Met minder dan een week te gaan tot de Amerikaanse release, heeft AnandTech een retailexemplaar van de Xbox 360 te pakken gekregen en die ter lering en vermaak volledig uitelkaar gehaald. Al bij het uitpakken blijkt dat de Xbox 360 inderdaad een externe voeding krijgt - met proprietair stekkertje - en het is geen kleintje. Om modders tegen te werken zou de Xbox 360, in tegenstelling tot zijn voorganger, 'extreem moeilijk' te demonteren zijn, maar dat schijnt erg mee te vallen. Er zijn wel wat inbussleuteltjes, diverse maten schroevendraaiers en een pincet nodig, maar het enige echte probleem is dat de garantie van het doosje bij het openmaken vervalt.

Eenmaal ontdaan van het plastic vallen een aantal zaken op. Zo zijn zowel de dvd-speler als de harde schijf voorzien van standaard SATA-connectors. Vooral het vervangen van de 20GB grote Samsung-hdd moet daarmee een fluitje van een cent worden. Voor een dergelijke upgrade is het verwijderen van de koelblokken van gpu en cpu niet nodig, en dat is maar goed ook: demontage vergt een flinke hoop geduld, aldus AnandTech. Als de heatsinks eenmaal verwijderd zijn, blijken zowel de cpu als de gpu het Microsoft-logo te dragen. Waar de oorspronkelijke Xbox nog uit standaardcomponenten was opgetrokken, is dit keer het intellectueel eigendom volledig in handen van Microsoft. De gpu is nog steeds in twee dies opgedeeld, vermoedelijk om de yields op een acceptabel niveau te krijgen.

De kwaliteit van het tv-signaal blijft onderwerp van discussie. De Xbox 360 ondersteunt 480i, 480p, 720p en 1080i; onduidelijk is nog steeds op welke resolutie games zullen worden gerendered. Hoewel alle games minimaal 720p moeten ondersteunen, is van één spel - Project Gotham Racing 3 - bekend dat het de beelden intern op een lagere resolutie opbouwt, waarna de Xbox 360 de beelden vergroot tot 720p. De console beschikt overigens niet over DVI- of HDMI-output, maar zowel een S-Video- als een VGA-kabel behoren tot de opties. De draadloze controller valt op door zijn gewicht: zelfs met batterijtjes is het ding lichter dan het bedrade exemplaar dat bij de eerste Xbox werd meegeleverd. Al met al is AnandTech onder de indruk van het apparaat: de hardware van de Xbox 360 maakt eens te meer duidelijk dat Microsoft een blijvertje op de consolemarkt is.
