en net zo uitgebreid (=alles) kan krijgen als nu. Dat getuigt van een erg kortzichtige en egoïstische wereldvisie. Je lijkt niet eens te snappen dat dit gewoonweg onmogelijk is.
Nogmaals prima dat je deze specifieke dienst niet wil, en je films van een torrent haalt, maar ga hier alsjeblieft je gelijk niet zitten halen. Dat is gewoon sneu.
Uit cijfers blijft dat het markt aandeel van de (gemiddelde snelheid 10Mbit) ADSL internet verbindingen het tegenwoordig aflegt tegen de 100-200 Mb kabel ala Ziggo en UPC. Ok dit komt zeker omdat men dan sneller een youtube video kan bekijken of omdat een debian ISO snel binnen is... Ik vermoed dat het toch aan iets anders ligt. Ik weet zelfs bijna zeker dat dit door iets anders komt. Je staat aardig alleen met je mooie idee blijkt wel uit de cijfers ook al is het nog zo goed bedoeld.

Titan_fox heeft geen egoïstische wereldvisie maar een realistische weergave zoals bijna erover denkt. Als je de bedrijfvoering gaat baseren op een pracht wereld waar iedereen eerlijk voor zijn content betaald wordt je links en rechtsom ingehaald en kan je aan het eind van het jaar de deuren sluiten en eindelijk wakker worden uit je droom.

[Reactie gewijzigd door freedzed6 op 22 augustus 2013 00:13]

Maar als netflix geen populaire series aanbied als Game of Thrones zul je die toch ergens anders vandaan moeten halen.

Ik zou prima kunnen leven met beide werelden. Netflix voor de beschikbare, legale, content en wat ze niet aanbieden moet je dan toch ergens anders vandaag gaan halen.

En als netflix een heel seizoen of zelfs maar een week zou achterlopen dan is het voor velen al niet de moeite. Als een serie met een nieuwe aflevering vandaag uitkomt dan kijken de meeste het al de volgende dag of in de aankomende week.

Voor series die al compleet zijn is het wel een handig medium, mits deze er dan ook op beschikbaar zijn. Maar als het niet compleet en actueel is help je de downloaders niet van hun gewoontes af.
Waarom "leech" ik op de mensen die wel betalen voor content ? Ze kiezen er zelf voor om te betalen terwijl het wettelijk (vooralsnog) is toegestaan om het gratis te downloaden. De entertainmentindustrie is een miljardenbusiness. Denk je nou echt dat er nu geen nieuwe films meer komen omdat een groep Nederlanders niet betaalt voor films ?

Ik vraag me ook af waarom er dergelijke achterlijke bedragen worden betaald voor acteurs. Waarom moet een hoofdrolspeler tientallen miljoenen verdienen ? Wat een onzin zeg. Reguleer die prijzen eerst maar eens een keer en verwijder een hoop van die parasieten die in deze industrie werken. Bereken het bespaarde bedrag dan door in het product van de klant en basta; probleem (grotendeels) opgelost.

De "legale" (spreek : betaalde) alternatieven zijn gewoon niet flexibel genoeg. Ik zeg niet dat Netflix een slechte dienst is; in tegendeel. Er zullen zat mensen zijn die er profijt van hebben. Echter, als je zoals ik graag films meeneemt om deze elders te bekijken, heb je gewoon geen klap aan zo'n streamingdienst en kom je toch weer aan het downloaden.

En zeg nou zelf; betalen Netflix + betalen thuiskopieheffing + betalen originele films die je mee wilt kunnen nemen ... is dat niet een beetje heel erg (drie)dubbelop ?

Nee dank je; ik pluk ze wel van een torrent af of vraag een vriend van me of die het kan downloaden van nieuwsgroepen (nieuwe films staan daar in de regel veel eerder op). Ik heb ook maar één inkomen helaas.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 21 augustus 2013 12:07]

Ik ben het met je eens dat streaming diensten nog niet het walhalla zijn waar wij op hoopten. Echter apparaten zijn steeds vaker verbonden met het internet. En handige tussen oplossingen (zoals de google chromecast) zorgen er voor dat jij je streaming films eigenlijk overal kan bekijken.

Dat de industrie af moet van die belachelijke prijzen, daar is iedereen denk ik mee eens. Echter dan is wel de vraag, wat vind jij een eerlijke prijs voor een DRM vrije film in de hoogste kwaliteit?

Ga jij nog steeds onbetaald (legaal) downloaden als jij de mogelijkheid hebt om films voor 4,99 DRM vrij en met de mogelijkheid om deze voor altijd online opnieuw te downloaden. Voor die prijs ik niet. Nu ben ik wel erg benieuwd wat jij een eerlijke prijs vindt.
De vergelijkingen die je maakt vind ik erg onredelijk. Je zet gratis en onbeperkt downloaden af tegen een betaalde dienst. Die betaalde dienst zal in jouw ogen nooit goed genoeg zijn, nooit uitgebreid genoeg, en nooit goedkoop genoeg.

Je doet ook net alsof betalen voor de thuiskopieheffing ook maar in de buurt komt van het compenseren van betaalde content. De bedragen die je betaald zijn extreem laag en gelden vooral op DVDs, die bijna niemand meer gebruikt.

Jij wilt gewoon alles voor een paar euro per maand, en dat gaat gewoon niet lukken. Prima, maar doe niet alsof je een poot wordt uitgedraaid.
Ik vraag me ook af waarom er dergelijke achterlijke bedragen worden betaald voor acteurs. Waarom moet een hoofdrolspeler tientallen miljoenen verdienen ? Wat een onzin zeg.
De onzin is meer dat jij klaagt over de salarissen maar ze blijkbaar wel wilt zien en daarom maar uit illegale bron download.

Die beroemde acteurs verdienen veel omdat zij vele miljoenen mensen extra trekken om een film te zien. En zij verdienen weliswaar veel maar worden veelal ook elke dag belaagd door paparazzi en andere ongewenste aandacht.

En wat sowieso al veel belachelijk is dan de bedragen die acteurs verdienen zijn de hoeveelheden geld die mensen als Zuckerberg, Gates, Page, Brin, Ellison verdiend hebben met hun werk.
Hoe bedoel je? Series downloaden van internet is gewoon legaal hoor.
Eh ze bieden Game of Thrones waarschijnlijk niet aan, omdat de rechten al aan een ander zijn verkocht. En misschien wel meer niet

Een elgaal alternatief moet wel hetzelfde kunnen bieden als het illegale altyernatief , en dat doen ze dus niet...
Het argument voor downloaders is er nog steeds. De filmindustrie heeft de downloadwereld namelijk RUIM voldoende tijd gegeven om volwassen te worden. Inmiddels kan iedereen met een paar tientjes een volwaardige mediacenter aanschaffen en praktisch volledig geautomatiseerd tv kijken, de favoriete tv shows en gewenste films komen vanzelf binnen.

Lees bijvoorbeeld de eerste paar alinea's van dit verhaal over de Raspberry Pi.

Conclusie, een oplossing als Netflix is gewoon te laat. RTL, SBS, NOS ze hadden ALLANG met een alternatief moeten komen.

Nu is het te laat, ik zeg in okt mijn tv abonnement op.
Het argument voor downloaders is er nog steeds. De filmindustrie heeft de downloadwereld namelijk RUIM voldoende tijd gegeven om volwassen te worden. Inmiddels kan iedereen met een paar tientjes een volwaardige mediacenter aanschaffen en praktisch volledig geautomatiseerd tv kijken, de favoriete tv shows en gewenste films komen vanzelf binnen.

Lees bijvoorbeeld de eerste paar alinea's van dit verhaal over de Raspberry Pi.

Conclusie, een oplossing als Netflix is gewoon te laat. RTL, SBS, NOS ze hadden ALLANG met een alternatief moeten komen.

Nu is het te laat, ik zeg in okt mijn tv abonnement op.
vreemde discussies hier. Eerst wordt algemeen beweerd dat de filmindustrie maar met een goed en legaal alternatief moet komen tov illegale downloads. Nu het er is, is het argument dat het te laat is. Geef dan gewoon toe dat ge niet wilt betalen voor iemands harde werk
Ik denk dat het er eerder om gaat dat je dadelijk meerdere abonnementen nodig gaat hebben om alle content die je wilt zien ook kunt bereiken. Zo is Game Of Thrones al niet via Netflix te zien maar via een andere, niet bepaald goedkope dienst als HBO.

Dus willen we alles kunnen zien zullen we een abbo van Netflix, HBO, CBS en weet ik wat nog meer voor diensten en uitgevers nodig hebben en ben je een veelvoud aan geld kwijt dan dat ene usenet abonnement.
Het begrip discussie betekend dat niet iedereen het met elkaar eens is. Insinueren dat iedereen de mening van de meerderheid deelde, is geen onderdeel van een discussie.

Ik ben best bereid te betalen voor mijn films. Dat doe ik via de thuiskopieregeling (gedwongen). Na gedwongen te zijn te betalen, voel ik me niet verplicht om vrijwillig nog een keer te betalen voor hetzelfde materiaal.
Laten we even een flinke downloader als voorbeeld nemen, die veel nieuwe films kijkt en ook veel series a la HBO. Het is dan geen kunst om aan copyright rechten voor zo'n 50 euro of meer per maand weg te kijken, maar dan gratis.

Betaald zoiemand 50 euro aan thuiskopieheffing? Nee, waarschijnlijk nog geen euro.

Doe niet alsof de thuiskopieheffing content producers echt beloond en compenseert. Het is een hiaat in de wet, eentje die de tand des tijds niet gaat overleven.
Torrents en nieuwgroepen hebben inderdaad hun voordelen.
Toch zou ik eerder betalen voor Netflix dan voor een seedbox of nieuwgroepen.
Ik heb namelijk liever dat mijn geld aankomt bij de makers van de content, in plaats van naar de mensen met de servers.
Helemaal mee eens, ik hoop alleen dat de series die ik graag kijk ook grotendeels via Netflix beschikbaar zijn.
de series die jij NU kijkt, lopen op netflix een paar seizoenen achter. Dus kijk je iets als de mentalist (5 seizoenen), zal je op netflix misschien tot s4 kunnen kijken.

Daarom is netflix voor mij geen optie. Alles wat ik wil zien, heb ik al gezien. En ik ga niet wachten tot netflix bij is. Dat zou betekenen dat ik nu een jaar geen series moet gaan kijken.
Ik zou ook graag overstappen op een legaal alternatief, waarmee ik de makers ondersteun. Maar ik heb het gevoel dat Netflix slechts een stap is naar het uiteindelijke doel. Netflix gaat voor mij namelijk niet ver genoeg. Een alternatief voor torrents moet een soortgelijke grootte van aanbod hebben, en soortgelijke actualiteit, anders gaat het nooit werken. Mocht het aanbod van Netflix echt bijna alles omvatten (behalve HBO e.d.), en films / series komen tegelijk beschikbaar met de lancering op tv / bios, dan ga ik het overwegen. De paar ontbrekende series kan ik dan alsnog downloaden via andere wegen, en het tv-abonnement kan uit het raam (iets dat ik sowieso al ga doen als mijn jaarcontract verloopt). Maar voor nu lijkt dat me nog niet reëel. Helaas.
Hoe zit het dan met "2 apparaten" ? Betekend dat ik max 2 apparaten tegelijk kan gebruiken voor een stream? Of kan ik inloggen op een ipad en een pc en als ik dan een keer op mijn ps3 wil kijken dan kan dat niet?
Als ik moet kiezen welke 2 apparaten ik kan gebruiken dan heeft het voor mij al geen nut meer om een abbo te nemen, want ik zou op 2 verschillende pc's willen kijken, misschien op een console en mijn vriendin kijkt op de ipad. Dus als ik maar 2 apparaten kan gebruiken heeft het al geen nut meer en blijf ik lekker downloaden.
Of je 'lekker' blijft dowloaden, dat moet je zelf weten, daar gaat het hier ook niet om.

En je moet helemaal niet kiezen. Je kan gewoon maar op twee apparaten tegelijk kijken. Dat wil zeggen dat je met een klein abonnement geen heel studentenkot van Netflix kan voorzien, maar dat het voor jou en je vriendin toch echt zou moeten volstaan. Dus als je vriendin niet thuis is, kan jij fijn op twee pc's tegelijk kijken naar een of twee series. Maar dan stopt het ook.
Ook vind ik het een nadeel dat ik constant moet blijven betalen om films te blijven kijken. Als ik ze download kan ik ze op ieder later tijdstip nog een keer met vrienden bekijken, zonder dat ik daar abonnementskosten aan kwijt ben. Daarbij is het ook fijn om je films op een USB-stickje of HDD mee te nemen naar vrienden en kennissen en deze daar in de mediaspeler te prikken.
Hoeft niet, je kunt ze ook kopen op DVD, is wat prijziger, maar als je het graag mee wilt nemen naar vrienden en het voor altijd wilt houden is dat de ideale oplossing. Zeker geen manier om goed te praten om te torrenten.
Dus 3x betalen; Netflix, Thuiskopieheffing én DVD terwijl er volledig gratis alternatieven zijn.

We dachten het niet, nee. Daarbij is mijn moeder de enige die ik ken die nog een DVD-speler heeft. De rest van mijn vrienden / kennissen beschikken over een mediaspeler o.i.d. En DVD-tjes op een full-HD TV kijken ?
Je bent wel erg druk doende op dit 'forum' om Netflix te bashen. Waarom?
Niemand die jou je (ik vind asociale) downloaden afneemt. Laat anderen mensen er lekker voor kiezen om wel Netflix te gebruiken als het voor hun prettig werkt.

Persoonlijk heb ik er geen zin in om er tijd in te stoppen om te downloaden en het op dvd's te branden.
Ik wil gewoon via mijn Apple TV of iPad kijken naar films op het moment dat het me uitkomt. Direct!
En als ik stop met kijken en de volgende ochtend in de trein zit, kan ik gewoon de film op mijn iPad afkijken vanaf het punt waar ik was gebleven. Omdat Netflix dit voor mij onthoudt!

Ik ben een fan van Netflix!!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 535680 op 25 augustus 2013 00:39]

Het aanbod is nog een hekel punt inderdaad. Maar als dat ook gefixed is zou het prettig zijn om gewoon via deze diensten te werken. Dan kunnen we van die storage heffing af. Want ik gebruik veel storage maar weinig entertainment / media. Het zou mooi zijn dat je alleen betaald voor wat je gebruikt. Ben benieuwd wanneer we dat punt bereiken.

Wel jammer dat de entertainment industrie pas nu het internet ontdekt.
Ik betaal liever thuiskopieheffing dan een abonnement op streamingdiensten. Per jaar zal ik misschien zo'n € 10 aan heffing op opslagapparaten betalen. Dat is altijd nog stukken voordeliger dan abonnementen of optische media.

Daarbij is zo'n heffing makkelijk te realiseren. Zonder deze zouden er wel eens heel wat civiele rechtszaken worden opgestart, vooral door Stichting Brein en Buma-Stemra.

Je kunt je afvragen of de alternatieven voor thuiskopieheffing zo snugger zijn. Persoonlijk vind ik het wel goed geregeld zo. We hebben als consument erg veel vrijheid, en dat wil ik toch zeker niet kwijtraken.

Door deze heffing op te heffen (woordspeling ^^) en een downloadverbod in te voeren, krijg je dat de hele scene naar de "underground" verdwijnt en je er helemaal geen zicht meer op hebt. Bovendien zal er dan ook meer handel plaats gaan vinden. Mensen zullen toch blijven downloaden, ongeacht hoe streng je de wet naleeft.

Ken je de tijd van vroeger niet meer toen mensen nog "Twilight" en "Digital Stealth" CD-tjes aan het branden waren voor klasgenoten ? Goed, het ging toen om software (wat nog steeds verboden is), maar mensen werden heel erg creatief om hier munt uit te slaan.
Ook vind ik het een nadeel dat ik constant moet blijven betalen om films te blijven kijken. Als ik ze download kan ik ze op ieder later tijdstip nog een keer met vrienden bekijken, zonder dat ik daar abonnementskosten aan kwijt ben. Daarbij is het ook fijn om je films op een USB-stickje of HDD mee te nemen naar vrienden en kennissen en deze daar in de mediaspeler te prikken.
Er is een groot verschil tussen huren en kopen!
Netflix is een videotheek, zolang je lid bent kan je films lenen en kijken. Zeg je het lidmaatschap op dan moet je alle films weer inleveren.
Dit is precies dezelfde situatie als met de ouderwetse videotheek. De drager van de films is alleen anders.
En daarom zijn ook bijna alle videotheken failliet verklaard ? Hier in de stad zaten er een stuk of drie, allemaal weg.

Of het huren van films via digitale kanalen een lang leven beschoren is waag ik te betwijfelen. Pas als ik voor die € 7,99 de nieuwste films kan downloaden en mee kan nemen naar vrienden, zou ik voor Netflix willen betalen.

Het huren van materiaal vind ik zo'n beetje de grootste geldverkwisting die bestaat.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 21 augustus 2013 12:27]

Dat is maximaal 2 apparaten tegelijkertijd streamen. En dat mag je op een onbeperkt aantal apparaten doen :)

Daarnaast kun je 5 kijkerprofielen aanmaken zodat iedereen in de familie zijn eigen voorkeuren heeft. (slechts 2 kunnen tegelijkertijd kijken).

(ik woon in Zweden waar we al een aantal maanden Netflix hebben)
Het is een leuk initiatief en brengt zeker gebruiksgemak met zich mee, maar het aanbod op torrent-sites is in de regel groter en vooral voordeliger.
Duhhhhh.... Gratis tegenover een alternatief waarbij de makers en distributeurs wel betaald worden.
7.99 per maand is gelijk aan 1 bluraytje per maand kopen (en dan nog eentje in de aanbieding ook). Dat zijn 12 films op jaarbasis. Ik gok dat je met netflixabonnee toch wel iets meer dan dat zal hebben gekeken na een jaar. En ja, een br koop je 1x en kan je onbeperkt kijken. Maar als je alles tegen elkaar afzet, dan ben je volgens mij toch echt véél goedkoper uit met een netflix. Heel veel films kijk je toch niet oneindig terug na aanschaf. (Ik laat dan wel even buiten beschouwing hoe het aanbod van Netflix is, daar is nog niks over bekend.

Ik vind het beetje non excuus dat mensen dit nog steeds te duur vinden. Tegenwoordig moet alles zowat maar gratis zijn. Minimaal fullHD met DTS Master Audio voor 10 euro per jaar oid....

Zelfs 99 cent PER JAAR betalen voor een whatsapp is voor veel mensen al te veel, en die gaan weer lopen zoeken naar een alternatief.

Dat je downloadt in plaats van koopt, prima, dat is je eigen keus, maar om nu te zeggen dat dit komt omdat aanbod te duur is, als je voor 8 euro per maand onbeperkt kan kijken? Volgens mij ben je gewoon niet bereid voor content te betalen, wat de prijs ook is....
Is dat dan vier apparaten die tegelijk kunnen afspelen? Of vier apparaten waarop je kunt koppelen, en dan kan er alsnog maar één tegelijk afspelen, net zoals bij Spotify?
Je kan netflix op 2 apparaten tegelijk afspelen. Je kan dus 10 apparaten hebben maar 2 kunnen tegelijk kijken. Of 4 schijnbaar als je iets meer betaald.
2 of 4 apparaten op hetzelfde adres?

anders deel ik een abbo met een buurman/vriend :)
dat staat netflix ook oogluikend toe, sterker nog : ze hebben er profielen voor gemaakt omdat veel mensen dit doen en je dan niet elkaars spul ziet. Eigenlijk is het bedoelt voor een op kamers wonende zoon, jouw buurman is niet helemaal de bedoeling, maar het kan en ze pakken je er niet op aan.

Als je met vriend je partner bedoelt is het in Netflix haar ogen ook prima trouwens. Een groot deel van de netflix klanten deelt de account in Amerika. En op termijn worden die kijkens ook klant, ze zien het wat als gratis marketing.
Beetje zielig als je voor die 7,99 ook nog op deze manier mee omgaat.
Dat weet ik niet. Zover ik er wijs uit wordt kan het met 4 apparaten te gelijkertijd. Maar bij HBO GO destijds kon je wel 3 apparaten koppelen maar er slechts 1 per keer gebruiken.
downloaden blijf ik wel :). voor mijn vriendin zou het handig zijn iig. Moeten er wel subs bij zitten.. weet iemand dat?
zitten subs bij, dus zeker een aanrader voor je vriendin. En zelf ga je het vast ook gebruiken naast het downloaden, mooie combi trouwens. Nieuwe zaken wat downloaden en ouder materiaal lekker online kijken via de stream.
Wel lijkt het uitgesloten dat Game of Thrones deel zal uitmaken van het aanbod; deze serie wordt uitgezonden door betaalzender HBO.
Dan zou True-blood ook hier niet op te kijken zijn. Twee series die voor mij er eigenlijk wel bij moeten zitten.

Misschien ben ik gebrainwashed door de media industrie, maar op de 1 of andere manier blijf ik naar deze "legale" manier uitkijken. Toch wordt met elk nieuwsbericht weer duidelijk dat dit toch niet de oplossing is waar ik naar zoek. De gedachte " Waarom zou ik netflix nemen waar ik niet alles op kan kijken en veroudert, terwijl ik nog steeds alles 1 dag na uitzending gratis kan downloaden" worden bij mij elke keer opzij gezet door de gedachte "Eindelijk een legaal alternatief.. keb er zin in!"

Waar spotify compleet is voor mij (maar te duur), is Netflix steeds meer een alternatief die er niet voor zorgt dat ik stop met "illegaal" downloaden.
En zo zal er altijd een groep zijn welke, wanneer dit mogelijk is, de gratis 'illigale' alternatieven nemen. "Mijn favorieten serie is er niet te zien.", " Het is te duur" en andere argumenten zijn er altijd wel te vinden. Hierin valt het mij altijd op dat mensen het hun recht lijken te vinden om alle films en muziek te mogen zien en luisteren voor niets/miniem bedrag.

Op het moment dat we naar de efteling willen gaan, maar ze hebben daar niet onze favoriete achtbaan uit Disney, dan springen we toch ook niet over het hek zodat we geen kaartje hoeven te kopen. Op dat moment weten mensen zich opeens wel te realiseren dat ze kunnen kiezen om een kaartje te kopen of te besluiten dat ze het dan te duur vinden en niet te gaan. Waarom werkt dit anders met films en muziek. Waarschijnlijk omdat de drempel naar de minder legale manieren veel lager is.
Hier kan ik me helemaal in vinden. Te meer omdat RTL die Videoland dienst gaat integreren met hun VOD service en er dus snel een Netflix alternatief is. Probleem is dat de Nederlandse markt niet zo groot is en dat dit soort versnipperingen er juist voor zorgen dat mensen helemaal geen VOD dienst gaan nemen. Omdat ze, om alles te kunnen zien, meerdere abonnementen zullen moeten afsluiten. Laten we zeggen HBO 15,-, Netflix 8,- RTLVOD 10,-... dan ben je dus ruim 30 euro per maand kwijt om vrijwel alles te kunnen bekijken. Tel daar je internetverbinding nog eens bij op, daarnaast hebben mensen daarnaast ook nog een televisie abonnement. Wordt een prijzig grapje. Dit legale aanbod gaat het illegaal downloaden niet verminderen, eerder vermeerderen denk ik. Aangezien mensen wellicht wel op de site van Netflix kijken en daar series zien die ze nog niet kennen, welke ze vervolgens van een nieuwsgroep gaan trekken.
Het probleem met versnippering van copyrights hebben ze overal ter wereld wel gok ik. Alleen de US is gewoon een gigantische afzetmarkt, en is volgens mij ook grotendeels gefocust op Amerikaanse content.

Ik denk dat ze vanwege de omvang van de markt vaak gewoon in de US beginnen met het maken van deals. De films en series die in US bij distributeur A liggen, kunnen in NL bij distributeur B liggen, in België bij C, etc. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat de US distributeur voorwaarden stelt, dat er in andere landen waar films van hun bij andere rechthebbenden zitten, die films niet opgenomen mogen worden in het pakket, omdat ze anders hun assortiment terugtrekken etc. Soms heeft een distributeur wereldwijde rechten voor een film, maar wil die deze alleen in een bepaalde markt uitbrengen.

Dat maakt het voor partijen als Netflix gewoon lastiger om in kleinere markten ook een product in de markt te zetten.

Je ziet dit bij veel andere streaming diensten ook, evenals veel diensten op XBOX live en PS Network. Waar in de US veel rechten bij 1 partij liggen, is dit in andere landen veel meer versplinterd.

Het heeft een beetje voor een nadelen. Voor de consument is het veel gebruiksvriendelijker en makkelijker om alles beschikbaar te hebben in 1 dienst. Dan hoef je maar 1 abonnement te onderhouden, en niet verschillende catalogi bij te houden. (Neem even Valve's Steam als voorbeeld: ik vind het alleen maar vervelend dat ik voor bepaalde games weer Origin of Uplay moet installeren, ik wil het liefst gewoon alles onder 1 noemer: Steam). Dit is echter niet bevorderlijk voor de concurrentie, dus zullen de prijzen al snel hoger liggen bij 1 enkele aanbieder.
Misschien ben ik gebrainwashed door de media industrie, maar op de 1 of andere manier blijf ik naar deze "legale" manier uitkijken
Ik ben niet gebrainwashed, maar ik kijk er toch naar uit. Gewoon omdat het een hele hoop tijd scheelt ten opzichte van downloaden, (optioneel) uitpakken en controleren dat geluid en/of ondertiteling ook echt werkt. Noem me een ouwe lul, maar ik heb daar echt geen zin meer in als ik voor een schappelijk bedrag meteen kan kijken.

Sterker nog, dit gaat lijnrecht in tegen wat de mediaindustrie al die jaren heeft lopen blaten. Zij riepen namelijk altijd dat je niet kunt concurreren met gratis. En keer op keer wordt bewezen dat dit wel kan, als je maar iets goeds levert. Na Spotify (en concurrenten) voor audio kunnen we in Nederland ook op videogebied eindelijk eens gaan genieten op een manier die technisch al jarenlang mogelijk was.

[Reactie gewijzigd door DJ Henk op 21 augustus 2013 11:45]

Gewoon omdat het een hele hoop tijd scheelt ten opzichte van downloaden, (optioneel) uitpakken en controleren dat geluid en/of ondertiteling ook echt werkt.
Kijk een keer naar programma's als Sickbeard en Couchpotato. Hoef je helemaal niets meer te doen, je pc doet alles al automatisch voor je ;)
Services als Spotify schijnen verre van winstgevend te zijn, dus in dat opzicht hebben ze wel degelijk een punt. Er blijft ook vrij weinig over voor artiesten heb ik begrepen. Naar het aanbod van Spotify kijkende gaat het volgens mij ook niet de goede kant op. Veel distributeurs / artiesten trekken regelmatig veel muziek terug van Spotify. Dat vind ik het grootste nadeel. Ik betaal maandelijks netjes voor een premium account, en heb daar over het algemeen veel plezier van. Ik kan voor weinig geld veer meer legale muziek beluisteren dan wanneer ik fysieke cd's koop (wat ik overigens voor bepaalde artiesten nog steeds doe, fysiek iets hebben blijft mooi). Ik maak echter te vaak mee dat een artiest / album die ik veel beluister, van de ene op de andere dag van Spotify zijn verdwenen. Zelfs als je bij deze platen van de download functie gebruik hebt gemaak, kan je ze niet meer afspelen.
Je weet wat dat betreft absoluut niet waar je aan toe bent.
@Grote_oever
Helemaal met je eens.
Op het stukje na van Spotify.
Dat kun je toch niet echt duur noemen? Ze kunnen het moeilijk voor 2 euro per maand leveren.
Is voor hun natuurlijk ook niet gratis om het allemaal mogelijk te maken.
Zo goed als alle cd's en muziek die je maar wilt altijd en overal in goede kwaliteit.
Mag wel een kleine vergoeding tegenover staan.

Maar voor de rest ben ik het compleet met je eens. Als het niet volledig is hoeft het voor mij niet.
Ga niet 8 euro per maand betalen als ik 2 favoriete series weer ergens anders moet kopen.
Op zich is het een interessante dienst, die ik zeker overweeg om te nemen. Het grote probleem is dat gewoon niet alle content op de dienst zal komen. Ik heb er weinig trek in om straks 3 verschillende streaming diensten te moeten hebben om al mijn favoriete series te kijken.

Op die manier kost het nog steeds meer moeite dan dat je het gewoon automatisch via usenet/sickbeard binnen laat halen. Dan staat het tenminste gewoon netjes op 1 plek.

Spotify heeft een soortgelijk probleem, al valt het daar relatief wel mee. Maar toch is het jammer dat niet alle artiesten te krijgen zijn.
Anoniem: 32279
@Woy21 augustus 2013 14:54
bij Netflix valt het net als Spotify mee, er zit reuze veel in, in iedergeval op de USA Netflix. Zoveel dat je er jaren en jaren mee vooruit kan.

Je usenet en sickbeard heb je er gewoon naast, het is een win win situatie. Vooral voor oudere series met veel seizoenen is het gewoon heerlijk dat je niet alles hoeft te downloaden, kost immers altijd tijd en ook opslag en streaming in goede kwaliteit is heerlijk.
Dus als ik het goed gegrijp biedt Netflix:

(zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Netflix)

streams in 3 quality levels gecodeerd in VC-1:

1.5 Mb/s -> ~DVD

5 Mb/s -> 720p, better than DVD

8 Mb/s -> 1080p

Geloof dat iTunes het zelfs presteert om 1080p via 6 Mbps H.264 te streamen.

Was even bang dat mijn ADSL verbinding het niet trok... heb geen zin in UPC all-in-one en KPN verdomd het om glas aan te leggen in mijn deel van Nijmegen.
Anoniem: 32279
@loekf221 augustus 2013 14:51
yep, die snelheid klopt. Het zou wel kunnen dat ziggo en upc een speciaal contract afsluiten met netflix voor nog hogere kwaliteit en dan heb je maximaal 20mbit nodig voor die top kwaliteit. Maar netflix schakelt zef afhankelijk van je verbinding en 1080p is al uitmuntend.

UPC en Ziggo zijn trouwens niet meer zo slecht als het 10 jaar terug was, maar dat is wel een offtopic reactie. Zou het zeker nog eens bekijken als je adsl te traag gaat vinden.
Anoniem: 111378
21 augustus 2013 11:19
ik mis toch echt informatie over wat ze nu eigenlijk gaan doen in nederland.
is content in HD of niet, UHD of wat eigenlijk. ik mis ook wat de content in zal houden. films, series met zelfs een archief of wat. ik ga maar eens een kat uit een boom kijken voordat ik verder naar netflix kijk.
Netflix heeft geen UHD content, HD content is 720p behalve voor bepaalde apps die wel een 1080p stream krijgen (PS3 en Roku2).

Netflix kondigt bijna nooit aan wat de content package is als ze in een land actief worden. Heb dit nu al twee keer mee gemaakt en nooit werd er wat gezegd over de content enkel een datum. De eerste maand is sowieso gratis bij Netflix en waarschijnlijk zullen mensen in NL net als Scandinavie vorig jaar met introductie pas vanaf 1 Januarie 2014 gaan betalen, dit is een aanname.
Nou ik zie hier op Netflix icm WD HD Live toch echt genoeg UHD content staan :)

[Reactie gewijzigd door Katseviool op 21 augustus 2013 16:21]

zeker, kijk ook met de wd tv live en alles in ultra hd. Ook 3d streams e.d. doen het, alleen kan de google speler dat volgens mij alleen aan en die is hier niet te koop. Maar films en series zijn uhd als het beschikbaar is. In iedergeval via unblock us, geen idee of het zonder unblock us ook beschikbaar komt in nederland.
Daar is vaak zo'n launch party voor. Dan wordt aangegeven wat ze gaan aanbieden, wanneer en voor welke prijs
Geweldig vele mensen willen niet perse illegaal downloaden maar er is geen alternatief naast het in de winkel kopen. (en wel meerdere alternatieven, begrijp me niet verkeerd.)

Netflix kost in de USA toch $7.99/maand ? hoop dat het in Nederland €7,50 / € 9,99 per maand gaat kosten.

Is goedkoper dan bijvoorbeeld Film123 pakket en je hebt nog beter aanbood ook, verder kun je zelf kiezen wat je wilt kijken.

De winter zitten we dus goed s avonds :Y)
In nederland is het gewoon legaal downloaden, en daar betalen we voor via een heffing op allerlei producten (die heffing lijkt ook nog eens meer op te leveren dan er aan gedrefde inkomsten is).
Gezien het feit dat netflix buiten de VS vaak een pover aanbod met een veel hogere prijs heeft vermoed ik dat het ook in nederland niet echt interessant zal zijn.
Daar heb je helemaal gelijk in, maar dat wil niet zeggen dat je dan maar nooit meer geld neer zou moeten leggen voor een product waar je veel plezier aan hebt. Ik merk het met films / muziek etc ook aan de kwaliteit. Alles lijkt steeds commerciëler / generieker / simpeler te worden, om maar zoveel mogelijk mensen aan te spreken. Uitgevers van kleinere films / artiesten verdwijnen bij bosjes uit het straatbeeld, omdat die gewoonweg niet genoeg verkopen.

Dat iets mag volgens de wet, wil niet direct zeggen dat het per se correct of netjes is. Als je ergens van geniet, waarom zou je daar dan niet voor kunnen betalen? Is het niet door het kopen van een CD, dan wel door naar concerten te gaan oid.

Het feit dat downloaden legaal is als excuus aangrijpen om dan maar absoluut nergens meer je waardering voor te tonen door het aan te schaffen, daar word ik soms een beetje moe van.

Ik download zelf ook regelmatig dingen, dus ik ben ook absoluut niet heilig, maar ik geef aan de andere kant ook genoeg uit aan muziek, films en optredens.

Btw: dat die heffing soms meer oplevert wil ik best geloven, maar het komt in de praktijk volgens mij in de zak van die organisaties te zitten, en niet bij de rechthebbenden....
In nederland mag je legaal downloaden en kijken/luisteren op het moment dat je het origineel al op een andere wijze bezit!

Dus als jij hem al op VHS heb gekocht, mag je een 'backup' downloaden of copy downloaden. Het is niet zo dat je content die je zelf niet bezit mag downloaden en kijken.
Het downloaden is wel legaal, maar het kijken dan niet.

Dat was vroeger ook al zo met de Sky decoders. Deze kon je in een winkel gewoon kopen. alleen het gebruik ervan was illegaal.
Nee, je hebt het fout. In NL mag je video en audio content kopieëren ongeacht je bron. Heeft niets met backups te maken etc.

Je mag deze content dan wel weer niet delen met andere.
Je hebt gelijk dat het mag, maar je hebt ongelijk dat je daarmee betaald hebt voor content. Dat is in de verste verte niet het geval.
Waarergens zie jij staan dat ik zeg dat je daarvoor betaald hebt? Als je naar de bieb gaat en een docu leent en daar een kopie van maakt dan is dit volledig legaal. (Alleen het kraken van de eventuele beveiliging mag dan weer officieel niet, maar dat is een ander verhaal)
Ik wilde eigenlijk reageren op blouwekip, excuses. Hij denkt content producers betaald te hebben omdat hij de thuiskopieheffing betaald. Dat is dus in de verste verte niet het geval.
Netflix gaat waarschijnlijk7,99 per maand kosten in Nederland, al is dat nog niet bevestigd. Zie ook nieuws: Netflix gaat in Nederland 7,99 euro per maand kosten - update
Krijgen we de series dan te zien met Nederlandse ondertiteling??
vraag ik me ook af , anders mogen ze het houden
zeker, nl subs zitten er bij. In elk lang zitten er ondertitels bij van het land zelf, zo heeft Netflix Denemarken Deense subs. Mijn mediaspelers kunnen alleen bij de Europse noordelijke landen de subs niet uitschakelen, maar bij de UK, USA en Canada Netflix kan dit weer wel.
Ik vraag me af hoe je dit moet bekijken, op je pc, is misschien leuk voor bv op studentenkamer, maar wie kijkt er verder tv op een pc? Dan zie ik er geen heil in, via een app op je spelcomputer of via smart tv zie ik nog wel mogelijkheden mits de kwaliteit en aanbod goed zijn.

[Reactie gewijzigd door harrytasker op 21 augustus 2013 11:28]

Die apps zijn er al, alleen nog niet beschikbaar in Nederland omdat de dienst hier ook niet is. ik ga er gewoon vanuit dat deze apps ook beschikbaar worden nu de dienst beschikbaar wordt. Hopelijk zelfs meteen en niet dat ze nog een paar maanden wachten omdat deze apps nog niet vertaald zijn.
Genoeg mensen met een HTPC, ideaal als je daar dus Netflix op kan gebruiken.
Volgens mij heeft xbmc een Netflix plugin, mocht je een xbmc doos hebben....
Via de smart tv app
Dan kun je gewoon op je tv kijken

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee