Samsung stopt volledig met laptops en Chromebooks in Nederland

Samsung stapt volledig uit de Nederlandse laptopmarkt. Dat laat de elektronicagigant aan Tweakers weten. Er verschijnen geen nieuwe laptops meer en ook stopt Samsung met de verkoop van Chromebooks in Nederland.

Begin dit jaar liet Samsung al aan Tweakers weten het aanbod van Windows-laptops terug te schroeven en zich te richten op Chromebooks en high-end-modellen als de ATIV Book 9 2014 Edition, die in maart verscheen. Ook daarmee stopt het bedrijf nu dus, zegt de fabrikant tegen Tweakers.

Een reden voor het vertrek van de Nederlandse markt geeft het concern niet. "Samsung speelt snel in op behoeften en wensen in de markt", aldus het bedrijf. Ook benadrukt Samsung dat het besluit specifiek voor de Nederlandse markt geldt: "Het is niet per se een weerspiegeling van andere markten." Daarmee lijkt het erop dat de Zuid-Koreaanse fabrikant wel doorgaat met de fabricage van laptops, maar dat die alleen verschijnen in andere landen.

Samsung stapte in 2008 relatief laat in de Nederlandse laptopmarkt. Het bedrijf bracht in de loop der tijd een breed scala aan modellen uit, van netbooks en multimediamodellen, tot ultraportables en zakelijke laptops. Gaandeweg kwam de focus meer op de Series 9-ultrabooks te liggen, terwijl het bedrijf ook Chromebooks bleef uitbrengen. Een van de laatste modellen die hier verscheen, de Chromebook 2 13,3" met full-hd-scherm, was echter maar heel kort beschikbaar, wat een teken aan de wand bleek.

Blijkbaar heeft Samsung niet voldoende voet aan de grond gekregen op de Nederlandse markt. De laptopmarkt heeft het tijden moeilijk gehad met dalende verkopen, maar lijkt recent juist weer op te krabbelen. Eerder stopte Sony wereldwijd met zijn Vaio-lijn van laptops.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-09-2014 • 15:56

121 Linkedin

Submitter: tinzarian

Reacties (121)

Wijzig sortering
Een nog vagere reden zou ik niet kunnen bedenken :p

Ik denk dat Samsung een vrij klein aandeel heeft en de markt ook aardig gesatureerd is.
Ikzelf ken in ieder geval niet veel mensen met een Samsung laptop/chromebook
Marktaandeel is te klein om de overheadkosten te rechtvaardigen. Handleidingen moeten vertaald worden, aftersales, promotiemateriaal enz. Als je dan een beperkt aantal laptops verkoopt is het moeilijk om winst te maken.
Hoezo is hun redenering dan zo vaag als je in andere woorden hetzelfde zegt:
Samsung speelt snel in op behoeften en wensen in de markt
Er is blijkbaar weinig behoefte aan Samsung laptops (ik zie ze ook nooit/zelden, ookal zegt dat niet alles) en dus is spelen ze in op de (niet bestaande) behoefte door er mee te stoppen...

Van de Chromebooks vind ik het wel jammer, vond de Samsung modellen namelijk wel erg mooi en in vergelijkingen deden ze het nooit echt slecht, terwijl dat wel een groeiende markt is...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 11 september 2014 16:04]

Hoezo is hun redenering dan zo vaag als je in andere woorden hetzelfde zegt:
Samsung speelt snel in op behoeften en wensen in de markt
Hoe kun je snel inspelen op de wensen en behoeften in de markt als je niet aanwezig bent in die markt en er al voldoende concurrentie is? (geldt enkel voor laptops in deze situatie)

ook staat er :
Het is niet per se een weerspiegeling van andere markten.

per se, dus mischien wel en mischien ook niet..

Het is uiteindelijk een aanname die jij en ik hebben gedaan. :)
Door je bijvoorbeeld te richten op smartphones en tablets. Zo gaat er geen tijd van je mensen verloren aan zaken die niet zoveel opleveren ;)
Het vreemde is, is de laptops die van hun beschikbaar waren echt als een trein verkochten. Ik vindt het daarom een rare beweging van Samsung om te stoppen met hun laptop devisie.
Idd. Ik heb een Samsung laptop, mijn vrouw, mijn ouders. Altijd een goede mix van specs voor een scherpe prijs. Samsung was het merk met vaak matte schermen, goedkope ultrabooks, een goede convertible. Ze zijn bijna klaar voor amoled laptops. Echt jammer.
je stopt zelf een apparaat in de magnetron, ding doet het niet meer en je wil een nieuwe? begrijp ik je goed? Ik hoop van niet
Wat voor idioot gooit ook een telefoon in de magnetron? 8)7
Hij heeft dit denk ik maar gedaan om de garantie bij elk bedrijf te 'testen'.

en idd heb dit al vaak met samsung meegemaakt dat ze een toestel terugsturen met 'waterschade' ook al is dit totaal niet waar maar hebben ze gewoon geen zin om een andere te geven of wat dan ook zelfs als je iets van samsung in amerika ofzo koopt heb je hier geen garantie want dynafix 'kent' daar niets van. over dynafix kan ik ook een hele boek schrijven met slechte ervaringen maarja..
Lijkt me duidelijk dat hij dit doet om vlak voor de garantie afloopt nog even een neiuwe te scoren .
Best ziek !
Daar dacht ik ook meteen aan, fijn dat Samsung er niet in meeging, heeft die lekker geen product meer, uiteindelijk betalen alle klanten voor de garantie claims.

Als er dan van die asociale honden zoals padje zijn die elk jaar een nieuwe telefoon via de garantie willen claimen is de rest er de dupe van.
Dus als ik het goed begrijp denk je dat je recht van klagen hebt omdat een bedrijf niet helemaal netjes reageert op een uitermate niet-nette actie van jou? Vlieg toch een eind op. Of er nu waterschade of magnetronschade is, hun conclusie dat jij nergens recht op hebt, is volkomen terecht.

Overigens is het ' waterschadeprobleem' bij mensen die wel gewoon eerlijk zijn, een oude bekende van de meeste telefoonservicebedrijven. Nadat dit aan de kaak gesteld is door diverse belangenbehartigers, is de situatie aan het verbeteren.

Boovendien klopt de redenatie dat je er toch voor betaalt, niet. Samsung weet uit de statistieken hoeveel toestellen er ongeveer uit zullen vallen en houdt daar in de prijs rekening mee. Jouw toestel valt daar niet onder.

Verder kan de fabrikant met de nodige moeite wel degelijk bewijzen dat jouw toestel op onnatuurlijke wijze is overleden. Je hebt gewoon "geluk" gehad dat de meeste gedupeerde bedrijven die moeite niet nemen.


Maargoed, ik lees elders 6 jaar terug -> jeugdzonde? Dan alle respect dat je het opbiecht, maar dan moet je het ook niet proberen achteraf goed te praten a.u.b.


Maar om op de rest van je bericht in te gaan, als Samsung zou gaan doen waar ze volgens jou goed in waren (ik heb inderdaad ook zo nu en dan bedenkingen bij de bouwkwaliteit, maar daarmee zitten ze alsnog wel in de onderkant van de middenklasse) bleef er nog maar een behoorlijk klein bedrijfje over. Behalve te goedkope consumentenelectronica maken ze ook het nodige spul dat wel gewoon degelijk gedimensioneerd is.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 12 september 2014 13:41]

Klinkt eerder als walgelijke en waardeloze klant...
Je betaalt voor garantie? Garantie is er normaal alleen om fabrikagefouten te ontdekken en hier zit dan een termijn aan. Het gaat om de zekerheid van het goed functioneren van het product. Ik hoop dat je nooit wat bij mij koopt 😊 Die claim die jij maakt kost altijd geld. Alleen tijd alleen al, die betaalt moet worden door arbeid. Mij kost servicehandelingen altijd teveel tijd, die ik beter kan besteden aan verkoop. Daar betaal je namelijk voor.
Je snapt het principe garantie niet blijkbaar. Gaat ook niet werken als iedereen zn spul in de magnetron legt terwijl t nog prima werkt... Rare redenering. Samsung staat volkomen in zn recht. Bewust toegebrachte schade of valschade valt niet onder garantie.
Verder gaat alles goed met je? Volgens mij ben je van het "padje" af. Of bel je ook wel eens je opstal verzekering omdat je je huis in de fik hebt gestoken?

Wat een rare mensen wonen er in deze wereld. Succes met je oplichtingszaken verder.
Graag gedaan voor de tip. Sorry dat ik zo reageerde trouwens
"de schaamte voorbij". Jij lijkt me een type dat dit statement ook nooit zal snappen
Alleen handelt Samsung niet zelf de garantie kwesties & reparaties uit. Dit besteden ze uit naar bedrijven waar ook HTC/Motorola/Nokia toestellen worden gerepareerd.
Dit wordt inderdaad door een nader bedrijf gedaan. genaamd dynafix.
zeer goede reputatie heeft dat bedrijf... :9
Niet alleen Dynafix hoor :) ...oh inmiddels misschien wel want ik zie dat het bedrijf waar ik werkte begin dit jaar failliet is verklaard :P
http://www.daanauctions.com/NL/Auction/7415
Ik heb zelf heel te lang bij een telcomprovider in de winkel gewerkt waar er ook een in store repair van Dynafix zat.

Op de werkvloer heet dat bedrijf "Bijnafix" omdat ze de helft van de reparaties niet goed uitvoeren.

Competentie van de mensen is in de meeste gevallen bijzonder laag omdat ze echt heel erg slecht betalen. If you pay peanuts you get monkeys :+
ja inderdaad "bijnafix" is een goede naam. Oooit een samsung telefoon in reparatie gestuurd omdat deze constant uitviel of als iemand belde zich opnieuw opstartte en het enige dat ze gedaan hebben is een factory reset..

Op de reparatienota stond ook gewoon firmware update maar hij had al de nieuwste firmware dusja de telefoon deed dus nog precies hetzelfde na de "reparatie"
Ik heb zelf bij een officiële reparatie dealer gewerkt. 40% van alle Samsung toestellen in Nederland kwam bij ons binnen. Dat was in ~2006. Dus stop aub met je flauwekul.
Oftewel niemand in nederland kocht Samsung laptops/Chromebooks.

En dat klopt denk ik ook wel, heb er echt nog nooit een "in het wild" gezien, in tegenstelling tot tablets en telefoons van Samsung, daar loopt half nederland al mee rond.
Mijn zusje heeft vorig jaar nog een Samsung laptop bij de MM gekocht :/
Van alles dat ze daar hadden staan was dat de enige die haar aansprak en ook nog acceptabele specs had voor de prijs.

Vele van haar klasgenoten hebben toen dezelfde laptop gehaald (of net andere modellen)
Welke trouwens, het "Samsung Quad Core" model toevallig. Welke voor rond de €600,- weggingen. Dit waren echter AMD micro APU's met vrij slechte CPU prestaties in die prijsklasse. Wel leuke modellen, naast de CPU goede specs (gigabit lan, SSD, 4gb, GPU)maar het leek of Samsung te veel marge pakte.
Deze bedoel ik: http://tweakers.net/price...;355096;320211/categorie/

De non Samsung Quad Core modellen waren een stuk beter qua prijs kwaliteit verhouding. Toch jammer dat ze in geheel mee stoppen. Door hun bekendheid in de smartphonesbranche, televisies en mooie designs, was het een serieuze concurrent voor Apple met hun MacBooks. Zelfde gold voor Sony, in de tijd voor de Ultrabooks, was Sony qua design en compactheid de enige die in de buurt kwam imho.
@trm0001 ik ben het met je eens hoor voor normaal internet en word zijn het prima dingen! Wil je echter iets meer er mee doen zo als lightroom of ArcGIS dan istie toch al een beetje traag te noemen: reviews: Drie Samsung-ultraportables: AMD-apu, touch en 15"

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 11 september 2014 23:07]

Naar mijn bescheiden mening zijn AMD's CPU prestaties niet slecht te noemen en ruim voldoende in deze prijsklasse om te doen waarvoor ze bedoeld zijn.

Wel is het zo dat de typische retailmarkt (maedelmarkt en consorten) nogal misbruik maken van het AMD aanbod en dit tegen flink te hoge marges in de winkel leggen.
Om een idee te geven: veel AMD laptop setjes (mobo/apu) kosten de fabrikanten vaak heel ver onder de 100 dollar, veelal slechts enkele tientjes. Een typisch Intel setje kost gemiddeld een factor 2 tot 5 meer. Toch liggen beide producten voor niet al te veel verschillende bedragen in de shops. Waarmee diezelfde shops dus meer marge hebben bij AMD.

Terug bij Samsung:
Het was me al vaker opgevallen dat zowel samsung chromebooks als middensegment notebooks spectaculair in prijs daalden wanneer ze gebruikt worden aangeboden hier op TNet V&A. Dit is imho niet terecht maar waarom dat zo is kan ik niet echt verklaren......
Een vriend van me had een i7 laptop van samsumg voor 650 euro ofzo.
Ik heb ook een zo'n laptop. Was toen qua prijs/kwaliteitsverhouding de beste die ik kon vinden. Heb hem inmiddels 2.5 jaar.

Ik hoop wel dat ze support blijven bieden.
Klopt., heb ook een Samsung Ultrabook gekocht omdat de enige was met een beetje acceptabele specs. Windows 8 was dan wel weer jammer maar na dag 2 de bios beveiliging uitgezet, linux mint er overheen en ik kon fatsoenlijk aan het werk :)
De overige notebooks/ultrabooks hadden allemaal net niet de specs die ik wel wilde hebben of waren echt waanzinnig duur
Niet helemaal met je eens, onder de studenten zag je toch veel (plastic) ATIV books. Zeker omdat deze net wat goedkoper waren maar toch Ultrabook met SSD. Heb ze op de zakelijke markt ook gezien, bij hotels, stands en bij mensen die veel reizen voor hun werk. Dit was dan uiteraard de metalen versie.
Als de discussie is of er wel of niet genoeg samsunglaptops verkocht werden heeft, denk ik, toch Samsung het enige juiste antwoord. En blijkbaar is het voor hun voordeliger om in Nederland geen laptops meer te verkopen.

Wat jij als heel veel mensen met een samsunglaptop ervaart, ervaart Samsung blijkbaar anders
Niet helemaal met je eens, onder de studenten zag je toch veel (plastic) ATIV books. Zeker omdat deze net wat goedkoper waren maar toch Ultrabook met SSD. Heb ze op de zakelijke markt ook gezien, bij hotels, stands en bij mensen die veel reizen voor hun werk. Dit was dan uiteraard de metalen versie.
Ik deel dit beeld niet.
Ondanks dat ik ook in collegebanken zit, en wel 1x in de 2 a 3 weken op en neer vlieg met een vliegtuig.

Ik denk dat samsung relatief veel bij de Nederlandse markt heeft gegokt op Chromebook, en AMD-windows pc's. Beiden willen Nederlanders relatief niet zo graag als buitenlanders.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 11 september 2014 20:39]

Ik denk dat samsung relatief veel bij de Nederlandse markt heeft gegokt op Chromebook, en AMD-windows pc's. Beiden willen Nederlanders relatief niet zo graag als buitenlanders.
Nederland is het land met in verhouding tot andere Europese landen de meeste verkochte Chromebooks, dus die vlieger gaat hier niet op. En in 2013 had Samsung een hele ruime marktpositie hiermee in Nederland.
Nou ik heb er genoeg gezien, ik denk ook niet dat Samsung het per definitie slecht deed, maar de gehele laptop sector, daar waar de tablet sector wel ineens hard gaat.
Ik denk dat er gewoon teveel keus is in notebooks en samsung niet het merk is waar veel mensen gaan zoeken voor een laptop, als iemand tegen mij samsung zegt schiet als eerst mobiele telefoons door mijn hoofd, daarna tv's en laptops denk ik niet eens aan.

Chromebooks lijken mij overigens ook niet aan te trekken.
Precies wat ik ook meemaak:

Vraag om een zakelijke laptop, en de HP wordt snel naar voren geschoven.
Vraag om een internetlaptop, en je zal meestal een Packerd Bell, HP consumer-laptop of Acer in je handen krijgen.
Vraag een tweaker om een laptop, en zal pas iets vaker Samsung naar voren komen.

En zo zijn er meer merken die je minder vaak tegenkomt.

Wel een trieste ontwikkeling dat een merk zich volledig terugtreket. Bevordert de concurrentie niet bepaald. En de kwaliteit is wat ik gehoord heb meestal prima (zelf ook nooit een gehad).
Omdat Samsung geen low- of midend laptops voor een mooie prijs had, kon ik die niet meer aanbieden in mijn winkel. Voor een internetlaptop heb ik dan ook HP, Asus en Toshiba bovenaan staan.

Ik heb een tijdje geleden een Ativ 9 moeten reviewen voor een website, die zat degelijk in elkaar en de specs logen er ook niet om. Wat dat betreft maakt Samsung goede laptops. Ik ben dan ook teleurgesteld dat die laptops niet meer in Nederland te krijgen zijn.
Klopt, ze hadden wel hele sterke producten maar ze waren denk ik gewoon veel te laat met het in de laptop markt stappen en dan komen toch andere producten sterker uit de bus...

Worden er trouwens veel chromebooks verkocht, of slaan ze wel aan? Ik zie het nut niet behalve een mooie laptop om op te internetten en te mailen (letterlijk want Google's Word/Excel/Powerpoint variant stelt niks voor)
Als iemand 'samsung' tegen jou zegt en je denkt niet aan zo'n beetje alle apparaten in je huis, dan moet je toch eens wat beter opletten. :+

Van elektrische tandenborstel tot wasmachine tot medische apparatuur, Samsung maakt daadwerkelijk álles, lijkt het wel.

Ontopic: mijn vriending heeft een Ativ Book 9 LITE gekocht, mooiste ultrabook (letterlijk mooiste, want das belangrijk... 8)7 ) in een lage prijsklasse inclusief SSD.
Prima ding dus!
Moet wel zeggen dat de naamgevingen en rebrands van Samsung niet helpen, het was verdomd moeilijk om een juiste notebook te vinden zonder het exacte serienummer (veel webshops hanteren nog oude naamgevingen, zoals N series, ATIV book 9, BOOK 9,etc etc.)

[Reactie gewijzigd door sjongenelen op 11 september 2014 16:10]

En toch is t enige samsung wat je bij mij in huis vind, mn monitor (een van de weinige mooie 1920x1200 modellen toen) en magnetron (krijgertje) Voor de rest niets :*) Ook bij mij zal in de eerste plaats de lelijke telefoons als eerste te binnen schieten. Voor de rest moet ik zeggen dat k er eigenlijk met een grote boog omheen loop. Of dat terecht is, is een tweede. Maar voor wasmachine/droger toch liever een Miele. Voor TV toch liever mn Panasonic plasma. En zo zal een ieder wel voorkeuren hebben voor merken door ervaringen van die persoon zelf of van vrienden/familie.

Kan me voorstellen dat de markt voor de laptops heftig aan t veranderen is sinds de opkomst van de tablets. Mensen die enkel documenten en internet nodig hebben, kunnen tegenwoordig makkelijk uit de voeten met een tablet met keyboard cover en opslag op een cloud systeem. Scheelt gewicht, betere batterij duur, en zelfs tegenwoordig nog steeds een scherper scherm op tablet itt veel laptops...
Ja de laptop schermen ( ook van Samsung) blijven inderdaad behoorlijk achter bij tablets.
Hier in Belgie zijn er anders zat mensen genoeg die een Samsung laptop gebruiken, omdat deze vrij goed van prijs zijn, en toch ook vrij stevig.
Zelf heb ik er ook eentje, vrij mooie voor deze prijs. Dus hopelijk blijven ze in Belgie bestaan.
Anoniem: 565286
@Triss11 september 2014 16:12
Negatief. Ze stippen hier ook. Frankrijk blijft wel bestaan.
Serieus ? Ze zouden hier in België deze zomer nog maar net officieel begonnen zijn.

"And in the coming weeks -- very soon, you’ll see -- Chromebooks will be in Belgium, Spain and Italy." (Juni 2014)
Bron: http://chrome.blogspot.be...-coming-to-nine-more.html

Dus als ze hier in België blijven (en ze niet enkel azerty leveren) kan een slimme nederlands Importeur hier nog wel wat mee vermoed ik.
Normaalgezien niks meer. Wij als Samsung preferred partner hebben daar deze week bericht van gekregen nadat onze Samsung shop-in-a-shop qua laptops al sinds juni leeg stond.
Alleen is jouw opmerking over Frankrijk niet correct. Alle Europese landen zijn ondertussen met notenbooks van Samsung gestopt.
Prijzen ze zich ook niet een beetje uit de markt? Net als dat Sony dat ook heeft gedaan?

Ik bedoel, ik heb mij kort geleden toch laten verleiden om voor het eerst een MacBook (een Pro 13") aan te schaffen. Dat terwijl ik ze altijd enorm overpriced vond (en nog steeds vind ik ze erg duur).

Sony bouwde laptops die ook richting Macbook prijzen gingen, Samsung ook. En als je dan de bouwkwaliteit vergelijkt (wat ik laatst even deed in de MM tussen de laatste Vaio's en de MacBooks) dan springt Apple er toch echt uit. Tel daar bij op dat "men" nou eenmaal veel meer een "hebben hebben" gevoel heeft bij Apple MacBooks dan bij laptops van de reguliere andere merken, dan kan ik me wel voorstellen dat de verkoopaantallen van de (duurdere) Samsung laptops tegenvallen. Net zoals bij Sony.

Overigens een spijtige ontwikkeling, want op deze manier krijgt Apple het helemaal voor het zeggen in de markt van goed gebouwde laptops met goede specs. Dat is nooit goed voor de consument.
Apple loopt ook niet geweldig, de verkopen van Macbooks lopen al een tijdje terug.
http://www.macworld.com/a...ers-mac-not-dead-yet.html
Laptops als geheel zijn geen geweldig groeiende markt, dan is het logisch dat je als een Samsung de kleinste markten/taalgebieden eruit hakt, dat scheelt het meest in de overhead.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 11 september 2014 18:11]

De laptopmarkt is inderdaad dalende en dat voelt ook/zelfs Apple. Zeker omdat Apple laptops typisch minder snel vervangen worden zijn ze ook meer afhankelijk van "overstappers" vanuit de Windows wereld.
Maar ik denk dat ze relatief gezien nog belangrijker zullen worden in het topsegment, en dat is inderdaad niet per se een goede zaak.
De volgende MacBook air zou zomaar een tablet a la surface 3 kunnen worden.

Niet ondenkbaar dat ze alle componenten van de huidige MBA in een tablet van 12,9 inch kunnen stoppen.
Samsung heeft in Nederland, verlies geleden op de verkoop van laptops en Chromebooks. En dus concentreert Samsung zich, alleen nog maar op de verkoop van tablets en smartphones, die (nog) wel goed verkopen...Toch wel een moedige beslissing, in plaats van door te ploeteren, waar de verliezen onhoudbaar worden, waardoor de rest van het bedrijf in gevaar kan worden gebracht.

[Reactie gewijzigd door Astrix op 11 september 2014 16:14]

Volgens mij geeft Samsung meer tablets weg bij o.a. tv's dan dat ze verkopen.
Volgens mij is het vrij lastig om als fabrikant je te onderscheiden met een laptop. Als ik nu in de pricewatch kijk, staan er 30 Samsung laptops in, terwijl Acer, Asus, HP, Toshiba en Lenovo er allemaal 225+ hebben. Samsung had dus sowieso al weinig laptops te koop in Nederland. (of was dit er pas na?)
Beperkt aantal modellen moet het probleem niet zijn, zie Apple. Zelf wel een Samsung vanwege uiterlijk, grootte HD, losse videokaart, numeriek pad en batterij duur.
Ik gebruik sinds een half jaar de Chronos 700z7, fijnste laptop die ik ooit heb gehad. Wat de reden ook mag zijn van Samsung de levering in NL te stoppen, ik vind het wel erg jammer. Misschien levert het in NL niet genoeg op.
Geheel met je eens.. Heb ook de Chronos 7 (Review hierrrrr) en het is simpelweg de beste laptop die ik ooit gehad heb.

Ik snap er niet heel veel van. Als een fabrikant een goede naam heeft en als een van de weinigen laptops met killer specs én looks op de markt kan zetten zie ik geen reden om in Nederland de handdoek in de ring te gooien.

Vaag...
Balen dit, ik vond Samsung wel een mooie productlijn qua laptops hebben. Het design sprak me wel aan.
Merken als Lenovo laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om succesvol te zijn en zelfs te groeien binnen de pc markt. Kennelijk wil Samsung de focus meer op de smartphones en tablets leggen.
Anoniem: 587301
11 september 2014 16:00
Ze maken anders wel prachtige, snelle ultrabooks die echt wel de concurrentie aangaan met een hoop andere merken! En ze hebben een compleet aparte afdeling in de mediamarkt, net zoals Apple dat ook heeft. Heel vaag zo een besluit, zou het echt zo slecht verkopen dan?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee