Netflix begint binnenkort al in Nederland

Streamingdienst Netflix begint binnenkort al met het aanbieden van zijn diensten in Nederland. Iets meer dan een maand geleden zei Netflix dat de start gepland was voor eind dit jaar, maar de start van de dienst in Nederland is in de tussentijd vervroegd.

Netflix zegt zelf dat de dienst in het 'derde kwartaal' van start gaat, maar het bedrijf verwacht dat de aanwas van nieuwe klanten in Nederland voor een hogere omzet zal zorgen, zo blijkt uit een brief aan aandeelhouders waarin Nu.nl de passage over Nederland vond. Dat wijst erop dat de dienst niet eind september pas begint, maar eerder: als klanten pas betalen vanaf eind september, levert dat nog weinig op voor het bedrijf.

Het bedrijf kondigde half juni aan naar Nederland te komen. De dienst gaat naar alle waarschijnlijkheid 7,99 euro per maand kosten. Wat Nederlandse klanten daarvoor krijgen, is onduidelijk: het aanbod verschilt van land tot land. Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-07-2013 • 11:08

114 Linkedin

Submitter: dieselb0y

Reacties (114)

114
114
90
2
0
5
Wijzig sortering
Netflix is een dienst bedoeld voor mensen die geen zin meer hebben om alles te downloaden en klaar te zetten. Het is mega simpel en het hele gezin kan het bedienen. Er staat super veel content voor kinderen op.

Daarnaast staan er veel documentaires op die je anders nooit had gezien bijvoorbeeld de ESPN sport documentaires etc. Ook hebben ze een uitgebreide Manga library.

Let op dit geld voor de VS versie. Door de rechten issue denk ik dat het lastig gaat worden in Nederland maar wie weet. Sowieso brengt HBO niks meer naar andere platforms en trekt vaak ook oudere series zoals Californication terug van Netflix. Logisch want ze hebben hun eigen platform.

De Netflix eigen geproduceerde series worden steeds beter zoals House of Cards en nu Orange is the new Black.

Dit is voor mensen die gemak willen en niet al elke serie tot aan de laatste aflevering eergisteren hebben bekeken. Ik kan met gemak mijn vriendin ervoor zetten die 11 seizoenen Greys Anatomy kan kijken of Desperate Housewives. Daarnaast hebben praktisch alle series Engelse ondertiteling.

Alle nieuwere series streamen in 1080P. Qua films moet je niet teveel verwachten, paar bekende zoals avengers en transformers.

Maar goed dat geld allemaal voor de VS versie. Ik denk dat ze in Nederland ook veel oudere Nederlandse series gaan uitbrengen (denk aan Westenwind bijv.) en wellicht ook wel oudere soaps. Gecombineerd met Nederlandse films. Ben benieuwd !

Voor nu nog maar even het Apple TV truukje :)
Anoniem: 525325
@lex_esco25 juli 2013 10:15
+1, hoop op soortgelijke content voor België. Net m'n kabel opgezegd, €22 voor wat bagger? Neen bedankt !
Ik heb eens even gekeken op netflix, maar ik zie al gelijk mijn probleem. Met alle series lopen ze 1 seizoen achter.

Voordat ik er dan dus echt iets aan heb moet ik eerst een jaar "tv-sabbatical" nemen.

Maar 8 euro per maand vind ik niet veel voor ongelimiteerd aanbod.

Ik ben dan ook benieuwd of wij hier ook het volledige aanbod aan series en films gaan krijgen.
Dit is een stuk goedkoper dan die thema kanalen van je lokale tv boer.

En instant je film of serie kunnen kijken zonder eerst te downloaden is natuurlijk wel een plus.

Ik las alleen dat je netflix niet op de raspbmc kan gebruiken wat ik dan wel weer een minpunt vind. gelukkig zijn hier wel oplossingen voor dmv het gebruik van plex. Er komen weer wat avondjes aan om lekker te graan prutsen om netflix dadelijk op al mijn devices te laten werken :P
"Met alle series lopen ze 1 seizoen achter."

Klopt niet. Ik kan genoeg series opnoemen die gewoon synchroom lopen. Vaak kun je een zelfde serie in meerdere Netflix bibliotheken vinden, maar zijn ze niet overal even ver. The Killing bijvoorbeeld. Deze serie loopt in Engeland 1 op 1, maar in Amerika een seizoen achter. Ik kijk deze dan ook via de engelse Netflix. Zie ook hier: http://www.moreflicks.com/titles/tv-series_the-killing_2011

Sowieso een handige site. Deze laat je precies zien in welke bibliotheek een film of serie staat.

[Reactie gewijzigd door Sydney08 op 24 juli 2013 16:05]

"Wat Nederlandse klanten daarvoor krijgen, is onduidelijk: het aanbod verschilt van land tot land."

Dit is toch wel het grootste minpunt aan Netflix in EU. In de VS is het echt een prima product en wat eigenlijk 95% van de Europese gebruikers wil is precies dat product. Helaas staat Netflix er op om een gelokaliseerde versie aan te bieden, erg jammer. Ook is het erg jammer dat je niet gewoon gebruik kan maken van de Amerikaanse Netflix met je Europese account. In de landen in Europa waar ze reeds actief zijn klaagt iedereen over de erg gelimiteerde en vaak oude content, incomplete series die al jaren geleden klaar zijn met airen, beperkte hoeveelheden films, het missen van echt klassiekers (star wars, back to the future bv). Erg jammer, het heeft zoveel potentieel.
Anoniem: 524287
@Sorcerer24 juli 2013 11:36
http://www.unblock-us.com/

$5 per maand (€3,80)
Werkt via DNS, dus volle snelheid (i.t.t. VPN) en ook toepasbaar op apparaten die geen VPN ondersteunen (Apple TV, Smart TV, etc.).

Als je het combineert met een Amerikaanse Netflix account van $8 betaal je $13/m, wat neerkomt op €9,80. Ik gebruik dit al meer dan een jaar op m'n Apple TV en werkt prima, alleen heb ik inmiddels de bibliotheek van Netflix wel gezien en lijken er weinig nieuwe dingen aan toegevoegd te worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 524287 op 24 juli 2013 11:39]

https://mediahint.com/

gratis

Vond het netflix (USA) aanbod echter maar pover. Op de eigen producties na geen series van huidig seizoen. Keuze oudere films sterk beperkt. Keuze in HD erg beperkt. Bepaalde zaken zijn tijdelijk beschikbaar en daarover heb je geen controle.

[Reactie gewijzigd door anessie op 24 juli 2013 12:01]

Kan ook nog goedkoper: Netflix Gift code kaart kopen via eBay voor € 20 voor een jaarabonnement + gratis Tunlr.net = USA Netflix voor maar € 1,67 per maand.

Koopje! En je USA Netflix account werkt ook in andere landen (niet omgekeerd).
Netflix Canada heeft weer een heel ander aanbod zoals Southpark.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 451726 op 24 juli 2013 22:53]

Ik gebruik exact dezelfde dienst. Werkt prima op alle platformen (ik gebruik het op de Apple TV, PS3, iMac, iPhone en iPad) en is lekker snel.

Ik vind het knap dat je al door de bibliotheek bent. Wat ik zelf merk dat het zoeken via Apple TV het overzicht wat beperkt. Daarom kijk ik vaak via Instantwatcher.com wat het nieuwe aanbod is, dat gaat toch wat sneller en voorkomt dat je elke keer dezelfde suggesties ziet.
Ik denk zomaar dat Netflix juist /graag/ hun volledige portfolio zou willen aanbieden, aangevuld met lokale content, per land. Immers, hoe meer aanbod, hoe groter de kans dat iemand klant wil worden.

Het zijn juist vaak de filmmaatschappijen en distributors die dit tegenhouden; Netflix zal wel per land een licentie moeten regelen om de films te mogen 'uitzenden', en dat zal zeker niet voor alles even makkelijk gaan.
Er zijn ook dingen die hier wel op de dienst staan en niet in de VS, Stargate SG1 is hier een voorbeeld van.
Ik heb net m'n Netflix opgezegd. Belabberde streamkwaliteit en rare crops waren voor mij de redenen. Tel daarbij op dat Nederland niet hetzelfde aanbod gaat krijgen als de US, en dan is het voor mij persoonlijk de moeite niet meer waard.
Ik vraag me af of die belabberde streamkwaliteit niet werd veroorzaakt door je proxy? Ik vind de streamkwaliteit juist verassend goed?

En dat we niet perse hetzelfde aanbod krijgen wil nog niet noodzakelijk zeggen dat het slechter/minder is. Er zijn zullen ook series beschikbaar komen die bijvoorbeeld in in de US worden aangeboden, en dat hoeven niet alleen maar goede tijden slechte tijden afleveringen te zijn. Zou bijvoorbeeld ook een BBC film kunnen zijn.
Aardig wat BBC series zijn ook al verkrijgbaar in de USA via Netflix, voornamelijk die detectives, maar ook Top Gear bijv..
Helaas niet, de snelheid door de proxy is uitstekend en ik kan vrolijk aan zo'n 4MB/s downloaden er doorheen. Ook zonder proxy (in de US zelf) was het niet bepaald te pruimen. Ik heb een paar afleveringen van een serie vergeleken met een download of stream via het netwerk die de serie uitzend zelf, en Netflix viel toch weer tegen.

Dit is natuurlijk enkel mijn ervaring, maar dat in combinatie met die strontvervelende crops was voor mij voldoende om weer adios te zeggen tegen Netflix. Wat betreft die crops, ik kwam het redelijk vaak tegen. Je mist in sommige gevallen compleet de context van een scene, of ingebakken ondertiteling die er vanaf is gecropped.
Anoniem: 451726
@Propane24 juli 2013 23:01
Ligt toch echt aan jouw infa en niet aan Netfix. Als je 8 Mbit/s beschikbaar hebt krijg je full HD.

De andere landen hebben onderling een heel verschillend aanbod waar je met een US account allemaal bij kunt. Het aanbod van Netfix is zo gigantisch groot dat hulpsites om te zoeken erg handig zijn. Zoals www.moreflicks.com
ja... dat alleen al is reden genoeg voor mij om netflix te vermijden :(
Onzin

Ik stream superHD 1080p er is geen aan bieder in NL die kan tippen aan de kwaliteit.
Goed nieuws, laten we hopen dat ze ook België aandoen, binnenkort !
Telenet dat als internetprovider de data zal moeten voorzien maar zelf filmabbo's aan 22 euro per maand verkoopt en film-op-aanvraag aanbied aan grofweg 5euro/film zit er heus wel een stokje voor te steken. Zeker nu Telenet in Amerikaanse handen is.

[Reactie gewijzigd door Terrestraeon op 24 juli 2013 11:16]

daar kunnen ze vrij weinig aan doen gok ik zo :)
Anoniem: 120539
@418O224 juli 2013 11:27
Ze kunnen er best iets tegen doen: datalimieten. Voorzover ik begrijp hebben veel gebruikers daar in België nog steeds last van, en dan wordt het erg kostbaar óf traag films kijken...
Hangt er van af ik zit bij Belgacom bv en ik hebt standaard 500 GB per maand, maar ik kan onbeperkt gratis volumeblokken bij kopen ik heb zelfs 2 maand 1.5 TB gehaald en niets gehoord van Belgacom. Ik hoop dus dat het ook snel naar België komt.

[Reactie gewijzigd door Johan tb op 24 juli 2013 11:40]

Dat snap ik dan niet he... je legt een limiet op, maar je kan onbeperkt gratis volumeblokken bijkopen... Wat is dan nog het nut van het limiet?
Waarschijnlijk omdat het dan makkelijker is om de extra volumeblokken eventueel een prijs te geven mocht er meer geld nodig zijn ;)
Het zal eerder een reactie op Telenet zijn. Die twee volgen elkaar continu en als Telenet op bepaalde abonnementen de limieten afschaft dan doet Belgacom dat ook. Ook als hun systemen daarvoor nog niet klaar zijn.
Tja heb ook niet gezegd dat het logisch is. :+
De BG ongelimiteerde limiet ligt op 2TB de maand. Die van TN zou rond de 300gb de maand liggen. Enkel Dommel en EDPNET bieden echt ongelimiteerd aan.
Daarmee kunnen ze de introductie van Netflix niet tegenhouden. Ze kunnen daar alleen de gebruikers mee lastig vallen.
In België willen de tv zenders zelf zenders via internet gaan aanbieden, ook de zenders die je bij telenet en belgacom kan zien.

De datalimieten zijn trouwens ook langzaam aan het verdwijnen bij telenet hoewel men ook hier net als andere providers de boel aan het oplichten is met termen als vrij downloaden en dan toch een fair use.

Betreft netflix, met mijn US account kan ik ook via een canadees ip de Canadees netflix kijken, die heeft weer andere programma's betere films. Heb het nog niet getest met een UK ip maar het zou goed mogelijk zijn dat je met je netflix account ook netflix in andere landen kan kijken,,tenminste als het signaal via een ip van dat land loopt.
In België willen de tv zenders zelf zenders via internet gaan aanbieden, ook de zenders die je bij telenet en belgacom kan zien.

De datalimieten zijn trouwens ook langzaam aan het verdwijnen bij telenet hoewel men ook hier net als andere providers de boel aan het oplichten is met termen als vrij downloaden en dan toch een fair use.

Betreft netflix, met mijn US account kan ik ook via een canadees ip de Canadees netflix kijken, die heeft weer andere programma's betere films. Heb het nog niet getest met een UK ip maar het zou goed mogelijk zijn dat je met je netflix account ook netflix in andere landen kan kijken,,tenminste als het signaal via een ip van dat land loopt.
Fair use policy is geen probleem, zolang het maar inderdaad om fair use gaat en geen verborgen limieten...als je een verbinding hebt van 50mbit dan is de kans groot dat je per dag toch wel een paar GB aan data gaat binnenhalen dus moet de policy daarop berekend zijn. Als je de ene maand wat boven hun norm voor 'fair use' zit maar de volgende maand er flink onder zit, hoort dit bij een fair use policy geen probleem te zijn. Volgens de berichten die ik hoor is dit echter niet het geval maar krijgt men doodleuk een brief op de deurmat als er boven een bepaalde limiet gegaan word...zo kan ik het ook...
Ze kunnen er best iets tegen doen: datalimieten. Voorzover ik begrijp hebben veel gebruikers daar in België nog steeds last van, en dan wordt het erg kostbaar óf traag films kijken...
Dat 'last' ervan hebben wordt wel steeds minder; ook vanwege druk uit de EU (geloof ik) worden de datalimieten langzaam steeds ruimer en ruimer, helaas nog altijd niet verdwenen, maar het is in ieder geval beter dan dat het was een paar jaar terug.
Als die datalimieten echt een probleem zijn dan kunnen bedrijven een klacht indienen. Een ISP mag andere bedrijven niet verhinderen diensten te leveren.
Wat een wijsheid, waar haal je die vandaan.

Jou ISP verhinderd niet diensten te leveren d.w.z als er een limiet is is er een limiet. Bij mobiel internet heb je ook een limiet. Je kan dan gewoon data bijkopen om weer te kunnen bekijken. Er is geen wet die datalimieteten verbied.

De hele discussie over net neutraliteit gaat er ook over dat diensten als youtube, netflix netwerken eenzijdig belasten zonder dat ze daar voor betalen.
Jou isp mag eigen diensten als telefonie voorrang geven op het eigen netwerk als het netwerk dreigt vol te lopen.
De hele discussie over net neutraliteit gaat er ook over dat diensten als youtube, netflix netwerken eenzijdig belasten zonder dat ze daar voor betalen.
Jou isp mag eigen diensten als telefonie voorrang geven op het eigen netwerk als het netwerk dreigt vol te lopen.
Dit is dus onzin. Voor een ISP maakt het technisch gezien niet uit WAT jij binnenhaalt over je verbinding, het gaat er om dat je je bandbreedte aan het benutten bent. Wanneer alle andere gebruikers dat ook doen dan hebben ze bij de ISP een probleem. Het leuke is alleen dat diensten als youtube en netflix lekker bekend zijn en dat ze er dus vanuit kunnen gaan dat er veel mensen zijn die daar gebruik van maken. Lekker makkelijk doelwit dus. De diensten betalen zoals hierboven vermeld gewoon netjes hun deel van bandbreedte: het deel tussen hun servers en het internet in zijn algemeen. Iedere bit die je bij hun bekijkt, kost hun geld. Geen enkele geldige reden dus om te stellen dat deze diensten de ISP's moeten gaan compenseren.

Dat de gebruiker zelf meer voor deze diensten zou moeten gaan betalen is eveneens onzinnig, je betaalt als gebruiker om het internet te gebruiken en in je contract met je ISP staat in welke mate jij bandbreedte mag gebruiken of word bepaald wat onder 'fair use' verstaan word. Een filmpje kijken bij Youtube kost even veel bandbreedte als wanneer je dat filmpje bij een andere streaming dienst zou kijken of wanneer je eender wat voor andere data zou binnenhalen dus waarom zou je in hemelsnaam meer moeten betalen voor youtube gebruik? Als de ISPs eerlijk zouden zijn kwamen ze er voor uit dat ze gewoon lekker nog meer winst willen maken en omdat men dit soort diensten toch wil blijven gebruiken is de kans dat ze dit er door krijgen gewoon groter.

[Reactie gewijzigd door Cronax op 24 juli 2013 21:51]

bandbreedte is alleen maar gekomen omdat een hele tijd geleden apparatuur niet berekend was op grote hoeveelheden data..

kijk maar eens naar het vroegere UPC (Chello) Als ik op de kabel toen geloof ik 5 Mbit had.. En de hele straat zal op hetzelfde aansluit punt te internetten. Zakte mijn snelheid vaak terug van 5 naar 2,5 of zelfs nog lager.

Tegenwordig is de techniek zo ontworpen dat het gewoon eenvoudig grote hoeveelheden data aan kan.. een FUP is nog wel belangrijk. Als jij een GB aansluiting hebt en je machine staat 24/7 tegen de volledige bandbreedte spul binnen te harken, kan het zijn dat je andere mensen tot last bent die op de zelfde netwerk kast zitten als jij..

Maar voor abbo's van 50Mbit kan jij echt niet andere tot last zijn als je 24/7 aan het downloaden bent. :)
Youtube belast helemaal niet eenzijdig. Ze betalen gewoon netjes voor hun kant van de bandbreedte, die tussen hun servers en het aansluitpunt. Vanaf de klant via de IPS daar naartoe is voor rekening van de IPS, en dus de abonnementhouder.
Dat gaan dan leuke proefzaken rondom de netneutraliteit zijn.

Ik neem aan dat telenet, als ze zoals door anderen hier gezegd, een datalimiet hebben die niet laat gelden voor hun eigen filmproduct. Als ze bij netflix gehuurde content dan wel de datalimiet laten gelden hebben we een leuke case te pakken.
Ik neem aan dat telenet, als ze zoals door anderen hier gezegd, een datalimiet hebben die niet laat gelden voor hun eigen filmproduct. Als ze bij netflix gehuurde content dan wel de datalimiet laten gelden hebben we een leuke case te pakken.
Dat gaat Telenet dan vrij eenvoudig winnen......

Hun eigen films versturen ze niet "via internet" maar rechtstreeks naar je decoder. Je datalimiet geldt alleen voor Internet verkeer.

Heeft dus verder helemaal geen invloed op netneutraliteit.
uhhh... hoe denk je dat ze "rechtstreeks naar je decoder" verstuurd worden? Juist... het internet :)
Nee hoor, dat is niet via "Het Internet". Dat is via een eigen netwerk, wat toevallig ook op TCP/IP werkt, en voor de rest technisch ook wel op het internet lijkt, maar absoluut geen internet is.
Anoniem: 80466
@Omegium24 juli 2013 14:51
Het internet bestaat voor meer dan 90% uit 'eigen netwerken' van ISP's en hosters.
De eerste de beste rechtzaak die dan door een dienst als Netflix word aangespannen tegen Telenet die verliezen ze dus grandioos, er is namelijk sprake van oneerlijke concurrentie op een dusdanige manier dat de ene partij geen enkele mogelijkheid heeft om op gelijke voet te komen. Netflix heeft geen andere optie, ze kunnen enkel maar via de ISP hun klanten bereiken...
Inderdaad, als netneutraliteit europees ingevoerd gaat worden, that is.
Telenet heeft hier niks mee te maken, en zal nooit de data van Netflix beheren, deze staat namelijk op de Amazon cloud servers.
Mooi dat ze dit initiatief steeds dichterbij brengen (als Belg heb ik er zonder omwegen nog steeds niks aan weliswaar). Maar hoe tof Netflix ook klinkt, zolang de contentbeheerders tegenwerken en het moeilijk maken om content wereldwijd (vrijwel) gelijktijdig beschikbaar te maken of blokkeren in bepaalde landen zal men steeds blijven downloaden. En dat is wel jammer want ik wil gerust betalen voor legale content (bewijst ook mijn riante dvd/br-collectie).
content wereldwijd (vrijwel) gelijktijdig beschikbaar te maken of blokkeren in bepaalde landen
Waarom toch dat geroep om alle content en alles gelijktijdig? Als het in de VS flopt en er wordt maar een half seizoen geproduceerd dan is het gewoon prettig dat het hier helemaal niet wordt aangeboden.
hmmm.... als je in de rest van de wereld de content gelijktijdig beschikbaar krijgt, kan het toch zomaar zijn dat juist daarom een show niet zou floppen...?
Je creeerd daardoor immers meer kans omdat je een grote markt je content kunt aanbieden.
Waarom is dat prettig dan? Waarom mag het in de VS floppen maar hiet niet? In de digitale wereld kost het (bijna) niets meer om wereldwijd te releasen.
Dat bepaal ik dan toch liever zelf of een serie voor mij flopt of niet. De series zouden een groter publiek hebben en zouden daardoor misschien net niet floppen! De wereld is groter dan de VS.
Wat is daar prettig aan? Als het in de VS flopt wil dat niet direct zeggen dat IK het niet leuk vind. Als men wereldwijd gelijktijdig gaat releasen dan kunnen ze de hele wereld als markt nemen in plaats van enkel maar de VS, hetgeen per definitie een beperkt publiek is (namelijk maximaal gezien het aantal inwoners van de VS).

Win-win situatie dus, wij hoeven niet te wachten tot een van de omroepen de serie eindelijk eens inkoopt en (om nog maar te hopen dat ze de serie vervolgens ook in de juiste volgorde uitzenden...) en zij krijgen meer inkomsten.
Ben benieuwd naar het aanbod. Als dit een beetje goed is dan ga ik zeker wel een abonnement nemen :)
Als het aanbod goed is dan ga ik er ook zeker over nadenken!! Ben vooral benieuwd of er aardig wat nieuwe content gaat komen.....
Echt heerlijk dit nieuws. Alleen al voor 'House of Cards' is een Abo al dik waard.
Mjah, 1 maand ja. En Arrested Development ook wel. Maar de overige 10 maanden?
Wat mij betreft moet het aanbod groot genoeg blijven zodat ik elke dag wat nieuws kan kijken.
Bedoel je dat je alles wat enigszins interessant is binnen een maand kan kijken? Misschien heb jij alles al via usenet gedownload, maar daar valt toch niet tegen op te bieden met content door dit soort leveranciers.
Ik heb een korte queue gemaakt, en het duurt vast al 3 maanden voordat ik die heb leeggekeken. En dan staat er nog genoeg ander materiaal. Die 8€ p/mnd dus dik waard wat mij betreft.
Elke dag wat ouds bedoel je denk ik ;)
Als het aanbod goed is EN de kwaliteit ook (1080p, DTS-HD MA) dan gaat het er zeker komen.
DTS-HD MA streaming zal er waarschijnlijk nooit komen; dat kost veel te veel bandbreedte voor de potentieel psychologische kwaliteitswinst die je er mee behaalt.
Eindelijk! Als de inhoud ook nog een beetje op die van de amerikaanse lijkt, zijn de tijden met proxy's voorbij. Met een beetje mazzel een ideal optie tot betaling of gewoon automagische incasse zonder creditcard ge-etter. :)
Ik kijk al een paar jaar (de Amerikaanse) Netflix via een shared account, helemaal geen proxy nodig.
Welke ISP gebruik je dan? Want ik kreeg netjes een "Netflix is niet beschikbaar in jouw gebied" melding, of zoiets in ieder geval.
met de "media hint" plugin voor google chrome heb je geen proxy of speciale isp nodig.
dan laat je elke website denken dat je uit het gebied van het ingetypte domein komt.
(er zijn een paar website zoals google music die zich hier tegen beveiligt hebben, maar het merendeel werkt gewoon)
Dat is een proxy plugin an sich.
Laten we hopen dat het aanbod groot is, hoorde (zelf niet uigezocht) dat het aanbod in andere landen dan de US niet zo heel groot is.
Dat valt aardig mee ik heb nu Netflix in de UK en Scandinavie gezien en de content is redelijk groot is alleen altijd een hoop zoek werk om iets te vinden. Netflix laat namelijk niet alles zien dat ze hebben, het overzicht dat je te zien krijgt is gebaseerd op jouw voorkeuren. En dat algorithme dat ze daarvoor gebruiken is trouwens best goed in het aanbieden wat jij leuk vindt na een tijdje.

[Reactie gewijzigd door NC83 op 24 juli 2013 11:46]

ik mag aannemen dat je gewoon kan zoeken op een film/docu/serie?
Ja je kan ook gewoon zoeken op naam, maar dan moet je de naam al weten als je categorien gaat bekijken dan neemt het voorkeur algorithm weer over helaas.
Mooi nieuws! Ik ben sinds dag 1 fan van Spotify, download (bijna) geen muziek meer sinds ik Premium heb en Netflix zal hopelijk hetzelfde teweeg brengen wat betreft TV/Series/Films. Ben nog wel even benieuwd naar het aanbod though, daar zal mijn early-adoption vanaf hangen.
spotify heeft natuurlijk wel een volledige dekking qua muziek en dat is bij netflix qua series nog afwachten.
Vandaar ook mijn comment "Ben nog wel even benieuwd naar het aanbod..."

En de volledige dekking van Spotify ben ik ook niet met je eens, ik download bijvoorbeeld Led Zeppelin nog aangezien die niet te vinden is en hoewel het wel steeds beter wordt zijn er helaas nog een aantal van mijn favoriete artiesten niet te vinden...
Als je zo'n fan van Led Zeppelin bent, dan koop je zijn nummers/albums toch gewoon? Beetje flauw om te zeggen dat je het moet downloaden als het niet op Spotify staat. Dat is m.i. kortzichtig en daarmee doe je Led zijn muziek geen eer aan!

Ontopic: Netlfix lijkt mooi inderdaad en net zoals iedereen ben ook ik benieuwd naar de content!
Als je zo'n fan van Led Zeppelin bent, dan koop je zijn nummers/albums toch gewoon?
En wat als ik je zeg dat muziek van dat soort artiesten niet altijd meer in de winkels ligt? Ik kan met enige zekerheid zeggen dat ik niet meer élk album van Led Zeppelin dat ik zou willen, ook daadwerkelijk kan kopen.
Elke beetje kwaliteit platen winkel verkoopt deze nog ...
Elke beetje kwaliteit platen winkel verkoopt deze nog ...
Tweedehands. (Vooral als het om oudere muziek gaat) Waardoor er dus geen cent naar de platenmaatschappijen gaat want die plaat is al "verkocht".

Feitelijk is het tweedehands kopen van een plaat dan ook net zo crimineel als hem downloaden, want de netto omzet van de platenmaatschappijen voor die plaat is in allebei de gevallen gewoon nul euro.
Een gedownload liedje wordt 1000 x gekopieerd terwijl een plaat wisselt van eigenaar. Dat is een groot verschil.
Een gedownload liedje wordt 1000 x gekopieerd terwijl een plaat wisselt van eigenaar. Dat is een groot verschil.
Die plaat kan ik ook een miljoen keer terugdraaien, uitlenen aan iemand anders en even vaak door andere mensen laten beluisteren als de hoeveelheid kopieën die je ervan kan maken.

Het feit blijft dat platenmaatschappijen gemiste inkomsten claimen en daardoor een heksenjacht op piraterij openen, terwijl een groot aandeel van het materiaal wat gekopieerd wordt alleen maar via piraterij verkrijgbaar is.
spotify heeft natuurlijk wel een volledige dekking qua muziek en dat is bij netflix qua series nog afwachten.
Volledige dekking? Misschien als je enkel naar Jantje Smit luistert. Er ontbreken heel wat artiesten op spotify.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee