ING-klanten melden problemen met inloggen en overboeken door storing - update

ING heeft vanochtend last gehad van een korte storing. Sinds 10.00 uur meldden gebruikers problemen te ondervinden met inloggen via de mobiele app en het doen van betalingen of overboekingen. De storing lijkt inmiddels verholpen te zijn.

Op Allestoringen gaf het grootste deel van de melders aan problemen te hebben met inloggen, waardoor betaal- en spaarrekeningen niet in te zien waren. Ook overboeken en iDEAL-betalingen waren naar verluidt tijdelijk niet mogelijk.

Door Sabine Schults

Redacteur

22-10-2023 • 11:45

165

Submitter: Lejavh

Reacties (165)

165
163
83
1
0
26
Wijzig sortering
Maar toch worden rekeningen alsmaar duurder en we moeten allemaal digitaal geld gaan gebruiken maar de stabiliteit gaat alleen maar achteruit.

Het is dat ik het gevoel heb dat overstappen veel gezeur met zich mee brengt.
En dat het niet persee veel beter of goedkoper is bij een van de Nederlandse concurrenten.

Anders was ik allang weg bij deze bank :(
Het is dat ik het gevoel heb dat overstappen veel gezeur met zich mee brengt.
Vroeger was dit inderdaad een heel gedoe, maar je hebt al enkele jaren de Overstapservice, waar de belangrijkste banken in Nederland allemaal aan meedoen.

Daarmee is overstappen juist een fluitje van een cent tegenwoorrdig, daar hoef je je niet door te laten tegenhouden.

Het aantal storingen bij ING is inderdaad wel een beetje disproportioneel aan het worden. Tuurlijk, élke bank heeft wel eens storingen, dat is ook niet te vermijden, en ook niet erg. Alleen de frequentie waarin het gebeurt vind ik bij ING wel een beetje disproportioneel, zelfs als je meerekent dat het de grootste bank van het land is.

Ik ben zelf geen klant van ING, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen inmiddels wel een beetje veel begint te worden dat je steeds storingen hebt.
Je moet wel heel veel pech hebben als je “steeds” storingen merkt. Ik ben al 37 jaar klant en heb nog nooit één storing gemerkt terwijl ik bijna dagelijks privé en zakelijk transacties doe.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 22 juli 2024 19:30]

Ik ben 'pas' 22 jaar klant van de Postbank/ING en door de enorme sloot storingen zit ik steeds vaker op overstapservice te spieken. Heb al een bank in gedachte om naartoe te stappen en het is inderdaad makkelijker dan je denkt
Heb je zelf een enorme stoot storingen ondervonden of heb je ze gelezen op Tweakers?
Wat is dat nou weer voor een reactie? Niet iedereen die klaagt zit te kopiëren wat anderen zeggen. Heb er vaak gelast van gehad in de afgelopen jaren, waaronder een op een vrij ongunstig moment in het buitenland. Volgens mij is de kritiek terecht dan toch?
Al heb je de storingen zelf niet ervaren, dan nog is de kritiek terecht. Des te meer als de service levels (heb ze niet opgezocht) niet worden gehaald.

Edit: inmiddels wel opgezocht:
Bron: Betaalvereniging.nl - beschikbaarheid internetbankieren
Bron: Betaalvereniging.nl - beschikbaarheid mobiel bankieren

Je ziet hier dat ING zowel minder goed presteert dan andere banken, alswel dat de eigen toezegging op beschikbaarheid niet altijd wordt gehaald.

[Reactie gewijzigd door RobTweaks op 22 juli 2024 19:30]

Als er vaak storingen zijn dat is de kans aanmerkelijk dat het ook voor jou een keer op een lastig moment gaat gebeuren. Kwestie van risicoredeneren.

Na dat gedoe met de mensen die per ongeluk de rekening van een ander te zien krijgen dacht ik al dat ING toch een beetje de "Florida Man" van de Nederlandse Banken is. Blijkbaar ben ik niet de enige.

Overigens zit ik zelf voor zowel sparen als betalen bij 2 banken, zodat ik de risico's kan spreiden.
De statistiek werkt als het aankomt op de risico-analyse bepaald niet in het voordeel van de ING ;). Wat ik altijd nog wel lastig vind is het niveau waarop de beschikbaarheid wordt gemeten. De definitie van "beschikbaarheid" zogezegd. Als ik kan inloggen, maar ik kan geen betaling doen, is het platform dan beschikbaar? Als ik kan inloggen en ik kan wel betalingen doen, maar de betalingen worden niet direct doorgezet, is het platform dan beschikbaar? Etc...

Altijd leuk om wat getalletjes op je scherm te zien (nog leuker als de getalletjes zwart zijn :+), maar je hebt er zo weinig aan als je meer moet doen. Eens kijken of ik die definities nog kan vinden.

Zelf heb ik mijn bankzaken overigens ook gespreid over meerdere banken (ING/Bunq/N26) en bij voorkeur onder verschillende banklicenties. Zo hoop ik een deel van de risico's te mitigeren als het aankomt op online betalingen en internetbankieren.
Tja, in mijn werk houd ik me veel bezig met contracten en soms is het inderdaad nodig om apart te specificeren wat je onder "beschikbaarheid" en "betrouwbaarheid" verstaat. Dat is dan maatwerk en heeft te maken met je behoefte. Je geeft zelf al een voorzet: je hebt er weinig aan om alleen je rekening te kunnen inzien als je meer moet doen. Dan zou ik dus in dit geval een definitie van beschikbaarheid opstellen die ook andere functionaliteiten omvat.

Ik ben zelf aan het kijken naar een nieuwe rekening maar ING komt er bij mij niet in door dit soort gedoe.
Het was slechts een oprechte vraag. Als ik er zo vaak last van had gehad was ik al lang overgestapt.
Het is ook een goede en terechte vraag. Denk ook dat het grootste gedeelte van de mensen er oprecht geen last van hebben.
Voor de klagers, meestal is een storing meestal ronduit vervelend en gaat het leven gewoon door… incasso’s en pin betalingen of geld opnemen werkt meestal gewoon prima.
Heb nu al een paar keer last van gehad en ook zonder dat er op tweakers iets gemeld werd hierover.
Zo was er vorig jaar een probleem met de App en goedkeuren rond de tijd dat de Samsung S23 Ultra uit kwam. Ja ik had daar wel last van :D.

Daarnaast met enige regelmaat dat er zakelijk iets niet wordt weergegeven of blijft laden. Ook al dat mijn creditcard niet kon worden opgehaald, etc.

Merk dat de laatste 1 1/2 jaar tot 2 jaar het een beetje te vaak voorkomt, en dan heb ik het niet eens over de problemen waar ik zelf niks van merk. Nu is overstappen natuurlijk altijd een optie, maar laat ik nou net 5 jaar geleden overgestapt zijn van de Rabobank (omdat ik daar klaar mee was, incompetentie ten top als je het mij vraagt), en zakelijk probeerde ik bij Knab een rekening te openen wat na een maand door een foutje bij hun niet was doorgevoerd en of ik maar even opnieuw alles wilde aanvragen :|. Tsja ING kon het in 2 dagen en ik had de rekening nodig voor de 1e betalingen.....

Maar prijs / kwaliteit verhouding is wel echt scheef aan het worden bij ING op deze manier, dat zeker....
Heb je veel aandelen in ING of zo? Je bagatelliseert het behoorlijk en je ontkent dat @Chrono Trigger last heeft van de storingen..?

Ik ben zelf ruim 20 jaar klant bij ze geweest en heb meermaals last van storingen ondervonden en ik doe niet eens degelijks transacties. Inmiddels ben ik bij ze weg om precies deze reden, en elke keer als ik op Tweakers weer deze berichten lees ben ik blij toe.
Voortaan gewoon even de opvolgende posts lezen voor je reageert.
Trigger gaf in eerste instantie toch helemaal niet aan dat hij de storingen zelf had? Dus zijn vraag is gewoon correct. Als trigger nou in 1 keer duidelijk maakt wat ie bedoeld was de vraag niet gesteld lijkt me...

Heb zelf ook genoeg redenen op te twijfelen om weg te gaan bij ING maar downtime die ik nooit merk heeft daar dan weer geen aandeel in.
Ik zit niet eens bij ING als hoofdbank maar als 2e bank en ik merk beduidend vaker storingen dan mijn andere bank. En dat is alleen al in de afgelopen 2,5 jaar.

[Reactie gewijzigd door Coffee op 22 juli 2024 19:30]

Ik wil best geloven dat niet iedereen altijd een storing ervaart, maar 37 jaar en nog nooit ervaren geloof ik niet, sorry. En al die landelijke pinstoringen in de winkels zul je zeker ook nooit hebben meegemaakt?
Nee, nooit. Ook niet bij Postbank.
In onze eigen zaak wel genoeg pinstoringen gehad, maar dan lag álles er uit en niet alleen ING.
De postbank had ook niet zo vaak storingen :) Dat was een erg goede bank die helaas flink achteruit is gegaan na de overname door de NMB / ING.

Ik had liever gezien dat er gewoon een 'staatsbank' was gebleven in het aanbod. Maar in die tijd werd de 'marktwerking' nog heilig verklaard.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 19:30]

NMB/ING had ook niet zo vaak storingen hoor... het is hard vooruitgegaan in de dienstverlening (24/7, instant overgeboekt), waardoor nu iedere verstoring ineens problematisch ervaren wordt door iedereen die nog nooit zijn overboekingen op een papiertje per post aan de bank verzonden heeft om dan pas weken later het papieren maandafs hrift te ontvangen.

luxeproblemen dus.
luxeproblemen dus.
Vind ik niet. In die tijd ging alles langzamer. Tegenwoordig verwachten mensen ook van je dat je onmiddelijk geld overmaakt. Degene die het geld ontvangt verwacht dat.

Bovendien had de postbank toen ook al girotel. Dat was dan nog wel met 1 dag vertraging, maar voor die tijd enorm snel.
Deden de banken onderling ook al hoor... de extra dag vertraging had je enkel bij bank-naar-postbank of andersom, omdat het interbancaire verkeer eerst door de nachtverwerking bij de postbank heen ging
De enige storing die ik bij Postbank had was dat de kwartjes in de spaarpot nog wel eens in het vakje van de rijksdaalders rolde :P
Heb je dit ook gerapporteerd? Ik kan geen T.net artikel vinden over deze oude (ver)storing :+
Nope, ik lees het altijd hier, heb het ook vrijwel nog nooit gemerkt zit er ook al vanaf de postbank (30 jaar of langer).

Maak me eerder zorgen om de prijs bij ING en waar ze in investeren (niet duurzaam) icm lage rente die ik dan krijg dan de downtime die ik vrijwel uitsluitend op papier/tweakers meemaak maar niet in het echt.
Tja, hier nog 1 hoor. Bankier voor mijzelf en mijn bedrijven al vanaf de Postbank tijd bij ING en heb werkelijk nog geen 1 keer last gehad van de storingen. Het lijkt erop dat er het afgelopen jaar meer storingen dan gemiddeld zijn geweest. Ik heb geen inkijkje bij de ING, wel bij een aantal andere banken, en ben heel erg blij dat ik niet bij die banken zit.
Bij mij hetzelfde laken een pak
Zelf de gemiddelde nu.nl lezer weet dat er bijna geen week voorbij gaat of ING heeft wel weer een storing.
Je leest iig net zo goed als de mensen op nu.nl...

Hij stelt enkel dat hij er geen last van heeft gehad, dat heeft toch niks met andere mensen te maken?

Het kan dus best dar andere dat wel hebben, prima (maar vervelend voor die persoon) toch, zoeken die toch een andere bank?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 19:30]

Hier ongeveer 25 jaar klant en heb er welgeteld 2 meegemaakt waar het een probleem bracht in betalingen doen.

De rest van de storingen was meer hinder.
Mee eens wat je zegt. Maar als ik kijk hoe vaak ik persoonlijk er last van heb gehad, dan is dat echt maar een paar keer in al die jaren. Ik denk dat we het ook niet moeten overdrijven. Maar als je bijvoorbeeld zakelijk dagelijks heel veel moet doen om hun systemen, dan zou ik direct weg zijn bij ING.
Maar als ik kijk hoe vaak ik persoonlijk er last van heb gehad, dan is dat echt maar een paar keer in al die jaren. Ik denk dat we het ook niet moeten overdrijven.
Ik vind het te veel storingen voor zo'n belangrijk systeem. Voor een bank is betrouwbaarheid het allerbelangrijkste. Je moet op een bank kunnen vertrouwen. Je moet zeker weten dat je geld er veilig staat en dat je er bij kan als je het nodig hebt. Een bank die meer storingen heeft dan de website van de gemiddele friettent voelt niet goed.

Ik snap dat de systemen van een bank een stuk ingewikkelder zijn maar dat is waar we de banken voor betalen. Ik hoor nog steeds verhalen over banken die 50 jaar oude Cobol code levend houden (ik weet niet of ING daar bij hoort) en vast zitten aan infrastructuur die decennia geleden is opgezet (en niet volgens moderne inzichten). Alles omgeven met dikke lagen moderne systemen ter compensatie maar in de kern heel primitief. Het grote aantal vreemde storingen (zoals mensen die de rekening van een ander kunnen inzien) geeft mij het gevoel dat het om een spaghetti&kauwgum-systeem gaat. Daarmee doe ik het vast te kort en ik krijg graag ongelijk maar het is wel het gevoel dat ik heb (en niet alleen bij ING).

Af en toe een storing hoort er bij maar bij zo iets belangrijks als een bank is het terecht om kritisch naar ieder incident te kijken.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juli 2024 19:30]

hoor nog steeds verhalen over banken die 50 jaar oude Cobol code levend houden (ik weet niet of ING daar bij hoort)
Natuurlijk, ook de ING heeft absoluut nog COBOL draaien. Daarbovenop services in o.a. Java met Spring Boot.
Waar draaien ze die COBOL dan op. Ik was in de veronderstelling dat het mainframe daar al een poosje uit stond
Er zijn emulators van mainframes die draaien op windows server en *nix. Deze emulators zijn minder stabiel dan mainframes maar wel 10x goedkoper om te draaien. Migraties naar dat soort systemen geven veel storingen, evenals migraties naar andere private cloud oplossingen, communicatie met software van andere afdelingen, security patches, updates en upgrades etc. Security policies worden steeds verder aangescherpt waardoor je opeenstapelingen van work arounds krijgt om oude softwaresystemen nog te kunnen laten functioneren en veel tijd verloren gaat om met deze system te werken, ontwikkelen en storingen op te lossen. Er is veel technical debt en het niet opruimen ervan wordt vaak gezien als een calculated risk.
Van veel oude code is de kennis niet meer aanwezig (50 jaar oude code, meesten van degenen die ermee begonnen zijn, zijn nu met pensioen) en grote delen laat men maar gewoon draaien als een black box, 'niet aan komen'. Dat zie je veel bij grote financiële organisaties. Dat houdt nieuwbouw ook tegen omdat het te duur is of niet binnen een bepaalde termijn te realiseren is.
Veel van die emulators zijn vooral bedoeld voor development werk en bij mijn weten zijn er nogal wat juridische haken en ogen aan.

Genoeg financiële instellingen die gnog in COBOL ontwikkelen dus of het nou zulke grote blackbox applicaties zijn vraag ik me af
Die emulators draaien ook in productie. Klopt, maar de kennis van veel applicaties hoe deze echt van voor tot achter werken is niet meer aanwezig in bepaalde gevallen. Denk bijvoorbeeld aan oude producten die 30 jaar geleden zijn ontwikkeld en nog steeds lopen ivm een hypotheek of langlopende lening. Daar wordt ivm met wet en regelgeving wel steeds weer een laagje overheen gebouwd maar wat er in de basis gebeurd is of niet bekend of te veel werk om uit te zoeken. Veel dingen zijn geautomatiseerd, maar de denkwijze erachter is vaak verloren gegaan. Als je iets aanpast valt er ergens anders wat om, of op 10 plekken gaan er dingen mis. Omdat veel dingen nog afhankelijk zijn van datum, maand of weekend etc merk je dat pas als het zover is.
Cobol programma's zijn an sich heel eenvoudig, echter de complexiteit zit 'm in de hoeveelheid uitzonderingen die zijn ingebouwd over de jaren en de afhankelijkheden van andere systemen die hier weer gebruik van maken.
ING heeft nog wel fortran, ik dacht geen cobol… I zal eens vragen..
ING heeft nog wel fortran, ik dacht geen cobol… I zal eens vragen..
Een kennis van mij werkt als engineer bij de ING en die wist mij poosje terug te vertellen dat ze nog daadwerkelijk Cobol hebben daar. Maar verder dan dat weet ik het ook niet.
Ik snap dat de systemen van een bank een stuk ingewikkelder zijn maar dat is waar we de banken voor betalen. Ik hoor nog steeds verhalen over banken die 50 jaar oude Cobol code levend houden (ik weet niet of ING daar bij hoort) en vast zitten aan infrastructuur die decennia geleden is opgezet (en niet volgens moderne inzichten).
Dit is bij bijna alle grote bedrijven. Heb ook nog met Fortran systemen gewerkt :')

Die zijn wel altijd bedekt met lagen moderne software ja. En ik moet ook zeggen: In die oude kern gaat eigenlijk vrij weinig mis over het algemeen. Het zijn meer de lagen eromheen.

Ik heb weinig inzicht in de IT van de ING, maar toen ik laatst bij mijn bank kwam om te praten over een hypotheek zag ik die dame inloggen in een systeem en windows verschijnen met een mooie bollige blauwe titelbalk en een grote rode "X" knop. Met andere woorden... Windows XP (of Server 2003) dat al jaaaaaren niet meer ondersteund wordt. Zucht.

Dus het is niet alleen jaren '70 tech debt die die bedrijven hebben.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 19:30]

Je moet op een bank kunnen vertrouwen.
Dat gaat eigenlijk heel wat verder dan vertrouwen in het technische gedeelte....
Ik heb er ook geen last van gehad, maar toen 5 mensen laatst op de bankrekening van een ander konden komen ging ik me toch wel afvragen wat ze aan het doen zijn bij ING. Dat zou toch niet moeten kunnen?

nieuws: Vijf ING-klanten hadden tijdelijk toegang tot bankrekening andere kla...
De persoon kon naar verluidt verschillende privégegevens inzien, zoals het banksaldo en verschillende spaarpotjes. Ook was het mogelijk om geld over te maken.

[Reactie gewijzigd door Sando op 22 juli 2024 19:30]

[...]
Alleen de frequentie waarin het gebeurt vind ik bij ING wel een beetje disproportioneel, zelfs als je meerekent dat het de grootste bank van het land is.
Ik denk dat juist omdat ze de grootste zijn, elke hik van hun systemen meteen opgemerkt wordt en als storing wordt bestempeld. Kleinere banken zullen ook met storingen te maken hebben maar dat zal dan, zeker op een zondagochtend, veel minder snel groots opgemerkt in uitgemeten worden.

Ik vermoed dat de meeste banken maandelijks wel een handvol storingen zullen hebben, en dat we daar als klanten eigenlijk niks van merken omdat het opgelost is voordat er goed en wel ruchtbaarheid aan gegeven wordt.

Ik ben al sinds de tijd van de pennyrekening spaarpot klant van Postbank/ING en ik kan, net als @Luuk1983 op 1 hand tellen hoe vaak ik daadwerkelijk last heb gehad van zo'n storing.
Ik vermoed dat de meeste banken maandelijks wel een handvol storingen zullen hebben, en dat we daar als klanten eigenlijk niks van merken omdat het opgelost is voordat er goed en wel ruchtbaarheid aan gegeven wordt.
Ik denk dat je gelijk hebt maar ik vind dat niet acceptabel. Deze website (Tweakers) heeft een stuk minder uitval. Ik ken geen andere organisaties waar het zo vaak fout gaat met essentiële functies.
Natuurlijk is het systeem van een bank ook complexer dan de website van de bakker om de hoek maar de belangen zijn ook een stuk groter. Van een bank verwacht ik meer dan van een gewone website.
Even reeel, een website kun je natuurlijk niet vergelijken met een banksysteem.

Ik heb een raspberry pi met een website draaien, en die heeft ook een ontzettend hoge uptime, maar dat betekent nog niet dat het goed is. Met name de security updates kunnen nog wel wat aandacht krijgen. En als ie down gaat, dan blijft ie wel even down ook.
Ik heb een Postbank/ING-rekening so ds 1990, Rabo sinds 1997. Lange tijd geen klachten gehad, maar de afgelopen 5 jaar hadden veel van de ING-storingen betrekking op mijn gebruik. Dat kan ik van Rabo niet zeggen. Ik ben tot nu toe steeds net te lui om over te stappen, dat is de enige reden dat ik er nog bij ben.
Gewoon even om aan te geven: anecdotaal is anecdotaal.
Oooh die pennyrekening spaarpot heb ik ook nog gehad ja! Was heel grappig om je geld te sorteren :D

Later ook een coole credit card calculator en "memory bank" enzo.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 19:30]

Die spaarpot was geweldig! Later kwamen die 5 gulden munten bij de gewone guldens in de kolom :P Die andere gadgets Talkmate vertaalcomputer en Bluebrain zakcomputer waren hippe dingen in de jaren '90. Ik mis de Postbank ook.
Oh ja de bluebrain heette dat. Die talkmate heb ik nooit gehad :'(

Ik kwam nog wel een soort leatherman tegen van de postbank bij een verhuizing. Ook best een goed ding. Was een super tijd idd.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 19:30]

Spaarpot kreeg ik bij Pennierekening (6 jaar). Talkmate bij Junior Blauw (12 jaar). Bluebrain bij Easy Blue (15 jaar). Wat ik bij mijn Studentenrekening (18 jaar) kreeg weet ik niet meer. Waarschijnlijk niets haha. Leatherman heb ik nooit gehad. De blauwe knuffelleeuw die sommige klasgenootjes hadden ook niet. Ik las dat de jongere generatie nu een speelgoed pinautomaat kreeg. Van jongs af aan al gepaaid met cadeaus en heb nu alles bij ING. Over een aantal zaken ben ik minder tevreden maar denk dat het bij een andere bank niet veel anders is.
Het aantal storingen bij ING is inderdaad wel een beetje disproportioneel aan het worden
Is dat ook daadwerkelijk zo?
Helaas wel, doe een vergelijking op storingen van Rabobank, ABN of een andere bank tot ING. Alsof ING een prijs probeert te winnen met meeste storingen.
Recentelijk gebruik gemaakt van de overstap service.
Wat een ramp is dat zeg. De voorwaarden van deze service zijn heel helder: bij issues neem je contact op met de nieuwe bank. Zij regelen het verder voor je. Maar je vrijwaard ze voor praktisch alles bij het accepteren van de service en bij behorende voorwaarden. Kortom er ontstaat niet eens een prestatie plicht.

Nou de naam zegt het al , het is een service. Ze verlenen het of ze verlenen het niet. Consument kan nergens werking af dwingen. Oude en nieuwe partij wijzen naar elkaar. De voorwaarden van deze dienst van de betrokken banken zijn ook boter zacht.

Klagen ? Prima je mag naar het Kifid of de rechter, maar alles aangaande je betaalrekening ben je zelf verantwoordelijk voor.

Heb als gevolg van werk (ik mag niet bankieren bij de financiële instelling waar ik werk) enkele keren moeten wisselen van bank met mijn privérekening . Dit in 2009, 2017 en 2023. In 2009 was het nog “analoog” en werkte de overstap service. In 2017 en recenter nog dit jaar …. Dramatisch. Je kan beter zelf alles omzetten. In 2017 kon je nog met schriftelijke machtigingen alles snel regelen (mailmerge is zo gemaakt). Maar 2023 accepteren partijen en banken het niet meer.

…en de nvb is een wasse neus.
Die overstap service is een scam. Je moet voor de meeste dingen zelf alles over zetten. Enige wat het doet is je betalingen en inkomsten doorsluizen naar je nieuwe rekening. EN je zit er een jaar aan vast, anders boete.
Wat maakt het dan een scam?
En ze laten ook de andere partij weten dat de rekening veranderd is. Zodat die alles kan aanpassen. Wat moet je dan nog zelf doen?
Ik ben ook overgestapt, ik heb bijna niets moeten doen.
Dat het 13 maanden duurt is logisch, ze willen zeker weten dat je ook de rekeningen die je eens per jaar betaalt mee pakt bij het overzetten.
En natuurlijk kan je dan niet halverwege naar weer een andere bank.

[Reactie gewijzigd door Ortep op 22 juli 2024 19:30]

Volledig mee eens met wat je zegt en formuleert.
Overstapservice is inderdaad een fluitje van een cent. Voor een beetje extra geld kan je zelfs als de gratis service afgelopen is nog een half jaar of langer zorgen dat eventuele transacties naar je oude rekening vanzelf naar je nieuwe gaan. Zeker voor jaarlijkse overboekingen die niet altijd op dezelfde dag van het jaar worden overgeboekt is dat net nog even een veilig gevoel.
Volgens mij is deze kritiek onzin! Je mag van mij gerust overstappen. Ik zit overigens gewoon bij vier banken, maar dat is een persoonlijke keuze.
Ik werkte tot mijn pensioen bij een fiscaal kantoor. We krijgen dagelijks financiële gegevens binnen van alle mogelijke banken. Ook van buitenlandse banken. Elke bank heeft zijn eigenaardigheid. Bij menig bank gaat er wel eens wat flink fout, zodat er een hoop mensen overstappen. Een migratie is namelijk niet altijd zo eenvoudig als je denkt. Juist in Tweakers, waar ik vaak van die verstandige commentaren tegenkom, zou ik dit niet hebben verwacht. Ik heb een rekening bij de ING en ik heb inderdaad even een blackout gehad. Dat gebeurt heel vaak bij de Belastingdienst. Er zijn ook vaak storingen bij andere banken en er zijn ook vergissingen, die later worden hersteld. Dus als je overstapt, ga je misschien van de regen in de drup. Je zou duurzaam kunnen gaan. Dan doe je in ieder geval iets goeds. Is dat misschien een idee?
De banken moeten, net zoals zoveel bedrijven, enorm investeren in de actualitisatie, bescherming en verbetering van het web en dan kost echt heel erg veel geld. Wordt dit niet geïnvesteerd, dan gaan we dat allemaal merken.
Ik ben jaren geleden overgestapt naar de asn bank, de overstapservice ging soepel, absoluut geen gezeur. Ik zou me er niet door laten tegenhouden.
Werkt ASN net zo prettig? ING heeft een prettige app waar je in principe alles kan doen of bekijken. Het enige wat niet kan zijn buitenlandse overboekingen en het inzien van incasso's.
Vroeger bij de ABN had je zo'n vreselijke "reader' nodig. Inmiddels volgens mij ook niet meer, maar in die tijd was ING onderscheidend met hun app (vergeleken met de ABN dan).

Ikzelf merk zelden iets van de storingen bij de ING. Ook vandaag niet, maar ik heb ook net pas gekeken.

Neem niet weg dat best geïnteresseerd ben in andere banken. Los van de prettige app is er verder niets aan de ING wat mij interesseert en ben toch al ruim 20 jaar klant.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 22 juli 2024 19:30]

ASN heeft een vernieuwde app, en ik vind die zeker prettig. Hij doet niet onder voor die van ING (al is het enige tijd geleden dat ik die heb gebruikt).
Er is een reader, maar ik hoef die zelden te gebruiken, pas bij hele grote bedragen. Volgens mij gaan ze er ook mee stoppen. Storing heb ik misschien 1 keer meegemaakt (sinds 2019). Maar ik realiseer me ook dat de impact van een storing bij ing groter is dan een kleine bank als ASN.

Een vriend van me was ook huiverig voor overstappen, die heeft een rekening bij sns oid. geopend, en in de loop van de maanden alle incasso's en salaris overgezet naar die rekening. De meeste moeite had hij nog met de ing verzekeringen en de credit card die je niet los van ing kan aanhouden en dus eerst alternatieven moet regelen.
In mijn ervaring reageert het ontwikkelteam van die app ook echt op feedback als je die stuurt. Heb al meermalen een suggestie gedaan die een paar maanden later in een update kwam.
Dank voor de info! _/-\o_
Inderdaad wat JeanB42 zegt.

Heb zelf aanvullend de stap gemaakt naar een losse creditcard bij mijn wissel, maakte qua (meer)kosten weinig uit en je bent niet meer locked in bij 1 bank evt. in de toekomst. Banken dwingen je nog wel eens de ene of de andere kaart op, terwijl ze ook niets meer of minder doen dan een reseller zijn van ICS. Dan maar direct.

Tevens een goede tip om op je bestaande rekening te kijken naar een overzicht van lopende / actieve incasso-machtigingen. Daar staan dan bijv. nog zaken die maar 1 of 2 keer per jaar gaan.
American Express green card is het eerste jaar gratis
Ik heb nu ook alles bij de ING. Iets om over te denken! _/-\o_
Dat zegt al genoeg als je hem lang niet meer gebruikt hebt toch?
Ik vind zo'n reader juist super fijn. Want veilig. Ik heb een hekel aan security die alleen via appjes verloopt. Veel minder veilig dan een goede hardware oplossing.

De bank die ik nu heb maakt het helemaal bont. Je krijgt een code via hun app, die je dan moet overtikken in... dezelfde app. Dat kan toch niet veilig zijn? Dit is gewoon theater.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 19:30]

Ik ben ook overgestapt van ING (Oud Postbank klant) naar de ABN, ik moet zeggen dat ik niet veel mis in de app. Enige wat beter werkt is dat je de afschrijvingen wel beter kan zien en de rentepunten (ICS via ABN heeft ook soortgelijke kortingen).

Sinds vorig jaar geen storing ondervonden met ABN, waarbij bij ING wel vaker storingen heb gehad.
Zelfde ervaring hier.
Overstappen kan juist heel makkelijk in Nederland dankzij 't overstapservice verbond.
En rekeningen worden duurder vanwege alle electronische zaken die tegenwoordig mogelijk zijn (= meer services) maar je kan, ook bij ING, kiezen voor een uitgeklede rekening, dat is echt niet duur, momenteel 2,70 per maand.. de 3e goedkoopste in NL, ASN, Triodos & Regiobank zijn iets goedkoper met een uitgekleed pakket.

Dus als je echt ontevreden bent zeg ik gewoon doen.
ASN, SNS en Regiobank (de 3 merken van de volksbank) bedoel je denk ik. Triodos is toch wel een stapje prijziger met €5 per maand.
Elke bank heeft last van storingen. De ene net iets meer dan de ander. Overstappen heeft voor iets als dit daarom amper zin.
Tenzij het elke week gebeurd dat jouw bank storing heeft, en een andere bank (zoals de ABN AMRO) zo goed als nooit in vergelijk.
ABN heeft ook periodes gehad dat ze werkelijks storing hadden. En ook rabobank heeft recent een periode van veel storingen gehad.

ING ging best een tijd goed en nu afgelopen tijd weer iets meer. Tja.
Als ABN klant kan ik zeggen dat het lang geleden is, en zeker geen wekelijkse storingen.

Als we Tweakers er ook op na slaan voor de laatste 5 jaar:

10-2022: nieuws: Klanten ABN Amro-bank ondervinden storing met app en internetbankiere...
05-2022: nieuws: Nederlandse ABN AMRO-bank heeft storing
08-2019: nieuws: ABN Amro heeft storing bij internetbankieren en mobiel bankieren - up...
01-2018: nieuws: ABN Amro heeft weer storing bij internetbankieren - update 2
01-2018: nieuws: Klanten van ABN Amro hebben weer last van storing - update


Zoals je kan zien in 5 jaar tijd slechts 5 storingen. ;)
Ja, er zijn andere storingen van Geldmaat en iDeal ook nog geweest. Maar dat is niet de bank zelf.

Ook zijn er in 2018 nog wel 2 DDOS aanvallen geweest.
5-2018: nieuws: ABN Amro kampt met storing door ddos-aanval
3-2018: nieuws: ABN Amro was van vrijdag op zaterdag onbereikbaar door ddos-aanval - ...

[Reactie gewijzigd door LogiForce op 22 juli 2024 19:30]

Het wil toeval denk ik, maar volgens allestoringen.nl is ernu wel iets aan de hand bij de ABN ;(
Afgelopen jaar misschien twee, drie keer meegemaakt. Nooit iets dat niet een dag kon wachten. Daarnaast inmiddels een andere ‘gratis’ aanbieder die gewoon via Apple/Google pay aan biedt zodat je alsnog de schapjes jan betalen. Een briefje van 50 in je portemonnee is ook nog steeds niet onoverkomelijk.
Een gevulde boodschappenkar doet tegenwoordig wel iets meer dan 50 euro. En dat is dan ook direct het probleem. Hoeveel moet je hebben om die ene storing te overbruggen.

Het probleem is zakelijk dan ook al snel groter. Een factuur betalen voor een levering waar je op zit te wachten is niet contant te betalen.
Voor 50 euro kan je minimaal 3 dagen eten met een gezin van 4 personen ( als je dat niet kan ..moet je leren koken)
De rest is bullshit en kan best een dag wachten

Een zakelijke levering…. die gaan op factuur, met een standaard termijn van 15 of 30 dagen. Zo niet dan schort er iets aan je planning of je financiële backup.

Een ING storing duurt nooit langer dan 24, misschien 48 uur en dan nog…
Iets met single point of failure waar je van te voren aan had moeten denken. Die 50€ brengt je iig tot de volgende dag, dan is er vast een oplossing.
Dus je bent heel de supermarkt door geweest voor je boodschappen van een week, komt bij de kassa en er is op dat moment een pinstoring. Dat is gewoon de situatie waar het over gaat toch? Niet dat je gaat winkelen op het moment dat je al weet dat er een storing is, want dat stel je dan gewoon even uit. Maar dan heb je een volle kar die je niet kan betalen met 50 euro. Ga je dan even lekker de boel uit staan zoeken om later nog een keer terug te komen voor de rest? Natuurlijk niet.
Onze lokale Albert Heijn heeft daar gewoon een formuliertje voor. Bonus kaart scannen, ID laten zien en als de gegevens kloppen krijg je netjes een factuurtje thuis. Bij de lokale plus doen ze dat ook zo. En ja, zal vast niet lukken als je in de Schilderswijk of de Bijlmer woont, maar dat is dan pech hebben. Enige zelfredzaamheid en creativiteit mag best verwacht worden van een volwassene
Overstappen is doodsimpel. Een formuliertje in vullen en bijna alles gaat automatisch.
Ook je hypotheek?
De hypotheek zelf blijft bij de bank staan waar je de hypotheek hebt afgesloten.
Volgens mij staat in de voorwaarden dat je een rekening moet hebben bij de ING en dat het een rekening moet zijn waar je inkomsten op geboekt worden.
Klopt volgens mij niet helemaal. Ik heb een hypotheek bij ING waaraan een gratis rekeningnummer is gekoppeld. Mijn normale bankzaken doe ik bij ASN. Iedere maand maak ik het bedrag van de hypotheek over naar het ING rekeningnummer en klaar is Kees. Het is volgens mij ook mogelijk om de hypotheek van de ASN rekening af te schrijven, maar dan verlies ik 0,25% rentekorting.
Ja, kan ook iets met rentekorting zijn. Maar er zit een soort koppelverkoop aan, zo beschreven dat het net legaal is.
Als je gemachtigd hebt tot automatische afschrijving: ja, alle SEPA-machtigingen worden automatisch overgezet naar je nieuwe bankrekening. Beter gezegd: de andere partij krijgt melding dat je van bankrekening gewisseld hebt, en passen daarop hun incasso's aan.
Je kan ook kijken bij anderen Europese banken die binnen de EU zitten. Het gaat dan wel in het Engels of de taal van het land.

Echter je hebt vaker hogere rentes en tot 100k is gewoon gegarandeerd door de Nederlandse overheid want EU.
Helemaal niet door de Nederlandse overheid. Het gaat dan via het land waar de bank is geregistreerd.
Het is lastig om een rekening in een ander land af te sluiten.

Ik woon nu zelf in Spanje, maar het is niet mogelijk om bijv. bij triodos in Nederland een rekening te openen. Dat weigeren ze gewoon :( Ik heb het wel geprobeerd omdat ik van de ING af wou voor mijn Nederlandse rekening.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 19:30]

Ik heb inmiddels in UK en Zweden een paar spaarrekeningen open staan. Rente is een stuk hoger UK 5,5% en Zweden 4%.

Het ging eigenlijk vrij gemakkelijk.
Vreemd dat het dan omgekeerd niet kan :( Ik had graag bij Triodos gezeten maarja...

Ik heb er nog een Nederlandse rekening bij omdat ik in Nederland altijd problemen heb met mijn Spaanse betaalkaart. Zelfs bij gewone winkels als de Albert Heijn.
Alleen banken met een Nederlandse banklicentie zijn gedekt voor de Nederlandse bank.
Ik zeg toch niet dat het niet zo is, ik zeg alleen dat de Nederlandse overheid geen buitenlandse rekening dekt. In je link staat het ook:
Het land waar de bank is gevestigd is verantwoordelijk voor de naleving hiervan.
Inderdaad, en hoewel het een EU richtlijn is, is het nog maar de vraag hoe dat daadwerkelijk ingevuld gaat worden als er echt iets ernstigs gebeurt. Bijvoorbeeld als Spanje of Italie failliet gaat.

Als je ziet hoe het ging in Griekenland en Cyprus dat rekeningen geblokkeerd werden in 2007/2008, dan zie ik het niet zo rooskleurig in dat je die 100k echt terugkrijgt in zo'n geval.
Ik heb zowel de abn als de Rabobank en de ABN ligt aanzienlijk er veel minder vaak uit! Eigenlijk bijna nooit als je ze vergelijkt.
Toevallig hadden beide banken deze week nog storingen. Gebeurt ook wel maar minder vaak dan ING heb ik het idee.
Veel minder! De momenten dat Rabo er uitlag kon ik altijd nog bij me van reknening.

En loont wel om er 2 te hebben.
Ben zelf pas overgestapt van ING naar RegioBank (RegioBank, ASN Bank, en SNS Bank is allemaal een onderdeel van de Volksbank.
Overstappen naar wat? Een bank zonder storing?
True, ik heb 4 rekeningen. de enige rekening waar ik geld voor dok elke maand is mijn Nederlandse bankrekening. beetje onzinnig.

Bij deze andere banken betaal ik geen cent extra per maand en 2 van die andere banken hebben betere diensten als de Nederlandse banken. keuze uit type debit kaarten (ViSA, Mastercard en Maestro) en geen credit card nodig dan.
Het moet je tegenwoordig niet tegenhouden alleen gebruik te maken van een Nederlandse bank in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld genoeg doen bij Revolut. Begreep wel dat zij een Nederlandse vestiging gaan koppelen op korte termijn.
Dat kan nog interessant zijn voor velen om dan over te stappen in NL.
Bij mij zijn de ING-punten en de spaarrekeningen niet zichtbaar in de app. Die eerste vind ik niet zo boeiend maar die tweede vind ik toch wel belangrijker. Hopelijk komt het later alsnog online.
Ik kan ook mijn lopende rekening niet inzien. En de creditcard ook niet.
De hele week staat er al dat ik mijn verzekering niet kan inzien in de app. Volgens mij valt alles langzaam maar zeker helemaal uit.
Hier idem. In de ING app staat wel een melding dat de Punten en Spaarrekeningen momenteel niet zichtbaar zijn. Ze zijn er dus (inmiddels) wel van op de hoogte.
Die rentepunten zijn toch een wassen neus geworden.

Vroeger kon je er nog wel eens wat degelijke deals mee krijgen, maar tegenwoordig is het alleen nog maar "kortingen" ten opzichte van de aanbevolen verkoopprijs die je toch helemaal nergens betaalt.

Alleen de Samsung kortingsstore van ING is nog wel leuk maar daar betaal je dan weer niet met je punten voor.
Ligt er aan wat je kiest, bioscoop vouchers zijn meestal wel leuk :)
Stap lekker over naar Bunq, site werkt prima en je ontvangt 2x zoveel rente 😉
Ik hield toch wel een beetje een zuur gevoel over na de prijsverhoging van 800% en geforceerd groene focus die het bedrijf een aantal jaren geleden doorvoerde.
Prijsverhoging tot daar aan toe. Ze hebben tenminste geen verborgen kosten. Die heb je bij de andere banken wel.
Maar die groene focus is mij af en toe ook te veel. Zorg maar dat de bank producten op orde zijn en de app nog beter.
Al met al ben ik verder heel tevreden over Bunq. Maar er is zoals bij alle banken best nog wat voor verbetering vatbaar.
als ik een betaling verzoek krijg en het is een BUNQ dan pas ik, want die bank wordt veelal gebruikt door scammers op verkoop websites.
Heb je daar enige info over? Lijkt mij dat ook Bunq zich aan de bancaire (witwas) regels moet houden.
eigen ervaring van oplichting, een NL politie die zegt dat ze specifiek BUNQ gebruiken omdat die sterk tegenwerken in het leveren vna gevens. zoek maar wat op internet, meeste 2dehands scams met bankoverschrijving, garantie BUNQ nrs
Heb ik er gewoon naast met de gratis spaar rekening 2,46% rente, 2x per maand vrij opneembaar (geheel saldo), geen spaar rekening kosten.
Hebben die nog steeds een API waarmee je zelf je eigen data kan opvragen? Dat mis ik echt enorm bij mijn eigen bank. Alles moet via hun flut app en die is echt vreselijk. Ik haat mobile-first.

Bunq schijnt als een van de weinigen dit te hebben maar ik heb er nog geen rekening geopend omdat ze Samsung Pay missen en dat heb ik nodig. Maar misschien kan ik het wel gebruiken als een tweede rekening voor erbij.
Dit was gisteren al zo dat ik mijn rekeningoverzicht niet kon inzien. Het is wel raak de laatste tijd bij deze bank zeg ....
Ikzelf ben geen klant maar heb onlangs mijn moeder (85) geholpen om de app op haar telefoon te krijgen.
De app ziet er wel netjes uit. Maar de klantvriendelijkheid van deze klant verraste me. Ongelooflijk slecht.
De reden de app te installeren is omdat er geen kantoren meer open staan.
Ik ben 3 keer met haar naar een dorp verderop (4km) moeten rijden om het geregeld te krijgen. En telkens gingen we naar zo'n servicepunt omdat ons was verteld (via de klantenservice) dat het daar allemaal geregeld kon worden. Maar telkens was er weer iets.
2 weken heeft het me gekost.
Kan gewoon thuis, rekening voor mijn dochter geopend 10 minuten.
Sinds wanneer moet je naar een servicepunt om een app geinstalleerd te krijgen?
Van Oranjepakket (3,15 Euro per maand) tot de Royaalpakket (8,85 Euro per maand), gaat de ING binnenkort vast en zeker de tarieven 'aanpassen' ivm de 'gestegen kosten' voor oa het prima functionerend ICT infrastructuur.
Van Oranjepakket (3,15 Euro per maand) [en het] Royaalpakket [gaat] de ING binnenkort vast en zeker de tarieven 'aanpassen' ivm de 'gestegen kosten'
Waarom moeten we eigenlijk zoveel betalen? Ze verdienen toch klauwen met geld aan rente die ze ontvangen?
edit:
Ik zie dat ik omlaaggemod wordt maar het is een serieuze vraag. "Klauwen met geld" is een Nederlandse uitdrukking die wordt gebruikt om aan te geven dat iemand veel geld verdient. De ECB geeft 4% rente aan de ING. De ING geeft 1,5% rente aan de klant. ING houdt dus 2,5% rente voor zichzelf.

Gemiddeld genomen ligt het spaargeld van de Nederlander volgens het CBS (2021) rond de € 46.300. De mediaan ligt rond de € 18.200. Daar 2,5% van is €455 per jaar, of bijna €40 per maand.

Waarom dan neuzelen met 3,15 per maand en nog 50 cent korting als je een maand geen contant geld opneemt (of iets dergelijks)?

[Reactie gewijzigd door Sando op 22 juli 2024 19:30]

Omdat u dat zelf wil. U kunt ook klant worden van Openbank, N26 en of Bunq tegelijk waarmee u geen cent meer uitgeeft aan banken en alles u toekomt. Maar u ziet dat de meesten zich hier druk maken over hoe de app eruit ziet. Verwend gedrag en terecht dat deze klanten daarvoor betalen/boeten.
Omdat u dat zelf wil. U kunt ook klant worden van Openbank, N26 en of Bunq tegelijk waarmee u geen cent meer uitgeeft aan banken en alles u toekomt. Maar u ziet dat de meesten zich hier druk maken over hoe de app eruit ziet. Verwend gedrag en terecht dat deze klanten daarvoor betalen/boeten.
Bij die banken betaal je juist meer voor een rekening :) Dat was ook hun aanbod eigenlijk: Betalen voor een bank ervaring die voor de klant is gemaakt in plaats van de bank zelf.

Ze hebben vaak wel een 'gratis' optie maar dan mis je heel veel dingen die je bij de ING wel hebt en je moet dan apart betalen voor bijv. opnames.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 19:30]

Haha, u bent duidelijk geen klant.
Bunq heeft geen gratis bankproduct (meer), alleen een spaarrekening (lees: zinloos voor dagelijk gebruik, want je hebt nog steeds een tegenrekening nodig). Het goedkoopste bankproduct is 2,99/maand. Bunq heeft ook niet bepaald een goede reputatie wat betreft hun aanbod. Met name de gratis zakelijke subrekeningen die ineens niet zo gratis meer waren.

N26 en openbank zijn relatief jonge banken, dus ik zou er niet direct op vertrouwen. N26 heeft in ieder geval haar deuren inmiddels gesloten in de VS en ze geven de schuld aan fintech redenen en openbank vereist dat je maandelijks geld stort (lees salaris). Knab had eerst ook een gratis bankrekening (knab basis) en die is in 2021 de nek omgedraaid. En dan hebben we nog de "recente" voorbeelden van icesave en DSB.

Ja, het depositostelsel mag misschien je geld beschermen, maar het daadwerkelijk terugkrijgen in zo'n situatie zal alsnog vrij lastig blijken. En bij die gratis jonge banken zit altijd een addertje onder het gras en het zal me niks verbazen als ergens dat addertje het verkopen van je rekening informatie is.

En dan hebben we nog de creditcard monsters die gretig een hapje willen nemen met percentages van het bedrag. Lees: applepay en googlepay. Die staan gretig en geduldig te wachten in een lobbyhoekje totdat ze kunnen toeslaan bij onze geliefde EU politici.

De postbank als staatsbank was helemaal zo slecht nog niet. Het zorgde voor een balans tussen de prive en staat. Innovatie gebeurde in de prive sector, terwijl de staat zorgde voor een stabiele verhouding met de burger wat betreft kosten. En dan waren er nog de private banken zoals van Lanschot. Eigenlijk net zoals het ziekenfonds vs private zorg, ieder z'n eigen niveau tegen eigen kosten. Het was misschien niet ideaal, maar het was wel een stuk stabieler en goedkoper.
Omdat u dat zelf wil.
Dat is een matig antwoord. De vraag is oprecht. Ik heb een toevoeging gedaan aan mijn vorige reactie, misschien helpt dat.
U kunt ook klant worden van Openbank, N26 en of Bunq tegelijk waarmee u geen cent meer uitgeeft aan banken en alles u toekomt.
U bent zeker niet op de hoogte dat ik het eerste Grote Gratis Bankentopic heb gemaakt (hier is deel 2) nadat Bunq de hoofdprijs ging vragen, dus Bunq is alles behalve gratis. Mogelijk bent u in de war met Revolut. Die is erg netjes in het gratis basispakket. Juist daarom vraag ik me oprecht af: Waarom moeten we bij ING eigenlijk zoveel betalen? (Bij Bunq kan je tenminste nog feelgood-bomen planten, een groene tribe oprichten, regenboogjes en emoji's naar andere gebruikers sturen, maar daar betaal je royaal voor.)

[Reactie gewijzigd door Sando op 22 juli 2024 19:30]

Nou moet ik zeggen dat openbank niet een hele prettige omgeving heeft. Inloggen met je paspoort nummer enzo, een app die zo onoverzichtelijk is dat je nooit weet waar je wat moet vinden.. Dus gratis is prima, maar je moet hier wel rekening mee houden, iig openbank.
Net nieuwe tarieven binnen en nu weer een storing?

aanvulling: webversie op mijn laptop werkte gewoon

[Reactie gewijzigd door jpsch op 22 juli 2024 19:30]

Vreemd, ik kon mijn af en bijschrijvingen niet zien maar wel gewoon een betaling doen aan een webwinkel die er gewoon door is gegaan. Ik kreeg binnen een minuut al een email dat de betaling was ontvangen.
Anoniem: 454358 22 oktober 2023 11:02
Toch bizar hoeveel storingen die hebben? Niet dat er maar zes mensen bij hun it team zitten oid
Nergens last van. Zojuist getest
Ik heb ook vaak storing met het inzien van mijn verzekeringen in de ING app. Sinds een aantal dagen staat er een zorgverzekering met een polis nummer bij die niet van mij is.. gelukkig kan ik deze niet inzien wanneer ik er op klik.
Dan zou ik ING maar eens heel snel inlichten!
Zelf nog geen hinder gehad van alle storingen (gelukkig)
Maar dit voelt nu meer als een maandelijkse patch update ;-)
Zo vaak nu in het nieuws met een storing, issue etc. Je kan je klok er op gelijk zetten

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.