PS Vita ondersteunt toch meer dan één PSN-account

De PlayStation Vita ondersteunt, in tegenstelling tot eerdere berichten, wel degelijk verschillende PlayStation Network-accounts op een handheld. Sony maakt duidelijk dat dan voor elk account een apart Vita-geheugenkaartje nodig is.

Sony heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat de PlayStation Vita wel verschillende PlayStation Network-accounts op een enkele handheld ondersteunt, meldt Wired. Eerder vermeldde een brochure van de handheld dat een factory reset uitgevoerd moest worden om van account te wisselen.

Volgens een woordvoerder van Sony gaat dit slechts ten dele op. Het PSN-account wordt op een Vita-geheugenkaartje opgeslagen en door te wisselen van memory card kan eenvoudig een ander account worden gebruikt. Alleen het gebruiken van meer dan één account op één Vita-geheugenkaart vereist een factory reset bij het wisselen van gebruiker.

Eind november verschenen de Amerikaanse prijzen voor de geheugenkaartjes. De Europese prijzen zijn nog niet aangekondigd. De PlayStation Vita wordt op 17 december in Japan geïntroduceerd. Europa en de VS zijn op 22 februari aan de beurt.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

09-12-2011 • 11:16

30 Linkedin

Lees meer

PS Vita Cross Platform Play Video van 15 december 2011

Reacties (30)

30
29
13
0
0
4
Wijzig sortering
Dat wordt een lekker dure grap zo als je zo'n ding voor je gezin koopt. Iedereen z'n eigen kaartje en laten we het niet hebben over het ongemak dat dit systeem met zich meebrengt omdat je steeds van kaartjes moet wisselen.
Of iedereen gamet gewoon met hetzelfde account, big deal. Deed men vroeger ook. Jeweetwel, toen het hele concept van accounts nog niet bestond :)
Ik snap de ophef ook niet. Je kan toch meerdere savegames gebruiken? Iedereen in de zeik dat ze hun account kunnen vergeten als het op een kaartje staat.

Niemand hoor je zeuren dat ze de oplader kunnen vergeten. Hetgeen wat er al is nemen we voor lief maar verandering wordt met grote argusogen bekeken. Ik zeg ook niet dat het een positieve ontwikkeling is, maar we doen nu net alsof het de doodsteek is van het apparaat.
Je bedoelt voordat er savegames waren?

Want dat is wat er nu is gebeurd, voor in de plaats meerdere savegames in 1 game, heb je nu meerdere accounts waarbij de savegames gekoppelt zijn aan die accounts.

Waar sommige spellen de mogelijkheid nog geven voor meerdere savegames enz, doen niet alle games dit, ik vind gezien dat we accounts hebben, dat dit ook niet nodig is.
Lijkt me raar dat je een handheld koopt voor je hele gezin, koop dan gewoon een console , je deelt je mobiele telefoon toch ook niet met je hele gezin
dat zal eens wat zijn, je mobiel met je gezin te delen :P
Een console kun je niet mee nemen? En ik ken zat die bewust maar 1 handheld koopt omdat anders de hele reutemeteut zit te gamen..
En dus kunnen ze weer speciale geheugenkaartjes verkopen waar dik winst op wordt gemaakt. Bij Sony zijn ze erg goed in deze trukjes (Memorystick/M2).

En waarschijnlijk verschillen ze net genoeg van microSD om niet compatibele te zijn via een adaptor.

Als ik een PSV (lol) zou halen, dan zou ik dus zeker 2 geheugenkaartjes nodig hebben om hem met mijn vriendin te delen.
Logisch en een silmme zet om het niet compatibel te maken voor een adapter: piraterij.
Anoniem: 303530
@Vinand9 december 2011 11:46
Voor die 2% die zijn PSV gaat hacken gaan we maar woekerprijzen vragen door een eigen formaat geheugenkaartjes? Ja, daar is goed over nagedacht..

Sony, gebruik gewoon 32GB intern, dat kost geen drol ~25 Euro-ish) en daar kan je zat games opslaan. Wat je nu doet is gewoon het uitbuiten van de normale consument, ik zou zo'n ding dus nooit kopen tenzij het hackbaar is.
tenzij het hackbaar is.
Tja, en door zo'n mentaliteit komt juist zo'n keuze :) Allemaal boehoe roepen richting Sony, maar ze hebben wel de PS3 tot weer bijna 'onhackbaar' weten te maken, ondanks die paar acties van die USB sticks.
Anoniem: 303530
@SinergyX9 december 2011 12:09
Nee, de PS3 is prima geprijsd, maar dat er aan een apparaat zulke belachelijke restricties zitten met zulke woekerprijzen gaat er bij mij niet in.

Ik heb ook een DS, zonder R4.
dan kun je wel boehoe roepen, maar als je tig moet betalen alleen al om jouw console met jouw eigen gezien te delen zonder steeds die kleine (overigens vaak zeer breekbare), kaartjes te moeten wisselen gaan mensen die dingen gewoon hacken, eerst alleen om het multiplayer, - maar de rest wordt dan wel weer door anderen gedaan

ze lokken het nu dus zelf ook wel een beetje uit, net als bij otherOS

en moet je dan echt al je betalende klanten zo treiteren om die paar etterige freeloaders te vervelen (want het is niet eens tegenhouden, dat kun je namelijk bijna niet)
Mooi dat het uiteindelijk kan dus, maar nog steeds een beetje omslachtig. Op de PS3 gaat het zo gemakkelijk, waarom niet dat systeem overnemen? Maar goed, de Vita blijft een machtig apparaat! Voor mij sowieso dag 1!
Ah dat komt dus dubbel goed uit voor Sony, die kaartjes gaan nogal een aardige duit kosten en zullen natuurlijk om de haverklap verdwijnen omdat de kids ze laten rond slingeren.
Kan nou niet zeggen dat dit handig is.

Een klein kaartje vergeet je snel mee te nemen. Zit je dan op vakantie met je kinderen...
Zo'n kaartje moet er altijd inzitten wil je games doen (anders kun je niks opslaan).
In tegenstelling tot de Xbox 360 en de Playstation 3 heeft de vita wel een beperkte opslag (SD kaart vs HDD). Waar het dus bij de consoles makkelijk te doen is om alles op 1 device op te slaan, heeft sony hiervoor gekozen.

Ergens vind ik dit wel slim, nooit het probleem dat je iemand ander's zijn savegame verwijderd. Maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat iemand zich hier druk hoeft te maken; de PSP had eigenlijk ook maar 1 account, en dat werkte ook prima.

En op deze manier kan Sony natuurlijk meer verdienen op die kaartjes,(compenseren voor de verliezen op de Vita die ze zullen maken?)
Zo'n kaartje moet er altijd inzitten wil je games doen
Dat begrijp ik wel, maar als ik zie dat mijn zoontje grote stukken speelgoed kwijtraakt, zie ik niet hoe hij wel die kaartjes netjes zal bewaren, bij het wisselen dus. Dat is het meer.

Een Vita zie je wel liggen of die vind je wel weer, maar zo'n kaartje kan overal achter/onder/tussen komen.
Ja maar je zoontje die nog met grote stukken speelgoed speelt (ver onder de 10 jaar neem ik aan) zou in eerste instantie helemaal niet met een vita mogen spelen. Laat staan het in de hand houden... Voor dit soort kinderen is de ds veel meer geschikt, de games en content die daarop uitkomen zijn veel "kind" vriendelijker. Alhoewel games op zo een leeftijd gewoon helemaal niet verantwoord is

Fail parenting in dit geval.

Maar wie ben ik om me met uw kind zijn opvoeding te bemoeien en waarschijnlijk heeft u dit ook door ;)

[Reactie gewijzigd door Vinand op 9 december 2011 11:45]

en wat geeft jouw de autoriteit om te bepalen welke spellen zijn kind ven een jaar of 6?? wel dan niet mag spelen. er zijn tv programma's en gelijknamige computer spellen die prima geschikt zijn voor de allerkleinsten, er zijn zelfs bedrijven die zich daarin specialiseren.

het hangt er nu dus vanaf of deze spellen ook naar de ps vita komen of dat ze meer bijn nintendo blijven spelen.

ik vind het eerlijk gezegt nogal fail parenting als je morderne middelen waar je kind plezier aan kan belezen en tegelijk ook nog iets van kan leren, per defenitie naast je neer legt omdat het modern is.
Het recht hebben heeft niemand om een kind te beperken in de spellen die de ouders hem wil laten spelen echter begrijp ik vinand deels wel. Een kind dat niet om kan gaan met, bijvoorbeeld, een klein formaat kaartje moet je tegen zichzelf beschermen. Als ouder zou je, indien nodig dit kaartje kunnen vervangen en opbergen.
Ik bepaal niet voor hem hoe en wat, het is toch zijn eigen verantwoording wat hij met zijn kinderen doet of niet of welke authoriteit het jij er ook van maakt...

Althans je laat je kind van 6 jaar toch niet met een duur product als een psvita of de geheugenkaartjes ervan rondlopen. Dat is gewoon onverantwoord, althans de discussie ging over dat zijn kinderen die nog met grote speeltjes speelt dat hij een geheugenkaart zo kwijt zou raken... Ach ja, datzelfde kan dus ook gebeuren met een ds spelletje of een sd kaart voor je camera, of je micro sd voor je tab/phone. Om diezelfde reden laten de berendeel van de ouders in de maatschappij hun kinderen niet spelen met dat soort dure apparaten tenzij ze zelf met een streng oog op kijken met als doel om ervoor te zorgen dat ze die spullen NIET kwijtraken of slopen. En als je dat toch gewoon doet, zonder op te letten. Juist ja: een dikke fail voor diegene die het dan doet.

Dus ik vind het nogal een onnozele opmerking en daar reageerde ik op.

@ Napo, dank je wel voor je uitleg.
"Fail parenting"? Pardon?
Je hoeft me niet met "u" aan te spreken hoor, maar mij aanspreken op het niet kunnen opvoeden van mijn kinderen vind ik wel heel erg voor je beurt spreken...

OT:
Je raakt zelf nooit iets kwijt? Ook niets wat groter is dan formaat SD-kaartje?

Er komen geen race, fantasie, kinder games uit voor de Vita? Kom op zeg.

Mensen met kinderen van 10 die hun kind laten spelen met een Vita die gaan daar zeker mee te maken krijgen, kwijtgeraakte kaartjes. Het is een onverstandige keuze van Sony, helaas zullen de meeste mensen daar pas bij stil staan als ze hem al gekocht hebben...
Denk je dat Sony het erg vind als mensen/kinderen die kaartjes kwijt raken?.. lijkt mij alleen maar meer kaartjesverkoop voor ze ;)
Het is bij alle apparatuur hetzelfde verhaal, het is gewoon stom van jezelf als je je te jonge kind met zo een duur apparaat laat omgaan en dan gaat zeuren dat het de schuld Is van Sony als ze je kaartje kwijtraken. Daarom geef je je kind toch ook niet je foto camera of je zakelijke laptop als voorbeeld. Alle componenten gebruiken sd kaartjes of dergelijke die kwijt kunnen raken, en daarom horen ouders ook te weten dat ze om die reden niet hun psv bijvoorbeeld aan de kids die niet de verantwoording hebben om ermee om te gaan.
Een kind van 10 kun je echt wel uitleggen dat hij voorzichtig moet zijn met zo'n kaartje. Steker nog als je dat goed verteld is hij waarschijnlijk voorzichtiger dan jijzelf. Je moet kinderen niet op voorhand onderschatten, dan gaan ze zichzelf ook onderschatten. Ze denken dan al automatisch ik zal er wel te dom voor zijn dan, alleen volwassenen kunnen dat. Ik vind het wel een beetje jammer dat hij niet zelf eerst probeert je kinderen op te voeden hoe hier mee om te gaan, maar alvast op voorhand een fabrikant de schuld gaat geven dat het niet klopt. Dat klinkt heel erg amerikaans en precies hetgene waar ze in southpark al jaren mee spotten. Ik weet het, het is overdreven satire, maar ook dat kan weldegelijk een boodschap en wat zelfspot bevatten. Ik vind dat we ten allen tijden zulke praktijken ook in nederland moeten voorkomen.
Dit vind ik echt onzin.

1 als jij een kind hebt die nog alles kwijt raakt, dan is een handheld niet het beste idee. 2 Vind je dat toch nog een goed idee, dan zie ik geen reden waarom jouw kind met die kaartjes hoeft te gaan rommelen, die verwissel je dan gewoon zelf. En 3, het lijkt mij verstandig om een bescherm hoesje te kopen waar je de NGP in kan bewaren, daar passen ook kaartjes in.

Ik vind dit echt een probleem zoeken, er zijn immers zat goede mogelijkheden.
Ik verwacht zelf dat ik een grote memory card ga kopen voor de PS Vita en deze te allen tijde erin laat. Switchen van PSN accounts ga ik denk ik niet zo vaak doen, waardoor een tweede kaartje overbodig is.
Sony lijkt heel veel druk op die geheugenkaartjes te zetten door daar maar één account op toe te laten, ze zijn al flink aan de dure kant, je wilt niet dat je hele systeem flopt door die dure kaartjes.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee