VodafoneZiggo verloor 25.500 klanten voor vast internet

VodafoneZiggo verloor afgelopen maanden 25.500 klanten op de markt voor vast internet. Dat kwam door de concurrentie, zo meldt de telecomaanbieder. Het aantal mobiele klanten nam volgens het bedrijf wel licht toe.

VodafoneZiggo gaat geen nieuwe dingen doen om de daling in klanten te stoppen en blijft inzetten op onder meer gigabitsnelheden en SmartWifi-pods voor het vergroten van wifibereik. De daling van het aantal klanten is iets minder dan in vorige kwartalen, toen de provider meer klanten verloor. De omzet uit vast internet voor consumenten daalde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 4,8 procent door de weggelopen klanten afgelopen tijd.

Op de mobiele markt kreeg VodafoneZiggo er 11.500 klanten bij, deels door kortingen in combinatie met vaste diensten. De omzet uit mobiel steeg ook doordat meer klanten een telefoon kochten bij hun abonnement in vergelijking met vorig jaar. De totale omzet van het bedrijf daalde met 0,5 procent naar 1,03 miljard euro. Het nettoverlies kwam uit op 121 miljoen euro, waar dat vorig jaar in dezelfde periode 58 miljoen euro was.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

30-10-2024 • 10:57

498

Submitter: Anonymoussaurus

Reacties (498)

498
493
171
7
0
279
Wijzig sortering
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is. Dit terwijl het in de praktijk voor 99% van de mensen waarschijnlijk niets gaat uitmaken en ze praktisch geen verschil merken tussen kabel of glasvezel.

Maar glasvezel is "in" en kabel is "uit"en dat speelt Ziggo nu parten. Dit werd al jaren geleden voorspeld en Ziggo bleef vasthouden aan hun kabel infrastructuur. Ondertussen is KPN (en andere aanbieders) gestaag doorgegaan met het aanleggen van glasvezel en is dit nu op veel plaatsen beschikbaar.
Ik zie ook niet snel in hoe Ziggo het tij kan gaan keren. Het enige dat ze kunnen doen is op prijs concurreren en gewoon zorgen dat ze aanzienlijk goedkoper worden dan aanbieders van glasvezel. En dan dus niet enkel met kortingen voor x-maanden, maar gewoon structureel.

Ikzelf ben vorig jaar overgestapt van jaren KPN glasvezel naar Ziggo vanwege de 50% korting per maand en ga eind december weer vrolijk overstappen naar KPN om daar vervolgens ook weer een jaar lang te genieten van korting. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk weer van KPN naar Ziggo om, je raad het al: de korting. Afgezien van de lagere upload (heb 1000/100) en iets hogere ping merk ik werkelijk waar geen enkel verschil en kan dus ook vrolijk deze overstap maken.
Mocht Ziggo echter structureel mij deze korting (of in ieder geval een stukken goedkoper abonnement) kunnen aanbieden dan zou ik niet overstappen en bij ze blijven.

Ziggo dient dus op prijs te concurreren want op techniek hebben ze de strijd al verloren....
"Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is."

Glas tov kabel is:
  • goedkoper
  • sneller
  • energie-zuiniger
Misschien zie ik nog een definitie van 'beter' over het hoofd, anders heeft die gemiddelde consument gewoon gelijk.
Ziggo dient dus op prijs te concurreren
Dat doen ze ook, echter de verkeerde kant op.

[Reactie gewijzigd door sircampalot op 30 oktober 2024 11:23]

Energie zuiniger zou ik niet willen zeggen: de sufferds van de kpn doen gpon wat je moet demuxen met een actief kastje wat stroom vreet in de meterkast. Bij coax had ik die niet.... Wellicht is het voor kpn stroom zuiniger, maar als 1 miljoen huishoudens een paar watt extra gaan verbruiken voor internet tikt dat behoorlijk aan.
In plaats van speculaties, kunnen we ook kijken naar studies. Deze studie laat bijvoorbeeld zien dat glasvezel efficienter is dan coax. Samenvatting van figuur 30 in de conclusie van https://europacable.eu/wp...on-Energy-Consumption.pdf :

Power consumption access network [kW]:
- HFC: 114 (600%)
- FTTH–PtP: 64 (340%)
- FTTH–GPON: 19 (100%)

Power consumption CPE [kW]:
- HFC: 456 (133%)
- FTTH–PtP: 341 (100%)
- FTTH–GPON: 341 (100%)

Total power consumption [kW]:
- HFC: 569 (158%)
- FTTH–PtP: 406 (113%)
- FTTH–GPON: 360 (100%)

Overall slurpt HFC (Hybrid Fibre with Coax, DOCSIS 3.0) dus 60% meer energie, en is onzuiniger in zowel het access network, als op de consumer endpoints.

[Reactie gewijzigd door TEMwave op 30 oktober 2024 11:58]

Leuk, zo'n onderzoek... Maar ik heb zelf hier Ziggo en KPN gigabit tegelijk actief gehad en beiden eens aan de stroommeter gehangen (waarbij je bij KPN wel zowel router als kastje aan de muur waar de vezel in zit mee moet nemen). Ik weet niet meer precies wat er uit kwam maar wel dat er effectief geen verschil tussen zat. Misschien dat het in het netwerk dus stroom bespaart maar niet bij mij hier in huis.
Dat is dan alleen gemeten op het eindpunt, dat zegt niet zo heel veel. De studies gaan over de hele keten die nodig is voor een aansluiting.
Maar hierboven ging het over wat de consument er over denkt. en die boeit niet wat de backend aan stroom kost, die kijkt naar zijn eigen verbruik.
Ja maar ik reageer op iemand die dit zegt en dat betwist ik dus:
Overall slurpt HFC (Hybrid Fibre with Coax, DOCSIS 3.0) dus 60% meer energie, en is onzuiniger in zowel het access network, als op de consumer endpoints.
Zelfde ervaring hier. Hangt natuurlijk ook heel erg welk modem ze getest hebben maar in de basis is dit broodje aap verhaal want ik heb het nu met 2 modems van Ziggo getest en van Tweak en Lijbrandt in het verleden en het verschil is zowel in voordeel van Coax geweest als glasvezel.
Voor een Ziggo lijn heb je sowieso een modem nodig, als je als tweaker toch al wat servers hebt staan, is het opspinnen van een VM als router een stuk energie vriendelijker dan het aansluiten van een extra modem/router. Gezien je bij de meeste glasvezel aanbieders gewoonweg een willekeurige router KAN aansluiten volstaat een PFSense VM ook prima op al bestaande en draaiende hardware.

Bij mij is glas dus zeer zeker goedkoper in stroomverbruik dan een verplicht kabelmodem aansluiten.
Dat is waar, maar ik denk dat je zelfs op deze site een minderheid vormt als je dat doet. Op de volledige markt doet vrijwel niemand dat.
Het netwerk van Ziggo bestaat voor 97% uit glasvezel.
O, bij mij zit er nog coax in de meterkast.
Zou dat die last mile zijn die nexdominus bedoelt?
Misschien, er staat niets over "last mile" in het bericht van Nexdominus. Nexdominus beweert dat 97% van het Ziggo netwerk glasvezel is. Dat is alleen mogelijk als er in veel huizen een Ziggo glasvezel aansluiting zou zitten. Ik heb niet de indruk dat dit het geval is. Die 97% lijkt daarmee vooral iets uit de creatieve marketing koker van Ziggo.
Je krijgt al snel 97% zodra alles tot aan de wijkcentrales glasvezel is, en alles vanaf daar naar de woningen nog een coaxkabel is.
Daar twijfel ik aan. Vaak is het naar een huis maar weinig meters, maar... het zijn heel veel huizen (miljoenen). Dus heel erg vaak enkele meters. Dat zal vast meer zijn dan 3% van het netwerk. En dat zal vast de reden zijn dat Ziggo dat "laatste stukje" niet aanlegt. Als het maar 3% was, dan hadden ze dat ook nog wel even kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door MallePietje op 31 oktober 2024 11:12]

Dan zal het ergens rond de 90% zijn misschien maar wel tot in je straat.
Het headend voor Ziggo in de Betuwe staat naar mijn weten in Zevenaar.
Die 97% glasvezel is de aanvoer naar de wijkkast.
Achter de wijkkast is coax en dat is nou net de beperkende en storingsgevoelige factor.
Ja, precies. Ziggo lijkt vooral verwarring onder consumenten te willen zaaien over de status van hun netwerk. Laatst kreeg ik weer eens opdringerige Ziggo verkopers aan de deur die glashard beweerden dat Ziggo ook glasvezel is. Ik heb ze nog even uitgenodigd om het in mijn meterkast aan te wijzen.
VodafoneZiggo heeft ca 400.000km kabel in beheer, en slechts 40.000km (10%) daarvan is glasvezel. Bron: VodafoneZiggo: https://www.vodafoneziggo.nl/verhalen/hoe-werkt-giganet/
Lol, stroom vreet? Ik weet het niet hoor, maar zo'n ding gebruikt ongeveer 8 watt. Vind ik wel meevallen.

Bij coax zit alle extra stroom vooral in de versterkers in de wijkkastjes etc.
Bij coax heb je dus 1 kastje per 40 inwoners en bij glasvezel 40 kastjes bij de inwoners zelf.
Zonder echt de cijfers te kennen zegt dit alleen ook weinig. De wijkkast kan 20w of 200w gebruiken en het is ook nog afhankelijk van het aantal afnemers. Ik verwacht meer dat het verschil heel dichtbij zal zitten en valt onder verwaarloosbaar.

[Reactie gewijzigd door DutchReaper op 30 oktober 2024 11:48]

Moet je ook weer meenemen of een OLT efficienter is dan de wijkkasten. Idd lastig om zelf helemaal te berekenen, maar volgens deze whitepaper is coax wel minder zuinig over de hele linie dan glasvezel: https://europacable.eu/wp...networks-05-July-2022.pdf
FTTH GPON consumes 3,156 MWh/year, and is the most energy-efficient access network option,
with energy consumption more than three times lower than Fixed Wireless Access. What’s more,
energy consumption does not increase as bandwidth grows. With other access technologies,
increased bandwidth means greater energy consumption. Energy consumption of other Fixed
access technologies is significantly higher: 3,557 MWh/year for FTTH (P2P), 4,987 MWh/year for
xDSL, and 3,465 MWh/year for DOCSIS.
DSL is overigens nog veel onzuiniger dan zowel glas als kabel dus goed dat dat steeds meer uitgefaseerd wordt.
Een aantal reacties boven je haalt iemand weer een andere studie aan die uitwijst dat HFC (kabel) juist veel onzuiniger dan DSL heeft. Dus welke studie zal er gelijk hebben?
daar zit je wel vaker vast aan een modem/router + router.

hadden bij ziggo ook het ziggo modem met onze eigen router er achter.

nu is dat een media converter die ik rechtstreeks naar mijn router stuur dus geen 2x router meer.

of die media converter zuiniger is dan het modem weet ik niet maar ik zou er wel van uit gaan ziende dat hij maar maar 1 ding hoeft te doen, glasvezel naar UTP omzetten.

dat en het scheelt zich momenteel 25 euro per maand voor internet dat 6x sneller is ( niet dat ik daar echt iets van merk tenzij ik bij steam een spel installeer maar icm dat het cheaper is voor mij vind ik het zeker niet erg.
nu zal het gemiddeld wel me vallen maar je moet bij kabel wel rekening houden met dat er mensen zijn met een modem+router en nog een router voor de router zaken omdat die van ziggo redelijk op slot zit.

waar ik nu de media converter rechtstreeks mijn router in jaag + 25 euro per maand minder (zonder kortingen of overstap deals) + 6x zo snel.

[Reactie gewijzigd door anub1s17 op 30 oktober 2024 12:57]

Bij coax heb je ook bij de consument een kastje, de coax gaat immers niet je pc in.
Bij glasvezel is het tegenwoordig zelfs mogelijk deze direct in je router te steken.

voor gpon is er aan kpn zijde minder power nodig (1x light voor 20 huishoudens) voor aon aan beide zijde. Voor coax heb je in de straat ook nog versterkers en natuurlijk nog één in de wijk. (welke van glas naar coax gaat)
Reken wel op 8 watt per aansluiting (en dat zijn er momenteel 2.6 miljoen). Ik weet niet hoeveel huizen een wijkkast bedient, maar als ik hier in de straat kijk dan staat er 1 kast voor 20 woningen. Dat heb je 160w aan ruimte voordat het minder zuinig wordt. Ik kan me zo maar voorstellen dat het bij langere straten zuiniger wordt en omdat ze alleen maar van glas naar coax moeten (wat eigenlijk vergelijkbaar is met wat er in dat kastje in de meterkast gebeurt) kan ik me heel goed voorstellen dat het sommetje nog wel eens in het nadeel van glasvezen kan uitpakken (neem ook de omzetverliezen in de trafo mee e.d. en dat kastje wordt behoorlijk warm. Ik heb SFP+ transceivers die hetzelfde doen en minder warmte lijken te produceren).
Bij Coax had je die ook, dat was je kabelmodem. Weet niet hoe het met moderne kabelmodems is, maar de modems die ik gehad heb warmden de coax kabel gewoon op :X.
Ik heb hier Odido over het Delta netwerk met een Nokia XGS-PON kastje en daarachter mijn eigen router.

Nadeel van KPN is vooral dat ze PPPoE toepassen. Totaal niet noodzakelijk, maar omdat ze de achterliggende ADSL infrastructuur overgenomen hebben op het glasvezelnet is dat nog altijd zo. Ten eerste geeft het overhead, ten tweede kunnen veel routers het niet fatsoenlijk offloaden op de hardware.
En die modems van de providers is vaak goedkope troep. Ik ga wanneer ze hier glasvezel activeren een goede router van Fritzbox kopen. Heb op de zolderkamer al een powerline van Fritzbox dan kan ik eindelijk de mesh netwerk instellingen gebruiken zonder aparte netwerk namen te hebben en steeds handmatig te moeten wisselen.
Valt mee. De nieuwe modems die Ziggo levert zijn gewoon goed. De repeaters die ze leveren werken daar ook mee samen.
De KPN Experiabox is tegenwoordig ook prima. De extra wifi punten die je kunt kopen of huren worden volledig beheerd vanuit de Experiabox.

Maar snap wel wat je bedoelt, bij Delta krijg je een Nokia modem en losse TP-Link repeaters die niet samenwerken met het Nokia modem. Net zoals jouw Fritz repeaters niet samenwerken met modem van je provider.
Dan is dat veranderd want volgens mij gebruikten ze nog steeds puma chipsets die je internet vertragen omdat er al 8 jaar ene ontwerpfout in zit.
Dat modem hebben ze idd een jaar of 8 uitgeleverd en zijn dramatisch. Tegenwoordig leveren ze een zwarte connectbox uit, die wordt geproduceerd door Sagem en heeft een Broadcom chipset. Die dingen zijn gewoon prima, zowel als router als in bridge.
Ik heb Ziggo en om de paar maanden is er wat met het internet, die vaak paar uur duurt of de hele dag.

En daar betaal ik ruim 70 euro per maand voor. Ik kan niet wachten totdat ze hier in december/januari glasvezel gaan activeren dan ga ik tussen de 35 tot 45 per maand betalen en dat is bijna de helft goedkoper dan Ziggo.
Ik heb hier (Breda) ook ziggo afgezien van de prijs hier echt bijna nooit storing afgelopen drie jaar sowieso niet dus wellicht is er iets anders aan de hand?
Te veel overboeking in de wijk. Ik had toevallig met een monitor gepraat aantal jaren geleden. Het interesseert Ziggo geen zak 😂
bij welke provider betaal je 35 per maand voor glasvezel?
Welke type nr powerline heb je?

Ik heb nu twee weken KPN glasvezel helemaal top.
Ik ga ook een Fritzbox kopen de 5590 xgs-pon
Ik heb FRITZ!Powerline 1260 WLAN Set. En die doet het best goed. Kan altijd beter maarja, ik wil geen kabel trekken en boren.

Maar wifi is vervelend want ik heb nu in de woonkamer wifi netwerk en zolderkamer apart wifi netwerk. Met Fritzbox kan je mesh opzetten als alles van Fritzbox is. Wilde dat eerder doen maar ga niet voor een korte periode een Fritzbox modem kopen dan kan ik beter even wachten op glasvezel.
Die heb je nog steeds bij glasvezel: je router... Een ziggo connect in bridge doet 11w. De fritz die ik heb gekregen doet ook zoiets. Dus dat maakt niet uit. Hier een of andere genexis voor glasvezel en die wordt best warm voor wat het moet doen.

En PPPoE is inderdaad werkelijk zonde: heb een X86 router ipv. die fritz en moet extra cpu-cycles stoken om ieder pakketje te wrappen in PPPoE zonder dat het werkelijk iets toevoegd voor mij (behalve geneuzel met baby jumboframes om het wel een beetje rap te houden).
Als je de hele chain bekijkt, heb je sowieso bij coax alleen al het feit dat het via diverse UBR's, groeps- en wijkversterkers gaat voordat het signaal überhaupt terechtkomt bij de eindversterker en uiteindelijk bij jouw in huis.

Bij fiber heb je al heel wat minder te maken met allerlei UBR's, groeps- en wijkversterkers. Hoeveel er tussen de NOC en de POP zit weet ik niet precies, maar voor wat ik begrepen heb scheelt het aantal punten in de hele chain ruim de helft t.o.v. coax.

Kijken we dan vervolgens naar de eindgebruiker, dan kan het in kosten schelen maar zal je dit op een hele andere manier moeten uitrekenen. Zo zal je het geld dat je voor je abonnement betaalt moeten meenemen. Aan het eind van de rit kan je al vrij snel tot de conclusie komen dat de prijzen niet heel erg veel uiteenlopen. XGS-PON kan dan qua stroomverbruik wat hoger liggen dan met coax, maar gezien de abonnementskosten betaal je als consument wel minder voor je abonnement. Streep het tegenover elkaar weg en waar praten we dan nog over?

Of te wel, die paar euro die het soms scheelt tussen fiber en coax raak je mogelijk weer kwijt omdat je een extra device voor de belichting nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 30 oktober 2024 20:34]

Laat ik het ander zeggen: de gemiddelde consument denkt dat glasvezeler echt beter is voor hem/haar.

In de praktijk zal het gros van de mensen niets merken van het verschil tussen glasvezel en kabel. Ze hebben niets aan de hoge upload van glasvezel of de net wat lagere latency. Qua prijs doen KPN en Ziggo niet echt veel onder voor elkaar en gezien de kortingen icm mobiel is het voor Ziggo klanten goedkoper om bij Vodafone te blijven en KPN bij KPN.

Je moet dan al met alles overstappen en dat is ook niet altijd mogelijk als je bijvoorbeeld tussentijds nog een mobiel abonnement verlengd hebt met 2 jaar.

Mijn punt is dat Ziggo vooral klanten verliest door al die tijd in te hebben gezet op oude techniek met als excuus dat de gemiddelde consument de voordelen van glasvezel niet nodig heeft. Ik moet ze daar toch grotendeels gelijk in geven. Maar het lijkt erop dat mensen niet overstappen omdat ze het nodig hebben maar omdat het simpelweg nieuwer is en de betere techniek (maar, zoals meermaals aangegeven, ze van dit "beters" weinig merken).
Het is sowieso een stuk goedkoper dan Ziggo. En technisch steekt het ook wat beter in elkaar (met Ziggo alleen maar ellende gehad). En stomme beperkingen zoals mijn Ziggo tv niet kunnen gebruiken op een GoogleTV module buiten huis heeft de concurrentie gelukkig ook niet. Ziggo is jaren lang totaal niet service gericht geweest, omdat ze geen gedegen concurrentie hadden. Nu ze dat wel hebben, zegt iedereen die ellende zo snel als mogelijk op.

Nu betaal ik de helft van wat ik bij Ziggo betaalde. Is het twee keer zo snel, en heb ik geen gelul meer met ouderwetse decoderkastjes en coax. Geen administratief gezeik meer van Ziggo omdat ze niet begrijpen dat er meerdere abbo's op één adres afgesloten kunnen worden enz.

Nee voor mij nooit meer Ziggo.
Ik kan echt niks maken van je hele verhaal? Wat biedt je nieuwe provider meer dan Ziggo met betrekking tot decoders/apps etc?

Vind juist Ziggo hier het beste in, op internet helaas niet maar persoonlijk heb ik noooit storingen en gebruik UPC/Ziggo/VodafoneZiggo al ergens sinds 2001 met soms paar tussenpozen dat ik even glasvezel internet had, wat ook prima beviel maar ik merk er met mijn gebruik (Gamen/streamen/internet surfen/emails lezen) etc. gewoon niks van. Los even van prijs van Tweak(Vroegah)/Odido heb ik er weinig voordelen aan, maar dat zal voor iedereen persoonlijk zijn hoe je internet gebruikt en/of je voordeel van glasvezel benut.
Ik kan het beaamen, nu betaal ik ruim 70 euro per maand bij Ziggo en als ze in december/januari glasvezel gaan activeren dan kan ik een internet only abonnement van tussen de 35 tot 45 nemen per maand. Dat is bijna de helft goedkoper dan Ziggo.
Dan vergelijk je waarschijnlijk wel een pakket met internet only pakket of de welkomst korting want het duurste internet only pakket bij Ziggo is 60 euro en het goedkoopste Internet & TV pakket die ik kan vinden bij Odido is 50 euro.
Ja, ik heb alleen internet only nodig met een degelijke uploadsnelheid omdat ik cloud backups doe en dergelijke.

Ik heb de snelste internet only abonnement bij Ziggo en betaal ruim 70 euro per maand. Bij glasvezel heb ik geen hoog abbonement nodig en dan kan ik dus gerust tussen de 35 en 45 per maand betalen.

En die lage latency en ping is een bijkomend voordeel bij het gamen dat ik af en toe doe.

[Reactie gewijzigd door Remzi1993 op 30 oktober 2024 13:33]

Snap ik, maar alsnog vergelijk je appels met peren van het duurste internet only pakket is 60 euro, dus je hebt nu waarschijnlijk nog TV erbij. Het goedkoopste abonnement (stel je hebt 100mbit upload nodig) met TV bij Odido is 50 euro.

Maar je punt is duidelijk verder, goedkoopste abonnement met 100mbit upload bij Ziggo is 60 euro en bij Odido 35 Zou je zelfde download snelheid willen is het 60 om 45 en bij KPN is het 45 euro voor goedkoopste abonnement en 55 voor als je zelfde download snelheid wil. Dit is op mijn adres, schijnbaar kan daar nog wel eens per netwerk iets verschil in kunnen zitten.

Grote verschil is, of je het nou wil of niet is dat je bij Ziggo de meest gangbare kanalen nog kan ontvangen met DVB-C (De standaard 1e 10 kanalen bijv./Ziggo sport etc.)
Ik heb echt alleen internet only en tussentijds zijn er 2 inflatiecorrecties geweest. Ik maak geen grap, wat er op Ziggo's website staat zijn prijzen voor nieuwe klanten.

Echter kunnen prijzen per adres verschillen vooral bij glasvezel.

[Reactie gewijzigd door Remzi1993 op 30 oktober 2024 15:31]

55 euro per maand hier, ik mocht nooit internet only hebben. Ziggo laat mij meestal veel meer betalen dan nieuwe klanten.

Ik zit al bij ze sinds casema@home

Misschien moet ik ze ook eens uitzwaaien.

Maar goed, zo lang ze mij geen gedoe geven en niet te duur worden en zich blijven verzetten tegen boevenclubs als Brein en de Nederlandse overheid, blijf ik wel.

Wel echt naar dat je als trouwe klant heel veel meer betaald.

(paar keer over de jaren heen gebeld om te klagen dat ik meer betaalde voor minder. passen ze dan wel aan...)

[Reactie gewijzigd door Siaon op 30 oktober 2024 23:10]

Als glasvezel hier wordt geactiveerd dan ga ik meteen weg. Ik heb een pesthekel aan monopolisten en vooral aan Ziggo. Hun modems zijn troep en hun netwerk ligt er om de paar maanden hier uit.
Het netwerk is na mijn verhuizing ook slechter geworden. Ze hebben al eens een nieuwe kabel gelegd, nadat ik klaagde.

Ik neem alleen aan dat glasvezel dat ook wel heeft? Mijn huis heeft een installatie van KPN in het huis ook.

Voor mij is vooral vertrouwen belangrijk, ik switch liever niet zomaar, tenzij de ander het vertrouwen echt breekt.

Ik hoop dat bedrijven, in dut geval Ziggo, hun bedrijfsvoering daar dan ook op inrichten. Ik sta al sinds, uuhh, 1998? op hun klantenlijst?

Ze zijn wel echt slechter geworden in hun klantenservice (vroeger zei je: verbind me eens door naar de 2e lijn: als jij dat graag wilt, ik verbind je door; nu bel je om bij wijze van spreken abuis om een appel te kopen: heeft u het modem al gereset? eerst modem resetten, daarna terugbellen), en de prijs werd ook steeds hoger, sneller dan anderen.

Maar er is meer belangrijk, bijvoorbeeld rechtszaken tegen Brein.

En als je als klant steeds weg gaat, dan kan het bedrijf ook niet meer leren van fouten en zich aanpassen. Dat is niet de wereld waar ik in wil zitten.

Ik wil zorgeloos leven, en geholpen worden als ik een probleem heb, en niet dan hoeven te wisselen van aanbieder.

Nederland is m.i. echt onvoorspelbaarder en chaotischer geworden door dit soort gedrag, en daar hebben bedrijven en klanten schuld aan.

Mijn leven is i.i.g. echt flink minder leuk door gezeur en gedoe, ik heb wel betere dingen te doen.
Bij mijn nieuwe provider heb ik geen decoders nodig. Kan ik tv kijken op zoveel schermen als ik maar wil. Gewoon via een app. Geen extra kosten omdat ik een extra decoder moet aanschaffen.
Dat kan bij Ziggo ook met het ongecodeerde DVB-C signaal of je neemt Ziggo Go bij een internet only abonnement dan kan je op elke TV die je wil gaan kijken?
dan kan je op elke TV die je wil gaan kijken
Je kan alleen op de tv in je eigen huis kijken (op mobiele schermen wel buitenshuis).
Het lukt mij om gewoon te casten naar mijn TV vanaf mijn telefoon of ipad als ik bij mijn ouders ben?
Klopt, casten van je telefoon-app naar je TV werkt wel. Maar de Android-TV-app van Ziggo (wat dus een andere is dan die op je telefoon zit) zal alleen werken in combinatie met internet van Ziggo.
Klopt, de native TV apps werken echt alleen met Ziggo internet maar de mobiele variant overal dus dan is dat probleem toch opgelost? Laten we ook eerlijk zijn, 90% van de keren kijk je thuis TV en voor die paar keer buitenhuis kan je dan met de mobiele app casten of op telefoon/ipad kijken.
Waarom zou je ziggo go nemen, geen idee wat die kost maar neem dan gewoon nlziet ofzo.
heb je ook de meeste zenders en geen reclame tussen de uitzendingen en je kan alles kijken wanneer je wil, ouderwets tv kijken doe ik nooit meer.
Tsja, dat moet iedereen zelf weten maar reden kan zijn omdat je graag Ziggo sport wil, omdat het goedkoper is €7 euro vs €10, omdat je meer zenders krijgt 50 vs 41 of omdat je 3 apparaten mag kijken i.p.v. 2.

Oftewel er zijn wel redenen te bedenken waarom je voor Ziggo Go zou gaan :)
Nee het is goedkoper als je geluk hebt met een goedkope aanbieder op jouw locatie... Als je alleen kpn glasvezel hebt dan is het niet of nauwelijks goedkoper.
En ik had dan juist weer problemen met de glasvezel, regelmatig wegvallende verbinding wat maar niet opgelost werd. Ziggo daarentegen is hier al jaren super stabiel, nooit problemen mee. Het is net waar je pech hebt.
Odido levert ook gewoon met korting over het netwerk van KPN, scheelt je de helft tov Ziggo.

Wat betreft dat wegvallen, dat is een bekend probleem van de gebruikte Genexis mediaconverters. Ethernet valt dan kort weg en komt direct weer terug, maar veel routers breken dan de hele PPPoE tunnel af en bouwen die opnieuw.
KPN gebruik tegenwoordig Nokia mediaconverters en die zijn gewoon stabiel.
Als ik met mijn adres check bij odido dan krijg je wel tijdelijk korting maar daarna kost het vrolijk 55 euro per maand. Die korting kun je ook bij Ziggo krijgen dus dat is geen eerlijke vergelijking.
Ok zonder korting scheelt het nog steeds 5 euro maar dat vind ik persoonlijk niet heel significant (zeker niet de helft wat jij zegt).
Ik heb 14 jaar Ziggo gehad zonder enige keuze (alternatief was 6Mbit ADSL). Nu 8 maanden Odido voor 25 euro en daarna 62,50. Over een jaar uitgesmeerd is dat 50% van mijn vorige abonnement bij Ziggo. Ze doen nu 6 maanden voor de helft, daarna de volle bak.
Ziggo heeft ook dergelijke acties als nieuwe klant, maar als bestaande klant krijg je geen of weinig korting. Veel succes met 6Mbit ADSL, we zien je vanzelf terugkomen.

Voordeel van glasvezel is dat je kunt kiezen tussen aanbieders en dus ook elk jaar kunt overstappen met korting. Net zoals bij je energiecontract. Het is alleen wat meer gedoe omdat je elk jaar een nieuw modem moet ophangen en aan je thuisnetwerk moet knopen, nieuwe TV kastjes en dat soort gedoe. Voor 400 euro per jaar verschil vind ik dat een kleine investering met hoog rendement.

(overigens doet de Ziggo kabel met SD-televisie het na 8 maand geleden opzeggen nog steeds)
Genexis heb ik meteen verwijderd en meteen de glasvezel gekoppeld met een SFP plug op mijn router.
Niet zo moeilijk en het scheelt weer een stroomvretertje. Ook kan ik nu de PPPoE sessie starten met een MTU van 1500 ipv 1492. Dat kon met de Genexis ertussen niet om een of andere reden.
Bij GPON en XGS-PON is dat stroomverbruik inherent aan de techniek. Dat stroomvreten doet je SFP dan.
Verder is lang niet elke SFP compatible en kan je nog altijd niet bij elke ISP zomaar een eigen ONT laten registreren.
Ik had het ook niet over GPON of XGS-PON. Maar een ouderwetse LR module. Die hoef je niet te registreren.
Ik weet dat dat bij PON helaas moeilijker is of gewoon niet kan. En dan zit je vast aan de (bridge)router of mediaconverter van de ISP. Net zoals je bij Ziggo ook niet 1-2-3 een ander router kan gebruiken.
Het is sowieso een stuk goedkoper dan Ziggo
Dat is niet (altijd) waar. tijdje geleden een vergelijk gedaan met glasvezel en Ziggo en wat het me zou schelen als ik naar glasvezel zou overstappen (en dus dezelfde zaken behoud als nu al heb)

Scheelde hooguit een paar euro per maand, dat was me de moeite van overstappen niet waard en zit dus nog steeds lekker bij Ziggo, ook al heb ik nu eindelijk de mogelijkheid voor glasvezel

Enige voordeel is voor mij vrij nutteloos en dat is de hogere upload

[Reactie gewijzigd door Sinester op 30 oktober 2024 12:10]

Het voordeel van een glasaansluiting is dat Ziggo ineens wel met een aanbieding wil komen als je ze belt met "ik denk erover om over te stappen, of hebben jullie nog een leuk aanbod?"

Concurrentie is een mooi ding.
Het zou leuker zijn als ze zelf proactief gewoon je abonnement 2,50 o.i.d. goedkoper maakten met een mailtje zo van: dank je wel trouwe klant. Want blijkbaar kan dat als je de prijzen van nieuwe abonnementen ziet.
Sinds hier glasvezel ligt ben ik 50% minder kwijt aan televisie en internet (telefoon had ik al bij CheapConnect voor 8,95 per jaar excl belkosten). Ineens kan ik naast Ziggo coax internet en televisie ook Odido of Solcon afnemen via de glasvezel van Delta.

Enige wat je moet doen is jaarlijks overstappen, want na het eerste jaar is het feestje over en betaal je overal evenveel. Net zoals met energiecontracten.
Wat ook een punt is dat als de glasvezel bekabeling buiten van KPN is, en je een aansluiting bij Odido neemt, dan betaal je 10 euro extra die Odido moet betalen aan KPN als leenrecht.
Wat ook een punt is dat als de glasvezel bekabeling buiten van KPN is, en je een aansluiting bij Odido neemt, dan betaal je 10 euro extra die Odido moet betalen aan KPN als leenrecht.
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden maar het ligt eraan wat voor infrastructuur er van KPN NetwerkNL ligt. Zit je op de KPN-WBA infrastructuur dan betaal je bij Odido inderdaad een heffing, zit je op de KPN-ODF infrastructuur - wat het oude Reggefiber gebied over het algemeen is - dan heb je niets te maken met die heffing en betaal je gewoon precies het zelfde als wat klanten betalen die via ODF of Delta lopen.

Zo ligt er in bijvoorbeeld Deventer en Dordrecht glasvezel van KPN Netwerk NL (oud Reggefiber gebied) en betalen klanten in deze steden geen heffingen bij Odido omdat KPN NetwerkNL hier nog gewoon KPN-ODF aanbied. De enige die de boel wel naait is Freedom omdat deze het vertikt gebruik te maken van ODF en gewoon WBA wilt afnemen want... minder investeringen noodzakelijk.
Hoe weet ik welke aansluiting in mijn huis bij welk netwerk (ODF/WBA) hoort?
Ik kan mij voorstellen dat Freedom hun aanbod is gebaseerd op KPN-WBA. Het aanbod zou verschillen na investering in KPN-ODF.
Odido heeft dan kennelijk wel geïnvesteerd in KPN-ODF waardoor hun aanbod minder voordelig zou kunnen zijn dan die van Freedom.
De 2 grote problemen met Ziggo waren van oudsher:
- de lage upload snelheid
- Kwaliteit Klantenservice/Problem solving.

Over die tweede: als het werkt, dan is het OK-ish. Zodra er echter iets vreemds gebeurt, dan zijn de rapen gaar en kan het wéken duren en tientallen uren aan de telefoon, om dat gecorrigeerd te krijgen.
Uiteraard ligt "het" altijd aan het lokale netwerk van de klant.
Dan treffen ze hier net de verkeerde!

Voorbeeld?
Kreeg onaangekondigd een grote doos van Ziggo. Inhoud? 5 (vijf) Connectbox modems.
Klantenservice gebeld:
Ik: Wat moet ik daarmee?
KS: Nou, ehhhh ... hoeveel zegt u? (Houdt vervolgens 20 minuten ruggespraak met collega).
Ik: én, wat gaan we doen?
KS: Collega zegt huidige modem vervangen door één uit die doos, en de rest terugsturen.

Ik stuur de doos met de overige 4 modems terug.
Een dag later een email van Ziggo: "Het modem (..) is in goede staat ontvangen. Uw internet abonnement is beëindigd."
WTF?!!
En probeer dát maar weer eens goed te krijgen. Het nieuwe modem is actief en KS kan het zien, dus ligt het weer aan mijn netwerk! Alleen krijg ik er bijna geen bit doorheen. Tijd om écht boos te worden.

Om een lang verhaal kort te maken, dit heeft bijna 8 weken geduurd.

Dankzij een heel lieve dame die in het weekend kennelijk vanuit huis werkte en de tijd nam zich in het probleem te verdiepen, vond er eindelijk een gestructureerde diagnose plaats.
Binnen 5 minuten zei ze : Ik zie het al, ik bel u over een half uur terug.
Zij pleegde een telefoontje met iemand in India (waar de abonnementen registratie zich bevindt) en belde inderdaad terug. De registratie in India klopte niet met de configuratie die Ziggo KS in mijn nieuwe modem stopte.
Er ging nog enige tijd overheen, maar "opeens" werkte alles weer als voorheen, en met de correcte snelheid. Geen excuses voor het langdurig ongemak, geen compensatie, niks.

(Mocht de aardige dame dit lezen, dank dank dank. Er zijn dus tóch nog mensen bij Ziggo die er wél verstand van hebben en bereid zijn iets verder te kijken dan hun neus lang is)

Toen zo'n anderhalf jaar terug Glasvezel in de straat werd uitgerold, direct voor aangemeld. Inmiddels tevreden 1000/1000 Odelidoodo klant, over glas, XGSPON en van 40Mb/s (Ziggo) naar 1000 Gb/s uploads.
Lekker, voor uploads van dagelijkse long range planning modellen en Video conferencing e.d. En nog een stuk goedkoper ook.

Alle COAX uit de muren gehaald en vervangen door CAT-6 SFTP.
Bedraad Internet, TV en WiFi door het hele huis.
Klaar voor de toekomst.
Het klopt wat je zegt, maar Ziggo zelf is ook aardig de koers kwijt.

Ze weten het zelf ook niet wat je nu nodig hebt voor een beetje goed Netflixen. Hier in de straat op de appgroep al maandenlang af en toe geneuzel erover, "Netflix doet het niet" en zelfs mensen die met Ziggo support gebeld daarover hebben en dan als antwoord krijgen "Upgraden naar een sneller pakket."

Natuurlijk is de echte oplossing een wifi-test doen want 40mbit zou voldoende moeten zijn voor een stream, maar daar gaat het nooit over.

En geef die argeloze consument eens ongelijk; je krijgt zelden vanzelf nieuwe modems met nieuwe wifi, stap je over naar een andere provider krijg je tenminste wel een moderne met de laatste wifi-standaard.

Zolang bedrijven hun huidige klanten verwaarlozen in alle opzichten; geen kortingen bieden, geen goed advies bieden bij wifi-problemen, niet elke 2 jaar modems vervangen bij nieuwe wifi-standaarden (je wil niet weten hoe lang ik op 2.4GHz heb gezeten)....dan ga je je klanten verliezen aan de modernere concurrent.

[Reactie gewijzigd door A Lurker op 30 oktober 2024 13:45]

Hier in de straat op de appgroep al maandenlang af en toe geneuzel erover, "Netflix doet het niet" [...].
Off-topic: Blij dat ik niet in jouw straat woon met zulk geneuzel in de appgroep :).
On-topic: Ben bang dat als jouw Netflix het niet doet, je binnenshuis aan de slag moet en niet de schuld moet neerleggen bij de modem vanuit de provider. Ziggo is verantwoordelijk voor de snelheid tot aan de deur (modem), en verder moet je je eigen boontjes doppen.
Wat je aanbiedt moet goed zijn, en indien er gebreken zijn dien je iets van support te leveren.

Ze bieden een all-in modem aan met wifi. Als dat niet goed werkt klop je als eerst aan bij de leverende partij. Dat een tweaker dat allemaal overslaat omdat hij zelf wel weet dat een extender handig is, staat volledig buiten de discussie over hoe een consument dient te handelen bij serviceproblemen.

De vraag is uiteindelijk wie de oplossing (zodra gevonden) moet implementeren, maar daar gaat mijn stuk enkel secundair over. Het advies kan best zijn "kunt u eens een wifi test draaien meneer? oh het laveert tussen 1 en 10 mbit, ja dat is niet stabiel, dan zou ik eens naar een goede wifi-extender kijken".

Niet "pak maar het 200-mbit abonnement meneer, dat is beter". Dit is letterlijk het advies dat iemand in mijn straat kreeg op basis van instabiele Netflix.

Maar als je klant met een 3+ jaar oud modem met evenzo oude wifi standaard zit, durf ik absoluut 100% een stap verder te gaan en te zeggen dat dat het bedrijf aan te rekenen is.

Zonde dat jij wil betwisten dat het niet de verantwoordelijkheid zou zijn van het bedrijf dat de dienst levert om de oplossing te bedenken/formulieren.

[Reactie gewijzigd door A Lurker op 30 oktober 2024 13:56]

Qua prijs doen KPN en Ziggo niet echt veel onder voor elkaar en gezien de kortingen icm mobiel is het voor Ziggo klanten goedkoper om bij Vodafone te blijven en KPN bij KPN.
Er zijn ook andere providers. Odido en budget thuis zijn in de regel goedkoper dan Ziggo en KPN en bieden wat de gemiddelde consument nodig heeft.
Ziggo is gewoon echt heel erg duur in verhouding tot price fighter glas aanbieders

Het maakt niet uit of glas nu voordelen biedt of niet. In mijn geval was het bijvoorbeeld 20 euro per maand goedkoper. Leuk dat mijn download keer twee gaat en mijn upload keer twintig, maar het gaat mij natuurlijk om die 240 euro per jaar. Ik kan van die besparing gewoon elke 5 jaar een nieuwe OLED kopen voor in de woonkamer. Alleen maar omdat ik niet ziggo's prijzen betaal. Dat is hoe bizar duur ziggo is.

Ga naar een vergelijkingssite als independer en kies een adres in je buurt of ergens waar je wil wonen, voer in 100 mbit en 1 tv ontvanger en sorteer op prijs. Staat ziggo bovenaan? Nee. Dus verliezen ze klanten. Vroeger als je 100 of 200 mbit invulde op veel adressen was Ziggo bijna de enige. Dat is niet meer zo. Je had een jaar of 10 geleden gewoon geen alternatief als je 100 mbit wilde thuis, maar ziggo kon dat wel bieden destijds met alles in 1 complete. Die was toen 120 mbit. Zo langzamerhand stappen al die klanten over naar een goedkopere aanbieder.

De gemiddelde consument denkt helemaal niet na over coax vs glas. Dat boeit buiten tweakers echt niemand, ondanks de reclames. Wat ze boeit, is het bankafschrift.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 30 oktober 2024 12:02]

Ik ben het helemaal met je eens dat ziggo meer dan genoeg is voor de gemiddelde consument. Bij mij is het alleen tientallen euros duurder dan een glasvezelaansluiting die nog sneller is ook. Ik ben dus ook na jaren weg gegaan bij ziggo en hop nu ieder jaar tussen kpn (dochters) (budget/Youfone). Ook de welkomstaanbiedingen van ziggo halen het bij lange na niet bij deze aanbieders.
Je moet dan al met alles overstappen en dat is ook niet altijd mogelijk als je bijvoorbeeld tussentijds nog een mobiel abonnement verlengd hebt met 2 jaar.
Waarom moet dit?? Volgens mij is dat totaal geen vereiste.
Ik stap over van Ziggo naar Odido voor internet, maar mijn mobiel blijft bij vodafoon (want net 4 maanden geleden verlengt).
Enige wat je moet doen is even doorrekenen of het voordeliger is als de korting bij je telefoon dan wegvalt (korting is bij mij 5 euro en dat weegt redelijk af tegen de 25 euro die ik minder ga betalen aan internet)

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 30 oktober 2024 13:29]

Hier was het nog veel erger: ziggo beweerde zowel bij mij als bij m'n ouders dat ziggo gewoon glasvezel levert!
😡
Liegen (of heel dom zijn) van internet verkopers ben ik allergisch voor...
En trouwens, een goedkoper (eender welk) internet abbo dan mijn huidige odido gigabit abbo konden ze niet eens leveren 😂
Is ook gevoel, bij glasvezel betaal je voor techniek. Bij ziggo voor mooi gekleurde folders en marketing. En programma’s die je er bij krijgt.
En glasvezel corrodeert niet, en pikt geen overspraak op van andere kabels in de grond.
Maar er mag geen scherpe bocht in zitten anders krijg je het licht weer terug :+. Zo valt over elke techniek wel wat te bedenken, daarbij is een kabel herstellen 10maal duurder dan een coaxkabel etc. etc.
een glasvezel mag best een sterke bocht maken, een radius van een cm of wat is prima. Maar kom, hoe vaak verplaatst jij de kabels in de grond precies?
Een vezeltje lassen is grotendeels geautomatiseerd werk, je moet hem alleen opgraven, maar dat zal voor die Coax ook moeten. Die gerepareerde vezel is daarna niet een potentiële plek voor waterschades en corrosie, waarbij dat voor een coax natuurlijk anders is.
tldr, iederen harry met een galsvezel lasapparaat kan ik een minuut een vezel fixen.
Goedkoper? Dit slaat niet op de abo-prijzen neem ik aan, want die ontlopen elkaar i.h.a. niet veel.
Ik ga van ruim 70 euro per maand bij Ziggo naar tussen de 35 en 45 per maand glasvezel. Dat is bijna voor de helft goedkoper omdat ik alleen een internet only abonnement nodig hebt en een wat degelijke upload snelheid (voor cloud backups en dergelijke). Dus voor mij is het heel wat goedkoper en er is minder onnodige en onnozele koppelverkoop die abonnementen zogenaamd duurder maken.
Zou het misschien kunnen dat niet voor iedereen hetzelfde geldt? Bij mij ligt er namelijk een kabelnetwerk dat er al decennias ligt en aardig verouderd is. Denk dat als ze glasvezel komen aanleggen dat het eindelijk een beetje op niveau is. Maar om dit uit te testen moet ik helaas nog even wachten.
Goedkoper? Als ik bij youfone kijk dan betaal je voor een koperlijn 50mbit € 15 en glasvezel € 20.
Goedkoper is het zeker niet! Bij mij is Ziggo nog steeds goedkoper dan een glasvezel aanbieder.
Grotere upload meer up dan down tov ziggo kabel en toch dat voetbal hebben ze,maar stap daarvoor niet over.
Mijn glasvezel is 2/2 GB, m'n kabel is 1000/200 (ik heb ze alletwee ivm backup), de Ziggo connectivity is o.a. voor WoT een stuk beter omdat Odido een routing heeft waarbij er op 1 van de hops een 25% package loss is. Geen idee waarom ze met zulke bagger werken bij Odido, maar ondanks dat de ping lager is, de snelheid hoger is de kwaliteit niet op alle vlakken beter.
Ik denk dat Mazewing bedoelt dat veel mensen die overstappen geen gebruik maken van de snelheid en dat de komende tijd ook nog niet gaan doen. Kabelinternet is er tot 1gbit. Ik heb even gekeken, hier is kabel goedkoper dan glasvezel. Zelf heb ik VDSL. Dat voldoet voor mij prima. Ik zou in vredesnaam niet weten wat ik met nog meer snelheid zou moeten. Verder gaat bij een snel abbonement andere beperkingen meespelen, de upload aan de andere kant van de lijn bijvoorbeeld. En er zullen een hoop consumenten zijn die glasvezel gaan gebruiken met traag wifi...

//edit
Ik zeg overigens niet dat glasvezel geen voordelen heeft, of kan hebben. Ik denk wel dat het zonde is om niet al je opties te bekijken.

[Reactie gewijzigd door necessaryevil op 30 oktober 2024 15:09]

1. Zeker niet. Ik ben velen malen goedkoper uit met ziggo (coax).

2. Onzin onder de 400mbit (wat al volkomen nutteloos is).

3. Ook onzin. De ziggo apparatuur vraagt minder stroom dan het glasvezel modem+fritz.box.
Je kan ook proberen om contact op te nemen met de klantenservice en te kijken wat voor korting ze je geven als je dreigt weg te gaan. Misschien niet dezelfde korting die je nu krijgt, maar ik denk dat ze je liever hebben voor wat minder geld dan helemaal niet.
Paar maanden 10 euro korting. Ziggo is erg arrogant. Je moet blij zijn dat je klant mag zijn :)
Overstappen loont.
je mist het punt. waarom meer betalen voor een oud coax techniek als het met moderne glasvezel goedkoper kan? je betaalt hetzelfde of juist minder voor glasvezel.

[Reactie gewijzigd door Farabi op 30 oktober 2024 11:21]

Dat is erg afhankelijk van de situatie. Met Ziggo Lite "internet only" heb je ook TV via coax / DVB-C "voor €0", en voor ik meen €7 extra kun je ook Ziggo Go erbij krijgen. En de prijs daarvan is goedkoper dan Delta het goedkoopste internet incl TV. En alternatieve TV (NL Ziet bv) is ook iets duurder dan Ziggo Go v.z.i.w. en zitten minder zenders in (nog minder dan je bij Ziggo "zonder" TV pakket krijgt).

Maar andere aanbieders zouden zeker wel goedkoper kunnen zijn (Odido is IIRC significant goedkoper, ook over het netwerk van Delta Fiber Nederland aka "Delta").

Het is dus sterk afhankelijk van wensen en aanbod (lees: ligt er glasvezel, en van wie, en welke providers zitten er op tegen welke prijs).
En wat nog een voordeel van Ziggo is is dat je anoniem TV kunt kijken zonder gepersonaliseerde reclameblokken via coax / DVB-C. Tegelijkertijd is Ziggo ook de enige die gepersonaliseerde reclameblokken " aanbiedt ". Maar tracking wie welke zender kijkt zullen alle (TV via internet) aanbieders doen.
Maar goed ik denk dat het merendeel van de Tweakers hier al lang geen lineaire TV kijken en er al helemaal niet voor willen betalen. En dan is glasvezel toch een stuk goedkoper ineens helemaal als kale internet pijp.
Dit dus. Die keren dat ik het nodig heb gebruik ik de NPO app of je neemt een abbo op Kijk.
Het aller aller allerfijnste aan NL Ziet is dat in het pluspakket BBC3 en 4 zitten. De beste kinder TV die er gemaakt wordt.
Volgens mij is Odido de enige andere die het in een pluspakket heeft zitten, maar zodra het contract met de BBC afloopt gaat het er daar ook uit (net als bij NL Ziet overigens).

We zijn hier overgegaan van Ziggo 500mb naar 1gb KPN glas zodra het kon. Geen modem meer dat je periodiek moet rebooten omdat het ding zo traag als dikke stront wordt, verbinding die wat responsiever is, BBC3/4 terug en nog een fractie goedkoper ook!
je mist het punt. waarom meer betalen voor een oud coax techniek als het met moderne glasvezel goedkoper kan? je betaalt hetzelfde of juist minder voor glasvezel.
Alleen kijkende naar de prijzen van abonnementen, is glasvezel goedkoper. Neem je daarin het extra stroomverbruik van de glasvezelmodem erin mee (belichting) dan wordt het prijsverschil toch wel wat minder.

Dan blijven nog maar weinig zaken over waarbij het voor mensen echt interessant wordt om over te stappen... die hogere upload is leuk maar lang niet voor iedereen noodzakelijk. Die lagere latency is leuk, maar net als met hogere upload evenmin noodzakelijk.

Een gemiddelde consument heeft heel weinig belang bij hogere upload snelheden en een lagere latency. De prijs en ervaring doet het 'm... kijken we dan vervolgens weer naar wat ik hierboven zeg.... dan is die prijsverschil (na het 1e jaar) plots wel erg minimaal. En een beetje consument die kijkt naar ervaringen (reviews) kijkt vooral naar de negatieve reviews dan naar de positieve en stapt hierom minder snel over (als men nu op het moment wel tevreden is).
Ziggo dient dus op prijs te concurreren want op techniek hebben ze de strijd al verloren....
Ik betaal bij Odido standaard 40 euro, met verschillende kortingen 25, voor 400/400.

Bij Ziggo zou ik 53 betalen voor 400/40. of met kortingen 26,50 voor 6 maand, daarna 6 maand 53.

Bij Odido krijg ik dus sneller internet, lagere ping (handig bij online games) en betaal ik minder.

Verder gebruik ik zoals veel mensen een online backup service, en ik merk dus wel degelijk het verschil tussen 40mbit of 400mbit upload.
Ja 53 euro tegenover 35 euro bij Odido voor internet only is een groot verschil. Denk dat ze echt wat aan de prijs moeten doen, om te gaan concurreren.

Weet niet hoe het nu is, maar ben in 2018 over gestapt van Ziggo naar Odido (T-Mobile destijds) maar echt veel stabieler internet, van bijna een storing per maand naar 3 x per jaar. Bij Ziggo moest ik ook minstens 2 a 3 keer per maand mijn modem een reset geven. Heb ik bij Odido in 6 jaar misschien 3 keer gedaan.

Lees ook veel klachten over Odido, maar ben wel van mening dat het echt te maken heeft waar je woont. Ik ben een tevreden klant.
En daar zit het probleem. Als ze nu eens met een korting komen voor trouwe klanten. Elk jaar 5% korting tot en max van 50% ofzo. Dan zullen er minder mensen hoppen.

Als je pech hebt krijg je als vaste klant 0 korting als je erom vraagt. Maar bij nieuwe klanten is alles mogelijk
Het is bij bijna alle bedrijven zo. De trouwe klant krijgt de middelvinger en de nieuwe klant wordt met lokkertjes binnengehaald. Het beste is geowoon ieder jaar overstappen. Of het nu om internet, telefoniie, verzekering of energiemaatschappij gaat.
Verzekeringen heb ik nog niet zo bij stilgestaan. Bij welke vorm/soort verzekeringen stap je over en bij welke juist niet?

[Reactie gewijzigd door rogierius op 31 oktober 2024 10:51]

Ik heb opzich best wel wat jaren korting gehad als ik belde. Dan ging ik opnieuw vast verlengen en dan kreeg ik wel iets van een aanbod maar was altijd magerder dan een nieuwe klant kreeg.

Daarom nu besloten om vanaf morgen over te stappen naar Ziggo met mooie aanbieding voor 450 euro voucherkorting bij de Ziggo webshop. Daar ga ik dan een mooie Wifi set van kopen waarmee ik hoop dat het toch echt net ff wat beter wordt in het huis dan het nu met de KPN Superwifi punten is.

En na 12 maanden in november 2025 ga ik in de maand van black friday weer eens vrolijk rondkijken waar ik dan naartoe over ga stappen. Misschien wel weer naar KPN als ze een leuke actie hebben met een gratis TV of game console of wat dan ook.

Begrijp me niet verkeerd. Het liefst zie ik net als @MazeWing dat ze gewoon goede degelijke prijzen hebben in plaats van lokkertjes en cadeautjes geven want in the end betaal je die wel ergens. Maar nu dus na een jaar of 10 bij KPN te zitten ben ik er wel even klaar mee. Dus tijd voor een jaartje swappen en dan weer eens verder kijken.
Odido biedt nu een alternatief voor zowel glasvezel als ouderwetse kabel: 5G thuisinternet voor €20-€25 per maand. Dat werkt voor mij echt prima (ook met gamen tot nu toe). Ik krijg zo'n 400mbit snelheid (zeer afhankelijk van je nabijheid tot een 5g mast van Odido. Eindelijk kan ik alleen internet bestellen voor een goede prijs. TV hoef ik niet.

[Reactie gewijzigd door Grotbewoner op 30 oktober 2024 11:19]

kleine offtopic vraag: is het bij de odido 5g thuisinternet router mogelijk om externe antennes aan te sluiten? Of heeft de router geen antenne aansluitingen?
Nee, dat heeft deze niet.
Je hebt alleen twee ethernet aansluitingen.
Wil je een 3-in-1 pakket, dan komt Ziggo nog aardig mee in prijs. Wil je alleen internet, dan is Ziggo inmiddels te duur. Goedkopere alternatieven op glas komen er steeds meer en voor een aantal mensen - lang niet overal - doet het mobiele aanbod van Odido het ook goed genoeg. Zolang mensen TV willen kijken, is de kwaliteit van Ziggo op dit moment met DVC-C onovertroffen en hebben ze bestaansrecht. Of dat zo blijft als ze overstappen op IP-TV is de vraag, maar de tijd zal het ons leren.
Ook dit DVC-C gaat eruit aangezien Ziggo pro-actief klanten aan het benaderen is om over te stappen naar de Next Mini (dus IPTV).
Vandaar ook mijn laatste zin in mijn vorige reactie. En daar snap ik eigenlijk niets van. De USP die ze nu hebben - de beste TV kwaliteit in de markt - gooien ze daarmee potentieel weg. Of ze moeten op een extreem hoge bitrate gaan leveren over IP. Over een paar jaar weten we het :)
Dezelfde bitrate als bij DVB-C is voldoende hoor.
De bandbreedte die vrijkomt door te stoppen met DVB-C kan ingezet worden voor internet.
Maar glasvezel is ook gewoon echt beter, in alle opzichten.
  • goedkoper
  • sneller
  • energie-zuiniger
  • minder storingsgevoelig
  • lagere latency
  • symmetrisch
Ik heb vorig jaar op glasvezel overgestapt, nadat het eindelijk hier werd aangelegd en jeetje, wat een verademing. Zo veel sneller (bandbreedte en latency), geen rare storingen of haperingen meer en ook nog eens goedkoper.

Het enige minpuntje .... DVB-C vond ik wel gewoon fijner tv kijken. TV kijken via Apps zoals die van Odido of Canal+ is het gewoon net niet. Lagere kwaliteit, soms significante vertragingen van het tv signaal (30 seconde!), etc.

[Reactie gewijzigd door Klaus_1250 op 30 oktober 2024 11:41]

Glasvezel is ook gewoon beter maar, zoals ik nu al meermaals heb aangegeven, merkt de gemiddelde consument weinig tot niets van dat dit beter is.
Haha volgens mij snapt de helft niet wat jij bedoelt. Als mensen het vervangen van infra kabels er al bij moeten halen om te bewijzen det de een beter is dan de andere, dan weet je al hoe laat het is.

Komend jaar definitief over maar glasvezel maar tot die tijd altijd Chello/UPC/Ziggo gebruiker geweest. Dat vond ik in de regio Helmond altijd beter dan in Limburg Noord (veeeel storingen) maar het gaat nu Odido worden. Die beslissing is trouwens simpel te verklaren: we kijken geen TV meer en zij zijn in combinatie met Odido telefoonabonnementen veruit goedkoper met de hogere snelheden.

En inderdaad, geen mens gaat merken of je 500mbit Ziggo hebt of 500mbit Odido. Al die neppe WifiPods, KulPods Smartbereikvergroters enzo is leuk voor Jan en Ria op 5 hoog in een flat in Den Haag maar dat boeit verder geen enkele Tweaker wat mag ik hopen.
Het enige minpuntje .... DVB-C vond ik wel gewoon fijner tv kijken.
Dit is dan ook het enige waar Ziggo een beter product heeft. Ik heb nu dan ook glasvezel internet via Freedom en TV via Ziggo, omdat ik dan DVB-C kan gebruiken met CI+.

Als ik Ziggo was dan zou ik gewoon helemaal stoppen met het aanbieden van Internet, daar kunnen ze toch niet concurreren, en alle vrijgekomen bandbreedte inzetten voor een heel groot TV aanbod met hoge bitrates en 4k via DVB-C.

Ik heb nog nooit een STB gezien die beter werkte dan de standaard interface van mijn TV (niet gek, gezien de zwaar ondermaatse en zo goedkoop mogelijke hardware in die dingen).
STB vind ik gemiddeld ook drama, al is de ziggo next (niet de mini) best een behoorlijk apparaat qua gebruiksvriendelijkheid. Toch kijk ik iptv want mijn tv is oud dus er hangt een nvidia shield aan en als dat toch het standaard apparaat is voor alle streaming zaken, dan is ziggo go een logische stap.

Zo is mijn bejaarde (inmiddels 9 jaar) tv als dom scherm nog wel een jaartje langer te gebruiken :)
Ziggo Go Tv is 720p en werkt alleen op internet van Ziggo. Thuis is dat natuurlijk geen probleem, maar je Shield meenemen naar je logeeradres is geen optie.
720p is natuurlijk ook niet te doen, tenzij je een mini-TVtje hebt.
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is. Dit terwijl het in de praktijk voor 99% van de mensen waarschijnlijk niets gaat uitmaken en ze praktisch geen verschil merken tussen kabel of glasvezel.
Mogelijk. Maar mijn Odido gigabit glasvezelkabel kost me per maand 3,50 minder dan het allergoedkoopste Ziggo-abonnement (43,50 voor 100/25, kunnen we dat oprecht nog iets van deze tijd noemen...?). Of glasvezel echt beter (of zelfs maar passend) is, is op dat punt gewoon niet meer relevant - Het is sneller én goedkoper, dus Ziggo is dan voor veel mensen simpelweg geen partij meer.

Of Ziggo nu wil of niet, de enige weg vooruit lijkt toch echt concurrentie op basis van prijs te gaan worden, want op het gebied van dienstverlening en infrastructuur loopt het bedrijf mijlenver achter.
Ik krijg binnenkort glasvezel met een Odido contract (waar ik ook het mobiel contract al heb) met een prijs van €30 voor 1 Gb, terwijl ik momenteel bij Ziggo (600Mb) €63 betaal. Geen tv abonnement! Simpele rekensom.
Bij mij precies hetzelfde. 3 jaar geleden glasvezel is aangesloten. Sindsdien switch ik elk jaar naar de goedkoopste aanbieder. Tegenwoordig kan ik kiezen tussen Ziggo, KPN of Odido.
Het maakt in mijn situatie niet uit of het coax of glasvezel is, wel moet ik toegeven dat ik de TV box & OS van Ziggo en de het meest prettigste/stabielste vind werken.

Elk jaar bel ik de huidige provider op om te kijken of er kortingen mogelijk zijn, maar die komen in de verste verte niet in de buurt voor nieuwe klanten. Zo lang dat blijft blijf ik lekker switchen elk jaar.

Ik denk dat Ziggo een x aantal jaar geleden de plank heeft misgeslagen met de uitrol van het glasvezel netwerk, voorheen hadden de meeste consumenten geen keuze en zaten ze "vast" aan Ziggo. Nu kunnen veel mensen vrij kiezen.

De meest vreemde reactie van Ziggo vind ik nu de anti-reclames "Er wordt glasvezel aangeleged in mijn buurt, moet ik overstappen?".. is dat het beste wat je kon verzinnen?
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is. Dit terwijl het in de praktijk voor 99% van de mensen waarschijnlijk niets gaat uitmaken en ze praktisch geen verschil merken tussen kabel of glasvezel.
Ten eerste zie niet in waarom dat een probleem is (tenzij dat van ziggo).

Ten tweede is glasvezel objectief ook echt beter dan kabel op alle vlakken: Hogere symmetrische snelheden, lagere ping,... en voor minder geld dan kabel!
Snel eens het aanbod bekeken van ziggo vs KPN (zonder tijdelijke kortingen).
Ziggo: 100/25 voor €43,5.
KPN: 100/100 voor €42,5.

De enige reden waarom je dan op kabel blijft zitten is omdat glasvezel nog niet bschikbaar is lijkt me.

EDIT: snelheden gecorrigeerd.

[Reactie gewijzigd door .MaT op 30 oktober 2024 15:52]

Je zult het niet geloven, maar er zijn nog steeds heel veel mensen die lineaire tv kijken. Dan praat je over miljoenen mensen per dag. Dat valt me hier op tweakers vaak tegen, dat een hoop mensen niet verder kunnen denken dan hun eigen beleving. "ik kijk geen lineaire tv meer", leuk voor je , maar het grootste deel van nederland nog steeds wel.

Eén van de grootste voordelen van ziggo is het gebruik van dvb-c. Hiermee zijn geen extra decoderkastjes nodig, een ci+ module in een tv voldoet. Daarnaast staat het je vrij om, vanwege de open dvb-c standaard , een ontvanger naar keuze te gebruiken. Zo kan je tv kijken zonder getracked te worden, lokaal opnemen en ook nog eens je unencrypted opnames van je ontvanger kopiëren om voor later op te slaan. Doe dat maar eens met je glasvezel iptv, gaat je niet lukken.
Snel eens het aanbod bekeken van ziggo vs KPN (zonder tijdelijke kortingen).
Ziggo: 100/25 voor €43,5.
KPN: 1000/1000 voor €42,5.
Weet niet waar je gekeken hebt, maar hier klopt niets van. Een kpn abonnement van €42,50 is voor een 100/100 verbinding. Redelijk misleidend om dit zo te posten. KPN 1000/1000 kost €52,50 per maand bij een 1 jarig contract. Ziggo 100/25 kost €43,50 per maand en ziggo 1000/100 €60,- per maand.

Dus nee, snelheid is niet alles, prijs evenmin. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur ligt. Qua prijs ontloopt het elkaar niet. En voor de lineaire tv kijken is ziggo nog steeds superieur.
Hiermee zijn geen extra decoderkastjes nodig, een ci+ module in een tv voldoet.
Voor het standaardpakket is dat niet eens nodig. Alleen het digitaal configureren van de TV is voldoende. (Ik heb nog jarenlang analoog gekeken toen het al digitaal kon omdat ik dacht dat ik toch aan een externe decoder moest.)
Als je met "standaarpakket" doelt op SD kwaliteit zenders , de ongecodeerde zenders (behalve de publieke in HD) dan heb je gelijk (via netwerkid 4444 :) ). Wil je naast de publieke zenders ook de commerciële uit het basispakket in HD ontvangen dan heb je iets nodig om ze te decoderen, zoals een ontvanger of ci+ module (via netwerkid 5555 ).

Grappig genoeg kan je inderdaad, als je niet wakker ligt van bepaalde tv kanalen in SD, "gratis" kijken, zolang de coax kabel maar in de wijkcentrale is aangesloten. Ik vertel hier overigens niets nieuws, ziggo weet dit zelf heus wel. Of het allemaal legitiem is , da's een tweede...
Hmmm, bijna, de omschrijvingen van de zenders (1080i/576i) kloppen wel maar toch zie ik 5555 als netwerkid staan. Vreemd.
Wellicht hangt dit ook af van waar je je bevind: er is nog steeds verschil in "voormalig ziggo" gebied en "voormalig upc". Van die laatste weet ik niet of dit daar ook zo werkt.
Ah, voormalig UPC, Chello, Eneco/bArt hier.
Die link die je geeft laat juist het probleem zien. Van 2005 (oudste datum in die database) tot 2018 zijn de kijkminuten per dag tussen de 173 en 200 minuten per dag. In 2023 is dat 132 minuten.

Het is mij zo gauw niet duidelijk of dit het aantal minuten van alleen TV-kijkers is, of gemiddeld over de bevolking. In beide gevallen laat het zien dat lineaire TV tanende is.

En laat Ziggo nou naast coax als techniek ook altijd ingezet hebben op "TV kijken" - internet only van Ziggo was altijd al belachelijk duur. Qua techniek is coax best te verdedigen, maar dat TV-kijken-idee mist gewoon visie.
Er wordt tegenwoordig ook veel "uitgesteld" gekeken. Daarnaast is de situatie zo dat we met een toenemende vergrijzing te maken hebben (niets ten nadele), waarbij ik het niet uitsluit dat er best een kentering hierin kan komen en het aantal lineaire tv kijkers weer gaat toenemen.

En nou moet ik opschieten, want zo begint "vandaag inside" (waar nog steeds meer dan een miljoen mensen dagelijks naar kijken...)
Valt uitgesteld kijken nog we onder lineair kijken? Ik kijk regelmatig films die ik meer dan 10 jaar heb uitgesteld.
Ik reageerde op MazeWing die het over internet had. Hij rept met geen woord over TV of DVB-C.

Maargoed, ik wil wel reageren:
Je zult het niet geloven, maar er zijn nog steeds heel veel mensen die lineaire tv kijken. Dan praat je over miljoenen mensen per dag. Dat valt me hier op tweakers vaak tegen, dat een hoop mensen niet verder kunnen denken dan hun eigen beleving. "ik kijk geen lineaire tv meer", leuk voor je , maar het grootste deel van nederland nog steeds wel.
Lineaire TV kan ook met IPTV, dat is niet voorbehouden voor de kabel/DVB-C.
Eén van de grootste voordelen van ziggo is het gebruik van dvb-c. Hiermee zijn geen extra decoderkastjes nodig, een ci+ module in een tv voldoet. Daarnaast staat het je vrij om, vanwege de open dvb-c standaard , een ontvanger naar keuze te gebruiken.
Dat is op zich geen voordeel van DVB-C, maar van de goodwill van ziggo. DVB-C kan perfect gesloten gemaakt worden met de CI+ module. Alle features die in de '+' zitten dienen om u als kijker het leven moeilijk te maken.
Zo kan je tv kijken zonder getracked te worden, lokaal opnemen en ook nog eens je unencrypted opnames van je ontvanger kopiëren om voor later op te slaan. Doe dat maar eens met je glasvezel iptv, gaat je niet lukken.
Opnemen is typisch iets wat vaak aangehaald word als nadeel van IPTV, maar het is eigenlijk een verouderd concept. Waarom zou je iets opnemen als je het kan opvragen?
"jamaar, ik heb nu ook uitzendingen van meer dan een jaar terug staan die ik nog kan bekijken...". Serieus, als je ze na een jaar niet bekeken hebt zijn ze niet interessant of heb je geen tijd genoeg toch.

Sowieso gaat DVB-C er hoe dan ook vantussen binnenkort.
In België stopt kabelaar telenet vanaf volgende maand al met de verkoop van DVB-C decoders en CI+ modules. 1x raden wie onder hetzelfde moederbedrijf zit (staat in het artikel).
Bereid je al mentaal maar voor, het gaat geen 5 jaar meer duren.
Weet niet waar je gekeken hebt, maar hier klopt niets van. Een kpn abonnement van €42,50 is voor een 100/100 verbinding. Redelijk misleidend om dit zo te posten. KPN 1000/1000 kost €52,50 per maand bij een 1 jarig contract. Ziggo 100/25 kost €43,50 per maand en ziggo 1000/100 €60,- per maand.
Dit klopt, ik heb me laten vangen aan de site van KPN. Zo zie je maar hoe misleidend het is voor gewone mensen tegenwoordig.
Ik heb het aangepast, maar het punt blijft: Je krijgt simpelweg sneller internet voor minder geld.
Bijzonder hoe je eerst aangeeft dat opnemen als nadeel wordt benoemd, daarna een paar relevante redenen geeft waarom opnemen handiger kan zijn dan streamen, om daarna voor anderen te besluiten dat er een logische termijn op bekijken van opnames zit en er dus geen nadelen zijn.

Ik heb, bijvoorbeeld met series die met terugkijken maar een maand beschikbaar zijn, al vaker afleveringen gemist omdat ze verlopen waren. Je zou eens 2 weken vakantie hebben bij een dagelijks uitgezonden serie, of met iemand samen kijken en dat maar eens per week doen. De opnames staan 7 maanden later nog braaf te wachten.

Dat het niet in jouw use case past, betekent niet dat het dan maar onzin is.
Ik krijg uit de reactie van @.MaT vooral de indruk dat hij zelf graag bepaald wat voor mensen relevant is en hoe hij in zijn glazen bol ziet hoe zaken zich gaan ontwikkelen.

Ondertussen sta ik klaar om "het geheime dagboek van hendrik groen" te gaan kijken. Heb ik een paar jaar geleden opgenomen. Staat nu klaar om bekeken te worden. Maar volgens @.MaT kan dit natuurlijk niet. Nou, ik zal hem een plezier doen: doe ik de gordijnen extra strak dicht, zodat niemand het ziet |:(
Dat het niet in jouw use case past, betekent niet dat het dan maar onzin is.
Ik merk, ook vandaag weer, dat velen wel even denken te kunnen bepalen voor een ander hoe het zou moeten. Het is eigenlijk redelijk lachwekkend. Ik heb mijn opnames op vhs videobanden uit de jaren '80 nog, ik denk dat de meesten die het hier zo goed denken te weten toen nog niet eens op deze planeet rondliepen :)
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is. Dit terwijl het in de praktijk voor 99% van de mensen waarschijnlijk niets gaat uitmaken en ze praktisch geen verschil merken tussen kabel of glasvezel.
Neuh. Ziggo's grootste probleem is dat glasvezel nu dezelfde internet snelheid kan bieden voor een lager tarief. Vroeger was het coax vs koper. Ziggo had altijd de hogere download snelheid. Nu met glas is dat niet meer zo en Ziggo is gewoon duur.
Ziggo's coax is niet financieel interessant als er ook glas is op je adres. Ziggo heeft geen unique selling point, maar is wel duurder.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 30 oktober 2024 11:47]

Ziggo heeft geen unique selling point, maar is wel duurder.
Toch wel, het heet dvb-c |:(
Gebruiken ze bijna niet meer. Ziggo is bijna volledig over op IPTV met de mediabox next en mediabox next mini. In veel regio's is het DVB-C signaal inmiddels instabiel en daar wordt door ziggo niets aan gedaan. Bij een telefoontje met de klantenservice krijg je een mediabox opgestuurd zodat je over kunt op iptv en wordt je verteld dat die smartcards "iets van vroeger zijn"
In veel regio's is het DVB-C signaal inmiddels instabiel en daar wordt door ziggo niets aan gedaan.
Heb je daar een bron voor of is dit ook weer iets wat je zelf vind? Onlangs is er in mijn straat nog een nieuwe coax grondkabel naar een abonnee gelegd, dus dat ziggo "niets doet" is een broodje aap verhaal. Ze hebben onlangs nog in heel nederland alle wijkversterkers vervangen incl f crimp pluggen vervangen naar f compressiestekkers. Dat heeft heel veel geld en tijd gekost.
En wordt die coax kabel gebruikt voor DVB-C, of zit er aan de andere kant een mediabox die IPTV gebruikt? Zo'n mediabox krijg je immers bij alle nieuwe ziggo tv abbonementen en bestaande abbonee’s krijgen ze ook. Er is geen manier meer om aan een CI+ module met DVB-C te komen via ziggo. Je krijgt altijd een netwerk streamer. Op die next mini's die tegenwoordig overal bij zitten, zit nieteens een coax aansluiting. Alleen een ethernet aansluiting voor je modem. DVB-C is dat zeker niet.

Ik zeg niet dat ze met coax niets meer doen. Ik zeg dat ze niets meer met DVB-C doen omdat ze over gaan op IPTV
Dus kun je het wel broodje aap noemen, maar je weet dus gewoon het verschil tussen coax en dvb-c niet.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 31 oktober 2024 08:50]

Ik noem hetgeen wat jij beweert, dat "ziggo niets doet", een broodje aap verhaal , wat ik onderbouw met het feit ik dat met eigen ogen zie hoe ziggo op dit moment veel tijd en geld in haar netwerk steekt.

Ik weet het verschil niet tussen dvb-c en coax? Enige manier hoe ik daar op kan reageren is door te zeggen "ignorance is bliss" ;) . En ik heb nog steeds geen bron van je mogen ontvangen voor je bewering dat in veel regios het dvb-c signaal "instabiel" is, iets wat overigens gewoon kolder is en waar je helemaal geen onderbouwing voor hebt. Heeft verder niets te maken met welke apparatuur ziggo op dit moment uitlevert.
Er is geen manier meer om aan een CI+ module met DVB-C te komen via ziggo.
Ook dit is pertinent onwaar, men kan bij het aangaan van een abonnement bij ziggo gewoon een ci+ module bestellen voor €2,- per maand. Daarnaast zijn ze ook in de vrije verkoop gewoon te koop.
Ik noem hetgeen wat jij beweert, dat "ziggo niets doet", een broodje aap verhaal , wat ik onderbouw met het feit ik dat met eigen ogen zie hoe ziggo op dit moment veel tijd en geld in haar netwerk steekt.
In hun netwerk ja, maar niet in specifiek DVB-C. DVB-C is alleen het lineaire tv signaal wat je tv tuner gebruikt. Daar kijkt ziggo nauwelijks meer naar om. Bel maar eens de klantenservice dat je storing ervaart. Je krijgt meteen een mediabox aangeboden als oplossing.

Mij werd ook gelijk door de klantenservice medewerker medegedeeld dat ze willen stoppen met smartcards en dat je nu dus beter voor de mediabox kunt gaan om te voorkomen dat je later alsnog over moet.
Ook dit is pertinent onwaar, men kan bij het aangaan van een abonnement bij ziggo gewoon een ci+ module bestellen voor €2,- per maand.
Had ik niet gezien, maar ze staan standaard dus wel verborgen en een next mini is maar 2 euro duurder. Dat is niet voor niets. De kostprijs van een nextmini is veel hoger dan die van zo'n smartcard.

Neemt alsnog niet weg dat er bij ieder ziggo abbonement een next mini zit. Je hebt nergens de optie voor een abbonement zonder settopbox. Je kunt ze dus wel krijgen voor secundaire tv's, maar een settopbox zul je hebben in je huis en die settopboxen werken niet op DVB-C.
Ze leveren ze nog voor mensen die 2 euro per maand willen besparen op hun 2e tv en in ruil daarvoor op hun 2e tv nul van de interactieve features hebben die ze wel elke maand betalen. Want ook het goedkoopste abbonement is interactief.

Dus mijn advies is: vergeet die smartcard en neem voor je 2e tv een google tv chromecast met ziggo go erop. Dat kost 0 euro per maand huur en biedt meer functionaliteit dan een smartcard

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 31 oktober 2024 14:33]

In hun netwerk ja, maar niet in specifiek DVB-C. DVB-C is alleen het lineaire tv signaal wat je tv tuner gebruikt. Daar kijkt ziggo nauwelijks meer naar om. Bel maar eens de klantenservice dat je storing ervaart. Je krijgt meteen een mediabox aangeboden als oplossing.
Onzin, de laatste keer dat ik belde kreeg ik een monteur voorzien van specialistische dvb-c meetapparatuur die zelfs door heel de woning dvb-c signaaltesten heeft uitgevoerd. Dat is het tegenovergestelde van "niet naar omkijken".

Er staat wbt ci+ modules helemaal niks verborgen, ze staan gewoon op de ziggo site als optie om te bestellen. En ze zijn in de losse verkoop ook volop te koop.

Ik zal het nog mooier maken: twee van de drie mediaboxen die ziggo op dit moment levert maken gebruik van dvb-c, zowel de mediabox next als de mediabox xl gebruiken dvb-c. Alleen de mediabox next mini werkt enkel via iptv.

Je moet echt ophouden met het verspreiden van desinformatie want wat je beweert slaat als k*t op dirk.

Ben je het van jezelf bewust dat je voortdurend onwaarheden aan het verkondigen bent?
Alleen de mediabox next mini werkt enkel via iptv.
En welke krijg je bij je bij elk nieuw abbonement? Altijd de next mini. De Mediabox XL is uitgefaseerd. Iedereen met een Mediabox XL kan kosteloos een next mini aanvragen. Ziggo hoeft de XL niet terug, maar geeft aan dat je hem bij de milieuwerf kan afzetten. Ask me how I know. Ze werken nog, maar als je kosteloos over kan op een véél snellere Next mini die een tiende van het stroomverbruik heeft.
De Mediabox next wordt soms nog in de vervangingsmarkt gebruikt zolang de voorraad strekt, maar in ELK nieuw tv abbonement zit een next mini, zonder coax aansluiting, inbegrepen.

Hoe heet dat, wanneer je een techniek niet meer bij nieuwe klanten gebruikt en bestaande klanten een kostenloze vervanging biedt? Oja, dat heet uitfaseren ;)
Je moet echt ophouden met het verspreiden van desinformatie want wat je beweert slaat als k*t op dirk.
Dat Ziggo DVB-C wil uitfaseren heb ik rechtstreeks van de klantenservice van ziggo zelf. Kun jij wel boos worden, maar dat maakt mij natuurlijk weinig uit. ;)
Dus met alle respect, blijf met krachttermen gooien om je verhaal te versterken. Ik zeg alleen maar wat ik van ziggo zelf vernomen heb.

Het lijkt er voor mij gewoon op dat jij persoonlijk doodongelukkig wordt van de gedachte dat ziggo van dvb-c af zal gaan in de toekomst.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 31 oktober 2024 16:34]

Ziggo heeft geen unique selling point, maar is wel duurder.
In veel regio's is het DVB-C signaal inmiddels instabiel en daar wordt door ziggo niets aan gedaan.
Er is geen manier meer om aan een CI+ module met DVB-C te komen via ziggo
DVB-C is alleen het lineaire tv signaal wat je tv tuner gebruikt. Daar kijkt ziggo nauwelijks meer naar om.
Als ik zo even een opsomming maak van alle desinformatie die je verspreid lijkt het erop dat je vooral een grote probleem hebt met ziggo als provider. Misschien toch eens iets mee doen |:( .
Leuk dat je een oeroude techniek als glasvezelkabels als een soort van heilige graag ziet echter, blind starende fascinatie ten faveure van bewezen technieken komt niet heel professioneel over.
Klopt. Ziggo wil een smartcard sinds kort niet eens meer terug bij opzegging.
Ziggo wilde de Sagemcom en de Next Mini graag retour zei me dat ik de CI+ niet terug hoefde te sturen. Die mocht naar de milieustraat. Ik heb hem gewoon in de retourdoos gestopt bij de rest van de apparatuur.
Komt ook omdat de CI+ modules je eigen eigendom zijn en je ze niet huurt.
Niet in oud-UPC waar ik woon. Daar zijn ze van meet af aan altijd verhuurd. Alleen in oud-Ziggo kon je je smartcards kopen.
Ik vermoed inmiddels dat Ziggo helemaal stopt met smartcards en dat ze volledig gaan inzetten op IPTV.
Ik vermoed inmiddels dat Ziggo helemaal stopt met smartcards en dat ze volledig gaan inzetten op IPTV.
Dat kan ik voor je bevestigen. Dat is mij letterlijk door de klantenservice verteld. Smartcards zijn alleen voor bestaande klanten die ze nog hebben. Verder wordt er niets meer mee gedaan. Je kunt ze ook niet meer krijgen.
Wow, daar kijk ik van op. Ziggo stopt met een Unique Selling Point: TV in het meest uitgebreide pakket kijken zonder STB en met je eigen afstandsbediening.
voor 99,99999999% van de klanten is dit geen USP. Die sluiten gewoon dat kastje aan. De huidige settopbox is kleiner dan een nuc en tape je zo tegen de achterkant van je tv. Dat tape zit er zelfs al op.

Snap ook niet waarom je het meest uitgebreide pakket zou nemen zonder STB, want dan heb je dus 0 van de interactieve features waar je maandelijks voor betaalt.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 31 oktober 2024 14:44]

Vertel dat mijn oma. :)
Die eer laat ik aan jou ;) Mijn oma van dik in de 80 is blij met haar mediabox next
Mijn vrouw werkt in de zorg en er zijn nogal wat oudjes die moeizaam overweg kunnen met een STB.
Dan is CI+ een oplossing. Wàs, moet ik zeggen.
tsja. dat is meer onwil. Met de gemiddelde stb zit er op de afstandsbediening een powerbutton die de tv en de stb tegelijk schakelt. zappen en volume gaat ook allemaal via de stb afstandsbediening. Je drukt op dezelfde knoppen om de tv te bedienen en er gebeurt hetzelfde.
de vraag is of diezelfde oudjes niet even veel hulp nodig hebben met een tv met ci+.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 31 oktober 2024 19:09]

Komt ook omdat de CI+ modules je eigen eigendom zijn en je ze niet huurt.
Ook hier verkondig je onzin. Ci+ modules worden al sinds lange tijd in bruikleen uitgegeven voor een kleine maandelijkse vergoeding, zoals dit tot op de dag van vandaag nog steeds gebeurd. In het verleden (in voormalige ziggo gebied voor de overname door upc) zijn ze vooral verkocht.
Eens, maar als Ziggo niet heel snel heel veel aan de prijsstelling gaat doen, dan vrees ik dat er over een paar jaar geen Ziggo meer is. Wat is je DVB-C aansluiting je eigenlijk waard? Met de huidige prijzen voorspel dat de internet-only klanten sowieso zullen vertrekken en dat de lineaire TV kijkers overblijven totdat ook dat gewoon te duur wordt. Bij mijn huidige all-in abbo zou dat terug naar 50 Euro moeten en die jaarlijkse verhoging moet eraf. Sterker nog, een flinke loyaliteitsbonus introduceren ipv die introductiekorting behouden anders zie ik niet hoe Ziggo nog langdurig verder kan opereren.
Ben ik geheel met je eens. De prijzen die ziggo hanteert zijn heftig en beginnen me inmiddels ook te storen. Ik wil best betalen voor kwaliteit en goede service, en die ontvang ik dan ook van ze. Maar als ik bij ziggo voor een instap alles in één pakket hetzelfde betaal als voor een trined alles in een pakket die vijf keer meer bandbreedte heeft, dan is het toch even slikken. En trined levert ook (nog) dvb-c .

Dvb-c is me inderdaad erg veel waard. Ik begrijp dat er mensen zijn die er totaal niet mee bezig zijn, ook dat is prima. Ik wil echter dit graag behouden, net als de mensen die dvb-s2 kijken via canal digitaal en daar bijv. een mooie vu+ ultimate 4k ontvanger voor gebruiken. Dat is meer dan "even" tv kijken, maar vaak een complete hobby waar mensen veel tijd in steken.
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is.
Ziggo helpt er ook aan mee want die stellen dat hun netwerk zo geweldig is omdat het 90% glas is :P
https://www.ziggo.nl/internet/glasvezel
Ikzelf ben vorig jaar overgestapt van jaren KPN glasvezel naar Ziggo vanwege de 50% korting per maand en ga eind december weer vrolijk overstappen naar KPN om daar vervolgens ook weer een jaar lang te genieten van korting.
Same zo doe ik het ook, de eerste provider die trouwe klanten gaat belonen (met vergelijkbare kortingen als nieuwe klanten) gaat mij als trouwe klant krijgen! SCheelt een hoop administratie elk jaar voor 2 partijen EN scheelt mij gedoe met het omwisselen van het modem/tvkastje...

Glas is wel beter (in vrijwel alle opzichten) maar voor mij speelt de prijs ook wel mee, zolang ik krijg wat ik nodig heb maakt de onderliggende techniek mij weinig uit, maar een paar euro per maand besparen is altijd leuk.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 oktober 2024 11:49]

Ik denk dat je een gemiddeld consument onderschat.

Glasvezel heeft grootste voordeel met de uploadsnelheid en dat is iets wat steeds meer een rol gaat spelen.
Denk aan thuis werken (uploaden van bestanden) en het synchroniseren van filmpjes, foto's, etc.


Ziggo is aan het uitmelken, stilstand is...
Daarnaast hebben ze een domme zet gedaan door niet door te gaan met F1.
Betaal nu 30€ pm voor glasvezel. 1gb, daar kon ziggo niet tegenop.
Ik had een dermate abonimabele verbinding bij ziggo, dat overstappen mijn ENIGE optie was. Na 3 jaar klachten (en verwaarloosbare kortingen in vergelijking met wat ik nu betaal voor glasvesel) over mn dagelijks wegvallende verbinding (wat niet aan mijn aansluiting lag, maar aan het netwerk hierzo en ik ben ook niet de enige met dit exacte probleem in mijn buurt) en basicly 3 jaar niet serieus genomen worden ben ik er klaar mee wanneer er eindelijk een glasvezel snoer werd aangelegd.

Even los van de waardeloze internetverbinding en service kan ik ook met klem stellen: glasvezel is in alles beter en sneller, zelfs voor mn oma merkbaar sneller en meer responsive. Dan nog de ping die te hoog is bij ziggo, de half-duplex anno 2024, de hogere abonnementsprijzen in vergelijking met zelfs kpn: iedere klant van ziggo zou op mijn punt kunnen staan mits er glasvezel door de muur komt.

Stel dat mn verbinding stabiel was, dan was ik misschien (misschien) als poweruser met t.net account niet eens overgestapt. Maar de directe concurrent levert goedkoper internet aan me dat wél blijft werken en qua ping bijna keer zo snel reageert en bovendien wél ful duplez heeft. Nogmaals: kpn is zelfs GOEDKOPER. Ook die zogenaamde "normale" en "gemiddelde" consument zou overstappen vanwege alleen al de kosten per maand omlaag brengen.

[Reactie gewijzigd door ImperatorTiber op 30 oktober 2024 15:31]

Denk je dat een klant daar naar kijkt? 99% wil gewoon internet en kijkt naar de prijs.
Mijn ouders weten niet het verschil tussen glas, koper, modem router etc die willen gewoon internet en moet niet te veel kosten. Ziggo kan wel blijven verhogen maar mensen stappen over vanwege prijs
Ja, ik ken meerdere mensen die voor Ziggo's inflatiecorrectie weggerend zijn naar de concurrent.
Ziggo bood mij geen korting meer aan (via de retentie). Glasvezel is goedkoper, snelheden gingen erop vooruit. Dan stap je maar over.
Kabel (Ziggo) is vooral veel duurder dan het glasvezel aanbod van Odido. Ik krijg nu (ongevraagd) 750 Mbit/s bij Ziggo; dat is meer dan ik nodig heb en het zou verleidelijk zijn terug te gaan naar een goedkoper 400 Mbit abonnement. Maar dan zit ik voor €65 weer een jaar aan Ziggo vast.
Is het €30/maand aanbod van Odido toch aantrekkelijk.
Veel mensen verwijderen die lelijke coax kabels en vervangen het voor UTP. Hier thuis ook, niemand kijkt kabel TV op zn kamer, maar gamen doen ze graag bedraad.
Toen bij ons in het dorp het riedeltje kwam dat je je aan kon melden en dat er minimaal een bepaald percentage moest zijn voordat er met het aanleggen begonnen werd hadden we overburen die ook geen glas wilden. Ziggo was immers snel genoeg dus waarom overstappen? Overigens stonden mijn ouders er hetzelfde in. KPN ADSL was voor hun behoeften prima.

Mijn antwoord was dat het nu wellicht niet nodig was, maar glas is veel meer toekomstbestendig dan kabel. Het is dus veel meer een keuze voor de lange termijn. En als ik nu Ziggo vergelijk met Odido dan zou ik 15 euro extra in de maand kwijt zijn (1gbit internet only) én zou de snelheid niet parallel zijn. Ik snap wel dat Ziggo klanten kwijtraakt...
Het grote probleem is dat ziggo qua abonnement duurder is dan glasvezel terwijl glasvezel toch echt technisch superieur is.
Glasvezel is vannuit technisch oogpunt ook echt beter, maar dat maakt coax niet slecht.
Het gemiddelde huishouden heeft een prima internet aansluiting met Ziggo.

Glasvezel is simpelweg een concurrent geworden waar vaak goedkopere paketten worden aangeboden met goede bandbreedte. Lineare TV is ook op z'n retour, dus daar blijven mensen ook steeds minder voor bij een coax aanbieder.
Met coax had je vroeger voor je TV geen extra kastje nodig om een avondje te zappen. Dat is nu ook (grotendeels) voorbij. Dat voordeel hebben ze zelf ongedaan gemaakt. Wat is dan het voordeel?
Nee hoor, je kunt nog steeds prima zonder "extra kastje" dvb-c kijken. Hoe kom je er bij dat dit "voorbij" zou zijn? Er zijn zelfs glasvezelproviders die dvb-c via glas aanbieden.
Het aanbod is al verminderd: Nieuws: Ziggo zet 4 dvb-c-tv-pakketten om naar IP, geen plannen voor volledige overgang
Ook de settopbox (Next Mini) werkt niet zonder internet.
En van de kabelaars was Ziggo als laatste die het mogelijk maakte om zonder extra kastje te kijken. Dus dat laat wel merken dat het niet een prio is.
Nou ik kan prima zonder het "gay lifestyle pakket", maar ik begrijp dat dat voor sommigen zwaarwegend is?

Niemand dwingt je een next mini te gebruiken. Waarmee mijn bewering gewoon overeind blijft staan: je kan prima zonder "extra kastje" dvb-c kijken. En ci+ modules zijn gewoon in de losse verkoop te koop. Ook marktplaats staat er mee vol, dus niks aan de hand.
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is
En ze hebben gelijk. Dat ze er vaak niks van merken is dan niet relevant. Als de prijs van Ziggo dan ook nog eens hoger ligt dan bij de glasvezel aanbieders (los van de welkom kortingen) komt er ook nog eens bij.
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is.
Voor mij heeft Ziggo een groter probleem: dat ze er altijd van uit gingen dat je TV van ze wil. Dat moest je er altijd bij betalen (á ca €20/mnd), ook al wil je Internet only.

Tegenwoordig maken ze wel verschil. Alleen is hun Internet Only (minstens) net zo duur als Internet+TV van de concurrent. En voor TV erbij zijn ze nu gewoon €20 duurder dan de rest.

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 30 oktober 2024 12:52]

Tja dat JIJ het niet merkt is natuurlijk heul geweldig voor jou, maar als je jaren ervaring hebt met ziggo kabel internet, dan weet je gewoon hoe lullig lastig het is om te gamen als er ondertussen door een huisgenoot wat torrentjes staan te stampen,

toen was het nog gamen, nu is het gewoon thuiswerken waarin we beiden soms tegelijkertijd in video-calls zitten terwijl we ondertussen vrolijk in de cloud aan het werk zijn, en onze klanten, collega's of clienten echt niet zitten te wachten tot onze upload eindelijk volstaat om een scherm of bestand te delen.

dat hele in is in en uit is uit verhaal is gewoon klinkklare onzin.

JA glasvezel (zelf het sterk op docsis lijkende xgspon) is superieur op bijna alle vlakken (zelfs op kostprijs),

maar dat wil allerminst zeggen dat ziggo's netwerk niet zou kunnen concureren met glas,

verhoog je abo's van 100/25 - 400/40 naar 100/50 200/75 300/100 en 500/200 resp
in plaats van 500/50 zoals ze nu doen.

dan heb je pakketen waarmee mensen even confortabel kunnen thuiswerken of streamen als dat ze kunnen netflixen en gamen.
Of ze het nodig hebben of niet is niet echt aan ons om te bepalen. Als de consument een 1000/1000 lijn wil en provider X kan die leveren voor een lagere prijs dan wat Ziggo vraagt voor een trager product met hogere ping, dan heeft die consument toch gewoon gelijk? Ik merk de laatste tijd vooral bij Ziggo medewerkers en adepten dat ze voor de klant willen bepalen wat ze al dan niet nodig hebben om hun te dure diensten te slijten, de klanten trappen daar gewoon niet meer in en sommigen gaan het ook als arrogantie zien.

Het klopt dat de gemiddelde gebruiker het verschil niet gaat merken. Je kunt met de klant ook gewoon eens doornemen van "gebruik je grote bestanden, torrents, grote game downloads etc" om daar een passend advies bij te geven, daar is niets mis mee. Maar zorg er dan wel voor dat een Ziggo ook gewoon een passende prijs rekent voor hun product, momenteel is het gewoon niet concurrerend als glasvezel beschikbaar is.
ze zijn gewoon achterlijk duur
Jij kan persoonlijk niks merken. Prima.

Zit ik erop te wachten om ieder jaar mijn internet setup aan te passen? Niet echt. Ik weet nog hoelang het duurde voor ik glas in huis had en dat bruikbaar was.

Dan heb je nog de content creators (vloggers, youtubers) die grote bestanden moeten uploaden. Dan ben je wel blij met 1Gbit upload.
Glas *is* ook beter dan kabel, in meerdere opzichten:

- Start een download/upload, en met glas bereik je de max bandwidth vrijwel direct. Probeer dat met kabel en je bereikt de max pas na een seconde of 10 dankzij al die modulatie en demodulatie die moet gebeuren
- Pingtijden aanzienlijk lager
- Een stabiliteit waar kabel niet aan kan tippen. In mijn vorige huis had ik iedere maand wel downtime (en met mij de hele wijk), bij glas heb ik tot nu toe downtime gehad door stroomstoringen 2x en aangekondigd onderhoud. Mijn internet is stabieler dan mijn stroomaansluiting.

Net zoals het kopernetwerk wordt uitgefaseerd zal dat ook met kabel gebeuren, want met glas hebben we dat uiteindelijk niet meer nodig. Daarnaast verdient Ziggo geen schoonheidsprijs qua strategie en marketing, het lijkt erop of ze (terecht) wanhopig beginnen te worden. Laat maar klappen. Het enige ontwikkelpuntje is dat de concurrentie op glas beter moet worden gefaciliteerd, iets wat op kabel uberhaupt niet kon.
- Start een download/upload, en met glas bereik je de max bandwidth vrijwel direct. Probeer dat met kabel en je bereikt de max pas na een seconde of 10 dankzij al die modulatie en demodulatie die moet gebeuren
Sorry, maar dit is complete b*llshit. Hebt zeker ook ergens iets gehoord zeg... 8)7 . Ik heb gewoon een prima ziggo verbinding, uiteraard met eigen opensource firewall, en heb bij een snelle server op internet meteen volle bak snelheid. Niets aan de hand.
Een stabiliteit waar kabel niet aan kan tippen. In mijn vorige huis had ik iedere maand wel downtime (en met mij de hele wijk), bij glas heb ik tot nu toe downtime gehad door stroomstoringen 2x en aangekondigd onderhoud.
Dan moet je misschien toch wat meer lineaire tv gaan kijken, want als er ergens veel gezeik mee is (geweest) dan zijn het glasvezelverbindingen.
Ik betaal ruim 70 euro per maand voor monopolist Ziggo, met glasvezel ga ik tussen de 35 en 45 per maand betalen, dat is bijna voor de helft goedkoper. Waarom zou ik bij Ziggo blijven? Die hondsbrutaal paar verhogingen per jaar doorvoeren.
Ziggo 1000/100 internet only kost €60,- per maand. Kpn 1000/1000 kost €52,50 per maand. Dus €7,50 verschil . Wat je beweert daar klopt niets van.
Glasvezel prijzen kunnen per adres verschillen en ik kan je mijn factuur laten zien voor internet only, die prijzen op Ziggo's website is voor nieuwe klanten ik heb al paar inflatiecorrecties gehad. Ik kon bij Odido voor 45 euro per maand afsluiten.
Leuk, heb je wel meteen een beruchte provider te pakken die het tot nationale consumentenprogrammas schopt vanwege de verschrikkelijke dienstverlening. Betaal ik wel een paar euro meer, en hou er geen trauma aan over.

Ken je de uitdrukking "goedkoop is duurkoop?", leren ze dit de jeugd nog?
Ik heb liever glasvezel en ik heb al jaren Tele2 dan nu Odido heet en geen problemen mee gehad. Dus ervaring kan verschillen.
Het probleem voor Ziggo is dat ze zich gedragen hebben als monopolist en ik ze geen cent meer wil geven nu er een alternatief is.
In de tijd van koper was coax een flinke stap vooruit qua snelheid met goede prijzen.

Toen UPC Ziggo had over genomen ging gevoelsmatig de prijs erg snel stijgen. Tja, overstappen kon alleen naar koper overstappen wat voor veel mensen langzamer was, dus je bleef. .Gevoelsmatig werd dat ook erg uitgemolken in de zin van 'hoe veel kunnen we vragen voor winst maximalisatie voor dat mensen weg gaan'.

Nu ligt er glas op veel plekken en wat blijkt het is sneller en goedkoper. Niet gek dat er veel mensen overstappen. werd hoog tijd voor gezonde concurrentie.

Ik hoop van harte dat Ziggo in ziet dat ze de nieuwe klantenkorting ook zonder dreigen met overstappen gaan geven aan bestaande klanten want dat is ook iets wat niet gezond is, en laat zien dat het niet zo duur hoeft te zijn.
Bij Odido (glasvezel) kan je om de 8 maanden bellen om het bedrag te betalen wat nieuwe klanten betalen. Wellicht is dat een optie voor jou zodat je niet steeds hoeft over te stappen.
Nee wij zate bij Ziggo en waren over de prijs niet tevreden. Ziggo is of was voor ons echt duur. Voor veel minder naar KPN gegaan om nu naar Odido te gaan. Kabelinternet kan zeker concurrentie bieden zeker bij de gewone gebruikers.
Ziggo is duur. Ziggo is traag. Ziggo TV (als je nog tv kijkt tenminste) is nog steeds slecht. Veel storingen, veel artefacten.

Ziggo (netwerk)apparatuur is echter niet meer zo storingsgevoelig als vroeger. Dat is echt stukken beter geworden.

Ik zit nu al jaren bij odido/T mobile glas en behalve dat ik nog steeds geen ipv6 binnen krijg is het eigenlijk unbeatable qua prijs. En met eigen router is het rock solid.

Maar als het mis gaat dan kom je erachter hoe het zo goedkoop kan zijn: 2 uur in de wacht van kastje naar muur is niets bijzonders. Laatste storing een paar jaar geleden duurde 2 weken.

[Reactie gewijzigd door redniels op 30 oktober 2024 13:27]

Glasvezel is toch ook gewoon beter? Het grote probleem is dat Ziggo veel te duur is.
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is. Dit terwijl het in de praktijk voor 99% van de mensen waarschijnlijk niets gaat uitmaken en ze praktisch geen verschil merken tussen kabel of glasvezel.
Stel dat dat al echt zo zijn, waarom zou je dan alsnog meer gaan betalen voor minder? Want dat is het geval, Ziggo is vaak duurder dan de Glasvezel aanbieders. Waarom zou je dan als consument nog voor Ziggo kiezen? Ik zie echt geen USP's meer voor Ziggo.
Het grote probleem is dat de gemiddelde consument denkt dat glasvezel echt beter is.
Glasvezel is ook echt beter.
Maar... Ik denk niet dat daar het probleem van Ziggo zit. Ziggo heeft wat trekjes waar ik behoorlijk jeuk van krijg.

Ze misleiden klanten door te beweren dat ze ook glasvezel leveren. Zolang er een coax kabel in mijn meterkast zit, is dat simpelweg niet waar.

Het is onmogelijk goede tarief informatie op hun website te vinden. Kennelijk is het de bedoeling dat je vaak met ze belt om weer om korting te bedelen. Nou, dan ga ik liever naar een provider die gelijk juiste tarief informatie geeft.

Ze sturen om de haverklap irritante verkopers langs de deur.
Waarom ben je deze onzin die al zeker 2x weerlegd is nu weer aan het posten?
Je merkt het dus wel duidelijk aan de hogere latency.
Nogmaals: ik heb het over de gemiddelde consument. Niet de gemiddelde bezoeker/poster hier op tweakers.

De gemiddelde consument die geen verschil ziet tussen 1080p/4k, de gemiddelde consument die zijn tv op standje dynamisch heeft staan, dezelfde gemiddelde consument die geen verschil ziet tussen een game op 30fps en 60fps, etc.

Kijkend naar de streams van Netflix, Disney, Videoland, etc. dan heb je aan 40mbit eigenlijk meer dan voldoende. Hebben maar een beperkt aantal mensen de hoge upload nodig, etc.
De gemiddelde consument weet wel wanneer zijn internet traag aanvoelt en dat doet het van Ziggo. Dat was al toen we van adsl naar kabel gingen.
De gemiddelde consument geeft liever 20 euro per maand minder uit bij de concurrent waar die net zulke mooie Netflix streams binnenkrijgt
Wij stappen vooral over omdat de prijs lager ligt. Ik heb hier verder geen problemen met Ziggo. Het werkt naar behoren. We hebben nu 800MBit en heb ook niet sneller nodig. Sterker nog, we gaan iets terugschakelen omdat dit wel heel erg overkill is.
Of je werkt bij Ziggo of je hebt aandelen Ziggo.
Alle glas aanbieders bieden gigabit up/down voor een lager bedrag dan 40mbit upload bij Ziggo.
Of iemand het nodig heeft is niet relevant. De consument kiest gewoon bang for bucks, dat is hoe het spel werkt.
Als ik kan kiezen tussen twee auto's die me beide prima van a naar b brengen kies ik bij aanschaf ook voor de beste optie op dat moment helemaal wanneer ik voor minder geld een betere variant kan kopen, het merk interesseert mij niets. Ondanks dat beide me van a naar b brengen en me toch aan de verkeersregels moet houden.
Zo is het alles, dus ook met een internetabonnement.

[Reactie gewijzigd door m-a-r-t-1 op 30 oktober 2024 14:59]

Het is daadwerkelijk ook beter.
Stabieler, snellere upload en lagere latency.
Ikzelf ben vorig jaar overgestapt van jaren KPN glasvezel naar Ziggo vanwege de 50% korting per maand en ga eind december weer vrolijk overstappen naar KPN om daar vervolgens ook weer een jaar lang te genieten van korting.
kwestie van bellen naar 1 van de 2 en dreigen met opstappen, krijg je de korting ook.

Zelf bijna twee jaar Ziggo moeten hebben nadat ik al 10 jaar glas was gewend. Nu gelukkig weer terug op glas, wat een verademing.
Alleen al voor de portemonnee is het beter.

Ziggo factureert mij vrolijk elke maand 77,25 euro.
Odido Internet + TV: 57,50 euro (zonder welkomstkorting) voor een vergelijkbaar abonnement (maar met hogere upload)

Het is dat er nog geen glasvezel beschikbaar is op mijn adres. Maar voor 20 euro verschil per maand ben ik direct weg bij Ziggo wanneer dat kan. Na bijna 15 jaar klant bij ze te zijn geweest zijn ze nu ook echt te laat als ze nog met aanbiedingen gaan komen wanneer de graafwerkzaamheden voor glasvezel hier volgend jaar beginnen.
Denk dat dat wel mee valt. Ziggo had gewoon Formule1 standaard in het pakket zitten en sinds dat er niet meer in zit is de hele meerwaarde van Ziggo ook ineens weg.

Misschien dat ze nog wat klanten houden die een HollandsNieuwe of Vodafone abonnement hebben.

Of mensen zoals ik, die alleen nog Internet van Ziggo gebruiken maar geen telefoon en TV meer.
Idem hier, die black friday aanbieding was echt top.

Geweld snel die gigabit verbinding, maar in de praktijk geen verschil tov mijn oude 200mbit kpn verbinding.

Ik kies voor de prijs, en zie overal goedkopere aanbiedingen dan bij Ziggo.
De prijzen verschillen weinig in het KPN glasvezelgebied, en in de andere gebieden is glas goedkoper. Daarnaast is glas upstream veel sneller.
Echter waar ziggo het echt verzaakt, is de categorie klantenbinding. Mobiel kan je jaarlijks korting krijgen, vast krijgen alleen nieuwe klanten korting. Een hoop mensen zijn dat zat. Een gedeelte daarvan zal echter volgend jaar weer terug komen nadat hun periode bij glas is afgelopen.
Ik stap hier ook over van Ziggo voor de korting. Echt jammer dat ze geen korting konden bieden bij een eventuele verlenging. Ben over het algemeen wel tevreden maar als een andere provider honderden euro's goedkoper is is de keuze snel gemaakt.
Nou ik ben recent van kabel naar glas gegaan.

1: symmetrische down en upload. Verstuur en ontvang vaak veel data (medische beelden).
2: internet (1Gb) is vele malen goedkoper zonder verplichte televisie
3: tot nu toe net zo stabiel, had nauwelijks problemen met Ziggo

Het een is niet zozeer beter dan het ander. Het gaat om wat voldoet aan mijn criteria. (Net zo) snel en goedkoper —> ja graag. Klaar

Moeilijker is het niet.
Ziggo is na mijn inziens veel duurder. Ik zat met alles boven de 90 euro per maand.
Je betaald meer voor hun extra telefoon dienst. Was ooit 12-13 euro per maand. Tegenwoord 14,95 euro per maand. Je betaald ook extra voor de kosten voor het hebben van een kabel aansluiting.
Dat zijn allemaal kosten die ik momenteel bespaar bij mijn huidige kpn glasvezel abbo.
Snelheid is ook gelijk bij glas tegenover de kabel.

Wat ik helemaal zo irritant aan ziggo vond.. Jou als klant ieder jaar zogenaamd blij maken met hogere snelheden waar ik eigenlijk niet omgevraagd hebt (want ik weet dat er extra kosten aan zitten)
Je word automatisch gewoon mee verhoogd, en daarna mag je ook vrolijk met de rest weer per maand meer gaan betalen. Hun klanten service was ik ook niet kapot van.. Wachten duurt best heel lang.
En als er iets mis gaat. Dan komt het probleem eerst aan bij Jan.. Dan moet je weer bij Pieter zijn..
En uit eindelijk weten ze niet waar het dan fout gaat.

Uiteindelijk ben ik met glasvezel toch gelukkiger.
Volgens mij maak je het te moeilijk.

Upload is objectief sneller. Ping objectief lager. Wat er van mijn bankrekening afgeschreven wordt is ook objectief lager.
En vooral dat laatste is echt geen margewerk. Odido op ODF glas hier is gewoon bijna 20 euro p/m minder, internet only. Komt nog welkomst korting overheen.
Dat vind ik serieus geld.

Ziggo moet concurreren op prijs. Maar Ziggo heeft ook iets te lang op het pluche gezeten waar ze de enige waren die snel internet konden leveren.
Die schietstoel waar mensen op zitten zodra ze naar glas kunnen heeft Ziggo deels zelf op scherp gezet door mensen jarenlang veel te veel te laten betalen.
Zeker mensen die geen dingen als TV meer afnemen.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 31 oktober 2024 01:03]

Ik zie ook niet snel in hoe Ziggo het tij kan gaan keren. Het enige dat ze kunnen doen is op prijs concurreren en gewoon zorgen dat ze aanzienlijk goedkoper worden dan aanbieders van glasvezel. En dan dus niet enkel met kortingen voor x-maanden, maar gewoon structureel.
Wat ook met de perceptie zou helpen is als ze symmetrisch gaan. Docsis 3.1 ondersteunt al Full Duplex, maar daar moet je wel naar een node+0 infrastructuur voor overgaan, ipv node+N (even kwijt wat Ziggo heeft). Het heeft qua investering dan meer zin om even te wachten en de infrastructuur helemaal ombouwen als je naar Docsis 4.0 gaat.

Docsis 4.0 kan op zich prima de concurrentie aan met glasvezel. De facto is een Docsis netwerk natuurlijk ook allang glasvezel, alleen vanaf de wijkkast nog niet.
Helemaal mee eens, ik heb nu KPN Glasvezel en daarvoor DSL van Odido. Het is dat het internet bij Odido steeds slechter werd met timeouts en bufferende Netflix streams (lees de community daar voor alle drama) dat ik geswitched ben naar KPN Glasvezel. Ik had een 100/30 VDSL die eerder prima werkte, voor 25 euro.

Als je gewoon zorgt dat je verder onafhankelijk bent van de provider (achter je router een switch of gateway, eigen DHCP server en eigen accespoints) dan kan je met 1 keer een UTP kabel ompluggen naar een ander modem eigenlijk van provider wisselen. Eventuele combinatiekortingen krijg je ook als je je mobiele abonnement bij iemand op zijn adres zet die wel internet van Ziggo / KPN of Odido heeft.

Maar buiten dat zou ik net zo goed bij afloop contract naar Ziggo gaan. De upload heb ik toch niet per se nodig.

edit: glas kan momenteel misschien sneller, maar alles boven de 100 Mbit is voor normaal gebruik zware overkill, tenzij je met meer dan vier man tegelijk naar een aparte Ultra HD stream gaat zitten kijken.

[Reactie gewijzigd door j_bos op 31 oktober 2024 10:04]

Ik lees hier alleen maar over stroom verbruik en waarom enhoe, maar wat ik mis, en dat is het grootste hekelpunt in mijn ogen, de latency .. vooral bij oudere kabels is een eerste connectie een vertragende factor. als de verbinding er eenmaal is, dan loopt de kabel inderdaad ook wel prima. maar de snelheids ervaring van glas is gewoon, meer een ervaring. dus het lijkt veel sneller, en dat is het ook. de opbouw van de verbinding is gewoon sneller dan bij een kabel. Aan de andere kant, er liggen kabels tussen welke al ruim 50 jaar in de grond liggen, en dan toch nog de huidige snelheden halen, dat is zo wie zo respectabel.
De bundel van glasvezel 1gb + tv + 4x mobiel is bij kpn, nog afgezien van eenmalige kortingen, 25% goedkoper. Èn sneller internet.

Scheelt gewoon €50 per maand.
Het klopt dat bij normaal gebruik amper waarneembaar verschil is. Dat geldt ook voor de verschillen tussen Ziggo Lite, Start, XXL en Elite..Toch kiezen de meeste mensen liever voor een iets hogere variant, zonder er werkelijk iets aan te hebben. Weggegooid geld dus. Het is puur marketing want als je voor Lite kiest zit je onder "Start" waardoor je zou moeten denken dat je niet goed bij je hoofd bent. Bij XXL staat heel subtiel "meest gekozen". Onlangs was er een actie op straat waar ze een oudere dame een hoog abonnement probeerden aan te smeren. Ik bemoeide me ermee en zij dat voor die dame het laagste abonnement voldoende izou zijn en bovendien voor een gezin met twee kinderen, in de meeste gevallen ook. In elk geval bij ons, waar wij gamen, vergaderen en soms wat streamen. De medewerker erkende dat.
Als je Ziggo belt met de mededeling dat je wilt opzeggen krijg je sowieso direct korting dus dat is altijd aan te raden. Het jaarlijks shoppen is idd een goede methode.
Hallo,
Naast de synchrone internetsnelheid via KPN glasvezel 1000MB (aanbieding) nu een jaar voor 42,50 (2 kastjes) na speedtest toch rond de 800MB heb ik geconstateerd dat de beeldkwaliteit zowel van een LG HDTV1080P en 4KTV beduidend scherper wordt, voorheen Ziggo voor bijna 90 euro zou dat kunnen komen door de last mile coaxiale overspraak van de Ziggo kabel ?
Dat is niet zo heel gek als glasvezel goedkoper is, hogere upload (en in mijn geval ook download) biedt en de latency lager is. Glasvezel is voor mij echt een verademing tov de fluctuerende snelheden die ik met ziggo haalde. 's avonds als het druk was dan had ik vaak nog maar 60% van de snelheid.
Dat is eigenlijk iets wat stamt uit de begin dagen van kabelinternet, dan moet je denken aan voor het jaar 2000. Die fluctuerende snelheden ga je de afgelopen 10 jaar geen last van hebben. Heb je dat wel dan gaat er ergens iets goed mis.

Het glasvezel netwerk van KPN is op vergelijkbare manier aangelegd als het kabelnetwerk. Er wordt bij PON een vezel gedeeld en het dataverkeer gaat naar alle aangesloten klanten waarbij de modem de juiste data eruit filtert. Er staan meerdere huishoudens op één splitter, bijvoorbeeld 32. Die huishoudens delen vervolgens een beperkte bandbreedte. Bij GPON was dit 2.5 Gbps down en 1.25 Gbps up. Waarmee bij de eerste implementatie van KPN het dus onmogelijk was om voor 2 klanten tegelijk 1 Gbps upload te halen. Sinds +-2 jaar gebruiken ze XGS PON en is er 10 Gbps beschikbaar. Bij ziggo werkt dit overigens net even anders omdat de snelheden van Docis gespecificeerd zijn per cable modem en de totale systeemsnelheid in de wijkverdeler hoger ligt dan die snelheid per cable modem. Maar in algemene zin lijken de twee systemen erg op elkaar, zeker wanneer je je druk maakt over overboeking.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 30 oktober 2024 11:37]

Ik heb ook de ervaring dat het internet dat ik had van Ziggo erg instabiel was en fluctueerde kwa snelheid. Nu met glasvezel heb ik eigenlijk nooit meer last van problemen. De snelheid is nu ook wel 1/1 (en bij Ziggo was dat 250/50 toen denk ik). Dus als ik op glasvezel een derde over houdt heb ik nog steeds snel internet.
Dat is vreemd, ik woon in een flat en had er minder dan een jaar terug nog last van. Bijna iedereen in de flat zat op ziggo en ik had wel degelijk last van aanzienlijk lagere snelheden op drukke momenten. Bij glasvezel vast ook wel, maar als ik 4Gb heb dan merk je niet zo snel als daar maar 60% van over blijft. Het gebrek aan upload bij ziggo is sowieso een probleem, zeker als je veel met cloudopslag werkt. Het duurde eindeloos om grote bestanden te syncen.
Je denkt toch niet dat een tweaker de snelheid van zijn internetverbinding bepaalt via wifi? Maargoed, het hele ziggo netwerk in en rond de flat stamt uit het jaar kruik, dat gaan ze voorlopig ook niet aanpassen. De wijkcentrale heeft wel updates gehad en het is over de jaren iets verbeterd, maar nog altijd niet top. Ik heb het eenvoudiger aangepakt, ik ben gewoon overgestapt naar kpn en daar heb ik geen issues.
Ik ben benieuwd wanneer ze bij Ziggo door krijgen dat ze zich beter als prijsvechter gaan opstellen. Zolang ze nog DVB-C aanbieden hebben ze nog een troef die gewaardeerd wordt maar dat wordt uitgefaseerd. Zodra dat weg is zullen ze iets aan de prijs moeten doen of enkel moeten teren op de moeilijke adressen waar geen glasvezel ligt.
Ziggo is een premium merk, je wilt geen prijsvechter worden want de prijsvechters zullen nooit de grootsten zijn. Een premium merk wilt zijn baseline kosten niet omlaag brengen. Daarnaast zou Ziggo hun netwerk dan moeten openstellen. En dat gaat niet gebeuren en houden op hun eigen netwerk dus concurrentie met hunzelf.
Is dat wel zo? Ziggo is vooral een merk dat groot is geworden door een schrijnend gebrek aan echte concurrentie. Hele gebieden in Nederland hebben jarenlang uitsluitend Ziggo gehad als aanbieder van een internetverbinding met een beetje een normale snelheid. Die positie raken ze nu (gelukkig!) kwijt. Dit is niet bepaald het eerste kwartaal dat er flinke aantallen klanten weg vallen en of je jezelf nu beschouwt als een 'premium' merk of niet, dat kun je natuurlijk niet al te lang volhouden, zeker niet als er ook nog aandeelhouders bij betrokken zijn.

Het aanbod van Ziggo is gewoon te duur voor wat het is. En de discussie of klanten nou echt glasvezel nodig hebben of niet is simpelweg niet meer interessant als een gigabit-verbinding gewoon goedkoper is dan het goedkoopste abonnement (100/25) bij Ziggo. Ik denk eerlijk gezegd dat ze niet veel keuze meer hebben en wel móeten gaan concurreren op prijs, want qua techniek en infrastructuur is dat praktisch onmogelijk.

[Reactie gewijzigd door Smuey op 30 oktober 2024 11:54]

Als er geen andere leverancier is, dan ben je gewezen op hun omdat ze als enige leveren. We kunnen discussies hebben of wat wel of niet premium is, punt is dat het nog steeds eindleverancier is van een netwerk dus premium is. Je kan het moeilijk meten omdat hun netwerk niet open is.
Dat er geen alternatief beschikbaar is, wil natuurlijk automatisch zeggen dat een merk ook premium is, net zoals het simpelweg leveren van de dienst waar je klant voor betaalt. Een merk wordt over het algemeen als premium gezien, wanneer het meerwaarde biedt ten opzichte van de concurrentie, in veel gevallen invloed heeft op je sociale status of qua klantenservice 'above and beyond' gaat. En dat is, in het geval van VodafoneZiggo, ontegenzeggelijk gewoon niet waar.

'Meten' of een merk premium is, kan inderdaad lastig zijn, maar het belangrijkste is dat je het ook niet hóeft te kunnen meten - Klanten lopen gewoon bij bosjes weg bij dit specifieke bedrijf (en dat doen ze ook al een tijdje, overigens) en dat doen ze over het algemeen niet bij een premium merk.
Maar wacht even, je stelt mij de vraag of dat wel zo is, en beantwoord je eigen vraagstelling naar mij toe met je eigen antwoord van wat jouw kijk is op premium?

In mijn ogen heb je premium merken en prijsvechters. De prijsvechters beknibbelen op het hebben van bezoeklocaties/winkels, het hebben van een telefonische klantenservice etc. Want ja dat kost geld waardoor een premium merk dus nooit een prijsvechter gaat zijn

Ziggo en Odido en KPN zijn mijn inziens nog steeds de 3 groten.
Blijkbaar hebben weinig mensen behoefte aan een bezoekerslocatie, een goede klantenservice etc. Wanneer heb jij voor het laatst je provider gebeld? Wanneer ben jij voor het laatst een winkel bezocht van je provider? Ergo, als ik langs een winkel van een provider loop zijn er geen klanten, het is wellicht de enige winkel zonder wachtrij, dus in hoeverre is er vraag naar premium?
Ik weet zeker dat oa mensen vanaf bepaalde leeftijden liever naar een winkel gaan om een toestel te zien. Een verloren simkaart ook zakelijke markt meteen op te lossen is ipv te wachten op 1 of 2 dagen per PostNL. Dat je aangeeft of iemand zit te wachten op een goede klantenservice is jammer. Je zal maar 80 zijn en problemen hebben met je deurbel omdat je modem op 5.0ghz werkt. Of wil je dat in een mailtje krijgen? Want dat is wel waar je op doelt. Als je winkels weghaalt dan denk ik dat je veel tegenreacties gaat krijgen.
Nee hoor, ik vind je onderbouwing dat VodafoneZiggo een premium bedrijf is ontzettend zwak. Overigens is het niet míjn visie op wat een merk precies premium maakt, het is een opsomming van kenmerken van bedrijven die door veel mensen als premium worden gezien, meer niet.

Ziggo kan er inderdaad voor kiezen om zichzelf als premium te beschouwen (en getuige de onwil om de strategie te wijzigen, lijken ze daar inderdaad voor te kiezen), maar de geschiedenis zit vol met de overblijfselen van bedrijven die zichzelf als premium zagen en gewoon failliet zijn gegaan. Er is bijvoorbeeld geen enkele grote stad in Nederland zonder een oud, veelal al jarenlang leegstaand pand van V&D, nietwaar? Als Ziggo niet diezelfde kant op wil gaan, zal er toch echt iets moeten gaan veranderen en aangezien ze gewoon heel erg vast zitten aan hun (verouderde) technologie en infrastructuur, is concurrentie op prijs de enige reële optie.

Wat betreft klantenservice geef ik je gelijk - Mensen willen inderdaad goede klantenservice. Alleen, ik ben vanaf het begin af aan tot vorig jaar klant geweest bij Ziggo (noodgedwongen, overigens), maar van een goede klantenservice heb ik helaas maar weinig gemerkt. En wat betreft de locaties... Sja. Die zitten in drukke winkelstraten in de grote steden. Dan moet je daar eerst weer naartoe, moet je (veelal betaald) parkeren en dan kunnen ze je vaak nog niet helpen omdat het kennisniveau maar al te vaak onvoldoende is. Dat die locaties makkelijk toegankelijk (en belangrijker nog - laagdrempelig!) zijn voor ouderen is weliswaar een plus, maar die plus is niet genoeg om veel mensen over de streep te trekken om een abonnement af te sluiten.

Wél ben ik het met je conclusie eens dat Ziggo, KPN en Odido de grootste drie zijn, maar vrijwel alle klanten die Ziggo nu aan het verliezen is, lopen dus naar één van die andere twee. En dat is heel vaak toch echt gericht op de prijs (Want laten we eerlijk, klantenservice is nou ook niet echt iets waarin een KPN uitblinkt...), dus waarom kunnen die andere twee dan blijkbaar wél op prijs concurreren als dat dan ook premium merken zouden zijn?
Ik woon in zo'n gebied waar alleen ziggo een fatsoenlijke snelheid kan leveren. Het door KPN aangeboden alternatief is een 10/3 Mbit lijn. Door natura 2000 gebieden, relatief grote afstanden tussen huizen, relatief veel senioren, de basisvervuiling in de grond en de hoge grondwaterstand zijn alle initiatieven voor glasvezelaanleg gesneuveld. Men vind het hier 'wel best zo', maar ziggo heeft in dit gebied vrij spel als enige redelijke aanbieder.
Klopt, 20 jaar geleden wel. Ze hebben volledig de boot gemist en bieden nu budget voor premium prijzen. Ze mogen nu keihard aan de bak om hun netwerk volledig glas te gaan maken om ervoor dat ze weer kunnen concurreren. Ze gaan het echt heel moeilijk krijgen en de strijd verliezen wanneer ze dit niet doen. Alleen de slapende abonnementen en woningen zonder andere optie blijven. Iedereen die overstapt of een nieuw abonnement zoekt ziet bij iedere vergelijkings site dat ze bij de concurrentie meer krijgen voor minder.

[Reactie gewijzigd door m-a-r-t-1 op 30 oktober 2024 15:07]

Ik heb geen idee hoe vaak ik het nog moet zeggen maar de stelling 'Iedereen die overstapt of een nieuw abonnement zoekt ziet bij iedere vergelijkings site dat ze bij de concurrentie meer krijgen voor minder" gaat gewoon niet op, maar wordt hier keer op keer maar neergelegd als was het waarheid. Dat geldt niet voor iedereen, alleen in specifieke situaties. k vergelijk meerdere aanbieders elk jaar en met mijn pakket ben ik bij Ziggo elk jaar het beste uit. Maar ik zal niet zeggen dat dit voor iedereen geldt.
Wat maakt VZ premium tov de concurrenten?
Ziggo is eindbeheerder van een gesloten netwerk? Wat maakt een Tesla premium tov een VW Polo?
Dus volgens jou is VZ een tesla en KPN, Odido en Delta zijn polo'tjes....ok. I rest my case
Kpn odido en delta hebben toch ook een eigen netwerk en zijn eindbeheerder? Deze zijn mijn inziens ook premium. Maar waar lees je dat ik heb gezegd dat vz tesla is en de rest niet? Je rest je case maar alle partijen die jij noemt vallen onder eindbeheerder dus weet niet wat je verkeerd begrijpt?
Ziggo is geen premium merk. Het is een prijsvechter voor nieuwe klanten. 9 a 12 maanden 50% korting is een actie dat al jaren loopt voor nieuwe klanten.
Elle aanbieder is dan in jouw ogen een prijsvechter. Je vergeet dat als mensen hun contracten niet elk jaar bijwerken ze de volle prijs betalen want de korting is verlopen. En dat bijwerken doet niet iedereen.
Als een aanbieding al jaren permanent is, dan is het in mijn ogen geen echte aanbieding. Continue kortingen die lijken alsof ze exclusief en tijdelijk zijn is één van de kenmerken van een prijsvechter.

Bedrijven die niet bezig zijn met klantenretentie (zoals VodafoneZiggo) verliezen klanten. Hun aanbiedingen en communicatie is gericht op nieuwe klanten en niet op behoud van nieuwe klanten. Vandaar dat er flinke kortingen zijn voor nieuwe klanten, maar geen kortingen of beloningen voor loyaliteit.
Dat is een businessmodel, een lokkertje om eerste x maanden korting te geven. Een welkomstkorting wordt meestal niet bij bestaande klanten gegeven. Maar dit zou je bij elk contract wat je hebt kunnen toepassen, ook voor energie, water, electra, verzekeringen etc. Er is geen partij je op de hoogte houd daarin, die ga je ook nergens vindrn. Een aanbieder levert wat op een contract staat. Zou ook raar zijn als je 10j geleden gratis Spotify hebt gekregen die met een hedendaags abbo niet meer kan worden gegeven, daar zitten ook regels aan.
Hoe is Ziggo een premium merk?

Alles dat goed van hun was, hebben ze opgekocht van de kleinere bedrijfjes. Ondertussen zit hun mentaliteit nog ergens in 2010 vast,.
Voorlopig niet. Ze zijn nu een langzaam zinkend schip, waarbij management nog niet door heeft dat ze rechts zijn ingehaald door andere bedrijven die concurrerend zijn op prijs en dienstverlening. Er komt blijkbaar nog steeds teveel geld binnen, waardoor men comfortabel is om nog de huidige strategie een tijdje te blijven voeren.

Maar in de basis is het product vooral tegenwoordig internet. Of dat nu via kabel A, glasvezel B of 5G C komt zal de gemiddelde consument niet zoveel uitmaken want het is nu qua snelheid plat gezegd om het even. Het is vooral de prijs die leidend is. Lineaire TV is ook een krimpmarkt en men gaat zien dat men eerder diensten zoals NLZiet afneemt als men dat nog wil kijken. Dus ik vermoed dat we nu vooral kwartaal op kwartaal bij Ziggo dit soort berichten blijven houden tot het kwartje valt dat hun businessmodel niet meer werkt.
Ik snap er ook niets van, bakken met verlies maken en nog steeds gaat er geen lampje branden. Het lijkt erop dat het schip misschien al te ver gezonken is.
Ze hebben sinds 1 september 2024 een nieuwe CEO. Het duurt meestal 6 a 12 maanden voordat een nieuwe CEO dingen kan veranderen en nog eens 6 a 12 maanden voordat het effect begint te hebben.
Er komt gewoon coax met analoog en DVB-C uit mijn glasvezel FTU, mits de provider dat aanbiedt en dat is er miinimaal 1. Niet uniek voor Ziggo dus.
Dan heb je waarschijnlijk een e-fiber/odf aansluiting. Daar wordt nog gebruikt gemaakt van twee glasvezels per woning waarbij over de 2e fiber dvb-c gaat. Deed kpn in een ver verleden ook, maar zijn ze helaas alweer even geleden vanaf gestapt.
Dat had ik ooit in een ver verleden ook bij XMS, maar....
Dat heeft KPN vakkundig de nek omgedraaid nadat ze XMS en nog een handvol andere kleinere providers overnamen met de belofte dat er voor de gebruikers niets zou veranderen. Dat en alle andere dingen die XMS beter deed dan KPN en er een voor een uit werden gesloopt.
Welk incentive heeft Ziggo nodig voordat ze gaan handelen?

Kwartaal na kwartaal raken ze abonnees kwijt. De prijzen van Ziggo blijven stijgen en hun dienstverlening tov de concurrenten blijft achter.

Als ik aandeelhouder was zou ik nu toch echt actie eisen. En dan niet kosten besparen (zie fte), want dat is een doekje voor het bloeden. Ze moeten aantrekkelijke diensten gaan aanbieden...
Dat komt omdat ze niet willen concurreren op tarieven. Immers de aandeelhouders willen winst/dividend uitkeringen. Ze snijden liever in de eigen kosten (lees mensen) om winstgevendheid op peil te houden ipv te investeren in kwaliteit of lagere tarieven. Is een domme strategie maar wel eenvoudig zonder veel te veranderen, gewoon uitmelken van consumenten. Heb vanuit een betrouwbare bron dit vernomen maar zag ook hetzelfde binnen KPN waar ik heb gewerkt.
Ze hebben de glasvezeltrein gemist en dat is een bewuste keus geweest. Nu het toch wel pijn begint te doen zullen ze vast wel wat (glasvezel)opties op de agenda hebben staan om over na te denken
Ik zie VodafoneZiggo een beetje als de nieuwe Nokia.

Structureel verkeerde keuzes maken en achteraf in paniek de verkeerde beslissingen nemen waardoor het doek definitief valt.

Want hoe je het ook went of keert, over koper kun je nou eenmaal minder data sturen dan door glas. En natuurlijk, je kunt telkens weer nieuwe modulatietechnieken bedenken maar uiteindelijk loop je toch echt tegen de limieten op. Dat is iets wat elke techneut met enig verstand van datanetwerken je wel kan vertellen. Natuurlijk zijn er met glas ook limieten, maar daar kunnen we nog heel wat hordes nemen.

Alleen het management heeft vaak haar eigen agenda, doet wat ze wil en speelt het spel volgens haar eigen spelregels.
Wel grappig, dat data 'over' koper gaat, maar 'door' glas, hahaha! ;) Aan de andere kant: 1GBit/sec over koper, is net zoveel data als 1GBit/sec door glas. De hoeveelheid die daarmee er doorheen kan (tegelijkertijd) is dan toch echt evenveel, zij het dat het een iets hogere latency heeft, maar de verbinding an sich is net zo snel. De theoretische max zal ongetwijfeld anders liggen, maar daar zijn we volgens mij nog lang niet, ook voor koper niet. Glasvezel biedt alleen veel meer voordelen waardoor het interessanter is om over te stappen op glasvezel tegenwoordig.
Hoe je het went of keert, koper kent veel beperkingen. Neem een eenvoudige zuivere golfvorm als signaal. Die kan zonder modulatie prima getransporteerd worden over zowel koper als glas. Maar hoe verder de afstand die dat signaal moet afleggen, hoe meer ruis je op koper krijgt. En vergeet ook niet dat een koperpaar ook een (lange) condensator is. Hoe langer de kabel, hoe meer het signaal daar last van heeft. Maar ook, hoe hoger de frequentie van die golf, hoe sneller die vervormt. Extreem gezegd, er gaat een sinus-vorm in en er komt iets uit wat op een zaagtand of trapeze lijkt.

Vandaar dat men bij koperverbindingen niet (meer) vertrouwd op de kwaliteit van het medium an-sich en wordt er van alles uit de kast getrokken om het signaal zo betrouwbaar mogelijk aan de andere kant te krijgen. Bijvoorbeeld, low voltage differential paren of verschillende modulatietechnieken. Die eerste zie je vaak terug op korte afstanden zoals USB-C, SATA, DisplayPort of HDMI verbindingen, maar ook de huidige koper-gebaseerde netwerkverbindingen (10/100/1000Base-T, Twinax) maken allemaal gebruik van LVD. Daarnaast worden er ook nog modulatie-technieken toegepast om de data nog verder te 'beschermen' en hogere snelheden mogelijk te maken. Die modulatietechnieken proberen zoveel mogelijk bitjes te transporten tussen de momenten dat de golfvorm door de 0-as loopt. Met andere woorden, zo veel mogelijk data versturen met zo min mogelijk wisselingen tussen positief en negatief. Of, nog anders gezegd, de basisfrequentie op de lijn zo laag mogelijk houden terwijl er zoveel mogelijk data overheen gaat.

Natuurlijk kun je de snelheid nog meer verhogen door verschillende basis-frequenties (channels) tegelijk op de lijn te zetten zoals bij TV en radio-signalen gebruikelijk is en die dan weer te combineren (bonden). En dat kan dus ook vanaf DOCSIS 3.0.

Maar er zitten duidelijk grenzen aan. We zijn al láng kunstgrepen op koper aan het toepassen om de snelheid maar te verhogen. En natuurlijk kunnen er nieuwe modulatietechnieken bedacht worden waarbij nóg meer bitjes betrouwbaar tussen twee faseovergangen verstuurd kan worden. Of andere technieken om meer data over langere koperkabels te transporteren. Allemaal om te voorkomen dat het capacitieve karakter van het koper en interferentie van buitenaf zo min mogelijk impact hebben.

Natuurlijk is glas ook niet heilig, maar de belangrijkste bezwaren van koper heb je op glas niet of minder. Interferentie van buitenaf is verwaarloosbaar en capacitieve eigenschappen zijn er ook niet. Wel heb je op glas (net als op koper) last van demping. Uiteindelijk is het signaal (licht) niet meer sterk genoeg om betrouwbaar waar te nemen. Daarnaast kun je last hebben van reflecties. En licht wat gereflecteerd is legt een langere afstand af en dooft dus sneller uit. Mocht de bron zo krachtig zijn dat het over een hele lange afstand alsnog goed waarneembaar is, dan kunnen de reflecties juist weer voor ruis zorgen. Eigenlijk heb je dan weer dezelfde capacitieve eigenschap van koper. Het rechtstreekse licht komt verzwakt binnen, dan volgen de reflecties die het licht 'versterken' waarna het rechtstreekse licht weg valt en de reflecties weer zwakker lijken voordat alles weer uitdooft. Zo kun je dus eveneens van een golfvorm weer een zaagtand of trapeze maken. Het verschil met koper is alleen dat deze effecten veel later merkbaar zijn; dan zit je tegen de lichtsnelheid aan.

Daarnaast kun je veel van de technieken die men voor koper heeft uitgevonden ook prima bij glas toepassen. Modulatie, meerdere frequenties/kanalen (lichtkleur) en channel-bonding wordt al lang en breed toegepast.
Want hoe je het ook went of keert, over koper kun je nou eenmaal minder data sturen dan door glas.
Klopt, maar de hoeveelheid data die je over COAX kan sturen is nog wel ruim voldoende voor de komende één of twee decennia. De grens is op zich niet nu al bereikt. Alleen is men tergend traag met de overstap naar bijvoorbeeld Docsis 4, om de additionele bandbreedte (met lagere latency) effectief te kunnen gebruiken.
Enige limiet van glas is de software en rekenkracht.
Too little, too late. De boot is gemist en de boot is ook uit zicht inmiddels. Er zijn voldoende glasboeren in het land momenteel, daar zie ik geen ruimte meer voor nog één met een eigen glas-netwerk. Overnemen van een partij als Delta zie ik ook niet gebeuren vanwege "marktmacht". Nee, de glasvezelboot is blijvend gemist vrees ik.
Ziggo kam primo glasvezel aanbieden via ODF. Alleen kunnen ze dan hun eigen infrastructuur niet gebruiken.

Zonde, maar ja, enige andere alternatief wat ze hebben is overal COAX vervangen door glasvezel. Nieuwe wijkkasten en last mile kabel vervangen, maar dat lijkt me best lastig om te doen zonder service onderbreking. Of tijdelijk een 5G router aanbieden via Vodaphone.

Ik denk dat Ziggo nog altijd kansen heeft als ze zouden willen, maar ik denk simpelweg dat ze niet willen investeren. Gewoon COAX melken zolang het kan.
Ze kunnen toch Glas naast Coax (laten) aanleggen en dan gefaseerd per straat of wijk de omschakeling maken zou je zeggen.
Je wil de straat maar 1 keer openbreken en ik zou zeggen dat je de COAX wel uit de grond wil halen. Zijn toch redelijk wat kilootjes koper. Maar ik denk dat de uitdaging vooral ligt in wijkkasten en centrales die je moet overzetten.
Maar misschien kan het inderdaad wel.
...ik zou zeggen dat je de COAX wel uit de grond wil halen. Zijn toch redelijk wat kilootjes koper.
Dat valt dik tegen. Zoveel koper zit er echt niet in een coaxkabel dat het de moeite is om straten open te breken. Ik twijfel zelfs of echt het de moeite is om de coax eruit te halen samen met gelijktijdige werken.
Je ziet het aantal lineaire TV kijkers achteruit gaan. ik denk dat ze die investering niet (meer) aandurven. Ik zou als ik hun was een glasvezelboer zien over te nemen als dat kan/mag. Een tent als Delta bijvoorbeeld aangezien ODF (Odido) en KPN geen optie zal zijn ...
Maar is Delta al niet van KPN?
Nee, van een investeringsclub, EQT

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 30 oktober 2024 12:53]

Dat is een onwijs kostbare exercitie. Dan is het interessanter om een glasvezelpartij over te kopen maar in beide gevallen kostbaar. Je 'goedkoopste' oplossing is om met ODF samen te werken en zou dan het meest interessante zijn omdat zij geen ISP zijn, echter zijn er wel vaste afspraken met Odido en ODF.
Ziggo kam primo glasvezel aanbieden via ODF. Alleen kunnen ze dan hun eigen infrastructuur niet gebruiken.
En dan degraderen ze zich tot "klant van <vul fiber provider in>", en kunnen alleen nog op prijs concurreren. En zelf glas leggen naast ODF, Delta, KPN en noem ze maar op ... Ik zie het niet (meer) gebeuren ...
Of ook gewoon een symmetrische verbinding aanbieden. Dan zijn ze hetzelfde als glas op de ping na.
Ziggo hoeft niets over te nemen. Ze hebben een glasvezel netwerk tot de wijk en voor de zakelijke markt hebben ze FttB/FttH. Vrijwel alle huishoudens (in hun huidige dekkingsgebied) zijn dus al nearnet mochten ze ooit daadwerkelijk glas willen aanbieden aan consumenten. Overigens zijn de aansluitkosten voor Ziggo Fiber nu gratis, maar om nu een factor 10 meer te gaan betalen voor een 1 Gbps link is me toch niets te duur.
Die investering gaan ze nooit doen. TV kijkend NL holt achteruit, de concurrent biedt momenteel 1Gb symmetrisch aan voor 35 euro per maand. Die investering kan er nooit meer uit. Kansloos.

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 30 oktober 2024 12:50]

Bijkomend probleem voor Ziggo is dat ze bij een glasvezel-only netwerk mogelijk wel worden gedwongen deze open te stellen voor andere partijen.
Alleen de last mile is geen glas, de rest vanaf de wijk wel. Maar coax is wel dood, van die rare symmetrische verbindingen. Was goedkoop om te investeren maar je ziet dat de klant maximaal uitgemolken moet worden.
Maar tot in de wijkkast is ziggo ook gewoon glasvezel. Dat laten ze maar al te graag weten sinds ze bij ons zijn begonnen met de aanleg van glasvezel in de woning. :+
Je vraagt je bijna af of ze dat wel mogen zeggen, maar goed omdat ze niet liegen zal het toegestaan zijn. Vind wel dat ze klant voor de gek houden hiermee. Het volk wat op tweakers zit heb je er niet mee maar ik heb genoeg mensen gesproken die denken dat ze glasvezel hebben ziggo
Op beide adressen waar ik woonde en glas werd aangelegd was dit inderdaad de werkwijze van Ziggo: je hebt die glasvezel niet nodig, wij zijn bijna volledig glas en hier wat korting.

In beide gevallen werke het waarschijnlijk aangezien de meerderheid geen glasvezel nam.
Gemist? In veel plaatsen is ook Ziggo tot aan de straatkast verglaasd. Vanaf daar tot aan de huiskamer is Ziggo nog altijd CAI. Dus of ze de glasvezeltrein (als in FTTH) gemist hebben, durf ik niet zomaar te stellen. Al is het an sich niet echt nodig. Wel had het kunnen voorkomen dat de klanten massaal bij Ziggo weglopen, maar dan had Ziggo opeens veel meer concurrentie gehad en had men wel met de prijzen moeten dalen. Nu men de klant dus nog dringt op CAT te zitten of te blijven, hoeft men minder te concurreren.
Gemist? In veel plaatsen is ook Ziggo tot aan de straatkast verglaasd.
Tjah, wat ze doen tot aan de straatkast maakt geen moer uit voor de consument. Al geven ze de straatkast een verbinding van 1miljard petabyte/s, de laatste meters kabel bepalen wat de consument maximaal kan krijgen en dat is niet te best in vergelijking met FTTH.
Ze hebben verglaasd tot aan de wijkcentrums waarachter nog heel veel koper zit. Vanaf een wijkcentrum heb je nog zomaar max 12 groepenkasten met daarachter vaak datzelfde aantal eindversterkerkasten met daarachter dus de woningen, het "mini-stersysteem". Dat "laatste stukje" ftth is nog steeds een significante en best een kostbare en flinke operatie om te verglazen.
dan zit je toch in spiraal?

Mensen ontslaan, minder aandacht naar acties, consumenten kan je niet tevreden houden, dus je verliest meer abonnees?

Dan ga je daarna weer het zelfde doen.

Stel je hebt 500.000 betalende klanten van 50,- per maand= 300 miljoen euro omzet per jaar.
Stel je verliest 25.000 klanten, verlies je ongeveer 15 miljoen euro omzet.
Stel je past je abonnement aan, en je vraagt 52,50 per maand maar nu voor 475.000 klanten
Dan pak je ineens weer 299.250.000 omzet. Dus je verliest er nagenoeg niks op, behalve abonnees.

Maar dan volgt het nieuwe jaar, en verlies je er geen 25.000 maar 50.000 omdat je prijzen van 52,50 naar 55,- gaan. Dan heb je ineens nog maar 280 miljoen.

Hier kan toch nooit een goed verdienmodel in zitten. Het juist zo groot mogelijk klanten pakket is toch enigste optie?
Uiteindelijk heb je nog 1 klant die 300 miljoen per jaar betaald :+
Maar het Netto verlies loopt op, daaruit zou je de conclusie kunnen trekken dat de huidige aanpak niet werkt natuurlijk.
Daarvoor moet je in de jaarrekening kijken waardoor het verlies veroorzaakt wordt. Het kan gewoon kunstmatig verlies zijn door betalingen aan het moederbedrijf, of te maken hebben met ontslagrondes die afgekocht worden, of te maken hebben met investeringen in het netwerk die ontslagen mogelijk maken dus lagere kosten op langere termijn.
Precies. Want je kan dit op deze manier nog prima 5 tot 10 jaar volhouden. Snijden in kosten, inflatiecorrectie toepassen op bestaande klanten en zo af en toe een overstapper lokken met een korting of een bestaande assertieve klant behouden die om de korting vraagt.

Aandeelhouders kunnen nog enkele jaren dividend ontvangen en stappen uit voordat het echt mis gaat.
Waar haal jij vandaan dat ze in eigen kosten snijden? Zoals ik het zie compenseren ze nu vooral aan de mobiele kant en de zakelijke markt waardoor de omzet nog enigzins gelijk blijft/ licht stijgt soms of daalt
Of het een domme strategie is valt te betwijfelen. Het bedrijf bestaat omdat er vroeger nauwelijks concurrentie was, niet omdat ze goed blijken te kunnen meebewegen met de veranderende markt. Dan opzettelijk niet investeren in een waarschijnlijk zwaar verliesgevende pogingen alsof men wel succesvol kan veranderen is dan meer in het belang van de investeerders, het bedrijf en de klanten die over blijven. Omdat het bespaarde geld, in tegenstelling tot een verlies, veel makkelijker gebruikt kan worden om tevreden te zijn en dan straks ook nog te kunnen verdienen aan het afstoten van het eigen oude netwerk. En met dat bespaarde geld en extra geld valt dan te investeren in een isp/mediabedrijf zijn via andermans glasvezelnetwerken.
Welk incentive heeft Ziggo nodig voordat ze gaan handelen?
Een veel grotere uitloop. Dit aantal verloren klanten is insignificant ten opzichte van het geheel aan zaken die voorlopig gedaan kunnen worden om de lijn verder omhoog te laten gaan.
Het kan zijn dat ze niet kunnen concurreren.

Glasvezel is een goedkopere techniek dan kabel geworden. Het neemt onder andere minder energie.
De netwerk kosten zijn denk ik maar een druppel op een gloeiende plaat. Wellicht dat iemand een breakdown heeft. Dat zou bijzonder interresant zijn...
De incentive is aan de marketingafdelng iig wel duidelijk gemaakt. Die proberen letterlijk *alles* om mensen te doen geloven dat ziggo *ook* snel internet / glasvezel kan leveren. (wat natuurlijk niet waar is).

zo ook in Leeuwarden, duizenden abri's met "snel internet? Leeuwarden heeft het al: Ziggo" Klopt ziggo, de hele stad heeft al sinds 2010 glasvezel, die toel al sneller was dan wat ziggo nu kan leveren. Of de op/over het randje advertenties met Nu ziggo glasvezel-kabel internet, stap over. Of hun 'giganet' wat dat maar 1 kant op kan.
VodafoneZiggo gaat geen nieuwe dingen doen om de daling in klanten te stoppen en blijft inzetten op onder meer gigabitsnelheden en SmartWifi-pods voor het vergroten van wifibereik.
Een makkelijke verandering die géén mankracht of andere technische investering kost, is gewoon de prijs verlagen. Die kortingen zijn leuk, maar dan ben je na een jaar je klanten weer kwijt. Ik heb nu een vergelijkbaar glasvezelabonnement en betaal zo'n 30 tot 40% minder.

[Reactie gewijzigd door Skit3000 op 30 oktober 2024 11:00]

Nee ze doen precies andersom. Ze verhogen de prijzen om met minder klanten evenveel winst te maken.

Als je de bron leest hebben ze een ebitda van 480 miljoen euro, iets hoger dan de 476 in dezelfde periode vorig jaar.

Wie nu nog bij ziggo zit heeft wel zo'n sterke reden (of luiheid, of geen andere keus), dat ziggo die gewoon zo ver mogelijk uitknijpt.
Wie nu nog bij ziggo zit heeft wel zo'n sterke reden (of luiheid, of geen andere keus), dat ziggo die gewoon zo ver mogelijk uitknijpt.
Of wel degelijk nadenken: elk jaar bel ik Ziggo leg ze uit, wat zij gaan kosten en wat het kost als ik bij de concurrent een aanbieding neem. Dat resulteert tot nog toe in aantrekkelijke kortingen, waardoor ik weer blijf.
Zo heb ik lekker het idee, dat ik ze uitknijp. En met de kwaliteit van Ziggo ben ik dik tevreden.

[Reactie gewijzigd door CPV op 30 oktober 2024 11:34]

Zo heb ik lekker het idee, dat ik ze uitknijp.
Is dat ook echt zo? Toevallig heb ik het net even vergeleken voor mijn situatie en ziggo is zowel zonder als met de welkomstkorting duurder dan odido. En dan loopt de welkomstkorting maar de helft van je contract.

Dan moet je dus wel een enorme korting aan de telefoon lospeuteren om de moeite te zijn.
Maar is de kwaliteit van Odido wel zo goed als dat van Ziggo? Nu doet iedereen alsof glasvezel altijd beter is maar zie heel veel klachten over tv kijken met glasvezel.
Maar is de kwaliteit van Odido wel zo goed als dat van Ziggo? Nu doet iedereen alsof glasvezel altijd beter is maar zie heel veel klachten over tv kijken met glasvezel.
TV is zo achterhaald, dat heb ik niet. Streams en dergelijke werken prima. Internet is sowieso erg stabiel, speedtests zijn ook altijd goed, zelfs op drukke momenten.
Mwah, internet over ipv6 is non-existent op Odido (wel stabiel non-existent). In 2024 verwacht ik van een ISP toch eigenlijk wel een volwaardige dualstack oplossing. Ziggo biedt dat wel (evenals bijvoorbeeld KPN).
Dat klopt.
Maar als je alleen rtl en npo kijkt op tv, kun je beter videoland nemen.
Ben je een stuk goedkoper uit en heb je geen reclame.
Bedoel je dat NPO-programma's op Videoland te zien zijn?
Nee, npo app is gratis.
Jup. De ziggo verkopers stoppen ook meteen met praten als ik aangeef dat ik bij odido zit :+ .
Nou, net nog even bij Odido gekeken, maar voor mij zijn die minstens net zo duur. Ik vergelijk trouwens regelmatig en ik heb nog nooit een groot prijsverschil meegemaakt, als er al een prijsverschil is ben ik meestal zelfs goedkoper uit bij Ziggo (welkomstgeschenken buiten beschouwing gelaten). Het hangt van je situatie af, dat is al jaren duidelijk. Ziggo is er voor de gezinnen die een standaard tv en internet aansluiting willen, niet voor de tweaker die alleen een internet aansluiting met ook nog de eis van een hoge upload snelheid.
Ook voor tweepersoons huishoudens die beiden een Red abonnement bij VF, het uitgebreide Tv-pakket en het snelste internetpakket hebben, is het niet interessant om over te stappen naar Odido of Delta.
Ik heb een redelijk langzaam internet en TV met opnemen (€5). Misschien ligt dat bij jou anders.
50% korting voor 6 maanden = 25% korting en dat is goed vergelijkbaar. Sinds Odido bij Radar op het matje heeft moeten komen, hoef ik ze voorlopig nog niet, maar dat vertel ik er niet bij.
Als Radar de maat is om Odido niet te nemen dan had je ook geen Ziggo genomen, die zitten vaker op het matje bij radar dan elke andere provider
Ik heb Ziggo en daar ben ik heel tevreden mee.
Voor Odido en KPN moet ik het doen wat aan info kan vinden. Dan staat KPN bij mij hoger dan Odido.
Bij ons is het wel zo dat Ziggo min of meer de enige keuze is (als je geen ADSL wilt). KPN komt "eventueel" met glas, maar duurt wel erg lang. M'n volgende woning is in een Odido gebied, maar kan me voorstellen dat onze opvolgers in de huidige woning nog Ziggo af gaan nemen.
Als je geen andere optie hebt (had ik ook niet) dan moet je wel inderdaad, maar als je de keuze hebt tussen Ziggo, DSL, glasvezel, Starlink, en/of 5g internet en de snelheid etc is goed genoeg voor je, dan bungelt Ziggo onderaan het lijstje als je het op prijs/kwaliteit gaat vergelijken.
Ik ben het vwb internet met je eens. Ziggo onderscheid zich echter wel met hun tv pakket met alle mogelijkheden die ook de app biedt.

Zelf overigens al jaren weg bij Ziggo en blij met m'n glas voor een betere prijs.
Wij wonen in een nieuwbouwwijk- mét glas. Zag toen de huizen opgeleverd werden nog met regelmaat én grote verbazing van mijn kant, Ziggo installateurs rondrijden. Maargoed, iedereen is vrij in zijn/ haar keuze
Die ebitda is natuurlijk leuk, maar ze hebben in diezelfde bron wel een nettoverlies gehad van 121,7 miljoen. En dat is toch iets waar de aandeelhouders eerder naar kijken. Het bedrijf is dus gewoon minder waard geworden.

Dat betekend dus dat ze in die periode pakkembeet 600 miljoen aan rente, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill hebben gehad.

Die 480miljoen is dus alleen maar de operationele winst op hun product zonder rekening te houden met kosten buiten de operationele zaken. Dat is een heel erg belangrijk getal voor 'intern', maar iedereen buiten je organisatie heeft daar echt niets mee te maken.
Zit al jaren bij Ziggo (voorheen Casema) Bevalt prima en ik kan het betalen. Ik heb wel eens gekeken voor een ander abonnement bij Ziggo, maar zoveel scheelt het niet in prijs. Ik kijk overigens helemaal geen TV meer. Alles via ziggogo met de browser. Heb laatst de Next mini gekregen, maar ik gebruik dat ding helemaal niet. Ik had ze gebeld om het af te zeggen die Next, maar de wachttijden waren me veel te lang, dus opgehangen. Nu ligt het stof te vergaren in de rommelkamer. Vodafone bevalt overigens ook prima.
Wie nu nog bij ziggo zit heeft wel zo'n sterke reden (of luiheid, of geen andere keus), dat ziggo die gewoon zo ver mogelijk uitknijpt.
Mijn werkgever betaalt het abonnement en verder tevreden over service, zeker over Ziggo app voor Apple TV.
Met coax kunnen ze niet veel meer doen.
Oud-medewerker hier: ik had het idee dat veel medewerkers de proposities de laatste jaren ook een beetje gênant vinden in vergelijking tot glasvezelaanbieders. Lees: snelle upload leeft wel onder medewerkers. Maar ik kreeg de indruk dat de hogere lagen dit wegwuiven onder het mom van: slechts 1% van de Nederlanders heeft dit nodig.

Ik volg de ontwikkelingen met interesse. Stemmen met de portemonnee is een krachtig wapen en het lijkt erop dat deze daling door blijft zetten. Bedenk je ook dat er bij veel mensen (waaronder ikzelf) nog geen glasvezel ligt. Maar dat duurt ook niet lang meer (op enkele woningen na dan).
"slechts 1% van de Nederlanders heeft dit nodig." Is ook zo'n rare opmerking, alsof mensen dan niet voor een 1:1 download/upload gaan voor dezelfde/betere prijs, hoger nummer = beter of je het nodig hebt of niet.
Inderdaad. Als glasvezel 1000/1000 biedt, en jij 1000/100, omdat dat "goed genoeg" is voor de meeste klanten, dan moet je niet raar kijken dat die klanten toch voor de concurrent kiezen.

Als Ziggo nou zei "upload is niet zo belangrijk, dus ipv 1000/1000 bieden wij 1900/100", dus je krijgt dezelfde totale bandbreedte, maar dan op een manier waar de gemiddelde klant er meer aan heeft, dan heb je een product.
Septillion Moderator Duurzame Energie & Domotica @RICCTWK30 oktober 2024 11:59
Nouwja, het is echt niet alleen de snellere upload.. Zelfs als je dat niet boeit zijn ze met de meeste internetpakketten duurder dan KPN en laat staat Odido.

Ze bieden dus iets aan dat net iets minder is dan de concurrent, als dat dan ook terug te zien was in de prijs zou dat best nog wel mensen binnen houden. Maar het is nu steeds "net wat minder" voor "net wat meer geld"... Dan vind ik het niet zo gek dat ook de "gewone consument" die de upload niet boeit wegloopt.
Klopt, down en up hoeven niet synchroon te zijn, zeker niet voor iets als een streamingdienst. Maar als de concurrentie voor de helft van de prijs wel synchroon aanbiedt, dan is het aanbod wel moeilijk te verdedigen.

Jan met de Pet ziet en weet het technische verhaal niet, hij ziet alleen de cijfertjes en ziet 1000/1000 voor 30 euro. Bij Ziggo 1000/100 voor 53 euro.

Dat heet marketing.

Maar goed, het technische verhaal erachter is weer DOCSIS die het niet toelaat. Dan zou je eigenlijk met je prijs of je aanbod moeten spelen en vroeger had Ziggo F1, eredivisie, champions league en premier league. Dat is niet meer, dus hebben bestaande klanten geen reden meer om te blijven.

Geloof het of niet, er zijn gebieden waar ze alleen maar CAI hebben, dat is het enige bestaansrecht wat Ziggo nu nog heeft.

[Reactie gewijzigd door TechSupreme op 30 oktober 2024 12:02]

Ik zit zelf al jaren bij Ziggo, ik ben juist meer en meer tevreden. Het lijkt alsof hoe meer mensen in mijn wijk op glas gaan, mijn good old Koperverbinding het steeds beter is gaan doen.
Daarnaast wordt er veel gebouwd om mij heen en is de glaskabel er meerdere keren uitgetrokken, blijkbaar loopt de koperkabel via een ander deel in de wijk. Ff glas repareren schijnt langer te duren(maar is een horen zeggen verhaal)....
Ook heb ik het meest simpele Ziggo Abbo, geen TV, maar wel met Vodafone. Moet zeggen alles bij elkaar is het een best interessante prijs.

[Reactie gewijzigd door radje996 op 30 oktober 2024 12:18]

Je hebt altijd TV bij ziggo, of je het gebruikt of niet maakt niet uit want je blijft voor minstens een basic abbo betalen.

Ziggo internet only is misleiding, je krijgt geen kastje maar alsnog een TV signaal waar je voor betaalt.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 30 oktober 2024 12:22]

Yep, maar in combi met Vodafone Red Together, waar je via Ziggo weer korting op krijgt is het totaalbedrag met 5 mobiele abonnementen echt serieus interessant.
Dat heeft elk provider combi,s
Het lijkt alsof hoe meer mensen in mijn wijk op glas gaan, mijn good old Koperverbinding het steeds beter is gaan doen.
Dat wordt het ook! Immers minder mensen op kabel is meer bandbreedte voor jou :+
Misschien als ze de prijzen zouden verlagen, en de upload snelheid eens zouden verhogen dat mensen zouden blijven.
Dat is een grotere uitdaging met coax :) maar het zou kunnen ja...
Dat is een grotere uitdaging met coax :)
DVB-C uitfaseren zou een goed begin zijn. Een gevolg is dan wel dat er geen koppelverkoop met TV meer is, en dat bestaande klanten die gebruik maken van onversleutelde kanalen aan nieuwe hardware moeten (=negatieve ervaring, dus een mogelijke reden om over te stappen).
Ik heb graag gewoon kabel op m'n tv zodat ik met CI+ kan werken.
Halen ze dat weg, ben ik sowieso pleite.
Heb je een coax alternatief dan? ;)
Ze halen het sowieso een keer weg, ze zijn al met uitfaseren begonnen zelfs.
nieuws: Ziggo ondersteunt vanaf oktober geen interactieve functies meer op ou...
Ziggo schrijft op een ondersteuningspagina dat het per 1 oktober 2024 de stekker uit bepaalde interactieve diensten trekt voor oude mediaboxen en smartcards. Dat gebeurt op CI+-modules, op de Cisco Mediabox en op de Humax 5100, 5200 en 5300. Op die modellen kunnen gebruikers dan niet meer via On Demand kijken, films en series huren op Ziggo's eigen platform en ze kunnen geen programma's terugkijken via TV Gemist en NPO Gemist.
Interactieve diensten is iets anders dan lineaire tv.
Yep dat snap ik, maar het is de eerste aanzet om over te gaan tot alleen internet over de COAX.
Het afschaffen van lineaire TV volgt ongetwijfeld, dat scheelt nogal wat ruimte in de kabel.
Dan kan je dus nergens meer tv kijken op de manier jij wil, dus heeft geen zin om weg te gaan.
Dan ben je sowieso toegewezen aan een tv kastje, of je gebruikt de app die elke provider ondertussen ook heeft.
Het is de enige functionaliteit die me nu nog bij Ziggo houdt. Dus dan wel degelijk een reden om weg te gaan.

Er zijn geen redenen meer over om me daar te houden.
Zo is inmiddels FM Radio verdwenen, Formule 1 via de kabel ook.

[Reactie gewijzigd door MikeyMan op 30 oktober 2024 14:29]

Yep. Ik ook. Niet alleen mijn VU+ kastje, maar TV elders in het huis.
Volgens mij kan dat niet zomaar. De DOCSIS standaard schrijft een aantal frequentiebanden voor upload voor, maar die banden zijn in Nederland al in gebruik voor iets anders, ik weet zo niet meer wat.
Dat was FM radio maar dat is intussen weg. Een volgende stap zou zijn dat apparatuur in wijkcentrales en modems bij klanten thuis vervangen gaan worden zodat hogere uploads op coax mogelijk zijn.
53 euro per maand, voor 400/40, en dan moet je ook nog eens voor 2 jaar afsluiten.. Ik betaal nu 25 euro voor 1000/1000. Ik begrijp wel waarom Ziggo klanten kwijt raakt..
Die 25 euro per maand voor 1000/1000 is maar tijdelijk. Ik betaal voor hetzelfde 52,50 bij KNP (als ik de kosten voor TV eraf haal). Bij Ziggo betaal je voor 400/40 na afloop van de aanbieding ook 53 euro per maand.

Glasvezel is dus sneller voor dezelfde prijs maar de gemiddelde consument merkt daar niks van. Voor die is 400/40 hetzelfde als 1000/1000.

Het is N=1 maar ter voorbeeld, ik had KPN Hussel 200/200. KPN heeft me al meer dan een jaar geleden overgezet op 1000/1000 omdat ze al hun abonnementen in lijn brachten. Ik heb dat bericht gemist, ik wist het niet en ik heb er werkelijk niks van gemerkt in mijn dagelijkse Internet gebruik. Alleen als ik Speedtest run dan zie ik het verschil.
Het is wel afhankelijk van wat (en welke partij) er precies beschikbaar is natuurlijk. Mijn Odido gigabit-verbinding kost me (zonder korting) 40 euro per maand, 3,50 per maand minder dan het goedkoopste abonnement van Ziggo. En als het goedkoper is, al is het maar een paar euro per maand, dan maakt de vraag 'of je het nodig hebt' voor veel mensen ineens niet meer uit, hoor.
Die 25 euro per maand voor 1000/1000 is maar tijdelijk
ik ben bij Odido begonnen met €25 per maand voor 1000/1000 glasvezel, met combinatiekorting. De prijs heeft wel een aantal keer een inflatiecorrectie gekregen en is nu €29.95 voor een 1000/1000 glasvezel verbinding (inclusief combinatiekorting). Ik kan nergens anders iets goedkopers vinden in Nederland
Ik wil geen gigabitsnelheden maar normaal en betaalbaar internet. Met de huidige 2-jarige contracten zijn de aanbiedingen nog minder geworden en daarmee de totaalprijs hoger.

Misschien hopen ze meer sleepers te krijgen?
2 jarige contracten moet je sowieso nooit doen als je geld wil gaan bespraren
Dei gigabit snelheden zijn toch alleen maar belangrijk als je veel download. 50Mb snelheid is meer dan genoeg als je alleen maar emailt en surft en Netflix, Viaplay en gelijken, volgens mij.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.