Mail Nvidia wijst op bestaan Tegra-soc voor mogelijke opvolger Nintendo Switch

Een Reddit-gebruiker is mailverkeer van een Nvidia-werknemer op het spoor gekomen waarin het bestaan van de Nvidia Tegra 239-soc wordt bevestigd. Deze soc zou volgens geruchten in ontwikkeling zijn voor de opvolger van de Nintendo Switch.

Supta Gupta, een medewerker van Nvidia, heeft een mail verzonden naar ontwikkelaars van de Linux-gemeenschap. Daarin heeft hij geschreven dat er "ondersteuning is toegevoegd voor de Tegra239-soc". Naar welke specifieke ondersteuning Gupta in de mail verwijst, is niet duidelijk. Volgens de man bevat de Tegra 239-soc ook acht cores in een enkele cluster. Er werden geen verdere details meegedeeld.

Eerder dit jaar werd de Tegra 239-soc al eens vermeld door de doorgaans betrouwbare Nvidia-leaker kopite7kimi. Die stelde op Twitter dat Nintendo en Nvidia een nieuwe soc aan het ontwikkelen zijn voor Nintendo Switch. Het is daarbij niet duidelijk of het om een geheel nieuwe versie van de console gaat, of een verbeterde versie van de huidige generatie. De Tegra 239-soc zou volgens de leaker gebaseerd zijn op de Tegra 234-soc van de Amerikaanse chipfabrikant. De T234-soc zou een interne Ampere-gpu met 2048 cuda-cores bevatten en cpu met 12 cores. Dat verschilt met de acht cores die vermeldt zijn in het mailverkeer. Volgens nog andere geruchten zou deze chipset ook raytracing en DLSS 2.2 ondersteunen.

Momenteel maakt de Nintendo Switch-console gebruik van de Nvidia Tegra X1. Die soc bevat acht processorkernen waarvan vier Cortex A57-kernen op hoge frequentie en vier A53-kernen die op een lagere frequentie draaien. De GM20B-gpu is gebaseerd op de Maxwell-architectuur en beschikt over 256 cudacores op maximaal 1GHz. Uit documenten blijkt dat Nintendo in het verleden revisies van deze soc heeft gebruikt in de Nintendo Switch. In de zomer van 2021 ontkende het Japanse bedrijf dat er een nieuw model van de Nintendo Switch op de planning stond, buiten het oled-model dat op 8 oktober 2021 op de markt kwam. Nintendo introduceerde de Nintendo Switch in maart van 2017 voor de Belgische en Nederlandse markt.

Nvidia T234
Nvidia T234

Door Jay Stout

Redacteur

22-09-2022 • 18:07

92

Submitter: Xtuv

Reacties (92)

92
92
31
2
0
57
Wijzig sortering
Hopen dat Nintendo iet dezelfde fout maakt als bij de Wii U en een duidelijke naam kiest!
Bij de Wii U wisten veel mensen niet dat het een nieuwe console was, maar dachten aan een Wii met een extra display 😉
Geen hard bewijs, maar het droeg zeker niet bij aan de verkoopcijfers, terwijl ze er met de Wii zo goed voorstonden.
De U had vooral last van een gigantisch gebrek aan games.
186 games is echt héél weinig voor een moderne console.

Nintendo had onderschat hoelang het duurde om HD games te maken, waardoor de first party releases wat traag waren. Third parties hadden last van de extreem gedateerde CPU en moesten veel ports afblazen.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 22 juli 2024 14:36]

De U had vooral last van een gigantisch gebrek aan games.
186 games is echt héél weinig voor een moderne console.
Ik kom een lijst tegen van 790 games:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Wii_U_games
En tegelijkertijd is de helft van de Switch first party games een deluxe Wii U versie.
Ik ben daarin nogal geconflicteerd. Het is hartstikke fijn dat die pareltjes nu eindelijk het publiek krijgen dat ze verdienen, maar ik heb nog steeds maar heel weinig spellen op de Switch. Ik heb New Super Mario Bros. U, Mario Kart 8, Super Mario 3D World, Pikmin 3, Donkey Kong Tropical Freeze, Captain Toad, Bayonetta 1&2, Wind Waker HD en Twilight Princess HD allen al op de Wii U. Daarvan twijfel ik alleen over het upgraden van 3D World vanwege de extra content en Tropical Freeze vanwege de fiks verbeterde laadtijden, de rest ga ik niet upgraden.
Terecht. Ik heb daarom al die titels niet op de Switch. Wel Kirby Vergeten Wereld gekocht en Odessey. De spellen die de Nintendo exclusief heeft zijn de meest waardevolle games
Ik heb zelf jaren geleden de knoop doorgehakt door m’n Wii U cadeau te doen aan m’n kleine zusje. Gaf een prikkel om al die spelletjes lekker voor de Switch te kopen.
Tuurlijk kun je al die uitgespeelde spellen dan opnieuw kopen voor de Switch, maar vind ik dan zo de
maar ik heb nog steeds maar heel weinig spellen op de Switch
Dat... is toch volledig je eigen keuze? Ik zie dat het gros aan first-party best sellers op de Switch daarin ontbreken. Er is in ieder geval geen gebrek aan kwaliteitsgames die exclusief voor de Switch zijn.
En echt beeeergen leuke 3rd party en indie games in de digitale winkel ook. Rayman, Rabbids + Mario bijvoorbeeld. Als je de switch alleen ziet als een console voor nieuwe 1st party games, tsja, dan is de spoeling een stuk dunner. Maar die beperking leggen we een Playstation of Xbox toch ook niet op? 95% van wat ik speel op xbox is 3rd party (ok, na recente overnames ineens wat minder ;))
Daarnaast worden ook niet alle first party games in-house gemaakt door Nintendo, dus dan blijft er nog minder over... SSB Ultimate is namelijk van Bandai Namco + 2 guys van Nintendo die het project leidden en Metroid Dread komt uit een Spaanse studio.
inb4 The "New" nintendo switch
Nintendo is hier best slecht in dus deze naam zou me niet verbazen. Het is allemaal niet zo moeilijk natuurlijk, met Switch 2 ben je klaar.
Of ga voor "Switch Pro", maar Nintendo kennende gaan ze misschien ook nog wel eens voor de "Super Switch"
De Nintendo Switch is bekend, doet het qua verkoop nog goed. Ik zou dus ook voor de Switch 2 kiezen. Je begint dan meteen met een voorsprong.
De Wii U was ook een flop omdat er nauwelijks games voor uitkwamen en de console was ook verre van krachtig in vergelijking mte de XBO en PS4.
Zal zeker niet de enige reden geweest zijn. Maar heb de vraag zo vaak gehad van vrienden. Iedereen had een Wii in huis, de opvolger bleef uit. Nu alleen een switch 🤷🏻‍♂️
Schuldig! Ik dacht dat het een wii was met een apart scherm.
Bij de Wii U wisten veel mensen niet dat het een nieuwe console was, maar dachten aan een Wii met een extra display 😉
Ik weet dat het een iets andere doelgroep is, maar ik snap echt niet waarom Microsoft weg komt met '', '360' 'one' en de gekigheid die daarna kwam, maar Nintendo hier zogenaamd fout zat door de naam. Ze waren gewoon te creatief, na het succes van de (3)DS hadden ze verwacht dat spelletjesmakers wel iets konden met een tweede display, maar spelletjesmakers wilden alleen maar hun games voor andere platformen kopiëren naar die van Nintendo.
Ik ben (als niet console-gamer) compleet door de war met de namen van MS.
Ik heb intussen wel onthouden dat de XB one dus NIET die eerste Xbox is. Maar die zijn echt slecht met hun namen. PS1-2-3-4-5- kan ik toch wat beter volgen.
Het is dan ook erg irritant om naar de eerste xbox proberen te verwijzen. De eerste xbox, de xbox 1, xbox one? Nee, de eerste xbox, gewoon "xbox" zonder iets erachter. Oh maar de xbox one is dan dus de nieuwe, ja, maar wat is dan de xbox one x? pfff.... die namen zijn inderdaad vreselijk.
Ik hou me nieteens bezig met Xbox maar het is toch vrij simpel ?

Xbox (1e)
Xbox 360 (2e, 360 kan je aan de cirkelvormige powerknop denken die 4 status LED's had)
Xbox one
Xbox one S - Mid-gen revisie : Goedkopere variant
Xbox one X - Mid-gen revisie : Duurdere variant
Xbox Series S - Current gen, goedkopere variant
Xbox Series X - Current gen, duurdere variant

Playstation 1,2,3,4 en 5 hebben ook verscheidene hardware revisies gehad.
Most notably minder poorten en kleiner telkens. En de PS5 zit op z`n 2e revisie sinds launch.
Maar die kregen nooit een aparte naam. Dit zijn meer revisies om het goedkoper te maken (minder materiaal, minder poorten, heatsink blok meer afgeschaaft etc.)

Maar Sony doet wel aan een aparte naam per mid-gen update waarbij er ook CPU/GPU performance mee omhoog gaat. En dat was dus de PS 4 pro wat de tegenhanger was van MS's hun One X. Sony heeft nooit een exclusief aparte goedkopere variant gemaakt (ala S van MS)
Aangezien Sony altijd premium wil blijven (als ik even naar hun smartphone, TV en audio devisies kijk) dan denk ik dat ze nooit een S variant uitbrengen. Waarom zouden ze ? PS5 is niet aan te slepen.

[Reactie gewijzigd door lithiumangel op 22 juli 2024 14:36]

Nu het verschil tussen de PSX en de PS1 uitleggen. En of de PSV nou echt anders was als de PSP/PSP Go/PSP Slim & Lite of weer een variant :+

Ze kunnen er allemaal wat van uiteindelijk.
Haha dat kan ik niet uitleggen... maar ik had tenminste een minder verward gevoel.
Maar ja, ze kunnen er allemaal wat van. En op de PC kun je dan binnenkort een "intel processor" kopen in plats van een "intel celeron".
Wat de WiiU games dan wel weer hadden waren die gladde randjes van de cd's. Ik ken geen console in de wereld die dat had, behalve de WiiU cd's. Ik wist niet eens dat dat kon, ik had het voor de WiiU nog nooit meegemaakt. Het zal cd's wel duurder maken, anders was het wel meer mainstream.
Als ik mario kart speel merk ik weinig verschil met de switch. Watch dogs op wii u is wel bijna onspeelbaar en ziet er niet uit. Kwaliteit van 3rd party speelt ook mee en hoeveelheid 3rd party tripple a.
Ik heb nog een wii u staan, alleen met ook een switch wordt hij niet gebruikt. De switch ook te weinig dus misschien gaat ie wel weg, dan hebben we nog de wii u om op te spelen met de kinderen. Mario kart, mario odyssee, mario 3d world, zelda. We hebben zoveel gave games (waarvan een aantal opnieuw op de switch uitgebracht zijn, meestal niet merkbaar beter imho)
Dat is wel een ding voor de Wii U bezitters ja. Heel veel switch games waren 1:1 Ports, of met wat aanvullende content. Zonde, ga er niet 2x voor betalen 😉
Afgezien van de 'lastige' naam en het rare schermpje vermoed ik dat het er veel meer mee te maken had dat ze met de Wii een publiek hadden wat normaal geen game consoles kocht (veel mensen kochten 'm puur voor Wii sports gezien de lage attachment rate). Zo'n publiek zit helemaal niet uit te kijken naar een opvolger, dus het kon eigenlijk alleen maar minder gaan met de Wii U.
De Microsoft manier:
- Switch One.
- Switch 360
- Wii Series U
Vergeet niet de Wii Series U S
Zou verbaasd zijn als de chip raytracing heeft, naast het feit dat Nintendo er nauwelijks baat bij heeft (stylistische games, wat 90%+ van switch games betreft, hebben weinig benefit van raytracing) kan je gemiddelde 3080 al nauwelijks raytracing aan op 1080p zonder dlss etc. Raytracing op 720p zelfs met dlss zie ik niet echt gebeuren behalve als men voor cinematische 24 frames per seconde wilt gaan.

Maar wie weet, zou wel leuk zijn om een grafisch beest van Nintendo te krijgen, dan kunnen we echt gaan genieten van Xenoblade etc.
Ik verwacht meer dat DLSS een rol gaat spelen. Dit is namelijk ook opgedoken in code, dus het lijkt er op dat het gebruikt gaat worden. Op zich logisch, want daarmee kan Nintendo overschakelen naar 4K, zonder al te veel impact op het beperkte thermische budget. Ik twijfel in hoeverre DLSS kan bijdragen in de beperking van framedrops, want dat is wel een heikel punt van de Switch.

Ik verwacht dat de opvolger van de Switch volgend jaar komt, in het nieuwe boekjaar van Nintendo (dat begint in maart). De nieuwe Zelda (Tears of the Kingdom) komt uit half mei volgend jaar, wat een mooie verkoopboost kan geven met nieuwe hardware.
Mee eens. DLSS (en aanverwanten) zijn de toekomst. Het is analoog aan muziek- en videocodecs.
Ik hoop eigenlijk dat ze Switch 1 en 2 naast elkaar draaien.
Dat alle spellen op beide speelbaar zijn dat langzaamaan de 1 uitgefaseerd gaat worden en dat de 3 hetzelfde doet met de 2. Net als iPhones na een tijdje stoppen de updates en dan beginnen langzaamaan nieuwe apps niet meer te werken.

Dat het echt een platform is dat leeft en door groeit.

Als ze dat zouden doen kunnen ze zelfs vaker updates uitbrengen. Elke 2 jaar een nieuwe editie die beter is dan de vorige. Wil je een spel uitbrengen? Hij moet minimaal de 3 laatste modelen ondersteunen.
Als ze dat zouden doen kunnen ze zelfs vaker updates uitbrengen. Elke 2 jaar een nieuwe editie die beter is dan de vorige. Wil je een spel uitbrengen? Hij moet minimaal de 3 laatste modelen ondersteunen.
Dat het kan betekent natuurlijk niet dat het per se een goed idee is voor Nintendo om dat te doen. De Wii U was ook backward compatible en krachtiger dan de Wii maar geen succes. Nintendo is ook helemaal het bedrijf niet om ieder jaar met een iteratieve update te komen, die willen graag alles omver kunnen gooien, terug naar de basis en een compleet nieuwe ervaring bedenken (het 'blue ocean' principe).
Pas met DLSS 3 krijg je temporal extrapolation, tegen de framedrops. En dat gaat niet werken op Ampere, dan heb je optical flow hardware nodig.
raytracing zou nog best eens toegepast kunnen worden. Het hoeft geen hoogstandje te zijn, maar het gebruiken van speciale cores voor bijvoorbeeld alleen schaduwen zou al kunnen zorgen voor het ontlasten van de overige hardware.

Raytracing is inderdaad tot veel meer in staat, maar je kan als ontwikkelaar er natuurlijk zo gebruik van maken als je zelf wilt.

Zo vind ik een game als “Pokemon Sword/Shield” grafisch ontzettend mooi op de switch.
Een “Switch 2” met meer kracht zou een game in dezelfde stijl best mooi kunnen voorzien van schaduwen en andere simpele licht effecten.

(Maar inderdaad, ik verwacht geen raytracing zoals dit bij “control” gebeurd)
Stel je voor de mario spellen of zelda dungeons in een cartoonachtige art direction, maar dan met de belichting via RTX zoals in Minecraft. Dat geeft wel een hoop sfeer.
Maar wordt het daardoor een interessanter spel?
Sfeer maakt een game ook interesant ja. Een hele goede voorbeeld is Scorn.

Strip je de ultra gedetaileerde H.R giger p*rn aesthetic weg, en vervang alles met stock unity assets.
En ja, je hebt een redelijk saaie game waarbij je door ruimtes loopt, af en toe een puzzel oplost en af en toe iets doodschiet. Maar dat kan je van elke game zeggen als je die volledig afstript.

Dus ja, art direction en sfeer hebben wel degelijk impact of het spel nou interessant is of niet.
Ik zeg ook niet dat graphics niets uitmaken, maar sfeer is iets anders dan 100k polygonen kunnen renderen vs 50k of dynamisch geraytracede schaduwen vs 'fake' schaduwen (wat je in de praktijk amper doorhebt als je er met 100km/u doorheen vliegt).

Als een game compleet inzakt als de dynamische schaduw een tandje minder reken-intensief is is het gewoon geen goede game. En voor een goede game maakt het niet uit. Voor spelers voegt die complexiteit amper wat toe behalve marginaal verbeterde visuals.
Dit precies. Mondjesmaat toegepast worden kan prima denk ik.
De chip heeft sowieso raytracing, want Nvidia maakt geen GPU's meer zonder. Ik verwacht alleen dat deze cores uitgeschakeld gaan worden, want met het benodigde wattage heb je er inderdaad vrij weinig aan.
Je kunt raytracing ook gebruiken om bepaalde berekeningen te versoepelen. Waardoor je weer minder stroom gebruikt.

Zo kan het bijvoorbeeld de lengte van een schaduw berekeningen en dat er dan een schaduw op die lengte gerekt word. Dat zou met 1 of 2 rays per schaduw kunnen.

Het is zeker niet perfect als volledig raytracing.
Maar dat is niet hoe schaduwen werken (of ray tracing)... Ik heb tot nu toe geen niet zware toepassingen gezien van de RTX cores in ieder geval. Software ray tracing is vaak zelfs sneller.
Waar baseer je die opmerking op? Dit is namelijk een SoC, geen dGPU. En als je kijkt naar de Orin SoC's, dan hebben die geen raytracing cores.
Ik dacht dat DigitalFoundry dat zei en die zijn doorgaans toch goed geïnformeerd.
Zou verbaasd zijn als de chip raytracing heeft, naast het feit dat Nintendo er nauwelijks baat bij heeft (stylistische games, wat 90%+ van switch games betreft, hebben weinig benefit van raytracing)
stylistische games kunnen alsnog betere real-time belichting(en schaduw) systemen gebruiken met raytracing.
? Waar haal je dat? 3080 kan raytracing zonder problemen aan op 1080p je moet al gaan naar 4k.
Mijn 3080 draait elke rtx op 1440p max settings aan meer dan 60 fps met dlss quality. 1080p 30 fps met rtx zou ik al heel blij zijn op die switch.
Hopelijk komt er dan ook een nieuwe nvidia shield :D

[Reactie gewijzigd door royalt123 op 22 juli 2024 14:36]

Dat is precies waar ik aan dacht. De huidige Shield gebruikt ook de Tegra x1. Laatste hardware upgrade van de shield is van 2019. Daarvoor 2017 en 2015 eerste versie. Het zou mooi zijn als de nieuwe soc voor een opvolger van de shield gebruikt zou worden.
Zolang de Shield TV Pro met ARM Cortex-A57 cores uit 2012 als en 199 euro prijskaart goed blijft verkopen. Vrees ik dat er geen nieuwe Shield komt. Er is ook nauwelijks concurrentie.
Welke shield is dat? Want de 2019 modellen gebruiken de tegra x1. Ik kan me niet voorstellen dat er nog winkels zijn die het oude 2017 model verkopen.

Verkeerd geïnterpreteerd.

[Reactie gewijzigd door david-v op 22 juli 2024 14:36]

Alle versies van de shield gebruiken (een variant van) de Tegra X1. De 2019 editie gebruikt de X1+ (Mariko).
Met oa de Rockchip 3588 systeempjes lijkt er een eind te komen aan de heerschappij van de Shield TV in dit segment en is er dus eindelijk wel concurrentie. Dus ik zou het geen slechte zet van Nvidia vinden als deze met een vervanger komt. Waarschijnlijk dan eerst natuurlijk duurder neergezet (want dat is tegenwoordig toch wel de standaard marketingtruuk), maar een nieuwere variant hoeft natuurlijk niet automatisch duurder zijn om te maken... Zeker als deze chips ook in een verbeterde Switch terechtkomen,

[Reactie gewijzigd door AtariXLfanboy op 22 juli 2024 14:36]

Met oa de Rockchip 3588 systeempjes lijkt er een eind te komen aan de heerschappij van de Shield TV in dit segment en is er dus eindelijk wel concurrentie.
Eens kijken wie langer ondersteuning geeft. Tot nu toe loopt Nvidia 7 jaar voor.
Mijn ervaring met Chinese SoC makers is dat ondersteuning van hun producten niet hoog op de agenda staat. Ze kiezen ervoor om snel nieuwe SoCs uit te brengen en daarna snel hun oude SoCs aan de kant te schuiven. Je mag blij zijn als ze een jaar lang ondersteuning en updates bieden.

Maar goed, zoals ik zei: dat is mijn ervaring
Dat verandert niks aan het feit dat er dus nu daadwerkelijke 'boxjes' uit komen die voor dezelfde prijs die flink krachtiger zijn als ShieldTV en dat er dus nu voor het eerst fikse concurrentie is voor de ShieldTV.. En veel kopers kijken dus niet zo naar dat soort onderwerpen bij de aanschaf. Die willen dus bv 8k kunnen afspelen via het boxje.

[Reactie gewijzigd door AtariXLfanboy op 22 juli 2024 14:36]

Maar dat betekent nog niet voor de mensen dat als die nu de inmiddels verouderde ShieldTV kopen ook nog 7 jaar ondersteuning zal zijn. Aangezien er plannen zijn voor oa SmartTVs met de Rockchip 3588 er ingemonteerd kon de ondersteuning iig nog wel eens wat langer worden dan voor de huidige alternatieven voor de ShieldTV. Voor concurrentie argument is van uit de verkoper overigens niet van belang of mensen nog een tijd hun ShieldTV blijven gebruiken, maar of de consument ook nog deze aangeschaft. Het is inderdaad niet echt aan te raden om een ShieldTV door dit soort boxjes te vervangen, maar dan kunnen deze nog steeds de verkoop van ShieldTV's wel flink dwars zitten.

[Reactie gewijzigd door AtariXLfanboy op 22 juli 2024 14:36]

Hmm, ik heb lang gehoopt dat die er zou komen maar na alles even op een rij te zetten lijkt het mij onwaarschijnlijk geworden. De orin-soc is er ook al even. Die leek de update worden maar kwam er niet. Ook nergens een gerucht hierrond. Corona kan waarschijnlijk voor vertraging gezorgd hebben, maar dan zou er denk ik al een lek gekomen zijn om te zien dat er aan gewerkt word. De android 11 update was een ramp. Heel veel bugs die moesten gefixt worden achteraf, een update die afgewerkt leek in september (Android beveiligingniveau is niet moeilijk te verhogen denk ik) en dan in december beschikbaar leek te komen maar pas in februari erdoor kwam. Die update leek gewoon maar door de helft van het team ontwikkelt. Alles samen heb ferme twijfels dat er nog een nieuwe shield tv komt!
Orin is pas een paar maanden geleden gereleased in hun Jetson Orin producten, dus "ook al even" is een beetje sterk aangezet. Maar een op de consumenten electronica gerichte Orin variant zou inderdaad leuk zijn voor een next gen ShieldTV. Echter, tot nu toe heeft de Maxwell gebaseerde Tegra SoC nog steeds genoeg power om alles aan te pakken wat in de Android TV wereld als app uitgebracht wordt, zelfs in de versie die in mijn 2015 model zit. Dus vanuit een technisch oogpunt heeft NVIDIA voor de ShieldTV op dit moment nog geen nieuwe SoC nodig. Maar als ze inderdaad voor Nintendo toch al een nieuwere versie aan het maken zijn die (op basis van de geleakte specs) op dezelfde soort componenten als de Orin SoC gebaseerd is, dan kan de ShieldTV divisie daar op meeliften.

Ik denk dat de release van de AndroidTV 11 versie voornamelijk gehinderd werd door CoViD en het thuiswerken. Voor dit soort devices is nu eenmaal een grote testsuite aan TV's etc nodig om alle bugs te vinden en het thuiswerken is natuurlijk niet zo handig als je daarmee geen toegang hebt tot een brede test set. Dat het daarmee lijkt of het halve team er maar aan werkt is dan ook begrijpelijk. De testers zijn diegene die het meest gehinderd worden, gevolgd door de developers die daarmee een stuk lastiger kunnen debuggen.

Hopelijk is dat met de huidige werkomstandigheden een stuk beter geworden. De updates lijken nu ook weer ieder kwartaal uit te komen, waar dit in CoViD lockdown tijd een stuk lager was.
Over deze zaken heb je zeker een punt. Dit zijn zaken die die door corona zeker een rol speelden.

Bij nogmaals te lezen besef ik dat ik een belangrijk punt vergeten ben: Google is steeds meer Android TV aan het afstoten tvv Google TV. Het Google-TV hoofdscherm is naar alle android apparaten gepusht. Dus ook naar 300€+ apparaten. Ferm tegen de zin van de gebruikers. De reacties van de gebruikers waren niet mals. Maar desondanks lijkt het niet dat nvidia er iets tegen doet en samen met google naar een oplossing zoekt. Desnoods met financiële tegemoetkoming. Ze zijn veruit de belangrijkste klant voor AndroidTV, maar ook daar blijft het oorverdovend stil en de roep van de gebruikers klinkt alsmaar luider. Als nvidia dan een nieuwe shield uitbrengt met GoogleTV word dat een dikke flop want het lijkt niet dat gebruikers willen betalen om reclame te zien. En een shield met Amazon store kan misschien in Amerika uitkomen, maar in België zou mij straf lijken.
Waar heeft die een betere SoC voor nodig? HDR-weergave op YouTube? Echt een noemenswaardig aantal games komt er niet uit voor Android TV of specifiek de SHIELD. Zelfs van die hele simpele indies niet. En game streaming werkt er al goed op. Tenminste met GeForce Now. Als je streaming via Xbox Gamepass Ultimate er goed werkend op zou kunnen krijgen... Maar dat zal voor Nvidia wél geen prioriteit zijn.
8k 30Hz is iig wel een ding. Toen de originele ShieldTV uitkwam was 4k ook nog een luxe. Als Nvidia niets doet zijn over enkele jaren de grote mobiele merken hun ook op de TV markt compleet voorbij gestreefd. Je kunt al aardig wat Samsung en Motorola mobieltjes aansluiten op de TV die in performance weinig onder doen en alles behalve de GPU krachtiger zijn. Ik denk niet dat het erg handig voor het verdienmodel van Nvidia is om er Xbox game stream services op aan te gaan bieden. Maar ja ik kan het niet met zekerheid zeggen of het hele Shield TV platform wel interessant genoeg is om nog een verbeterde versie uit te brengen. Maar gezien dus de ontwikkelingen bij de concullega's is het over een paar jaar wel een nieuw socket nodig of kunnen ze er beter mee ophouden.

[Reactie gewijzigd door AtariXLfanboy op 22 juli 2024 14:36]

Ik vroeg me af waarom er Linux support zou komen voor een SoC die voor Nintendo is. Die gebruiken geen Linux. Nog steeds vraag ik het me een beetje af. Maar na wat zoeken blijkt dat er elementen uit BSD en Android in het Switch besturingssysteem zitten, en dat de Nvidia driver blijkbaar sterk op de Linux driver lijkt en daar mogelijk van is afgeleid. Het systeem is dan ook gedeeltelijk Unix-like. Dan is het minder gek om een Linux driver te maken.
Volgens mij is dit ook de SoC die in de Jetson Orin Nano gebruikt gaat worden en die in de keynote van GTC voorbij is gekomen. Verder koop ik geen hardware die niet ondersteund wordt of gaat worden door Linux en BSD.
Zal ook wel in de nieuwe shield tv komen denk ik, of een variant daarvan
De cores zijn identiek (A78AE), maar de Orin Nano SoC heeft er maar 6 terwijl deze SoC er 12 heeft. Ook de CUDA cores zijn een verschil, de Orin heeft er 512 of 1024 - wel weer allebei Ampere.

Verder, dit zijn allemaal SoC's, dus je I/O zit ook op de die. En dan heeft de Orin veel meer I/O's: 4 camera's bijvoorbeeld. Volgens NVidia zelf:
From: Thierry Reding <treding@nvidia.com>
The NVIDIA Tegra234 VDK is a simulation platform for the Orin SoC. It
supports a subset of the peripherals that will be available in the final
chip and serves as a bootstrapping platform.
De Tegra lijn is ook bedoeld voor high-end auto dashboard interfaces, en die draaien heel vaak op een Linux kernel.
Zo jammer dat nvidia niet meer met qualcomm concurreert.
mmmm ik heb een switch, echter wilde ik de OLED versie gaan halen als upgrade.
Maar ik denk dat ik nog wel even wacht, zit geen MOET aan :)
Als die 60 fps de nieuwe Zelda draait zonder framedrops is het sowieso een insta buy voor mij. Zal m'n vrouw wel niet nodig vinden, maar ja, ze kijkt maar
Zal m'n vrouw wel niet nodig
Dan zit er niets anders op dan je vrouw te verkopen }>
je zal het direct kunnen testen want de geruchten zijn dat deze samen met Zelda:totk in mei volgend jaar zal gereleased worden.

ik hoop wel dat ze dit als een optioneel pro model in de markt zetten ipv als een opvolger zodat alles nog steeds voor de reguliere switch ook blijft verschijnen
Ergens waren de lekken van de "4K switch" dus weldegelijk waar. Ze wilden een chip in de nieuwe switch die naar 4K kon upscalen (en dan wss t liefste met DLSS) en die wat krachtiger was.
Opeens kwamen ze met de Switch Oled. Wat men in eerste instantie raar vond tot men er achter kwam dat in t dock dat bij de switch Oled zat, een chip zit die 4K output ondersteund.

Ik vermoed dat er door de chiptekorten, vraag en gewoon doordenderende succes ze met Nvidia hebben afgesproken dat ze iets langer wachten met de 4K switch en gewoon de huidige nog even langer doorverkopen. Immers, ze zullen er ondertussen wel forse winst opmaken gok ik zo.
Ik verwacht, gekeken naar de leeftijd van de Switch, dat het hier eens kan gaan om een nieuw model, maar wie weet krijgen we zo iets zoals we dat ook met de DSi en New 3DS hebben gezien. Nu hoop ik niet op dat laatste, want echt een meer waarde, hadden deze systemen niet. En de exclusieve games kon je ook op een hand tellen.

En mocht het om een opvolger gaan, dan hoop ik dat ze niet weer de fout maken met de naam, zoals DS naar 3DS en Wii naar Wii U.
Blijft dit dan een hybride handheld? Maken ze een dock met extra rekenkracht?
Backwards compatible?

Ik ben benieuwd. Om eerlijk te zijn denk ik dat ik een nieuwe switch wel zal kopen. De OLED kocht ik niet, omdat ik toch meestal met tv speel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.