Netflix wil een derde Nederlandse huishoudens als abonnee

Als het aan Netflix-ceo Reed Hastings ligt, heeft een derde van de Nederlandse huishoudens over vijf tot tien jaar een Netflix-abonnement. Dat zegt hij in een interview met Tweakers. "Dat kunnen we voor elkaar krijgen als het aanbod goed genoeg is", aldus Hastings.

Hastings, die in Nederland was voor de introductie van Netflix, wil niet zeggen hoeveel abonnees hij hoopt dat de Nederlandse tak van de videostreamingdienst in het eerste jaar binnenhaalt. "In het eerste jaar zijn we vooral gericht op onze reputatie", aldus de ceo. "We willen dat onze gebruikers tevreden zijn, dat het streamen goed werkt en het beeld een hoge resolutie heeft, de klantenservice goed is en de betalingen correct verlopen", stelt Hastings, die in 1997 een van de oprichters van de videostreamingdienst was.

De Netflix-ceo hoopt echter wel dat de dienst uiteindelijk net zo succesvol als in de Verenigde Staten wordt. "In de Verenigde Staten heeft een op de drie huishoudens een Netflix-abonnement", zegt Hastings. "We zouden zo'n succes in Nederland over vijf tot tien jaar ook willen bereiken." Volgens Hastings lukt de dienst dat als het aanbod goed genoeg is, de dienst goed werkt en de prijs laag is.

Over het aanbod wordt al geklaagd, bijvoorbeeld op sociale media: volgens een deel van de gebruikers staan er te weinig films en series op Netflix. Hastings: "We zijn continu aan het uitbreiden. Er staat meer content op Netflix dan je in je leven kunt kijken, maar we voegen steeds meer toe. Als we naar een nieuw land uitbreiden, beginnen we met een klein aanbod en maken we dat beter en beter."

Hastings zegt dat Netflix voor een uitrol naar Nederland heeft gekozen vanwege de infrastructuur en het feit dat Nederlanders al veel internetvideo kijken. Hij denkt niet dat Netflix usenet en bittorrent kan vervangen. "Dat proberen we ook niet", zegt hij. Volgens hem kan Netflix downloaders echter wel verleiden, omdat streamen een stuk gebruikersvriendelijker zou zijn dan het downloaden via bittorrent of usenet.

Door Joost Schellevis

Redacteur

12-09-2013 • 08:02

242 Linkedin

Reacties (242)

242
235
164
18
2
43
Wijzig sortering
De reacties hier zijn soms best wel maf:

ik ga het niet nemen want je hebt het niet de dag nadat het in de vs is uitgezonden in 1080p met DTS-HD.
heb je dit wel in de VS dan? nee want daar zenden ze het ook niet uit in met dat soort audio kwaliteit.

Mensen wees dan wel realistisch over wat je wil. Durf trouwens te wedden dat als het wel aan hun huidige eisen zou voldoen dat het volgende zeur punt 4k zou zijn.

Mensen die klagen over het aanbod zouden het interview eens moeten bekijken, netflix kan niet alles hebben omdat dingen exclusief per content provider zijn. Als RTL of HBO genoeg bied, dan heeft netflix pech. Mocht netflix weer het meeste bieden dan hebben HBO en RTL klanten pech. Zelf heb ik het nog niet genomen maar zit er wel hard over te denken. Wel fijn in de wintermaanden als ik op de fiets trainer zit ofzo.
De reacties hier zijn soms best wel maf:

ik ga het niet nemen want je hebt het niet de dag nadat het in de vs is uitgezonden in 1080p met DTS-HD.
heb je dit wel in de VS dan? nee want daar zenden ze het ook niet uit in met dat soort audio kwaliteit.
Afgelopen seizoen heb ik via Usenet episodes van Stephen King's Under the Dome gedownload. Wordt op maandag uitgezonden in de VS en via webcast en is binnen enkele uren beschikbaar via Usenet in 1080p en DD 5.1. Vaak ook nog eens met NL-ondertiteling vanuit de community, meestal een dag later.

Daar kan Netflix niet aan tippen denk ik

[Reactie gewijzigd door F0nz0 op 12 september 2013 11:41]

Je vergelijkt illegale spullen met betaalde content..
Niet helmaal fair lijkt me.
Misschien niet helemaal fair, maar dat is wel waar ze mee moeten concurreren qua kwaliteit in ieder geval.

Wat dat betreft werkt de streaming dienst van HBO ook best goed, bijvoorbeeld Game of Thrones was de dag na uitzending in Amerika ook gewoon beschikbaar. Als een dienst als netflix alle grote producties zou hebben, en binnen redelijke termijn beschikbaar ( Zeg maximaal een week bijvoorbeeld ), dan kunnen ze het winnen qua gebruikersgemak omdat ze gewoon de kwaliteit kunnen garanderen.
Downloaden van dergelijke content via Usenet is in Nederland nog steeds niet illegaal.
Mensen die klagen over het aanbod zouden het interview eens moeten bekijken, netflix kan niet alles hebben omdat dingen exclusief per content provider zijn. Als RTL of HBO genoeg bied, dan heeft netflix pech. Mocht netflix weer het meeste bieden dan hebben HBO en RTL klanten pech. Zelf heb ik het nog niet genomen maar zit er wel hard over te denken. Wel fijn in de wintermaanden als ik op de fiets trainer zit ofzo.
Maar dat is wel net het probleem, ik wil een dienst die het overgrote deel van de content relatief snel aanbied. ( Op zich niet erg als er hooguit een maand delay is ). Maar juist door die exclusieve deals wordt het minder interessant, want dan moet je alsnog meerdere abo's nemen en dat wil ik niet. Ik heb liever 1 dienst van 20 euro per maand die alles aanbied, dan 2 diensten van 8 euro.

Zo volg ik bijvoorbeeld Breaking Bad & Game of Thrones. Als ik nou een Netflix abo zou nemen, zou ik ook nog eens een HBO abo moeten nemen, en voor Breaking Bad is volgens mij nog niet eens een streaming dienst beschikbaar in nederland. Al met al kost het dan gewoon te veel moeite om de series die ik wil zien via officiële kanalen te kijken. Nu gaat het via Sickbeard super eenvoudig, en dat is wel waar ze qua gebruiksgemak mee moeten concurreren. Ik besef ook wel dat deze oplossing moreel gezien in ieder geval niet correct is, maar op dit moment is vooral het aanbod van Netflix een beperking voor mij.

[Reactie gewijzigd door Woy op 12 september 2013 10:50]

De reacties hier zijn soms best wel maf:
De woorden uit mijn mond. Maar dat is de moderne consument. Die wil alles, wil het nu, zonder enige bescherming, in het formaat dat hij persoonlijk het leukste vind, tegen de prijs die hij ervoor betalen wil.
En je noemt nou dus net de punten die voor de meeste mensen gewoon het verschil maken...

"netflix kan niet alles hebben omdat dingen exclusief per content provider zijn. Als RTL of HBO genoeg bied, dan heeft netflix pech"


Dat is het hele probleem met de industrie tegenwoordig, Die hele wirwar van contracten maakt het kwaliteitsverschil met spotnet/torrents ontiegelijk groot..
Je zou IMHO wel compleet gestoord zijn als je bij 3 of 4 verschillende diensten een abbonement afsluit om een klein beetje een dekkend aanbod te krijgen.
"Als we naar een nieuw land uitbreiden, beginnen we met een klein aanbod en maken we dat beter en beter."

Want de eerste gebruikers een beperkt aanbod voorschotelen zodat ze op de vraag 'En hoe bevalt die Netflix nu?' kunnen antwoorden met een hele lijst van films/series die er niet op staan, is briljante marketing?

Het lijkt me toch veel beter om met een big bang mensen te overdonderen door een zo compleet mogelijk aanbod te presenteren vanaf de eerste dag? Nu zullen veel mensen die dit soort zaken niet echt opvolgen met het idee blijven zitten dat Netflix maar een zwak aanbod heeft, ook al is dat binnen een jaar niet meer zo....
@T0mBa

Het is gewoon een kwestie van geld. Netflix moet voor Nederland de rechten afkopen. Daarom wachten ze nog even met de duurdere series zoals Star Trek. Zo kunnen ze met een goedkoop aanbod op hun gemak instappen zonder al teveel kosten te maken.

Ik wacht gewoon geduldig af totdat ook de betere series beschikbaar komen. Nu is het allemaal zeer magertjes.
Voor de mensen die Netflix proberen en de beeldkwaliteit laag vinden, in de account instellingen op Netflix.nl kan je dit verhogen. "SuperHD".

Na mijn mening had Netflix voor NL account dit beter als default kunnen zetten, omdat onze downloadsnelheden dit toelaten.

Daarnaast is de Google Chromecast ($35) een ideale HDMI-stick, om Netflix te proberen als je TV-fabrikant geen app ervoor uitbrengt of als het geen SmartTV is.

Fijn dat Netflix eerst gaat voor kwaliteit van dienst en facturatie.

Dit kan weleens voor een revolutie zorgen in Nederland.
Het gedeelte van de Chromecast kan ik beamen! Alhoewel ik wel gemerkt heb, dat zelfs op default (720p dus) er weleens een schok of vertraging in zit, wat erg jammer is!
Zelf ben ik al tijden lid van netflix via unblock us (nu ook nederland erin, dus makkelijk switchen via de website van unblock en ook super hd voor upc klanten).

Maar heb het gisteren ook bij mijn ouders en schoonouders geintroduceerd (heb ik beiden een wd tv live mediaspeler cadeau gedaan) en dat was wel verbluffend. Ze stonden er allemaal heel skeptisch tegenover en wilden absoluut niet gaan betalen, maar later op de avond had mijn vader een film van 1,5 uur op de ipad gekeken (terwijl hij dat apparaat nooit wil aanraken), mijn moeder was boos omdat ik de mediaspeler nog niet had aangesloten en haar man de ipad had afgepakt en ze niets kon zien en mijn schoonouders waren zo blij dat ze om 22:00 zakken snoep wilden gaan kopen in de supermarkt (die dicht was) om hun waardering uit te spreken en mijn schoonmoeder sprak de woorden: dit zeggen wij niet meer op.

Als mijn schoonouders en ouders van beiden 60+ zo reageren, dan zie ik een heel grote toekomst voor netflix. Zelf vind ik het NL aanbod ook erg goed, ik keek op de UK omgeving Dr. Who en kan nu gewoon 99 afleveringen met NL subs zien in Nederland. Is dat top of niet..

Met unblock us erbij heb ik nu voor het eerst het idee dat de 2e synology nas die ik gekocht heb wellicht wat overbodig gaat raken. Ik download al jaren en jaren met usenet en nu met sickbeard e.d., maar waarom doe ik dat eigenlijk? Netflix is zo aangenaam, mijn tv kijk en download gedrag is echt voor 75% veranderd, heel bizar en ik ben best wel een tv serie liefhebber. En dat had ik nooit gedacht.

Verder is de klantenservice uitmuntend, wat ik hier op tweakers lees en hoe het opgelost wordt, dat zie je bij geen enkel ander bedrijf. Zeer deskundige personen achter de lijnen, een verademing.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 12 september 2013 08:30]

Uiteindelijk is dit een meer dan prima begin (hoe laat het ook beschikbaar gemaakt is) Net als Spotify, is dit de toekomst waar uitgevers naartoe moeten gaan om illigaal downloaden van films tegen te gaan. De kwaliteit zal de komende jaren ongetwijfeld verbeteren.

Het verhaal van ik download het wel via newsnet en dat dat legaal zou zijn, is puur goedpraten. Iedereen kan aanvoelen dat dit niet gezond is voor de industrie en ik betaal liever een paar euro per maand waarbij er werkelijk geld naar de makers gaat, dan aan een partij die in principe illigale content aanbied.
Dat Nederland het nog niet iligaal heeft gemaakt, is volgens wat ik de politiek hoor zeggen, voornamelijk, omdat er geen alternatieven zijn. En dat klopt.

De wereld globaliseert en als je op internet zit, zie je reclame voorbij komen van nieuwe series en films die in NL bijv. nog lang niet te zien zijn. Echter zie je wel de reclames. Belachelijk dus dat we door een systeem van kortzichtige uitgevers die niet willen moderniseren hierin beperkt worden.
Het is dus een goede stap. Eerlijkheidshalve moet ik er ook bij zeggen, dat ook ik mn series van usenet trek, omwille van de kwaliteit.
Anoniem: 120539
@basset12 september 2013 10:27
Het verhaal van ik download het wel via newsnet en dat dat legaal zou zijn, is puur goedpraten. Iedereen kan aanvoelen dat dit niet gezond is voor de industrie en ik betaal liever een paar euro per maand waarbij er werkelijk geld naar de makers gaat, dan aan een partij die in principe illigale content aanbied.
Hoewel moreel wellicht verwerpelijk is het inderdaad legaal. Is dus niet een kwestie van goedpraten, het is een gegeven. (Waarbij dit gegeven direct gekoppeld is aan de verplichte kopieerheffing. Die heffing is dan ook bedoeld als compensatie voor de makers.)
Voor de goede orde nog een bevestiging op de site van Brein dat dit écht toegestaan is.

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat het toch echt een valide argument van een aantal van de schrijvers boven mij is dat Netflix zal moeten concurreren met de in Nederland legale alternatieven, en Usenet downloads zijn er daar één van. Netflix kan daarmee niet concurreren op prijs, en zelfs op aanbod zal het moeilijk worden. Netflix zal het moeten hebben van een betere functionaliteit, constante kwaliteit en wellicht zelfs een beter imago dan het downloaden via Usenet, wat natuurlijk (zoals hier al meerdere keren aangetoond) op zijn minst een schimmig karakter heeft.

(edit: toelichting)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120539 op 12 september 2013 11:24]

Ik heb ongeveer 12 hdd's gekoppelt in / aan de pc, deze staan vol met gemiddeld heel veel uitzoekwerk aan series. Als ik een snelle berekening loslaat dan zal ik nooit meer door gaan met usenet.
Als we alleen de prijd van de 12 hdd's pakken dan kan ik 8 jaar netflix kijken, kost het me minder stroom en vooral minder tijd. Hoe duur ben jij per uur.
Lang leve netflix.
Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van Netflix als platform. Ik heb 6 apparaten in huis waarop ik nu kan kijken. Twee daarvan (WiiU en AppleTV) hangen aan mijn TV. Ik kan seamless van het ene apparaat over op het volgende. Kwaliteit is echt heel erg goed. Voor NL is er veel NL content (met name voor kids) maar daarbij zijn de films die ik heb gekeken ook NL ondertiteld.

Over het aanbod, dat is allemaal wel wat verouderd. Maarrrrr, volgens mij niet voor NL maatstaven. Ik kijk al een tijdje geen series meer op NL televisie. Maar volgens mij loopt Netflix ongeveer net zover achter als de zenders in NL (waarschijnlijk net iets daarachter).
Dus ja, als jij je VS series via usenet download dan is het aanbod opeens heel oud. Maar als jij nu alleen TV kijkt dan is het volgens mij een behoorlijk bekend aanbod.

Ik ben blij dat we ein-de-lijk een fatsoenlijke legale videodienst hebben in NL. Het platform is strak en goed. En de prijs is scherp. Als het aantal abonnees groeit zal het aanbod volgen denk ik.
De prijs is goed. Het is met name het aanbod waar het aan schort. Zolang het aanbod niet volledig is en je niet daags na uitzending in de US een aflevering kan kijken, is het simpelweg geen alternatief voor het hier volledig legale downloaden via usenet.
Hij denkt niet dat Netflix usenet en bittorrent kan vervangen.
Maar wat is dan, in ieder geval op dit moment, de toegevoegde waarde van Netflix dan? Qua series ben ik dagbij en een backlog heb ik niet (meer). Qua films, ook die kijk ik in de bioscoop of zodra ze op bluray verschenen zijn.

Daarnaast laat de kwaliteit van de uitzendingen ook nog te wensen over; films die op bluray verkrijgbaar zijn hebben via Netflix geen bluray / full HD kwaliteit en ook de audiostreams zijn er niet in DTS HD, maar vaak in DD of zelfs in stereo.
Volgens hem kan Netlfix downloaders echter wel verleiden, omdat streamen een stuk gebruikersvriendelijker zou zijn dan het downloaden via bittorrent of usenet.
En hoe is dat dan het geval? Zelfs zonder Sickbeard/Couchpotato is het nu simpelweg het aanklikken van een film, 15 minuutjes wachten (uitgaande van een film van zo'n 8 a 10 GB, downloaden, parren en rarren) en kijken maar. Een aflevering van en serie is in 2 minuten up and running.
Netflix verkort die wachttijd, maar het aantal handelingen is nagenoeg gelijk.

[Reactie gewijzigd door AllSeeyinEye op 12 september 2013 08:16]

Je bent nu wel heel erg op basis van "patser getallen" aan het vergelijken.

Niet iedereen heeft een internetverbinding van 100, 120, 150 of 200 mbps en een rete sterke Usenet payserver tot z'n beschikking om zo snel 'even' iets van Usenet te downloaden. Tel daarbij op dat ook Usenet nu steeds meer onder vuur ligt van de entertainment industrie. En dan het parren en unrarren, de snelheid die jij noemt haal je misschien op een snelle Core i7 machine met een flinke raid0 array of SSD.

En bovendien vergelijk je het dus met een methode die gebaseerd is op content die illegaal geupload is (ookal is het donwloaden juridisch gezien dan niet strafbaar).

Oftewel, 'stoer' van jou dat jij zo vlug 'effe iets van usenet plukt'. Voor meer dan 90% van de consumenten geldt dit absoluut niet.

Overigens ben ik het wel met je eens dat het aanbod van Netflix nog beter moet/kan. En idd ook nieuwe series die nu in de US lopen.

Aan de andere kant heeft Netflix daar vaak ook geen invloed op (rechten) en is jouw methode om daags na uitzending in US ook een aflevering te kunnen bekijken dus sowieso afhankelijk van iemand die illegale praktijken begaat (content uploaden).
Patser getallen?
Het kleinste UPC pakket heeft een snelheid van 50 Mb/s en voor een tientje meer zit je op het gemiddelde pakket met een snelheid van 120 Mb/s. En mijn rete sterke Usenet payserver kost me nog geen 8 euro / maand, geen download of snelheidslimiet en een retentie van 1850 dagen (5 jaar).

Verder is mijn PC voorzien van een ijzersterke e6750 dual core van inmiddels ruim 5 jaar oud, de GPU is een HD4850 van bijna 5 jaar oud. Een SSD heb ik niet.

Of iets dat ik download illegaal geupload is of niet is niet aan mij ter beoordeling. Volgens onze wet heb ik die onderzoeksplicht ook niet en daarom mag ik het legaal downloaden. Overigens houden onze wetgevers dit in stand juist omdat er geen waardig alternatief is!

Overigens ben ik er van overtuigd dat er een markt is voor een dienst die een compleet aanbod heeft in de best mogelijke kwaliteit met een beschikbaarheid daags na uitzenden (series) en bij beschikbaarheid bluray (film). En ik denk dat mensen voor een dergelijke dienst zeker 15 tot 25 euro / maand over hebben.

Als we dan kijken naar het aantal abonnees dat je daarmee wereldwijd kan / zal halen:

- Hulu, 3 miljoen
- Netflix, 36 miljoen
- Usenet abonnees zonder bovenstaande diensten, 20 miljoen?

In een pessimistische bui zou ik stellen dat er zeker 60 miljoen betalende gebruikers van een dergelijke dienst zouden komen. Daar kan je denk ik nog een fors aantal torrent gebruikers bij tellen en een heleboel mensen die nu afleveringen kopen bij RTL / HBO / iTunes / overige diensten.

Maar laten we voorlopig uitgaan van 60 miljoen gebruikers en een maandbedrag van 20 euro. Dat betekent dat je maandelijks 1.2 miljard euro ophaalt. Dit is pure winst voor de content eigenaren. Het verdelen is een koud kunstje omdat je bij kan houden hoeveel requests voor ieder product gedaan zijn.

Distributie hoeft niet veel te kosten, daar zijn namelijk al heel goed functionerende bestaande platforms voor in de vorm van torrents en/of usenet.

En realistisch gezien denk ik dat 60 miljoen gebruikers wereldwijd een inschatting is aan de lage kant.
Ik haal met mijn Ziggo 60Mbps abbo gewoon een serie binnen met 6,5 MB per sec.
zo'n 5 tot 10 min heb ik een aflevering binnen

Parren en rarren en verplaatsen naar de juiste directory en het hernoemen van de aflevering naar mijn standaard neemt z'n 2 min in beslag. Dan nog aanmelden in Plex elke 5 Min kijkt deze naar verandering in mappen.

Effectief elke 15 minuten zou ik dus een nieuwe aflevering kunnen kijken..

En dat allemaal op een C2D 2Ghz 4Gb Ram en een Externe HDD van 3Tb en voor films duurt het een half uurtje met verplaatsen naar een externe HDD van 1Tb ;)

MacMini early 09 ;) zo'n zware PC heb je dus niet nodig,
En dat kan dus met net flix binnen 1 seconde. Dus wil jij zeggen dat je liever wacht, en meet bandwitch maakt, terwijl je met NF gewoon andere dingen ook kan doen? Netflix gebruikd geen 6 MB/s. Gebruikd maar 3 MB/s. Dat is what? 20 mbit?
Nou wachten hoef ik niet hoor.. Ik heb nog c.a. 80 uur aan ongekeken series en nog zo'n 32 ongekeken films..

Dus ik zet mn TV aan en kijk binnen een seconden een aflevering of film ;-)
Je bent nu wel heel erg op basis van "patser getallen" aan het vergelijken.

Niet iedereen heeft een internetverbinding van 100, 120, 150 of 200 mbps en een rete sterke Usenet payserver tot z'n beschikking om zo snel 'even' iets van Usenet te downloaden. Tel daarbij op dat ook Usenet nu steeds meer onder vuur ligt van de entertainment industrie. En dan het parren en unrarren, de snelheid die jij noemt haal je misschien op een snelle Core i7 machine met een flinke raid0 array of SSD.
Nee hoor, simpele Synlogy met 2 hdd's
SABnzb en Sickbeard op de max van dat apparaatje ( 3MB/s )
maar omdat het automagisch gebeurt, merk je er niets van.

totale kosten aanschaf 180 + 2HDD's ( die meestal weer uit een andere machine komen ) om en nabij de 65€
pakmbeet 350€, en die draait nu hier al zo'n 3 jaar, met de verwachting nog minimaal 2 jaar.

buiten dathet nog meer taakjes verricht in mijn IT omgeving, is dat geen 'patser' opstelling, voor de "echte" tweaker zou het zelfs een trage boel zijn, maar het functioneert !
Ik ben al een tijd Netflix abonnee (US account) en ik merk dat mijn kijkgedrag veranderd is. Sowieso heb ik niet veel series die ik volg, maar ik laat nu Netflix voor me beslissen wat ik ga kijken. Wat dat betreft is de snelheid die Netflix biedt een stuk beter dan torrents/usenet waar ik eerst moet gaan bedenken wat ik wil zien (bedenk wel, daar gaat echt veel tijd in zitten), dan het downloaden, ben je zo 30 minuten verder. Bij netflix, ga naar de site/app/whatever, klik op een suggestie, spelen.

Daarnaast speelt het op alle devices af zonder gezeur. Van XBox tot AppleTV tot iPad. Terwijl films op de XBox nog wel af te spelen zijn via PS3 Media server werkt dat niet op AppleTV en heel matig op de iPad, en zat ik regelmatig via een remote desktop connection films te kijken op iPad via de PC (of laptop in bed ofzo).

Qua kwaliteit heb ik nooit wat te klagen overigens. Je zal in theorie best gelijk hebben maar ik betwijfel of iemand zich daardoor tegen laat houden. Ik download overigens heel af en toe nog wel eens wat als ik het direct wil zien (of kijk het op Hulu), maar dat zijn misschien 10 afleveringen en 2 films die niet op netflix zijn geweest in het afgelopen jaar.
Je kunt ook gewoon zelf wat onderzoek doen online. Als je van een bepaald genre houdt (in mijn geval science-fiction) kun je heel simpel zoeken wat er zoal te krijgen is. Ook vind je op Wikipedia welke shows er worden uitgezonden door bepaalde zenders (HBO, AMC, Fox etc.) en kun je dit vervolgens inkloppen op IMdB.

Goed, het is wat meer werk dat simpelweg wat aanklikken in Netflix, maar als ik daar € 95,40 per jaar mee kan besparen (12x € 7,95) heb ik dat er graag voor over.

Bovendien levert Netflix meestal populaire shows en films. Het aanbod is niet volledig (zoiets kun je eerlijk gezegd ook moeilijk verwachten) waardoor je toch weer moet gaan downloaden.

Dat is voor mij ook het grootste punt van kritiek; indien een streamingdienst niet álles kan leveren waar ik naar wil kijken en ik vervolgens weer op torrent-sites en nieuwsgroepen ben aangewezen om de missende series / films binnen te krijgen, wordt het Netflix abonnement direct overbodig. Ik ga namelijk niet het ene betaald streamen en het andere gratis downloaden. Zo blijven we wel aan de gang ...
waardoor je toch weer moet gaan downloaden
Ik zie dit vaker langskomen in discussies zoals deze, ik wil er toch een keer op reageren.
Er is niemand die je verplicht om ook maar iets te te downloaden he. Dat jij per sé alle (voor jou) interessante series zo snel mogelijk na de releasedatum wilt kunnen zien is jouw eigen keuze. Ik snap best dat als actief een serie volgt je deze graag snel wil kunnen zien, maar het veplicht je echt nog niet tot wat voor downloads dan ook.
Nou ja. Als jij er nu achter komt dat je sons of anargy hellemaal geweldig vind zal je toch een aantal seizoenen moeten downloaden. Hoe zou je anders de voorgaande afleveringen moeten bekijken als het aanbod niet hier is?
Er is een mogelijkheid:
http://www.bol.com/nl/s/d...c/dvd_tvseries/index.html
Maar goed, dat kost je dan €218,93 voor alle seizoenen. Ik snap je punt daarom wel, maar het verplicht je nog steeds niets.
Er is ook niemand die mij verplicht om een betaald abonnement op een streamingdienst te nemen. Zo kun je het ook zien.

De entertainmentindustrie klaagt dat ze inkomsten mislopen maar verrekken het om er zelf wat aan te doen. Het moet allemaal van anderen komen. Sorry, maar dat vind ik te makkelijk. Als ze willen dat ik geld investeer zullen ze daar moeite voor moeten doen.

Kijk maar naar Spotify; een prima initiatief dat zulk hoge royalties af moet dragen aan de industrie dat de service amper rendabel te houden is.

Kortom; het moet allemaal op de manier die de industrie voor ogen heeft met een verouderd verdienmodel. De tijden zijn nu eenmaal veranderd; er zijn gratis alternatieven genoeg. Om dan krampachtig vast te blijven houden aan een achterhaald systeem is gewoon dom.

Mensen willen best betalen voor content maar enkel als deze volledig is en snel na de release beschikbaar is. Hoe langer je daar mee wacht, des te groter de verleiding wordt om het gratis te downloaden.

Dat jij het daar niet mee eens bent moge duidelijk zijn, echter is dit de harde realiteit. Jij doet precies hetzelfde als veel van die platenbonzen; je kop in het zand steken, doen alsof er niks aan de hand is en hopen dat alles overwaait.
Er is ook niemand die mij verplicht om een betaald abonnement op een streamingdienst te nemen
True, maar er is dan ook weer niemand die je verplicht om wat voor film of serie dan ook te volgen. Het is een luxeartikel en, even heel simpel gezegd, als je er geen geld voor hebt, heb je pech.
De entertainmentindustrie klaagt dat ze inkomsten mislopen .... dan krampachtig vast te blijven houden aan een achterhaald systeem is gewoon dom.
Hier ben ik het wel in grote lijnen mee eens, de entertainment industrie houdt nog steeds te veel vast aan fysieke media.
Jij doet precies hetzelfde als veel van die platenbonzen; je kop in het zand steken, doen alsof er niks aan de hand is en hopen dat alles overwaait.
Nu blijkt wel dat je me niet kent :) Ik ben heus niet roomser dan de paus, ik download ook echt wel eens wat. Ik val alleen telkens weer over de opmerking dat je wel moet downloaden. Dat is namelijk complete onzin.
Ik zeg niet dat men moet downloaden, enkel dat het een aantrekkelijk alternatief is omdat het voordeliger is en een beter aanbod heeft. Ik vraag me namelijk af of de beeldkwaliteit van Netflix wel opkan tegen een goede full-HD rip; zeker als we het over 3D gaan hebben.

Je kunt wel zeggen dat films en muziek luxe-artikelen zijn en je pech hebt als je het niet kunt betalen, maar zo werkt het in de realiteit niet. Als je onvoldoende geld hebt om muziek te kopen ga je in de regel downloaden. De wetgeving laat het toe (wij zijn zo'n beetje het enige land ter wereld dat het zo goed geregeld heeft-) dus waarom zou ik er dan geen gebruik van maken ?

Diegene die in dit geval pech heeft is de entertainmentindustrie. Zij zullen momenteel weinig aan mij verdienen. Aan de ene kant bieden ze voor mij onvoldoende interessante alternatieven voor downloaden en houden de prijzen kunstmatig hoog waardoor zelfs betaalde aanbieders als Spotify het moeilijk hebben vanwege de absurde royalties die betaald moeten worden.

Ik denk ook niet dat beide groepen het snel met elkaar eens zullen worden. De mensen die krap bij kas zitten zullen blijven downloaden en de mensen die het financiëel wat breder hebben betalen wel voor hun content. Moet iedereen lekker zelf weten; beiden is toegestaan.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 12 september 2013 14:39]

Ik zeg niet dat men moet downloaden
Nou.... Toch wel hoor:
waardoor je toch weer moet gaan downloaden
Je kunt wel zeggen dat films en muziek luxe-artikelen zijn en je pech hebt als je het niet kunt betalen, maar zo werkt het in de realiteit niet. Als je onvoldoende geld hebt om muziek te kopen ga je in de regel downloaden.
Dat iets in de praktijk zo gebeurt wil nog niet zeggen dat het ook het juiste is he natuurlijk.
Dat is "bij wijze van spreken". Als je de rest van de serie compleet wilt hebben zul je hoogstwaarschijnlijk moeten downloaden aangezien veel streamingdiensten enige seizoenen achterliggen of er bewust voor kiezen om juist oudere seizoenen te verwijderen.

Wat heb ik er aan om te betalen voor een dienst die halve series aanbiedt ? Ik bedoel; als je bijvoorbeeld het aanbod van HBO (Go) niet goed genoeg vind, kies je er toch ook bewust voor om deze dienst niet af te nemen bij je provider ? Hoe is dat anders dan dit geval alwaar ik er voor kies om geen Netflix te pakken omdat het niet dat levert wat ik wil ?

Wat juist is en wat niet moet eenieder voor zich bepalen. Dat is niet aan jou (of aan mij) om te bepalen wat juist is. Dat jij het er niet mee eens bent wil niet automatisch zeggen dat jij het bij het rechte eind hebt.

Uiteindelijk is het de consument die stemt met zijn / haar portemonnee. Afgezien van de morele kwestie zijn er weinig redenen om niet te kiezen voor gratis downloaden. Wettelijk gezien mag het. Aangezien mensen nu eenmaal andere waarden en normen hebben zul je ze nooit op dezelfde lijn krijgen met dit soort kwesties.

Het is goed dat er alternatieven bestaan zoals Netflix en Spotify, maar ga nou niet roepen dat iedereen die bewust voor alternatieven kiest (spreek : torrents / nieuwsgroepen) daardoor een minder persoon is. In ons land is het eigenlijk heel erg goed geregeld, zeker met die thuiskopieheffing. Ik geloof dat we daarmee een uitzonderingspositie in de wereld hebben. Daarom maak ik er ook dankbaar gebruik van.

Zodra diensten als Netflix een volledig aanbod gaan hosten wil ik er graag voor betalen. Ik zou er dan zelfs € 15 per maand voor neer willen leggen. Echter, zolang het aanbod incompleet is en het eeuwen duurt voordat nieuwere films en series worden aangeboden, zal de ervaring voor mij minder goed zijn dan dat ik even een download aanzet en de betreffende serie in z'n geheel binnen hengel.

Kost misschien wat meer tijd en moeite, maar dat heb ik er graag voor over.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 13 september 2013 08:54]

maar ik laat nu Netflix voor me beslissen wat ik ga kijken. Wat dat betreft is de snelheid die Netflix biedt een stuk beter dan torrents/usenet waar ik eerst moet gaan bedenken wat ik wil zien (bedenk wel, daar gaat echt veel tijd in zitten),
Er zijn diverse forums, waaronder GoT, met topics over recente een aankomende series. Alleen al de TS van bijvoorbeeld Zomerseries 2013 biedt een leuke lijst om uit te selecteren. Verder heb je natuurlijk websites als TV.com, IMDB en apps zoals TV Show Favs of SeriesGuide. (met de beide apps kan je trouwens ook makkelijk bijhouden welke afleveringen er gezien zijn en wanneer de volgende verschijnen). Het kiezen van een serie lijkt me dus niet zo moeilijk. Simpelweg een kwestie van een korte beschrijving, 3 afleveringen binnenhengelen en uitproberen.

Ik kan me niet voorstellen dat ik Netflix zou laten beslissen. Dan mis je bijvoorbeeld:
- Alles van HBO
- Alles van Universal
- Alles van MGM
- Alles van Fox
- Alles van Warner Bros
dan het downloaden, ben je zo 30 minuten verder. Bij netflix, ga naar de site/app/whatever, klik op een suggestie, spelen.
Dat is 100% afhankelijk van je abonnement. Bij mij is een aflevering van een serie (gemiddeld 1.2 GB) in twee minuten gedownload, gepard en gerard. Dat is met een 150MB/s upc verbinding.
Daarnaast speelt het op alle devices af zonder gezeur. Van XBox tot AppleTV tot iPad. Terwijl films op de XBox nog wel af te spelen zijn via PS3 Media server werkt dat niet op AppleTV en heel matig op de iPad, en zat ik regelmatig via een remote desktop connection films te kijken op iPad via de PC (of laptop in bed ofzo).
Met Universal Media Player via de PS3 speelt tot nu toe werkelijk alles wat ik gedownload heb af, zonder problemen, haperingen, Cinevia etc.
Qua kwaliteit heb ik nooit wat te klagen overigens.
En ik kijk series in 1080p webDL en films in 1080p bluray-rip. Die kwaliteit levert Netflix simpelweg niet.

[Reactie gewijzigd door AllSeeyinEye op 12 september 2013 08:32]

[...]
Ik kan me niet voorstellen dat ik Netflix zou laten beslissen. Dan mis je bijvoorbeeld:
- Alles van HBO
- Alles van Universal
- Alles van MGM
- Alles van Fox
- Alles van Warner Bros
...
Als je al die programma's gaat volgen dan mis je je leven... :P

Al zou je een selectie missen,
dan nog geen man overboord. Als een andere aanbieder hetzelfde zou doen dan kom je toch dicht bij die 16 euro die een kabelaar vraagt en dan heb je toch een heel grote selectie te pakken.
Nah valt mee :+

Ik heb 54 Series in sickbeard staan. Sommige draaien in de zomer, andere in de herfst en weer andere in de winter of lente. elke avond 1 of 2 series kijken zorgt er wel voor dat ik gewoon mijn series kan volgen. Het is niet zo dat ik hele dagen achter de TV hang :)

maar idd als je alles gaat volgen wat niet te doen is BTW :) niet iedereen zit te wachten op The Walking Dead of Breaking Bad. of een genre die je totaal niet aanstaat. dus ja iedereen zal een selectie maken.
[...]

Als je al die programma's gaat volgen dan mis je je leven... :P
Want je wil 24/24 bij anderen op hun lip zitten ?
ik heb het leven, EN een kleine 80 series die elke keer aangevuld worden.
Toch werk ik fulltime, heb een gezin en vrienden.

De rust nemen, door iets te kijken is OOK leven ... alsof je die 84 series in één keer moet kijken ..
Voor een logische techsite, denken toch wel heel veel mensen in hokjes, en blokjes.
En daarom heeft de geavanceerde torrent/usenet downloader couchpotato / sickbeard en hoef je alleen nog maar 1x (na het instellen) aan te geven welke series je graag wilt zien en klaar elke keer als de nieuwe aflevering komt, download couchpotato (of sickbeard nagelang het een serie / film is) de video en klaar...

als je dit dan combineerd met "plex" dan heb je eigenlijk ook nexflix...
Alleen laat je wel je smaak bepalen door een netflix.. ik blijf toch liever onafhankelijk met een brede smaak...
Je kunt moeilijk zeggen dat de prijs goed is terwijl het aanbod onvolledig is. Dat spreekt elkaar tegen.

Ik geef je zeker gelijk dat het veelal veel te lang duurt voordat series te bekijken zijn. Als ik terug denk hoe slecht HBO dat geregeld had ... Je kon wel het vorige seizoen van het jaar daarvoor bekijken maar de seizoenen daarvoor moest je in de regel missen. Dat had als gevolg dat ik alsnog moest gaan downloaden om de serie compleet te krijgen, waardoor het HBO abonnement in feite geen zin meer had. Ik bedoel; als je toch al aan het downloaden bent kun je net zo goed de rest ook meepakken. Dan bespaar je je in ieder geval € 15,50 per maand (€ 186 per jaar...)

Zodra films niet meer in de bioscoop draaien zouden ze overal ter wereld op blu-ray of digitale download moeten worden aangeboden. Dat is in mijn optiek de enige manier om inkomsten zeker te stellen. Je lost er piraterij niet mee op, maar je biedt mensen direct betaalde alternatieven zodat je toch meer kunt verdienen.

Wat je nu hebt is dat een nieuwe film al maanden lang rond gaat op nieuwsgroepen en torrents voordat deze op "legale" manier te verkrijgen zijn. Streamingdiensten bieden ze in de regel ook veel later aan. Zolang wil ik er niet op wachten; een half jaar (wat toch wel de gemiddelde tijd is) vind ik veel te lang. Met series duurt het vaak zelfs een jaar (of nóg langer) voordat het volgende seizoen te koop is.
Nah ik denk dat momenteel niemand diensten wil betalen ala Netflix HBO enz..

Denk wel dat de lastenverzwaring voor volgend jaar nog hoger zijn. Hierdoor zullen minder mensen geld te besteden hebben voor diensten zoals Netflix.

Gevolg mensen downloaden dan. Dat is goedkoper.. dan een Film kopen of diensten betalen.
de toegevoegde waarde is dat je keuze hebt uit zo'n grote collectie, en je niet zorgen hoeft te maken of de kwaliteit die je download wel goed is, of datie wel comleet is, het kost je geen extra ruimte. En geen irritante logo's / reclamemeldingen in beeld. EN overal beschikbaar, want je kunt gewoon inloggen met je account waar je wilt...

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 12 september 2013 21:22]

En hoe is dat dan het geval? Zelfs zonder Sickbeard/Couchpotato is het nu simpelweg het aanklikken van een film, 15 minuutjes wachten (uitgaande van een film van zo'n 8 a 10 GB, downloaden, parren en rarren) en kijken maar. Een aflevering van en serie is in 2 minuten up and running.
Netflix verkort die wachttijd, maar het aantal handelingen is nagenoeg gelijk.
De aangehaalde argumenten zijn 99% marketingcrap natuurlijk, niets is irritanter dan always online in games en voor films geldt dat nog veel erger. Streaming isn iks anders dan always online :P Die film op je telefoon of tablet willen bekijken betekent opnieuw de stream openen, diezelfde film verder kijken in de bus naar je werk is zo goed als onmogelijk ( streamen over je data abbo? :+ ),plus je weet niet of je over x jaar nogsteeds dezelfde films kan streamen. Voor mij zou het onacceptabel zijn als stukken uit mijn filmcollectie om (whatever reason) oppens niet meer beschibkaar zijn...

Zo heeft ieder wel voors en tegens, ik bedoel de beste man komt aanzetten met schijfruimte als argument, terwijl je 3TB schijven koopt voor nog geen 100 euro: genoeg om 50+ blue ray rips op te slaan....en vele honderden dvd rips, waar hebben we 't dan nog over?
START JE GRATIS MAAND...

Ben ik de enige die de voorwaarden daarvan niet helemaal in de haak vind? Je kunt niet gewoon vrijblijvend een maand gratis kijken, nee, je moet een volledig (doorlopend) contract afsluiten INCLUSIEF automatische incasso. De eerste maand wordt niets afgeschreven. Je moet ZELF actie ondernemen om tijdens die eerste maand op te zeggen.

Met 'start je gratis maand' had ik zelf wat meer vrijblijvendheid in gedachten!

[Reactie gewijzigd door jos999 op 12 september 2013 09:29]

Wat loop je nu te zeuren MAN!

Je moet inderdaad ZELF actie ondernemen, jij wilt toch kijken, jij wilt proberen, dus ook aan jou de taak actie te ondernemen mocht je niet tevreden zijn. Daar heb je de gehele maand de tijd voor. Mocht je het vergeten, dan kan je het de volgende maand nogmaals proberen.

Kortom, net zo lang 8 euro betalen tot je de moed bij elkaar geraapt hebt om het op te zeggen.

Ze hadden er natuurlijk ook gewoon voor kunnen kiezen geen maand proef aan te bieden. Praktisch elke aanbieder werkt in een soort gelijke manier.

Maar ik geef je helemaal gelijk jongen, het is inderdaad een lijdensweg, zo achter je pc-tje, 3x klikken, nee, met jou winnen we de oorlog wel..
Haha je haalt me de woorden uit de mond. Een gratis maand krijgen en vervolgens klagen dat je het zelf op moet zeggen... dat is echt typisch Nederlandse luiheid.

Ik stoor me ook mateloos aan die slaapkoppen die in de ene na de andere financiele rotzooi zitten en vervolgens iedereen (de samenleving, de grote bedrijven, de adviezen...) de schuld geven van hun eigen nalatigheid.

Nee, Netflix doet dit correct. Ze geven het duidelijk aan dus je bent op de hoogte, jij wil die gratis maand pakken, dan moet je ook bereid zijn er wat moeite in te steken. Fair deal. Bovendien voorkomt Netflix op deze manier dubbele aanmeldingen.
Dat is toch gewoon bij iedere dienst zo? Spotify ook hoor. Eurosportplayer ook. daar is bij netflix niks anders aan hoor
Wil niet zeggen dat het ook netjes is.
Ik vind het bijna 'niet kunnen'.
Gewoon direct opzeggen na het aanmelden, hoef je er verder ook niet meer over na te denken.
Anoniem: 491285
@jos99912 september 2013 09:56
Bedankt! ;)
Mogelijk ben je een man van principes(ik ook) en ben je niet te beroerd actie te ondernemen(wat hierboven beweerd wordt).
In dat geval geef ik je gelijk. Netflix biedt de gratis maand aan(en communiceert daar ruimhartig over), dan is het achterbaks als je indirect toch een contract moet aangaan voor onbepaalde tijd. Ik wordt spuugzat van mensen die deze commerciële marketing trucjes goed praten. Als de klant echt koning was geweest was het proefabonnement automatisch gestopt na 1 maand! Punt
Philips heeft bedacht dat voor de 2012 modellen geen app beschikbaar komt, kan ik ook geen klant worden. Via Ipad kijk vind ik geen optie daar mijn TV in feite geschikt is hiervoor. Wellicht kunnen ze de TPvision vragen om ook apps voor recentere ipv alleen nieuwe toestellen geschikt te maken.
Ik heb zojuist Netflix geprobeerd op mijn oude Mk802 android stick. Dit is een trage single core Allwinner A10 stick met 512Mb RAM. Daarop draait Netflix prima. Dus als je TV een probleem is. Op diverse (Chinese) sites kun je Android sticks (momenteel veelal dual core) voor rond de US$45,- krijgen. Dat is +/- 35 euro inclusief gratis verzending naar Nederland. Hier kun je Netflix prima op draaien.

Verder deel ik wel de algemene mening dat het aanbod nog wat aan de beperkte kant is. Het zou mooi zijn als ook de Amerikaanse content in Nederland beschikbaar komt. Mij, en met mij velen denk ik, boeit die Nederlandse ondertiteling niet zo veel, die zet ik toch altijd uit.

Ik verwacht overigens wel dat Netflix het aanbod snel uit gaat breiden. Ze zijn immers nog maar 1 dag beschikbaar. Verder is het wel een prima service, wat mij betreft echt de toekomst van het TV kijken. Als het aanbod wat beter wordt dan ga ik hoe dan ook mijn abonnement op de reguliere TV op zeggen. Weg met die RTL/SBS troep met elke 15 minuten 8 minuten reclame.
Heeft alles met het betalen van rechten te maken. Je kan wel veel Amerikaanse content willen, het moet ondertiteld worden en er moeten rechten voor nederland betaald worden.

Kijk je naar verschillende netflix landen dat zie je verschillende content. In canada zie je bijv nieuwere films dan in de usa omdat de rechter daar goedkoper zijn.

Het is voor netflix ook de markt aftasten. Des te meer klanten men krijgt des te meer content men zal toevoegen omdat meer klanten meer geld dus ook meer geld voor rechten kopen beschikbaar.
Nou niet helemaal waar denk ik. Spotify maakt ook nog steeds verlies terwijl zij echt een groot klantbestand hebben. Spotify hoopt straks dat ze zo belangrijk zijn voor de inkomsten van muzikanten dat ze concurrerende prijzen/ minder rechten hoeven te betalen.

Daarnaast had Spotify tijdens introductie alle recente albums in zijn bestand. Het zijn bij Spotify juist de klassieke albums die er niet waren/zijn. Metallica, Pink Floyd zijn later toegevoegd aan de database.

Bij Spotify gaat dit een stuk lastiger omdat de afdrachten een stuk ingewikkelder zijn. Je hebt te maken met acteurs, schrijvers, producenten, stakeholders. Deze moet allemaal een afdracht krijgen....
Wat ook erg scheelt (zoals ook al aangegeven in het filmpje) is het feit dat op muziek over het algemeen geen exclusieve licenties verstrekt worden, terwijl dat bij TV juist wel zo gaat. Als ik het goed begrepen heb betekent dat dus dat als HBO het recht heeft om X in Nederland uit te zenden, dat Netflix dat niet heeft, en andersom.

Wat mij betreft is dat model iets waar iets aan gedaan zou moeten worden, op die manier krijg je óf nooit streaming diensten die vrijwel alles hebben, óf je krijgt er een die een monopolie heeft op praktisch alles. Het lijkt me niet meer dan redelijk dat licenties slechts tijdelijk exclusief zijn, zoals bijvoorbeeld Beatport dat doet met veel muziek (veel dance muziek komt eerst uit op Beatport en verschijnt pas een week of twee later op iTunes/Spotify/etc).
De netflix ceo gaf dat ook al aan met licenties.

Vergeet echter ook niet dat sommige series door aanbieders gemaakt worden. Die willen top series natuurlijk het liefste in hun eigen assortiment houden of bij een exclusieve aanbieder waar ze waarschijnlijk meer geld krijgen.

Denk niet dat dit echt te regulariseren is. Het is zo gegroeid en grote kans dat het zo zal blijven.
Omgedraaid de series die netflix laat maken zie je ook niet bij rtl of hbo
"Heeft alles met het betalen van rechten te maken. Je kan wel veel Amerikaanse content willen, het moet ondertiteld worden en er moeten rechten voor nederland betaald worden."

Precies wat ik hierboven dus al zeg. De auteursrechten mafia beslist dat ik een melkkoe ipv een klant ben en weigert nieuwe series in licentie te geven voor NL. Ik vermoed omdat ze dan eerst nog de (waardeloze) nederlandse zenders een licentie kunnen verkopen voordat het on demand beschikbaar komt.

Die waardeloze nederlandse zenders durven geen risicos te nemen en wachten liever eerst twee seizoenen of meer of iets wel een succes wordt. Daardoor is on demand dan ook weer veel later verkrijgbaar in NL.

Tja, ze begrijpen het dus nog steeds niet, zelfs als je de prijs buiten beschouwing laat bieden de illegale aanbieders nog een beter product dat aansluit op mijn wensen. En ja dan haal ik het daar.

En meer betalen voor ondertiteling? Wat belet Netflix (behoudens licenties) om het hele amerikaanse repetoir zonder ondertitels aan te bieden in Nederland? Zolang ze het maar duidelijk aangeven dat nog niet alles ondertiteld is heeft dat alleen maar een beter aanbod tot gevolg.
Mijn nieuwe Sony Bravia heeft Netflix in SEN staan en volgens mij kan mijn Playstation 3 dit straks ook d.m.v. een firmware-update.

Het is een nobel streven, om 1/3 van alle Nederlandse huishoudens als abonneehouder te winnen. Zelf ga ik er in ieder geval niet aan beginnen; er zijn voldoende alternatieven die voordeliger zijn, een groter aanbod hebben en meer flexibiliteit bieden. Het gebruiksgemak dat Netflix biedt heb ik niet nodig; ben handig genoeg om dit zelf te regelen.

Daarbij, nadat ik mijn pa een nieuwe doch simpele mobiele telefoon van € 45 cadeau wilde doen en doodleuk te horen kreeg dat ik € 6 aan thuiskopieheffing moest betalen (dus 13,3% van de toestelprijs) vond ik het wel eventjes geslaagd met die entertainmentindustrie. Overdrijven is ook een vak.

Netflix kan zeker succesvol worden als het aanbod solide is, maar voor mij biedt het geen enkele toegevoegde waarde. Vraag me sowieso af hoeveel mensen er werkelijk zin in hebben om hun maandlasten weer met € 7,99 te verhogen. Veel mensen die ik ken proberen juist minder kosten te maken iedere maand. Er worden kleinere pakketten afgenomen bij Ziggo en een enkeling stapt over op satelliet. Netflix is toch een investering van € 95,88 per jaar. Voor een abonnement vind ik dat best wel aan de prijs; daar kun je ook twee volle boodschappenwagens van kopen.

Zelfs mijn pa heeft sinds een half jaar een mediaspelertje in z'n stereomeubel staan met een HDD van 2TB. De TV staat sindsdien enkel nog aan voor het journaal. De rest van de programma's zijn volgens hem toch alleen maar herhalingen van herhalingen van herhalingen terwijl je iedere 10 minuten van die tenenkrommende schreeuwreclames op je scherm krijgt.

Gewoon TV kijken is eigenlijk niet leuk meer; al jaren niet meer. Zelf heb ik geeneens een TV-abonnement. Wellicht dat Netflix daar nu handig op in probeert te spelen. Ik bedoel; waarom de TV aanzetten als je je series en films reclamevrij en "on demand" gewoon via Netflix (o.i.d.) kunt kijken ?

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 12 september 2013 19:47]

Zelf ga ik er in ieder geval niet aan beginnen; er zijn voldoende alternatieven die voordeliger zijn, een groter aanbod hebben en meer flexibiliteit bieden.

Ik neem aan dat je het dan niet over legale alternatieven hebt? Anders zou ik ze graag horen...

*Edit*

Waarom gaan mensen dit een -1 Ongewenst? Het lijkt me toch een terechte vraag als iemand suggereert dat er betere alternatieven zijn?

Ik ben zelf ook heus geen heilig boontje, maar om Netflix nu af te serveren omdat je voor 5,-/maand een abbo bij een usenetserver kunt nemen om de nieuwste films te downloaden vind ik niet eerlijk,

[Reactie gewijzigd door Jan de Olde op 12 september 2013 13:30]

Downloaden via torrents / nieuwsgroepen is (vooralsnog) niet strafbaar. Voor mij is dat "legaal" genoeg.
Dus jij download Torrents zonder dat er ook maar 1bit retour gaat? Zou die ene bit toch retour gaan dan ben je strafbaar bezig.
Dat ligt er aan wat je download...

Downloaden voor eigen gebruik toch illegaal

Het downloaden van beschermde films en muziek is illegaal. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Den Haag....

Link naar volledige artikel
@Jan de Olde

In 2012 heeft de tweede kamer nog bevestigd dat het gewoon toegestaan is. Daar doet een oude uitspraak van een lage rechter helemaal niets aan af.

Wordt eerlijk gezegd een beetje moe van de vrienden van Brein. Ga toch ergens anders zitten vervelen.

@hardware-lover

Auteursrecht staat niet in het wetboek van strafrecht, het valt onder privaatrecht.

[Reactie gewijzigd door wiseger op 12 september 2013 17:07]

Je ps3 kan het al, gewoon de Netflix app starten.
Netflix kan zeker succesvol worden als het aanbod solide is, maar voor mij biedt het geen enkele toegevoegde waarde. Vraag me sowieso af hoeveel mensen er werkelijk zin in hebben om hun maandlasten weer met € 7,99 te verhogen. Veel mensen die ik ken proberen juist minder kosten te maken iedere maand.
Gelukkig weet je zelf het antwoord al..
. Zelf heb ik geeneens een TV-abonnement. Wellicht dat Netflix daar nu handig op in probeert te spelen. Ik bedoel; waarom de TV aanzetten als je je series en films reclamevrij en "on demand" gewoon via Netflix (o.i.d.) kunt kijken ?
Probeer het eens, die eerste gratis maand. Pas dan kun je echt oordelen in plaats van te speculeren.

En Netflix kan zelfs goedkoper (!!!) uitpakken dan alleen maar met downloaden en hamsteren
Reken maar na: Geen extra schijven meer nodig, geen NAS, een gigasnel en duur internetabonnement meer. Aan 10 MB/s heeft Netflix al meer dan genoeg voor Full HD.

Gebruik Netflix US en nu al een tijdje en het is het heerlijk. Je ontdekt ook nog eens veel meer leuke kleinere films dan alleen op de blockbusters na te jagen. Ook geweldige documentaires zijn er volop te vinden.
helemaal met je eens, maar 10MB/s betekent dus dat je WEL een gigasnel internetabbo nodog hebt, namekijk een 100Mbit verbinding, op 10mbit internet lijntje kun jij geen fatsoenlijk fullhd stream kijken, niet in edergeval die haarscherp is.. ik ga zelf ook zeker voor netflix, juist omdat het aanbod van oudere series zo groot is (en ik vindt dus 9 van de 10 oude series leuker dan die nieuwe, naast het feit dat ik pas aan een serie begin als die helemaal afgelopen is)
Anoniem: 451726
@iDroid12 september 2013 08:10
Wel eens van een mediaspeler gehoord? Apple TV aansluiten of whatever en klaar.
Een popcorn hour daarintegen heeft geen netflix... Volgens mij is het percentage mensen dat netflix KAN ontvangen op de tv in Nederland kleiner dan de 33% die ze willen halen...
Die 33% is over 5 jaar. Veel mensen zullen tegen die tijd andere hardware gebruiken dan nu.
Ik hoop dat ze voor die tijd met wat nieuwere content komen, want ik heb gisteren het gratis proefabbo gestart, en ik ben niet bepaald onder de indruk van de aangeboden content. Veel animatiefilms kan je niet eens bekijken met engelse audio, en er staan geen seizoenen van tv series op nieuwer dan 2 jaar. Als er niets aan verbeterd ga ik het na mijn proefabbo direct weer op zeggen. Het is de 8 euro niet waard met het huidige aanbod.
Doctor Who is up to date met afleveringen met als Misfits, en de netflix originals ook. Het probleem zit hem bij de eigenaars van copyright.

Een voorbeeld van een animatie film zonder Engelse audio voor ignition_mp is trouwens Wall-E.

Het aanbod is niet perfect, maar het is het beste van de diensten beschikbaar in Nederland. De series die wel beschikbaar zijn zijn naar mijn mening makkelijk 8 euro/maand waard, en je krijgt er nog een redelijke hoeveelheid films bij.
Usenet is nog steeds de beste dienst alles ik alles zo lees.

En dat vind ik jammer, voor deze prijs had ik graag over willen stappen.

Maar dan inderdaad wel zonder vertraging amerikaanse series en niet twee jaar later en ook zeker de engelse versies (en zonder subs), ik weiger de nederlandse versies te kijken en heb een hekel aan subs in mijn beeld.

Van usenet heb ik het eerder, ook in ful HD en completer. En in Nederland ook nog eens legaal (ja de aanbieder is illegaal bezig, maar dat boeit me niet zolang de heren van de auteursrechtenmafia me als een melkkoe ipv een klant blijven behandelen)
Oke-- naja Wall-E is niet mijn Blockbuster must have.. Maar series zoals bijv. Adventure Time om maar 1 te noemen is goed beschikbaar..
Noem eens een voorbeeld, want bij mij lukt dat namelijk wel
Een van de voorbeelden is Dexter deze mist de laatste 2 seizoenen...

Ook ik vind het aanbod matig. er zijn veel series die ik nog aan het kijken ben en ook op netflix staan dus dat is wel handig. maar er staat werkelijk geen enkele triple A film tussen van dit jaar!

Je kunt ook niet veel verwachten voor 8 euro per maand... maar ben eigenlijk toch wel telleurgesteld.

Als je van alle genres de films en series bij elkaar op telt kom je hooguit op een paar honderd verschillende contents. Terwijl ze roepen dat er weet ik niet hoeveel films en series te kijken zijn.

Ook ik hoop dat het komende maand belachelijk wordt uitgebreid anders stop ook ik ermee. Als ik een aflevering download dan heb ik hem een uur nadat deze in Amerika is uitgezonden. op netflix moet ik zeker net als in nederland op tv 2 jaar wachten voordat ze erbij staan... dacht het dus van niet!

Dacht op een aardige manier bij te dragen aan de uitgevers en er gewoon 8 euros voor te betalen in de maand... dan hoef ik niets meer te downloaden en wint iedereen er iets mee. maar als ik maar de helft van een serie kan kijken... wat heb ik er dan aan.

Daarnaast is de HD kwaliteit ook om van te huilen

[Reactie gewijzigd door sygys op 12 september 2013 11:28]

De HD kwaliteit is hier prima. Alle Super HD content speelt probleemloos af en ziet er gewoon goed uit met weinig tot geen artifacten. Wat ik wel gemerkt heb is dat de kwaliteit altijd de eerste 10 seconden niet zo goed is en daarna steeds beter wordt.
De kwaliteit past zich automatisch aan aan de snelheid van de verbinding, daarnaast is er ook een buffer die gebruikt wordt.

Bij goede verbinding zie ik op mijn sony tv rond de 10 mbps, bij geen hd zakt dat wel eens tot 3-4.
Kijk via USA proxy en met andere proxy aanbieder wel eens probleem gehad, Snelheid ging toen gewoon terug naar 1 mpbs en dus ook meer artifacten.

Klagen over kwaliteit zal eerder met je eigen verbinding te maken hebben.
Een beetje bufferen doet hij zonder beeld, maar zodra er beeld is duurt het ook een aantal seconden voordat het helemaal scherp is. Ik zou denken dat je die kwaliteit direct zou kunnen zien als je toch al een seconde of twee zonder beeld buffert. Een beetje vreemd is het wel want ik heb een prima 60/70 verbinding.
Waarom proxy? En nie gewoon https://mediahint.com/

Chrome/Firefox. Makkelijk te instellen en veilig
Eerste 10 Sec. is gewoon buffering voor HD gok ik.. Dat is nog te overzien, dat klopt.. Kan natuurlijk ook aan mijn verbinding liggen maar ja met een 120/10 lijn lijkt me dat niet helemaal het probleem
Zo ook Breaking Bad bijvoorbeeld,, jammer dat die er (nog) niet is.. Verder ondervind ik geen problemen in de content, alles wat ik wil zit er in..

En je hebt gelijk,, de HD streaming is niet helemaal je van het
Media Hint installeren in firefox, en hopla toegang tot breaking bad, en vele andere series + films :D

Ik hoop dat er snel een package komt waarmee ik dit kan streamen vanaf mijn synology of een directe addon voor op de Rpi!
als er direct een compatible mediaspeler wordt meegeleverd en nieuwere content beschikbaar wordt acht ik de kans groter dat dit aandeel (sneller) gehaald wordt.
Met ondersteuning voor Wii(u) / XBOX 360 / PS3 en straks XBOX One en PS4 heb je al een behoorlijke base staan. Meer mensen die een spelcomputer hebben dan een smarttv gok ik
Jammer dat je voor de Xbox ook nog Xbox live nodig hebt. Heel jammer want ik heb een Xbox staan die ik voor de rest niet meer gebruik. Maar om er ook nog Xbox live bij te pakken vind ik wat gortig.
Anoniem: 271482
@m3gA12 september 2013 10:04
De meeste mensen die hem wel gebruiken zitten ook op live(en die vier tientjes per jaar vind ik niet zo'n heel groot probleem).

Niemand zal natuurlijk een 360 aan gaan schaffen speciaal voor netflix.
Echt niet! ik heb sinds de launch een Xbox360 ... nooit online geweest en al mn kameraden ook niet. iedereen is wel >25 jaar
"Zozo, heul niet, Echt wel!"

Nou, heel simpel ik ken NIEMAND met een niet-omgebouwde 360 die hem meerdere keren per maand aanzet en geen xboxlive-gold heeft. En die zijn ook allemaal boven de 25(al zie ik niet in wat dat met de discussie te maken heeft?)
smarttv's, Xbox360, PS3, Xbone, PS4, WDtvLive, (Iphone. Ipad), AppleTv, Wintels, Macs,(HDMI uit) winphone (afspelen naar dlna target), Android, etc etc etc etc. ik denk dat het percentage wat netflix kan kijken op hun al beschikbare hardware(en dus TV) juist veel hoger is dan 33%.. Met gemak.

.. en die mensen die het echt niet kunnen op hun hardware hebben voor onder de 70 euro een mediaspeler met netflix mogelijkheden..
Via een simpel snoertje hangt iPad bij mij aan de tv, zo kijk ik alles van de bbc iPlayer op tv. Lijkt me dat dit met de Nettflix app ook wel mogelijk zal zijn? Daar heb je Philips niet voor nodig!
Als alternatief kun je altijd nog zo'n goedkope Android-stick halen voor je TV.

Bijvoorbeeld : http://androidstick.nl/cx803-kopen-android-tv-stick/
Als je online gaat zoeken zijn er ook al voor enkele tientjes te krijgen, alleen is het afwachten hoe vlot deze zijn en of er ondersteuning is i.v.m. Android-updates. Kwestie van uitzoeken.

Vervolgens installeer je gewoon de Android-app voor Netflix : https://play.google.com/s...netflix.mediaclient&hl=nl

En klaar is Kees. Als Philips je die optie niet biedt kun je het altijd op deze externe manier oplossen.
Ach, op onze 47pfl6158k/12 is Netflix ook nog altijd niet beschikbaar..
Ach, op onze 47pfl6158k/12 is Netflix ook nog altijd niet beschikbaar..
En daarom WIL ik geen "slimme" tv
Die dingen zijn slim in het jaar dat je ze koopt, maar daarna wordt het ergenis.
Dan maar een (paar) losse kastjes, die ik voordeliger kan vervangen dan mijn 'oude' plasmascherm.
De reden hiervoor is dat de codering die Netflix gebruikt voor haar videos niet werkt op de hardware in Philips tv's ouder dan 2013 modellen.
Is dat niet te updaten dan?
Ik weet niet hoe jij hardware denkt te updaten? Als het daadwerkelijk een hardwarematig issue is dan valt er inderdaad niets aan te updaten. Waarschijnlijk is de processor niet krachtig genoeg om het softwarematig te decoderen, en zit er niet de juiste chipset in om het hardwarematig te doen.
ik denk niet dat dat zozeer het probleem is, maar het kost philips natuurlijk ook behoorlijk wat geld om zo'n app voor de 'oude' tv's te ontwikkelen.. en dat is iets waarphilips altijd al een probleem mee heeft gehad..

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 12 september 2013 21:29]

knal er een pc of zon stick tussen installeer de netflix app en klaar

ik zie het probleem niet... je kunt zelfs je telefoon als media speler gebruiken...
Hoe wil je hardware updaten dan? :?
Misschien mk809 een optie?http://www.samenkopen.net/action/98466
Dat is mooi kut... ik heb een week geleden een 42pfl6007 aangeschaf, omdat de 2012 modellen in de uitverkoop zijn en specificaties met de 2013 modellen niet heel veel uiteenlopen... maar dit is dan wel even mooi zuur.
Nja wilde binnenkort toch een ps3 halen, kan ik daarmee wel netflix gebruiken, toch zuur van phillips... hoeveel moeite is het nou om het ook gewoon beschikbaar te maken voor de 2012 modellen.
Misschien komt het omdat Philips TV's niet door Philips worden gemaakt. De televisies worden sinds 2011 onder licentie gemaakt door TPV Technology uit China. Dat betekent dat zij ook voor een deel zullen beslissen wat er met de software wordt gedaan.

Voor mij was dat een van de redenen om geen Philips te kopen. Als ik garantie zou moeten claimen is het me te veel gedoe om uit te moeten zoeken waar ik met mijn vragen terecht kan. Bovendien zou ik me gaan ergeren aan die vreselijk trage software (vooral de menu's voor instellingen) die in "Philips" TV's zitten.

Dat hele smart-TV platform kan me ook gestolen worden. Mijn nieuwe Bravia KDL-42W655 heeft deze functionaliteit (incl. Netflix) wel, maar ik maar geen gebruik van dit platform. Ik heb dit toestel voor niks gekregen omdat mijn Bravia KDL-40W4000 binnen de garantietermijn van 5 jaar kapot ging en een reparatie niet rendabel was.

Zelf zou ik nooit bewust voor een smart-TV kiezen; echter heb je daar vandaag de dag helaas weinig keuze in.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 12 september 2013 16:06]

Je zou onder andere een Chromecast kunnen gebruiken, niet duur en heeft een officiële Netflix app.
Met dat soort dongeltjes is het altijd even opletten of er een HDMI-verlengkabeltje bij zit. Veelal passen die dongels niet direct in de aansluiting van de TV omdat de behuizing dat niet toelaat of omdat er andere HDMI-kabels in de weg zitten.

$35 voor zo'n Chromecast is inderdaad geen geld. De vraag is echter hoe het met de specificaties uitziet. Over de gebruikte Marvell DE3005-A1 SoC is er amper wat zinnigs te vinden op internet.

Ik zou dan eerder geneigd zijn om iets meer uit te geven aan een dongel met MediaTek chipset o.i.d. Bovendien lijkt het erop dat de Chromecast maar heel beperkte diensten levert. Als je een complete Android-beleving wilt denk ik dat je met een andere (en iets duurdere) stick beter uit bent.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee