Glashart Media vergroot hd-aanbod in iptv-pakketten

Glashart Media, onderdeel van Reggefiber en aanbieder van radio en televisie via glasvezelnetwerken, gaat het aantal beschikbare hd-zenders vergroten. Abonnees met de juiste settopbox kunnen tot achttien zenders in hd-kwaliteit ontvangen.

Tot nu toe had Glashart Media alleen Nederland 1, 2 en 3 in hd-kwaliteit in zijn iptv-pakketten. Deze paketten worden doorverkocht door diverse serviceproviders, waaronder XMS. Aan het vernieuwde hd-pakket van Glashart Media worden de komende maanden diverse zenders toegevoegd: vier RTL-zenders, SBS 6 HD, NET 5 HD, Veronica HD, Brava HDTV, Eurosport HD, Discovery Channel HD, Animal Planet HD, FashionTV HD, myZen.tv HD, Luxe TV HD en Nat Geo Wild HD.

Tot eind 2010 krijgen afnemers van het basispakket gratis toegang tot RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5, Veronica en Eurosport in hd-kwaliteit. Voor de overige hd-zenders moeten ze extra betalen. Ook moet volgend jaar misschien extra worden betaald voor de zenders van RTL en SBS, omdat de glasvezelaanbieder aan deze commerciële aanbieders een vergoeding moet betalen. Een woordvoerder van Reggefiber laat weten dat hierover nog geen definitief besluit is gevallen.

Het iptv-basispakket bestaat momenteel uit 70 kanalen, terwijl het pluspakket 110 televisiezenders te bieden heeft. Om de zenders in hd-kwaliteit te kunnen bekijken, is uiteraard wel een geschikte settopbox nodig. Voor sd-zenders wordt de Amino 110-settopbox aangeboden, terwijl voor hd-zenders de Amino 130m wordt verkocht.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

22-03-2010 • 12:54

38 Linkedin

Lees meer

Reacties (38)

38
38
31
2
0
0
Wijzig sortering
Ik heb even gekeken naar het onderlinge aanbod, maar zo te zien heeft Glashart het breedste aanbod van HD zenders, vanuit NL maar ook in het Engels.

Dat geeft weer eens duidelijk aan hoe uitmuntend een glass fiber optic verbinding men kan voorzien van een digitale verbinding voor alle media vormen.
Als het nu eens landelijk zou uitrollen, zal dit voor een hele degelijke vorm van concurrentie kunnen zorgen!
Is het nog concurrentie als glas 110 zenders (waar van in ieder geval 18 in HD) kan leveren waar een coax kabel niet verder kan komen dan ~30 zenders zonder HD of minder als je ook HD zenders aan wilt bieden?
Natuurlijk kun je via de kabel wel overstappen naar digitale TV en dan gewoon ~250MBps door het kabeltje stampen maar dan nog kom je bij lange na niet in de buurt van het potentieel van een glas verbinding.

Daar naast moet je niet vergeten dat je waarschijnlijk al een glas verbinding hebt liggen tot in ieder geval in de wijk. Veel kabel bedrijven waaronder het oude Essent (nu onderdeel van Ziggo) zijn al jaren bezig hun koper te vervangen door glas. De headends (denk aan 1 per stad) hebben eigenlijk allemaal alleen glas verbindingen liggen en geen koper meer. Van de headends naar de wijk centrales ligt er zeker voor nieuwe wijken ook vaak al gewoon glas, oudere wijken denk aan de binnenstad is nog veel al nog niet zo ver maar staat op de planning.
FTTH of Fiber To The Home staat bij veel van de kabel bedrijven hoog op de verlanglijst en zij zullen ook zeker in de komende jaren gewoon door gaan met de verglazing van hun netwerken. Reggefiber ligt in veel gebieden achter op de uitrol van de kabel bedrijven als het gaat om glas netwerken.

De reden dat de kabel bedrijven zich nog niet echt roeren op deze markt, simpel. Op dit moment is kabel echt een cash cow, het kost ze bijna niets en toch betalen 80% van de huishoudens iedere maand zo'n 10 to 20 euro voor hun signaal. Kosten per gebruiker liggen niet veel hoger dan een euro of 3 a 4 per gebruiker. En de rest gaat voor een heel groot deel rechtstreeks in de grote geld pot van deze bedrijven.
Er is nog vrijwel geen concurrentie van de glas boeren dus waarom zouden ze hier nu verandering in brengen.
Ook moet je niet vergeten dat er nog vrijwel geen regels zijn op dit gebied. Het geen de kabel boeren niet willen is dat ze nu massaal mensen op glas aan sluiten en straks hun netwerken open moeten stellen voor de rest van de wereld zo als ze nu met de kabel moeten doen. De investeringen die men al jaren doet in het verglazen van hun netwerken zouden meteen in rook opgaan en ze zouden het veel moeilijker krijgen dan ze het nu hebben omdat op eens iedereen tegen een redelijke vergoeding over hun netwerken diensten mag gaan aanbieden.

Reken er maar op dat de heren en dames van de kabel boerderij met z'n alle heel erg geod kijken naar het geen reggefiber en glashart aan het doen zijn, en als het hun te heet onder de schoenen wordt knallen zij in een keer een flinke hoeveelheid glas die laatste paar meter van de wijk centrale naar de huizen toen en hop ze zijn klaar voor de toekomst en kunnen de concurrentie aan.
De reden dat de kabel bedrijven zich nog niet echt roeren op deze markt, simpel.
Ja, ze hebben op de kabel in vrijwel alle regios een monopolie-positie... en voorlopig blijft dat nog even voor digitale TV en Internet op de kabel.
Tja, dat glasvezel veel meer capaciteit heeft is bekend, en dat het gigantische bedragen kost om aan te leggen ook. Daarom ligt er in Zeeland nog geen meter glasvezel. ligt er wel, maar doet niemand iets mee http://www.computable.nl/...eedband-gefrustreerd.html

Te weinig bedrijven en inwoners per km² om het rendabel te maken, zeker als 98%* ook nog eens hun internet via de kabel hebben zodat bv een KPN ook geen zin heeft in die kosten.

(* In 2004 had Zeelandnet via de kabel 100% van de breedbandmarkt in Zeeuwsch-Vlaanderen en bedroeg het percentage ADSL in de rest van Zeeland 1%. http://www.partijvoorzeel...voorop-met-breedband.html 2003 was nog mooier:
Zo blijkt bijvoorbeeld uit de cijfers van CBS dat in de provincie Zeeland 99% en in de Kop van Noord-Holland 90% van de 'breedband huishoudens' internet via de kabel heeft, destijds noodgedwongen omdat ADSL nog niet beschikbaar was.
http://www.telecomwereld.nl/bbcijfer.htm CBS grafiek staat trouwens hier: http://www.cbs.nl/en-GB/m...ief/2004/2004-1593-wm.htm
Sorry, heb geen recentere gegevens gevonden, maar zal 2010 niet veel afwijken.)
.
.
De reden dat de kabel bedrijven zich nog niet echt roeren op deze markt, simpel. Op dit moment is kabel echt een cash cow, het kost ze bijna niets en toch betalen 80% van de huishoudens iedere maand zo'n 10 to 20 euro voor hun signaal.
Zodra straks de kabelproviders (ook de kleine) hun koper-netwerken open moeten stellen voor concurrenten, en je dus bv in Zeeland kunt TV-kijken naar het Caiway signaal kunnen ze zich alleen nog onderscheiden door die glasvezelnetten ook daadwerkelijk te gebruiken.

Zolang ik analoog nog naar alle zenders kan kijken heeft heeft het bij Delta weinig zin om over te schakelen op digitale TV want HD bieden ze niet aan en het SD-signaal is niet beter als het analoge.Het enige dat je bereikt is dat je nu een kastje koopt waarmee je straks niets meer kan omdat het geen MP4 (wat gebruikt wordt bij HD) of H264/x264 (mogelijk gebruikt in de toekomst) herkent. Zodra men bij Delta, net zoals Canal-Digital nu doet, overschakelt op MP4 (of nieuwere codecs) zijn alle oude kastjes onbruikbaar.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 23 maart 2010 15:12]

Als we het over internationaal HD-aanbod hebben dan heeft Canal Digitaal aan het einde van dit jaar het grootste aanbod (zoals het er nu uit ziet).

De resterende RTL-zenders en SBS-zenders zullen vóór eind mei toegevoegd zijn. In Tsjechië beginnen ze binnenkort met NGC Wild HD en Animal Planet HD, deze zouden gedeeld kunnen worden met Canal Digitaal (kans dat dit gebeurd is zeer aanwezig). Dan kan men via de schotel ook nog genieten van ARD HD, ZDF HD, Arte HD, Luxe TV HD en de Britse zenders BBC HD en ITV 1 HD. Die eerste drie en de laatste zender (vooral ITV 1 HD is momenteel een pareltje!) zijn nergens in Nederland verder te ontvangen, alleen via de schotel, wel fta.

[Reactie gewijzigd door stephenophof op 22 maart 2010 15:51]

Ik heb even gekeken naar het onderlinge aanbod, maar zo te zien heeft Glashart het breedste aanbod van HD zenders, vanuit NL maar ook in het Engels.
De SBS-zenders in HD zijn misschien een plus, maar daar is het aanbod aan programma's ook nog altijd 90% opgeschaalde content. De rest van de Engelstalige zenders (MyZen.TV HD, Fashion TV HD, etc..) zijn niet echt noemenswaardig als het om programma's gaat. BBC HD zou een goeie toevoeging zijn, maar de BBC onderhandelt niet meer met buitenlandse aanbieders voor nieuwe zenders.

Discovery/Animal Planet, NGC en Eurosport hebben de andere aanbieders ook al in HD. Discovery is trouwens een van de weinige zenders die wel een aardig HD-programma-aanbod heeft.
Zijn die commerciële zenders nou zo sneu dat je extra moet betalen om ze te mogen zien in HD (trouwens ook via DVB-T niet vrij te ontvangen)? Je zou denken dat hun business model gebaseerd is op het verkrijgen van een zo groot mogelijk bereik om zo meer of duurdere reclame te verkopen.
Erger nog: bij de commerciëlen is slecht 5% van de content native HD, de rest is SD content omhoog geschaald naar HD-resolutie. De settopbox kan ook SD naar HD schalen dus waarom je daarvoor extra zou betalen is mij niet duidelijk.

Ik zou liever een aparte zender hebben waar uitsluitend HD-content op getoond wordt, zoals de BBC ook doet. Die houden gewoon BBC 1/2/3/4 in SD en hebben een apart BBC HD kanaal. Ik zou daarom liever een RTL-HD en een SBS-HD hebben waar uitsluitend native HD programma's getoond worden. Hou de bestaande kanalen maar gewoon SD zolang niet alles native HD is.
Erger nog: bij de commerciëlen is slecht 5% van de content native HD, de rest is SD content omhoog geschaald naar HD-resolutie. De settopbox kan ook SD naar HD schalen dus waarom je daarvoor extra zou betalen is mij niet duidelijk.
Dat komt grotendeels doordat de commerciële zenders veel programma's herhalen of programma's uitzenden die ze ingekocht hebben. Er wordt weinig nieuwe productie gedraaid, dus er komen weinig programma's in HD bij.
Met alle series etc die tegenwoordig in HD formaat te vinden zijn op bluray/VOD zou je denken dat wanneer een zender zijn series inkoopt gelijk de HD versie aankoopt tegenwoordig?

Mischien hebben ze geen eens afspraken over in welk formaat ze een serie mogen airen en zouden ze in theorie gewoon de native HD versies kunnen uitzenden toch?

Aan de andere kant zijn het natuurlijk commercielen en willen die graag zoveel mogelijk inkomsten in hun zak houden om de winst hoog te houden met de gedachte 'zijn er maar weinig die upscaled zien/klagen daarover, dus koop maar lekker goedkoop in voor onze "HD" zender' ....
Anoniem: 120071
22 maart 2010 13:21
Tot eind 2010 krijgen afnemers van het basispakket gratis toegang tot RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5, Veronica en Eurosport in hd-kwaliteit
Doe dit dan ook meteen voor het aankomende DVB-C signaal!

Een compact DVB-C basispakket waarbij die NL1,2,3,RTL,SBS6,NET5 en Veronica in HD worden doorgegeven in plaats van SD. Door het DVB-C pakket compact te houden (en dus niet vol te gooien met 50-60 SD zenders) kun je de vrijgekomen bandbreedte gebruiken voor die paar HD zenders en kun je de rest van de SD zenders ook met maximale bitrate doorgeven. Daarnaast heb je minder kosten voor zenderlicenties waardoor je het basispakket niet in prijs hoeft te verhogen met die HD zenders erin. Kwaliteit gaat altijd voor het zenderaanbod! Voor mensen die veel zenders willen met veel keuze en extra diensten heb je IPTV. DVB-C zou zich moeten richten op basis en kwaliteit. Met de beperkte frequentieruimte leent het zich daar uitstekend voor. Dus niet volstoppen met allerlei thema zenders, buitenlandse zenders en lokale zenders. Gewoon de 30 meest bekeken zenders en de NL basis zenders in HD doorgegeven!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120071 op 22 maart 2010 13:35]

Kwaliteit gaat altijd voor het zenderaanbod!
Absoluut niet! Als er op jouw handje vol zenders niets de moeite waarde wrodt uitgezonden dan veranderd een HD versie daar niets aan, het is nog steeds niet de moeite waard en moet je weer "mens erger je niet gaan spelen" of verder lezen in je Harry Potter boek. Meer zenders is beter, de resolutie waarmee die zenders worden uitgezonden is van ondergeschikt belang.
Meer zenders is niet beter. Je kunt zo een NL4 maken waarop je een bloemlezing uitzend van wat NL1, NL2 en NL3 de afgelopen week hebben uitgezonden. Dat is goedkoop maar schiet niemand iets mee op.

Themazenders is wel interessant zodat naast het aantal zenders ook het programma-aanbod ook echt beter wordt.

Na de komst van de eerste commerciëlen: RTL4 en 5, later de zenders die nu Net5 en SBS6 zijn geworden (o.a. VOO) kreeg je een verschuiving van een aantal programma's en programmatypes van de publieke naar de commerciële omroep, maar is het aanbod niet echt breder geworden. Nu met RTL7, RTL8 erbij zijn er op maandag, dinsdag en donderdag vaak drie films tegelijk, maar op voeltbaldag woensdag en vrijdag (idols/poststars/move-like-michael-jackson) is er voor wie deze programma's niet aanspreekt, geen echt alternatief.

Ook MTV van toen dat vernederlandst werd is steeds meer gaan lijken op TMF zodat het nu geen fluit meer uitmaakt naar welke van de twee je kijkt, het is nu dezelfde bagger.

Hoe meer zenders hoe meer dezelfde rotzooi, alleen dan in meervoud, en daar zit ik dus niet op te wachten.

Wel zinvol lijkt mij een weerkanaal, nieuwskanaal, geschiedeniskanaal, reis- en culturen-kanaal, natuurkanaal (is er nu al min of meer: AnimalPlanet, daarnaast op Discovery en NationalGeographic) quiz-kanaal (boeit mij zelden, maar is vooral bij programma-makers populair, blijkt meteen of dat voldoende kijkers kan trekken om voor reclamemakers interessant te zijn) en bv filmkanalen in de genre's fantasy, sci-fi, horror (heb ik geen behoefte aan, maar is erg populair, dus schuif dat dan maar allemaal daar naartoe), politieserie (ala Derrick, Inspector Morse) genre blijft populair, thriller, oorlog, geromantiseerde historische films, actie (voor de gebruikelijke hollywood-crap ala Die Hard, Rocky, Speed, enzovoorts) ofwel het platte vermaak-verhaal,

Ook zinvol is het om meer buitenlandse zenders op te nemen.
Goed initiatief van Glashart Media.
Er is één probleem. Wat is het marktaandeel van Glashart Media in Nederland?
Hoeveel huishoudens bereiken ze op dit moment?
Ik denk dat dit minimaal is en niet in verhouding staat met kabel- en satelliet aanbieders.
Dat is jammer natuurlijk, want als Glashart ervoor zou zorgen dat ze landelijke dekking zouden hebben zat iedereen binnen notime op hun netwerk.
Dat iedereen gelijk op hun netwerk zit lijkt me stug. Heel veel Nederlanders zullen niet zo snel de overstap maken. Ik zelf zou het wellicht wel doen maar er zijn helaas nog wel veel zaken op te lossen qua televisie kwaliteit en aanbod. Al is XMS erg goed op weg met een zeer uitbreid basis analoog (DVB-C) en digitaal pakket maar ook een interessant pluspakket (nog geen BBC3,4,HD, History,Eurosport2, Foxlife) die goed kan concurreren met UPC/Ziggo. Ook het digitale radio pakket is zeer compleet (helaas alleen geen Studio Brussel).

Maar over de kwaliteit van de EPG (iFanzy) hoor ik veel negatiefs in het XMS gathering forum topic en het ontbreken van Uitzending gemist e.d. in het standaard pakket is wel jammer. Zeker t.o.v. mijn huidige UPC Starter abo waarin in wel (zij het beperkt) uitzending gemist tot 2 dagen terug kan kijken en de mogelijkheid heb om series gratis te kijken (on demand) of betaald.

Ook las ik dat ook de Amino boxen niet de zenders kunnen sorteren op de volgorde van de gebruiker en dat het zappen ook niet al te snel gaat. Overigens dat sorteren (favorietenlijst) kan bij UPC ook niet. Je kunt alleen bij UPC 1 lijst maken waarin je zenders niet opneemt in je lijst.

[Reactie gewijzigd door funrider op 22 maart 2010 13:55]

Ook las ik dat ook de Amino boxen niet de zenders kunnen sorteren op de volgorde van de gebruiker en dat het zappen ook niet al te snel gaat. Overigens dat sorteren (favorietenlijst) kan bij UPC ook niet. Je kunt alleen bij UPC 1 lijst maken waarin je zenders niet opneemt in je lijst

Dat is precies mijn probleem: Wij hebben onlangs ook FttH gekregen (Zeewolde), waarbij de kosten overigens even hoog zijn als bij UPC. (analoog)
Wat mij tegen de borst stuit is de "verplichtte" settopbox die je nodig hebt voor HD kwaliteit. Naast de kosten vind ik het gewoon irritant zappen en klaarblijkelijk is DVB-C of een IPTV common interface card voor in je TV niet voorhanden.

Dus: Nóg een device in je TV meubel erbij om TV te kijken.
Welke codec wordt er gebruikt voor het doorsturen van de HD kanalen? HOeveel Bitrate krijgt het kanaal tot zijn beschikking? Wordt het geluid ook DTS doorgestuurd? Dat zijn voor mij tot nu toe altijd nog vragen die bijnan niemand beantwoord.

KPN is inderdaad niet erg goed met zijn streams, weet iemand of TweakDSL middels glashart Media de TV verzorgt?

Groetjes Tom
De meeste kanalen (althans bij mijn XMS aansluiting, voor zover ik tot nu toe gezien heb) zijn MPEG2 en worden meestal in 576i, 1080i doorgestuurd. De bitrate is afhankelijk van het kanaal, maar de HD versie Nederland 1, 2, en 3 zorgden bij mij voor gemiddeld 13.6 mbit/sec aan dataverkeer op de netwerkkaart. (hier gaat dan natuurlijk nog wat ip-overhead vanaf). Ook de audio streams zijn afhankelijk van hoe de omroep dit zelf aanlevert, maar ik heb al enkele kanalen gezien waar er zowel een 2-channel als een 5.1 channel audio stream inbegrepen zat.
Goed om te weten lees je helaas nergens terug op de website.

en hoeveel is de bitrate (mbit/sec) van SD zenders bij XMS van de 10 gangbare SD zenders (publieke omroep, rtl, sbs groep)?

Bij UPC/Ziggo is dit rond de 8 mbit/sec en bij bijv. Digitenne tussen de 2.5-3 mbit/sec
Anoniem: 102635
@funrider25 maart 2010 14:30
Ik heb niet alle kanalen getest, maar de meeste SD kanalen zitten tussen de 4 en 8mbit. Ik vermoed dus dezelfde kwaliteit (misschien zelfs dezelfde bron) als UPC/Ziggo.
Hmm... 110 zenders in het pluspakket? Ik tel er veel minder. Of bedoelen ze 110 met inbegrip van de 70 zenders uit het basispakket?

[Reactie gewijzigd door ari3 op 22 maart 2010 13:01]

Ja, 110 zenders inclusief het basispakket.

Overigens is sinds 2 maart het aanbod via XMS veranderd en hier zijn de meningen over verdeeld. XMS is (een van de) grootste aanbieders via glashart.
Zo is het standaard pakket wel OK, ook aanvullend is redelijk goed.

Als je echter naar de andere pakketten kijkt moet je voor het HD pakket op zich een concurrerend bedrag betalen, ware het niet dat je wel zelf de decoder moet aanschaffen. De concurrentie vraagt ofwel veel minder, ofwel levert de decoder gratis.

Daarnaast moet je een apart pakket aanschaffen voor uitzending gemist als je dat via de tv wilt bekijken. Aangezien je deze dienst ook al via je loonbelasting hebt betaald en gewoon gratis via de webpage kan bekijken vind ik het heel raar dat je hier bij XMS voor moet betalen.
De hobbyisten onder ons wisten via achterdeurtjes al toegang te krijgen tot (o.a.) de HD-zenders. Zelf ben ik ook nog een beetje aan het rotzooien om m'n Windows Mediacenter op een ordentelijke wijze aan de praat te krijgen met IPTV.

Op GoT zijn verschillende topics te vinden hoe e.e.a. te versieren is. Maar als iemand een goede manual heeft hoe bijvoorbeeld XBMC of MythTV aan de praat te krijgen met IPTV van Glashart dan hoor ik het graag.
IPTV via XMS werkt onder MythTV erg goed. Heb het zelf al enkele weken draaien. Kan tot 5 IPTV streams tegelijk opnemen. Je moet wel wat trucjes uithalen om een correct ip adres te krijgen van de dhcp server van het iptv lan.
Ik zet zo af en toe (als ik tijd heb) wat informatie online over de config zoals die bij mij werkt. Zie http://www.robmir.nl/robert/mythtv/
Anoniem: 253945
@rverspuy22 maart 2010 16:08
Hmmm, misschien je bevindingen en methode ook op MythTV.nl plaatsen ?
:+
Positief!!!!

Nu alleen nog een keer een aanbieder van Glashart Media in Almere Stad. De enige aanbieder die op dit moment met Glashart Media samenwerkt zit in een paar wijken in Almere Buiten (XMS). De rest van Almere moet het doen met KPN of KPN-'dozenschuivers' (Tweak, Plinq)
Ik hoop dat dit er voor zorgt dat er ook daadwerkelijk meer HD uitzendingen volgen want met upscaled SD > HD heb je natuurlijk nog niet veel aan 'extra zenders'. Ik denk wel dat dit weer een stapje is in de goede richting. Helaas dat het niet bestemd is voor 't grote publiek. Ik kan niet eens zien hoelang het duurt voordat Utrecht aan de beurt is.
Het is toch te gek voor woorden dat mensen exra moeten betalen voor HD kwaliteit van de gewonen zenders? We betalen al jaren steeds meer voor de gewone SD zenders. De zenders hebben jaren de tijd gehad om hun hele editing gebeuren te upgraden naar HD. Dat is lijkt me de reden waarom we steeds meer moeten betalen voor SD. En dan is het zover dat ze op HD kunnen overstappen vragen ze er weer extra voor? Bizar.
Ik dacht dat inmiddels de gewone zenders op HD, meegaan met de tijd heet. Maarja, zolang je geen keuze hebt als consument zal het nog jaren duren voordat HD standaard. (iets wat het in mijn ogen al lang behoort te zijn)

Wanneer gaat er nu eens echt keuze voor de consument komen? Ik wil het liefst zelf bepalen welke zenders ik wil ontvangen. ik bedoel: wat moet ik vredesnaam met Net5, Euronews, TV Noord, Politiek24, Omrop Fryslân, Aljazeera (Arabisch!?!?!?!), TV Oost, L1 Limburg, TV Utrecht, RTBF Sat, TV Gelderland, TV 5 Monde, Omroep Brabant TV, France 2 SAT, AT5, Rai Uno, TV Noord-Holland, TVE Internaçional, TV Rijnmond, TRT Int., TV West, LiveShop, Goed TV of ZiZone? Ik betaal daar wel voor en heb het meteen uit de zender overzicht gegooid!

Jaja, ik zit bij Ziggo...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee