ING-klanten kunnen niet inloggen in app door storing - update

ING Bank heeft momenteel last van een storing. Daardoor kunnen gebruikers niet inloggen in de ING-app. Sommige klanten melden dat het ook niet mogelijk is om betalingen te doen. Het is niet bekend wanneer de storing naar verwachting wordt opgelost.

ING erkent de storing op sociale media. Klanten melden sinds woensdagochtend dat er problemen zijn, zo is te zien op Allestoringen. Gebruikers klagen op sociale media onder meer dat ze niet kunnen inloggen in de app van de bank. Ook iDEAL-betalingen doen lijkt momenteel niet mogelijk, melden sommige klanten. ING meldt dat het zich bewust is van de storing en lost het probleem 'zo snel mogelijk' op, maar noemt geen verwachte tijd. De storing wordt op het moment van schrijven niet vermeld op de website van het bedrijf.

Update, 11.44 uur: Op de iDEAL-statuspagina is te zien dat de problemen bij ING verholpen lijken te zijn. Daar stond tot ongeveer 10.50 uur dat iDEAL niet werkte bij ING, maar inmiddels is die betaaldienst weer beschikbaar via ING. Ook op Allestoringen is het aantal storingsmeldingen afgenomen. ING zelf bevestigt nog niet of de storing voorbij is.

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

23-08-2023 • 10:26

233

Submitter: ShadowBumble

Reacties (233)

233
224
51
0
0
59
Wijzig sortering
Dit is de druppel met ING. Tijd om van bank te veranderen, meer dan 15 jaar klant. Alsmaar hogere kosten, lagere rentes die hand in hand gaan met meer storingen en problemen. Had al een tijd een Bunq rekening om uit te proberen, functionaliteit bevalt veel beter! Tijd om de stap definitief te maken.

Uiteraard is het kiezen tussen meerdere kwaden, maar ING maakt er echt een potje van afgelopen tijd.

[Reactie gewijzigd door TheCupra op 22 juli 2024 18:03]

Helaas is de topman van Bunq dan weer een monster voor zijn werknemers. Daar zou ik zelf geen zaken mee willen doen.
Gewoon een standaard startup dus, waar de oprichters hun eigen enthousiasme verwachten terug te zien bij de werknemers, die wel een sociaal leven willen.

Uit het NRC-artikel: "Wie onder kantoortijd even naar de dokter moet, wordt geacht te communiceren hoe hij die tijd later weer gaat inhalen."

Uit zijn eigen reactie: "Zelf meten we liever de zogenaamde regretted leavers (mensen die weggaan en die we graag hadden willen behouden). Ondanks ruim 500 medewerkers komt dit gemiddeld slechts 7 keer per jaar voor." Lees: werknemer blijkt werknemer.
Ik vind een monster wel heel overdreven. Hij is gewoon extreem gedreven in zn werk en verwacht dat ook van zn personeel. Ik zou m als leidinggevende niet trekken, maar een monster zou ik m niet willen noemen.
Het hangt dan maar af van waarmee je bent opgegroeid.
Bij ‘monster’ denk ik nog altijd direct aan Koekiemonster. Die is heel vriendelijk en helemaal niet eng.
Dus voor mij is ‘monster’ een vriendelijk ‘scheldwoord’.
Ook tegen kinderen zeg ik vaak ‘ohoh, wat ben je ook een monster’ en dan moeten ze heel hard lachen.

Als je vaker allerlei horrorfilms kijkt met echt enge monsters, dan is je associatie misschien anders inderdaad :-)
Als je dan toch gaat overstappen, mooi moment om gelijk een eerlijke bank te kiezen: https://eerlijkegeldwijzer.nl/
Het spijt me heel erg, maar activisme staat heel erg laag in de lijst van zaken die bepalen waar ik bankier.

Ik vind het veel belangrijker dat mijn geld, data en gegevens veilig zijn, ik betrouwbaar bij mijn geld kan en ik mijn geldzaken goed kan regelen.

Misschien als je van maand tot maand leeft dat het niet uitmaakt maar als je een substantieel spaargeld hebt dan zou je wat mij betreft eerst op bovenstaande punten moeten filteren en dan kun je later altijd nog kijken welke goed functionerende banken het dichstbij je ideaal komen

[Reactie gewijzigd door DutchManticore op 22 juli 2024 18:03]

Ik vind het jammer dat het niet willen bijdragen aan wapenproductie, winning van fossiele brandstoffen of de bio-industrie wordt gekarakteriseerd (weggezet?) als "activistisch".

Begrijpelijk dat je wil dat je geld veilig is en dat is ook belangrijk. Maar het zou tegelijkertijd best een beetje mee mogen wegen wat er met je geld gebeurt. Het zou problematisch zijn als veel goede mensen zich niet verzetten tegen slechte dingen omdat ze zich uitsluitend druk maken om hun eigen hachje.
Dat is wel degelijk activistisch omdat dit uitgaat van een, vaak naïef, of in ieder geval idealistisch wereldbeeld.

Het financieren van de wapenindustrie is oprecht belangrijk voor het behoud van de vrede en veiligheid en ik heb daar dus geen enkele moeite mee. Sterker nog, in Europa besteden we veel te weinig aan de wapenindustrie. Jij lijkt te denken dat als niemand maar meer investeert in wapens er spontaan vrede uitbarst?

Het winnen van fossiele brandstoffen even goed. Als er geen plastics meer zijn hebben we met zijn allen een groot probleem en elektrisch rijden is op moment van schrijven compleet ongeschikt om te voorzien in de mobiliteit die nodig is om onze economie en levensstandaard enigszins in stand te houden. Vooral voor lage inkomens en derde derde wereldlanden. Door te investeren in deze industrie stel ik ze in staat R&D te doen waarmee de klimaat impact wordt geminimaliseerd.

Mooi dat ik direct wordt weggezet als "alleen geïnteresseerd in mijn eigen hachje" maar in realiteit gaat de levensstandaard van lage inkomens mij juist erg aan. Ik red me wel meer 4-5x modaal inkomen, maar als je met 1x modaal ineens immobiel wordt gemaakt omdat elektrisch rijden onmogelijk is maar wel als enige salonfahige oplossing wordt gezien dan heb je een gigantisch probleem. Laat staan als je ook nog eens buiten het relatief welvarende "Westen" woont.

Nogmaals, je standpunten getuigen absoluut van activisme en zijn helaas ver verwijderd van realiteit. De dingen die jij voor "slecht" uitmaakt spelen een enorm belangrijke rol voor de leefbaarheid van miljoenen mensen en daar bovenop insinueer je voor het gemak nog even dat mensen die zich niet tegen dingen verzetten die jij slecht vindt, zelf ook slecht zijn terwijl in realiteit dit soort zaken zich op een veel complexer spectrum bevinden.

Wanneer je zo ondoordacht binair over goed en slecht spreekt hebben we het dus inderdaad over activisme en niet over een weloverwogen doordachte beslissing

[Reactie gewijzigd door DutchManticore op 22 juli 2024 18:03]

Als er geen plastics meer zijn hebben we met zijn allen een groot probleem en elektrisch rijden is op moment van schrijven compleet ongeschikt om te voorzien in de mobiliteit die nodig is om onze economie en levensstandaard enigszins in stand te houden. Door de investeren in deze industrie stel ik ze in staat R&D te doen waarmee de klimaat impact wordt geminimaliseerd.
Als je geld investeert in een bedrijf gaan die echt geen significant deel daarvan uitgeven aan onderzoek naar een manier om hun compleet bedrijfsmodel om te gooien.

Als het gaat om verbruik van plastic en fossiele brandstoffen gaat er vroeg of laat toch een grote omwenteling nodig zijn, dat gaat een bedrijf echt niet vanzelf doen zolang zowel klanten als investeerders ze gewoon blijven bedienen.

Zelfde wat betreft mobiliteit: thuiswerken was altijd maar moeilijk lastig, en toen in Corona-tijd het ineens pure noodzaak was bleek het in best veel gevallen prima te gaan, als daar maar even wat moeite in werd geïnvesteerd. Even doorspoelen naar nu, het is nu niet meer noodzakelijk en de wegen zijn weer even druk als voorheen.

Je mag de reactie van @FrodoBaggins naïef noemen, maar het verhaal van investeren in een bedrijf met een niet-toekomstbestending bedrijfsmodel met als doel dat dat bedrijf zelf zijn huidige bestaansrecht teniet gaat doen is dat natuurlijk nog veel meer.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 22 juli 2024 18:03]

thuiswerken was altijd maar moeilijk lastig, en toen in Corona-tijd het ineens pure noodzaak was bleek het in best veel gevallen prima te gaan, als daar maar even wat moeite in werd geïnvesteerd. Even doorspoelen naar nu, het is nu niet meer noodzakelijk en de wegen zijn weer even druk als voorheen.
Dat thuiswerken kan en mogelijk is in veel gevallen, wil niet automatisch zeggen dat het ook beter is voor de mens. Genoeg onderzoeken tonen aan dat er behooelijk wat negatieve (mentale en gezondheids)effecten kleven aan thuiswerken: https://link-springer-com...0.1186/s12889-020-09875-z
En dat het in sommige gevallen slechter is wil niet zeggen dat het altijd slechter is. Ik ken toch genoeg mensen die nu echt regelmatig kiezen om thuis te werken en waarbij dat prima gaat.

Bovendien gaat dat voorbij aan het punt: veranderingen zijn vaak prima mogelijk juist als je het forceert, niet als je maar wacht tot 'de markt' of iets dergelijks het magischerwijs oplost zonder dat je de vraag aanpast. Dat er aan die veranderingen dan ook nadelen zitten, ja, vast. Als dat het excuus is om te wachten gaat die verandering gewoon niet gebeuren.
En dat het in sommige gevallen slechter is wil niet zeggen dat het altijd slechter is.
Dat zeg ik toch ook nergens? Zelf werk ik ook 50% thuis en dat bevalt prima. Fulltime thuiswerken vond ik echter verschrikkelijk (N=1). Het punt is dat er gemakshalve vanuit wordt gegaan dat iedereen thuis kan, mag of wil werken, omdat dat tijdens de pandemie ook kon. En dat is ook niet het geval.
Het punt is dat er gemakshalve vanuit wordt gegaan dat iedereen thuis kan, mag of wil werken
En ook dat zeg ik toch nergens? ;)

De discussie ging over of het prima is om te investeren in zaken fossiele brandstoffen, en hoe daar verandering in te krijgen is. Dat sommige mensen niet thuis kunnen of willen werken lijkt me daarin niet echt het punt.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 22 juli 2024 18:03]

Het was zeker niet mijn bedoeling je aan te vallen en nog minder om je weg te zetten als alleen geïnteresseerd in je eigen hachje. Excuus voor enig misverstand.

Maar misschien ook een beetje, wie de schoen past, trekke hem aan. Het was een generieke uitspraak die niet op jouw persoon was gericht, maar wel gebaseerd was op de uitspraak "Ik vind het veel belangrijker dat mijn geld, data en gegevens veilig zijn, ik betrouwbaar bij mijn geld kan en ik mijn geldzaken goed kan regelen" (mijn nadruk). Daaruit spreekt weinig aandacht voor andere belangen dan je eigen.

Ik heb niet beweerd dat de mensheid beter af is als we morgen plotseling 100% stoppen met bio-industrie, wapenproductie of fossiele brandstoffen dus die inhoudelijke discussie hoeven we niet aan te gaan. Ik wilde alleen verdedigen dat mensen ook om andere redenen dan hun eigenbelang beslissingen kunnen nemen en noemde een paar voor de hand liggende zaken die dan kunnen meewegen. Het is natuurlijk prima mogelijk dat dingen waar we nu van afhankelijk zijn op lange termijn moeten stoppen. Ik heb er dan ook geen moeite mee dat jij waarde ziet in die dingen, maar wel dat mensen die óók gewoon iets goeds voor de wereld willen worden weggezet als "activistisch" alsof ze hopeloos naïef zijn en egoïsme uiteindelijk de weg vooruit is. Ik geloof daar niet in.

Overigens spreek je jezelf wel een beetje tegen. Als bio-industrie, wapenproductie en fossiele brandstoffen volgens jou zo essentiëel en goed zijn en je daarom zou bankieren bij een bank die die dingen ondersteunt, ben jij zelf degene die activistisch bezig is. Hebben we alleen verschillende meningen over wat de juiste weg vooruit is (en dat mag natuurlijk).

Het was werkelijk niet de bedoeling jou te veroordelen of je dat gevoel te geven dus daarin is iets misgelopen met de communicatie.

[Reactie gewijzigd door FrodoBaggins op 22 juli 2024 18:03]

Het was zeker niet mijn bedoeling je aan te vallen en nog minder om je weg te zetten als alleen geïnteresseerd in je eigen hachje. Excuus voor enig misverstand.
Maar vervolgens zet je wel de volle aanval in?
Ik denk persoonlijk dat de keuze van bank vergelijkbaar is als "dweilen met de kraan open", vooral met een overheid die F16 gevechtsvliegtuigen, tanks en uitrusting cadeau doet aan Oekraïne.
Dat is wel een erg uitgebreid antwoord op een naïeveling 😀
Iets met gewetenswroeging?… 🤔
Gevat, maar het zou de discussie ten goede komen als we mensen met een andere mening niet eenvoudig wegzetten als naïef. Dat is uiteindelijk toch op de man spelen en niet op de bal.

Wat ik wel overleef, we komen er alleen niet echt mee verder.
Het is je blijkbaar ontgaan dat ik het mortaliteitsargument juist specifiek ontkracht
Boycot jij ook cash, omdat de fabriek dat de Nederlandse munten levert ook clustermunitie maakt?
Dat is geen heel moeilijke vraag; als ik zou kunnen kiezen tussen twee vormen van cash en er één de munitie-industrie steunde en de andere niet, dan zou ik liever die tweede gebruiken ja. Dat is hoe de situatie met banken toch ligt?

Anders komt je argument neer op: "we kunnen niet alles perfect doen, dus waarom zouden we überhaupt iets goeds doen".
Waarom is het niet financieren van munitie iets "goeds" in jouw ogen? Daar houd je vrij stevig aan vast?

Bijna axiomatisch?

[Reactie gewijzigd door DutchManticore op 22 juli 2024 18:03]

Heuh? Je ziet echt dingen die er niet zijn. Ik heb het woord munitie in deze hele thread één keer gebruikt en dat was omdat @Sando mij de volkomen hypothetische vraag concreet voorlegde (ik wist niet eens van dat verhaal wat hij linkte). Echt gek om mij hier dan op aan te vallen terwijl je mijn uitgebreide inhoudelijke reactie op jouw comment negeert.

Het lijkt erop dat je wel héél graag wil dat ik een super onredelijk mens ben of zo, alleen omdat ik een lans breek voor niet-egoïstische consumentenbeslissingen. Nou ja, ik hoop je wat dat betreft teleur te kunnen stellen ;).

[Reactie gewijzigd door FrodoBaggins op 22 juli 2024 18:03]

Nee het is een oprechte vraag. Je haalt meerdere keren aan dat investeren in de wapen industrie iets immoreels of in ieder geval iets "niet goeds" is waar "goede" mensen zich van moeten zouden onthouden.

Ik stel je de vraag waarom dat zo is?

Het is geen ver-pis wedstrijd en ook geen Dutch tegen Frodo. Het is heel goed mogelijk dat we verschillende standpunten hebben zonder dat we ruzie te hoeven hebben toch? Niet zo veel vijandigheid lezen van mijn kant :)

[Reactie gewijzigd door DutchManticore op 22 juli 2024 18:03]

In mijn uitgebreide reactie op jouw eerste comment, die je tot nog toe negeert, geef ik al aan dat het maar een voorbeeld was van iets waarom een consument zich óók druk zou kunnen maken, behalve zijn directe eigenbelang.

Maar je stelt naast een oprechte, ook een terechte vraag.

Het bezwaar dat ik persoonlijk heb tegen de wapenindustrie als iets om in te investeren en geld aan te verdienen, is dat investerende partijen belangen krijgen bij oorlog. Dat keur ik af en daar wil ik dus geen geld mee verdienen. Dat wil geenszins zeggen dat ik geloof dat het desinvesteren in de wapenindustrie de beste manier is om oorlog te voorkomen of te stoppen.

Ik kies er persoonlijk simpelweg liever voor iets minder geld te hebben, dan uit eten te kunnen dankzij oorlogsleed aan de andere kant van de wereld. Als iemand die 4 a 5 x modaal verdient, kun je je daar misschien iets bij voorstellen.

Ik stel voor dat we ons verder focussen op dat wat wat mij betreft het echte onderwerp is: al dan niet om idealistische redenen een bank kiezen (daargelaten wat eenieder dan goed of slecht vindt voor de wereld).

Edit in reactie op jouw laatste alinea: als ik íets duidelijk probeer te maken in al mijn reacties is het wel dat meningsverschillen prima zijn :). Maar je werpt mij voor 'axiomatisch tegen munitie' te zijn en om naïeve redenen tegen de wapenindustrie als investeringsvehikel te zijn, terwijl ik zulke dingen nooit beweerd heb. Als dat geen animositeit is, is dat op zijn minst onnodig strijdlustig te noemen. En het vervuilt de discussie omdat je mij afschildert als iemand die ik niet ben. Je nam mij hetzelfde kwalijk en daar heb ik me voor verontschuldigd.

[Reactie gewijzigd door FrodoBaggins op 22 juli 2024 18:03]

als ik zou kunnen kiezen tussen twee vormen van cash en er één de munitie-industrie steunde en de andere niet, dan zou ik liever die tweede gebruiken ja.
Dan heb je geluk. Alléén munten uit Frankrijk, Spanje, Portugal en Nederland komen uit de clustermunitiefabriek. Het kost alleen wel extra moeite om steeds te zeggen: Nee, die wil ik niet. Daar kleeft bloed aan. Doe mij dat Duitse, Italiaanse, Belgische, Oostenrijkse, Griekse, Finse, Ierse, Luxemburgse, Sloveense, Cypriotische, Maltese, Slowaakse, Estse, Letse, of Litouwse Euromunt maar. Dat is de overweging die iedereen voor zichzelf moet doen bij het maken van een activistische keuze. Als genoeg mensen de Nederlandse munten blijven weigeren, dan gaan winkeliers vanzelf hun muntrollen in Duitsland kopen.

Zo is het ook met banken. Je kan wel de groenste en duurzaamste en meest ethische bank willen, maar dan heb je mogelijk geen Fitbit/Garmin Pay, geen betaalverzoeken, slechte app, technologische achterstand, gebrek aan innovatie, hoge bijkomende kosten, beperkte beschikbaarheid, lastige vragen bij het overboeken van het bij je huidige bank goedgekeurde spaargeld onder dreiging van het sluiten van je nieuwe bankrekening, morele bezwaren van de bank bij je beroep, en het missen van je jarenlange transactiegeschiedenis wat zich vertaalt in het streng controleren en soms blokkeren van je transacties de eerste jaren.

Het is inderdaad goed om er over na te denken, maar helaas is het om de één of andere reden vaak of in plaats van en. Zolang we min of meer verplicht zijn om een bankrekening aan te houden om met de maatschappij mee te kunnen doen, vind ik het een taak van de overheid om alleen een bankvergunning te verstrekken als het reilen en zeilen van de bank door de beugel kan. Maar het is goed om op de hoogte te zijn van de verschillen tussen banken zodat je zelf een afweging kunt maken. Zoals ik jou nu op de hoogte heb gebracht van het ethische dilemma dat aan de verschillende Euromunten kleeft.
Bepaalde munten weigeren is natuurlijk veel minder praktisch dan een duurzame bank kiezen. En die bezwaren die je opnoemt hebben niets te maken met de duurzaamheid van de bank. De ING heeft zon beetje de slechtste app met de meeste storingrn en bungelt onderaan het lijstje duurzaam investeren: https://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/

En een bank als Bunq die gemiddeld scoort levert ook nog eens een veel hoger rendement op je spaargeld.
Bij bunq kan je selecteren waar je spaargeld in wordt geïnvesteerd! Ik heb daar alleen 'Groene' bedrijven geselecteerd (naast de verplichte ECB en bonds)
https://together.bunq.com...ng-with-freedom-of-choice

Dat vind ik al een heel stuk beter dan bij de ING
Dat is voor jou belangrijk. Als ik kijk naar rendement zijn die groepen vooral hetgeen waar veel rendement in zit. Dus wat mij betreft prima om in te investeren.
Gelukkig sluit het een het ander niet uit :)
Dat zei ik ook letterlijk toch?
Ik vind het veel belangrijker dat mijn geld, data en gegevens veilig zijn, ik betrouwbaar bij mijn geld kan en ik mijn geldzaken goed kan regelen.
Gelukkig zit je wat dat betreft goed bij elke bank in Nederland. Behalve dan bij ING als we naar het afgelopen jaar kijken.

[Reactie gewijzigd door TuxDePinguïn op 22 juli 2024 18:03]

Het is niet anders bij de andere grote banken, ook daar zijn regelmatig storingen geweest, minstens net zoveel als bij de ING.
Een staatsbank - met de taak van het veilig opslaan en beheer van geld en via leningen investering in projecten t.b.v. de Nederlandse samenleving. De ING (Nederlandse tak) was ooit eigendom van de overheid door financiele chaos. Die nationalisatie hadden ze door moeten zetten - zeker omdat er miljarden aan belastinggeld aan verbrand is om banken te redden

Geld is voor overheden het belangrijkste sturingsmiddel - het beheer moet je eigenlijk helemaal niet aan de markt over laten.
ING is nooit genationaliseerd, wel steun gehad, ABN en SNS zijn genationaliseerd.
Ah, excuses, ik dacht ook de InG. Alleen 10.000.000.000 Euro steun (en terugbetaald.)
En de steun was niet eens nodig, maar moest vanuit de overheid
Nou, niet helemaal waar. Achteraf bleek het onnodig en is ook versneld terugbetaald, Maar op het moment zelf was er zoveel onduidelijkheid dat het wel goed was dat die steun er was, aleen al voor het vertrouwen dat de bank niet zou omvallen.
Fortis

En DSB hebben ze wel laten vallen.

En ook Rabobank heeft steun gehad...

Ik heb het gevoel dat mensen proberen ING zwart te maken...

[Reactie gewijzigd door dok33 op 22 juli 2024 18:03]

Maar je weg gaan bij de ING om deze reden is ook een vorm van activisme.

Daarnaast, is je geld dan niet veilig bij ING? En je data? En de rentes, die gaan enkel omhoog (al zijn die bij ING altijd laag geweest).

Een aparte spaarrekening is uiteraard ook een optie. Of een extra bankrekening bij een andere bank.
Zoals Triodos: Eerlijk voor de omgeving, maar niet voor de klanten:

https://radar.avrotros.nl...e-jaar-niet-bij-hun-geld/
Dat gaat over Triodos-certificaten, dus een vorm van aandeelhouden in het bedrijf zelf. Dat is _heel_ wat anders dan een bankrekening bij hen houden (of deelnemen aan een belegginsfonds)...
Het is eigenlijk dus nog erger aangezien Triodos naar haar eigen investeerders niet eens een eerlijk beleid kan voeren. Het gaat hier voornamelijk over particulieren en niet professionele investeerders.

[Reactie gewijzigd door ELD op 22 juli 2024 18:03]

Als investeerder zou ik er inderdaad niet blij mee zijn. Alleen als je naar de constructie kijkt dan lijkt het mij dat wel duidelijk moet zijn geweest dat dit niet geheel zonder risico was. Je investeerde dus waarschijnlijk omdat je het een goede zaak vond en omdat het risico het je waard was...

Nog meer dan bij beleggingen had men dus de bijsluiter kunnen/moeten lezen.
Je hebt gelijk, echter de constructie van een certificaat van aandeel is in bijna alle gevallen (zoals ook aangeboden door Triodos) niet een goede deal voor particulieren. Veel afwijkende effecten producten zijn niet goed voor particulieren. Deze producten leveren vaak hoge rendementen voor de uitgevende instellingen en lage rendementen voor de particulieren die ze kopen. Ze bieden oplossingen voor niet bestaande problemen of kunnen die problemen helemaal niet wegnemen.

De meeste particulieren die willen investeren kunnen het beste investeren bij partijen die daar speciaal voor opgericht zijn zoals producten van Vanguard of van het Nederlandse Northern Trust. Die kun je kopen bij elke Nederlandse broker/huisbank voor relatief lage kosten.

Dit weten ze ook bij Triodos, maar ja dat levert minder op. Alleen al vanuit dat oogpunt kun je je afvragen of deze bank ethisch verantwoord handelen ook in de praktijk toepast. Dan zit ik liever bij een bank die niet hypocriet is.
Hmmm, in dit geval kijk ik er met wat meer nuance naar. Ik zie vaker bij ideële ondernemingen dat er een dergelijke indirecte constructie wordt gezocht om te voorkomen dat een grootaandeelhouder de macht grijpt en vervolgens zaken doordrukt die tegen de oorspronkelijke uitgangspunten ingaan.

Als je daar dan op instapt dan weet je waar je aan begint.

Dat de Triodos oprichters een zekere naïviteit danwel onkunde hebben getoond lijkt mij duidelijk, dat zij het met opzet zouden hebben gedaan iets minder.

Daarnaast lijkt mij dat hier geen transitieve relatie naar de reguliere bankactiviteiten zou moeten gelden.
Die website klopt voor geen meter. Bijvoorbeeld de belastingscores worden gebaseerd op een rapport uit 2014.
Ben toch heel benieuwd naar een aantal van die scores. Om er maar een te noemen gendergelijkheid, waar het doel dus is x aantal % vrouwen aan de top. Op zich niks mis met vrouwen aan de top zo lang dat op een natuurlijke manier gaat; bijvoorbeeld Lisa Su doet het bij AMD fantastisch.
Alleen ben ik bang dat alle banken met een hoge score op dat vlak bezig zijn met "positieve" discriminatie en daarin doorslaan; iets waar ik geen groot fan van ben gezien het uiteindelijk discriminatie naar het andere geslacht is. Ik wil een bank die neutraal is op dat vlak en helemaal niet aan discriminatie doet of dat nu positieve of negatieve discriminatie is.

Wel jammer van wat Triodos uithaald bij klanten want verder ben ik best tevreden als klant. De app werkt erg fijn (beter dan die van ING toen ik daar nog zat).
Misschien toch maar eens kijken of ik bunq, NIC of Rabobank wat zijn.
........
Misschien toch maar eens kijken of ik bunq, NIC of Rabobank wat zijn.
Als je geen storingen wilt, schrap Rabobank dan gerust uit je lijstje.

En heel eerlijk: het gras blijkt niet groener bij de buren.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 22 juli 2024 18:03]

Zelf kan ik de ASN bank aanraden. Ik ben nog niet tegengekomen dat de app zonder aangekondigd onderhoud niet werkt. Rentes en kosten zijn prima, klantenservice is uitstekend en de bank scoort goed op sociaal en ecologisch verantwoordelijkheids indexen.
Ik zat al bij ASN, ik vertrouw ze geen van allen genoeg om al mijn geld bij een bank te parkeren :+.
Never put all your eggs in one basket!
Ja zoals ABP 97 miljard is kwijtgeraakt in een jaar tijd door “eerlijk beleggen” . Laat die banken nu maar gewoon beleggen waar het meeste geld te verdienen is .. Alsof er alleen maar wapenfabrikanten zijn die winst maken. 🤪🤪
Ik vind de app van Bunq eigenlijk niet heel veel beter dan de ING. Sterker nog, ik vind de ING app een stuk overzichtelijker dan die van Bunq, het is voor mij echt chaos en daardoor heb ik veel meer moeite om van punt A naar B te komen in de app. Geef mij dan maar de lange gegroepeerde lijst van ING. Hoewel die er ook steeds vaker nutteloze, grenzend aan reclame, berichten tussendoor gooien. Maar dat is natuurlijk helemaal persoonlijk.

Maar ook ik ben overgestapt van de ING naar Bunq voor 90~% van mijn bankzaken. Het enige wat ik nog echt bij de ING heb ik mijn salaris (die ik gelijk deels weer doorsluis) en hypotheek... En aandelen. Want ik kon ze voor 6 euro oppikken en ze keren en top dividend uit hahahah.
Ja, ik heb ING, N26, Revolut, Bunq, OpenBank en mijn kinderen SNS.
De apps van SNS en ING en OpenBank zijn zeker het overzichtelijkste, gevolgd door N26 en dan Revolut en Bunq.

Dat is wel grappig dus, want het feit dat ik dit zo vind, duidt op een bepaald beeld wat ik heb van hoe zoiets eruit hoort te zien. Los van functies en handigheidjes, puur de layout en navigatie. De ouderwetsere banken (OpenBank is dat ook, dat is geen fintech-bedrijf) hebben dus iets wat daarbij past. N26 zit er wat tussen en Revolut en Bunq kiezen voor een totaal andere opbouw van de app.

Het is natuurlijk zo dat als je weet waar het staat, het allemaal prima werkt en de apps van Revolut en Bunq hebben genoeg handigheidjes waardoor het uiteindelijk wel fijne banken zijn.

Ter info: OpenBank is echt gratis en heeft hele ruime kantoortijden waarop je ze kan bellen. Je krijgt dan echt een Nederlander (of Belg) aan de lijn en de kwaliteit is zoals je gewend bent van ING, Rabo, etc. Serieus dus en ze snappen je.

Revolut heb ik een betaald account, vooral omdat je onbeperkt pasjes bij een rekening kunt krijgen, eenmalige credit card nummers kunt aanmaken voor online aankopen bij mogelijk onbetrouwbare winkels en nog een paar andere dingetjes.
De klantenservice daar is matig. Je krijgt wel snel contact via chat en ze zijn correct en netjes, maar kunnen je niet echt helpen. Ze hadden mij een mail gestuurd met info, kwam ik op een andere manier achter, maar die mail had ik niet. Het meisje op de chat had het mailtje voor zich en kon aangeven wanneer het naar mij verstuurd was, maar kon het me niet nogmaals sturen… Revolut biedt vanaf begin oktober NL IBANS. Ze ondersteunen al ruime tijd iDeal, maar geen betaalverzoeken voor vrienden (in NL).

Dan Bunq, op zich werkt dat ook prima. Je krijgt onder andere 25 IBANS voor verschillende sub-rekeningen. Handig als je veel met incasso betaalt en/of overzicht wilt houden. We hebben daar een zakelijk account voor een stichting. We zijn een keer de toegang tot de rekening helemaal verloren maar de klantenservice had het binnen 3 dagen hersteld. Ik moet wel zeggen: dit was niet fijn. Dan met je aan het chatten in gebrekkig Engels met ene Muhammad en die gaat dan ‘zien wat hij kan doen’. Dat was best eng maar het kwam goed uiteindelijk en overstappen zakelijk is ook niet per se makkelijk.

N26 is vergelijkbaar met Revolut en Bunq, maar voelt iets traditioneler aan. Betalende klanten kunnen ze gewoon bellen ook en de app is wat duidelijker maar bevat toch ook genoeg interessants en handigs. Ze ondersteunen sinds kort ook betalen met iDeal, maar ook geen betaalverzoeken voor vrienden (in NL).
Je hebt 15 jaar nodig gehad om te realiseren? En storingen heeft elke bank wel eens, de een iets meer dan ander. Tevens als rente voor je belangrijk is, waarom heb je zo lang gewacht?

Als je directe service / support niet kan schelen, dan zit je zeker goed bij Bunq (of andere online banken).
Elke bank heeft wel eens een storing, maar bij de ING is het wel heel vaak raak!

Ik denk dat misschien wel de helft van de bankstoringsmeldingen op T.net over ING gaan...
Wie heeft er tijd te veel? ;)
Ik denk dat dat vooral is omdat ING zoveel klanten heeft dat een storing daar meer nieuwswaarde heeft.

Ook op een platform als allestoringen valt een grote jingen veel meer op, want meer meldingen.

Als een fintech bank met 10.000 klanten een storing heeft, dan merken tien mensen dat, en eentje meldt het. Bij ING heb je het over een miljoentje of 5 tot 7 klanten. En dan heb je gelijk meer meldingen dan die fintech aan klanten heeft.

Logisch dat het dan opvalt. Logisch dat tweakers daar wel over praat, en niet over die fintech waar 1 klant iets over meldde.

(alle getallen verzonnen, maar het aantal ING klanten zit in de juiste stadiongrootte)
Dat snap ik. Maar ik heb het over de grote banken. ABN en Rabo en net zoveel of meer klanten, maar die hebben volgens mij toch echt veel minder storingen voor mijn gevoel.
appels en peren?
Grootste bank, meeste producten, grootste diversiteit misschien?
nee gewoon nee. 100% allemaal appels
Nee lieverd.

een Garantie bank heeft 2 producten in een app en 50.000 gebruikers.
een ING heeft 50 producten in een app en 3.000.000 gebruikers.

Cijfers niet geverifeerd.
Waar heb ik het over een garantiebank met 50k gebruikers?
Ik heb het over:
ING 9 miljoen klanten
RABO 8,9 miljoen
ABN: 7 miljoen
cijfers: google
niet in de reactie van 15:08 uur en daar reageerde ik op.

Jij doet aan geschiedvervalsing in deze, en vult gaandeweg een beeld in.

Appels en peren dus.
Prima: Attentie Tweakers! Eboellie heeft gelijk!
Er zijn altijd zoveel van dit soort reacties, begrijpelijk. Mijn frustraties beginnen inmiddels ook op te lopen, maar dat is meer omdat ik interne, principiële ergernis voel, zo van "alwéér gedonder". Maar ik heb echt niet elke keer praktische last ervan to be honest. Sure, er zijn momenten geweest dat ik iets wilde overboeken naar de spaarrekening of nét op dat moment iets wilde bestellen, maar ja, dan denk ik altijd van "morgen rond deze tijd probeer ik het gewoon opnieuw" en in bijna alle gevallen is het dan ook gefixed. Dus écht praktische last ervan als ik eens een keer niet per direct hun service wil gebruiken heb ik niet. Je zult maar nét die persoon zijn die op die momenten altijd de faciliteiten moet gebruiken of nét altijd "noodzakelijke" dingen moet doen.

Het is niet aan mij om te bepalen hoe ernstig dit probleem voor anderen is en ik wil het niet bagatelliseren ofzo, want het lijkt toch wel echt een structureel probleem aan het worden, maar ik ben wel oprecht benieuwd hoeveel praktische last dat iedereen nou echt hiervan ervaart wanneer iets niet direct op dát moment kan. Ook ben ik wel echt benieuwd hoeveel van dit soort reacties ook daadwerkelijk leiden tot een échte overstap. Het proces schijnt bureaucratisch (what else is new?) en redelijk zenuwslopend te zijn. Je zou veel moeten regelen, lang moeten wachten, veel moeten bellen en elke keer erachter komen dat er "iets niet goed is gegaan in het systeem".
Andere banken hebben ook last van storingen, wellicht niet zo frequent als de ING, maar is het het waard om door het hele overstapgedoe heen te moeten bijten voor gras dat IETSJE groener is bij de buren?
Ik ben ING klant. Heb niet eens gemerkt dat er een storing was.

90% van de storingen lees ik achteraf over, en denk dan "Oh, niks van gemerkt"

En de rest denk ik dan vaak "Oh daarom werkte dat even niet" en heel heel soms "$#@^%!%#@ IK HEB DIT NU NODIG!1!!#*&(*$@&"

Maar als je meer dan 5 miljoen klanten hebt, dan is het aantal mensen dat die laatste reactie heeft natuurlijk aanzienlijk. En dat valt op.

[Reactie gewijzigd door dok33 op 22 juli 2024 18:03]

Aangaande die lage spaarrente las ik laatst een voorstel ergens dat bij wet - liefst op Europees niveau - een maximum aan de wig tussen debet- en creditrente voor banken zou kunnen worden opgelegd. Welke rentes dan tegen elkaar worden gesteld lijkt dan de hamvraag te worden, en reken maar dat banken zich teweer zullen stellen tegen de aantasting van hun rendementen.
ING stuurde laatst tijdens vakantie mijn nieuwe cc op naar mijn oude adres. Wijziging was ruim op tijd doorgegeven, maar ze waren hem vergeten door te geven naar de cc maatschappij. De nieuwe bewoners van mijn oude huis stuurde de brief netjes retour afzender, waarop ING mijn nog werkende cc blokkeerde. Ik was op vakantie (had van te voren gebeld wat verstandig was omdat de cc een week na mijn vakantie verliep, eerder vervangen zou niet nodig zijn) dus daar stond ik in het buitenland zonder nog geld op te kunnen nemen. Naast alle storingen was dat voor mij echt de druppel. Zit nu bij ASN, bevalt prima al is de app wat matig.
Oh dear, 1 keer een (zeer) negatieve ervaring en dan weer overschakelen naar een andere bank. Dat van die CC kan bij elke bank gebeuren, lang geleden had ik het bij de ABN, daar was een spaarloon rekening voor mijn opgezet door mijn werkgever, jaren later toen ik het adres wilde wijzigen kon dat niet, want dat kon alleen fysiek bij het filiaal waar het geopend was, nou dat filliaal bestond dus niet meer, en kon het dan alleen bij het filiaal in amsterdam regelen, wat dus voor mij zowat aan de andere kant van nederland was. Dus maar nooit gedaan. Gelukkig voor mij werd het geld dat vrijkwam toch automatisch naar mijn normale bank overgemaakt, dus bij de ABN staat nu in principe een lege rekening al bijna 15 jaar of langer voor jan lul.
En met ASN is ook genoeg mis hoor. wacht maar tot je daar weer ergens tegen aan loopt.
Het zijn natuurlijk eigenlijk twee dingen en niet een; niet bellen bij een geblokkeerde cc en een adreswijziging niet doorvoeren. Let ook wel dat de adreswijziging goed doorgekomen was naar ING, alleen waren zij hem "vergeten" door te zetten. Ik kwam er ook pas achter dat en waarom mijn cc geblokkeerd was toen ik zelf contact opnam, kreeg ook totaal geen excuses of medeleven. Maar verder was ik de storingen ook zat.
Ik denk er ook over in Nederland. Ik heb tevens een bank in het buitenland, en als je het niveau in service, stabiliteit en kwaliteit ziet een verschil van dag en nacht, dan hebben we het nog niet over de kosten.
Wanneer je overstapt, gebruik de overstapservice, dat maakt het allemaal een stuk makkelijker! https://www.overstapservice.nl/
Dan zou je ook eens de RegioBank kunnen proberen. Die hebben nog wel veel lokale partijen die als steunpunt werken. Gewoon even lang kunnen gaan, wat bij de andere grote banken steeds lastiger wordt.

Wat mij nu vooral erg irriteert bij de ING app is de wijziging binnen de app om tussen prive en zakelijk te kunnen switchen. Voorheen ging dat met 2 klikken, maar nu moet dat helemaal via instellingen... Snap echt niet wat de reden hiervoor is :/
Heb je er zelf ook last van?
Het is dat ik het hier altijd lees, maar zelf nooit problemen ervaren in de app.
Internetbank Bunq heeft in 2022 voor het tiende jaar op rij verlies geleden. Het verlies voor belastingen bedroeg 16,5 miljoen euro. Door een belastingmeevaller blijft er een nettoverlies over van 10,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag van de bank.

Als de bank failliet gaat, dan is je geld voor € 100.000,- verzekerd.
Ik zou zeker oppassen met hun.
Plus dat als jij hun support een keer wat minder waardeert (wat niet gek is, aangezien je bij iedere reply een andere Engelssprekende chatmedewerker krijgt die totaal niet weet wat de geschiedenis van het gehele ticket is), zij jou ook een lage rating geven. Gevolg is dat je nauwelijks meer reactie krijgt op supporttickets. Bunq is echt compleet gestoord.
Heb je hier bewijs voor? Ik zie ze ervoor aan, maar dit heb ik nog niet eerder gehoord.
Zelf meegemaakt dat ik een halfbakken antwoord kreeg na tig zinloze antwoorden en de thread dus met twee sterren beoordeelde. Vervolgens kreeg ik bericht terug dat het 'treurig is te lezen dat ik hun support slecht beoordeel omdat ik niet krijg wat ik wil'. Dat was het punt niet, hun support is slecht. En daar aan gekoppeld kreeg ik één ster beoordeling van die support medewerker. Iedere vraag die ik daarna ook in nieuwe threads gesteld heb, zijn drie dagen lang onbeantwoord gebleven waarna ik alle stekkers eruit heb getrokken.

Zie hier hun uitleg van het puntensysteem.
Get a 1-2 star rating from Support / - 10 points
Daarnaast zijn er ook 2 boetes die met 85% verminderd zijn: https://nos.nl/artikel/24...asboete-internetbank-bunq

Er zijn dus wel wat meevallers, maar bunq is een risico als je meer dan 100k aan spaargeld hebt.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 22 juli 2024 18:03]

Als je meer dan 100k aan spaargeld hebt dan ben je je hopelijk sowieso bewust van wat je met je spaargeld doet.
Groot deel onderbrengen in Estland, 116 procent meer rente dan bij de ING. (spaarrekening zonder voorwaarden)
Ik wil ook wel boetes verminderd krijgen met 85%.

Vooral van die boetes waarbij je met minder dan 10km te snel reed...

Of dat je even iets gaat inladen in een auto, maar omdat je alleen bent even niemand bij de auto staat en er net op dat moment een cameraauto van de handhaving langsreed.

Denk maar niet dat we dan net zo vriendelijk behandeld worden als een bank die zich niet aan de witwasregels houdt, of een industrie die teveel heeft uitgestoten.
Werkt bij mij ook inderdaad zonder problemen.
Dit is de druppel met ING.
Weten we eigenlijk ook wat de uptime percentages zijn van verschillende banken?

Volgens een rapport van DNB was de uptime van iDeal in 2022 in ieder geval 99,7%. En aangezien het door Lightning ook steeds interessanter lijkt te worden: Bitcoin had de laatste 10 jaar een uptime van 100%.
Het blijkbaar een impopulaire opmerking hier maar wat zeggen die cijfers nu? Je wilt dat ook matchen met de aantallen keren dat je er last van hebt, lijkt me?!

Het lijkt me dat @TheCupra vooral wil bashen, is blijkbaar ook nog een +1 waardig. De ING is nu eenmaal een grote bank: dus die zal het nieuws ook domineren.
wat zeggen die cijfers nu?
Die cijfers zeggen in hoeverre bijvoorbeeld de ING daadwerkelijk offline is, want ik ben wel eens benieuwd. Ik heb meerdere malen echt last van een bankstoring gehad. Jij blijkbaar niet. Het is net als met de NS. Ik heb vaak ontzettend gedoe met die treinen gehad, terwijl anderen zeggen dat het OV met de trein erg prettig is. Dus als je de cijfers erbij haalt, dan zie je dat de NS in 2019 92,6% van de tijd geen grote vertraging had. 74‰ van de tijd was er dus gedoe. Blijkbaar was dat te veel en heeft de NS een boete heeft gekregen

iDeal ligt er daarentegen 3‰ van de tijd uit, en dat lijkt me mee te vallen. Daarom vraag ik om uptime cijfers van banken, zodat ik zelf kan beoordelen of mensen overdrijven of een goed punt hebben.
0.3% was duidelijker geweest dan promille teken gebruiken (deze voor iDeal). Scheelt nogal.

Dat is dus 26 uur per jaar, voor het beter inschatten van hoe weinig

[Reactie gewijzigd door dok33 op 22 juli 2024 18:03]

Als je privacy niet belangrijk vindt, is het een optie https://reports.exodus-pr.../com.bunq.android/latest/.
Sowieso sterk advies om uit de buurt van de Rabobank te blijven. Vinden privacy ook totaal ondergeschikt en hun service is een ware nachtmerrie. Je zou bijna kunnen stellen dat zelf de NS het beter doet.
Leg eens uit? Wat gaat er mis bij de Rabobank op het gebied van privacy? Ben wel nieuwsgierig.
Ik raad mensen altijd aan om bij de ING weg te gaan, mede omdat er veel storingen zijn maar vooral omdat de ING geen goedkope bank is om een rekening bij te hebben. De kosten zijn erg hoog voor wat je er voor krijgt, het is bijna alsof je maandelijks betaald om soms gewoon geen toegang tot je geld te hebben.
Na 42 jaar op deze planeet weet ik 1 ding echt heel erg zeker:

Goedkoop is duurkoop.

Ik vind het persoonlijk juist een goed iets dat een bank kosten durft te rekenen en juist niet gaan concurreren alsof het een supermarkt is. Dat zijn financieel gezonde besluiten die het bedrijf in leven houden.

Anders gezegd: een bank is een uitzondering, ik pas uitzonderlijke criteria toe en behandel ze absoluut niet op dezelfde manier dat ik bijvoorbeeld een provider zou behandelen. Een online dienst die eens in de zoveel weken een paar uurtjes offline is staat vrij laag op mijn lijst van klaagpunten, samen met de kosten. Ik lig er niet eens wakker van.
Bunq
Succes daarmee, wat een kut bank, kut app en kut service hebben die. En nog duur ook.

Even tussendoor: hoe vaak heb je zelf echt last gehad van die storingen bij ING? Ik lees het namelijk regelmatig hier maar heb er zelf echt amper last van.
Ja het doet me altijd een beetje denken aan nieuwsberichten over kleine PHP hosting services die hun kosten met een euro verhogen - dan vliegen de reacties ook gelijk in vuur en vlam en krijg je ellenlange "die van mij is echt veel beter, ga overstappen man" reacties. Het zijn populaire topics voor mensen die graag met botte bijl veroordelen en klagen.

Wat je nooit ziet in de reacties zijn de vele, vele mensen die denken "doe even kalm aan man" en verder gewoon doorgaan met hun leven.
Precies. Toen ik nog bij een bank werkte had ik een mevrouw die hoog van de toren blies over een ding wat gebeurde (was ook wel een kut issue), en ze riep dat ze in 40 jaar geen problemen had, en nu dit!!

Toen ik zei dat ik dat een positief resultaat vond, eens in de 40 jaar een verstoring, én het ook nog snel kon oplossen was ze stil. Ik heb haar toen nog maar een bloemetje gestuurd.
Ze kunnen beter een nieuwsbericht plaatsen wanneer de ING app werkt.
Hoezo? telkens als ik da app moet gebruiken ben ik nog nergens tegen aan gelopen.
Andere banken hebben ook regelmatig storingen, ik zie het probleem daarin niet.
Ik ben jaren geleden overgestapt op n26 en Revolut maar meer om de reden dat je betaald voor een bank waar je geen gebruik maakt van de extra services, gebruiken jouw geld om geld te maken en hun mooie kantoortjes elke paar jaar te voorzien van een nieuw interieur.

Deze banken zijn digitaal (kan een maestro pasje aanvragen) en het basis pakket is kosteloos alleen zitten er wel een paar nadelen aan.

Buitenlandse IBAN, transactie naar rekening duurt gemiddeld een dag tenzij je ervoor betaald. Pinnen uit de muur kunnen kosten aanzitten, bij-pinnen in de supermarkt niet. Revolut werkt met iDeal.
Kies voor SNS / Volksbank.
Ben ook van ING overgestapt en totaal geen spijt, had jaren eerder moeten doen.

https://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/beleidsscores/
Ik ben het inmiddels ook zat met al die problemen bij ING. Wel elke maand betalen voor de rekening, nauwelijks rente ontvangen terwijl de hypotheek rente fors omhoog is gegaan. Niet vreemd dat ING hoge winsten maakt maar dan wel over de rug van haar klanten.
Ik ben daarom al klant geworden van Openbank (Spaanse bank met dezelfde garantie als de Nederlandse), alleen die app van ING. Die is toch wel heel goed.

Mijn vraag aan jou is dan ook hoe de app van Bunq bevalt? Kun je net zo gemakkelijk een spaarrekening openen bijv.?
Buiten het feit met alle storingen (waar inderdaad ik niet altijd last van heb). Gaat het inderdaad ook om het principe. Nauwelijks rente, tarieven omhoog, woeker winsten en ook steeds minder kantoren. < Trouwens wat is hier überhaupt nog de toegevoegde waarde van... het is niet iets wat mij tegen houd om van bank te veranderen. Vandaar de keuze voor online-only.

Openbank had ik ook naar gekeken, maar het enige wat mij weerhield was het Spaanse depositogarantiestelsel, i.p.v. het Nederlandse. Dit omdat je mocht het fout gaat, met de Spaanse overheid moet communiceren i.p.v. NL.

De Bunq app werkt perfect, destijds had ik een rekening binnen 15 minuten geopend. Voor mij is de app net zo overzichtelijk als die van de ING maar dan met veel meer functionaliteit. En het feit dat Bunq verlies draait doet mij niet veel aangezien het toch wordt gedekt door het Nederlandse depositogarantiestelsel.

[Reactie gewijzigd door TheCupra op 22 juli 2024 18:03]

Dank voor jouw reactie. Ik ga nu dan toch ook kijken naar Bunq. Doorslaggevend zal blijven of je bij Bunq net zo gemakkelijk spaarrekeningen kunt openen/beheren.

P.S. Wel vervelend dat je dan weer een nieuw banknummer krijgt. Daarin heeft Brussel toch een forse fout gemaakt. 06-nummers kun je gewoon van provider naar provider meenemen, bankrekeningnummers zijn echter gebonden aan één bank.
Een overzichtje met tweakers.net nieuwsberichtjes over ING storingen bijgewerkt tot vandaag:

20-04-2022 - Woensdag
16-05-2022 - Maandag
13-06-2022 - Maandag
18-07-2022 - Maandag
22-07-2022 - Vrijdag
05-10-2022 - Woensdag
31-10-2022 - Maandag
02-11-2022 - Woensdag
23-01-2023 - Woensdag
01-02-2023 - Woensdag
02-02-2023 - Donderdag
24-03-2023 - Vrijdag
24-04-2023 - Maandag
08-05-2023 - Maandag
12-05-2023 - Vrijdag
02-06-2023 - Vrijdag
23-08-2023 - Woensdag

Conclusie: doe je bankzaken op dinsdag, dan heb je nergens last van.

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 22 juli 2024 18:03]

Haha, briljant. En ook wel zorgelijk dat er dit jaar slechts 1 maand was waarin er blijkbaar geen storing was die noemenswaardig genoeg was voor een nieuwsbericht op T.net.
Haha, briljant. En ook wel zorgelijk dat er dit jaar slechts 1 maand was waarin er blijkbaar geen storing was die noemenswaardig genoeg was voor een nieuwsbericht op T.net.
Ja, maar nu weet ik nog niets: moet ik nu bankieren in juli of in augustus of september? ;)

Of het zegt iets wanneer de hacker of script kiddies op vakantie zijn.

(in 2022 geen storing in augustus en september en in 2023 geen storing in juli)

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 22 juli 2024 18:03]

Werkt hier inmiddels, maar ik moest alleen iets raadplegen.
Valt me wel op dat de storingen vaak in de periodes zitten tussen de salarisbetalingen en het begin van de nieuwe maand. Veel betalingen dus.
Wordt het systeem niet overbelast?
Zou mij niet verbazen dat het systeem hier moeite mee heeft. Kort geleden mijn hypotheek weer bij de ING afgesloten, daar liet mijn adviseur via screenshare meekijken, hun hypotheek systeem draait nog steeds in een MS DOS omgeving......dacht wel even, hoe kan dit systeem nog draaien, als dit een indicatie is van de rest van de systemen die hun daar gebruiken snap ik wel dat het overbelast raakt rond de drukkere dagen in de maand.

Ik maak mezelf niet echt druk om dit soort dingen, hoef niet 24/7 bij mijn bank te komen en een bestelling per ideal kan vaak wel een dag wachten, ben erg te spreken over de producten en het gemak die ING bied wanneer het wel werk. Maakt het niet minder vervelend voor de mensen/klanten die hier wel bij moeten zijn.
Is geen MS Dos hoor :+
Je wil niet weten hoeveel essentiele systemen nog op oude meuk draaien, gewoon omdat men er niet meer aan durft te komen.
We lost the source code, we're patching the binaries! :)
En dat is alleen de laatste 2 jaar? Dit speelt al heel wat langer.
Voor de grappige conclusie van RxTweak maakt dat toch geen drol uit?
klopt maar het probleem is al veel langer. Toch wel raar dat het eigelijk altijd doordeweeks is?
Je zou kunenn stellen dat er in het weekend dus niet gewerkt wordt, en er dus ook geen spaanders vallen...
Grappig, want grote werkzaamheden doen ze juist vaak wel in het weekend. En daar zou je meer storingen bij verwachten als er wat mis gaat.

Wellicht zijn het juist de kleine wijzigngen die niet voldoende getest zijn, die ze wel even door de week denken te kunnen doorvoeren, en tot onverwachte resultaten leiden.
Is dit alleen ING? Of gaat het over alle banken?
Alleen ING, bericht is bijgewerkt thx.

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 22 juli 2024 18:03]

Het werkt nu inderdaad net weer, maar tussen 08:30 en 09:25 heb ik niet kunnen inloggen of een betaling via iDeal kunnen doen.
Ik kan momenteel niet inloggen in de app. En daarmee kan ik per definitie online dus ook niks.
Zou er iemand van Tweakers niet eens een interview kunnen doen met iemand van de ING? Ik ben namelijk heel benieuwd waarom dit zo vaak voor komt. Worden er updates in de app niet goed getest, is de ING vaak slachtoffer van DDOS aanvallen, of noem maar iets op.. Het lijkt er ook op dat de ING bovengemiddeld vaak last heeft van storingen, ik heb er geen harde cijfers van, maar je hoort de ING vaak vallen bij dit soort nieuwsposts.
Klant niet op de eerste plek hebben staan, storing wordt telaat pas opgeschaald naar hogere prio, langzame beslissingen etc.

Tot zover bekend met het menselijk handelen, de technische aard van de storingen zelf heb ik geen toegang toe.
Ik weet niet precies wat er mis gaat, maar ING heeft (had) echt een wir war aan applicaties, schillen en schillen om schillen. Het hing allemaal met tape en touwtjes aan elkaar.
Dat is bij elke bank (OK misschien met uitzondering van de jongere zoals bunq en knab)
Regelmatig? dit is weer de eerste keer in lange tijd dat ik hier iets over lees. De laatste keer was het nog de RABO en ABN die problemen hadden.
Ik vind inderdaad dat dit best regelmatig voor komt.. Misschien verschillen onze definities daarin, maar voor zo'n belangrijke dienst vind ik dat dit wel regelmatig aan de hand is.

Even de artikelen erbij gezocht, sinds 24-4 is er zes maal een storing geweest.
Dat zijn de gemelde storingen, de geote die veel mensen raken en niet snel opgelost worden.

Ik heb minimaal 1 keer per 2 weken dat ik de melding krijg "probeer het later opnieuw".
10 minuten later werkt het dan wel weer, maar frustrerend is het wel.
Nadeel is van een storing in de app, dat je ook niet kunt inloggen op de website..
Ik heb een Duitse collega die me altijd uitlegt dat chartaal (cash geld) moet blijven en dat je niet toe moet geven (om wat voor excuus redenen dan ook) dat banken al dan niet onder druk van de overheid pushen om maar lekker 'veilig' alleen electronisch betalen mogelijk te maken
Waarom zou je moeten inloggen in de website tijdens een storing dan?

Zolang je pinpas het nog doet kan je toch spullen kopen, en cash opnemen.

Alle andere zaken kunnen wel even wachtentot na de storing, lijkt me.

Pinstoringnen zijn vervelender, maar die zijn vaak niet aan 1 bank gelinkt. Dan is het bij Equens o.i.d.
Wat is het nut/de toegevoegde waarde van een statuspagina als je deze niet bijhoudt? Overigens kan ik om 10.55 weer inloggen in de app.

[Reactie gewijzigd door r03n_d op 22 juli 2024 18:03]

Laten we het positief benaderen.

Het is pas echt een groot probleem als niet ING-klanten wel in de app kunnen inloggen. :+
Anoniem: 499527 23 augustus 2023 10:28
Ik kan gewoon inloggen in de app. Maar het duurt wel een seconde of wat langer.
Als iedereen het nu tegelijk gaat proberen is het een selffulfilling prophecy ;)
Krijgen we ook direct weer een nieuwsbericht dan ING een storing bij de storing erbij kreeg (richting DDOS).
Ik zit met ons bedrijf bij ING, naast dat de kosten enorm stijgen zijn de storingen soms funest voor onze bedrijfsvoering.

Iemand ervaring met KNAB? Wil daar naar overstappen.
Bankier denk ik zo'n 7 jaar bij Knab, privé en zakelijke rekening (zzp'er). Weinig problemen mee, werkt gewoon prima. Had laatst dat Google Pay in het buitenland soms wel, soms niet werkte (metro in London bijv.), maar weet niet of dat aan Knab ligt of aan andere factoren. Zat daarvoor bij Abn-Amro maar stoorde mij enorm aan de arrogante cultuur daar.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 22 juli 2024 18:03]

Ja, Ik heb knap (ZZP'er).
Weinig problemen mee maar ik heb dan ook maar een paar transacties per maand.
Ook zij hadden laatst een storing (zoals elke bank wel vermoed ik), maar beduidend minder dan ING.
Het zou ook weer eens niet, ook hier binnenkort naar een andere bank. Echter was de druppel €6,- transactie kosten voor 1x wat kleingeld storten, €11,36 had de dochter gestort, €6,- ingehouden. En als je ze belt dan doen zeggen ze gewoon, helaas, pech gehad.
Is dat dan een fout van de bank of van u of uw dochter door zich niet te verdiepen in de algemene voorwaarden en dergelijke?
Is dat dan een fout van de bank of van u of uw dochter door zich niet te verdiepen in de algemene voorwaarden en dergelijke?
Dat is altijd zo'n makkelijke dooddoener. Ja natuurlijk zou je alle regels moeten kennen. Natuurlijk zou iedereen de 20 pagina's algemene voorwaarden moeten doorlezen. Natuurlijk kan je verwachten dat mensen begrijpen dat er kosten zijn.
Maar als je 11,36 stort zonder dat gedaan te hebben kan ik me best voorstellen dat dat rauw op je dak valt. Want ongetwijfeld staan deze extreme kosten ergens vermeld maar het is belachelijk dat je voor zo'n service 6 euro betaalt en het is heel logisch dat niet iedereen daar aan denkt. Toen ik jong was, lang geleden, waren dat soort services gratis. En ik begrijp dat de bank vindt dat zij betaald moeten worden voor hun services maar alle bankkosten (in 5 jaar bij de ING 62% gestegen) zijn best wel onverklaarbaar hoog inmiddels.

En dat zo'n servicemedewerker dit verhaal aanhoort, in het verleden van deze klant kijkt en ziet dat dit de eerste storting is en het bedrag ziet, en dan vervolgens denkt 'Pech voor jou sukkelklantje' en dit netter verwoord vind ik heel veelzeggend over hoe een bedrijf is en voor mij zou het reden zijn om weg te gaan.
(Ja, ik heb het bericht een paar gewzijzigd want ik merk dat ik me simpelweg opwind over hoe weinig een bank die miljardenwinsten maakt denkt aan de mensen die van ze afhankelijk zijn)

[Reactie gewijzigd door enigmafan op 22 juli 2024 18:03]

Voor mij was dit ook altijd gratis. Ik heb keurig een bericht gekregen van ING dat dit beleid aangepast werd. Tevens was het in het nieuws. Als mensen hun meldingen niet lezen, ja wat kun je dan nog doen?

Ook als je op de site kijkt voor een rekening openen dan staat het keurig in een overzichtelijke tabel (in elk geval dat het of twee keer gratis is of geen enkele keer). Het is dus (in elk geval de indicatie) niet ergens diep verstopt in de kleine lettertjes.

https://www.ing.nl/partic...gen/betaalrekening-openen

[Reactie gewijzigd door SRI op 22 juli 2024 18:03]

Linksquest Moderator Spielerij @SRI23 augustus 2023 12:09
Zo ver mij bekend is, zou je de eerste keer gratis mogen storten. Alleen niet via de gele automaten, dat was de reden. En dan nog vind ik €6,00 wel extreem voor wat klein geld te mogen storten, en zeker als je pas de eerste keer stort. Maar goed, Pas op, Geld lenen kost geld moeten ze van maken, Pas op Geld hebben kost geld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.