Dell: voorzichtigheid geboden bij upgrade naar Vista

Dell gaat zakelijke gebruikers waarschuwen dat de overstap naar Windows Vista geen sinecure is. Het bedrijf gaat zich terughoudender opstellen bij upgrade-adviezen en informatie verstrekken over de nadelen van migratie.

Dell-logoComputergigant Dell zal zijn zakelijke klanten onder meer gaan waarschuwen dat het verruilen van XP voor Vista een extra investering in hardware noodzakelijk maakt, wat voor een hardwareleverancier bepaald opmerkelijk genoemd mag worden. Volgens Niall O'Callaghan, die bij Dell verantwoordelijk is voor de Europese client-servicesmarkt, geeft zijn bedrijf de voorkeur aan goed geïnformeerde klanten, ook als dat betekent dat ze wat minder hardware kopen. 'We zijn geen promotie-afdeling van Microsoft. We zullen de voordelen van Vista laten zien, maar we vertellen daar wel bij wat onze klanten moeten doen, voordat ze de overstap kunnen maken.' Eerder besloot Dell al om, na een tijd alleen Vista te hebben aangeboden, opnieuw XP in het assortiment op te nemen. Daarnaast levert het bedrijf, op veler verzoek, tegenwoordig ook Ubuntu Linux als besturingssysteem.

Volgens O'Callaghan is de migratie naar Vista een complexe uitdaging, waarbij voorbereiding en training essentieel zijn. 'Je kan niet op vrijdag XP afsluiten en op maandag met Vista beginnen.' Dell zal daarom niet langer zonder meer een upgrade aanbevelen, en in plaats daarvan met adviezen en ondersteuning proberen de klanten goed voor te bereiden. Met name de toepassingen die op het nieuwe platform moeten draaien, krijgen vaak onvoldoende aandacht. De migratie naar Vista vereist veel testwerk, en onderschatting ligt volgens O'Callaghan op de loer. De nieuwe adviespolitiek betekent overigens niet dat Dell geen vertrouwen in Microsofts jongste besturingssysteem heeft: O'Callaghan ontkende dat het nodig is om op Service Pack 1 te wachten. 'Ten tijde van Windows 2000 keken veel mensen de kat uit de boom, maar tegenwoordig is dat echt niet meer nodig.'

Door René Wichers

Eindredacteur

06-07-2007 • 18:15

95 Linkedin

Submitter: maxxware

Bron: ZDnet

Lees meer

Reacties (95)

95
82
41
12
1
11
Wijzig sortering
Dit doet Dell bij klanten waar ze niet alleen de hardware leveren. Zodra ze ook andere diensen leveren (beheer e.d.) is het natuurlijk belangrijk dat alles goed draait, dat is dan de core bussiness, niet de verkoop van hardware.

Nu weet ik dat Dell ook wel wat problemen heeft gehad met de drivers voor windows Vista, de Latitude D620 is een poosje niet met bluetooth leverbaar geweest omdat ze de drivers niet voor elkaar hebben.

Voor Vista is het overigens mischien juist wel verstandig om op service pack 1 te wachten, ik gebruik het al sinds november prive en zakelijk werken er ook een paar laptops mee (i.v.m. testen), maar er zijn nog wel wat probleempjes.
Ik zie af en toe weer blauwe schermen. De zoek service en tcp/ip zijn vaak de boosdoener. Ook is de snelheid van explorer onder de maat (zeker als er een paar trage net werk verbindingen via vpn zijn is het opstarten van de verkenner erg traag).

Voor de rest ben ik wel erg tevreden, maar met de ervaring die ik nu met Vista heb snap ik Dell wel.
Anoniem: 113966
@[Roland]7 juli 2007 03:55
What the hell maakt het nu uit of je verkenner sneller opstart dan je VPN? Dat levert alleen maar "blabla reageert niet, start explorer.exe opnieuw op" byebye data, juist beter als ze de verkenner pas opstarten als je VPN verbinding heeft?

En @ hieronder, 1. Ze leveren je voor dezelfde prijs een nieuwer model en 2. misschien zijn die schermen niet meer beschikbaar voor de D620, maar wel voor de D630.

Mierenneuken op het hoogste niveau, je krijgt meer waar voor je geld?
Anoniem: 199253
@redfoxert9 juli 2007 09:53
Als het goed is zijn dat schermen die 20% betere lichtopbrengst hebben... (van 185 nits 220 nits).
Er waren in het verleden hier en daar wat klachten over de schermen en dat hebben ze in het nieuwe model verholpen. Dit kan je zien op direct2dell.com ergens.

Zoals ik het heb gelezen en heb gehoord van mijn accountmanager zijn dit dus wel degelijk andere schermen (resolutie is hetzelfde, maar de lichtopbrengst is anders).
Anoniem: 224443
6 juli 2007 19:29
Ik raad het ook iedereen af te upgraden naar Vista. Sinds ik dat deed:

1. Werkt mijn ene printer niet meer draadloos, want geen driverupdate
2. Werkt de fax en scanner van mijn 4-in-1 niet want geen driverupdate
3. Werkt mijn notebookcamera niet met Live messenger meer samen
4. Werkt mijn externe dataopslag niet meer alwaar ik op backup
etcetc....

wacht maar rustig op SP1

Voor mij was het ook eens maar nooit weer om zo vroeg te upgraden. MS heeft het danig verbruid met Vista.
Vertel eens hoe SP1 er voor gaat zorgen dat je ineens driverupdates gaat krijgen...
Ik ben heel benieuwd.
Anoniem: 224443
@mjtdevries7 juli 2007 00:06
Sorry voor de verwarring, zo bedoel ik het niet...het gaat mij puur om de wachttijd...ondertussen zul je in SP1 in elk geval een meer robuust OS krijgen dan nu het geval is....ik heb het dan naast de tijd die fabrikanten hebben gehad om eea aan te passen ook over de vele handson bugs die in de tussentijd aangepakt kan worden... zo is er zelfs Microsoft software dat niet samengaat met Office 2007 en Vista....bijvoorbeeld de Reader addin die ik gebruikte is nu waardeloos geworden in Word 2007...
Ik herinner mij als de dag van gisteren *exact* dezelfde problemen met Win2K.

Het is een kip-ei probleem: fabrikanten gaan geen drivers maken als geen hond het OS gebruikt, en geen hond gaat het OS gebruiken als er geen drivers zijn.

1 en 2 liggen dus niet aan Microsoft, maar aan de fabrikant
3 wellicht ook
voor 4 heb ik en te weinig info, en te weinig kennis van Vista.

[Reactie gewijzigd door J.J.J. Bokma op 6 juli 2007 19:42]

Anoniem: 224443
@J.J.J. Bokma6 juli 2007 19:56
Nou dat geen hond lijkt me niet aan de orde als we het hebben over Vista als OS aan de ene kant (bij OfficeCentre zijn geen XP-computers meer te koop) of printers van HP en Xerox aan de hardwarezijde...de notebookcamera is van Logitech...ook geen obscuur merk...

Neenee, het heeft hier denk ik eerder te maken met

1. belabberde samenwerking (wantrouwen tussen bedrijven)
2. consumentje uitknijpen (winstmaximalisatie
Wat ik dan niet begrijp is dat het nu al (bijna) onmogelijk is om een XP computer te kopen, ondanks het feit dat veel hardware nog geen correcte drivers heeft.

Verder kan ik me niet echt problemen met Win2K herinerren, eigenlijk was dat een verademing t.o.v. Windows NT4 - verder was Win2k vooral bedoelt voor de zakelijke klanten (waarvan de grotere nogal conservatief zijn met updaten) en moest de consument het doen met WindowsMe.

Als de consument dan toch overging op W2K dan zal hij/zij ongetwijfeld problemen gehad hebben met de hardware waarvan de drivers vooral geschreven waren voor een Windows die op een DOS-kernel gebaseerd waren.

Dat XP geen problemen had is vgls mij ook vooral te danken aan het feit dat veel nieuwere hardware wel W2K compatible was. (versienummer van 2K was NT5.0 en dat van XP was 5.1 - dat spreekt boekdelen denk ik zo ; waarbij je dan wel aan moet nemen dat MS iets wil zeggen met die interne versienummers en daar ga ik wel van uit....)
Ik begrijp het wel...Vista dwingt je nieuwe hardware te kopen...zowel Xerox als HP staan niet te springen om printerdrivers te updaten van printers die nog geen jaar oud zijn!
Dell geeft duidelijk aan dat Vista een compleet ander (Windows) OS is t.o.v. WindowsXP - zeker voor bedrijven is zo'n overstap niet simpel.

Wat daarom erg jammer is, dat is dat MS computerleveranciers op dit moment al wel aan het dwingen is om alleen nog maar Vista te leveren. Het had een stuk netter geweest als MS hier nog minstens 1 jaar mee zou wachten, zeker voor bedrijven.

Voor de consument maakt het denk ik niet zoveel uit of men al op Vista zit en mag men zoiets, wat mij betreft, wel afdwingen...
Het had een stuk netter geweest als MS hier nog minstens 1 jaar mee zou wachten, zeker voor bedrijven
Daarom dat XP nog steeds verkocht wordt en pas volgend jaar uit de schappen wordt gehaald.
Gisteren een Dell aangesloten voor vriend met Athlon 6000+ etc 4GB RAM etc. en Vista. Grafisch leuk, maar wat een zooi, niet vooruit te branden. Triest. Vandaag naar XP gegaan, en vlammen als hel. Nee, geen Vista voor mij.
Anoniem: 113966
@Pe Nis7 juli 2007 04:32
Sorry hoor, maar ik heb een Asus Laptop met een C2D T5600, 2GB ram en 120Gb hdd 5400 TPM en een X1700 Ati GPU, en alles draait hier vliegens vlug, heb niet echt meer wachttijd zoals onder XP, en nog geen vastlopers of BSOD's.

En jij doet mij geloven dat jij een X2 6000+ met 4GB (!!!) ram etc. met Vista geinstalleerd hebt en dat het niet vooruit te branden is?

klinkt als Regelrechte FUD! Als je onzin wilt gaan verkondigen doe dat dan lekker op de website van Fok! ofzo en niet hier, dankjewel.

BTW: Al me apparatuur (Epson DX3850 all in one, Xbox 360, G15 tb, MX 1000 muis, Canon scanner L35, Minidisk (by Sony), Canon Eos, Nikon compact digicam, SE V630i, SE P900i, Lacie ext. Hdd, mobile drive, Creative SB THX Laptop ed. PC card, Dymo label writer, Iomega backupdrive etc. doet het zonder problemen, sterker nog, meeste deed het gewoon PlugAndPlay!

Misschien dat de problemen wel meevallen, maargoed zal wel aan mij liggen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 113966 op 7 juli 2007 04:43]

Ja ik zit nog steeds met mijn peper dure laptop te wachten voor nieuwe drivers onder vista.
Heb zo'n idee dat ze helemaal niet gaan komen, schandalig op zijn zachtst gezegd.
Drivers voor mijn videokaart zijn er nog steeds niet: Geforce Go 7900 GS, veel problemen met erg veel spellen. Ook had Dell toendertijd even een waarschuwing kunnen geven maar neeeeeeee. :/

* Vista is verder leuk speelgoed, maar verwacht geen ondersteuning in bijvoorbeeld drivers want dan horen ze je ineens niet meer.

[Reactie gewijzigd door BlasterXL op 6 juli 2007 19:41]

Anoniem: 113966
@BlasterXL7 juli 2007 04:19
huh? Drivers voor je 7900GS? Die zijn gewoon beschikbaar vanaf de Nvidia website, en als die verscheidene games niet ondersteunen... tja, dat kun je MS niet helemaal aanrekenen.

En als je 7900GTS Go bedoelt, die kun je vanaf de volgende link verkrijgen;
http://laptopvideo2go.com/

Sterker nog;
Just found these Vista x86 drivers over at Dell.
These are a mobile set only 3 weeks old.
If you have one of these GPU's and a Del they should work right from the box.

NVIDIA_G71.DEV_0297.1 = "NVIDIA GeForce Go 7950 GTX"
NVIDIA_G71.DEV_0298.1 = "NVIDIA GeForce Go 7900 GS"
NVIDIA_G71.DEV_0299.1 = "NVIDIA GeForce Go 7900 GTX"
NVIDIA_G71.DEV_029A.1 = "NVIDIA Quadro FX 2500M"
NVIDIA_G71.DEV_029B.1 = "NVIDIA Quadro FX 1500M"
NVIDIA_G71.DEV_029D.1 = "NVIDIA Quadro FX 3500M"
NVIDIA_G72.DEV_01D7.2 = "NVIDIA Quadro NVS 110M"
NVIDIA_G72.DEV_01D7.6 = "NVIDIA GeForce Go 7300"
NVIDIA_G72.DEV_01D8.2 = "NVIDIA Quadro NVS 120M"
NVIDIA_G72.DEV_01D8.4 = "NVIDIA GeForce Go 7400"
NVIDIA_G72.DEV_01DC.4 = "NVIDIA Quadro FX 350M"
Nou is dell ook niet zo snel met zijn drivers. Mijn x1400 doet het alleen met dell drivers, ati drivers pakt die niet... Maar de laatste nieuwe drivers zijn uit 2006 en naar mijn mening presteren ze ondermaats (een x1300xt is sneller).
Persoonlijke ervaring:
Hoe vaak komt het voor dat je een systeem bij Dell gekocht hebt en deze vervolgens upgrade met een nieuw OS?

Over het algemeen wordt het systeem met een XP (oem) aangeschaft en opgebruikt totdat er een nieuwe komt. Als je nu een systeem met Vista koopt en je moet 'voorzichtig' zijn, dan zijn ze helemaal niet goed bezig. Dan hadden ze dat aan moeten geven. Als ik het zo 1 2 3 zie zijn alle systemen bij Dell Vista ready, dus spreken ze echt over het upgraden. En nogmaals, uit persoonlijke ervaring wordt er niet zo gauw geupgrade, dan wordt er gewoon een nieuw systeem aangeschaft.
Bedrijven schakelen vaak complete afdelingen tegelijk over naar een nieuw OS. Dat betekent dus nieuwe maar ook oude systemen. En daar zit dan ook net het probleem. Nieuwe systemen hebben meestal wel hardware die door Vista ondersteund wordt maar oude systemen draaien vaak maar net aan XP. Die systemen moeten dan eerst weer geupgrade worden om Vista te kunnen draaien (wat economisch gezien niet gunstig is)

In die situatie is Vista dus minder gunstig, zeker ook omdat niet alle software probleemloos onder Vista werkt. Dell adviseert bedrijven dus om enigszins terughoudend te zijn bij dit soort overstappen. Dat zal vast komen door slechte ervaringen in het recente verleden maar is in principe gewoon goed advies.
Anoniem: 217837
6 juli 2007 18:20
Een goede zet van Dell!

Ik denk dat Dell heel wat vertrouwen gaat winnen op de zakelijke markt.

Eindelijk een bedrijf dat inziet dat nieuwer niet altijd beter betekent.
Maar als je nieuwe hardware nodig hebt, en Dell kan je die hardware verkopen, waarom zouden ze dat dan afraden? Weegt de goodwill op tegen het nadeel van eventueel gemiste omzet?
Omdat ze geen klanten willen verliezen.

Ik ben blij dat Dell het zo doet. Zo krijg je tenminste nog een beetje de indruk dat ze je niet alles aansmeren om aan geld te komen.

En ze winnen natuurlijk toch veel vertrouwen hiermee, wat in mijn ogen alleen maar goed is voor bedrijven zoals Dell, en de rest van de markt. Ik denk dat Dell liever klanten tevreden houdt met eerlijke deals, dan met halve gare deals waarmee ze eerder klanten verliezen dan winnen.
tuurlijk weegt goodwill op tegen die paar extra nieuwe pc-tjes,

kijk als jij als bedrijf bij dell zit koop je toch wel om de +/- 3 tot 5 ??? jaar nieuwe pc's
die goodwill zorgt er echter wel voor dat men je blijft vertrouwen, en ook hun servers bij je afneemt, en die servers en netwerk hardware (en vooral de daarbij-behorende SLA's zijn voor dell vast en zeker intressant genoeg om, dan maar die halve pc extra niet te verkopen.
hierom:
We can show them the advantages of Vista and what they need to put in place to begin to move across."
Dell gaat geen losse hardware aanbevelen, met het risico dat er toch nog wat mis gaat in het upgrade proces (en reputatie verlies voor Dell).

Kortom, Dell zal eerder aanbevelen om dan maar een geheel nieuw systeem met Vista voorgeinstalleerd aan te schaffen. Kassa.
Eindelijk een bedrijf dat inziet dat nieuwer niet altijd beter betekent.
Ik denk dat Dell op XP machines gewoon meer marge maakt.
Deze kan namelijk wat eenvoudiger en minder zwaar zijn en toch goed voldoen.
En lijkt dan ook nog een stuk goedkoper ook, da's beter voor business.

Nieuwer is niet altijd beter maar wel veiliger (volgens velen)
En een jaar nadat de consument die pc heeft gekocht wil hij upgraden naar Vista => Nieuwe hardware en nieuwe software. Klant blij, Dell blij, Microsoft blij.

Prima concept zo van ze.
Hoezo vertrouwen winnen?

quote artikel: "Dell zal daarom niet langer zonder meer een upgrade aanbevelen"

Dat deden ze dus wel..?! Leuk dat ze erop terugkomen, maar wat mij betreft daalt het vertrouwen in Dell op die manier...
Of het vertrouwen in Microsoft... het adviseren van de nieuwste versie van het OS uit redmond is al jaren een gewoonte.

Echter, dat er nu een grote OEM op terug komt zet je toch te denken...
Anoniem: 221752
6 juli 2007 18:25
Begrijpend lezen!

Bij DELL vinden ze Vista stabiel, maar voor bedrijven is het verschil tussen XP en Vista zo groot dat voorzichtigheid is geboden.

Het blijft een tiptop OS, dat vinden ze ook bij DELL. Ze willen bedrijven alleen waarschuwen dat de verschillen vrij groot zijn.

Eerlijke politiek me dunkt!
Yep, Vista is zo tiptop dat je buiten Vista niets aan partities mag doen of je kan met die partitie niets meer doen in Vista zelf, enige oplossing dan is Vista opnieuw installeren. Das echt een hele leuke optie van Vista. Dit is natuurlijk enkel als je naast Vista nog een OS hebt staan.
Ik heb een ander OS naast Vista staan, en ik heb geen flauw idee waar je het over hebt.

Alle partities zijn gewoon bruikbaar.
Anoniem: 115173
@mjtdevries6 juli 2007 23:14
Tuurlijk, dat zou pas echt lullig zijn mocht je aan geen enkele andere partitie kunnen.
Maar nu moet je (gewoon voor de grap eens :) ) iets veranderen aan een partitie (bv grootte ofzo) in die andere OS en kijk dan eens wat Vista doet }:O
En het ergste van al is dat ze daar gewoonweg geen oplossing voor hebben op dit moment 8)7 . Imo een zeer belangrijk gebrek, zoiets zouden ze in grote letters ergens moeten vermelden, ofwel het direct goed doen, das natuurlijk nog beter.
Errr... ik heb mijn op mijn Asus laptop mijn hdd ipv 2 partities, weer 1 geheel gemaakt, en zonder heractivatie of data verlies. Daarna weer gepartitioneerd naar 2 gelijke partities, om Ubuntu te installeren en vervolgends omdat Ubuntu simpelweg minder nodig heeft, de partitie verkleind.

maar nog steeds niets aan de hand.
Lees eens heel goed wat ik schrijf en voer dat uit, dan zal je wel merken wat er gebeurt in Vista.
iets veranderen aan een partitie (bv grootte ofzo) in die andere OS
Das gewoon weten hoe vista werkt. Zelfde effect krijg je als een disk van de ene vista pc in de andere hangt. Die wordt ook niet meer direct herkent.
Dat heet beveiliging. Als er zomaar iets veranderd in je partitiegroootte dan is er iets raars aan de hand. Kwestie van disk/partitie opnieuw aktiveren in de diskmanager.

Iets anders wordt het als je de Vista partitie gaan aanpassen vanuit een OS dat de nieuwe versie van NTFS niet ondersteund (vista draait nieuwere versie dan winxp bv). Op dat moment heb je inderdaad kans dat vista de partitie aan alle kanten weigert, maar dat komt omdat je er dan zelf mee rotzooit zonder te weten wat je doet.
kan iemand uitleggen waarom bovenstaande is weggemod?
komt toch echt redelijk op me over...
"Het blijft een tiptop OS, dat vinden ze ook bij DELL."

Tuurlijk. De heeeeele wereld is laaaaaaiend enthousiast over Windows. Het is in alle opzichten duurder: in aanschaf en in hardware. Lang niet alle bedrijfssoftware werkt er zonder problemen op. Dell is niet de enige die waarschuwt voor Vista. Ook Gartner, The Register, en meer sites wijzen erop dat Vista een hoog blingbling gehalte heeft, maar verder weinig meer te bieden heeft dan XP.
The register is ook echt een goede referentie.. Tuuurrlijk.

Juist voor bedrijven zitten er een heleboel nuttige security features in.

Iedereen staart zich blijkbaar blind op de interface zonder de onderliggende motor eens goed te bekijen.
"security features" - wat is dat nou weer voor een marketing-praat? Software is secure of software is niet secure, in het laatste geval kan je met "security features" mogelijk de executie nog wat uitstellen, maar "security features" maken je systeem niet veilig.
Anoniem: 113966
@jeroenr7 juli 2007 03:58
Omg, geef mij eens een stuk of 100 cd's van je 100% secure software... je kunt niet leveren ...? Onee, wacht... Dat bestaat niet.

kweenie onder welke steeen jij vandaan komt kruipen, maar het gaat er allang niet meer om welk systeem 100% secure is, maar wel welk OS je risico verkleint en in de Windows wereld is dat op dit moment Vista.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 113966 op 7 juli 2007 04:00]

Omg, geef mij eens een stuk of 100 cd's van je 100% secure software...
Waar zie je mij beweren dat er 100% secure software bestaat?

Het gaat er alleen om dat Microsoft er nogal een gigantisch handje van heeft om niet het probleem op te lossen maar de symptomen bestrijden.
OS je risico verkleint en in de Windows wereld is dat op dit moment Vista.
"in de Windows wereld" ja...
En wanneer ga je gewoon eens je eigen onderzoek doen en zelf een eigen mening ontwikkelen. Een paar "bling bling" websites of personen kunnen een leuke basis vormen, maar ik ga toch uiteindelijk liever voor mijn eigen ervaring :)
Ja inderdaad, zo eerlijk zijn ze dus toch niet. Hier hadden we een paar nieuwe Dell (Precision serie) machines met Vista. Maar die hebben we alle gedowngrade naar XP, omdat Vista te vaak vastliep. En nee niet met spellen, gewoon met excell. Naar mijn mening is het nog niet stabiel genoeg voor een productie omgeving.
Een verstandig advies.

Wat ik erg jammer vind is dat Vista mogelijkheden niet heeft die XP nog wel had, zoals ondersteuning voor DOS applicaties, ondersteuning voor allerlei digitale camera's (o.a. Canon EOS) via de wizard en allerlei andere dingen die je pas tegenkomt als je ermee werkt. Ik heb ook weer gedowngrade.
DOS -> DOSBox (http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1 )
DOSBox-0.65 (dosbox.sourceforge.net team)

* Vista might make dosbox.conf read-only - install outside of Program Files

Verdict: Fully usable
bron: http://www.csc.uvic.ca/~cgh1/vista.html#dosbox

Andere optie is de gratis VMware Player downloaden en daar XP in draaien voor de camera.
Anoniem: 212586
@J.J.J. Bokma6 juli 2007 21:24
Inderdaad, Windows Vista is ook even veilig als OpenBSD en heeft alle voordelen van Linux, Installeer deze twee gewoon in een VM :S

Sorry maar dit is nogal een scheve oplossing.
Sorry hoor, maar dat is geen oplossing. Alsof je bij de autodealer komt klagen dat je je caravan steeds verliest omdat bij het nieuwe model de trekhaak niet goed vast zit en de dealer zegt: maar daar is een oplossing voor hoor: u koopt gewoon tweedehands het oude model en daar gaat u in rijden als u de caravan moet trekken.
Verkeerde vergelijking lijkt me... want hij heeft beide auto's al ;-)
De EOS software is gewoon beschikbaar voor Vista.

(wellicht nog niet toen jij het probeerde, maar nu in ieder geval wel)
Weet niet hoor maar mijn EOS doet het gewoon in vista. Ook op XP moest ik een driver installeren. Net als met veel andere hardware die ik op mijn PC gebruik.

Daarnaast. Windows 95 wordt ook niet meer ondersteund en het is bekkend dat DOS applicaties niet echt veilig en bijtijds zijn. Veelal zijn DOS applicaties uit het tijdperk WindowsNT 4

Je kan niet eewig ondersteuning bieden op oude applicaties. wij gebruiken ook nog DOS apps, maar deze draaien niet in het corperate domain maar op een lose machine. als nodig is met adsl aansluiting.

Dos heb ik mee gemaakt in lagere klas. Ik heb zelf hoop gewerkt met DOS maar daarom wil ik het niet blijven ondersteunen. Verder denken en verder creeren van oplossingen en niet terughoudend blijven bij oude gewoontes. er lijden meer wegen naar romen
Dell zal daarom niet langer zonder meer een upgrade aanbevelen
Dat sloeg dan ook nergens op, want ze gaven de mening van een andere verkopende partij (microsoft) weer. Maar goed dat ze nu wel hun eigen kijk durven te geven.
In je reclame uitingen Windows Vista adviseren levert geld op. Net zoals het Intel deuntje op tv. Daarom doen ze dat.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee