Eerste reviews matig enthousiast over Xbox 360

Hoewel de eerste lading Xbox 360-consoles die volgende week op de markt verschijnt al lang en breed is uitverkocht, betwijfelen de eerste reviews of het nu wel een goed moment is om in de nieuwe spelmachine te investeren. Fox News kopt bijvoorbeeld keihard met: 'Don't Buy the Xbox 360'. Hoewel men onder de indruk was van de technische mogelijkheden, is men kritisch over de verborgen kosten van spellen, accessoires en abonnementen die nodig zijn om de volledige 'experience' mee te krijgen. De conclusie is dat er beter gewacht kan worden tot Sony en Nintendo met hun concurrerende producten de prijzen onder druk zetten en de tweede golf van spellen arriveert. Ook CNN concludeert dat het niet slim is om zo snel mogelijk een Xbox 360 te scoren. Hoewel die-hards die niet kunnen wachten waarschijnlijk niet direct teleurgesteld zullen worden, vermoedt men wel dat Microsoft voor mensen die een paar maanden geduld op kunnen brengen een betere deal zal bieden.

Xbox 360

Door Wouter Tinus

20-11-2005 • 16:41

125 Linkedin

Submitter: Ramon

Bron: CNN

Lees meer

Zwakke punten van de Xbox 360 besproken Nieuws van 22 december 2005
Xbox 360 uitgebracht en uitverkocht Nieuws van 2 december 2005
'Oorzaak crashende Xbox 360 is voeding' Nieuws van 25 november 2005
Kostprijs Xbox 360 Premium 525 dollar Nieuws van 24 november 2005
Xbox 360 maakt debuut in de woestijn Nieuws van 22 november 2005
Xbox 360 te 'pimpen' Nieuws van 15 november 2005
Details over gpu Xbox 360 bekend Nieuws van 14 oktober 2005
Prototypes van Xbox 360 gestolen Nieuws van 10 oktober 2005
PS3 mogelijk in 'lente 2006' op de markt Nieuws van 23 september 2005

Reacties (125)

125
123
82
22
5
11
Wijzig sortering
Das altijd zo met de launch van een nieuwe console. Meteen kopen biedt vaak niet meer dan dat je hem een aantal maandjes later koopt. Er zijn dan meer spellen op de markt en de console is ook meestal goedkoper en de bugs die er nog in zouden kunnen zitten zijn er dan ook allemaal uit gehaald.
Misschien wel, maar nog nooit is het zo expliciet door de media verwoord dat men dat ding nog niet moet kopen..
Da's omdat de media doorgaans nét iets negatiever is over Microsoft dan over andere producenten.

Jaloezie :+
Onzin, ik heb de media nooit horen zeggen dat men nog beter even kon wachten toen de X-Box gelaneert werdt...
nou ik wou in die tijd perse een xbox halen maar in iedere gamewinkel werd het afgeraden om een xbox te halen en heb toen op hun advies een ps2 gekocht maar later bleek het toch een mindere koop te zijn.
niet dat ik niet tevreden was want heb hem tot afgelopen zomer veel gebruikt maar de xbox had toch meer te bieden als de ps2.
Ja zeker bij mediamarkt en dixons hoor ik vaak een hoop onzin. Ik heb is ooit een verkoper bij de Dixons horen zeggen dat een betere geluidskaart mooiere grapichs oplevert, ik heb die kerel uitgelachen z'n baas erover aangesproken en besloten er nooit meer terug te komen.
En toch had hij gelijk :-)

Als je geluidskaart meer werk vericht hoeft de CPU zich minder met het geluid bezig te houden en kan met de overgebleven kracht de videokaart supporten.

Ga je excuses eens aanbieden :Y)
Wat ervoor zorgt dat je sneller graphics krijgt en niet perse betere :Y)
mooiere graphics en een hogere framerate zijn 2 verschillende dingen
Maar met een minder belaste videokaart kan je weer de instellingen hoger zetten :P.

etc etc etc zo gaan we nog wel ff door denk ik?
Dat klopt, ik kan me ook nog herinneren dat er doodleuk beweert werd dat je de Xbox toen maar beter niet kon kopen omdat het toch een flop zou worden.. Dat werd me zelfs in winkels vertelt toen..

Nou, ik ben blij dat ik hem juist wel gekocht heb.. Enorm veel plezier met dat ding gehad.. Ik heb hem toen gekocht vanwege het toen nog aankomende online gebeuren, en dat is allemaal uitgekomen zoals ik gehoopt had.. Niks leukers dan online racen met een stel vrienden.. 1e game die ik voor de Xbox 360 zal kopen zal dan ook PGR3 zijn..
Precies, mij werd zelfs afgeraden een XBOX te kopen omdat een PS2 veeeeeel beter zou zijn en omdat 'iedereen' een PS2 had. Onlangs op het werk ook: Een XBOX wat moet jij met een XBOX? Daar heb je toch een PlayStation voor?

Gewoon lekker op de XBOX tegen elkaar racen met Burnout 3-4 of Dead Or Alive Ultimate 2 :Y)

Ik wacht nog even met de XBOX 360 want ze gaan die lijst met compatible spellen nog uitbreiden en als mijn favo XBOX 1 games ondersteund worden ga ik er zeker 1 halen :D
Laat me raden, de X-box was op dat moment uitverkocht in de winkel... Winkels zoals de mediamarkt willen dat soort geintjes nog wel eens uithalen...
Heeftie indirect mischien toch gelijk gehad.
Goeie geluidskaart = minder cpu belasting = meer tijd voor de cpu om gfx te schuiven.
Het is nog nooit zo expliciet door de media verwoord omdat de media er nog nooit interesse voor heeft getoont, "Gaming" is, zeker in Amerika, op het moment hot item, en de media zit er boven op.
Echter Fox News heeft steeds meer last van de concurentie met MSNBC News (Jawel van Microsoft en GE (NBC/Universal)), wat toch wel van invloed is, want echt "balanced" is Fox niet.

De eerste XBox werdt ook meer ontvangen met de gedachte "laat ze maar op hun bek vallen". Echter de XBox heeft zich bewezen en aangezien deze opvolger relatief gezien veel eerder op de markt komt dan de PS3, zal het mij niet verbazen als Sony wat druk heeft uitgevoerd.

Als er namelijk geen goede aantallen van eerste aankopen worden verkocht op de premium introductie prijs, dan is het voor Microsoft lastiger (lees: meer verlies, want ze hebben belooft om het te doen) om de XBox360 elke keer met prijs te verlagen.

Het zal me niks verbazen als Microsoft het plan heeft om de XBox360 met $100 te verlagen ten tijde van de PS3 introductie.

En qua kosten voor spelletjes om de volledige glorie te bemachtigen, dat is natuurlijk onzin. Also je nu al gratis de Playstation 2 versie van Call Of Duty krijgt als je de PC versie al bezit. Het feit dat je dus XBox360 spelletjes moet kopen om de volledige ervaring te krijgen is logisch.

De Target advertentie heeft de volgende prijzen voor aanstaande dinsdag (zijn al voor het meerendeel bekend, maar dit is dus de bevestiging, dat dit ook daadwerkelijk de prijzen zijn):

XBox360 = $399.99
XBox360 Core = $299.99

12-month Xbox Live Gold Membership = $69.99
Wireless Controller = $49.99
64MB Memory Unit = $39.99
Media Remote = $29.99

Call of Duty 2 = $59.99
Kameo: Elements of Power = $49.99
Madden NFL 2006 = $59.99
NBA Live 2006 = $59.99
Perfect Dark Zero Limited Collector's Edition = $59.99

Voor de staat waar ik woon, Washington komt daar dan 8.8% belasting bij, wat bij dit soort bedragen toch aantikt.

Zal mij benieuwen of er slaapzakken voor de Target winkel bij mij om de hoek komen op Maandag, ik ga zeker een kijkje nemen en zal fototoestel meenemen voor T.net.
je zegt dat de "Xbox 360 relatief gezien veel eerder op de markt komt dan de PS3"

hoe bedoel je dat relatieve prcies? Volgens mij is de X360 nu al officieel op de markt (of binnen een week kan het zijn) maar die PS3 is nog niet gezien. dus volgens mij is het wel degelijk Absoluut eerder op de markt.
Anoniem: 119007
@Arokh20 november 2005 21:36
"Xbox 360 relatief gezien veel eerder op de markt komt dan de PS3"
Wordt lanceringstijd tussen XBox -> XBox360 en PS2 -> PS3 bedoeld
Het is niet alleen de xbox360 die relatief vroeg is maar ook de PS3 die relatief laat komt, tot nu toe heeft elke generatie gemiddeld zo'n 5 jaar stand gehouden...
Anoniem: 116213
@Arokh21 november 2005 02:20
De PS3 stond veel eerder gepland maar is door ontwikkelingsproblemen al een paar keer uitgestelt. Had volgens mij zelfs gelezen dat sommige developerskits in brand waren gevlogen.

De XBox360 kan dus genieten van een goede kerstverkoop, en zoals het ernaar uitziet al 6-9 maanden verkocht worden voordat de PS3 de markt betreed.

Sony doet er daarom alles aan om de XBox360 op het nivo van de PS2 te krijgen, echter de reviews die ik zover heb gezien laten een compleet ander beeld zien, waarbij Sony toch echt de PS3 nodig heeft om bij te blijven. In de 6-9 maanden tijd kan Microsoft tevens alle bugs eruit halen, compiler voor developers optimaliseren, en de prijs verlagen.

Het enigste voordeel voor Sony is dat deze consoles een lange tijd mee moeten gaan, niet zoals de strijd tussen nVidia en ATI waarbij elke 18 maanden een compleet nieuw design te voorschijn komt.

De introductieprijs van de PS3 staat dus erg onder druk, en Sony heeft belooft aan de aandeelhouders de console absoluut niet met verlies te verkopen. Als de PS3 dan voor $500-600 op de markt komt (wat de voorzichtige prognose is) en Microsoft kan zijn prijs verlagen tot $300-350, dan moet er toch wel een geweldig verschil in prestatie zijn wil Sony zijn #1 positie behouden. En dat verschil als ik sommige game-developer blogs lees is niet echt groot.
@demonite:

Sony Computer Entertainment Corporation is een totaal ander bedrijf dan Sony BMG. De Sony muziek tak heeft wel vaker in de clinch gelegen met andere Sony onderdelen (zoals Sony Consumer Electronics).
Sony heeft op het moment andere zorgen aan z'n hoofd dan de ps3 }>
als je naar die prijzen kijkt in dollars en dan in euro's

en dan bedenkt dat wij hier 19% belasting betalen :7
alle prijzen die daar in dollars staan moet je omzetten naar euro's 399 dollar voor premium pakket is hier 399 euro voor premium pakket
Anoniem: 153355
20 november 2005 17:08
ms speelt een heel sluwe marketings spelletje...door een core en premium versie op de markt te brengen. voorbeeld: kerst staat voor de deur...heel veel tieners hebben xbox360 op hun verlanglijst staan...en ouders willen natuurlijk het minst mogelijk uitgeven maar toch hun kinderen blij maken...dus die kopen liever de core systeem...hebben ze toch wat hun kind graag wilt voor de beste prijs. Kind krijgt vervolgens zijn xbox360 en speelt zijn enkele 360 spellen uit en wilt zijn xbox1 originele spellen es spelen...om er vervolgens achter te komen dat het niet gaat zonder hd :S dus het kind gaat zitten janken en zeuren en vervolgens gaan de ouders alsnog 100 euro uitgeven voor een hd...waarbij ze beter af waren geweest bij het kopen van een premium versie want dan hadden ze nog een wireless controller erbij gehad. Ik ben van mening dat dit verhaal vaak zal voorkomen...erg slim van ms flink geld verdienen zo...
Uhm, waarom draai je die Xbox spellen dan niet gewoon op je Xbox? Die hoef je niet gelijk weg te doen natuurlijk
Omdat je dan weer een extra scart-aansluiting nodig hebt op je tv (en de meeste tv's hebben er al maar 1 of hoogstens 2), of je moet zo'n scart-schakelaar kopen, die ook niet echt heel handig zijn...
Hmm, 100 euro of een scart schakelaar....
;)
Meeste tv's 1 of 2? Wat is de laatste keer dat jij in de winkel was?
indeed, mijn tv is 12 jaar oud en heeft al 3 Scart aansluitingen waaronder een RGB scart, maar mijn huidige xbox zit via S-Video aangesloten, Mijn PC ook via S-Video en dan kan de xbox360 via RGB Scart, maar waarschijnlijk zet ik de 360 gewoon naast mijn pc.
Ja idd.. En deze XBox is over een half jaar ongeveer obsolete, aangezien dan de HD-DVD versie komen..

Nu beweren ze wel dat games nooit op HD-DVD released zullen worden, maar daar geloof ik niet zo in...
MS is heus niet de enigste die dit doet hoor...

de kans zit er ook dik in dat die hd nog wat goedkoper gaat worden, dus lijkt mij niet zo'n probleem
nu is die hd wat duur omdat ze graag zoveel mogelijk premiums verkopen (duh!)
die wireless mogen ze van mij zelf houden (ik hou niet van dingen met batterijen)

hij kan ook geen PS2 games draaien, dus volgens jou kan je nooit oveschakelen van merk of zo? oud spel = oude console gebruiken

ik vind dat er teveel gezeverd wordt door de algemene pers die er duidelijk niks van kent, alle argumenten die ze aandragen zijn er voor elke console te noemen
zelfs de hoge prijs (die ik best aanvaardbaar vind) bij launch is altijd al zo geweest...
Die xbox games kunnen ze toch nog gewoon op hun xbox spelen. Enigste echte voordeel is dat je met dat Premium pakket ook online kan en met de core versie niet.
Een beetje een matige review, om te zeggen dat ze 'binnenkort' goedkoper worden, en dat er voor leuke extra's betaald moet worden. Eigenlijk is het meer een soort van preview... Daarnaast geven ze alleen maar commentaar op dingen die MS al lang bekend gemaakt heeft.
Natuurlijk is het voor het merendeel van de mensen te duur om spiksplitnernieuwe hardware te kopen, en zo ook een Xbox360, maar om het nou zo te brengen... Als je het geld er voor over hebt, is het zeker een mooie game console.
Anoniem: 144697
@Luxx20 november 2005 18:55
Ik had ook liever een vergelijking gezien tussen Xbox360 en PS3. Vooral beeldkwaliteit en keuze uit spellen belangrijk... Duh dat die Xbox nu duur is, hij is nieuw en er is geen concurrentie voor... Waarom dus verkopen voor weinig? :?
Juist, en toch vind ik dat ie 'weinig' kost... dus klagen ho maar.
Maar ik zal ook even wachten met de aanschaf, puur omdat ik het niet gelijk zo nodig vind, ik kan heus wel even wachten :) , maar dat het een totaal verkeerde instelling zou zijn om hem gelijk te willen hebben... nou nee.
FOX heeft de nare eigenschap om een eigen-mening te hebben. en die mening wordt niet bepaald door de revieuwer maar door "fox" ( om het zo maar te zeggen ) en de mening is noueenmaal dat xbox slecht is. en fox adviseerd zelfs om ipv een xbox 360 een xbox te kopen, omdat die goedkoper is, ( okay een PS2 en nintendo is ook goed ) , tjah dat zegt al genoeg heb ik het idee.
ik durf te wedden dat ze niet aanbevelen een xbox360 te kopen als de PS3 uitkomt ivb de prijs

ik ga echt geen XBOX kopen want ik lees dat je er los spellen bij moet kopen, dat vind ik echt niet kunnen hoor ( doh )
Tja, dit soort dingen als: "je bent beter af, wanneer je het later koopt omdat er dan meer spellen zijn en de machine goedkoper zijn" uitspraken dat kan iedere mens met verstand bedenken. (ik ben daar 1 van, want de spellen die bij launch uitkomen vind ik niet bijzonder)

maar dat zal net zo goed ook voor de PS3 en Revolution gelden, of zijn de reviewers een beetje biased?

De Xbox gaat inderdaad nog een tijd mee, er komen nu een hele zooi goeie/mooie games uit, naar mijn mening kan de Xbox op z'n minst nog een jaar of anderhalf mee. De PS2 daaraantegen is wel aan vervanging toe.

De Xbox ging over de toonbank voor op z'n minst €500 bij launch weet ik me te herinneren, dus wat zitten mensen te zeuren om €399 voor de coresystem waar alles bij zit?

overigens: de uitspraak over de verborgen kosten van spellen, accessoires is lulkoek, dit geldt voor alle andere consoles ook: daar krijg je ook geen headset, memorycard wirelesscontrolers bij. Met de PS2 (eerste versie) kreeg je niet eens een HD, netwerkkaart meegeleverd, dus Fox is wel heel erg kritisch.
idd, die hele "review" van fox raakt kant nog wal. Ik vind de prijzen (behalve van de games) reuze meevallen, zeker als je kijkt naar de vroegere introductieprijzen (PS2 @ 1000+ gulden voor de kale console) . Daarna beginnen ze te zwetsen over de launchgames. Welke console had er honderden titels beschikbaar bij de launch ? Het is imho normaal dat je een stuk of wat launchtitels hebt en dat dat lijstje gestaag groeit.

Beginnen ze nog over een of ander 50 cent spel, en laten het overkomen alsof de console zuigt omdat dit geweldige spel er niet op werkt. :?

Het enige punt waarin ik ze gelijk moet geven is dat je een HDTV moet aanschaffen om er ten volle van te kunnen genieten.

Het lijkt net alsof Fox een flinke lading psp's heeft binnengekregen via de achterdeur, of dat een of andere kleuter deze "review" heeft geschreven.

Ik koop overigens geen 360, ben de tijd van spelletjes spelen een beetje ontgroeid. :)
Ook hier zul je een duidelijk verschil kunnen zien hoor op een normale tv. Je word alleen met je neus op de feiten gedrukt als je hem naast een HDTV set zet.

Maar op een normale tv ziet het er ook heel goed uit. Vooralsnog overigens zijn de grote sites (IGN, Gamespot) ook nog niet echt lyrisch kwa reviews. Nog weinig 9+ voorbij zien komen. Dit was wel het geval bij de vorige launch.
iedereen die de xbox zal aansluiten op zijn klassieke tv, zal "matig" ontgoocheld zijn.

dit is in hoofdzake een HD-entertainment device.

ik geloof daarom ook sterk in een combinatie xbox360+(pc)LCD. je kan immers toch onmogelijk beide zaken tegelijk doen...en de tv is in hoofdzake toch nog altijd een familie-toestel. zeker die hele dure HD-flat-tv.
niet waar, op een normale TV ziet het er ook nogsteeds zeer nice uit, lagere resolutie, maar wel de volledige resolutie van je TV, tensotte zien je TV uitzendingen er ook best realistisch uit nietwaar?
Ik heb hem zien draaien op een normale 72cm Trinitron TV, en het ziet er echt wel erg scherp en gedetaillleerd uit, totaal ontgoocheld zullen ze dus echt niet zijn. Sterker nog, de meeste mensen zijn niet echt op de hoogste van al die hoogstaande technieken, ze merken het waarschijnlijk niet eens.

EN persoonlijk geloof IK sterker in xbox360 + 21" CRT combo, maar dat is omdat ik de weergave van die LCD's nog niet zo denderend vind en mijn monitor in elk geval de door de xbox ondersteunde '1280x1024' uitstekend aankan.
Waarom dan niet gewoon een PC + LCD... Het grote voordeel van een console is toch juist het familie-toestel zijn?
je kunt er xbox spellen op spelen maar dit vergt een
software update die geld kost
en je kunt er media mee draaien vanaf internet wat geld
kost
en je kunt een abbonement nemen op online gamen wat
ook geld kost
en zo kost t al met al t dubbele wil je dat plezier hebben
ervan wat je denkt te gaan hebben..
en dan nog een mod misschien die al niet te krijgen is
en ook 200 dik gaat kosten...
leuk ding wel op zich verder maar beetje prijzig..
xbox is best oke nog en doet t prima :)
Spellen kosten geld, duh, dat is met iedere console zo.

Software updaten kost geen geld

Je kan er ook lokaal media mee afspelen wat gratis is. Ken jij online media die gratis is op de PC? (Films, mp3)

Abo op online gamen is gratis, alleen online in t weekend kost geld.

Mod hoort niet bij de kosten, maar dit kan je in ieder geval weg strepen tegen punt 1. Onzin argument dus.

Verder is het een complete mediacenter, dus ik snap niet wat je duur vind aan een mediacenter van 500 euro (totaal, incl. controllers enzo).

En tuurlijk kosten spellen of een modchip geld, maar dit is niet een nadeel van de xbox, dat is algemeen bekend voor alle consoles.
"Maar Xbox Live is natuurlijk vooral bedoeld om met diverse gamers tegelijk online te gamen, en daarvoor moet je Xbox Live Gold abonnee worden."
http://www.xbox.com/nl-NL...60/features/silverage.htm

Hoezo alleen online in het weekend kost geld?
Nee, dat je met Silver ook 'gedeeltelijk' online kon gamen was een misverstand... helaas, ik had er wel op gehoopt. Maar laten we wel wezen, dit is natuurlijk wel goed geregeld. Met een xbox360 kan ik standaard al gebruik maken van de online diensten, dit kan ik met mijn huidige xbox NIET, daarvoor moet ik helemaal een abbonement afsluiten!, Pas als je op de xbox360 ook graag online wilt gamen moet je een GOLD abbo nemen, nou dat lijkt mij ook vrij logisch. Het is dus alleen maar beter geregeld dan bij de huidige xbox. Daarom snap ik niet zo goed waarom mensen hier alsnog over kunnen klagen...
Om te conqureren met PC hoort online gamen gratis te zijn. waar de meeste online games deze online optie gratis is.
Mmm, ik wed dat dan nog nooit gehoord hebt van World of Warcraft? En dat is volgens mij duurder dan een jaarabbonement voor Xbox-live :7
Anoniem: 79837
@MaZo22 november 2005 13:33
@ Puu

misschien dat dat ook de verklaring is waarom ik bijvoorbeeld (en met mij meerdere) geen WoW spelen. je betaald een godsvermogen voor een game, online erbij is dan wel minimaal. de Xdoosvolledigrondje games zullen best wel weer rond de 60 - 70 euro gaan zitten. welke gek verzint het dan dat ik ook nog extra moet betalen om online te mogen. zolang men dit niet veranderd blijf ik er netjes van af en houd ik het wel op de games waar het niets kost om online te gamen
De emulatie software voor xbox 1 spellen is geheel gratis
Ik zit eigenlijk maar met 1 vraag? Maakt deze nog zoveel lawaai als zijn voorloper, voor te gamen was dat nog te aanvaarden, maar eens rustig een film kijken zat er toch niet in ;)
Hij schijnt minder lawaai te maken dan de oude xbox, ik heb een link gevonden waar het geluid van de 360 wordt vergeleken met verschillende geluidsbronnen. Hij is wel luidruchtiger dan de PS2, maar zou tijdens dvd kijken wel stiller zijn dan tijdens gamen.

http://www.joystiq.com/entry/1234000503068848/
Mijn huidige Xbox maakt totaal geen lawaai, gewoon stock fannetje erin, maar een echte tweaker weet daar wel raad mee ? ;)
Op zich geloof ik dat wie nu een console koopt veel beter uit is dan zo'n 4 jaar geleden. Toen betaalde je bijna een viervoud voor een nieuwe console.

Dus per saldo, een nieuw apparaat is dus wel degelijk gunstiger. Ik heb de prijs van een Xbox nooit zo gevolgd, maar weet nog wel dat de PS2 ruim meer dan f.1000,- kostte bij introductie.

edit:

wat betaal je nu voor een PS2? Vergeleken met de introductieprijs van toen is dat een factor 4+. Dus devaluatie van een model, en constatering dat een nieuwe nu dus al een stuk goedkoper is. Zo beter?
een 4voud hoe kom je daarbij? even rekenen 299 voor basis en 399 voor het uitgebreide pakket. 299*2,2 = +\- 660 gulden. 399 *2,2 = +\- 880 gulden. Toen de ps2 net uitkwam kostte hij uit mijn hoofd iets van 1100 gulden. De prijzen zijn dus zeker omlaag gegaan maar om nou te zeggen dat het toen een 4voud kostte van wat je er nu voor neerlegt is absoluut niet waar.
Anoniem: 118036
@@r!k20 november 2005 20:07
Toen de PS2 uitkwam, kostte die hfl 1049,-. Dat betaalde ik er toen voor.
Het moet wel gezegd worden dan Sony zijn technologische nek in verhouding toch wel wat verder heeft uitgestoken met de PS2 destijds, dan Microsoft nu doet met de XBOX360.
Ik heb zelfs 1250 betaald voor m'n PS1
Anoniem: 59707
@Ramzzz20 november 2005 17:02
mja

Nintendo Entertainment System met:
Super Mario Bros / Duck Hunt
2 Joypads
1 Blaster-pistool

300 gulden

Maar 300 gulden was in die tijd wel wat meer geld dan het nu is.
The Golden Age. :D De Nes is nog steeds een van de betere systemen..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee