Tijdreizen naar het verleden of informatie sturen naar het verleden is gewoon onmogelijk.
Gewoon door de manier waarom ons universum werkt en door de natuur wetten.
Wat gebeurt is is gebeurt en zal altijd zo gebeuren.
De enige uitzondering daarom is de volgende:
Stel dat de mensheid over 100 000 jaar nog bestaat en zeer geavanceerd is.
En ze bouwen een superdesuper computer die vanaf de big bang het hele universum kan simuleren.
Exact zoals het gebeurt is. Inclusief dezelfde beslissingen die alle wezens ooit gemaakt hebben. Dan zou je die simulatie misschien kunnen gebruiken om "gesimuleerd" terug in het verleden te gaan. Echter je zou dan geen paradoxen tegen komen want je kunt niks veranderen dat invloed zou hebben op je staat in de "echte wereld" buiten de simulatie.
Aan de andere kant komt er in de simulatie ook een moment dat jouw wezen gecreëerd word en voor dat "wezen" als het echt een bewustzijn zou hebben (is een gesimuleerd bewustzijn "echt" en als dat niet zo is of wel zo, wie zegt dat ik op dit moment geen simulatie ben ? )zou je wel dingen kunnen veranderen.
Maar goed terug naar "echt" tijdreizen in het verleden of informatie naar het verleden sturen als is het maar 1/1000ste van een seconde.
Het is gewoon onmogelijk. Tijd is als een straat het beweegt zich altijd in één richting.
Je kunt alleen de snelheid aanpassen waarmee het zich vooruit beweegt.
En dat dit waar is weten we allemaal want we beseffen allemaal dat tijd relatief is voor elke persoon. Wat voor de ene een paar seconden lijkt kan voor de andere uren duren.
De relativiteitstheorie van Einstein zegt ons dat hoe sneller we gaan hoe sneller onze tijd gaat tov zei die trager bewegen.
En dus kun je je het volgende voorstellen:
Een ruimteschip met een groot aantal atoombommen of waterstof bommen aan boord.
Het word gelanceerd van de aarde en gebruikt deze bommen om heel rustig en gecontroleerd de snelheid van het tuig op te voeren.
Het is een gigantisch groot tuig met maar een paar personen aan boord. Deze hebben voldoende eten en zuurstof aan boord om het jaren vol te houden (eventueel is het tuig zo groot dat er een complete zich zelf in standhoudende biosfeer aan boord is)
Na een aantal jaar gecontroleerd in stapjes versnellen bereikt het tuig 50% van de lichtsnelheid. Dus zo een 150 000 km/s
Daarna begint het schip op dezelfde trage manier af te remmen.
De baan die het schip beschrijft is zo berekend dat het schip uiteindelijk terug bij de aarde komt. Het schip is twee en half jaar bezig geweest om 50% van de lichtsnelheid te bereiken en twee en half jaar bezig om terug tot stilstand te komen.
Daarna land het terug op aarde na 5 jaar.
Er moet nu een groot leeftijdsverschil zijn tussen de mensen op aarde en onze dappere astronauten. Hoeveel dat precies is weet ik niet. Daarvoor ken ik te weinig van alle wiskunde achter de theorieën.
Maar technisch zou dit verhaal hedendaags mogelijk zijn. Economisch realiseerbaar waarschijnlijk niet. Maar als de hele wereld één is geworden binnen laten we zeggen 100 jaar dan zou het hier ooit wel eens van kunnen komen.
Mocht ik 126 jaar worden met potentieel om nog een jaar of 50 te leven (wie weet met de staat van de wetenschap over 50 - 60 jaar) dan ben ik graag vrijwilliger voor zo een experiment. Maar ze zullen wel een aantal jonge gasten er voor uit kiezen.
Die kunnen dat de langst levende personen aller tijden worden.
Je kunt het experiment nog uitbreiden.
Stel dat je een volledig dorp vol astronauten op deze manier de ruimte in stuurt.
Stel dat ze 90% van de lichtsnelheid kunnen behalen en dat ze 50 jaar versnellen en 50 jaar vertragen en dat kun kinderen en hun kleinkinderen dan terug komen op aarde.
Voor hun is het dan 100 jaar later maar hoeveel duizenden jaren later is het op aarde ?
Het is in ieder geval interessante stof.
Mjjn vraag is dan nog altijd hoe verhoud de snelheid waarmee iemand ouder word als hij zich heel snel beweegt tegen over de snelheid waarmee de massa van het universum omgezet word in energie ? Met andere woorden entropie.
Stel dat je met 90% van de lichtsnelheid door het universum vliegt en je houdt die zo lang vol dat de relatieve tijd die voorbij gaat voor het universum dat deze snelheid niet heeft zo groot is dat de "heath dead of the universe" al een feit is -->
http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death_of_the_Universe
Echter de brandstof en atoombommen die jij aan boord hebt zijn in jou tijdsperspectief nog lang niet opgebruikt. Zie je de mismatch tussen de twee tijdstoestanden?
Ik zal er wel niks van snappen maar dit zijn altijd vragen die ik me stel.
Maar als ik ooit de mogelijkheid krijg om 1000 jaar of verder de toekomst in de gaan zonder dat ik zelf die tijd beleef ! Count me in ! Forward to the future with just a little greater speed as time it self !