Lenovo brengt Core i7 naar 12"-tablet en dualscreen-laptop

Lenovo heeft zijn Thinkpad X200-serie van ultraportables een upgrade gegeven: de fabrikant rust de modellen nu ook uit met Core i5- en Core i7-dualcores. De Thinkpad W700-workstations met twee schermen krijgen Core i7-quadcores.

De Thinkpad X200-notebooks met de nieuwe processors zijn de X201, X201s en X201t. Eerstgenoemde wordt uitgerust met een Core i5- of Core i7-dualcore, de laatste twee modellen worden alleen met Core i7's geleverd. Zowel de Core i5's als de Core i7's zijn - anders dan wat normaliter van ultraportables verwacht wordt - niet de ultrazuinige modellen. Lenovo biedt de koper verder de optie om het model met een touchpad uit te rusten. Voorgaande X200-notebooks hadden geen touchpad.

Het 12,1"-scherm van de X201s kan 1440x900 pixels weergeven, waar de X201 het met een resolutie van 1280x800 pixels moet doen. De 't' in de naam X201t geeft aan dat het om een tablet met draaibaar scherm gaat. De resolutie van het scherm is 1280x800 en ondersteuning voor multitouch is aanwezig. Voor alle modellen geldt dat maximaal 8GB geheugen toegevoegd kan worden, terwijl de maximale opslaghoeveelheid 500GB is bij het inbouwen van een hdd en 128GB als er voor een ssd gekozen heeft.

Lenovo X201 Lenovo X201 Lenovo X201

Ook de productserie van de Thinkstation W700-workstation met 17"-scherm is uitgebreid. De W701 en de W701ds worden geleverd met de Core i7-920 Extreme en de Core i7-820 QM, en dit zijn de krachtige quadcore-processors die Intel in oktober vorig jaar introduceerde. De Thinkstation W701ds is de opvolger van de W700ds: een opvallend model met een uitschuifbaar 10,6"-scherm. Beide systemen krijgen, net als eerdere W700-laptops, een ingebouwd Wacom-tablet.

De workstations kunnen uitgerust worden met 16GB geheugen en twee opslagmedia, zowel hdd als ssd. De gpu's waaruit gekozen kan worden zijn de Nvidia Quadro FX 3800M en FX 2800M, en de toevoeging van een usb 3.0-poort behoort tot de mogelijkheden. The W701 krijgt een adviesprijs van 2199 dollar, terwijl de W701ds een prijs van 3799 dollar heeft. De modellen zouden weldra beschikbaar moeten komen.

Lenovo W701 Lenovo W701

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

23-02-2010 • 18:31

57 Linkedin

Lees meer

Reacties (57)

57
53
24
0
0
2
Wijzig sortering
Anoniem: 153298
23 februari 2010 18:44
Zo'n tablet met een draaibaar scherm, dát vind ik nou handig.
Het ene moment heb je gewoon een ultraportable voor je neus, waar je lekker op kunt typen. Je draait even, en je hebt een echte tablet, waar je lekker op kunt multi-touchen zoveel je wilt.

Toch maar eens m'n ouders lief aankijken of ze niet zo'n leuk model kunnen kopen voor m'n studie (zal dan wel zonder i7 worden, maar ach...)
Bedenk wel dat een thinkpad in het duurdere marktsegment zit. De oudere X200t met een core2 duo loopt al snel boven de 2000 euro.
Wij hebben er een in bestelling staan (NRSGKMH, lange levertijd) en op het moment van schrijven moet het kunnen om inclusief BTW de NRS2LNI te krijgen voor EUR 2.000,00.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 23 februari 2010 21:47]

Eigenlijk wel vreemd. Ons halve kantoor in china gebruikt die dingen juist omdat ze betrouwbaar en goedkoop zijn. De prijzen in europa zijn stukken hoger al krijg je daar vaak meer geheugen en snellere processors voor.
Wow, dit lijkt me perfect voor mensen die grafisch design doen enzo.
Mooie laptops die zeker als plaatsvervanger kunnen dienen van je desktop.

Nu ik dit zo zie herinner ik me ook nog een laptop die getoond werd op een beurs met 2 beeldschermen. Dit leek me ook een geweldig idee maar heb er sindsdien niks meer over gehoord. Ze waren uitschuifbaar.

Zou dit komen doordat de fabrikanten nu vooral op touch gaan richten of omdat er echt weinig vraag naar was? of beide :P
Inderdaad, direct op 't scherm teken is fijner dan op 't tablet kijkend naar het scherm, hoewel daar wel overheen te komen is.

Jammer genoeg is de performance wel relatief snel een probleem zeker met bijv. Correl Painter.
Ja Photoshop CS4 presteert beter en is veel uitgebreider echter vind ik dat ook weer net niet lekker werken met een tablet, paar essentiële functies zijn daarin weer minder handig..
Painter werkt anders op mijn nederige Core2 Duo anders echt prima.
En we hebben het hier over een i7.

Painter is eigenlijk alleen geschikt voor "echte tekenaars/schilders". Photoshop meer voor beeldmanipulatie. Dus ieder z'n meug.
Maar "wel overheen te komen" is natuurlijk niet hetzelfde als de "real thing". Voor het echte schilder- en schetswerk ruled een Wacom Cintiq nog steeds boven een scherm met aparte tablet :)
Negative, tablet's met redelijke/echt goeie video kaarten bestaan niet.
Volgens mij heeft Maximus1 het over de W701..... Aangezien hij het over een dualscreen setup heeft, en daarna pas praat dat die setups weinig meer worden gezien, aangezien iedereen waarschijnlijk overgaat op touch.
Van dat dualscreen ding begrijp ik de doelgroep niet zo... Designers werken liever met een losse high-end monitor (liefst 2) dus zou ie alleen voor onderweg handig zijn, maar daarvoor houdt de accu het weer niet lang genoeg uit. En tien tegen 1 dat je er maar 1 externe monitor digitaal op aan kunt sluiten.

Zo'n duur apparaat kopen als desktopvervanger is ook flauwekul: eenzelfde desktop-systeem kost ongeveer de helft, inclusief een grote en een kleine monitor van vergelijkbare kwaliteit. Voor dezelfde prijs heb je dus een nóg sneller systeem en dikkere monitors.

Dus, snapt iemand waar zo'n buitenbeentje voor bedoeld is?

Die tablet-PC snap ik nog wel. Alleen is ie wel LELIJK (mening). En dik (feit).

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 23 februari 2010 21:59]

Dus, snapt iemand waar zo'n buitenbeentje voor bedoeld is?
Nee, maar ze voeren hem al een hele tijd. Aangezien Lenovo geen charitatieve instelling is, zal hij echt wel verkopen :)

Ik vind het overigens prachtige apparaten, heb zelf ook een R500 en X301 :)
Anoniem: 137281
23 februari 2010 18:58
Weer mooie apparaatjes van Lenovo. Ik gebruik de T60p momenteel en die is al ideaal voor het betere 3D (CAD) tekenwerk. Design boeit niet, wat heb je aan een mooie en slome laptop. Ik heb liever snel en goede bouwkwaliteit als het om efficient werken gaat en dat zijn de Lenovo's zeker (zelfs de Ideapad's zijn behoorlijk degelijk).

Kan dan ook niet wachten tot ik later dit jaar mijn T60p om ga ruilen voor en W510 die zijn nog net wat krachtiger :)
lijkt wel een transformer man 8)7 met zn uitklap spul en zn grafisch tableau. maar dan nog wel een heel handig ding dit is wel echt het toppunt van alles-in-een. alleen de prijs.... :?
Wat een prijzen weer pfff
Dit is dan ook een laptop voor mensen die gewoon de rekenkracht en andere functionaliteiten nodig hebben voor hun werk maar er baat bij hebben dat het apparaat makkelijk te verplaatsen is.
Voor niet-zakelijke doeleinden is z'on laptop dus ook niet ontworpen.
klopt, daarbij komt ook nog de degelijkheid van deze laptops waar ik als T61 gebruiker zeer over kan spreken.. echte werkpaarden, wil niks anders :)

http://www.hpcsystems.com...images/lenovo-t400-02.jpg

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 345630 op 23 februari 2010 18:44]

We hebben het hier wel over high-end processoren in een laptop wat al een prestatie opzich is ivm koeling. Verder nog zit er een SSD in, het heeft USB 3.0, Wacom tablet, extra 10,6" monitor, vreed veel geheugen voor een laptop en een nVidia Quadro.

De specs liegen er niet om, van het design moet lenovo het niet hebben maar dit zijn gewoon wolven in schaapskleren.
Dan is het zeker niet duur!
Tsja...in 1993 kostte een instap-thinkpad al 20.000 gulden, het topmodel 30.000.

vergeet ook niet dat die thinkpads van behoorlijke kwaliteit zijn he, dus geen acer crap.
Voor iemand die zn geld met z'n notebook verdient lijkt het me een prima investering.

[Reactie gewijzigd door dsibma op 23 februari 2010 18:53]

zeer degelijke laptops (misschien wel kwa degelijkheid de beste). Als ze dit nu ook eens terug zouden laten komen in het design dan zou het nog mooier zijn. Want de Thinkpad heeft nog steeds de vormgeving van een laptop uit 1995 :(
Mijn broer heeft zo'n laptop gehad een paar jaar terug via de TU Eindhoven maar ook die had te kampen met hitteproblemen als de gpu vol belast was. Verder prima laptops, maar het is niet de heilige graal of zo.
Absoluut niet. De perfecte notebook bestaat niet. Maar ik weet dat als mijn thinkpad van tafel zou vallen deze een veel grotere kans op overleven heeft dan pakwweg een acer.

De bouwkwaliteit hoort gewoon bij de betere wanneer je naar niet ruggedized notebooks kijkt. Maar je betaald er dan ook voor.
Over smaak valt niet te twisten. Ik vind de looks van een thinkpad zeer mooi. Straalt degelijkheid uit.
ik vind ze juist mooi. als je ooit een weekje op zo'n ding gewerkt hebt ga je het waarderen. ze zijn ijzersterk, en het design straalt dat ook uit.

... en dat ik ze mooi vind zegt wat. mijn pc hangt vol leds :D
Mijn ervaring met Lenovo is dat het zo solide is dat je er met je Landrover overheen kan rijden, en dat het dan nog loopt.

Ik vind ze alleen verschrikkelijk lelijk....
hehe, ik heb een keer meegemaakt dat een chauffeur over een laptop heen was gereden, dat hele ding lag aan gort en er zat zelfs een breuk in het moederbord, wat alleen nog maar aan de traces aanelkaar leek te hangen. We haalden dat ding naar binnen en een collega drukte op de powerknop...zo'n 20 sec later hoorden we het Windows opstart geluid en via de externe VGA gaf ie ook nog gewoon beeld. Maar dat was geen Lenovo.

@Blokker_1999
ik ben er wel mee eens dat een Lenovo solide is, zeker mbt de stijve behuizing, maar nu overdrijf je wel, de hardware in een Lenovo is echt niet veel anders dan die van een ander merk, anders mag je me wel vertellen welke onderdelen beter zijn dan.
nee hoor... hij gaat al stuk als je er naar kijkt. (ervaring met vele generaties)

waarom: Bij elk model die ik had (1 van de duurste) wel eens het mobo vervangen, of de gpu, of de cpu...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 48923 op 24 februari 2010 00:47]

Elke laptop kan defect gaan. Maar wanneer je de moeite neemt om de technologie te bekijken die in een ThinkPad steekt dan heb je direct een pak meer vertrouwen dan bij andere merken.

Het is niet voor niets dat het net ThinkPads zijn die mee de ruimte ingaan.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 24 februari 2010 05:44]

Sorry maar wat een afgrijselijk lelijke laptops zijn dit weer... Specs zijn goed, maar design laat nog veel te wensen over imho. Tuurlijk, ze zijn voor bedrijfsleven ontworpen enzovoorts, maar toch wil het oog ook wat lijkt me :P
Doe mij maar juist een laptop die niet in het oog springt. Niemand op school is geïnteresseerd in dat ding. Just the way I like it, laat die Apple gebruiker met zijn fancy laptop maar de interesse opwekken van mensen met goede en minder goede bedoelingen.

Bovendien heeft het niet veranderen van het design nog een groot voordeel. Een hoop onderdelen zijn uitwisselbaar tussen Thinkpads van andere series, wat het vervangen van onderdelen een stuk makkelijker maakt. :)
Jij denk dat een laptop dief bewust op jacht gaat naar een Apple? Dit is een hele originele manier of je afkeer van Apple producten te laten blijken moet ik zeggen. Iemand die een laptop komt stelen doet dat vanwege de centen en zal net zo makkelijk naar een Lenovo grijpen als die voorhanden is. Of een iPhone. Of een doos juwelen. Of enig ander item dat overduidelijk waarde heeft.

Dat onderdelen uitwisselbaar zijn is een non-argument. De meeste gebruikers zullen geen donorlaptop hebben of een oude laptop daarvoor gebruiken. De onderdelen van zo'n beetje alle laptops, op de behuizingen na misschien, zijn stuk voor stuk bog standard spul dat in vrijwel alle laptops zit en gewoon na te bestellen is bij de originele leverancier of zelfs de winkel op de hoek. Qua kosten zal het ook niks uitmaken.
Ik ben juist uitermate tevreden over het ontwerp. Het straalt degelijkheid uit. En terecht. Ik zou dan ook niet weten waarom Lenovo uberhaupt iets aan het ontwerp moet wijzigen. Het is functioneel en leid niet af.
Anoniem: 345630
@Dysmael23 februari 2010 19:15
ik vind die militaire look wel dope..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee