Glashart brengt Buienradar en RTL HD-zenders naar digitale tv

Glashart Media voegt binnenkort Buienradar toe aan zijn interactieve settopbox. Ook zal de glasvezelaanbieder alle hd-zenders van RTL in het basispakket opnemen en werkt het aan een universele remote voor zijn settopboxen.

Dat heeft Glashart Media, naar eigen zeggen de grootste aanbieder van digitale tv en radio op glasvezelnetwerken in Nederland, bekend gemaakt in een e-mail naar zijn abonnees. De zenders RTL4 HD, RTL5 HD, RTL7 HD en RTL8 HD zullen vanaf 5 juli onderdeel gaan uitmaken van het basispakket. Daarmee volgt Glashart Media deels het voorbeeld van Ziggo die vanaf september alle hd-versies van de commerciële zenders in het basispakket zal opnemen.

Glashart Media heeft ook een nieuwe applicatie voor zijn settopbox aangekondigd: vanaf 5 juli wil het bedrijf Buienradar gaan aanbieden. Deze app zal te vinden zijn onder het menu 'interactief'. Verder heeft Glashart Media ook laten weten dat het werkt aan een universele afstandsbediening die werkt op alle settopboxen die het verkoopt. Deze remote zou beschikken over toetsen die direct toegang geven tot de videotheek en interactieve diensten. Wanneer de universele afstandsbediening precies beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

03-07-2011 • 16:53

66 Linkedin

Submitter: White_Collar

Reacties (66)

66
64
41
3
0
0
Wijzig sortering
De nieuwe universele Glashart Media afstandsbediening wordt vanaf 1 augustus met alle nieuw bestelde settopboxen door Glashart Media uitgeleverd. Als de voorraad van de service providers op is, dan zal de nieuwe voorraad worden geleverd met de nieuwe afstandsbediening en zodoende vanaf dat moment naar klanten worden uitgeleverd. Dit zal dus verschillen per serviceprovider. Uiteraard kan de afstandsbediening vanaf dat moment ook los worden aangeschaft ter vervanging van bijvoorbeeld een oude of defecte. :)

[Reactie gewijzigd door Rabrynil op 3 juli 2011 17:15]

Anoniem: 373833
4 juli 2011 11:39
KPN glasvezel heeft nu ook standaard 17 HD-zenders in het standaardpakket zitten.
Erg fijn, er komen er nog meer bij, en de prijs is zelfs verlaagd.
Heb vroeger UPC HD gehad, maar de kwaliteit van KPN glasvezel is veel beter.
Overigens, niks te klagen gehad over UPC.
UPC HD zenders worden juist in een hogere kwaliteit (+/- 12Mbps) doorgegeven t.o.v. KPN glasvezel in HD. KPN glasvezel comprimeerd de streams juist flink in tegenstelling tot UPC, Glashart Media, Ziggo, Caiway. KPN heeft wel aangegeven in de toekomst de kwaliteit te verbeteren zowel in SD en HD.

De populaire NL SD zenders worden momenteel ook via de MediaGateway (Technicolor NL) doorgegeven en deze worden in dezelfde kwaliteit ook doorgegeven bij UPC/Ziggo/Glashart/Caiway (SD 8Mbps) terwijl bij KPN IPTV + Glashart juist 4Mbps is.

Momenteel gebruik KPN bij haart glasvezel streams dezelfde (lagere) kwaliteit als die bij KPN Interactieve tv (4Mbps SD, 8Mbps HD).

[Reactie gewijzigd door funrider op 4 juli 2011 13:44]

Kijk je op een 19" TV dan ofzo? De gereëncode ge-verimatrix'te lage bitrate rommel van KPN heeft juist veel minder detaillering dan de originele Technicolor en SAT streams.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120071 op 4 juli 2011 17:25]

Niet helemaal waar.

Glashart zorgt voor de aanvoer van tv en radio onder de naam Glashart Media.
Reggefiber zorgt ervoor dat je een fiber binnenkrijgt en een provider zijn diensten kan leveren.
En dus tv en radio via Glashart Media doorstuurt naar jou of als je pech hebt krijg je te maken met de aanvoer van tv en radio via KPN.
Glashart levert niet alleen via Reggefiber, maar ook via bijvoorbeeld XMS. En in dat geval is het feitelijke glas nog weer van een derde partij.
Uhm nee niet helemaal ;)


Glashart media: Leverancier Digitaal en analoog TV en radio via glasvezel
Reggefiber (die eerst glashart naam had) is de netwerkbeheerder en ook eigenaar van de glasvezels.

En XMS is een serviceprovider.


Gaat dus als volgt:

Glashart media --------> (over netwerk Reggefiber) -----------> Provider --------(netwerk reggefiber -------> Klant
Reggefiber bestond al jaren voor Glashart. Reggefiber legt het netwerk aan, Glashart exploiteert het, Glashart Media biedt TV aan, de internet providers als Lijbrandt (zelfde kliek) bieden internet aan.
In den beginne was het niet Glashart (naam pas aangenomen na aanleg in de wijk Nieuwland in Amersfoort ("stad met een hart")) daar voor was het de GNEM (Glasvezel Netwerk Exploitatie maatschappij).

Glashart-Media is een losse BV.
de naam glashart bestaat eigenlijk niet meer, en is overgegaan in Reggefiber
En Lijbrandt etc.........
Niet meer dan logisch de extra HD zenders, na Ziggo.
UPC moet nu ook!

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 3 juli 2011 17:01]

Anoniem: 124841
@Soldaatje3 juli 2011 18:27
UPC heeft ze al een tijdje in het HD-pakket zitten. Zowel alle RTL- als alle SBS-zenders. In het basispakket zit helemaal geen HD dacht ik.
Ik heb thuis het basispakket en ontvang nu al een kleine 2 maanden RTL, SBS en ook zenders als discovery in het HD zonder dat ik hiervoor betaal, het begint vanaf zender 61 uit mn hoofd, is het niet al voor UPC abbonee's gratis?
Kan komen vanwege storing problemen. Als ze in bepaalde gebieden problemen hebben met het netwerk (hoef jij geen last van te hebben), willen ze soms wel eens bepaalde zenders unencrypted uitzenden (voor debugging-doeleinden of iets dergelijks). Het is over het algemeen niet de bedoeling dat de klanten dat weten, maar doe er je voordeel aan zolang ze die zenders open hebben staan.
In juni is een actie geweest dat ja alle HD zenders gratis kon ontvangen zonder extra pakket, hier is een e-mail over verzonden. Ik weet niet of dat nu nog is eigenlijk (juli), zo vaak kijk ik geen TV. Weet je zeker dat het hier niets mee te maken had?
Ik heb gisteravond nog vrolijk diverse HD-zenders bekeken ondanks dat ik geen HD abonnement heb. Blijkbaar is de actie nog niet opgeheven ofzo. :p
Dan heb je veel geluk, want alle HD zenders zitten in een aparte HD pakket buiten het basispakket.
is dit niet die aanbieding? ik geloof dat hier een brief van rond is geweest. (een maand lang hd zenders kijken)
UPC kan geen HD zenders in het basispakket zetten omdat er dan 600.000 mensen met een SD decoder gaan klagen waarom zij de zenders niet kunnen zien. UPC zal dan op eigen kosten al die decoders om moeten ruilen voor HDTV boxen.
Dit gaat ooit wel gebeuren, maar dat duurt nog wel een paar jaartjes.
Onzin, Je kan prima die zenders zien op een SD decoder.... Je ziet alleen het verschil niet, aangezien de SD box niet op HDMI aangesloten kan worden. Beetje hetzelfde als een HD box aansluiten met scart op je tv. Dan kan je nog steeds de HD zenders zien..... in SD :)
De SD decoders van UPC doen alleen MPEG2, geen H.264 waarin de HD zenders uitgezonden worden. Totaal onmogelijk dus ;)
Dit is prima mogelijk, want die zenders worden dan gewoon in SD kwaliteit weergegeven op de TV (zoals ExitDust al aangeeft). Ditzelfde doen de Ziggoboxen ook. Ik weet niet of ze dan een de andere kanalen pakken (dus SD NED1 ipv HD NED1 en dan downscale), maar het werkt! Ik was het levende bewijs wat Ziggoboxen betreft en ken iemand anders met dezelfde situatie als UPC klant.
koop of huur zelf de nieuwere hd box... - of sluit een nieuw abo af om gebruik te gaan maken van onze nieuwe gratis HD diensten...


geen probleem toch... je hoeft er als klant geen gebruik van te maken...
Wat een onzin verhaal. Get your facts together!
Glashart heet tegenwoordig toch weer Reggefiber?
Dat dacht ik dus ook, heb daar paar maanden geleden ook een brief over gehad. Maar verder kan je op zowel de site van glashart, als die van reggefiber verder niets over vinden over naamswijziging (of fusie?)

edit: nevermind... hieronder wordt alles duidelijk :-)

[Reactie gewijzigd door Koesper op 3 juli 2011 21:59]

Grappig dat glashartmedia er toch in meegaat.
Ik had ze er nog een mailtje gestuurd of ze er nog wat ging veranderen vanwege ziggo.
Maar niets gehoord, zelfs Evert Blansjaar van Reggefiber ontkende het dat er iets veranderde.
Toch goed nieuws (na alle NEE's ) voor verbetering van het basis pakket van glashartmedia.

Nico
Anoniem: 120071
@ikbennico4 juli 2011 17:43
Ze moeten wel want directe concurrent Ziggo doet het ook. En waarschijnlijk is dit nog pas het begin want als ze qua prijs/prestatie een beetje concurrerend willen blijven met Ziggo's basispakket zullen bij DVB-C ook de HD-simulcasts moeten gaan doorgeven van de 10 Nederlandse zenders.
Zou dit dan ook gelden voor de klanten van Lijbrandt?
die geld voor alle glashard media klanten, dus als jij op het regfiber/glashard netwerk zit, - dn geld het waarschijnlijk ook voor jouw... tenzei je iptv van kpn hebt.
Anoniem: 375601
3 juli 2011 19:37
Ik heb zelf glasvezel van Caiway en daar zitten nu al 19 HD zenders in het basispakket.
offtopic:
Caiway is geen glasvezel, maar kabelinternet. En nee, dat netwerk bestaat niet voor 97% uit glasvezel. Dat is heel krom geredeneerd. In dat geval bestaat een ADSL lijn gemiddeld uit 91% glasvezel, bij VDSL via FTTC zelfs uit 99% glasvezel.


Het gaat de goede kant op met Reggefiber (moedermaatschappij Glashart). Nu nog de aansluitingen per jaar realiseren (prognose is nooit gehaald) en we kunnen als consument lekker achterover leunen en de maatschappijen lekker laten concurreren.

[Reactie gewijzigd door vr6-only op 3 juli 2011 20:19]

Reggefiber gaat (als het goed is en 30% van de inwoners het wil) vanaf september in Weert glasvezel aanleggen. Uiterlijk volgend jaar juni moeten dan de aansluitingen werken.
Zoals jij het stelt, vr6-only, lijkt het erop dat dit niet gehaald wordt?? ;)
Hoop dat ik dan kan genieten van mijn 25/25mb internet...
Anoniem: 80466
@Bartjezz3 juli 2011 22:37
Ze gaan ook wel bij 25% van de inwoners om.
Mooi voor de mensen met alleen het digitale basispakket via GHM.. En ook een teken dat HD steeds meer geaccepteerd wordt als standaard in televisieland..

Maar hoe zit dat met het HD-pakket? Komt daar nu ook weer wat bij, want de toegevoegde waarde van dat pakket wordt natuurlijk wel minder als meer HD zenders ook in het basispakket komen.. Het is niet echt heel duur voor 5,95 p/m, maartoch.. Zelf zou ik graag b.v. BBC ONE HD toegevoegd zien (BBC HD zit er sinds kort al in)..
Anoniem: 375601
4 juli 2011 15:15
KPN glasvezel heeft op dit moment gewoon baggerbeeld met HD.
De kleuren zijn minder intens, resolutie ontbreekt, definitie in donkere partijen.

Dat KPN zijn dik betalende glasvezelklanten durft voor te schotelen is me een raadsel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee