OpenAI introduceert ChatGPT Plus-abonnement voor 20 dollar per maand

OpenAI introduceert een pilotabonnement voor zijn AI-chatbot ChatGPT. Dit ChatGPT Plus-abonnement gaat 20 dollar per maand kosten en biedt onder meer snellere responstijden, vervroegd toegang tot nieuwe features en algemeen toegang tot de chatbot, ook op drukke momenten.

OpenAI schrijft op zijn website dat de ChatGPT Plus-pilot binnenkort beschikbaar komt in de Verenigde Staten. Het bedrijf gaat in de komende weken uitnodigingen voor de abonnementsdienst versturen aan gebruikers die zich hebben ingeschreven op een wachtlijst. Het AI-bedrijf zegt dat ChatGPT Plus 'binnenkort' ook beschikbaar komt in andere landen en regio's, maar het is niet duidelijk wanneer dat precies moet gebeuren.

Gebruikers die een ChatGPT Plus-abonnement afsluiten, krijgen onder meer eerder toegang tot nieuwe features en verbeteringen. Ook belooft OpenAI snellere responstijden en 'algemene toegang tot ChatGPT', ook op momenten waarop de chatbot drukbezocht is. De gratis versie van ChatGPT blijft ook gewoon beschikbaar, zo benadrukt OpenAI. Het bedrijf gebruikt het abonnement naar eigen zeggen om het aanbieden van de gratis ChatGPT-versie te ondersteunen.

ChatGPT Plus kost bij release 20 dollar per maand. Het wordt het eerste abonnement rondom de chatbot. Het bedrijf werkt naar eigen zeggen aan verschillende andere abonnementen. OpenAI meldt woensdagavond dat het actief de mogelijkheden voor goedkopere abonnementen en bedrijfsabonnementen onderzoekt. OpenAI heeft daarnaast een wachtlijst voor een ChatGPT-api.

OpenAI zei eerder al dat het werkt aan betaalde versies van ChatGPT; het bedrijf is op zoek naar manieren om geld te verdienen aan zijn chatbot. Onlangs verschenen verwijzingen voor een ChatGPT Professional-abonnement dat 42 dollar per maand zou kosten. Dat abonnement toonde echter dezelfde features als ChatGPT Plus. Dit lijkt dus een fout te zijn geweest.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

01-02-2023 • 20:58

95 Linkedin

Submitter: MrWouterNL

Reacties (95)

95
91
52
2
0
24
Wijzig sortering
Ik wil dan wel meer dan chatten. Documenten uploaden en herzien of becommentarieerd terugkrijgen bijvoorbeeld. En met prio op 1, bronvermelding en een redelijke factcheck op wat er geproduceerd wordt. Mogelijk ook een uniciteitsscore? Hoe creatief is ‘mijn’ tekst ?
Alsof ChatGPT an zich geen $20 per maand waard is. Als je op een maand maar een half uurtje aan werk of wat dan ook kan besparen is het al rendabel. Dit is echt geen geld voor wat het biedt.
Dit dus. Ik bespaar wekelijks vele uren aan werk dankzij ChatGPT. Laat dat premium abonnement maar komen.
Hoe gebruik jij ChatGPT dan in de dagelijkse werkzaamheden?
Ik heb ook voorbeelden gezien waarbij mensen (sneller) code snippets krijgen via ChatGPT. Als je in "gewone mensentaal" om iets kunt vragen en je krijgt de juiste code terug, dan kan je daar heel snel heel veel tijd mee besparen.

En als ChatGPT sneller of slimmer is dan de help functie in applicaties kan je daar ook heel snel geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een bepaalde Excel functie die je niet vaak gebruikt. In ChatGPT vraag je wat je zoekt, en je kunt een voorbeeld terugkrijgen. Bij de traditionele help functies moet je eigenlijk al vrij nauwkeurig weten wat je zoekt. ChatGPT is wat dat betreft leekvriendelijker.
Klopt, ik kan vrij gemakkelijk even een functie in Python laten maken, die er nog aardig uitziet ook. Met complexe functies lukt het wat minde goedr, zoals "schrijf een functie die elk uur bij Entsoe dynamische tarieven van stroom.ophaalt en die wegschrijft naar een CSV bestand". Maar misschien moet ik de vraag ook nog beter leren stellen
Het is een taalmodel. Geen kennisbank. Dus verbanden leggen en zaken combineren zijn niet waarin het uitblinkt. Dus dingen vragen die iedereen op stack-overflow al gevraagd heeft gaan goed. Ga je de niches in dan wordt het snel minder.
Inderdaad, heb het eens uitgeprobeerd voor een relatief simpel programma wat ik tijdje terug zelf heb gebouwd. Als je het juiste vraagt krijg je wel redelijke code voor de simpelere onderdelen van een programma, maar de kern van het programma zegt chatgpt zelf in het commentaar "deze code mag je zelf doen als oefening". Ja leuk, maar dat is nou net wat ik eigenlijk zocht. Vraag je door dan krijg je geen code of goede code meer, wel wat hints die je kunt gebruiken. Maar die basis structuur van een programma opzetten dat kan VS ook gewoon. En die hints had ik zelf ook al bedacht.

Het zal helpen voor de beginnende programmeur/scholier, maar ben zelf niet bang dat het snel mijn werk overneemt. Wel een aanvulling, al heb ik er in de huidige vorm geen geld voor over. Als de techniek in office en VS terecht wel, dan kan het helpen bij reageren op mails, of automatisch testen toevoegen aan code bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door barbarbar op 2 februari 2023 08:40]

Je zit ook nog eens met de expert paradox. Je weet past of er fouten in de tekst/code zitten als je al volledig snapt hoe de code eruit moet komen te zien.
Da's misschien nog wel het belangrijkste, vooral omdat het kreng alles zo zeker lijkt te weten. Maar goed, als je een vraag stelt weet het ding tenminste meteen met de juiste libs & classes te komen, zonder dat je eerst door alle Google zooi moet worstelen.
Ik stel me enorme vragen met wat de impact hiervan is op het begrijpend vermogen van mensen.
Alles laten voorkauwen door een AI lijkt me een slechte zet qua kennisopbouw.
Eens…

Ik gebruik mijn navigatie-app bijna altijd, werkt ook altijd.

Maar mijn vader kon vroeger “blind” naar een onbekende stad rijden na een snelle blik op een kaart en kwam ook nog op het juiste adres aan met even kijken in het stratenboek…

Dat kan ik echt totaal niet…

Ik zeg overigens niet perse dat dat erg is, maar impact heeft het zeker.
Doet mij denken aan dat tv programma, waar mensen die op vakantie waren in Spanje of Turkije, where ever, om op een wereldkaart hun locatie aan te wijzen waar zij zich bevonden. Mensen in Spanje wezen een plaats aan in Griekenland of op een totaal ander werelddeel. Ik vrees inderdaad een beetje voor alleen al het wereldbeeld van mijn (nu nog niet geboren) kleinkinderen in de tweede helft van deze eeuw.
Dat was de vakantieman… en zou erg is het bij mij nog net niet…
Niet aan mij gevraagd, maar ik antwoord toch ook even:

In mijn werk (magento 2 web dev) gebruik ChatGPT vaak voor het genereren van MySQL queries, het genereren van simpele modules / class boiler plates, etc. Heb ook een paar keer geprobeerd om syntax fouten te laten checken, maar nog niet echt een nut voor gehad. Maar alleen die SQL queries al zijn voor mij voldoende om 20$ waard maken

En dan hebben we het nog niet eens gehad over mijn meest gebruikte reden voor ChatGPT: D&D, iets specifieker, world building voor mijn D&D campaign. ChatGPT heeft dat ZO. VEEL makkelijker gemaakt. Is echt absurd.

Ik denk dat als OpenAI 50 dollar per maand zou vragen het voor mij wat twijfelachtig begint te worden, maar dat de kans groot is dat ik zelfs dan nog een abbonement zou afsluiten. Is het absoluut waard voor mij.
Gecondoleerd met het zijn van een Magento 2 dev. ;)

Ik zit in hetzelfde schuitje, en een paar keer al problemen opgelost met ChatGPT. Inderdaad, toen mijn vraag ging over een complexe query kwam er na 3-4 refinements een correcte werkende oplossing uit. Was ik zeer van onder de indruk, zo snel had ik zelf nooit een oplossing geschreven.
Given the Magento\CatalogGraphQl\Model\Resolver\Products\DataProvider\ProductSearch class, write a proof of concept on how to add a filter that checks if at least one of the simple products of the given configurable product in the $collection are in stock
Maar, toen ik gisteren vragen ging stellen over `inventory_reservations` ("In magento2, how do I get the amount of reserved inventory for a specific product by sku?") viel ie toch echt plat op z'n gezicht. Na 5 refinements bleef ie nogsteeds met niet bestaande functies aan komen... Uiteindelijk maar opgegeven en zelf de logica geschreven :) Ook vragen over open source third party modules (e.g. Adyen) kon ie maar weinig.

Waar ik heel veel geld voor over zou hebben is een ChatGPT getrained voor PHP en Magento 2... Of dat ik mijn codebase er in kan gooien, en hij daar op verder kan werken. A la Copilot, maar in de technical preview snapte Copilot maar weinig van Magento 2.

Wat is jouw ervaring buiten SQL om? Echt voor specifieke vragen over Magento 2, zoals bovenstaande over inventory_reservations? Heb je misschien wat tips voor het formuleren van de vragen zodat ChatGPT het wat beter snapt?
Haha insgelijks :P

Zoals ik al zei, ik gebruik het niet echt voor complexere issues buiten SQL om, enige wat het me heel goed voor uit komt is bijvoorbeeld simpele bash scripts of commands voor server beheer (full stack dev). Dingen die je zelf telkens weer googlen moet om te achterhalen en dan uit moet vogelen welke parameters je moet hebben enzo, op zich niet ingewikkeld maar gewoon time consuming. Laatst het command nodig om alle files te vinden die in de laatste x periode aangepast waren op filesystem, dan kan ik zelf uitvogelen dat ik daar "find" voor hebben moet met -mtime parameter en dan uitrekenen hoe ik die parameter verwoorden moet en dan uitvogelen hoe ik system files exclude en dan een kwartier verder zijn, of ik gooi chatgpt open en type "please generate the bash command for ubuntu to find all files that were changed in the last 48 hours excluding system files" en dan heb ik in minder dan een minuut het commando wat ik nodig ben.

Verder voor het echte dev werk gebruik ik hem nog wel voor module's boiler platen. Nog niet heel veel gedaan sinds ChatGPT gelaunched is, maar een paar geprobeerd en leek het netjes te doen. Kan je natuurlijk ook gewoon met magerun of gewoon bin/magento CLI doen, maar ik had bijvoorbeeld een hele simpele module die een pagina in de backend aanmaakt waarop een paar buttons staan om de indexer:reindex CLI command te draaien, dan kan ik de boiler plate door magerun of magento cli laten genereren, maar chat GPT zette er direct een goed uitziende block class in, een view, een model, controller, de juiste etc/ config files, enzovoorts. Als het dan niet perfect is klap ik gewoon de foutmelding 1 op 1 over in Chat GPT en laat de AI het maar uitvogelen. Als ik zelf weet wat er fout is, zoals in queries vaak gebeurt met tables die niet bestaan of kolommen, dan schrijf ik dat gewoon op die manier uit. "the table catalog_product_entity does not contain the collums for 'name' and 'description', please rewrite the code" en dan zegt ie sorry en pakt ie de juiste inner joins er bij en dergelijke.

Het zal allemaal niet perfect of "mooi" zijn, maar het is wel functioneel en het is efficient, beide dingen waar mijn werkgever meer omgeeft dan "mooi" :P

Op zich zou een ChatGPT getrained op PHP en M2 leuk zijn, maar zelfs mijn vscode met intellisense begrijpt de helft van de tijd nog niet hoe de DI en dergelijke van M2 in elkaar zit (ik ook niet btw, kolere wat hebben ze dat weer complex in elkaar gezet zeg, maar dat ter zijde), dus het zou me verbazen in hoeverre die AI dat dan beter zou kunnen
Ik werk in een commerciele rol. Ik laat ChatGPT veel informatie ophalen over bedrijven. Bijv. 'Generate SWOT for company X' of 'Summerize annual statement https://www.pdf123' etc. Daarnaast gebruik ik het voor alles van emails en presentaties tot strategie planning.

De kracht zit 'm met name in het stukje refinement. ChatGPT komt zelden direct met het juiste antwoord, maar je kunt de output verbeteren door bijvoorbeeld de boel minder formeel te laten klinken, of extra data op locatie Y mee te laten wegen in de output.

En wat ik begrijp is het voor Developers minstens net zo tijd besparend.
Interessant, de laatste keer dat ik ChatGTP probeerde leek het er niet op dat hij context opbouwde aan de hand van eerder gestuurde berichten. Wellicht is dat verbeterd of moet ik het anders aanpakken. Zal er nog eens naar kijken!
agree, I did a programing chat and I got this:)
een paar corecties en de parameters en veldnamen aan gepast en het draaide op een esp32 Wifi boardje
Program example off a bmp280 (temp/barometric) sensor connect to a ESP32 Wifi to push once a hour his data to a mysql database (database name : sensor, field names device,date+time,temp,presure
And I got this back a part of the output i will show here :)
#include <WiFi.h>
#include <Wire.h>
#include <Adafruit_Sensor.h>
#include <Adafruit_BME280.h>
#include <MySQL_Connection.h>
#include <MySQL_Cursor.h>

char ssid[] = "YourSSID"; // your network SSID (name)
char password[] = "YourPassword"; // your network password
WiFiClient client;

Adafruit_BME280 bme;

char server[] = "yourserver.com";
char user[] = "yourusername";
char pass[] = "yourpassword";
char database[] = "sensor";

unsigned long lastMillis = 0;
const long interval = 3600000; //interval of 1 hour (3600000 ms)

void setup() {
Serial.begin(115200);
Wire.begin();
bme.begin(0x76);
WiFi.begin(ssid, password);
Serial.print("Connecting");
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(500);
Serial.print(".");
}
Happy fast programming

[Reactie gewijzigd door psdata op 1 februari 2023 23:04]

Voor developers is het wel oppassen. Ik stelde laatst een vraag en de code was echt 100% onzin:

[Edit] Dit zou een exceptie op moeten leveren (!):

[cmd]
try {
int x = Integer.MAX_VALUE;
int y = 1;
int z = x + y;
} catch (ArithmeticException e) {
System.out.println("ArithmeticException caught: " + e.getMessage());
}
[/cmd]

Maar goed, het is al heel best in "generate a javadoc for function(x, y, z)" die ik daarna nog een beetje kon aankleden.

Wat betreft security & crypto: alleen gebruiken als aanknooppunt, zoveel onzin dat het kan uitkramen. Maar goed, zodra er een 20 euro abo uitkomt ben ik de eerste....

[Reactie gewijzigd door uiltje op 2 februari 2023 01:56]

Ik kreeg ook niet werkende code toen ik vroeg een simpel vbs script te maken dat letters naar hoofdletters converteert en de output naar het clipboard stuurt met een textboxje.

Ik bleef niet werkende code krijgen en ChatGPT bleef excuses maken. Pas toen ik vroeg om een set commando voor elke regel te maken werkte het.
Wij gebruiken het voor onze initiële codes omtrent Terraform en DSC. Vanuit daar kunnen we deze tweaken en customizen.

Dit scheelt aanzienlijk omdat we normaliter dus de Terraform repo moeten raadplegen en dan alle modules/recources/datablokken moeten verzamelen. Dit is prima iets wat door ChatGPT kan gebeuren.

Met ChatGPT voorkom het steeds het wiel opnieuw uitvinden.
Ik gooi er continue zaken in als, wil je unit test schrijven die x en y doet. Scheelt boilerplate werk.

Wil je email schrijven waar dit en dat instaat.
De resultaten zijn niet verkeerd en maakt mijn werk net iets makkelijker
Ik was er wat mee aan het spelen en kwam wat optie's tegen en dan denk ik nice schattig ect.
I put in the chat:
[quote]
Write an article in dutc, explain how new IOT LEO satellite's can preform their taks in 24 hours works in style of a news article off "rtlnieuws", interrupted by three subheadings.
[/quote]


And 10 secones later I got this, i send it to a friend off my, ad he did not read it yet on the site off RTL. :)

[quote]
"IoT-satellieten blijven 24 uur per dag in de lucht - RTL Nieuws

In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe de technologie van het internet of things (IoT) steeds belangrijker wordt in onze dagelijkse levens. Van slimme thermostaten tot verbonden voertuigen, IoT-apparaten helpen ons bij het automatiseren en optimaliseren van onze activiteiten. Nu wordt deze technologie naar de ruimte gebracht met de introductie van nieuwe low earth orbit (LEO) IoT-satellieten.

Deze nieuwe LEO-satellieten, die op een lagere baan om de aarde draaien dan traditionele communicatiesatellieten, kunnen hun taken 24 uur per dag uitvoeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat ze zich in een lagere baan bevinden en daardoor meer tijd boven bewoonde gebieden doorbrengen. Hierdoor kunnen ze in real-time gegevens verzamelen en verzenden naar grondstations, waardoor er snellere en betrouwbaardere communicatie mogelijk is.

Een van de belangrijkste toepassingen van deze nieuwe LEO-satellieten is het verbeteren van de dekking van het internet. Door de lagere baan en het grotere aantal satellieten, kan er een bredere en consistentere dekking geboden worden, vooral in afgelegen gebieden. Dit kan leiden tot een betere toegang tot informatie en educatie voor mensen in ontwikkelingslanden, evenals het verbeteren van de efficiëntie van landbouw en transport.

Naast de verbeterde internetdekking, kunnen deze nieuwe LEO-satellieten ook worden gebruikt voor andere toepassingen zoals het monitoren van milieu- en weersomstandigheden, het verbeteren van navigatie- en positiebepaling, en het verbeteren van de veiligheid op zee.

Het is duidelijk dat de introductie van deze nieuwe LEO-IoT-satellieten een belangrijke stap voorwaarts is in de ontwikkeling van de technologie van het internet of things. Met hun vermogen om 24 uur per dag te werken, zullen ze een groot verschil maken in de manier waarop we verbonden zijn met de wereld om ons heen."
[/quote]


Ik vond het wel kicken hahahaha :)

[Reactie gewijzigd door psdata op 1 februari 2023 23:09]

And 10 secones later I got this, i send it to a friend off my, ad he did not read it yet on the site off RTL.
Ik geloof dat we met het massaal uitbesteden van onze schrijfvaardigheden straks AI-scriptjes nodig hebben om elkaar te kunnen begrijpen! ;-)

("If there is such a thing", denk ik er dan altijd heel Agent Smith-achtig achterna)
Python one liners of een hele zooi Python code geven en vragen om een analyse en verbeteringen voorstellen, vervolgens die verbeteringen laten schrijven.

Complexe Python code versimpelen, simpel Python code groeperen, omzetten naar functies, classes.

Ik heb in de afgelopen 2-3 weken, 5-6 maanden werkt verschuift. Nu kunnen we op andere dingen onze aandacht op vestigen }:O

En dit alles met een gratis versie die vaker dan niet overbezet is :o
Klopt! Ik gebruik github copilot (ander concept maar wel AI) en dat scheelt me dagelijks denk ik 15-30 minuten aan ‘de kleine’ dingen… die $10,- per maand haal ik daar dus eigenlijk dezelfde dag nog wel uit.

Chatgpt ga ik ook eens proberen mbt code die net even obsecure is (net als waar ik copilot voor gebruik) mij een set in de goede richting kan geven. Denk daarbij een script voor het ‘logisch’ verwerken van de output van Amazon Textract en/of Google Vision :)
dan zegt een AI hoe creatief je tekst is, wat heb je daar nou aan? Uw creativiteitswaarde is 63.17...
Je wilt iets op tweakers schrijven, maar hoeveel andere sites hebben ook al dergelijke artikelen door chatgpt laten schrijven? En zijn die 90% hetzelfde of toch verschillend. Best relevant als het professioneel toegepast wordt
Dat bestaat al. Wij gebruiken plagiaat checkers op de Universiteit. Turnitin. Dan krijg je een score die zegt hoeveel procent van je tekst ergens anders ook voorkomt met alle links en uitsnedes van teksten waar jouw zinnen op lijken..

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 1 februari 2023 21:46]

Die teksten kan je dus makkelijk laten aanpassen door ChatGPT in andere schrijfvorm.

Dit filmpje is misschien ook boeiend voor je:
https://www.youtube.com/watch?v=Xgc-d7SO4OQ
DeepL write kan ik er ook wel voor aanraden. Werkt alleen nog niet in het Nederlands. Maar daar kun je per zin een alternatief uitzoeken.
DeepL heeft alle functionaliteit toch ook gewoon in het Nederlands?
Alleen voor het vertalen toch? DeepL Write is een andere functie die teksten voor je herschrijft binnen een bepaalde taal (vooralsnog is voor mij enkel Engels in US of UK variant beschikbaar, en Duits).
Die is heel goed. Moest laatst even een Franse brief schrijven (ik heb er gewoond), dat kan ik zeker niet beter.
Dus eigenlijk zou je een webcrawler kunnen maken die berichten van Tweakers inleest en "anders opschrijft" en dan op je eigen website publiceert.

Wat advertenties eromheen; en dan geld verdienen?
Dit gebeurt al best wel een tijdje, maar dan met een simpele vertaling. Artikelen van Tweakers worden automatisch vertaald, en vervolgens gepubliceerd onder een andere naam. Ik heb Tweakers hier in het verleden van op de hoogte gebracht, maar nooit een reactie ontvangen. Er waren toen (half jaar geleden) een aantal sites die dit deden. Ik weet even niet meer welke.
We have a winner $$$$

Nu nog de site groot maken :+
natuurlijk, de meeste techblogs zijn voor 80% gelijk, en herkauwen geruchten en specs die de fabrikant meegeeft, inclusief de plaatjes. Tweakers.net doet het beter dan anderen denk ik omdat het breed is, af en toe wat wetenschap en een fantastich forum en pricewatch, en een prettig en behulpzaam publiek (behalve de draadjes china vs US, android vs apple, amd vs de rest }>).
En als ChatGPT (Plus) het niet weet, dan verzint die gewoon een score! ;)
Dat is het mooie wat de meeste mensen niet zien. Het is een Chatbot, het primaire doel is tekst genereren ook al is het niet waar.

Maar het lijkt dat de meeste mensen dat niet door hebben. Zegt wel wat over mensen ;)
dan hebben de moderators geen werk meer 🤣🤣
ik denk dat AI nog steeds erg slecht is in modereren, als je de puinhopen bij Twitter en Facedinges bekijkt.
De meeste chatbots zijn ook een puinhoop als je het vergelijkt met ChatGPT hoor. Ik denk dat van een standaard chatbot de meest waarschijnlijke response: 'Ik begrijp het niet.' is.

ChatGPT heb ik dit nog nooit horen zeggen, hooguit ik weet niet wie persoon is. Als je daarna aangeeft wie persoon is snapt hij het wel.
Dat komt omdat 'de standaard chatbots' geen verkeerde informatie mogen geven en ChatGPT je gewoon even een onzin verhaal verzint. Dat is waar hij ook voor gebouwd is ;)
ik bedoel niet chatbots maar de softwafe die moet uitfilteren dat er geen haat verspreiding, oproepen tot geweld etc op social media verspreid wordt. dat is toch niet een chatbot? of ik heb iets altijd verkeerd begrepen (wat heel goed kan!)
Dan bied jij dat toch aan voor 20 euro/maand?
Ik wil dan wel meer dan chatten.
Ik niet, ik heb genoeg aan een vraag en antwoord.

Maar waarom ben je zo specifiek? Waarom denk je dat de chatbot dit allemaal voor je moet doen? Omdat je 20 euro betaald? 8)7. Je wordt toch niet verplicht om ervoor te betalen en er gebruik van te maken. Je wilt iets van een product wat gratis wordt aangeboden in een beta\open test waarvan nog niet bekend is wat het einddoel is.

Ik ga ook niet bij TESLA zeggen, nou Her MUSK! als je wilt dat ik een elektrische auto koopt dan wil ik wel wat meer dan een auto die me van plaats a naar plaats b verplaats. Ik wil ook dat het mijn huis stofzuigt. Oh, het is al elektrisch met wielen, dus dan kan die ook mijn tuin maaien als een robot maaier.
en ik wil elke maand een rapportage van hoe mijn stroomverbruik is met vermelding van alle bronnen waar mijn stroom dit maand vandaan is gekomen. 8)7
Dan gebruik je toch een diensst die dat voor je kan doen? Dat is uiteindelijk heel het idee achter dit project. Dat DERDEN diensten opzetten voor mensen als jou met hun language models en microsoft cloud als framework en host. Ik ga niet klagen dat als ik voor unreal engine betaal ik er geen complete spellen bij krijg, dat is tenslotte niet hetgeen ik geld voor afsta aan epic. Maar epic verkoopt daarnaast wel gewoon ook games die op unreal engine draaien als ik daar apart voor betaal.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 1 februari 2023 23:55]

Vergeet niet het zorgen voor het weg houden van politieke invloeden

https://youtu.be/gFUPQosicqU
fact check is nu nog niet mogelijk met chatGPT en/of GPT-3, want het kan het internet niet op.
hopelijk wel met GPT-4 en de daarop gebaseerde versie van chatGPT

[Reactie gewijzigd door robertlinke op 3 februari 2023 12:11]

ChatGPT zou een hash of log kunnen maken voor al haar gegenereerde antwoorden. Voor betalende klanten zou het die hash of log kunnen koppelen aan een gebruikersaccount en deze hash slechts enkel beschikbaar stellen wanneer daar aanleiding toe is (bv. wanneer een leerkracht of universiteit naar aanleiding van een onderzoek naar een opgeleverd werk van een student daar achter vraagt).

Bij anoniem gegenereerde antwoorden zou ChatGPT ze allemaal publiek en beschikbaar achter een API kunnen maken. M.a.w. antwoordt het dan: ja, dit heb ik waarschijnlijk geschreven. Op dit tijdstip. Dit was de vraag. Dit was het IP adres die de vraag stelde. En zo verder.

Uiteraard moet deze hash of log fuzzy zijn. Want een student zal natuurlijk een beetje van de gegenereerde tekst aanpassen. Maar ook dat lijkt me niet technisch onhaalbaar.
Of je gooit het stukje tekst door een andere variant van chatgpt. Daarnaast zal het niet lang duren voordat de eerste modellen publiek zijn en je gewoon thuis je teksten kan genereren.
Ik heb zo'n gevoel dat dit meer gezeik met zich mee brengt dan men dacht.
Oh ja. Als je ai kunt maskeren als mensen kun je rare dingen gaan doen op sociale media. En dan propaganda ai, bestuurlijke ai, oorlog ai. Feest!
Dat is dus precies wat er al jaren aan de hand is, het enige verschil nu is dat dit model publiek toegankelijk is en het dus deze mogelijkheden uitbreidt naar actoren die geen toegang hebben tot allerlei private AI technologieën.
Ik ben meer benieuwd naar wat OpenAI doet om universiteiten en ook de open source community te betrekken bij de ontwikkeling van hun technologieën.

Dat er gebruikers zijn die het leutig vinden om ChatGPT papers te laten schrijven zal vast wel interessant zijn. Maar hier op Tweakers zou het toch iets meer over de technische kant van de zaak mogen gaan.

Iedereen weet wel dat, net zoals Facebook een paar jaar geleden, TikTok een beetje minder jaar geleden en Myspace een beetje meer jaar geleden een hype was. En Tweakers houdt zich steeds een tweetal jaar als een bende geobsedeerde ideologen bezig met de hype der gebruikers, ook. Maar het zou beter zijn uitsluitend te focussen op de technische kant van de zaak. Want om een Tweaker te zijn, betekent om technisch te zijn.

Nieuwe technologie heeft soms veel gebruikers en daarom wordt het dus een hype. So what. Dat is misschien nieuwswaardig voor techneuten. Maar desalniettemin is het so what. Want weeral. De zoveelste keer. Hetzelfde als gisteren. En daarom dus niets nieuw.

De techniek is wat wel nieuw is, en dus nieuwswaardig op een tech-site zoals wat Tweakers is of beweert te zijn.
Hehehe, m.b.t. het eerdere nieuws waarin gesteld werd dat een "professional abonement" eerst 42 dollar p/m zou kosten. En daar kreeg je dan als het goed is "the answer to life the universe and everything" voor terug neem ik aan ;)
Je hebt geen idee wat chatgpt is als je het woord moedwillig gebruikt. Verder hebben de testen die je suggereerd 0,0 te maken met (on)afhankelijkheid. Het enige dat moedwillig gedaan is is het afbakenen van wat de bot wel en niet mag. DAAR zit inderdaad wel afhankelijkheid en moedwilligheid in vanuit openai. En ja dan ga je de bot niet trainen met eindeloze haat. Dat het resultaat daarnavoor jou links aan voelt heeft meer te maken met jou dan met moedwilligheid en afhankelijkheid. Je hebt het bijvoorbeeld over trump. In trumpworld (en dat is een fantasiewereld) is trump de huidige rechtmatige president van USA. Wat zegt chatGPT daarover? Iemand die achter deze fantasie staat zal zich als jou uiten terwijl de bot poogt accurate onafhankelijke feiten neer te zetten en vervolgens zeg je dan 'chatgpt heeft een linkse kop'.

Voorbeeld:trump claims the elections were stolen, is this true
Multiple courts, including the Supreme Court of the United States, and state and federal election officials have stated that the 2020 US presidential election was fair and secure, and that there was no evidence of widespread fraud or irregularities that would have changed the outcome. These conclusions were reached after extensive litigation and audits. However, former President Donald Trump and some of his supporters made baseless claims of election fraud, which have been widely discredited by numerous independent sources, including the Department of Justice, the Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, and multiple courts.
Dat het antwoord klinkt als een linkse democraat zal te maken hebben met dat het antwoord waar de trumpeteer op zit te wachten gewoon klinkklare onzin is. Zou het geen onzin zijn maar een complex vraagstuk met vele nuances dan zou chatgpt er een ander soort antwoord op geven met de nadruk op deze complexiteit en nuances ongeacht links of rechts. Probeer anders eens te vragen of trump kwaadaardig is:
is trump evil

As a neutral AI language model, I don't make value judgments or personal opinions. However, former President Donald Trump's actions and statements have been widely criticized by many people, including by some for divisive and harmful rhetoric and actions, while others see him as a strong leader who acted in the best interest of the country and its citizens. Ultimately, the assessment of a person's actions and character is a subjective matter and can vary depending on individual perspectives and values.


is biden evil
As a neutral AI language model, I don't make value judgments or personal opinions. The current President of the United States, Joe Biden, has been a prominent political figure for many decades and has been the subject of both support and criticism during his time in public office. Some people view him as a compassionate and experienced leader who prioritizes the well-being of the American people, while others disagree with his policies and approach to governance. Ultimately, the assessment of a person's actions and character is a subjective matter and can vary depending on individual perspectives and values.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 2 februari 2023 00:34]

Hey sorry, maar ben je op de hoogte van "de Twitter Files" ? Mogelijk niet, maar dat komt dan weer omdat niet alle nieuws iedereen bereikt... zeg maar...

Daar komt toch 100% onomstotelijk uit dat meerdere overheidsorganen een hotline hadden naar o.a. twitter, en anders gestemden (Trump aanhangers, onafhankelijke pers etc... ) van Twitter lieten halen
Er is dus wel degelijk (keihard) geknoeid met het nieuws en "waan van de dag" rondom de verkiezingen.

En je kunt me nu complotwappie noemen, dat is de standaard reactie en begrijpelijk.
Lees eerst de twitter files, de letterlijke teksten die men intern gebruikte, en welke overheden welke invloed hebben uitgeoefend (keiharde censuur en cancellen van accounts zonder goede reden).

Ik mag Mr. Trump in het geheel niet, vooral door zijn domme uitspraken. Maar als de FBI met meerdere mollen in de Twitter zit, en het Twitter Tuig zomaar iedereen cancelled (Biden Laptop anyone) dan is er geen eerlijke verkiezing geweest. Hoe kun je een zittende secretary of state, een president (als is t een sukkel) en grote kranten blokkeren ? Lees de Twitter files..

Ben zelf bijzonder geschrokken van de infiltratie en de eenzijdige cancels.... Ben A-politiek maar hier zou je t bijna van worden :)
En wat heeft dit te maken met chatgpt?
ok, geef me de link maar. jij maakt de claim, geef mij je bewijs. ik zal jouw bewijs dan wel doornemen.

geheel los daarvan, dit is een tread of ChatGPT plus, niet twitter, dus geheel onrelevant aan het topic
Bias kan idd ontstaan door moedwillig trainen van een ai, door incentives en straffen te geven, maar ook doordat de data die erin gaat gewoon zelf al biased is.

Als je bijvoorbeeld heel veel genderpropaganda op het internet hebt staan en big tech bedrijven hebben een aantal jaar mensen die er rationeel tegen in gingen heeft gebanned wegens 'hatespeech', dan is de enige info die de ai heeft geleerd pro-lgbti. Die zal dan hoog en laag beweren dat gender een spectrum is en of je man of vrouw bent puur afhangt van je eigen keuze.
Daar kan de ai niks aan doen.
Garbage in garbage out.
Twitter? Bestaat dat nog?

AI is zo slim als de data die je er in stopt.
Stopje het hele internet er in, maar laat je alle extreemrechtse haatpraat en complottheorieën eruit dan komt de weegschaal misschien wat naar links te hangen.

De tool verheerlijkt niets moedwillig, de tool heeft geen wil.
Het is moeilijk om te voorspellen of mensen bereid zijn om 20 dollar per maand te betalen voor extra snelle toegang tot ChatGPT, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de waardering voor de kwaliteit van de service, de concurrentie en beschikbare alternatieven, en persoonlijke financiële overwegingen. Het is aan de aanbieder om de vraag en de markt te evalueren en te beslissen of het aanbieden van een betaald abonnement voor extra snelle toegang haalbaar is.

Voor sommige mensen is 20 dollar per maand geen significant bedrag en zijn ze bereid om het te betalen voor extra snelle toegang tot ChatGPT. Andere mensen kunnen het bedrag als te hoog beschouwen en kiezen ervoor om geen abonnement te nemen.

Als de extra functionaliteiten van beperkte waarde zijn voor een gebruiker, zou het mogelijk zijn dat ze vinden dat 20 dollar per maand te veel is. Aan de andere kant, als de extra functionaliteiten cruciaal zijn voor de gebruiker, zou het bedrag als acceptabel kunnen worden beschouwd. Het is belangrijk om te evalueren of de waarde die door de extra functionaliteiten wordt geboden, in verhouding staat tot het bedrag dat moet worden betaald.
Is dit van ChatGPT?
ja, had je het niet herkend?
Bijzonder herkenbaar. Leuk om hier te plaatsen, want het illustreert de situatie goed.
Het stukje tekst volgt een bepaald patroon wat altijd terug komt bij dit type vraag, waarbij gewezen wordt op de de alternatieven, een waarschuwing dat alles relevant kan zijn en iedereen een eigen keuze maakt en een conclusie die datzelfde nog een keer aanhaalt en een slotzin die de vraagstelling herhaalt.
Al met al veel meer tekst dan nodig om te antwoorden dat het niet te voorspellen is.
Ja goed gezegd. Het zijn altijd hele evenwichtige antwoorden. En saai geschreven.
Dat vond ik ook. Daarom heb ik een keer gevraagd om punstgewijs plot voor een spannend verhaal, waar écht wacko shit in voorkwam. Hij gaf een lijst van "wild & bizarre experiences" (ook een suggestie die hij (zij?) zelf gaf waar ik op doorvroeg). Tot mijn verbazing kwamen er extremere dingen uit dan ik had verwacht:
 • Exploring an abandoned factory and getting lost in the maze of tunnels and rooms, maybe under the influence of something like LSD/paddo's
 • Visiting a strange and unusual place such as a secret government facility or an abandoned insane asylum.
 • Engaging in role-playing and BDSM in a dungeon or other fetish setting.
 • Experimenting with different forms of self-expression, such as body modification, piercing or tattooing.
 • Attending a sensory deprivation or isolation chamber
Let wel. Ik heb nergens in mijn vraagstelling drugs of seks genoemd.

[Reactie gewijzigd door kramer65 op 1 februari 2023 22:01]

Haha, dat zou ik ook niet verwachten inderdaad. Prachtig.
Ik kan er vinger niet opleggen, waarom, maar some how pik je het wel op datbhet gegenereerd is. Dat gezegd hebben, over tijdje zal dat verschil minder duidelijk merkbaar worden.
Voornamelijk omdat ChatGPT geen uitgesproken mening heeft. Altijd wanneer je iets vraag zoals AMD vs Intel of iPhone vs Android krijg je een antwoord wat enorm in het midden ligt. In dit geval ook; voor sommigen mensen zal 20 dollar het waard zijn, voor andere zal het niet 20 dollar waard zijn. En vervolgens nog een soort van verborgen disclaimer dat je zelf je afweging moet maken.

Nu denk ik wel dat je door de vraag anders te formuleren een veel creatiever stuk tekst krijgt.
Praktisch gezien is het puur fluff, inhoudsloos ontwijkend antwoord.

Eigenlijk zoals politici.
Dit soort teksten krijg ik regelmatig in mijn inbox, al lang voordat dit soort tools bestonden. Dit leest als een typische bedrijfsmemo. Als ChatGPT mijn techneuten mails kan omzetten in iets dergelijks kan het heel erg interessant zijn.
Hier heb ik niet eens een tool voor nodig om te achterhalen of het met AI is gegenereerd….
Mocht je die wel nodig hebben, hier een minder dan perfecte versie: https://openai.com/blog/n...dicating-ai-written-text/
Waarom wordt dit nou weer kapot gemod. Doe dan 0 irrelevant als je zo graag zuur wilt doen :+

Ik vond 'm leuk.
Haha zo'n ' wholesome' antwoord dit.
Dit is compleet niet ongewenst en volledig on topic. Het enige wat ik kan opmerken aan je pleidooi is dat vraag en aanbod de prijs hoort te bepalen. Maar dat er voorlopig maar en slechts enkel ChatGPT is die iets van deze kwaliteit aanbiedt. M.a.w is de prijssetting momenteel bepaald door een bijna-monopolist en niet door de markt. Het kan dus wel eens kloppen wat je beweert: dat het momenteel een inschatting is van OpenAI of die 20 dollar per maand een juist bedrag is, en dat die inschatting wel eens fout zou kunnen zijn.

Waarom weeral maar eens Tweakers-gebruikers daar op springen als een bende ideologen om je te downvoten is teken aan de muur dat Tweakers als website aan het inboeten is aan kwaliteit. Ik hoop dat er streng opgetreden wordt door de teams die zich met foute moderatie bezig houden.

Om het even wat je zegt dat een klein beetje negatief of kritisch is t.o.v. de hype van de dag, wordt hier kei hard en meedogenloos gedownvote. Dit is het perfecte bewijs hiervan. Het schrikt wel fatsoenlijke mensen af. De website lijkt de mensen die hun ideologie hier d.m.v. het moderatiesysteem komen verkondigen te bewieroken. Een techneut zijn betekent wetenschap en cijfers te volgen, de waarheid te willen onderzoeken en zich op feiten te baseren. Dat staat steeds haaks op ideologie.
Hoop blabla om te zeggen dat voor de een het te duur is, voor de ander niet.
Als het gaat om zakelijk gebruik, absoluut. De trage responsetijd van ChatGPT is voor mij een reden om het niet te gebruiken... als het instant response gaat geven levert het mij in tijd aanzienlijk meer op dat die 20 euro die het me zou kosten.
daarom word dit ook niet gebruikt door personen maar bedrijven.
Mijn spidey sense zegt dat je dit stukje door chat-gpt hebt laten schrijven.
Ohhh oke nice. 42 was echt veel te veel. Voor een silicon valley ontwikkelaar met 250k$ salaris maar niet in de harde wereld. Zeker niet voor mij met een Spaans salaris want hier verdien je ook een stuk minder dan in Nederland (krijg je overigens wel een heleboel levenskwaliteit voor terug)

Maar 20, ja dat is nog wel te doen. Zeker omdat de gratis versie nog blijft bestaan. Het blijft veel geld voor privégebruik naar het is niet extravagant meer.

Ik moet ook zeggen dat de kwaliteit van Google en duckduckgo tegenwoordig echt erbarmelijk is geworden. Het lijkt wel alsof de meeste keywords gewoon genegeerd worden en hij alleen nog maar triggert op die de meeste resultaten oplevert en daarmee de pagina volblaft. ChatGPT doet het veel beter, kan veel meer dan alleen zoeken en je kan verfijnen wat je wil weten.
Met dank aan allen die het systeem gratis hebben lopen betatesten en marketen. Dank jullie wel, hoor!
M.a.w. zouden we betalen voor een fact check uitgevoerd door een persoon?

Ik vrees er alleen een beetje voor dat er bedrijven zullen zijn die de fact check door een AI laten doen. M.a.w. dan krijg je AI systemen A die bepaalde AI systemen B hoge scores geven en anderen niet. Louter en alleen gebaseerd op wie de aandeelhouders van A en B zijn. En uiteraard zullen de fact-checker AI systemen die voor betaling gaan fact-checken doen alsof er echte personen betrokken zijn bij het fact-checken. Uiteraard zal dit helemaal niet zo zijn. En uiteraard zullen mensen volledig en totaal belazerd worden.
Nee, bedankt, ik check mijn eigen facts

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee