Webshop toont per ongeluk Intel Arc-gpu in Samsung Galaxy Book 2 Pro

Een Amerikaanse webshop B&H Photo Video bood voor een korte tijd een Samsung Galaxy Book 2 Pro-laptop met een nog niet uitgebrachte Intel Arc-serie gpu aan. De verkooppagina is ondertussen offline gehaald. Op 30 maart vindt de officiële onthulling van Intels Arc-gpu's plaats.

De verwijderde productpagina van de reeds aangekondigde Samsung Galaxy Book 2 Pro onthulde dat de Zuid-Koreaanse fabrikant kiest voor een nieuwe discrete gpu van Intel. Daarmee zou Samsung de eerste zijn waarvan bekend is dat het dergelijke gpu's in laptops gaat gebruiken, zo schrijft VideoCardz. Tot dusver heeft Intel namelijk nog geen partners of een concrete releasedatum bekendgemaakt voor Arc Alchemist; dat vindt op 30 maart plaats. De Galaxy Book 2 Pro komt twee dagen later uit, vermoedelijk direct met een Arc-gpu.

Ook over de prijs van Intels eigen grafische kaarten voor laptops is nog geen officiële informatie bekendgemaakt. Op basis van de prijs van de Galaxy Book 2 Pro in de betreffende webshop is daarentegen te concluderen dat een Arc-gpu niet veel extra gaat kosten. Een huidige Galaxy Book Pro kost in de Verenigde Staten 1310 dollar, terwijl de opvolger met vergelijkbare specificaties en een nieuwe Arc-videokaart 1350 dollar kost via de B&H Photo Video-webshop.

Intel meldt al langer dat de Arc-serie gpu's in de eerste maanden van 2022 uit zouden komen. In eerste instantie is dat de A370M voor laptops. Later moet er ook een variant voor desktops uitkomen. Intel laat de discrete videokaarten door TSMC maken. De kaarten zijn gebaseerd op de Xe-HPG-microarchitectuur en zijn bedoeld voor gaming en het maken van content. Arc onder codenaam Alchemist ondersteunt daarnaast raytracing en kan door middel van Deep Link-technologie een deel van het werk verdelen over de geïntegreerde en discrete gpu of alles zelfs afstaan aan de igpu in de processor.

Samsung galaxy Book 2 Pro webshop lek
De productpagina van de Samsung Galaxy Book 2 Pro werd in eerste instantie ontdekt door Twitteraar TheMalcore

Door Yannick Spinner

Redacteur

18-03-2022 • 17:54

46

Submitter: TheVivaldi

Lees meer

Reacties (46)

46
46
32
1
0
9
Wijzig sortering
De Book Flex 1 & 2 zijn hier in Nederland niet eens uitgebracht. Ik snap bij god niet wat Samsung allemaal aan het uitspoken is; hebben ze een mooi product en dan moet je het uit vage webshops importen.
De Book Flex 1 & 2 zijn hier in Nederland niet eens uitgebracht. Ik snap bij god niet wat Samsung allemaal aan het uitspoken is; hebben ze een mooi product en dan moet je het uit vage webshops importen.
Ik kan mij ergens een Tweakers nieuwsbericht van een aantal jaren geleden herinneren dat Samsung heeft aangekondigd minder laptops aan te gaan bieden in Nederland omdat ze afzetmarkt te klein is tov de rest van de wereld.
But why? Het is niet alsof we zeer unieke requirements hebben tov rest of world. Geen specifiek NL toetsenbord, netsnoer of andere eisen waardoor een fabrikant moeite moet doen. En de meeste Nederlandse consumenten vinden het ook niet erg als er Engels op de doos staat.
"En de meeste Nederlandse consumenten vinden het ook niet erg als er Engels op de doos staat. "
Daar zal je nog van staan te kijken. Gemiddeld zal men op tweakers hier niet zo'n moeite mee hebben; iemand die enigszins it/ict gericht is zal het ook een zorg zijn.

Maar vervolgens staat de zojuist aangekochte glimmende nieuwe bezitting bij tante bets of ome sjaak op het bureau. En die have net niet zo good opgelet during de engels les (waar zit de "any" toets? :) ). Niets ten nadele overigens. Ik probeer enkel aan te geven dat zeker niet iedereen de engelse taal machtig is.
Het is niet alsof er op de verpakkingen/dozen van Apple laptop producten zoals hun Macbook/Air/Pro lijn Nederlands op staat. Ik bedoel er staat letterlijk gewoon "Macbook Pro" op , punt.

En dat is dan Apple, die wel iets "moois" maakt v.d doos. Maar idem ditto veel laptop dozen van andere merken (HP,Dell,etc) zijn niks anders dan standaard bruine verpakkingen met het company logo erop. Bijvoorbeeld Dell. En dan aan de zijkant een witte sticker met beknopt de specs, serienummer en mac address. That's it. En geloof me in mijn baan kom ik veel laptop dozen tegen dagelijks :-)

Nee, ik denk dat de gemiddelde Nederlandse consument het totaal niet erg vinden, want er valt niks te uberhaupt niks lezen op laptop dozen.

De Nederlandse consument die nog physiek winkelt zal gewoon de spec sheet zien op een bordje naast het laptop model en de verkoper nog wat vragen kunnne stellen indien nodig.
Daar komt verandering in. Ik werk met jongeren en het verbaast mij hoeveel van hun moeite hebben met engels. (En het wordt met de jaren steeds erger.) En ik heb het vermoeden dat dat iets te maken heeft met het feit dat cartoons en tv/film tegen woordig standaard in het nederlands worden uitgezonden en computer/software standaard vertaalt worden aan de hand van je regio. Als ze dan toch op internationale platformen zitten zoals instagram/facebook/snapchat e.d. volgen ze en consumeren ze voornamelijk dus ook nederlandstalige content.
Klantenservice, support afdeling, distributie, boekhouding, marketing, etc. En dat voor een handvol laptopjes per jaar.

Een doos vanuit Korea versturen naar een adres in NL is net niet het enige dat bij verkoop komt kijken.
Als je het gewoon aanbied en verder de verkoop uit Duitsland bijvoorbeeld doet valt het allemaal wel mee. Marketing is niet nodig als je het alleen maar aanbied en boekhouding/distributie kan je dan gewoon vanuit Duitsland doen.

En zoals @noes ook al aangeeft is Engels voor ons niet echt een probleem dus qua support kan je dat gewoon Engels houden.
Echter moeten ze alle documentatie dan ook vertalen naar Nederlands :+
Ook moet je aan allerlei eisen en keuringsinstanties geld afdragen.

Ook dat kost geld.
Echter moeten ze alle documentatie dan ook vertalen naar Nederlands :+
Nee hoor. Nederlanders spreken/lezen over het algemeen prima Engels.
Dat is toch wel even niet mijn ervaring om eerlijk te zijn. Binnen ICT valt dat inderdaad nog wel mee, maar ik heb wel al wat meegemaakt in conferences. Datzelfde geldt trouwens ook voor ons Belgen en die vinden ook dat ze prima Engels spreken en lezen.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 26 juli 2024 07:20]

Talk for yourselve. I speak ferry goed inglish!
De wet schrijft anders voor, naar weten moet productverpakking Nederlandse omschrijvingen bevatten en zo ook een handleiding etc
Ik kan dat helaas niet met je eens zijn.
Ja de leeftijd tot 40 jaar zal het redelijk kunnen, maar ik ken hier genoeg mensen die verschrikkelijk veel moeite met Engels hebben. Zeker in de grensstreek hebben ze meer op met Duits
Die keuringen zijn toch gestandaardiseerd in de EU tegenwoordig? Dat was juist het hele idee er achter, een gemeenschappelijke markt..
Dat is het idee erachter, maar dat wil nog lang niet betekenen, dat de lidstaten dat al op alle gebieden toelaten. De lidstaten zitten bij dit soort dingen vaak (volstrek onnodig) tegen te stribbelen omdat ze een of andere absurde edge-case verzinnen waar het dan misschien 1% beter zou zijn om het wel lokaal nog eens te testen.

Maar vziw is er bij laptops inderdaad niks wat er nog bij komt speciaal voor NL wat keuringen betreft. Maar europese marketen verschillen natuurlijk alsnog. Denk bijvoorbeeld aan de thuiskopieheffing. Daar heeft verder in de EU nog nooit iemand van gehoord.

En toch blijft het taal argument een ding. Nederlands beheersen gemiddeld redelijk engels (de tech-nerd crowd hier is nou niet echt bepaald representatief) maar dat wil niet zeggen dat de brede massa het dan ook maar prima vindt om een Engelse laptop te gebruiken. Dat blijft toch een struikelblok in dagelijks gebruik wat betreft gemak voor een enorme groep hier. Ik spreek ook aardig Frans maar ik zou er niet aan moeten denken om mijn laptop in die taal te gebruiken. Ik ben gewend aan Engels, ik zou ook geen laptop in het Nederlands gebruiken. Nou is dat in principe eenvoudig te veranderen maar ook dat is weer iets wat je eerst maar eens moet weten.
Zodra je Windows voor eerste keer start, vraagt ie om de taal. Dus dan is het alleen nog de quick start guide vertalen en de garantie voorwaarden.
Als marketing niet nodig is hoe weten consumenten dan dat het te koop is? Jok denkt teveel vanuit de tweaker die hele dagen hier mee bezig is. De doorsnee consument gaat naar een (web)winkel om een laptop uit te zoeken.
Ik ben belg (Vlaming) en ik koop al jaren toetsenborden en laptops (met toetsenbord) met een Franse layout. belgische layout is voor meer niche producten niet te verkrijgen (MS, Razer, ....). Ik heb altijd al een 'hoge' Enter toets gehad op mijn toetsenborden. Dus: Frans, Azerty, hoge Enter all the way.
Is de Franse layout dan verschillend van de Belgische? Dacht dat hetzelfde was.

Aan de andere kant hebben wij ook een echte Nederlandse layout. Maar niemand gebruikt die, iedereen gebruikt gewoon de Amerikaanse (echter wel met euro en meestal hoge enter)

De Nederlandse had een florijn symbool, paragraaf symbool en het was wat makkelijker om accentjes te typen. Maar wij Nederlanders zijn niet zo precies en bijna niemand gebruikt die tekens en accenten nog omdat ze vroeger zo lastig te typen waren. Alt-139 bijvoorbeeld..

Vind ik ook prima, een taal is flexibel. Zou het niet eens erg vinden als we Engels een officiële taal maken.
hoe was het makkelijker om accenten te typen?
`u = ù
'u = ú
"u = ü
^u = û
~o = õ
dit werkt op een amerikaans toetsenbord zolang deze op internationaal staat.
Op Windows misschien, maar op Mac en Linux werkt het weer anders. Op Mac moet je dan de letter ingedrukt houden voor accent opties. Er is niet echt een standaard voor. En ik had het ook over de DOS tijd toen je die optie nog helemaal niet had.

Bovendien zet ik dit altijd uit omdat het dan ook vervelend is om " , i, ^ enz te typen, dan moet je het teken dubbel typen. Met programmeren is dat natuurlijk erg vervelend.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 26 juli 2024 07:20]

Op Linux werkt 't exact zoals @thedicemaster beschrijft.
Oh vreemd, bij mij op FreeBSD weer niet.

Maar zoals gezegd vind ik het veel te vervelend om alle speciale tekens dubbel te moeten typen dus ik zet alles toch altijd op US English. Die accentjes zijn in het Nederlands toch niet echt nodig.

Alleen in Spanje is het wel vervelend met de n~. Maar ook dat is een speciaal teken dat je vaak nodig hebt natuurlijk.
Voor macos kan je het toetsenbord instellen op VS international PC, dan kan je ook eerst de accenten typen voor de letter zoals op een PC.
Hoe enter is (gelukkig) eerder uitzondering dan regel in Nederland, behalve bij logitech.
misschien wel om deze reden
https://nl.trustpilot.com/review/www.samsung.com/nl
De Samsung shop in nederland doet het merk naam geen goed
deze is zo slecht dat ik een wasmachine bij coolblue gekocht heb, terwijl hij bij Samsing bijna 30% goedkoper was.

[Reactie gewijzigd door amigob2 op 26 juli 2024 07:20]

Drie kwart van de reviews gaat over het merk/aftersales van Samsung. Niet over de eigen webwinkel.
Een product gaan verkopen in een markt is keer dan de dozen verschepen. Er is een compleet pre- en post-sales organisatie voor nodig, je hebt de logistieke zaken , etc. Een product maken is vaak eenvoudiger dan om het in de winkel te krijgen. Je moet ook winkeliers nog overtuigen om naast de verschillende producten die ze al hebben nog een merk te gaan voeren, iets wat uiteindelijk niet voor meer omzet zorgt. En de kosten voor dat alles zijn redelijk onafhankelijk van de grootte van de markt. Dan kies je al gauw voor grotere landen.
Jaren geleden heeft Samsung zich in een groot aantal Europese landen (waaronder Nederland) teruggetrokken als laptopleverancier, wellicht dat ze dat niet hebben teruggedraaid en is dat de reden dat die modellen hier niet geleverd worden en komt dit model ook hier niet naartoe. Nieuwswaarde van dit artikel is dan ook met name de vermelding van de Intel Arc GPU, die nog nergens anders wordt gemeld in producten.

nieuws: Samsung stopt volledig met laptops en Chromebooks in Nederland.

[Reactie gewijzigd door bapemania op 26 juli 2024 07:20]

Ik snap dat de nieuwswaarde is dat de nieuwe intel GPU hierbij gespot is maar het blijft vreemd hoe er bv. reclame wordt gemaakt voor Samsung producten (ook hun officiele NL/EU website) die níet verkocht gaan worden in NL/BE/EU. Het VK krijgt ze nog wel met enige regelmaat.

Het is jammer want de Book Flex2 zag er wel mooi uit. Als de Book Pro hier in NL beschikbaar wordt, dan is dat zeker met een Intel GPU het overwegen waard.
Zullen sowieso beschikbaar zijn (ook voor pre-order) via de Samsung Experience Store in Utrecht en Breda evenals de officiële webshop :)
Edit: ik snap nu wat je bedoelt.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 26 juli 2024 07:20]

Ik zie heel vaak onderwerpen met "toont per ongeluk".

Zijn al die fabrikanten nu echt zo dom of is dit ook heel vaak een soort van marketing stunt?
Dergelijke 'fouten' worden gemaakt door webshops die van tevoren al informatie van fabrikanten toegestuurd krijgen. Regelmatig klikt er iemand per ongeluk op publiceren in plaats van opslaan; dat gebeurt mij ook wel eens ;) Er wordt wel eens gedacht dat dit marketingstunts zijn, maar ik denk dat dergelijke webshopfouten altijd een ongeluk zijn. Fabrikanten hebben dit niet in de hand lijkt me, maar wellicht ben ik te naïef.
Vergeet niet dat er vele duizenden webshops zijn die waarschijnlijk meerdere van dit soort laptops in het assortiment hebben. Het hoeft maar één keer fout te gaan.
Ik denk het niet. Winkeliers krijgen deze informatie onder embargo om de boel voor te bereiden ( je wilt immers niet de boel pas in gaan voeren als de producten er al zijn). En aangezien dit handwerk is kan je best per ongeluk op publish klikken. Niemand heeft er baat bij om producten die er officieel nog niet zijn al aan te bieden. Niemand koopt dan immers meer de huidige producten.
Niet om hier de taalpurist uit te hangen (maar stiekem toch een beetje wel), waarom wordt hier over 'discrete videokaarten' gesproken? Weten deze kaarten goed geheimen voor zich te houden? Of is het dat ze zo onopvallend zijn? Dat laatste zou natuurlijk kunnen, want naar ik begrijp zijn ze niet heel erg krachtig in de 3-variant. Deze laptop lijkt me flink aan de prijs, voor wat je krijgt.
Omdat ze niet geintegreerd zijn in de CPU maar hun eigen, kleine plekje op het moederbord krijgen.
Dat is een vertaling van het Engelse discrete. Wat @Acteonis bedoelt is dat het in het Nederlands iets anders betekent. "Afzonderlijk" zou correcter zijn.
Ik heb toevallig deze week nog wat van dit type op het werk mogen installeren. Leuk speelgoed (en zo voelt het ook aan) alleen het scherm ziet er goed uit. Mooie kleuren enz.
Ik vind het ergens wel jammer dat Intel niet ervoor gekozen heeft om de Arc-gpu's in hun laatste generatie desktop cpu's te gaan gebruiken. Kan namelijk nu niet bepaald zeggen dat de UHD770 graphics een vooruitgang zijn t.o.v. eerdere iGPU's. Zeker nu in deze tijd van schaarste en hoge prijzen van GPU's was dat denk ik wel een slimme zet van Intel geweest.

Wat Samsung betreft ben ik nooit zo enthousiast geweest wat Samsung laptops betreft vooral vanwege prijs/prestatie. Daarentegen gebruik ik wel een Samsung smartphone en tablet die wel weer qua prijs/prestatie goed zijn. Zo gebruik ik nu sinds een 2 tal weken een Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, eindelijk eens een tablet op formaat.
Interessant, hopelijk ook dit jaar in NL verkrijgbaar. SAMSUNG is in staat om mooie amoled schermen te maken. Ben ook wel gecharmeerd van de 16:10 beeldverhouding.

Verder uitgerust met een geslaagde / competieve 12th gen Intel CPU en met DDR5 en PCIe5. Het design is slank en ingetogen. Mooi apparaatje!
Geweldig " Arc onder codenaam Alchemist ondersteunt daarnaast raytracing en kan door middel van Deep Link-technologie een deel van het werk verdelen over de geïntegreerde en discrete gpu of alles zelfs afstaan aan de igpu in de processor."
Lijkt me heerlijk (4k videogames met) raytracing op dit soort GPU - alles voor de liefhebbers van een dia show 8)7 !

[Reactie gewijzigd door batteries4ever op 26 juli 2024 07:20]

Nog niet verschenen, getest, maar al wel sarcasme. Goedemorgen Tweakers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.