Mobile Vikings maakt abo's voor vast internet breed beschikbaar

Mobile Vikings heeft na een test van twee maanden zijn abonnementen voor vast internet beschikbaar gemaakt. Tijdens de test kreeg een kwart van de klanten een installatie voor glasvezelinternet.

Het aanbod van Mobile Vikings is gelijk aan de abo's die de beperkte groep testgebruikers in de afgelopen maanden kon afnemen. Voor 38 euro per maand is er een abonnement met maximaal 100Mbit/s down en tot 40Mbit/s up. Voor 53 euro per maand is de downloadsnelheid maximaal 1Gbit/s down en 500Mbit/s up. Mobiele klanten krijgen maandelijks drie euro korting op een abonnement.

Mobile Vikings maakt geen onderscheid tussen de soort verbinding: een aansluiting via vdsl kost evenveel als via glasvezel. De aansluitingen verlopen via moederbedrijf Proximus. Het dochtermerk hanteert geen datalimiet, tenzij er misbruik wordt vastgesteld.

De aanbieder begon twee maanden geleden met duizend testgebruikers. Na een maand stelde het bedrijf nog eens vijfhonderd abo's beschikbaar. Een kwart van alle testgebruikers kreeg een abo via een glasvezelaansluiting. Van die huishoudens koos meer dan de helft voor de snelheid van 1Gbit/s down en 500Mbit/s up, volgens Mobile Vikings.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

14-06-2022 • 09:20

84 Linkedin

Reacties (84)

84
84
76
5
0
3
Wijzig sortering
Ben benieuwd naar de concurrentie tussen MV en Edpnet nu. Hun prijzen zijn wel zeer gelijkaardig nl €38 (MV) €36 (Edpnet). Bij MV is de modem wel inbegrepen in de prijs terwijl je die bij Edpnet moet kopen of zelf voorzien.

De doelgroep dat MV viseert overlapt ook wat aan de klanten van Edpnet (gericht naar jongere mensen, mensen die waarschijnlijk geen tv moeten hebben, iets meer tech savvy...). MV daarentegen is wel een vele malen populairder merk en geeft nog wat korting als je het gaat bundelen met hun GSM aanbod.
Ben benieuwd hoe dit zal evolueren. Ik hoop dat de zet van MV eigenaar Proximus niet is om Edpnet de markt uit te concurreren om nadien de prijzen omhoog te doen.
Ik zie immers dat Edpnet nu kortingen aan het toepassen is op hun maandelijkse prijzen (op hun lagere tariefplannen), iets wat ze in het verleden amper tot niet deden.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 14 juni 2022 10:53]

ik betaal 34€/maand bij EDPNET. :) da's 4 € goedkoper dan MV. En hoef hun mobiele rommel niet te nemen.
Bij EDPNET zit er ook GRATIS een voipnummer bij, bij MV niet.

Duidelijk concurrentievervalsing. Als je de wholesaletarieven bekijkt.

https://www.hln.be/binnen...j-vast-internet~a21f0b62/

[Reactie gewijzigd door satsurfer op 14 juni 2022 13:34]

Iemand enig idee waar we meer info over de geleverde router kunnen vinden? Zou willen weten of ik die in bridge kan instellen.
Bij mij wilden ze de BBox modem geven. Aangezien ik in aanmerking kwam voor glasvezel heb ik de credentials (login/ww) + VLAN 10 op mijn eigen router ingesteld. Geen Proximus BBox nodig. Ze mochten hem evenwel niet terug meenemen. Dus ligt de modem nu in de kelder stof te verzamelen :Y)

Das trouwens iets dat ik elke tweaker zou aanraden.

Ik vind wel iets vreemds in het artikel : "Een kwart van alle testgebruikers kreeg een abo via een glasvezelaansluiting. Van die huishoudens koos meer dan de helft voor de snelheid van 1Gbit/s down en 500Mbit/s up, volgens Mobile Vikings." het impliceert precies of er nog een andere snelheid beschikbaar was buiten 1000/500. Dat is niet het geval voor glasvezel.
ik denk dat je op 1 van de 2 wordt aangesloten en vervolgens kan kiezen tussen 2 snelheden.
Dus het kan goed dat van alle glazvelverbindingen de helft gekozen heeft voor de tragere snelheidsoptie
De tragere snelheid (100/40) is voor VDSL2 daar heb je wel de modem trouwens voor nodig. als je de website erop naleest is er maar 1 snelheid op fiber. misschien dat het artikel hierop kan aangepast worden :

bron : https://mobilevikings.be/nl/offer/internet/ doorklikken op "welk internet gebruikt mobile vikings.

[Reactie gewijzigd door Nexus1980 op 14 juni 2022 14:06]

Welke router hebt u daarvoor gebruikt?
Bij mij wilden ze de BBox modem geven. Aangezien ik in aanmerking kwam voor glasvezel heb ik de credentials (login/ww) + VLAN 10 op mijn eigen router ingesteld. Geen Proximus BBox nodig. Ze mochten hem evenwel niet terug meenemen. Dus ligt de modem nu in de kelder stof te verzamelen :Y)
Ubiquiti USG. deze lust door naar mijn andere Router (met POE) + AP.
Bij mij hebben ze glasvezel dit jaar aangesloten op onze appartement.Maar wel met een nieuw modem erbij.Ik hoef niet sneller ik heb een internet abbo voor 35 euro per maand, maar ik weet wel nu dat ik nog sneller kan.Dat kon met koper niet meer.Ik vind het sneu dat ze de koper weg gaan halen zo zou men nog ouderwets kunnen bellen, maar ja wie ben ik voor zoiets te zeggen.
Login op de Bbox, disable de ppp-oe connect. Hang je eigen router aan één van de lanpoorten en stel daar de PPPoE connect i met je proximus login en ww. En gaan met die banaan.
Kan iemand mij uitleggen waarom je dit juist doet en wat de voordelen zijn, alsof ik 5 jaar ben.
Daar kunnen veel redenen voor zijn. ik noem er maar een paar :
 • De plaats waar de modem wordt geplaatst is mogelijk niet waar je het liefst je wifi/router etc plaatst
 • POE (power over Ethernet) wordt niet ondersteund op de B-BOX. Alsook 10Gbit. Dit is mogelijk iets wat je wel wilt in huis.
 • wifi is vaak aan de zwakke kant bij geleverde modems. Dit wil je mogelijk anders zien.
Betere wifi, extra lan poorten, extra AP, ...
Benefits of Using Bridge Mode
By using bridge mode, you can extend the range of your business’s Wi-Fi. If your business operates in a large office or other large commercial space, a single router may not suffice. You may get coverage near the router. When venturing to the outskirts of your business’s workspace, on the other hand, coverage may become sparse or nonexistent. A simple and effective solution is to use bridge mode.

Bridge mode allows you to leverage two routers so that your business’s Wi-Fi extends across a larger area. In turn, you’ll experience faster speeds and better reliability.

You might be wondering why you can’t just set up two routers without using bridge mode. Well, when two routers perform NAT processes, conflicts may occur. The two routers will essentially compete with each other, resulting in a common problem known as Double NAT. Each router will create its own unique Wi-Fi. Therefore, some of your devices may connect to one router, while the others connect to the second router.

Bridge mode prevents Double NAP by eliminating the NAP processes performed by the router on which it’s enabled. The bridge-enabled router will simply connect to the other router while extending its coverage. Both routers will share the same Internet Protocol (IP) address, and only one of them will perform NAP processes.
De voordelen?

De Bbox-v3 is extreem gelimiteerd, heeft een slechte opruiming van NAT-regels. Slechte WiFi-unit. Je kan op een privé-router een VPN server draaien. je kan client draaien voor DynDNS-achtige oplossingen. Je kan je router met een VPN-dienst laten verbinden zodat al je toestellen via de VPN verlopen. Je kan indivduele regels voor bepaalde apparaten of bepaalde VLAN's toepassen.

De standaard ISP-modem-routers zijn gemaakt met de simpelste gebruikers in gedachten. Als enthausiast op als zelfstandige die net iets meer wilt, loop je al snel tegen de beperkingen van zo's standaard, one size fits all modem aan.

@Owwax de PPPoE connectie zorgt voor het Wan-IP. In principe kan je zelfs de DHCP-server van de BBox uitzetten. Echter met het oog op Proximustv is dat niet handig. Vroeger gingen standaard Lan3 en Lan4 naar het proximustv vlan echter wordt dat tegenwoordig gedaan op basis van het mac-adrdress van de toestellen zelf. Dit heeft ook als voordeel dat de WiFi-extenders zowel voor TV als internet gebruikt kunnen worden.

Wat het nieuwe modem betreft ben ik niet volledig op de hoogte. Ik werk al 2 jaar niet meer voor het bedrijf en heb de pech alleen op adsl te kunnen worden aangesloten waardoor ik tot het coax-kamp uit Mechelen veroordeeld ben.
Op een router lijkt me dat sterk. Dat zijn toch modem settings?
Login op de Bbox, disable de ppp-oe connect. Hang je eigen router aan één van de lanpoorten en stel daar de PPPoE connect i met je proximus login en ww. En gaan met die banaan.
ik ben geen expert maar ik denk dat je gelijk hebt. Je moet dacht ik je router in DHCP zetten om te bridgen.
Ze zijn van Proximus. Proximus heeft Mobilevikings vorig jaar overgekocht.

Waarschijnlijk voor het te laten stikken in werk en zo een concurrent minder te hebben op de mobiele markt.
Wat de modem betreft, testers kregen de B-box 3V+. Dus niet de laatste nieuwe 'Internet Box'. 90% dat dit hetzelfde geval is voor alle Mobile Vikings klanten.
Veel configuratie opties heb je niet, het is een gewone bbox 3 modem. De mogelijkheden zijn dan ook identiek. Je kunt bridgen, maar ik denk dat het interesanter is dat je in een dergelijke situatie beter een gecertificeerde fritzbox modem koopt, dan heb je veel uitgebreidere mogelijkheden.
Dus mobile Vikings is eigenlijk hetzelfde als edpnet maar gewoonandere naam. Nog eentje erbij, waarom niet. We hebben meer nodig van hetzelfde 8)7
Met dat verschil dat Mobile Vikings echt van Proximus zelf is, terwijl EDPNet een concurrent is die van het Proximus-netwerk gebruikmaakt. Je kan dit dan ook zien als Proximus die probeert te concurreren met EDPnet op prijs zonder hun "premium" (lees: melkkoe) abo's te verliezen.

Best slimme strategie als je het mij vraagt: Scarlet met betaalbaar en basic internet/tv voor wie Proximus te duur is, Mobile Vikings voor betaalbaar degelijk (en via fiber in theorie super) internet zonder tv voor de opkomende cord-cutters en Proximus voor alle onwetenden die gewoon het dubbele blijven betalen voor het pure "gebruiksgemak".
en ondertussen zo min mogelijk reclame maken voor de alternatieven... zodat ze uitsterven.
Ja, er is een andere internet provider dat "internet only" aanbiedt. Meer concurrentie is goed, toch?
Nee, om te zeggen dat EDP en MV hetzelfde is ?
 • Snelheid op fiber is anders. + prijs.
 • kortingen zoals Vikingpunten mag je niet onderschatten. Dat is een troef bij MV. voor zowel VDSL als Fiber.
 • Support

[Reactie gewijzigd door Nexus1980 op 14 juni 2022 14:12]

Er is wel een kans dat ik naar MV overstap. Enkel omdat ze een onderneming van Proximus zijn en Edp moet altijd lief zijn tegen Proximus om iets gedaan te hebben.
Het is geen goede zaak omdat mv van proximus is. Die overname had nooit mogen gebeuren, noch die van scarlet.
Ik ben 1 van de “vast internet”-testers. Ik kom van Telenet waar ik in praktijk makkelijk tegen de 300mbit/s haalde dankzij coax. Ik ben volledig bewust van het 100mbit/s limiet bij het mobile vikings abbonement alsook de praktische snelheidsverschillen afhankelijk van de fysieke locatie. Maar de snelheden dat ik haalde waren nogal erbarmelijk. 7,1Mbps om na enkele weken toch maar eens te kunnen genieten van een 40Mbps peak. Of dit probleem nu lag bij Proximus of Mobile Vikings, maakt mij weinig uit; na herhaaldelijk hulp te vragen bij Mobile Vikings kreeg ik geen hulp. De modem is inmiddels uit de muur getrokken en ik heb nu terug Telenet. Al lang gelukkige gebruiker met hun mobiele services maar hierover erg ontevreden.
Ik ben 1 van de “vast internet”-testers. Ik kom van Telenet waar ik in praktijk makkelijk tegen de 300mbit/s haalde dankzij coax. Ik ben volledig bewust van het 100mbit/s limiet bij het mobile vikings abbonement alsook de praktische snelheidsverschillen afhankelijk van de fysieke locatie. Maar de snelheden dat ik haalde waren nogal erbarmelijk. 7,1Mbps om na enkele weken toch maar eens te kunnen genieten van een 40Mbps peak. Of dit probleem nu lag bij Proximus of Mobile Vikings, maakt mij weinig uit; na herhaaldelijk hulp te vragen bij Mobile Vikings kreeg ik geen hulp. De modem is inmiddels uit de muur getrokken en ik heb nu terug Telenet. Al lang gelukkige gebruiker met hun mobiele services maar hierover erg ontevreden.
Is denk ik bij Proximus, had hetzelfde probleem, als je dan belt naar de centrale zeggen ze "meneer u woont te ver van de centrale, 100 is theoretisch.

Het grappige is dat ik 98% van de theoretische snelheid haal bij orange en telenet.
Maar coax is dan ook een compleet verschillende en totaal niet te vergelijken technologie met ADSL/VDSL. Die laatste is veel en veel gevoeliger voor storingen en verlies op de kabels zelf (vandaar dat afstand tot de centrale zo bepalend is), en had begin jaren 2000 vooral als voordeel dat het gebruikmaakte van een kabel die alomtegenwoordig was: De telefoonkabel.
Net als bij energie, zou je niet mogen afhangen van beschikbare bekabeling om bij een provider een product af te kunnen nemen.
Alle communicatiekabels (telefoon, coax, fiber) moeten gewoon bij Fluvius terecht komen en beheerd worden samen met die voor energie (elektriciteit en gas). En omwille van de lange ervaring met gasbuizen, kan water en riolering er ineens ook bij. Eén partij is het beste om gedeelde infrastructuur te onderhouden en zo min mogelijk graafwerken te veroorzaken.
Maar coax is dan ook een compleet verschillende en totaal niet te vergelijken technologie met ADSL/VDSL. Die laatste is veel en veel gevoeliger voor storingen en verlies op de kabels zelf (vandaar dat afstand tot de centrale zo bepalend is), en had begin jaren 2000 vooral als voordeel dat het gebruikmaakte van een kabel die alomtegenwoordig was: De telefoonkabel.
Ja het klopt dat coax veel minder gevoellig is, maar het punt blijft dat ze dus vele malem sneller en stabieler zijn dan bij Proximus.
Het is nu ook niet zo dat Proximus de helft goedkoper is ofzo.

Voor mij als consument maakt het dus weinig uit.
Neem aan dat de afstand tot de Centrale gewoon te groot is voor je, daar had men je voor moeten waarschuwen. Als je de 100/40 had gehaald was je vermoedelijk wel tevreden geweest.
Zoals ik het lees had Targox wel degelijk het 100/40-abo, wellicht omdat bij hem thuis enkel VDSL beschikbaar was. Maar als je van die 100Mb dan max. 7-40Mbit overhoudt, zou ik ook niet blij zijn eerlijk gezegd.

Ook ik wacht tot glasvezel hier beschikbaar is, want een terugval van de superstabiele 200/20 die ik nu heb (Telenet) naar een onstabiele 100/40 via VDSL, daar heb ik echt geen zin in. Het is mij voorlopig de meerprijs echt wel waard.
100/40 stabiel is meer dan genoeg voor eender welk gezin. Maar als het onstabiel is, zou ik ook niet blijven. 100mbit zou toch wel te garanderen moeten zijn in 2022... Ik haal dat zelf zonder probleem draadloos over LTE (notabene over een unlimited mobile vikings sim kaart...)

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 14 juni 2022 10:47]

Waarom heb je dan geen fiber gevraagd? Het klinkt alsof je nog op adsl zat.
Proximus heeft ook fiber.
Je zat ook in een test groep waarbij de hoge snelheden nog niet beschikbaar waren.

Persoonlijk stond ik niet te wachten dat MV zich bezig hield met vast internet. Het voelt eerder als een extra verkoop kanaal voor Proximus... Terwijl MV na al die tijd nog niet eens vowifi technologie heeft voor haar mobiele netwerk of wearables ondersteunt voor hetzelfde gsm nummer (zoals Telenet one)

MV profileerde zich altijd als innoverend maar ondersteunt dus niet eens LTE wearables of vowifi terwijl innovatie in mobiele telefonie net hun enige bekendheid was.

Hopelijk komt het alsnog... Maar voor mij is het te laat, ik ben overgestapt naar Telenet met onze gsm's voor vowifi (eindelijk terug signaal in huis) en Telenet one voor onze smartwatches. MV heeft geen alternatief op dit moment.

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 14 juni 2022 11:12]

Zal hij wel gevraagd hebben. Maar als die infrastructuur nog niet in de straat/wijk/gemeente aanwezig is...
lAs je enkel adsl in je straat hebt liggen moet je niet klagen dat je van coax 300mbps naar 7mbps gaat hoor.
Het process dat de snelheid van de lijn bepaald kan inderdaad weken duren, hier is het ook in 3 stappen gegaan. 7 -> 40 -> 90.
Meer info: https://support.mobilevik...chten-van-mijn-VDSL-lijn-
Het begint me gaan op te vallen dat men in België de mensen veel zand in de ogen aan het strooien is mbt "glasvezel".
Allemaal schitterend als je in de steden woont waar dat momenteel voorhanden is. Dan twijfelde ik ook geen seconde. Helaas zijn er nog bijzonder veel dorpjes waar er over glasvezel nog niet gerept wordt.
Men is hier momenteel een grote verbindingsbaan aan het heraanleggen (nutsvoorzieningen enz). Ik sprak een Proximus arbeider aan die me vertelde dat er geen glasvezel voorzien werd momenteel. Erg...
Helaas kan ik nog steeds geen correcte bestelling plaatsen. Zit al sinds dag 1 in de early bird, maar er zijn steeds problemen met de bestelling. Eerst konden ze geen technieker boeken voor mijn regio dan was volgens MobileVikings fiber niet beschikbaar op mijn adres... Ik heb echter wel al een jaar internet via fiber van Proximus.
Hun helpdesk is ook alles behalve behulpzaam, laatste 2 weken antwoorden ze niet eens meer.

[Reactie gewijzigd door ssoele op 14 juni 2022 09:32]

Sinds ze overgenomen zijn trekt hun support helemaal op niets meer. Ben er sinds een paar maanden (voor mobiele telefonie/internet) dan ook van afgestapt.
Wat wil je ook, als je plotseling zo een groot product introduceert zonder je helpdesk op te schalen...
Ik heb ondertussen al bijna een maand mijn aansluiting, over de koperlijn wel te verstaan aangezien fiber hier nog niet beschikbaar is. Momenteel werkt het probleemloos.
Kan een aardige mede-Tweaker me uitleggen wat hier bijzonder aan is? Ik lees vooral een duur internetabonnement.

Wat maakt Proximus interessant? Ken de naam niet.
50eur voor 1000/500 is eigenlijk vrij goedkoop naar belgische normem.
en 35eur voor 100/40 al heel goedkoop :)

Daarnaast is Proximus (het vroegere Belgacom) eigenlijk de grootste provider in Belgie. Samen met Telenet.
Prijs je gelukkig. Voor ons (België) is dit niet duur.
Ondertussen toch al even de fiber verbinding liggen van MV (test fase gebruiker) en tot hier toe toch tevreden over.
Was inderdaad een B-Box van Proximus die men kwam leveren en aansluiten, maar die er toch maar vlug vantussen gehaald en de verbinding volledig opgezet via de Unifi controller, WAN naar de fiber endpoint, user er in, en klaar, hoef je ook niet lopen zooien met bridge modus van die B-Box rommel :)
Snelheden varieren wel afhankelijk van moment van de dag, maar heb deze eigenlijk momenteel nog nooit onder de 700 / 350 weten gaan, wat ik nu eerlijk gezegd leuker vindt dan de 1000/50 die ik bij onze Telenet vrienden had.

Nog geen enkele uitval of probleem dus best tevreden en dus de permanente swap is geplanned.
Volledige cord-cutter wel hier, geen fixed telefoon/TV meer in huis sinds een goede 2 jaar dus ben duidelijk wel de doelgroep.
Kan je iets specifieker uitleggen wat je gedaan hebt om de bbox niet te gebruiken?
Je moet afaik gewoon je PPPoE gegevens ingeven in je router. En de Fiber modem via UTP aansluiten op je router. BBox in de doos laten :)
Niets ingewikkeld aan.
@dupondje Dan heb je als nog je BBox nodig voor zover ik weet. PPPoE doe je voor zover ik weet op de BBox...
@r2504 Zoals Greug het verteld lijkt dit het geval te zijn dat de fiber rechtstreeks op de router aangesloten wordt

[Reactie gewijzigd door xCarbonN- op 14 juni 2022 15:18]

Je kan PPPoE perfect op je eigen router doen.
Ze geven met plezier de PPPoE credentials: https://support.mobilevik...ik-die-blijven-gebruiken-
Zou liever de fiber rechtstreeks op mn eigen udmp aansluiten maar het moet dus nog via hun modem begrijp ik?
Ah maar ik snap de verwarring :)

Een fiber setup ziet er als volgt uit
https://www.proximus.be/d...e.2018-03-16-13-08-30.png

Dus je hebt je aansluitpunt + fiber modem + BBox.
Het aansluitpunt + fiber modem zijn altijd nodig. Vanuit je fiber modem heb je een UTP naar je BBOX.
Echter kan je je BBOX laten vallen en van je fiber modem naar je router gaan en op de router je PPPoE sessie doen.
Klopt inderdaad, je gebruiker & password van de PPPoE is de CID@wholesale (en wachtwoord is gewoon je CID)

Thuis bij mij hangt die gewoon zonder BBox op mijn USG4 Pro (WAN) naar het Fiberdoosje van Proximus aangesloten, en via de unifi een PPPoE opgezet
Kan je de fiber niet rechtstreeks aansluiten op een fiberpoort op je router (bv. UDM Pro ?)

Hier nog UTP aansluitingen/conversies tussen stoppen lijkt me evenzeer niet echt zinvol.
nee, want de fiber is GPON. En dat is niet supported/allowed om daarop aan te sluiten. Je moet aansluiten op de UTP poort van uw fiber modem.
RapidXS op het Fiberklaar netwerk laat toe volgende GPON stick in je eigen roter te plaatsen en dus rechtstreeks fiber aan te sluiten (zonder provider modem).

https://www.kst-bg.com/pr...(T)%20V1.0%2020170612.pdf
Vandaag werd FTTH bij mij geïnstalleerd en ik heb onmiddellijk de b-box ertussenuit gehaald.
Ik heb de configuratie (voor pfSense) beschreven op mijn blog:
https://vinzz.be/2022/06/30/mobile-vikings-proximus-ftth-dual-stack-configuratie-op-pfsense-zonder-b-box/
Gaan ze het dan ook Fixed Vikings noemen? 🤔
T-mobile levert in Nederland ook vaste diensten en daar wordt ook niet over de naam gevallen toch ?
Leuk, maar ik snap niet helemaal waarom veel mensen meteen overstappen als Mobile Vikings dit aanbiedt. Ze doen net of ze aan het pionieren zijn met iets nieuws, maar het is gewoon een soort Scarlet, een budgetmerk van Proximus.

Zolang fiberklaar hier nog niet klaar is met graven blijf ik lekker bij Orange.
Klopt, maar toch met een andere doelgroep. Zo is bij Scarlet vooral hun Trio (tv+telefoon+internet) prijstechnisch zeer interessant, maar is er voorlopig geen glasvezel-abo beschikbaar.

Het lijkt me dan ook duidelijk dat Mobile Vikings wordt ingezet als merk voor de opkomende generatie cord-cutters die vooral een snelle internetverbinding willen (bv. Voor streamingdiensten). Niet toevallig zijn dat ook voornamelijk de 25-35'ers van nu die in hun studententijd maar wat graag profiteerden van het toen (ca. 2010) zeer scherpe aanbod van mobiele data dat bij Mobile Vikings te krijgen was. Ook ik ben sindsdien en nog steeds een vrij groot "fan" van het merk Mobile Vikings. Hoewel de markt ondertussen toch echt wel veranderd is, blijft het een sterke merknaam voor net die doelgroep.

[Reactie gewijzigd door darkjeric op 14 juni 2022 11:31]

ik weet niet voor hoeveel % van de belgen er al fiber ligt maar bij mij is dat nog steeds niet het geval. Dus ik kan helaas niet profiteren van zo een goedkoop abonnement.
Dat je niet kan profiteren van de prijs hangt niet af van wel of geen fiber hebben, maar de combinatie van wat ze wel aanbieden en wat je nu betaald.
toch wel want ik was enkel geinteresseerd in het fiber abonnement lol.
De glasvezel dekking in België is maar 6,5 percent.
Je kan de status van glasvezel nagaan op de site van Proximus: https://www.proximus.be/n...ber-tot-in-je-woning.html

Het is weliswaar amper beschikbaar. Voor mijn nieuwbouw staat er wel dat het beschikbaar is voor nieuwbouw :*)
Inderdaad, leuk aanbod maar eerst nog 5 a 10 jaar wachten tot ik fiber heb 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee