Norman Reedus bevestigt dat Death Stranding-sequel in ontwikkeling is

Death Stranding-hoofdrolspeler Norman Reedus bevestigt expliciet dat er een vervolg in ontwikkeling is. Vooralsnog heeft Kojima Productions nog geen vervolg op de game uit 2019 aangekondigd en is Reedus' statement de eerste betrouwbare bevestiging van een sequel.

Reedus zegt op de vraag van online magazine LEO of er een Death Stranding-vervolg komt: "We zijn net begonnen met een tweede deel." Fans hoeven daarentegen niet op de korte termijn al een sequel te verwachten, aangezien de ontwikkeling volgens de Amerikaanse acteur zeer lang duurt: "Het kostte zo'n twee of drie jaar om alle motion capture [voor het eerste deel] te doen. Dat kost veel werk. En toen kwam de game uit, won het allerlei prijzen en werd het een gigantisch ding, dus we zijn net begonnen aan deel twee."

Sinds het succes van Death Stranding wordt er al gespeculeerd over een vervolg. In 2021 zei Reedus al dat er onderhandeld werd over een vervolg, maar een expliciete bevestiging bleef uit. Het is niet bekend of Reedus' personage Sam Porter Bridges wederom de hoofdrol speelt.

Norman Reedus in Death Stranding

Door Yannick Spinner

Redacteur

20-05-2022 • 21:14

41 Linkedin

Reacties (41)

41
41
23
0
0
10
Wijzig sortering
Ik heb echt m'n best gedaan, keer of 3-4 opnieuw aan deze gestart maar ik kon me echt niet vinden in de gameplay. Ik kan best van trage games genieten maar deze klikte nooit, intrigerend was het wel maar ik vrees dat ik nooit aan het einde zal geraken.
Het is wel mogelijk als je eigen soundtracks ingame gebruikt, dat zorgt echt voor een betere ervaring. Ik kan echt eindeloos blijve spelen met mijn custom playlist specifiek voor Death Stranding gemaakt.

Try it, you will like it !
... De muziek in Death Stranding is juist zo goed. Er zitten nummers in die ik nog steeds luister: https://www.youtube.com/watch?v=cugWn3hHqOc
Steun dan meteen effe de originele artiest en link z'n eigen upload....
https://www.youtube.com/watch?v=iPGvMTqkUok
Yes dat klopt, je hebt alleen geen controlle over de muziek ingame, ik gebruik gewoon spotify. Dat nummer die je stuurde is heel pretty, hb hem ook in me playlist.
Dat is met een reden aangezien de muziek obv verhaal/omgeving getriggerd wordt.
Wat dacht je van deze. Kippenvel.

Ludvig Forssell - BB’s theme

https://m.youtube.com/watch?v=bVavFG7xJ88

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 22 mei 2022 10:10]

Dat hoor ik wel eens vaker, dat mensen dan 3-4 keer opnieuw aan een game beginnen om te kijken of het dan wel bevalt of om te bevestigen dat het nog steeds niet bevalt. Waarom niet gewoon verder gaan waar je gebleven was na de eerste playthrough? De game word beter hoe verder je komt. Nu heb je gewoon 3-4 keer hetzelfde stukje gespeeld waar ja al die keren om gestopt bent.
Omdat ik na een maand of 3/4 (of langer) totaal niet meer weet waar ik was, wat ik moet doen, wat er gebeurd is, waar het verhaal over gaat. Wat de controls zijn.

Na het uitkomen van de director's cut weer geprobeerd op te pakken. Eerst verder gegaan waar ik was gebleven, waar ik echt niks meer van snapte.
Nieuwe game gestart en haakte weer af op hetzelfde moment van de eerdere playthrough.
In mijn geval ben ik steeds verder gegaan waar ik gestopt was hoor maar het greep nooit m'n aandacht gameplay gewijs, ik zou het graag uitspelen voor het intrigerende verhaal maar een spel spelen tegen m'n zin lijkt mij nogal van de essentie van gamen af te wijken. :D
Een trage Paperboy zo voelde het voor mij.
Paperboy was echt veel leuker.
Ik heb het zelfde de game is niet voor iedereen.
Maar ik ken kojima en ben nu gewoon alle cutscenes aan het kijken met popcorn :P
Ik had dit al door binnen de eerste playthrough mede omdat je in dezelfde omgeving telkens maar het zelfde saaie gedoe aan het doen bent. Jammer om te zien dat zo’n talent weer aan dezelfde game gaat werken
Ik denk dat je de essentie van het verhaal en het spel hebt gemist als ik eerlijk ben. De omgeving veranderd en het verhaal bouwt zeker na een tijd behoorlijk op. Saai wordt het spel nergens. Het kan zijn dat het niet jouw genre is maar dat is wat anders.Ik vind het een van de meest verfrissende en memorabele spellen van de laatste jaren.

[Reactie gewijzigd door Bor op 21 mei 2022 10:56]

Games als Death Stranding zijn van het soort waar niemand om vroeg maar waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden. Of hoe dat gezegde ook gaat... De game-industrie was een stuk saaier geweest zonder pioniers als Kojima die geen games voor de massa maken.
Ik had hetzelfde, ik vond het saai en repetitief. Ik zag er geen enkele waarde van entertainment in.
Terwijl Firewatch, ook een walking simulator, ik wel leuk vond om te doen.
Erg enthousiast, deel 1 was leuk maar voelde heeel erg gelimiteerd door de beschikbare hardware (developed voor PS4). De map was bijvoorbeeld erg klein voor een game waarin je eigenlijk alleen maar wandelt. Het wandelen was leuk, maar niet als je 20x dezelfde route moest nemen om de game wat op te vullen zodat het langer leek, graag had ik 10 verschillende routes 2x gedaan maar daar was toch echt te weinig ruimte voor.

De decima engine heeft met Forbidden West al laten zien dat de graphics zeker next gen ready zijn, dus ik heb er iig zin in :D.
Als je omschrijft dat het gebied klein was heb ik héél erg het gevoel dat je mogelijk nog op het tuto-continent zat.

Weet nog goed dat ik diverse malen vergelijkbare routes via totaal andere paden heb afgelegd, vooral bij de besneeuwde bergtopdelen.
haha, nee ik ben wel op de "grote" map gekomen en het spel uitgespeeld, heb zelfs uren besteed aan wegen bouwen. De graphics waren zeker mooi, maar ikzelf zat de hele tijd te wachten tot we doorgingen naar een derde grotere map, die jammergenoeg nooit kwam. :'(
De magie van dit spel zit juist buiten de wegen.

Uit de ziplines haal je nog meer voldoening.

Nieuwe paden maken om beter en sneller op je bestemming te kunnen komen.
De grotere map? Je bent nu al behoorlijk lang bezig met het afleggen van sommige trajecten. Hoe veel groter moet de map dan zijn en met welk doel? Ik herken mij helemaal niet in wat je omschrijft. De map omvang vind ik prima. Het ondersteund het verhaal prima, er is meer dan genoeg te doen en het helemaal verkennen duurt echt wel even.
wij hebben natuurlijk andere voorkeuren, maar mijn dream game zou gewoon een mega grote map zijn geweest met veel biomes om doorheen te wandelen, wat mij betreft is het pure eye candy en voegt het enorm veel toe aan de ervaring. natuurlijk blijft het persoonlijke voorkeur.
Ik heb echt een totaal andere ervaring. Mijn inziens hoorde het gevoel van geografische uitdagingen door het ontbreken van fatsoenlijke infra juíst bij de storytelling.
Ik vond het juist geniaal hoe ze het transporteren van lading te voet tot zo’n diverse uitdaging wisten te brengen. Ook het gebied vond ik groot aanvoelen. De graphics zijn zelfs nu op PS 4 om bij weg te kwijlen. Nog NOOIT heb ik zúlke goede facial animations gezien dat je het acteerwerk écht voelt; woede, verdriet, angst, een schreeuw. Je voelt het alsof je naar een echt persoon kijkt. Elke game erna voelde dan als een smakeloos tafereel als het op facial animation en storytelling aankwam.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 20 mei 2022 22:24]

Elke game erna voelde dan als een smakeloos tafereel als het op facial animation en storytelling aankwam.
Zo te horen ben je toe aan Horizon Forbidden West ;)
Haha ;) Grappig dat je het zegt. Ik heb na DS, Horizon Zero Dawn gespeeld. Die draait op de decima engine, vóór de tweaks die Hideo ism Guerilla heeft doorgevoerd.
De gameplay was niet helemaal mijn ding, daardoor kijk ik ook niet uit naar Forbidden West. Maar wat dus echt zwaar viel waren de facial animations; alsof ik naar robots met een plastic huid zat te kijken. De storytelling viel daardoor voor mij ook helemaal dood. Wel benieuwd naar de facials van FW idd.

Edit: Even wat van bekeken. Helaas het haalt het niet voor mij. Zal dan de combinatie met storytelling en acteerwerk zijn die DS voor mij op een hoger niveau plaatsts. Check onderstaande link, als je niet bang bent voor spoilers. Ik voelde gewoon echt zijn emotie en het voelde alsof hij MIJ aankeek.

https://youtu.be/GNE4y5-kcfY

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 21 mei 2022 07:54]

Ook ik vind Death Stranding mooier dan Forbidden West op meerdere vlakken.

Death Stranding heeft een realistischer palet en is wat serieuzer waardoor ik die wereld veel mooier vind.

Forbidden West is in verhouding overbelicht en oversaturated. En ook de characters in Death Stranding vind ik mooier/realistischer qua uiterlijk en animations.
Het jammere aan Horizon vind ik dat de omgevingen net zo kunstmatig aanvoelen als de mechanische beesten. Niet alleen grafisch, maar vooral qua opzet; ik krijg vooral het gevoel dat het een omgeving is om dorpjes, karakters en questlocaties aan elkaar te lijmen ipv dat het een geloofwaardige (ook sciencefiction kan geloofwaardig overkomen) setting is waarin je dorpjes, krakters en quests tegenkomt.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 22 mei 2022 11:00]

Inmiddels vier playthroughs achter de rug, hoofdzakelijk door de harde lockdowns. Heb mij erg kunnen vermaken, mede door de combinatie van Zen-momenten, world-building en in eerste instantie de science fiction achter het verhaal.

Een deel twee zou aan de ene kant een aangename ontwikkeling zijn en aan de andere kant toch een verrassing gezien het (niet) met een cliffhanger eindigde. Een dieper verhaal met boeiende twists and turns lijkt mij een moeilijke opgave. Zie Horizon: Forbidden West. Nemen we Guerrilla Games spel weer als voorbeeld dan moeten we gelukkig ook concluderen dat een sequel ook een veel betere spel ervaring kan opleveren.

Over dat laatste hoop ik dat Kojima Projuctions niet teveel naar de massa luistert door de gameplay niet té mainstream te maken. Immers, door een gebrek aan tropes en eigengereidheid zijn deze spellen qua spelervaring en story narrative uniek en bijzonder te noemen.
Het eindigde niet met een cliffhanger wellicht, maar zeker wél met een open einde.
In grote lijnen is het gevaar geweken en rest er slechts de vraag welke wegen de personages zullen bewandelen en hoe de wereld zal worden herbouwd. Uiteraard kan je dit verder belichten, maar ik zie het eerder als DLC dan een basis om op te bouwen. De grote vragen zijn beantwoord, het mysterie is nagenoeg uitgekleed en dan blijven eigenlijk alleen randzaken over. Maar ben, net zoals jou, vooral erg benieuwd wat er nog meer aan content vastgeknoopt kan worden.
Ik ben met name benieuwd of het voort moet borduren op deel 1 of dat het een spin-off of parallel pad kan laten zien. Ook de gameplay zou heel anders kunnen. Deel 1 was ter opbouw UCA waarbij logistiek de “grootste” uitdaging was, wat ik super vond, maar dat probleem is veel kleiner geworden.
Het verhaal zou verder kunnen gaan met juist een heel andere gameplay inslag. Waarbij ik het helemaal niet erg zou vinden als het toch een stapje doet richting de gameplay van Metal Gear Solid.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 21 mei 2022 14:19]

Super nice!! Hoewel deel 1 wel iets minder traag had gemogen for my taste was het toch ook wel een erg uniek en meeslepend spel. Can't wait!
De Directors Cut vond ik het spel al vlotter maken, goeie balans in mijn optiek tussen verhaal, grafisch en gameplay. De graphics waren toen ik ze voor het eerst zag echt next gen in mijn ogen, zo realistisch (PC), dacht dat het enkel pre-rendered spul was, maar nee, het hele spel is zo. Benieuwd of een sequel een Empire gaat zijn of een [vul maar een film in waarvan de tweede hard zoog].
Op PS4 (non pro) was dat gevoel van next-gen graphics al. Verbluffend hoe de openingsscène zo doorgaat in gameplay.
Voor mij roept dit spel sentiment op. De menu geluidjes die ze gebruiken klinken heel goed en de manier waarop er gebeld wordt gaat altijd vooraf met zo’n metal gear solid stijl toontje wanneer je opdrachten voltooid.
Ik vind het een prachtige game, dus ik ben wel enthausiast te krijgen voor een vervolg. Zeker een die de PS5 goed benut.
Keep on keeping on, Hideo. Het verhaal was me iets te abstract, maar koerier spelen in zulke prachtige omgevingen, met de uitdagingen die die omgevingen opleveren en de toffe soundtrack erbij maken het origineel echt een unieke ervaring. Ik kan niet wachten.
Echt de meest saaie game die ik de afgelopen tijd heb gespeeld. Zelfs het trage RDR2 was beter vol te houden.
Tja. Tevens de game met de sterkste storytelling ooit. Er is meer dan alleen snelheid. Ik vond het dan juist geweldig om rustig te genieten van de omgeving, op je hoede te zijn en hoe zelfs een over te steken waterstroom een uitdaging kon zijn, of een waterval of een ravijn. In elke game een makkie, hier niet. Net als in het echte leven. En er is nooit 1 weg die naar Rome leidt, net als in het echte leven.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 21 mei 2022 12:31]

Mooi nieuws ook al heb ik het eerste spel nog niet gespeeld het blijft na al die tijd nog steeds interessant en kan qua graphics kan Death Stranding deze hele generatie nog wel mee komen en ja het uiterlijk en de stem en acteerwerk van Norman Reedus wat moet je daar over zeggen Daryl Dixon is elk jaar weer één van de series Favorites en daarvoor speelde hij Murphy Macmanus in Boondock Saints 1&2 en je moet er van houden maar ik vindt die films geweldig :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee