Ontwikkelstudio van voormalige Call of Duty-ontwikkelaars sluit de deuren

Deviation Games, de ontwikkelstudio die in 2020 is opgericht door enkele voormalige Call of Duty-ontwikkelaars, zal de deuren sluiten. De studio werkte naar verluidt aan een nieuwe IP voor Sony.

Kriste Stull, de operations officer van Deviation Games, heeft het nieuws bekendgemaakt via LinkedIn. Ze heeft geen reden voor de sluiting gegeven. Op de website van Deviation Games is ook nog geen vermelding te zien.

Deviation Games is in 2020 opgericht door Dave Anthony en Jason Blundell: twee game-ontwikkelaars die eerder aan de Call of Duty-franchise van Activision hebben meegewerkt. De ontwikkelstudio ging in 2021 een samenwerking aan met Sony Interactive Entertainment om nieuwe intellectual property voor Sony te ontwikkelen. In mei van 2023 kondigde de top van het bedrijf ook al herstructureringen aan. Toen vielen er volgens Eurogamer.net ongeveer 90 ontslagen.

Eind februari heeft Sony Interactive Entertainment aangekondigd dat het wereldwijd 8 procent van zijn personeel ontslaat, wat neerkomt op ongeveer 900 mensen. De London Studio sluit helemaal en bij het Nederlandse Guerrilla Games, eigendom van Sony, vallen ook ontslagen. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen die herstructurering en de sluiting van Deviation Games.

Samenwerking Deviation Games en Sony Interactive Entertainment
Samenwerking Deviation Games en Sony Interactive Entertainment

Door Jay Stout

Redacteur

09-03-2024 • 12:28

58

Reacties (58)

58
51
24
0
0
18
Wijzig sortering
Is hier al het personeel van Twitter naartoe gegaan? O-)
https://www.deviationgames.com

De website geeft meer de indruk van een activiteiten centrum dan een game development bedrijf...
Anoniem: 306567 @Cergorach9 maart 2024 12:44
Dat is een beetje de manier om mensen aan te trekken tegenwoordig. Aangezien er overal een personeelstekort is. Dan moet je andere manieren vinden om mensen aan te trekken.
Mooie reclame, maar uiteindelijk is dat dan vier keer per jaar in je vrije tijd.
Personeelstekort? Ik hoor alleen maar over ontslagen in de game industrie. Personeel zat zou ik zeggen
Ga eens praten met iemand van HR en informeer eens hoe makkelijk het is om goed personeel te vinden.

Goed nieuws lees je nauwelijks in de krant, dat is hier niet anders.
Dat geldt voor zo’n beetje elke sector. Alleen valt het in de gameindustrie nogal op dat er veel massaontslagen zijn. Lijkt mij dat er dan geen tekort is aan personeel, eerder een overschot.
Denk dat het hem vooral zit in de kwaliteit van dat personeel. Goed personeel is lastig te vinden.
Dit. Tegenwoordig hebben een hoop mensen een berg certificaten zonder ook maar één applicatie gebouwd te hebben.
Alsnog hebben die mensen weer enorm snel een nieuwe baan. Er zijn tijdens de corona periode gewoon teveel mensen aangenomen.

Vergeet niet dat er bij een ontwikkelstudio heel veel verschillende functies zijn, marketing, communicatie, hr etc. Al die mensen kunnen heel eenvoudig overal weer aan het werk omdat er overal een personeelstekort is.
Het gaat vooral over lijnfuncties, niet de ontwikkelaars.
Het is ontzettend makkelijk om goed personeel te vinden zodra de voorwaarden goed zijn. Het personeelstekort is een gecreeerd probleem.
Kun je een lijstje maken van goede voorwaarden?

Ik kan goede salarissen betalen, maar dat houdt ook ergens op.
Ga eens praten met iemand van HR en informeer eens hoe makkelijk het is om goed personeel te vinden.
Liever niet, mijn ervaring is dat HR nogal beperkt is, eisen stelt die niet realistisch of relevant voor de positie zijn en, sorry dat ik het zeg, vaak op een eigen eiland zitten met bijbehorend jargon i.p.v. faciliteren.

Zeker in de IT zijn m.i. creativiteit, vaardigheid, initiatief en eigen verantwoordelijkheid van belang wat niet uniform te kwalificeren is op basis van CV of oppervlakkig gesprek over zwakke en sterke kanten.

Ik wil geen HR medewerker voor de selectie of een sollicitatie, maar een potentiële collega om te weten of we op dezelfde frequentie zitten en voor de rest blijft het een gok of de samenwerking bloeit.

Leren/aanpassen is toch al onderdeel van het vak en de zoveelste vraag waar ik blij van word of wat mij in mijn kracht zet beantwoord ik steevast met sex en boterkoek.
Sorry, maar in elke organisatie is er iemand verantwoordelijk voor HR. Of dat nou een aparte afdeling is of de directeur, dat maakt niet uit. HR is ook diegene die het overzicht heeft, die van verschillende afdelingen weet hoe succesvol het werven van personeel is. Jouw reactie is een n=1 ervaring, waar niemand iets mee kan
Ik ben zelf een HR executive en wat je zegt is in mijn ervaring gedeeltelijk waar.

Ik heb zelf in de business gezeten (achtergrond informatica + wiskunde+rechten) als developer, team lead, manager en afdelingshoofd en toen zocht ik een verandering en kwam ik bij HR terecht.

HR is vaak een Eiland die de business weinig begrijpt en zich veel concentreert op het operationele en streamlining gedeelte van HR. HR kan wel het verloop berekenen van personeel in verschillende categorieën (geslacht, leeftijd, opleiding, salaris) en eventuele goede als slechte strategieën aanwijzen.

Het is daarom zeker van belang of je dat nou in de 1e,2e of n-de kennismaking doet om even een collega te spreken (dus geen manager). Je krijgt een veel beter beeld van de organisatie om je keuze op te baseren. Daarnaast heeft HR in grote bedrijven diverse afdelingen die allemaal anders kunnen functioneren zoals Operations, Recruitment, Talent Management, Rewards and Benefits, Data Management, Analytics etc.

[Reactie gewijzigd door Littlemarc op 22 juli 2024 13:28]

n=1?

Het web staat vol met vacatures waarin een senior of zelfs junior wordt gevraagd met meer jaren ervaring dan een programmeertaal of -omgeving bestaat. Wat kan ik daar voor zinnigs mee?

Zoals ik aangaf, ik ben meerdere malen een HR medewerker tegengekomen bij een eerste gesprek met standaard managementvragen en semi-psychologisch onderzoek, ook van eigen HR.

Niet interessant, zelf ook een psychologie diploma, de proeftijd is er voor om te kijken of je in een team past en of je echt gekwalificeerd bent voor een uitvoerende taak, te vaak is HR regisseren i.p.v. faciliteren; meestal weet de gemiddelde teamleider zelf niet wat de meest geschikte kandidaat is omdat dit geen simpele vraag is.

Goed personeel is een investering, geen voorwaarde die je kunt stellen of afdwingen.

[Reactie gewijzigd door Xander2 op 22 juli 2024 13:28]

Persoonlijk ken ik geen HR afdeling die zelf de vacature schrijft. De inhoud van de vacature wordt aangeleverd door de afdeling die de vacature heeft. HR zet het op z'n best in een standaard template, maar mag niks veranderen aan de inhoud. Zou niet best zijn, een afdeling die niet goed weet wat er benodigd is, gaat ineens bepalen wat voor vacature er wordt opgesteld... Dat is hét recept om de verkeerde mensen te vinden!

En wanneer een teamleider zelf ook niet weet wat de meest geschikte kandidaat is, dan heeft een bedrijf wel een probleem. Ook dan ga je niet het juiste personeel vinden.

Wat jij hier beschrijft, zijn bedrijven die ten onder gaan, stuurloos zijn. Geen bedrijven met een gestroomlijnd HR proces.

Wij zijn werkzaam op 3 continenten, met kantoren in 5 landen. Elk land heeft vanwege de verschillen in wetgeving zijn eigen HR verantwoordelijke, maar nergens is dat een fulltime job. (zijn we nog te klein voor) Alleen hier in LA hebben we een central HR en daar is wel iemand fulltime verantwoordelijk voor HR. De HR mensen zijn er voornamelijk om de juiste contracten op te stellen, en het vacature proces te valideren, etc. Gesprekken voeren met kandidaten doen ze niet, dat heeft geen toegevoegde waarde.
Er zijn zoveel verschillende bedrijfsculturen ;-)
Interessante thread @cariolive23 .

Ben je al sinds lange tijd actief (enkel) vanuit de VS misschien? (Kan het niet afleiden uit je replies)

Ik denk dat het vooral een verschil is per maatschappij, Ik kom geregeld in CA alsook andere staten (OR, WA) en wat ik vooral state side meekrijg is, in CA is alles gewoon absurd duur, huurprijzen van 2-3 zelfs 4K per maand zijn daar normaal, en dan heb je echt geen overbodige luxe. Veel engineers (maakt niet uit wat eig.) die remote kunnen werken verhuizen naar buurstaten omdat daar de huurprijzen 25-50% goedkoper zijn over het algemeen, alsook boodschappen etc. (9dollar voor een flesje water in San Fran).
Er zit ook een mentaliteitschift, bv. in de Bay-area zijn veel bedrijven die overstappen naar een 3 dagen werkweek, puur om hun personeel te houden, en dat hun personeel nog iets on the side kan doen. De lonen liggen er al zeer hoog, en dat is voor een deel ook goed, alleen zijn deze niet evenredig gestegen met de 'cost of living'. Voor bedrijven is dit ook niet realistisch maar het lijkt een beetje een kip en ei verhaal te worden, voornamelijk dan in CA. In andere staten heb je dit probleem minder (ik kan mis zijn natuurlijk, n = 20-30 personen hier).

Terwijl je in de EU (ik spreek van vooral voor BE) een ander probleem hebt. Een starter vers van de universiteit verdiend hier quasi hetzelfde als iemand die begin jaren 2000 begon te werken (eerder is niet in contrast ivm andere valuta). Terwijl de prijzen van zowat alles aanzienlijk duurder zijn geworden.alleenstaande zonder kinderen, kunnen amper voor zichzelf een huis kopen, zitten vast in de vicieuze huurcirkel, en ik heb het dan niet over mensen zonder diploma, nee hoogopgeleiden die nog x aantal jaren op hotel mama moeten rekenen omdat het met 1 loon niet behapbaar is. Je werkt nog altijd om te leven, en niet andersom. Als ik kijk naar IT consultancy bedrijven (waar ik werkzaam in ben). Ze rekenen makkelijk 15-20K aan per maand, terwijl de loonkost van zo iemand ruw geschat een 7-8K is. Deze bedrijven maken miljoenen winst per jaar terwijl veel van hun werknemers nauwelijks comfortabel rondkomen. Natuurlijk helpt het belastingssysteem ook niet mee hier (wat in de VS een ander verhaal is). Wil je opslag? Krijg je een paar honder euro erbij, bruto, wat je nauwelijks ziet op je effectief netto loon. Verdien je 3 of 4K per maand bruto? Zoek maar naar het netto verschil, val je van achterover...

Om terug te komen op je HR verhaal, je hebt inderdaad volkomen gelijk. Maar in de realiteit gebeurd het echter zeer zelden binnen een bedrijf. Een vacature wordt inderdaad opgezet door een Team Lead of afdelingshoofd, maar het is meestal HR die in het begin de eerste gesprekken heeft, en aanvoeld als er een match is, en meestal heeft HR gewoon geen enkel idee van wat het bedrijf precies doet. De meeste echt goede kandidaten ben je vaak al kwijt nadat HR het heeft 'verprutst' omdat ze gewoon geen technische kennis hebben van het bedrijf. Want de 'high-potentials' krijgen zoveel mails en berichten ivm recruitment dat je het voor het uitkiezen hebt en gewoon ergens anders gaat horen.
in CA is alles gewoon absurd duur
Ben je wel eens in Zwitserland geweest? Dan is California ineens goedkoop!

Wij wonen nu in LA, hiervoor in Rio de Janeiro. Daarvoor ook in Nederland, Duitsland en Spanje. Als er één ding is wat al deze landen en locaties met elkaar gemeen hebben, is dat mooi/goed/veilig wonen altijd meer geld kost dan op een minder mooie, minder veilige en minder goede locatie wonen. In Leblon (RJ) betaal je ook 10 miljoen euro voor een fraai appartement met uitzicht op zee. Dat is in Santa Monica niet anders. In Nederland zijn dat soort appartementen nauwelijks te vinden.

Dan werkgevers: Ik ben zelf ook werknemer geweest en ben nooit vrolijk geworden van de loonsverhoging van een 100 euro per maand. Voor mij was zoiets een reden om te vertrekken. Als werknemer wil je er een 10.000 euro bij hebben, dat maakt verschil in je leven. Ik ben van mening dat dit bij veel ondernemingen ook mogelijk is, al zal niet alles als vast salaris worden uitbetaald. Maak een werknemer onderdeel van de onderneming, maak hen bewust van de sales, van de omzet en van de groei van de onderneming. Zorg dus voor realistische bonussen en laat hen ook delen in de winst. Werknemers die écht onderdeel zijn van de onderneming, presteren beter, blijven langer, laten de onderneming groeien, én kunnen veel geld verdienen. Dat laatste zorgt wel voor een nieuwe uitdaging: Medewerkers die na verloop van tijd minder goed in hun vel zitten, gaan dankzij de hoge inkomsten niet meer hun heil elders zoeken, die blijven voor jou werken. De gouden kooi... Is mij nu 1x ook zo gezegd, hij wilde niet weg vanwege het hoge salaris. Gelukkig hebben we een andere oplossing kunnen vinden, is hij weer blij met z'n werk en presteert op en top. Maar het "natuurlijk verloop" is verleden tijd wanneer je goede salarissen betaalt. Dit heeft allemaal met HR te maken, dit is wat zij doen, de human resources managen. De inhoud van de job houden ze zich niet mee bezig, al kloppen ze wel bij de senior aan wanneer er ergens iets niet goed gaat vanwege de inhoud. Bij ons is HR diegene die als laatste met de kandidaat spreekt, over de details van het contract. Zodra HR met de kandidaat spreekt, is het eigenlijk al in kannen en kruiken. Alleen de handtekening en screening van de kandidaat zouden nog roet in het eten kunnen gooien, zeken die de kandidaat zelf in de hand heeft.
Dan is jouw bedrijf een hele grote uitzondering op de zaak, het doet me wel plezier om te horen dat er toch nog werkgevers zijn zoals jij, die ook belang hebben bij de werknemer en deze aan zich proberen binden. Jammer genoeg is het bij heel veel (ik durf zelfs zeggen 95-99%) van de bedrijven, hier in BE toch, allesbehalve met deze mentaliteit, en wordt je enkel eerlijk verloond indien je elke 2-3 jaar van job veranderd. Dan wordt je nadien wel als een 'jobhopper' beschouwd, maar in die 2-3 jaar heb je evenzeer een mooie duit aan je werkgever bezorgd waar je zelf een fractie van krijgt. Maar soit, dat is een andere discussie.
Wees trots op je beleid, want het is er 1 uit de 1000, en als je zaak fiscaal gezond is, kan het enkel maar een voorbeeld zijn voor de rest dat het ook anders kan, meer investering in personeel, minder voor de aandeelhouders...
Je bedoeld dat het moeilijk is voor bedrijven om de gans met gouden eieren te vinden die voor minimumloon loon wilt werken.
Minimum loon? Dit betreft al snel salarissen van minimaal 150k USD.

Tenminste dat is wat je hier in LA makkelijk in de IT kunt verdienen. Veel meer is ook mogelijk, moet je wel meer ervaring mee brengen
IT is goed betaald , tov hun zit die game branch daar onder. Naast dat door stroom voor gros van personeel aanzienlijk is. Dus ontslagen zijn meer frequent iets in die branch. De getalenteerde en ervaren personeel vind ook vaak snel weer werk in die branche.
Nederlandse markt is anders dan de Amerikaanse markt momenteel. In de VS is niet het tekort aan personeel dat we hier zien.
Hier in de USA is een flink tekort aan goed IT personeel, echt niet anders dan in NL of de UK.

Werkloosheid is ook in de USA erg laag, minder dan 4%, en raakt vooral mensen zonder kennis en kunde.
Hebben ze in de VS een overschot aan personeel dan? Is het daar crisis? Volgens mij zijn de Westerse economiën aardig met elkaar vervlochten. Het recht is er dan wel anders, ook qua ontslag, maar verder is er in de Westerse wereld (en deels Aziatische) een groot tekort aan hooggeschoold personeel. Waarom denk je anders dat de Indiërs her en der worden ingevlogen.
Ja. Bijna, vandaar al die ontslaggolven. Schijnbaar niet dusdanig, of wij lopen iets achter. Ik zit in veel tech groepen en daar lees ik dat consultants uit de VS in mijn vakgebied schreeuwen om banen terwijl mijn inbox juist uitpuilt van recruiters.
Maken een hoop kabaal, schijten alles onder en voor je het weet zijn ze weer verdwenen. En de problemen die je had, zijn er dan nog steeds…
Nee nee. Dat zijn managers :p

Zeemeeuwmanagement noemen we dat.
Zelfstandige worden en bedrijven bellen. Je zult zoveel facturen moeten schrijven dat je begint te klagen over de boekhouding. :')
Diversiteit is juist de oplossing voor het gebrek aan goed personeel! Kleur en geslacht zeggen namelijk niks over iemands kunnen. Door niet meer exclusief te selecteren op blanke mannen, kun je ineens wel nieuwe medewerkers vinden en kan je bedrijf ineens wel groeien.
Door niet meer exclusief te selecteren op blanke mannen
Zijn er nog bedrijven die dat doen ja?

Mag toch aannemen dat we toch gewoon screenen op competentie? Ik ben het met je eens hoor, geslacht of achtergrond zegt echt helemaal niks, maar diversiteit an sich is natuurlijk geen echte oplossing.
Die 10% is globaal. Dat zegt over Nederland dat we niet afwijken van de rest van de wereld.
Zuid Amerika, Afrika en Azië zullen inderdaad minder blanke mannen in IT hebben omdat het percentage blanken daar lager is. Net zoals in de VS.
Dat in de VS het percentage vrouwen in IT wat hoger ligt dan gemiddeld komt doordat er ten eerste veel meer en grotere IT-bedrijven zijn die ten tweede veel meer moeite doen om dat percentage zo hoog mogelijk te krijgen.
En dat is heel prettig samenwerken!
Ik heb ook altijd prettig met verschillende mensen van verschillende nationaliteiten en culturen kunnen samenwerken, net zoals met blanke mannen.
Geen idee wat je hiermee nou wilt benadrukken.
Het grootste probleem daarbij zijn de mannetjes die zich bedreigd voelen als "de vrouwtjes" in hun domein komen werken. Logisch dat vrouwen er dan niet voor kiezen.
Nee het grootste probleem is dat de vrouwen en mannen gemiddeld een heel ander baan voorkeur hebben.
De meeste vrouwen hebben niet zo grote afinity met computers zij zien meer in sociale banen met hoge interactie met andere mensen.

Wat je dan krijgt is positieve discriminatie , zelf ervaren. want bij brandweer moeten er vrouwen bij komen dus vrouwen x aantal mannen ook x aantal, maar enkele vrouwen gaan ervoor soms gelijk aan X dus ja dan heb kleine kans dat het voldoet. Dan wordt de criteria verlaagd. Bij mannen y factor 40 :1 x krijg harder concurrentie . Volledig bypassed voor de vrouwen.
technische opleiding 1 meisje tussen paar dozijn jongens. De leraren hangen rond meisje, krijgt dus top begeleiding en aandacht.
In opleiding wel fijn meer vrouwen. te weinig en ze trekken de aandacht en voorkeur behandeling.
Maar in carrierre komt die discriminatie hard aan. Bij gelijke skills voor de vrouwgaan . denk je dat man dat fijn vind. Meestal krijg je ivm gebrek aan annimo eerder minder die hoger skilled voorgetrokken wordt en dat zet zeker kwaad bloed.

Mannen moeten ook vrouwen job's doen de gemiddelde man heeft daar geen affiniteit voor. Dus dan heb je ook beroepen waar weinig mannen zijn. Alleen is daar geen positieve discriminatie. Is geen feminisme


Dus niet bedreigd maar gediscrimineerd. Gaat toch om carrière. Leven in USA is al zeer competitief vooral ook in jobs. mate erger in cultuur verweven dan hier in NL. Dus ik verwacht dat daar ook extremer kwaad bloed zet dan hier.
Ik snap de hele heisa om jouw reactie ook niet hoor. Mijn persoonlijke ervaring leert ook dat er vrijwel geen vrouwelijke IT-studenten zijn. Toen ik nog naar school ging waren er maar twee meiden versus zo'n 140 jongens die IT studeerden. Dit was een jaar geleden nog ongeveer hetzelfde toen mijn broertje een IT-opleiding aan het volgen was.
Ik snap de hele heisa om jouw reactie ook niet hoor.
Ik snap het wel, maar begrijp het niet.
Ik zie het wel vaker dat mensen bij een reactie alleen focussen op het negatieve en meteen in de aanval of verdediging springen. Simpelweg een vraag stellen wordt tegenwoordig opgepakt alsof je daar bijbedoelingen mee hebt en men 'leest een toon, een emotie'. Het is echt te droevig voor woorden.

V.w.b. die IT-studies is het inderdaad nog steeds droevig gesteld met het percentage vrouwen dat zich er voor aan meldt. Misschien ook omdat men er niet het juiste beeld van heeft.
De website geeft meer de indruk van een activiteiten centrum dan een game development bedrijf...
In beide VS en Nederland is dat een beetje een trend onder bedrijven, vroeger was het de pingpongtafel en vrijmibo, tegenwoordig gaat het veel verder. Het doel is om veel schoolverlaters aan te trekken omdat die nog beïnvloedbaar zijn met spiegeltjes en kraaltjes. Je kan je dan als werkgever veroorloven om minder te betalen, langere dagen te verwachten, etc. Wanneer een recruiter of CEO over het bedrijf praat als "een familie" dan is het een goede indicator om elders te zoeken naar werk.
Denk dat de gemiddelde schoolverlater niet langer dan een jaar of 1,5/2 blijft bij zijn eerste bedrijf.
Hahaha holy shit, toen ik 15 jaar geleden mijn eerste website maakte zag hij er vergelijkbaar uit.
Er is niets zo roerig dan de game ontwikkel industrie.. het is komen en gaan van studio's dito personeel.
En daar gaat er weer eentje. Bij de bekendmaking van de deal met Sony werd nog zo mooi verteld dat ze hierdoor voor jaren en jaren financiële zekerheid zouden hebben. Dat is dus een goede 2.5 jaar gebleken.

Een goede reset voor de game industrie is niet verkeerd.
Ja waar AI een deel van de programmering overneemt verliezen mensen hun baan.
Dat zal in wel meer sectoren gaan gebeuren.
AI neemt hier helemaal geen werk over, de deuren gaan dicht.
Ja en? Is van alle tijden. Niets verkeerd mee is gewoon evolutie.

Is al enkele keren gebeurd in de geschiedenis.
Ik ben zelf niet thuis in die hele game wereld maar lees wel dan zo regelmatig hier op Tweakers wat dingen zoals dit artikel dan. Altijd wel dan af gevraagd of daar dan nu werkelijk zoveel geld in om gaat als je ziet hoeveel gaming bedrijven er zijn. Lijkt mij dat er dan toch op een bepaald moment een verzadiging ontstaat ook bij de gamers zelf.

Kijk ik naar mijzelf dan speelde ik ook wel eens een spelletje maar na pak weg 1 uur was ik het knap moe.
Het is ongeveer 250 miljard aan omzet (peer jaar).

Alleen zie je natuurlijk dat er best wat titels zijn die flink groter zijn dan andere. Denk aan GTA. Take two had in 2022 ongeveer 6 miljard omzet waarbij iets meer dan de helft door GTA is veroorzaakt. GTA is dus ongeveer 1% van de hele gamemarkt.

Er zijn dus winnaars en verliezers.
Het is ongeveer 250 miljard aan omzet (peer jaar).
Dat klinkt natuurlijk gigantisch veel maar ik heb geen idee om hoeveel bedrijven het dan gaat.
GTA is dus ongeveer 1% van de hele gamemarkt.
Is dus ook meer een beetje een lot uit de loterij of een game succesvol is of niet.
Het is ongeveerl 5 keer zo groot als de filmindustrie. Of een kwart van de hele Nederlandse economie. Wat er achter deze getallen schuil gaat is dat het een serieus grote industrie is.
Wat een slechte post toch. Ik denk dat er een onderbouwing is voor je mening en ben er best benieuwd naar maar die deel je niet.
-Waarom of hoe hebben zij de hele “fransiche” naar de kloten geholpen?
-wat bedoel je met “fransiche”
-wie zouden allemaal moeten stoppen?
-De hele industrie, fransiche, Activision?
-wat is er mis met een geldwolf? Geld verdienen en goede producten gaan best goed hand in hand.
Vroeger was het een goede game. Tegenwoordig is er niks meer van over.

Multiplayer is gewoon een wapen leveler geworden. Een voor rondje voor battle poep royale.

Wat het ook ruk maakt is die 1000 wapen attachments met achterlijke OP builds. SBMM maakt het onspeelbaar.

De levels zijn tegenwoordig allemaal zo slecht gemaakt. Er zit totaal geen liefde meer in die games. Dat gebeurd helaas ook bij battleshit.

Dus van mij mogen ze wel stoppen. IW, sledgehammer en treyarch maken alle drie poep tegenwoordig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.