LG introduceert 8,8mm dunne 3d-tv met full led-backlight op IFA

LG introduceert op de komende IFA-beurs in Berlijn de LEX8-lcd-tv. Deze 3d-tv is voorzien van een nieuw soort led-backlight achter het paneel, waardoor de tv slechts 8,8mm dun is. Ook toont het bedrijf het prototype van een 180"-plasma-tv.

LG noemt zijn nieuwe backlight-systeem NANO Lighting Technology. Dit systeem bestaat uit een maxtrix van led's achter het paneel, ook wel bekend als 'full led'-backlight, met daaroverheen een filmlaag met minuscule stipjes, die het licht volgens LG gelijkmatiger verspreiden. Door het gebruik van deze technologie bedraagt de dikte van de LEX8 slechts 8,8mm. Ondanks zijn geringe dikte is local dimming mogelijk, maar LG heeft nog niet prijsgegeven hoevel led's zich achter het paneel bevinden en in hoeveel dimbare zones deze led's zijn verdeeld.

De LEX8 heeft een bezelbreedte van 1,25cm, maakt gebruik van LG's TruMotion 400Hz-bewegingscompensatie en ondersteunt de weergave van 3d-content. De tv heeft twee in de behuizing verwerkte speakers van 7W, ondersteunt dlna en maakt voor de bediening gebruik van LG's remote met bewegingssensor.

Het is niet bekend of de LEX8, net als de huidige LE8500 is voorzien van een glasplaat aan de voorkant, maar LG maakt in ieder geval melding van een antireflectiecoating op het paneel. Het merendeel van de elektronica is waarschijnlijk, net als bij de C9000, het topmodel van Samsung, in de voet van de LEX8 verwerkt.

LG LEX8 LG LEX8 LG LEX8

Over de LEX9 is weinig meer bekend dan dat deze als eerste lcd-tv ter wereld leverbaar zal zijn in een 72"-uitvoering. De LEX9-3d-tv is eveneens uitgevoerd met TruMotion 400Hz-technologie. Ook wordt de LX9500-lcd-tv getoond, maar die 3d-tv was al op de CES-beurs begin dit jaar geïntroduceerd.

Ook gaat LG op de IFA-beurs in Berlijn, die plaatsvindt tussen 3 en 8 september, een prototype tonen van een 3d-plasma-tv met een beelddiagonaal van 180". Dat maakt hem 28" groter dan de huidige 152"-plasma-tv van Panasonic. LG heeft van deze plasmakolos nog geen beeldmateriaal vrijgegeven.

De nieuwe PX950N is niet alleen LG's eerste 3d-plasma-tv, maar is volgens de Koreaanse fabrikant de eerste tv die de 3D THX-certificatie heeft ontvangen. Voor 2d-weergave waren de meeste tv's van LG al van een normaal THX-label voorzien. Camera's met een 3d-mogelijkheid, als de Sony NEX3 en NEX5, kunnen op de tv worden aangesloten om de 3d-beelden te vertonen.

Daarnaast introduceert LG op de IFA een aantal nieuwe geluidssystemen, een soundbar met 3d-blu-ray en 4.1-kanaalsgeluid, en drie nieuwe 3d-blu-ray-spelers.

Door Pieter Molenaar

30-08-2010 • 12:48

77 Linkedin

Lees meer

LG toont 72"-3d-lcd-tv op de CES Nieuws van 28 december 2010
CES: LG introduceert dunne plasma-tv's Nieuws van 11 januari 2010
LG werkt aan 40"-tv met oled-scherm Nieuws van 7 september 2009

Reacties (77)

Wijzig sortering
Mmmm Jammer hoor maken ze zo een dun scherm maar eigenlijk kan je deze niet eens ophangen omdat alle techniek in de voet zit ... Wat is dan het nut van een zo plat mogenlijk scherm. Het is dus weer meer een pats gehalte tegenover andere fabrikanten kijk ons eens 8,8mm doe dat maar eens na lekker puh en daaronder een dikke vette olifanten poot _/-\o_

Als hij zonder de voet opgehangen kon worden bravo het ziet er namelijk wel erg mooi uit dat scherm van LG lekkere dunne omlijsting ook erg netjes.

Als je die poot dan ook plat aan de muur kon bevestigen en via een kabel deze aan de tv kon aansluiten zou je de tv alsnog kunnen ophangen. Als ik zo de constructie van de voet bekijk zou dat wel mogenlijk moeten zijn aangezien de kabels door de nek van de poot heen lopen vanuit de poot wellicht een goed idee voor LG dus maak eens wat langere kabels daarvoor en koppel die poot even los van de tv aub :P

[Reactie gewijzigd door JT888 op 30 augustus 2010 14:16]

Is dit dan de allerdunste van dit moment?

edit: nee dus. C9000 is iets dunner. Fail ;)

[Reactie gewijzigd door Igor4 op 30 augustus 2010 13:25]

Voor de platheid van de tv moet je ook rekening houden met het formaat :)

Overigens vind ik het allemaal leuk en aardig, amar ik heb net als velen hier voor mij hetzelfde idee over een tv aan de muur. Die mag best iets dikker/ steviger zijn, een schilderij is vaak al dikker dan die 8,8 mm en daar worden toch ook niet steeds dunnere exemplaren voor gemaakt.
Als je het gevoel wilt dat je "zo min mogelijk tv aan je muur hebt hangen", kan je volgens mij beter een soort van wandje ervoor zetten, en daar de tv in verwerken. Overigens zou ik hem niet snel echt aan de muur hangen, ik merk dat het best wel prettig is / kan zijn als je je tv wat kan draaien ivm kijkhoek/ lichtinval. Niet overal heb je de mogelijkheid om dat puur door de plaats waarop je de tv neerzet/ hangt al te ondervangen.
Daar komt bij dat als je om deze reden het scherm op een draaibare beugel hangt, dat je dan het voordeel van het platte tegen de muur al helemaal kwijt bent.

Wel een gaaf ding om te zien, maar wel een beetje aan de grote kant. Een tv van een meter ong. vind k al meer dan zat.
De C9000 is echter voorzien van led's aan de zijkanten van het paneel, terwijl bij deze LEX8 van LG de led's achter het scherm zitten.
Wat alleen boeit als je kunt aantonen dat dat het beeld echt ten goede komt, want daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om.
pas geleden bij een vriendje naar een hypermoderne LED-tv zitten kijken. Avatar op BR zag er echt verschrikkelijk scherp uit, heel mooi allemaal, maar het leek net een computerspelletje.

En gewone programma's op TV zoals The A-team of een willekeurige film leken net programma waar er op straat in gewoon daglicht word gefilmd. Totaal sfeerloos.

Doe mij maar die nieuwste plasma van ze :)
Dat ligt denk ik gewoon allemaal aan de instellingen. Als je die plasma koopt heeft de fabrikant ook extreem lelijke instellingen allemaal. Bijvoorbeeld 100hz (sommigen vinden dit trouwens denk ik wel mooi) en de kleuren idioot veel versterken.
Meeste plasma's komen vaak met 400hz af (marketing). En om eerlijk te zijn vind ik mijn Sony Bravia (geen 100hz) veel vloeiender beeld geven dan zo'n 400hz plasma. Marketing alom is het.
Ik heb hier ook een 50hz tv van Philips. En vooral met films of TV vind ik dit veel fijner kijken dan de 100hz panelen.
Dat series en films eruit zien alsof het documentaires zijn komt mij ook bekend voor. Ik kijk nog altijd televisie op een 15" Philips CRT, maar daarop zijn films films, en niet zoals op de 40" televisies van mijn vrienden waarop het idd helemaal sfeerloos is.
15".. aargh! :)

Kun je de ondertitels wel lezen op zo'n postzegel. Ik bedoel 46" is misschien wat groot maar 15" was zelfs jaren geleden al piepklein toch? En dan krijg je met die films van tegenwoordig ook nog zwarte balken blijft er helemaal niks van het beeld over gewoon!
Op 3 meter van een 46" is ongeveer 't zelfde als op 1meter van een 15"
Zelfde kijkhoek, en misschien verbruikt de 15" nog 3x minder O-)
tsss een 15 inch tv zou ik nog niet eens fatsoenlijk naar kunnen kijken als ik met mijn snuffert tegen de beeldbuis gedrukt zat als een vlieg...
Daar wen je wel aan en je wordt er ook nog eens hard van! :P
Daar heb je toch de ouderwetse film-mode voor?
pas geleden bij een vriendje naar een hypermoderne LED-tv zitten kijken. Avatar op BR zag er echt verschrikkelijk scherp uit, heel mooi allemaal, maar het leek net een computerspelletje.

En gewone programma's op TV zoals The A-team of een willekeurige film leken net programma waar er op straat in gewoon daglicht word gefilmd. Totaal sfeerloos.
Dat zijn de motion plus~achtige instellingen, moet dat vriendje van je maar eens mee spelen. Als het te vloeiend lijkt - judder reduction naar beneden. Voor DVD-kwaliteit films doe ik het gewoon helemaal uit. Als je echter HD hebt zoals Avatar zal het, zonder judder reduction, gewoon schokkerig lijken.
Dat heeft dan te maken dat die vriend van jouw alle imageenhancements heeft aan staan, en als er iets is dat je meteen uit moet zetten op een nieuwe tv, is het wel al die image-enhancements, want het maakt het beeld 9 van de 10 keer onnatuurlijk..
Anoniem: 243667
30 augustus 2010 12:52
Het ziet er fraai en vooruitstrevend uit allemaal. Hoewel ik zelf niet heel veel waarde hecht aan een enorm dunne tv (dun is dun genoeg zeg maar), en er toch altijd een compromis gesloten moet worden.

Toch blijft het "maar het is een LG" aan me knagen. Terecht of niet...
"maar het is een LG" ??

Voor mij wordt mijn volgende TV wederom een LG.
Zeer goede prijs/prestatie verhoudingen.

Panasonic is duur(der)
Philips heeft verschrikkelijke beeld'verbeteraars' die het beeld niet beter maken, zeker als goede HD input hebt.
Samsung is zeker zo goed, maar niet goedkoper.

De TV's zijn misschien niet de aller beste (bijv. Panasonic heeft betere modellen), maar de prijs maakt die kleine verschillen met de top de beste keuze.

Daarbij zien ze er ook geweldig mooi uit.

Blijft een smaak kwestie, maar LG kan zich goed meten met de top.
En Sony gebruikt displays van LG en Samsung, dus ook zeker zo goed :)
Beeldprocessor ook dik in orde, prijs van Sony TV's zijn wel hoger dan van Samsung of LG.
Ja en Philips geberuikt ook schermen van LG. Zegt verder niets over de software die Philips vervolgs los laat over deze schermen want dat is echt bagger.
sinds wanneer heeft sony geen eigen panelen ":?
Sony gebruikt volgens mij de panelen van Sharp net als Philips dit doet in de duurdere sigmenten.
Dat heb ik nou met Samsung.

Beide bedrijven maken goede spullen en enorm slechte spullen.

Het enige dat ik de Koreanen kwalijk neem, is dat er meestal erg veel bugs inzitten bij release....die niet altijd opgelost worden.
Ja inderdaad die philips TV's doen zulke rare dingen met het beeld |:(
Dat is tot op zeker hoogte allemaal uit te zetten, maar Phlips TV's blijven toch rare artefacten geven in het beeld.

Bijv. een schuine lijn in beeld bij een bluray opname, op een 'normale' TV is de lijn gewoon schuin en recht. Op een Philips lijkt het net een trap. Zoveel blokjes krijgt die lijn. Zelfs met alle opwaardeer functies uit.

Dit heb ik getest op een topmodel Philips 47" LED van bijna € 3000,-

Mijn 3 jaar oude 42" LG LCD doet dat dus beter.

Ook de nieuwste 50" LG Plasma en bijv. de Samsung 46" plasma doen dat gewoonweg goed.

let op, dat is dus een software probleem en heeft dus niks met de verschillen (LED)LCD/Plasma te maken.
Zet je dat toch gewoon 'uit' in het menu? Kwestie van eenmalig 3 knopjes op je afstandsbediening indrukken...
Waarom ?
Ik heb nog maar 1x last gehad met een LG product, voor de rest nog nooit.
Ik vind dat ze kwaliteitsvolle producten produceren.
voor GSM's geldt idd die regel maar ik dacht dat ze in de TV markt wel één van de besten waren.
De telefoons van LG zijn gewoon slecht, op gebied van TV's zijn ze gewoon goed tot erg goed.
Heb vorig jaar een nieuwe TV gekocht. en het 3D staat mij toch nog niet zo aan. dat van dat met dat brilletje op TV kijken.. Lijkt mij niet echt ideaal. Mij wordt niet echt duidelijk gemaakt of dat bij deze ook zo het geval is, dat je hier een brilletje op moet zetten of niet.

@ Embrodak
Ik kijk vaak ook niet eens naar LG met de intresse om ze te kopen. LG blijft bij mij toch een beetje ''gammel'' maar dat is gewoon een eigen mening:) en ieder zo zijn eigen mening!

Heeft er serieus hier iemand intresse in een 180'' scherm dan? Ik zou niet weten waar ik hem kwijt zou moeten. En hoever moet je hier eigenlijk vanaf zitten?
Hoe zou je anders 3D kunnen kijken?
zo?
werkt niet echt ideaal, alleen vanuit een aantal standpunten, maar het kan wel
Ga er maar vanuit dat je altijd een brilletje op moet zetten. Als dat niet zou hoeven zou men dat namelijk van de daken schreeuwen :+
Er zijn al prototypes gemaakt van 3D tv's waar geen bril voor nodig is. De technologie om zonder bril de beelden bij het juiste oog te krijgen is ingewikkelder dan het gebruik van een shutter of stereoscopic bril. Deze werken vaak met camera's of lenticulaire lenzen. Om een mooi 3D beeld te zien te krijgen moet je maar net in een sweet spot zitten.

Over enige tijd zullen ongetwijfeld de eerste bril loze 3D televisies op de markt verschijnen. Fabrikanten moeten toch regelmatig blijven innoveren om de verkoopcijfers op peil te houden.
Ook gaat LG op de IFA-beurs in Berlijn, die plaatsvindt tussen 3 en 8 september, een prototype tonen van een 3d-plasma-tv met een beelddiagonaal van 180". Dat maakt hem 28" groter dan de huidige 152"-plasma-tv van Panasonic. LG heeft van deze plasmakolos nog geen beeldmateriaal vrijgegeven.
Ik dacht dat ik een aardige thuisbioscoop had, maar met dat soort monsters wordt het weer eens een keer verbouwen. Precies 7 centimeter te breed om in de kamer te passen. :(
Wie wilt er nu zo'n gigantische tv? Zelfs al kijk je 1080p-beelden dan nog moet je er minstens 5 meter vanaf zitten om het beeld scherp te houden, kijk je gewone tv of DVD dan is het beeld al spuuglelijk
Is natuurlijk ook niet voor particulieren. Maar bijvoorbeeld als scorebord voor in stadions en reclamebord in winkelcentra e.d. is dit een goed idee.

Voor in stadions zou die 180" nog wel eens te klein kunnen zijn... dat ze er vier bij elkaar hangen zodat de mensen op de bovenste ring het ook nog goed kunnen zien. :p
Dan ga je er toch gewoon wat verder van af zitten ;)
Maakt toch ook niet meer uit, wie geld heeft voor zo een ding woont niet in een caravan (of heeft dus eerst die tv gekocht :9 )
Anoniem: 312978
@burne30 augustus 2010 12:58
gelukkig kost die TV je net zoveel als een nieuw huis. Ik zie wel een mooie optie voor koppelverkoop ;)
Wat is het nut van zo dun? Er steken toch altijd nog kabels uit wat een groot deel van de "lijn" van zo'n TV verprutsts.
En in dit geval nog een heel kastje met electronica wat eronder hangt. Dan zit je al op 30 a 40 cm. |:(
Eens, ze moeten adverteren met de grootste dikte en niet het dunste punt.

Zo dus is wel mooi als er een platte kabel aan zou zitten en een apart kasje op afstand. Dan frees je een sleuf in de muur en heb je echt een tv die maar 8,8mm uitsteekt.
Anoniem: 191443
@stefanv30 augustus 2010 20:34
zie het al voor me ja:
Wij introduceren onze nieuwe tv met nieuwste Full LED technologie, voor extra dunne schermen - maximaal 30cm dik!
Als je toch gaat frezen kun je ook wel een stukje uitfrezen waar het dikkere deel vand e Tv in valt ;)
Ik vind dat ze dat local dimming in wat moeten verbeteren, niet met alleen zones werken, maar zo nauwkeurig mogelijk kunnen aanpassen, misschien een honingraat structuur met 1 cm doorsnee per led.
Een hele grote reden om dat niet te doen: kostprijs.

Local Dimming TV's zijn nu al duurder dan Plasma's, en een toename in LED's maakt het ontwerp duurder en complexer.


Ontopic: Wel jammer dat ze altijd promoten met het dunste deel van de TV, het is niet alsof ik deze kan kopen en aan de muur kan hangen met 8,8mm dikte...

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 30 augustus 2010 15:15]

Afgezien van het uiterlijk, snap ik niet het nut van een flinterdun scherm als in de voet de meeste electronica zit, en je het scherm dus niet aan de muur kunt hangen. Wat maakt het uit als je een dun scherm hebt als hij door de voet nog even ver van je muur af moet staan.
Gaat ook om het design :)
Van de zijkant ziet deze tv er wel beeldschoon uit.
Deze tv's zijn nu net gemaakt om op te hangen en dan steken ze de elektronica in de voet ?
Vele Samsungs (en wss ook LG's) zijn minder dan 3-4cm dik, maar dat is dan wel inclusief electronica.

Natuurlijk is het mooi dat deze technologie er is, maar in deze setting lijken de voordelen beperkt tot het stoefen tegen je buurman.
Het schermgedeelte is via een ribbonkabel verbonden met de voet. LG levert een langere kabel mee voor als de tv aan de muur opgehangen wordt.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee