ABN Amro heeft weer storing bij internetbankieren - update 2

Voor de vijfde keer in een tijdsbestek van een maand heeft ABN Amro een technische storing met iDEAL en internetbankieren. De bank maakt sinds vanochtend 10:34 uur melding van de storing. Naar eigen zeggen komt het door beperkte netwerkcapaciteit.

Woordvoerder Jarco de Swart laat desgevraagd aan Tweakers weten dat de bank niet met een ddos-aanval te maken heeft. Bij de storing van 16 januari was dat wel het geval. De huidige storing, die het gebruik van internetbankieren en de app 'instabiel' maakt, is veroorzaakt door technische problemen bij de bank zelf, met een beperkte netwerkcapaciteit als gevolg, aldus de woordvoerder.

Klanten kunnen internetbankieren niet altijd benaderen, of de website werkt traag en ook klagen gebruikers over ontbrekende informatie en het verschijnen van placeholders. Ook de app voor mobiele betalingen heeft problemen.

ABN Amro maakt sinds woensdagochtend 10:34 uur melding van de storing op Twitter en zegt aan een oplossing te werken. Klanten hadden al eerder op de dag problemen. De bank heeft sinds eind vorig jaar geregeld te maken met storingen. Eind december was er twee dagen na elkaar een storing en begin januari volgde een derde storing.

Op 16 januari had ABN Amro wederom een storing en achteraf bleek dat die veroorzaakt werd door een ddos-aanval. Daarover heeft de bank een korte mededeling gepubliceerd op zijn website. Het is niet bekend wie er achter de aanval zit.

Woensdagochtend hebben meer banken met storingen te maken gehad. Rabobank had een storing van een aantal uur, bij ING was er een storing die minder dan een uur duurde. Het is niet bekend of de storingen aan elkaar gerelateerd zijn.

Update 13:54: ABN Amro laat weten dat de storing is opgelost.

Update 2: De storing viel samen met problemen bij netwerkaanbieder Colt Technology. Klachten over de netwerkproblemen bij Colt kwamen vanuit verschillende Europese landen, op dezelfde tijden als de problemen bij ABN Amro. Ook Tweakers ondervond hier kort hinder van. Colt heeft inmiddels maatregelen genomen. "De oorzaak lag bij een aantal Colt-peers die een groot aantal prefixes ontving, waardoor beschermingsmaatregelen in werking gezet werden", meldt het bedrijf. Colt Technology heeft een glasvezelinfrastructuur en levert netwerkdiensten aan enterpriseklanten en wholesale carriers.

Storing bij ABN Amro

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

24-01-2018 • 13:06

111

Submitter: Tweaqer

Reacties (111)

111
87
58
8
0
4
Wijzig sortering
Als het weer net zoals vorige keer gaat met ze, ben ik er wel klaar mee.

Er was bij de vorige storing eind december GEEN enkele melding van een storing, waardoor bedragen wel afgeschreven werden, maar dit niet werd bijgewerkt op de afschrijvingen/bijschrijvingen. Een zeer kwalijke zaak, als je dit scherm niet kunt vertrouwen. Een storing kan gebeuren, maar ik vind dat banken verplicht moeten zijn dit te melden aan consumenten. Ik heb hierdoor een dubbele overboeking gedaan, omdat de transactie duidelijk niet was verwerkt. Gelukkig kende ik de ontvanger, maar gezien het relatief grote bedrag (2k) was het wel even schrikken om dit zomaar dubbel te zien worden afgeschreven.

Pas toen ik op ''Contact'' klikte, omdat het bij een tweede keer wéér niet werkte, stond er opeens in beeld: 'Let op, storing. Maak transacties niet nogmaals over'. Little too late. Ik ben normaliter erg voorzichtig met betalingen, maar ik vind dat ik er wel vanuit moet kunnen gaan dat als een betaling niet op af/bij schrijvingen staat (en je saldo dus ook niet verandert) dat een transactie dan NIET is gelukt. Het feit dat hier blijkbaar géén enkele fail safe voor is, vind ik een zeer kwalijke zaak voor een bank van deze grootte.

Edit: Overigens heb ik niet binnen 1 minuut natuurlijk dezelfde afschrijving gedaan, de eerste transactie was omstreeks 13/14 uur, de tweede pas om 17:30. In al die tussentijd is er op de nieuwe interface geen énkele melding geweest om je als consument te waarschuwen dat het systeem niet deugt. Ondertussen dacht ik dat Google Chrome wellicht de betaling weer niet goed had verwerkt (gebeurde in het verleden ook wel eens met Ghostery/add-ons), en aangezien de bij/afschrijvingen en saldo geen verandering liet zien, ben ik er vanuit gegaan dat de betaling niet eens is verwerkt. Er stond namelijk nergens een oprdacht of iets in beeld waaruit dit kon blijken.

[Reactie gewijzigd door Royeboi op 23 juli 2024 13:15]

Er was bij de vorige storing eind december GEEN enkele melding van een storing, waardoor bedragen wel afgeschreven werden, maar dit niet werd bijgewerkt op de afschrijvingen/bijschrijvingen. Een zeer kwalijke zaak, als je dit scherm niet kunt vertrouwen.
Daarom laat ik mijn bank zo veel mogelijk op papier zetten, al wordt dat steeds moeilijker/duurder gemaakt.
Bij een conflict wil ik niet afhankelijke zijn van de computer van een bank.
Stel dat je op een dag ziet dat er €1000 euro minder op je rekening staat en de bank ontkent dat er iets is veranderd, hoe ga je anders bewijzen dat je geld verdwenen is?
Ik ben enorm tegen alle registratie-systemen waarin al het bewijs in handen is van de partij die gecontroleerd moet worden.
Gezien het aantal storingen en de algeheel lage kwaliteit van software vind ik dat absoluut geen theoretisch probleem, maar iets wat echt riskant is.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 23 juli 2024 13:15]

Bij ING kun je de history in een excel sheet download, daar moet het dan te zien zijn.
Ik heb het toch liever op papier dan dat ik de echtheid van de excel-file moet gaan aantonen. De laatste keer dat ik er naar keek zat er geen digitale handtekening bij. (Het is ook maar een bank, wat hebben die nu met beveiliging...)
Je kan je geld dan beter in je matras bewaren, eigen verantwoording en beschik je er altijd over.
Of graaf een gat achter in de tuin, zijn er nog steeds die het zo schijnbaar doen.
Of wat dacht je van crypto? Be your own bank people.. voor de rest is er een bank al dan niet met 'negatieve rente'.
Je 'stel dat...' is een onmogelijk scenario bij Nederlandse banken. Er vinden heel veel controles, controles op controles etc plaats op allerlei niveaus die allemaal onder toezicht van de externe toezichthouder en accountants valt. Je wilt niet weten wat voor noodscenario er uit de kast getrokken wordt als er een Euro verschil is op een ledger of subledger systeem met alle vierkantscontroles en reconciliation processen...

Maar wantrouw het van harte, een beetje kenner van banksystemen weet dat een app of website storing los staat van het transactie mechanisme. Don't hate it because you don't know it :-)
Ik hoop dat het inderdaad zo is, maar mijn bezwaar gaat verder dan alleen banken. Tal van instanties communiceren eigenlijk alleen nog maar digitaal, via hun eigen website. Als er ooit een conflict is dan is al het bewijs in hun handen.
Ach, vroeger stuurden ze een nietszeggende brief die er 3 dagen over deed.

En qua vertrouwen, ook digitale communicatie is te grabben. Ontvangen email op je eigen server, screenprints etc.
Kortom, die dingen waren er vroeger niet eens.
Het is niet iets waar ik in eerste instantie aan denk, maar zeker wel iets om te onthouden. Ik denk dat veel mensen hierover lui (geworden) zijn. Als ik naar mezelf kijk, houd ik ook veel betalingen niet meer bij. Zakelijk is dat al helemaal niet meer dagelijks te doen (of ik maak er geen tijd voor vrij). Als je tientallen transacties per dag verwerkt denk ik al vaak ''oh laat maar zal wel goed zijn''. Echter heeft deze situatie mij wel wakker geschud. Ik probeer dan ook nog steeds bij ABN antwoord te krijgen op de ''what if'' vraag. Zou ik mijn geld terug hebben gekregen? Het zou een lastige zaak worden denk ik. Ook had ik dan met screenshots aan moeten komen van hoe het overzicht er destijds uitzag, want ze zullen waarschijnlijk in alle toonaarde gaan ontkennen om verantwoordelijkheid af te schuiven. Geen goede zaak.
Ik heb dezelfde ervaring met ABN AMRO, en dat was al vijf of zes jaar geleden. In de tussentijd is er dus kennelijk weinig verbeterd. Er was toen geen melding van een storing en ik maakte en bedrag van drie duizend euro over naar een aannemer. Dat lukte niet vanwege een fout, waardoor ik het nogmaals probeerde. Een uur later werd de mislukte overboeking opeens spontaan alsnog uitgevoerd en had de bank dus twee keer drie duizend euro overgeschreven. Ik moest dit volgens de klantenservice zelf terughalen. Ik ben blij dat dit gelukt is, aangezien ik een geschil had met de aannemer over het verschuldigde bedrag (hij vond dat ik nog een extra anderhalf duizend moest betalen) en omdat de aannemer twee weken later failliet ging (ik had duidelijk de verkeerde aannemer gekozen).

Het bizarre vond ik dat de medewerker van de klantenservice van ABN AMRO zei dat ik op de een of andere manier had moeten weten dat wanneer de eerste overboeking een foutmelding toont, ik het bedrag niet nog een keer moest proberen over te boeken. Hij beweerde voorts bij hoog en laag dat op grond van wetgeving ABN AMRO voor dit soort zaken niet aansprakelijk kan zijn. Nog los van dat ik dit twijfelachtig vind, vind ik dat ze absoluut niet passend reageerde.
Zo, dat is ook best kwalijk te noemen en inderdaad mazzel dat je hierover alsnog zelf uit bent gekomen samen met de aannemer.

Bij mij vroeg ABN ook ''Ken je de ontvanger?'' Ik had eigenlijk gewoon ''nee'' moeten zeggen, kijken wat ze dan hadden gedaan. Natuurlijk heb ik een eigen verantwoordelijkheid, maar als ik op zo'n moment 0,0 zie op m'n afschrift, en ook m'n saldo blijft onveranderd (zelfs na 3-4 uur), dan ga ik ervan uit dat het aan mijn browser lag. Ik kreeg geen foutmelding niks.

Overigens bleek achteraf dat ik het zelfs drie keer had overgemaakt, dus 3x 2 ruggen. Dat hakt er nogal lekker in. Gelukkig kon de ontvangende partij het snel terug storten. Maar de manier waarop ABN-AMRO hier met dit soort fouten omgaat, is ronduit bizar natuurlijk. Ik ben geen oude opa, maar als ik het zelfs al niet meer begrijp, hoe moet de iets oudere bevolking dan omgaan met dit soort gevallen? Het is ronduit misleidend om een gehele middag hetzelfde saldo te laten zien terwijl er aan de achterkant allerlei veranderingen plaats vinden. En de storing was ook al vrij snel bekend, maar ABN meldt dit enkel alleen in de ''oude'' interface. Pas toen ik het telefoonnummer op wilde zoeken, switchte de site over naar de oude interface, en kreeg ik die waarschuwing pas in beeld.

Hoe moeilijk kan het zijn om een melding / waarschuwing in beeld te geven: ''Storing, let op, maak geen dubbele boekingen over'' of ''transactie overzicht wordt momenteel niet bijgewerkt. Let hier op bij het overboeken''. Dit had al voldoende geweest, dan had ik uiteraard niet nogmaals het geld enkele uren later overgeboekt.

Feitelijk wat er gebeurde:

1. Overboeken gestart, bedrag en IBAN ontvanger ingevuld, op volgende gedrukt.
2. Bevestigd met E-dentifier en op Volgende gedrukt.
3. Re-route terug naar Transactieoverzicht. Zonder melding. Zonder info. Zonder saldo verandering. Zonder transactie in het overzicht. Geen 404, geen error, niks.

Na stap 3, lijkt het dus nét of het een browser probleem is. Aangezien ze aan het werk zijn op de nieuwe site, en het eruit ziet als een beta 0.5 versie van een bank, dacht ik dat het wel te maken zal hebben met een bug of fout in Google Chrome. Chrome had hier vroeger namelijk ook vaak last van. Kan gebeuren. Toch nog even gewacht, om te zien of het er na een tijd wel zichtbaar zou zijn. Ik verbaas me dan vooral over de lakonieke houding van klantenservice medewerkers. Dit soort gevallen zou streng aangepakt moeten worden.
Met ING heb ik het zelfde gehad, ik vermoed dat het bij alle banken zo is.
ING kan geen geld van ABN terug boeken naar ING.
Zelf automatisch incasso blijken niet terug te draaien, UPC de twee keer afboekte, om hun cash flow te verbeteren.

Dus na overboeking gewoon een paar uur wachten als het fout gaat.
Er was bij de vorige storing eind december GEEN enkele melding van een storing, waardoor bedragen wel afgeschreven werden, maar dit niet werd bijgewerkt op de afschrijvingen/bijschrijvingen. Een zeer kwalijke zaak, als je dit scherm niet kunt vertrouwen. Een storing kan gebeuren, maar ik vind dat banken verplicht moeten zijn dit te melden aan consumenten. Ik heb hierdoor een dubbele overboeking gedaan, omdat de transactie duidelijk niet was verwerkt. Gelukkig kende ik de ontvanger, maar gezien het relatief grote bedrag (2k) was het wel even schrikken om dit zomaar dubbel te zien worden afgeschreven.
Heb je de melding die het internet bankieren na deze storing hierover gaf gelezen? Daarin stond al dat sommige boekingen dubbel waren uitgevoerd, als dat zo was, moest je even naar ze bellen dan konden ze een en ander oplossen met en voor je. Vergeet ook niet dat steeds meer digitaal gaat en dat de banksystemen hier (mijns inziens) in elk geval qua infrastructuur hier te laat op ingesprongen zijn. Geef het nog wat tijd, dan vlakt het vast wel af wat storingen betreft.
Heb ik uiteraard gelezen, en heb direct gebeld om te vragen hoe het nu zat. Want zo'n grote dubbele betaling zit je toch niet lekker. Ze gaven aan ''we gaan dit rechtzetten'' etc. Maar als je via Twitter later dan navraagt hoe of wat, proberen ze eronder uit te komen door te vragen of ik de ontvanger ken, en dat ik het het beste met de ontvanger kan regelen. Ik had eigenlijk gewoon moeten aangeven dat ik deze persoon niet ken, maar dan zou ik liegen. Had wel interessant geweest om te zien wat men dan had gedaan. Immers heb ik zelf het bedrag overgeboekt, alleen laten zij mij geen goed overzicht zien van mijn geld.
Normaal gesproken valt het onder een reguliere overboeking en kun je het dus niet storneren. Er zijn echter uitzonderingen. Een daarvan is als er 'storing op de lijn is'. Ik ben zelf niet zo fan van om bankzaken via Twitter te regelen. Doe dat meestal telefonisch of via de berichtenservice in het online bankieren gedeelte van de bank.
Vandaag probeerde ik geld op mijn bunq te zetten via Ideal.

Kreeg ik bij ABN als eerste een "je bent niet ingelogd" error, ging bijna nogmaals proberen en plotseling kreeg ik een notificatie van bunq dat ik geld gestoord had.

Ik wacht nog eventjes, maar ik stap of naar N26 of Bunq helemaal over.
Je moet je geld ook niet storen, maar storten. Klassiek voorbeeld van user error.
Banken zijn verplicht dubbele overboekingen terug te storten wanneer het door een storing komt. De Rabobank had een tijdje(aantal jaar) geleden een storing waar dubbele overboekingen die door de storing kwamen door de bank teruggedraaid zijn.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 juli 2024 13:15]

Met enige kennis van de betalingswereld: mijn aanname is dat het toen een fout was van de Rabobank ivm dubbele batchverwerking. Daarvoor is tussen banken een bepaald recall protocol voorhanden. In bovenstaand geval is het een klant die meerdere keren eenzelfde betaalopdracht invoerde: "Oh ik zie niets, dan nog maar een keer overboeken". In principe mag de bank betalingen van een klant niet zomaar afwijzen (ook al dubbel ingevoerd), waarom denk je dat er zoveel gedoe is over betalingen naar verkeerde rekeningnummers/tenaamstelling.

Overigens vind ik dat ABN aan de voorkant een verificatie moet doen (ihkv zorgplicht) dat er inderdaad niet eenzelfde bedrag naar eenzelfde rekeningnummer wordt gestort binnen een bepaald tijdsbestek.

En ontopic. Doe eens fatsoenlijk testen ABN.
Gaat dat niet per ongeluk alleen over dubbele overboekingen die rechtstreeks door de storing zelf veroorzaakt worden? Want dat is hier niet het geval: de klant krijgt het idee dat de eerste overboeking niet eens bij de bank aangekomen is en voert daarom en identieke betaling nogmaals uit. Dat wordt indirect ook wel door een storing veroorzaakt, maar ik zou me voor kunnen stellen dat het toch onder andere regels valt.
Telecom- en datacentrumboer Colt lijkt de bron van het probleem:

https://twitter.com/colt_technology

http://downdetector.co.uk/problems/colt

http://www.computerweekly...ernet-connectivity-issues

[Reactie gewijzigd door botsing op 23 juli 2024 13:15]

Anoniem: 145867 @botsing24 januari 2018 18:42
Maar betaald Colt nu de schadevergoeding? Of heeft Colt de bank in hun macht...
Met betrekking tot Colt, ik heb dit ontvangen:
This morning Colt experienced a network incident that prevented access to and from the internet for a limited number of customers. Colt specialist teams have investigated and applied corrective actions with the result that services began to restore at 09:08 GMT.

The root cause was a number of Colt’s peers received a high volume of advertised prefixes, thus triggering protection mechanisms that shut these sessions and as a result interrupted Colt’s internet reach in Europe. The actions applied are permanent and we do not expect further interruptions.
Ook onze AMS-IX peering met hun sloeg op dicht (maximum prefix limit) dus ja als dat meer gebeurd (bij andere) dan sluit je jezelf wel erg af. Meeste blijft wel draaien lijkt mij, niet iedere ISP of transit boer heeft krappe prefix limits staan.

[Reactie gewijzigd door Barreljan op 23 juli 2024 13:15]

Had gistermiddag al last van vreemde 'storingen' op de AbnAmro website.

Sinds ze bezig zijn met het 'verbeteren' van de site heb ik regelmatig last van rare storingen: placeholders, verkeerde links etc. dit is al een tijd aan de gang.

En ik vind de nieuwe website interface ook nog eens vreselijk.
Ze willen de mobiele en desktop versie samenvoegen, maar kunnen volgens mij beter hun tijd en geld steken in het stabieler maken van de oude site.
Anoniem: 145867 @OkeeSjon24 januari 2018 18:35
Ik moet eerlijk zeggen dat de nieuwe interface heel erg gebruiksvriendelijk is. Daar geen woord over, maar inderdaad de boel mag wel wat stabieler en minder storingen. Het gebeurt gewoon VEEL te vaak. Het gebeurt de laatste tijd zo vaak dat ik het gevoel heb om over te stappen..
Geforceerd Agile (of de lokale variant) werken, da's de overeenkomst bij alle grootbanken.
Lijkt wel iets heel anders te zijn, zoals een gerichte DdoS-aanval op banken, aangezien ING en Rabobank ook vandaag een storing hadden. Ook allemaal rond een uur of 9. Ook al zegt de bank van niet, maar goed..

Rabobank:ING:ABN Amro:Daarbij staan de genoemde banken meteen in de top 10 van meeste storingen: http://allestoringen.nl/top10/

@Xzorby @raptorix Een DNS-storing sluit ik uit, aangezien alle banken een andere DNS hebben:

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 23 juli 2024 13:15]

Veel banken maken gebruik van 1 provider (Colt) deze heeft een grote storing gehad waardoor veel banken meegingen.en ook bedrijven maar ze wel een andere provider hebben maar die ergens in the middle meeliften met Colt lagen er uit.
Wat vooral apart is, is dat de storingen bij ING en ABN precies begonnen toen de storing bij de Rabobank ophield.
Dan kunnen het 3 dingen zijn:
  • Een DNS-storing waar de banken gebruik van maken (alhoewel ik die kans klein acht, aangezien het niet gelijktijdig gebeurde)
  • Een DdoS lijkt mij aannemelijker (aangezien er dagelijks DdoS-aanvallen plaatsvinden en banken vaak doelwit zijn)
  • Pure toeval
Als er iets mis gaat door een foutieve DNS configuratie kan het natuurlijk afhankelijk van de TTL (en of die overgenomen word) een uurtje schelen voordat het overal actief is.
Zojuist kwam ik bij betalen met iDeal er ook niet doorheen (Rabobank), iedere keer een onverwachte fout.
met creditcard geen probleem dus gelukkig wel kunnen betalen.
Anoniem: 686983 @J-roenn24 januari 2018 13:42
Eind goed, al goed.
issues bij Colt zijn de oorzaak geweest.
even de context van allestoringen.nl... de top tien van deze week.
in de top 10 staan ook ING en Rabo. En bijna elke week vanaf week 51 staan deze 3 op de lijst..

Is er een top 10 van afgelopen jaar, en wat de exacte storing is geweest? Dat zegt veel meer dan een paar weken.
[klopt niet wat ik zei]

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 13:15]

Het is bijna te triest voor woorden dan bij een grote bank als ABN het elke keer misgaat.
Zit onderhand een patroon in, we worden steeds afhankelijker van betalen via internet.
Al meerdere malen problemen gehad door al die storingen, ga toch maar eens wisselen van bank.
Wisselen helpt niet, elke bank heeft last van storingen. Veel beter kan je er een tweede bank naast nemen waar je een paar 100 euro op zet. Zelf zit ik betaald bij de ING en gratis bij Bunq, werkt prima zo.
De ene bank heeft wel een stuk meer storingen dan een andere bank. Ik ben blij dat ik de afgelopen jaren geen enkele keer last heb gehad van een storing bij mijn bank.
Ik begin het echt zat te worden. Echt, een bank moet dat toch goed voor elkaar hebben? Laatste tijd is ABN Amro echt veel te vaak in de picture qua storingen. Waarom zie ik daar nog niet veel mensen ontslagen? Als het zo moet, moeten ze toch ff wat personeelsleden late bloeden. Publiekelijk.
Dan blijft alleen de bank met de 'S' nog over vrees ik, de gewone banken hebben allemaal wel eens een storing.
Dan blijft alleen de bank met de 'S' nog over vrees ik
Ik neem aan de je het over "een oude *s*ok onder het bed" hebt, maar je formulering is wat onhandig; iemand die de grap niet snapt zou best wel eens kunnen denken dat je het over de SNS Bank hebt.
En dat klopt helemaal. De "spaarbank met de S" is opgegaan in SNS in 1987. SNS staat dan ook voor Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken.
Vergeleken met familie en vrienden om mij heen, heeft ABN volgens mij relatief weinig storingen. Dat het de laatste tijd vaak raak is, is vervelend. Echter, volgens mij valt het gemiddeld genomen enorm mee.

[Reactie gewijzigd door Aardedraadje op 23 juli 2024 13:15]

Had vanmorgen nog last van, maar nu lijkt het weer te werken.
Instabiel betekent niet onbeschikbaar.
De huidige storing, die het gebruik van internetbankieren en de app 'instabiel' maakt, is veroorzaakt door problemen technische bij de bank zelf, met een beperkte netwerkcapaciteit als gevolg, aldus de woordvoerder.
Wij (grote verzekeraar in Nederland) hadden vanmorgen ook problemen met het netwerk. Dit had te maken met problemen bij Colt. Blijkbaar waren er door heel Europa problemen met internetverbindingen die niet beschikbaar, instabiel of traag waren.

Wellicht dat dit ook gerelateerd is aan de problemen bij ABN en ING. Weet alleen niet of zij ook Colt als leverancier hebben.
Vermoed dat veel financiele instellingen gebruikmaken van Colt, heb het idee dat deze banken ook last hadden van onderstaand.

The root cause was a number of Colt’s peers received a high volume of advertised prefixes, thus triggering protection mechanisms that shut these sessions and as a result interrupted Colt’s internet reach in Europe.
Waarom worden dit soort zaken "alleen" via Twitter gemeld en niet gewoon via een email aan je klanten. Ik heb geen Twitter en op Facebook heb ik geen melding van ABNAMRO voorbij zien komen, maar dat ligt hoogstwaarschijnlijk eerder aan hoe Facebook berichten op je tijdlijn zet.
Wat denk je van gewoon een melding direct in je beeldscherm op het moment dat je opnieuw 2k wilt overmaken naar DEZELFDE partij omdat je denkt dat er een browserfoutje is? Geen Twitter of andere meuk, maar gewoon duidelijke en heldere communicatie tijdens een overboeking.
Vanmorgen merkte ik het ook, maar ik kan sinds 13:00 weer internetbankieren (via de app)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.