Kodak vraagt patent op eetbare rfid-tag aan

Kodak heeft patent aangevraagd op een 'systeem om de inname van medicijnen in de gaten te houden'. Het centrale element van de vinding is een rfid-tag die opgepeuzeld dient te worden.

RFID-tags op vinger Rfid-tags zijn chipjes ter grootte van enkele millimeters, die een uniek identificatiesignaal uitzenden als ze door een radiosignaal worden gepingt. Volgens Kodak zijn de bewuste tagjes niet schadelijk en zijn ze bewust broos ontworpen. Bovendien scheiden ze ermee uit na een bepaalde periode van blootstelling aan stoffen die in het spijsverteringskanaal voorkomen. Om de chips op smaak te brengen worden ze gelardeerd met een laagje gelei, dat na korte tijd in de maag oplost. De patiënt wordt na inname naast een radio-ontvanger geplaatst die de voortgang van de tags door het lichaam in de smiezen houdt. Kodak stelt dat vergelijkbare tags ook in kunstledematen kunnen worden ingebracht, zodat er makkelijker op verschuivingen of erosie daarvan gecheckt kan worden. Ook zou er mee kunnen worden gecontroleerd of een patiënt wel echt de voorgeschreven pillen heeft geslikt.

Door Mick de Neeve

13-02-2007 • 23:49

117 Linkedin

Bron: New Scientist

Lees meer

Hitachi introduceert 'rfid-poeder' Nieuws van 16 februari 2007
Unreal Tournament release date Nieuws van 11 september 1999

Reacties (117)

117
116
47
9
2
59
Wijzig sortering
Vind dit toch wel eng... Voor je het weet zit je lichaam vol met deze zenders en wordt je waar je maar komt getraced /gepingt...
En voor je het weet zijn de faraday-mantelpakken in de mode.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday
komt de malienkolder weer terug :P
Deze post wordt dan wel als "grappig" gemarkeerd, maar ik heb een 'bouwinstructie' gezien van een RFID-wallet. Die was speciaal ontworpen om ongevraagd uitzenden van radiosignalen te verstoren.

't is dat ik niet zo handig ben met plakband, anders zou ik er ook wel een maken :)
Heb je net een heleboel van die RFID's op, lig je dan in de MRI-scanner.. :o
Volgens mij is silicium niet magnetisch
Als een rfid geen magnetische delen zou bevatten dan was het niet echt nuttig.
Hoe wilde jij een electronisch circuit maken helemaal zonder metalen?
Silicium is dan wel de drager, maar om een radio signaal te ontvangen en verzenden heb je echt metaal nodig, al is het alleen maar een vorm van een antene.

Nee, rdif's en MRI's zijn geen goede combinatie. Hoewel, ik zag pas op mythbusters dat je rustig met een oude tatoe (zo eentje met ijzer inkten) in de MRI kan duiken, dus wellicht valt het allemaal wel mee.

Eerst maar eens testen met een stuk varkensvlees waarin een flinke berg rdif's zijn gestopt.
@ omixium
En dan heb je zeker 50Watt nodig om weer response te krijgen van je RFID-tag?
@DickCAH

RFID en een MRI scanner is een geweldige combinatie. Een MRI heeft zo'n sterk magnetisch veld dat in één klap alles met het woordje RFID in de naam naar de filesteinen is.
En dat is toch waar we als "vrije" mensen naar moeten streven.
onzin, koolstof kan ook geleiden
brrrrr wat eng... voor je weet ontwikkelen ze ook misschien "nanoprobes"... en dan worden we Borgs (nee dat klinkt niet zweeds :+)

http://en.wikipedia.org/wiki/Nanoprobe_%28Star_Trek%29
Vertel dat tegen Götenborg :+
Klinkt inderdaad niet zweeds nee, Borg is een plaatsje in Duitsland :Y)
Borg is een zweedse naam
Hehehe.

Maar de volgende keer wel van de juiste Wiki linken natuurlijk: http://memory-alpha.org/en/wiki/Nanoprobe

;)
Ping of Death krijgt dan misschien wel een heel letterlijke betekenis.

Brr.
Eng, goed lezen, ik lees toch echt dat de chips beperkt houdbaar zijn dus na enkle dagen schijt je ze waarschijnlijk gewoon weer uit of het maagzuur (soort zoutzuur) vreet het ding wel op.

Het eerste wat er meteen geroepen wordt is dat je overal getraced zal gaan worden en dat is weer onzin. Om zo'n tag te scannen moet de scanner meestal wel erg dicht op je lichaam geplaatst worden dus dat je in een supermarkt gescannt gaat worden lijkt me stug.
Anoniem: 133782
@bbob14 februari 2007 18:30
Die chippies gaan niet kapot van maagzuur.
Ze komen nl een halve seconde na het inslikken in dat maagzuur terecht.
Ik neem aan dat ze iets langer willen volgen :)

Tracen op langere afstand lijkt mij wel mogelijk maar zeer moeilijk en kostbaar.
Op kortere afstand, bv door poortjes lopen, is wel mogelijk.
Maar ook dan is het het tracerende nut zeer beperkt. Er zijn immers maar enkele poortjes.
Geen onmogelijke opgave...

Lantaarnpalen met RFID scanners?

In Engeland zijn ze er al maar dan met camera's die door kleren kunnen kijken (je zou zomaar is een kneedbommetje bij je kunnen hebben...) dus de stap naar RFID scanners in lantaarnpalen is in deze met "terrorisme" bang gemaakte wereld erg klein.
Voor je het weet zit je lichaam vol met deze zenders en wordt je waar je maar komt getraced /gepingt...
Zolang ze me maar niet dDOS-en :+
start -> run -> cmd -> ping localhost
Jij bent dus een biologisch Windows-virus? :P
Ik zou het zo doen dan:

start -> run -> cmd -> ping BODY://<Landcode>/<sofinummer>/<orgaan>

"Access denied in <orgaan>. Medicine not taken!"
Dit is een mooie ontwikkeling. Het is nu zo goed als onmogelijk om op een fatsoenlijke manier bij te houden of een patiënt wel zo vriendelijk is om z'n medicijnen goed en op tijd inneemt (wat ze dus meestal niet doen) Nu gewoon een kwestie van bij de dokter even langs de scanner houden en dan kan diezelfde dokter het verwijtende vingertje weer gebruiken

Wat betreft het gebruik als voortgangindicator: PET bewerkstelligt hetzelfde, alleen is de resolutie daarvan dramatisch laag. Als hiermee een hogere resolutie bereikt kan worden (door gerichte radiogolven) moet het mogelijk zijn om een veel beter functionaliteitsbeeld te krijgen van organen. Dat is een bijzonder mooie ontwikkeling
Dat is toch je eigen verantwoordelijkheid? Moet dan alles gecontroleerd worden, in plaats van 'goed vertrouwen'?

"Goh, meneer, u heeft uw medicijn niet om 6:44 maar 6:50 ingenomen. U houdt zich niet aan de afspraak, dus vervalt uw aanvullende zorgverzekering." Misschien een beetje doemdenken, maar het zou maar zo kunnen.

Misschien is het iets voor demente bejaarden, maar daar moet het sowieso voor gecontroleerd worden.
Vergeet niet dat er in dit land een redelijke groep mensen is die om verschillende redenen medicijnen in moeten nemen ("gedragstherapie" om het even algemeen te benoemen). Daarbij is dit een snel en efficient controle middel of dit ook daadwerkelijk gebeurt.
Op deze wijze kunnen bijvoorbeeld TBS'ers gemakkelijker gecontroleerd worden op correct medicijngebruik, maar ook valt te denken aan het spiken van de voeding van mensen die verplicht opgenomen zijn in verband met anorexia.
Als een patient zijn medicijn echt niet wil innemen kan hij dat nog steeds omzijlen met deze methode.
Gewoon de pil fijnstampen en alleen de tag opeten.
Natuurlijk heb je je eigen verantwoordelijkheid als patiënt (sorry, heet cliënt tegenwoordig... marktwerking enzo). Maar als iemand niet de waarheid verteld tegen een arts, omdat ie het zelf beter denkt te weten of omdat ie gewoon niet toe wil geven te laks te zijn geweest, dan zou het kunnen zijn dat de arts de verkeerde conclusies trekt n.a.v. de resultaten van het vermeende medicijngebruik.
Dat kan erg lullige consequenties hebben die de cliënt wellicht niet kan overzien en waartegen de arts deze persoon (en zichzelf) wil kunnen beschermen.
Anoniem: 59707
@7.01D14 februari 2007 07:41
Ja maar in dit geval is het de afweging tussen privacy / keuzevrijheid en een tag inslikken. Het is nogal wat hoor. Wat ik eng vind is dat dit alleen maar een kleine stap (die mensen makkelijk accepteren?) in een richting die mij helemaal niet bevalt.

Wat als ze die tags door het eten gaan doen?
Anoniem: 176826
@7.01D14 februari 2007 09:09
Over het algemeen ben ik het met je eens. De meeste artsen hebben een goed inzicht in wat ze doen en waar ze mee bezig zijn.

Ik ben er echter ook al een tegen gekomen, waarvan ik de adviezen nooit op zal volgen, zonder een second opinion te vragen. Mocht ik nog een keer uitgenodigd worden door deze arts, dan zal ik hem ook vertellen dat ik op het punt heb gestaan om hem voor het tuchtcollege te dagen.
Een dergelijk apparaat in de handen van deze mijnheer lijkt mij helemaal geen goede ontwikkeling.

Ik ben het met een ieder eens die zegt dat dit de uitzondering op de regel is.

n.b. Ik denk dat heel veel patienten hun medicijnen veel beter in zouden nemen als artsen meer tijd zouden nemen om uit te leggen waarom ze medicijnen voorschrijven en wat de medicijnen doen.
Geen tijd is geen excuus. De tijd die het je kost om dat uit te leggen, win je bij het behandelen van de complicaties veroorzaakt door het niet innemen van de medicijnen.
Als ze dat nu maar even zouden willen doen, hoef ik alleen maar even te scannen om te weten wat ik gisteren gegeten heb! :*)
Wat als ze die tags door het eten gaan doen?
Misschien doen ze dat al lang, en vragen ze er nu pas patent op aan:)

Die dingen zijn zo klein dat je het toch niet merkt :r
Gheghe in je eten zet je het toch ff in de magnetron... paar flitsen en je eten is klaar!
Anoniem: 188035
@7.01D14 februari 2007 14:55
Dan zou ik niet te hard kauwen
Anoniem: 133782
@7.01D14 februari 2007 18:29
Een goed punt dat pas valide word als de arts zijn werk goed doet.
En dat is zeer vaak niet zo.
Zelf ben ik bij de gelukkige groep die nooit medische hulp nodig heeft.
Maar mijn vader komt vaak bij de apotheek met een receptje en dan moet de apotheker effe checken met de arts ofdat dat wel kan kloppen. En die kans is niet gering helaas.
Arts A zegt zeer duidelijk en herhaaldelijk U mag beslist geen medicijnen met bestanddeel X gebruiken. Arts B dit pilletje met ingrediënt A werkt vast prima.
Het verbaast mij niets dat sommige mensen artsen niet vertrouwen.
Anoniem: 133782
@7.01D14 februari 2007 18:30
Even buiten beschouwing gelaten ofdat deze specifieke tags misbruikt gaan worden valt het mij wel op dat die RFID chips steeds vaker in het nieuws komen.
Nieuwe toepassing. Nieuwe vorm.
Nu nog effe het toverwoord 'terrorisme' gebruiken en we krijgen allemaal zo'n chip.
Dat zal simpel gaan als Tweakers een afspiegeling van de samenleving is.
"Als je niets te verbergen....." Slaap zacht lief Tweakertje :D
Anoniem: 133782
@lamme2314 februari 2007 18:29
Voor demente bejaarden is het totaal zinloos.
Die mensen vergeten het gewoon. Je kunt ze daarna bijpraten, knuffelen, slaan, uitkafferen; dat helpt niets.
Die mensen vergeten het oprecht. Ook 5 minuten na het gesprek.

Voor TBSers kan het misschien wel helpen.
De meeste van die verknipte TBSers zouden een tag in een Drion pilletje moeten hebben...
of een patiënt wel zo vriendelijk is om z'n medicijnen goed en op tijd
Je doet alsof het innemen van medicijnen een verplichting van de arts aan de patiënt is. Ik hoop dat jij nooit als arts aan mijn bed komt te staan.
Anoniem: 88668
@gfgw14 februari 2007 09:36
In Nederland worden ongeveer 40.000 patienten per jaar opgenomen in het ziekenhuis door medicatiefouten. Daarvan sterven er 1200 op jaarbasis (dat is bijvoorbeeld meer dan het aantal verkeersdoden - rond de 800).
Ongeveer een kwart hiervan komt doordat men niet 'therapietrouw' is, oftewel de patient houdt zich niet aan het voorgeschreven medicatie-plan van de arts. Dat kan bewust zijn, maar zal ook heel vaak onbewust zijn.
Deze 10.000 patienten hebben dus onnodige complicaties, kosten de maatschappij ongeveer 45 miljoen euro op jaarbasis (en er sterven dus honderden patienten onnodig eerder).

Wel goed om deze feiten te weten; Is dit te voorkomen door RFID tags in pillen te plaatsen? Misschien wel en lijkt me zeker de moeite waard van onderzoek, in ieder geval voor bepaalde patientgroepen.
kosten de maatschappij ongeveer 45 miljoen euro op jaarbasis
En daar sla je de spijker op zijn kop. Door dit soort cijfers te gebruiken als excuus om mensen op die manier in de gaten te gaan houden, zo krijgen we het er wel door gelobbiet ............ en uiteindelijk gaat weer het in mindere mate om de patiënt en voornamelijk om geld. Zo kan Kodak ook zijn centjes een deze tak van industrie verdienen en zullen de prijzen voor medicijnen en de controle op inname ervan nog hoger worden. Die 45 miljoen die je noemt zijn mijns inziens geen kosten, maar gemiste inkomsten en dat zit 'ze' blijkbaar meer dwars dan wat en patiënt wel of niet wil

Het zou es niet om iets ( geld in dit geval ) moeten draaien, maar om personen en hoe je daar mee om gaat. Maar in de huidige maatschappij zijn we niets meer dan een sofinummer en worden mensen ook als nummer behandeld en eindig je domweg als een cijfertje in een statistiek die zegt dat jij 1 van hen was die de maatschappij 45 miljoen op jaarbasis hebben gekost. Applausje voor de degenen die dat als argument gebruiken om mensen meer te dwingen te doen wat de industrie graag wil.
Wil je ook een paar cijfertjes plaatsen wat de het de samenleving bespaart als mensen zich niet aan de therapie houden en daardoor de verkeerd voorgeschreven medicijnen niet slikken.
Nou we toch lekker bezig zijn over cijfers...
Wat wordt er allemaal onder het mom van terrorisme bestrijding in projecten gepompt.. maar hoeveel terreur doden kent Nederland sinds 9/11?
Dus jij weet zelf beter dan een arts wat goed voor je lichaam is... zelf gestudeerd ofzo?
Anoniem: 126610
@XIU14 februari 2007 09:53
Zoals ik het lees wordt bedoeld dat je nog altijd 'baas in eigen buik bent', en dus zelf mag beslissen wat je wanneer inneemt c.q. het advies van de arts opvolgt.

Waarbij aangetekend dat degene die ten onrechte de adviezen van doktoren in de wind slaat wel degelijk de doodstraf kan krijgen, alleen niet van overheidswege :+
Anoniem: 133782
@XIU14 februari 2007 18:29
En jij denkt dat een arts alwetend is ofzo?
Dream on.
Als dat zo zou zijn zou je met het eerste medicijn genezen zijn. Een ander medicijn proberen geeft een inschattingsfout van de arts aan.
Zie ook mijn eerdere postje.
Dus jij weet zelf beter dan een arts wat goed voor je lichaam is...
Sommige mensen kennen nog zoiets als gevoel. Jij weet veel beter wat er goed voor je is dan zo'n rationele arts die in de illusie is alles met onderzoek te kunnen achterhalen, als je maar naar jezelf luisterd.

Je moest is weten hoe schadelijk medicijnen zijn.
Ten eerste wil ik stellen dat het de verantwoordelijkheid van de patiënt zelf is om zijn of haar medicijnen in te nemen: je gaat als arts namelijk een behandelingsovereenkomst aan met je patiënt. Er is bij mijn weten nog nooit een arts veroordeeld omdat een patiënt schade leed door zich niet aan de voorschriften te houden, terwijl hij/zij wel van die voorschriften op de hoogte gehouden werd.

Maar er is nog iets anders wat maakt dat het nog lang duurt voordat tags in medicatie verwerkt zal worden: eerst moet nemelijk worden vastgesteld dat deze tags werkelijk geen slechte invloed hebben op het lichaam, of op de werking van de medicatie zelf. Het zal dus nog wel een paar jaar duren voordat het toegestaan is om ze in medicijnen te integreren.
Daarna komt de vraag of de patiënt en de arts het wel accepteren. De privacy van een patiënt is een soort van heilige graal in de geneeskunde en elke inbreuk daarop wordt door medici als een falen gezien.
Anoniem: 88668
@Oceria14 februari 2007 11:12
Het is uiteraard aan de patient om zijn medicatie wel/niet te slikken. Dat moet hij zelf weten. Of hij daarmee het 'solidariteitsprincipe' schaadt doordat hij/zij willens en wetens weer in het zorgproces belandt en 'wij' die kosten moeten nemen, laat ik maar even achterwege..

Waar men echter volledig aan voorbij gaat is:
1. het feit dat sommige medicatie-voorschriften complex kunnen zijn (om 8 uur de rode pil, om 12 de gele pil en op woensdagen overslaan, etc.).
Ten tweede zijn er veel ouderen die medicatie slikken waarvan de dokter het niet eens weet (want bij de buurman werkt die pil ook zo goed...).
Ten derde hebben ouderen nog wel eens de neiging iets te vergeten.

Ik zou het erg prettig vinden als een bekende van mij een grotere kans op opleven heeft doordat het medicatiegebruik gecontroleerd wordt dan dat ik door zijn vergeetachtig gedrag naar zijn begrafenis mag....

Volgens mij is de oplossing simpel: Maak twee versies van de pillen - eentje met en eentje zonder RFID.

Klaar! toch?
Anoniem: 107156
@Oceria14 februari 2007 16:58
Het is wel de verantwoordelijkheid van de patiënt om de medicijnen in te nemen, maar de statistieken wijzen uit dat de patiënt die verantwoordelijkheid niet aankan. (Uit mijn hoofd blijkt de therapietrouw iets van rond de 60% te liggen). De overige patiënten verstoken dus miljarden aan zorg, zonder er zelf voor te zorgen dat deze miljarden optimaal gebruikt worden = je te houden aan de medicatievoorschriften. Wellicht kun je een RFID tag in alle dure medicijnen stoppen, zodat je weet dat je je geld niet weggooid.

Daarnaast is er nog een grote groep mensen die vergeetachtig zijn. Zou toch best handig voor ze zijn als ze konden kijken of ze hun pilletje echt al ingenomen hadden?

Het lijkt mij voor de acute geneeskunde ook erg handig. Als iemand bewusteloos op straat ligt en de ambulance ziet dat er gisteren twee eenheden insuline genomen zijn en vandaag maar een, dan weten ze gelijk wat er aan de hand is.
Stop die chips gewoon in al het voedsel, dezelfde chip kan dan verschillende malen worden gebruikt waardoor kosten kunnen worden bespaard.

a) Bij betaling in de supermarkt (/groothandel)
b) Ter controle, of je kind wel netjes z'n eten heeft opgegeten (of een anorexia patient)
c) Voor de rioolbelasting. Dmv een scanner in iedere pijp kun je precies zien hoeveel meuk er in het riool wordt geduwd. Zelfs onderscheid per persoon is mogelijk, een feature die erg wenselijk zal zijn in bijvoorbeeld studentenwoningen. :9

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Een rfid tag in medicijnen, wie heeft daar ooit aan gedacht? :o
Ook leuk bij festivals en feestjes. Je koopt een eetbare toegangskaart, voor vertrek eet je je kaartje op en bij de ingang word je gescand. Zo raak je je kaartje nooit meer kwijt.
Laten we het dan wel in balans houden en ook de negatieve kanten niet vergeten, die mijns inziens veel gevaarlijker zijn. Zeker gezien de menselijke zucht naar controle en beheersing.

Men raakt jou op den duur zo nooit meer kwijt. Je privacy daarentegen neemt heel hard de benen.

Het probleem met dit soort technieken is dat je ze niet kan tegenhouden, je kan hoogstens zelf kritisch blijven. Al ben ik bang dat dit soort technieken zo ingeburgerd raken dat je op den duur in de maatschappij niet meer kan functioneren als je enige privacy wil behouden. En daarover gaan dan ook vele science-fiction boeken die ons daarvoor waarschuwen.

Laten we niet te snel juichen.

Neemt niet weg dat het zeer interessante technieken zijn, waar veel gave dingen mee te bedenken zijn!
Een tag in het voedsel lijkt mij niet echt nuttig.
Als je dan een doos koekjes koopt moet je de code van tags aan de kassa laten registreren en zweren dat je de koekjes met niemand deelt.... :-)
Ik neem aan dat het voor een normale patient zijn eigen verantwoording is of hij zijn (dure) medicijnen inneemt?

Zo een rfid-tag zal wel verre van goedkoop zijn, nog even en de ziekenfondsen gaan dit ook al betalen, vandaar die stijgende kosten voor ons.
Tja, net zoals het bijvoorbeeld ook Silvia Millecam haar verantwoording was om haar kanker serieus te nemen en een echte dokter op te zoeken.

Wat jij hier stelt is absoluut niet zo triviaal als het lijkt. In hoeverre moet een dokter bepalen wat beter is voor de patient? Dat is een ethische vraag. Daarbij kan zo'n RFID chip helpen.

Toch ben ik in dit geval een beetje skeptisch. De laatste keer dat ik een hap uit een wafer nam beviel me ook niet zo goed :+
Anoniem: 12113
@0rbit14 februari 2007 07:44
Een rfid kan nooit helpen bij het beantwoorden van zulke ethsche vragen. Het enige wat zo'n rfid doet is de verantwoordelijkheid van het beantwoorden van zulke ethische vragen vooruit schuiven of, erger, afschuiven. Arts zijn is een constant afwegen van ethische, praktische en medischen aspecten. Een rfid zal daar geen verandering in kunnen brengen.
Anoniem: 126610
@Malarky14 februari 2007 09:59
even en de ziekenfondsen gaan dit ook al betalen, vandaar die stijgende kosten voor ons
Reality check!! Ziekenfondsen bestaan al meer dan een jaar niet meer!! |:(

/off-topic
Verantwoordelijkheid is het wel, maar als een patiënt standaard loopt te liegen wordt daar wel energie in gestoken wat dus niet hoeft. Die mensen kom je nu dus op het spoor.
het hele idee van de rfid tag is juist dat ze geen drol kosten.
maak je daar dus maar geen zorgen om.

daarbij patiënten die hum medicijnen niet innemen maar van het ziekenfonds wel steeds het nieuwe recept vergoed krijgen zijn denk ik veel duurder.
Anoniem: 196171
@Malarky14 februari 2007 08:34
Ik neem aan dat het voor een normale patient zijn eigen verantwoording is of hij zijn (dure) medicijnen inneemt?
Dat een patient de medicijnen niet inneemt of de kuur niet lang genoeg volhoudt is in geloof ik 60% van de gevallen de oorzaak dat een behandeling niet aanslaat, waarna de patient terug naar de dokter komt met de mededeling dat die pillen niet werken. Met deze rfid-tag kan gemakkelijk bekeken worden of het inderdaad aan de pillen ligt of aan de patient.
Misschien zijn dat juist patienten die zich WEL aan de voorschriften houden.

De bijsluiter met 50 bijwerkingen gelezen en toe maar gestopt omdat in die zelfde bijsluiter ook stond "Innname onmiddelijk stoppen als U ....."
zo kun je als overheid dwingen dat je kinderen een drugs als ritaline slikken.....
Heel gevaarlijk deze ontwikkeling!
aangezien ritaline alleen goed werkt als het echt dagelijks (soms meermaals daags) en heel regelmatig word ingenomen is dat nog niet eens zo'n slecht idee. (doe je dat niet heeft het meestal het tegenovergestelde effect van wat je wilt bereiken)

voor mij was ritaline iniedergeval een uitkomst. dat spul heeft me echt verder geholpen.
Behalve dan dat je om twee uur 's nachts nog steeds zit te stuiteren achter je pc ;)
Call me crazy maar heb het niet zo voor zendertjes in men lijf...

ben niet het "tinfoil hat" type maar toch... liever niet nee :) als ze nu nog zouden afbreken na 2 of 3 dagen , no problemmo...
Natuurlijk zullen ze zeggen dat het na 2 of 3 dagen afbreekt... maar is dat ook werkelijk zo? :P
Jammer dat er geen -1: Paranoia moderatie is...
lees dan het bericht...
er staat dat de chips oplossen in de spijsvertering
Call me crazy maar heb het niet zo voor zendertjes in men lijf...
Een tweaker die niet mee is met zijn tijd :z
mm, volgens mij zullen de NSA/AIVD/Mossad/MI-5t/etc hier van te smullen :+
hahah.... smullen ....

ik snap 'm ...
Anoniem: 156281
14 februari 2007 00:20
Alweer een stapje dichter bij 1984. 't Begint met de dokter die je vraagt zo'n chip in te slikken, dan de agent die je op straat door 't rood ziet lopen, dan mama die je een sticky ziet opsteken, etc. etc.

't Grote probleem van dit soort uitvindingen is dat ze zo misbruikbaar zijn als de ziekte. Wat houdt Bush tegen om deze dingen en masse in 't drinkwater te dumpen om "terroristen te herkennen"?

Afvoeren die handel, als je je pillen niet kan innemen heb je sowieso meer hulp nodig dan een chip en een dokter die je eens per maand consulteert.
't Grote probleem van dit soort uitvindingen is dat ze zo misbruikbaar zijn als de ziekte. Wat houdt Bush tegen om deze dingen en masse in 't drinkwater te dumpen om "terroristen te herkennen"?

Bijvoorbeeld het feit dat terroristen niet zullen reageren op de oproep om even voor de terroristenscanner te gaan staan :P

Die chips hebben een bereik van nog geen meter. Ik snap echt niet waarom mensen hier zo moeilijk over doen.. Maargoed.. misschien ben ik wel blind..
Bijvoorbeeld het feit dat terroristen niet zullen reageren op de oproep om even voor de terroristenscanner te gaan staan
Iiemand die niets te verbergen heeft heeft niets te vrezen. Omgekeerd is ook waar. Dus weiger je je te laten scannen ben je een terrorist. Echt waar. Ja.
Dat idee is ingestort bij het instorten van de Twin Towers ;)
waar is het idee toch gebleven dat iedereen onschuldig is tenzij tegendeel bewezen?

Is een mooi uitgangspunt voor een democratie.
Die chips hebben een bereik van nog geen meter. Ik snap echt niet waarom mensen hier zo moeilijk over doen
Die chips hebben NU NOG een bereik van minder dan een meter. Maar het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat dit verhoogd wordt, je hoeft niet paranoide te zijn om dat te verzinnen.

Het gaat er veel mensen om dat dit de eerste stap is van iets, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.
Misschien wel leuk voor bij de dokter:
- Eet dit maar even op...
- Even een ping requestje doen, ...
- Oei, zo'n hoge ping, kga u toch antibiotica moeten voorschrijven :)
"U hebt lag, meneer"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee