Proximus-dochtermerk Mobile Vikings begint met test vast-internetabonnementen

Mobile Vikings, sinds vorig jaar eigendom van Proximus, begint in juni als test met het aanbieden van abonnementen met vast internet. Mobiele klanten krijgen maandelijks drie euro korting op een abonnement.

Omdat het om een test gaat, kunnen niet alle klanten nu al een abonnement met vast internet afsluiten, meldt de provider. De test met de abonnementen duurt twee maanden en de abonnementen zullen op 14 juni voor iedereen beschikbaar zijn. De combinatiekorting is niet alleen beschikbaar voor mobiele abonnees, maar ook voor mensen met herlaadkaarten. Ze moeten eens per maand herladen om de korting te kunnen krijgen, zegt de provider.

De abonnementen voor vast internet lopen via vdsl en glasvezel van moederbedrijf Proximus. Het dochtermerk biedt voor 38 euro per maand een abonnement aan met 100Mbit/s down en tot 40Mbit/s up. Voor 53 euro gaat die snelheid naar 1Gbit/s down en 500Mbit/s up. Mobile Vikings rekent dit jaar geen installatiekosten. Er is geen datalimiet, tenzij er misbruik wordt vastgesteld.

Mobile Vikings begon in 2007 als mobiele provider op het toenmalige netwerk van Base. Proximus kocht Mobile Vikings in 2020 voor 130 miljoen euro van DPG Media. Proximus heeft naast Mobile Vikings ook Scarlet als merk voor de budgetmarkt.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

02-05-2022 • 11:25

53 Linkedin

Submitter: NielsKinoo

Reacties (53)

53
53
13
0
0
38
Wijzig sortering
Ik heb een sterk vermoeden dat voor die hogere snelheid een proximus fiber aansluiting vereist is, net zoals bij EDPNET (wie nu serieuze concurrent erbij heeft).
Over VDSL ga je die inderdaad niet halen. Als ze leep zijn verkopen ze die "snelheidsboost" ook aan klanten met VDSL.
Er doen al wat langer geruchten i.v.m. een uitbreiding van het aanbod bij Mobile Vikings, ik had eigenlijk gehoopt op een app TV aanbod.
Ik ook, maar ben super tevreden van AppTV van TV Vlaanderen. Had er eigenlijk niet zo veel verwacht, maar loopt nu al 3mnd vlekkeloos, en dit voor €10/mnd.
Probleem is dat je niet kan opnemen bij TV Vlaanderen.
Ja, je kan wel terugkijken... Maar bij zenders van VTM kan je niet doorspoelen. (Reclame ok, maar zelfs niet binnen het programma)

Hebben nu TV Flow van Telenet en daar kan je programma's toevoegen bij Mijn TV.
Deze werkt ongeveer hetzelfde als opnemen (60 dagen lang beschikbaar) met mogelijkheid om gewoon door te spoelen. Zelfs de reclame kan je doorspoelen.

Enige nadeel is beperkte beschikbaarheid van zenders.
Maar bij zenders van VTM kan je niet doorspoelen. (Reclame ok, maar zelfs niet binnen het programma)
Ik dacht dat werd aangepast zodat het steeds minder gaat kunnen.
https://www.vrt.be/vrtnws...aag-is-dat-verleden-tijd/
"Ook wie een programma opgenomen heeft, krijgt aan het begin 1 minuut niet-doorspoelbare reclame." Telenet is de eerste om die pesterij door te voeren, maar het komt zo bij allemaal.
Ik heb gemerkt dat bij Proximus doorspoelen ook al verwijderd is als je een programma terugkijkt. Ook op de VRT programma's zoals nieuws wat echt irritant is.

Het verschil tussen TV Vlaanderen en de andere wordt steeds kleiner omdat de andere hun eigen aanbod saboteren.
Bij de VRT kan het in VRTnu nog wel voor zover ik weet en die kun je gratis gebruiken op oa Androidtv en andere platformen. Androidtv wordt ook al geleverd op de nieuwste decoders van Proximus en Orange.
VTM en co zooi is de reden waarom ik mn TV abo heb opgezegd : 69 channels and noth'n on.
Ik vond de AppTV van TV Vlaanderen toch niet zo denderend.
Ik heb een maandje proef gelopen als mogelijke vervanging van m'n Orange TV box. Ik heb hiervoor de LG App gebruikt.

Maar de kwaliteit van het beeld vond ik maar matig, het wisselen tussen kanalen liep niet zo vlot en er was toch wel een aanzienlijke vertraging vergeleken met Orange TV(soms tot 1 minuut).

En zoals hieronder beschreven, geen mogelijkheid om alle kanalen op te nemen, enkel een subset kan je tot een week terug "herstarten".

Persoonlijk neem ik graag iets op van Eleven sports, maar deze zitten dus niet in de lijst van "replay"..

Voorlopig dus nog geen alternatief voor ons.
sterker nog diezelfde vdsl komt bij mij uit op 35mbit down omdat het koper hier in slechte staat is.
hier zegt pxm site 13,5 Mbps download - 1,4 Mbps upload...
Proximus is een overheidsbedrijf, die gaan dat niet riskeren, want de inbreuken hierop zijn niet mals.
EDPNET is nog steeds maar 35eur en 45eur voor hetzelfde met geen verplichting richting mobiel combo.
Niet helemaal.
Voor €45 krijg je bij edpnet 500/100.

Verder verkies ik edp ook wel boven MV.
ik heb ook wel meer vertrouwen in EDPnet. Mocht ik glasvezel hebben weet ik niet of ik voor dat abonnement van 53 euro zou gaan. Leuk voor gamers en mensen met een server, maar ik download nu al sneller materiaal dan dat ik tijd heb om het te bekijken/luisteren.
En minder miserie aangaande support, als ik horror-verhalen hoor van reseller scarlet dan ben je beter af met edpnet die alles in eigen beheer heeft en gewoon de koper huurt. Krijg je teminste een technisch sterkere support dienst aan de lijn.
het is nu ongeveer een euro duurder geworden.
Op de site van MV staat inderdaad dat het duurdere abonnement enkel kan over fiber.
https://i.imgur.com/MGzFJdg.png

[Reactie gewijzigd door cadsite op 2 mei 2022 11:33]

Van hun website:
Mobile Vikings is een dochteronderneming van Proximus, en het internet thuis van Mobile Vikings wordt geactiveerd op het VDSL- en fibernetwerk van Proximus, en ook via het Fiberklaar-netwerk. We bieden twee abonnementen aan:

- Unlimited fast internet (theoretische max. download 100 Mbps / max. upload 40 Mbps)
- Unlimited superfast internet (theoretische max. download 1 Gbps / max. upload 500 Mbps) -> enkel
beschikbaar via fiber.
ik zit in het early adopter platform, ja voor hogere snelheden moet er een fibernet aansluiting in de buurt liggen, ik ga momenteel eens uittesten (vanaf volgende week) wat de stabiliteit is en wat de effectieve snelheden zijn.
Aanvulling; De 100Mbit/s down en tot 40Mbit/s up snelheid is via het vdsl netwerk. De 1Gbit/s down en 400Mbit/s 500Mbit/s up betreft het (veel beperkter aanwezige) glasvezel netwerk.

Zie ook deze link voor de dekking van Proximus glasvezel, zoals je kan zien is het nog niet heel breed beschikbaar.

De snelheid blijkt ook nog eens 500Mbit/s up te zijn volgens andere bronnen en Mobile Vikings zelf (ipv 400 wat in het artikel staat).


Edit: Aanvulling fiber snelheid

[Reactie gewijzigd door JeffreyGorissen op 2 mei 2022 11:41]

Hoe had je anders gedacht dat ze 1gbps zullen aanbieden? De enige opties, zoals in het artikel al is te lezen, zijn vdsl en glas. Maar vdsl is niet ontworpen om 1Gbps te leveren. Dat kan dan ook niet zomaar een keuze zijn en valt dus af.
Via glasvezel doen ze trouwens 500 Mbps upload
Had ik al gezien :) en toegevoegd in mijn reactie. Heb ook een link toegevoegd naar een afbeelding die iedereen kan zien. De early bird pagina op Mobile Vikings werkt enkel voor mensen met een account (en dan mogelijks nog niet voor elk Mobile Viking member)
Opvallend is dat Mobile Vikings hogere snelheden zal aanbieden dan moederbedrijf Proximus momenteel doet. Het abonnement van 53 euro biedt theoretisch tot 1 Gbps download en tot 500 Mbps upload op het nieuwe glasvezelnetwerk. Bij de Fiber-abonnementen van Proximus voor particulieren is de uploadsnelheid momenteel nog beperkt tot maximaal 100 Mbps. Glasvezel is wel nog niet overal beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door OxWax op 2 mei 2022 11:35]

Zegt wel veel over Proximus. Mobile Vikings gaat proberen een beter prijs vs snelheid aanbod te bieden voor degenen die actief op zoek zijn.
Terwijl Proximus zich vooral op de slapende klanten richt die nooit veranderen.
Proximus richt zich vooral op de massa waarvoor een pakket met TV nog altijd het enige is wat ze overwegen.
Beter ooit dan nooit
Proximus is veel jaren te laat begonnen met uitrol glasvezel.
Met concurent Telenet 1000/50Mbps over coax voor iedereen kan je dan weer jaren verder.
Eens docsis 4.0 wordt uitgerold kan ook 2Gbps up gehaald worden.

Ook dit nog
Vanaf morgen 4 mei Fiber job day zoekt proximus 3000 man extra voor uitrol glasvezel

[Reactie gewijzigd door corpetter op 3 mei 2022 07:12]

Er is meer dan prijs. Proximus biedt ook uitgebreidere service met techniekers die meer doen dan binnen gooien en wegwezen. Ook bieden ze bv wifi hotspots, tv via app/website naast de decoder en dat soort kleine dingetjes. Je kunt met hun app onderweg je opnames instellen bv. Als je een provider alleen maar uit kiest op prijs moet je niet bij Proximus zijn, dat klopt.
Is dat hetzelfde met telenet dan of?
Proximus is meer aanbod voor een hogere prijs.
Scarlet is minder aanbod voor een lagere prijs.
MV is een gedegen aanbod voor een lage prijs. Richt zich op de cordcutter community.

[Reactie gewijzigd door not2secure4u op 3 mei 2022 06:18]

idem voor het vdsl abo, daar bied proximus ook maar 30Mbs ipv 40
Scarlet bied anders voor 40 euro er ook nog digitale TV en een telefoon lijn bij.... niet zo'n amazing deal, ik was ook uitgenodigt, bij mij spraken ze over 35€/maand; Ik laad mijn prepaid kaart maar zeer irrreguleer op dus de 38€ was opnieuw zeer onduidelijk/onzichtbaar.

Alweer kat-in-de-zak verhaal van Mobile Vikings ... de Vikings zijn toch veel pluimen kwijt sinds de begindagen; (Wie had dat gedacht na de eene na andere verkoop.)
Dit! Hier ook zeer enthousiast toen ik de mail kreeg. Na het lezen van de voorwaarden om aan 35€ per maand te komen toch afgehaakt en besloten om bij EDPnet te blijven. Je moet immers maandelijks je mobiel abbo herladen om van de korting te kunnen genieten, ik herlaad namelijk ook zeer weinig en in totaal dus duurder uit.

[Reactie gewijzigd door dymi0011 op 2 mei 2022 16:16]

ook uitgenodigd, maar met drie euro korting kom ik aan 35 euro voor exact hetzelfde wat ik al heb bij EDPnet. Voor die ene euro moet ik het niet doen en ze geven een modem maar dat zal de Bbox v3+ zijn......die ik al heb.
Same here. Ook een uitnodiging ontvangen maar ik ben al meer dan 10 jaar bij EDPnet en zie geen redenen om over te stappen.

Ik heb ook onlangs de Fritzbox + mesh repeater gekocht dus voor een nieuwe modem moet ik het niet doen.
...in een vrij moment heb ik een mail gestuurd naar MV (en de mededingingsautoriteit) ivm de overname door Proximus en wat dus het (vertraagde) effect altijd is van dit soort overnames. Men ontkend alles en er is geen vuiltje aan de lucht maar te zien aan de dienstverleing die achteruit gaat en de prijs die stijgt zijn wij consumenten weer de pineut.
Bvb Scarlet: joepie men kan een mobiel abbo bij de Trio nemen ipv vaste telefoon....maar moet dan je wel 10€ meer betalen voor een belachelijke 300belmin en 3gb data.
Mobile vikings: idd jammer dat er geen tv aanbod bij zit!
En EDPnet zei me pas nog dat hoger dan mijn huidige 100mbit up TECHNISCH niet mogelijk was op het fiber netwerk.
Toch maar eens overwegen over te stappen dan aangezien ik toch enkel maar glasvezel heb liggen van proximus. Geen coax of telefoonlijn, dus mijn keuze is sowieso erg beperkt.
Oh technisch wel, maar niet door de proximus profielen... en de mensen die je aan de lijn krijgt weten dat verschil ook niet (helpdesk)
https://userbase.be/forum...22396&view=unread#p922359

Proximus heeft 4 tal prijssettings voor wholesale fiber, de duurste daarvan is 1000/500
Het is dus technisch wel mogelijk, ook de Px profielen zijn geen probleem, maar of het prijstechnisch mogelijk is voor EDP is een ander verhaal en iets wat wij niet kunnen op antwoorden.
Lijkt mij toch wel een regelrechte aanval te zijn op EDP, die zijn diensten ook aanbied via het Px netwerk (wholesale) en tot nu toe altijd zeer eerlijke provider was met FUP in dataverkeer en behoorlijk goeie snelheden / prijzen.

Als ik dit nu bekijk, zullen ze op die snelheid wat achterlopen en ben ik benieuwd of we een reactie mogen verwachten. Het zal er vanaf hangen of Proximus die profielen ook aan externen wil gaan toekennen en tegenover welke prijs.

Ben in ieder geval benieuwd of dit een kleine prijzenoorlog zal ontketenen...
is inderdaad wel interessant op Fiber vlak, eventjes een dubbele snelheid aanbieden out of the blue. Ik hoop oprecht dat EDPnet hier geen klanten door verliest. Misschien dat mensen nu wel overstappen van Telenet naar MV.
Ik denk naar Orange te gaan 57€ internet 150/15 (onbeperkt) + Mobile 15GB / onbeperkt bellen.
Veel geld voor een belachelijke lage upload, en hoeveel gb verbruik je maandelijks op je gsm? 15?
ik heb zelden dingen te uploaden. Minder dan 10GB zelfs zonder wifi gebruik.
Ik stap over van fiber xl naar mv. De belangrijkste reden is dat ik zat veel punten krijg door aankopen. Gemakkelijk 20 / maand. Ook fijn om 2 maand nada te betalen. :-) De verdubbeling in snelheid is leuk maar zeker geen doorslaggevende factor.

Ik hoop wel dat ze mij niet verplichten de modem te gebruiken maar dat vermoed ik niet.
"nada te betalen" dan heb je wel héél veel geld uitgegeven aan aankopen :X
Ik heb momenteel Telenet Flow (tv door streaming), ik heb die app staan op mijn Nvidia Shield en werkt perfect. Ik heb ook nog all in internet van Telenet.
Maar kan ik enkel voor internet naar een andere provider gaan en telenet flow behouden of vereist telenet flow dat je internet va Telenet hebt?
Internet van Telenet moet, dat is om zo klanten te houden he, enkel tv met digicorder kan zonder. dus 27eur/m.
Je zou TVVlaanderen kunnen overwegen, om eerlijk te zijn is het redelijk, maar vast mindere kwaliteit ook kan je niet doorspoelen op VTM etc omdat je reclame niet mag doorspoelen heeft TVVlaanderen zich er makkelijk vanaf gemaakt met doorspoelen helemaal te blokkeren. (oplossing zou kunnen zijn de vtmgo app, die heeft iets minder reclame en kan je wel in het programma zelf doorspoelen, maar niet de reclame)
Wie kijkt er nu naar VTM de grootste bagger samen met HLN in Vlaanderen.
Er is geen datalimiet, tenzij er misbruik wordt vastgesteld.
Wat een zever.
Geen limiet is geen limiet.
Je mag harder dan 120 rijden tenzij we misbruik vaststellen. |:( |:( |:(
Speel niet met de voeten van consumenten en zeg gewoon bijvoorbeeld 1TB/maand.

[Reactie gewijzigd door Tapijtmepper op 3 mei 2022 07:25]

Sowieso gebruiken ze het woord "unlimited". of onbeperkt surfen. Dat is wettelijk door het BIPT bepaald dat je dan minimum 3TB / maand zonder dat dit als misbruik kan aanzien worden. Ik denk dat dit voor de meeste personen voldoende is.

bron : https://www.bipt.be/consu...eid-over-onbeperkt-surfen

[Reactie gewijzigd door Nexus1980 op 3 mei 2022 14:22]

Zou verboden moeten worden om overal unlimited op te plakken volgens test aankoop. Deze wanpraktijken moeten hard worden aangepakt. Mensen denken echt dat ze uren per dag hun verbinding kunnen gebruiken om te liggen downloaden en streamen zonder te beseffen dat die unlimited ook een data cap heeft. Unlimited is bij mij unlimited als je zoveel trafiek door je lijn of mobiel jaagt zonder het maximum te bereiken. Niks is unlimited. Zo lang er een limiet aan die abonnementen kleeft. Wie trapt daar nu in ?
Voor mobiel is dit binnenkort 300GB, en thuis 3TB, dat is al genoeg voor de meeste mensen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee