Rockstar Games Launcher is sinds donderdagavond offline 'wegens onderhoud'

De Rockstar Games Launcher is sinds donderdagavond 20.23 uur offline wegens 'onderhoud'. Daardoor zijn nieuwe Rockstar-games niet meer te installeren en kunnen online games niet worden gespeeld. Het 'onderhoud' volgt kort na de release van de GTA-remasters.

Rockstar schreef donderdag op Twitter dat de launcher offline werd gehaald om 'onderhoud' uit te voeren, zonder aanvullende details te geven. Vrijdagochtend 10.55 uur zei het bedrijf nog steeds aan de Rockstar Games Launcher te werken. Op het moment van schrijven is deze nog offline.

Vermoedelijk is het offline halen van de launcher reden voor Rockstar om de verkoop van pc-games tijdelijk te staken. Om de games te kunnen spelen, is die launcher namelijk vereist. Wie de games nu zou kopen, kan ze dus niet spelen. In de Internet Web Archive is te zien dat Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition in ieder geval sinds 20.35 uur donderdagavond niet meer te koop is op Rockstars webwinkel. Ook andere pc-games, zoals Red Dead Redemption 2 en GTA V, zijn niet meer te koop via die webwinkel.

Het offline halen voor onderhoud is opvallend, aangezien Rockstar donderdag de geremasterde versie van de GTA-trilogie uitbracht. Sinds de release klagen spelers op bijvoorbeeld Reddit over de kwaliteit van de games. Zo zouden sommige personages er slechter uitzien dan in de oorspronkelijke versies, zijn er klachten over hoe regen er in de game uitziet en klagen sommigen over de besturing van auto's. Gebruikers klagen ook over de prestaties van de oorspronkelijk zeventien tot twintig jaar oude games. Zelfs als de games op de current-gen consoles in Performance-modus worden gespeeld, zou de framerate op 35 tot 40fps blijven steken.

De drie games zijn echter nog te koop en te spelen op andere platforms. Het lijkt er daarom niet op dat deze kwaliteitsproblemen reden voor Rockstar zijn om de launcher offline te halen. Onder meer Vadim M. schrijft op Twitter echter dat de game is geleverd inclusief ongecompileerde main.scm-bestanden, waarin opmerkingen van ontwikkelaars te lezen zijn. Daarnaast zijn in de spellen de muzieknummers te vinden die Rockstar om licentieredenen niet in het spel kan laten horen. Dit lijken eerder redenen voor Rockstar te zijn om de launcher offline te halen en de verkoop te staken.

Donderdag verschenen de geremasterde versies van GTA III, Vice City en San Andreas voor de pc, PlayStation- en Xbox-consoles. Op 6 december moeten de fysieke versies van de games verschijnen. Volgend jaar komen de remasters ook naar iOS en Android.

Door Hayte Hugo

Redacteur

12-11-2021 • 14:38

75 Linkedin

Reacties (75)

Wijzig sortering
Ik vind de manier hoe je tegenwoordig games moet spelen echt een forse achteruitgang tov vroeger. Nu kun je dus je Rockstar games (gedeeltelijk?) niet meer spelen omdat er online iets uitligt. Terwijl je prima Single player zou moeten kunnen doen. Van de week probeerde ik toevallig ook Planet Coaster te spelen - dat kon niet omdat de server unreachable was. Dan maar Planet Zoo opstarten. Exact hetzelfde probleem: niet te spelen omdat de online server niet te bereiken is.

Slechte zaak dat je zonder internet tegenwoordig eigenlijk je single player spellen niet meer op kunt starten.
Dat niet alleen, het is een rockstar launcher exclusive. Ik wou hem aankopen op PC maar dat gaat nu dus niet. Dan maar op zoek naar een speelbare versie op de.. grijze kanalen, die werkt dan tenminste ook volledig offline! Het is echt erg, maar degene die betaalt is tegenwoordig slechter af dan de piraten door deze zaken...

[Reactie gewijzigd door venqwish op 13 november 2021 00:04]

Van wat ik van deze release gezien heb, is het misschien beter om gewoon de oude versie van de spellen te spelen. Veel textures die omhoog zijn geschaald hebben spelfouten of er zijn belangrijke details weggevallen. De lichteffecten zijn inconsistent. Het gebrek aan mis zorgt ervoor dat de pop-in pijnlijk duidelijk wordt, en het verpest ook nog eens de illusie van omvang die GTA San Andreas opbouwde. Er zijn ook nog eens liedjes van de radio geschrapt vanwege licenties.

Al met al vind ik het een dramatische launch. Ik denk dat Rockstar dit aan zag komen, want er zijn geen of weinig versies naar de pers gegaan en er is een reden dat de originele versies nu helemaal niet meer nieuw te kopen zijn…

Rockstar heeft de originele versies uit de stores gehaald, maar je kunt tweedehands of desnoods op piratensites waarschijnlijk nog wel een legale danwel illegale kopie vinden. Ik zou aan wat ze hier neergezet hebben in elk geval de volprijs niet besteden.
Ik weet niet hoe dat op de pc is, maar de orginele versies die naar de ps3 en ps4 zijn gehaald destijds zijn enorm slecht. Dat zijn ports van de mobiele versie. Dan kan je beter de nieuwe versie kopen. Edit: de definitive version is blijkbaar ook een een port van de mobile versie.

Op de pc kan je in winkels nog wel de orginele versie kopen:

https://www.bol.com/nl/nl...andreas/1004004000019622/

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 13 november 2021 10:41]

De versie op de PS4 zijn de PS2 versie ik speel ze om dit moment toevallig :). Ze werken Opzich vrij prima
Het is echt erg, maar degene die betaald is tegenwoordig slechter af dan de piraten door deze zaken...
Van wat ik zie is de Trilogy al beschikbaar sinds vandaag. Piraten hebben dus sowieso een voorsprong.
Wacht een paar maanden en je kan hem voor de helft op Steam vinden. Ze zullen zelf ook wel zien dat iets lanceren op een 'launcher' die niemand geïnstalleerd heeft of wil hebben niet tot goede verkoop zal leiden.
De launcher is helaas nodig voor het spelen via Steam (of Epic), dus daar kom je helaas niet omheen.
Ja dit is sowieso nogal ziek tegenwoordig. Ik had Far Cry gekocht op Epic (want niet op Steam) en op die manier hebben ze toch weer de Ubi launcher binnengesmokkeld. Ik heb nu echt een scherm vol launchers :( : GOG (de beste wat mij betreft), Steam, Epic, MS Store, Battle.net, Ubisoft, Origin, Elite Dangerous, Rockstar games, en Oculus.

Al die zooi loopt dus mijn computer vol te gooien met rotzooi en waarschijnlijk veel data te minen. Ik heb alle autolaunch uitgezet natuurlijk maar dit kan zo niet doorgaan. Tijd voor de wetgever om hier tegenin te gaan.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 12 november 2021 22:10]

Tijd voor de wetgever om hier tegenin te gaan.
En dan krijg je weer zo'n halfbakken cookie wall verhaal...
Ik zou een MS store niet echt onder de categorie launcher scharen, er is geen verbinding met de store nodig na aanschaf en download van content.
Helaas komt elke game tegenwoordig met allerlei store/launchers aka bloatware, welke continu lopen te zeuren over updates, promoties, email notificaties en ander gezever.

Illegaal draaien is een verademing als je het zo bekijkt
Wat een klein beetje kan helpen is door games op GoG te kopen of op steam. Als het goed is kan je offline games daar ook spelen als je offline bent. Let bij steam dan wel op dat er niet alsnog 3rd party DRM ingebakken zit, Steam geeft dat redelijk duidelijk aan.

Uiteindelijk ben je afhankelijk van de dev. Als die always-online drm heeft ingebouwd ben je gewoon fucked. Zo gebruikt GTA5 op steam bijvoorbeeld nog steeds de rockstar launcher/social club.

Wil je daar iets aan doen dan moet je stemmen met je portemonnee door ze te boycotten of te piraten/cracken.

Volgens mij mag je in Nederland nog steeds piraten als je de gebruiksrechten hebt. Dus stel je hebt bijvoorbeeld een GTA5 licentie gratis van Epic gekregen. Dan is het volgens mij legaal de game te piraten en cracken om offline te kunnen spelen.
Het vervelende van DRM is dat niemand nadenkt over de lange termijn. De hele game industrie is geobsedeerd met de verkopen in de eerste paar maanden.

Of je DRM servers over 10 jaar nog online zijn boeit niemand.
Uiteindelijk ben je afhankelijk van de dev. Als die always-online drm heeft ingebouwd ben je gewoon fucked. Zo gebruikt GTA5 op steam bijvoorbeeld nog steeds de rockstar launcher/social club.
Sinds wanneer heet "Rockstar Games Social Club" opeens "Rockstar Games Launcher"?!?
Met GTA 4 was die Social Club troep nog optioneel en kon je het skippen. Met GTA 5 hebben ze het verplicht gesteld. En dat is nu dus voor de remastered trilogie ook het geval.

Voor mij is dit reden om het spel gewoon niet te kopen. Jammer dan. Ik heb veel plezier gehad met de originele games uit de trilogie. Dan geeft ik mijn geld wel ergens anders aan uit. Ik ga geen geld uitgeven aan een spel die zo'n slechte launcher verplicht stelt terwijl de winkel waar ik het spel zou kopen alle faciliteiten al aanwezig heeft. Voor mij heeft nog een extra launcher geen enkele toegevoegde waarde. Het is nog een account die je weer veilig moet bewaren en maar hopen dat het allemaal blijft werken en weer iets wat je PC een beetje trager maakt en steeds (automatisch) ge-update moet worden.

Game devs en uitgevers moeten eens ophouden met winkeltje spelen. Laat dat lekker aan winkels over die daar veel beter in zijn. Dat ze zelf rechtstreeks willen verkopen zou nog niet zo erg zijn, als ze maar de optie zouden bieden om zonder hun slecht functionerende bloat-ware te spelen. Ofwel, koopt iemand een game op Steam/GoG/enz, laat die winkels dan de launcher verzorgen en ga er zelf niet tussen zitten.
Volgens mij mag je in Nederland nog steeds piraten als je de gebruiksrechten hebt. Dus stel je hebt bijvoorbeeld een GTA5 licentie gratis van Epic gekregen. Dan is het volgens mij legaal de game te piraten en cracken om offline te kunnen spelen.
Nee, de wet is hier duidelijk in. Je mag geen content downloaden uit illegale bron. Of je er wel of geen licentie voor hebt, doet er niet toe.
Je bedoeld vroeger toen je per spel een aparte CD moest gebruiken om je spel te kunnen starten en om het te installeren?
Ja, je weet wel. Die CD die het doet ongeacht je een internet connectie hebt of niet. Die CD die van jou is.
Die je eventueel van een maat kan lenen om een spel te spelen die hij heeft gekocht.

Je weet wel, die schijfjes die je heel lang geleden ook in je console moet stoppen,
Oh wacht eens. Dat wordt nog steeds gebruikt bij de consoles.

[Reactie gewijzigd door TheHeavySoldier op 12 november 2021 15:17]

Dat kan nu ook wel hoor, via Steam een groepje maken en je games delen. Verder raak je CD's kwijt of gaan ze kapot. Je weet wel, die ronden dingen die al moeilijk doen als er een krasje op zit.

Je weet wel, het tegenovergestelde van alles wat je nu met 1 knopje kunt vinden en starten.

Edit: Mooi om te zien dat nostalgie hoogtij viert hier. Kunnen we geen panel starten om de CD's terug te krijgen? Heeft meer voordelen dan nadelen naar het schijnt.

[Reactie gewijzigd door Nolimit89 op 12 november 2021 16:30]

Dit vind ik echt bizar om te lezen. Hoe raak je je CD's kwijt? En ze beschadigen vind ik van het niveau op je telefoon gaan zitten waardoor die kapot gaat. Die mensen heb je natuurlijk. Maar ik vermoed dat iedereen die zorgvuldig met zijn spullen omgaat dat probleem niet heeft.

Het ging hier om singleplayer games die afhankelijk zijn van een login server. Dat is gewoon anti consument.
Je gaat me toch niet serieus vragen hoe je CD's kwijt kunt raken?

Ik weet waar het over ging, maar kom niet met die oude troep aanzetten als 'alternatief'.

Een CD heeft er op zichzelf helemaal niet mee te maken of het offline kunnen gebruiken hiervan wel of niet werkt, maar hoe het spul bedacht en ontwikkeled is.
In een launcher zou je ook prima offline kunnen spelen.

[Reactie gewijzigd door Nolimit89 op 12 november 2021 16:45]

Dat noemen we slordig en onvoorzichtig met je spullen omgaan. Het is geen goed argument voor de online verplichting.
Een CD heeft überhaupt niets met een online of offline verplichting te maken, dus wat is je punt?

Edit: schijnbaar kun je hier niet eens discussieren i.v.m. die vage downvotes. De CD wordt als oplossing genoemd voor offline gamen terwijl het er niets mee te maken heeft. Ga klagen bij ontwikkelaars die het je verplichten i.p.v. met de CD als oplossing komen. Wat was het toen toch beter allemaal.

[Reactie gewijzigd door Nolimit89 op 12 november 2021 16:38]

Een CD heeft überhaupt niets met een online of offline verplichting te maken, dus wat is je punt?
Vroeger werd de CD gebruikt om te bewijzen dat je het spel wel had gekocht en dus mocht spelen. Uiteraard is dat niet feilloos. Ondertussen wordt middels een internetconnectie gecheckt of je het spel wel hebt gekocht en dus wel of niet mag spelen.

Het argument is dus dat je de CD, ongeacht internet, altijd wel in je tray kon plaatsen, maar dat een internetdienst van meerdere zaken af hangt (je moet altijd betalen voor een provider, de provider kan problemen hebben, de dienst kan problemen hebben, dienst kan beslissen het spel onbruikbaar te maken, ...). Een CD kan natuurlijk bekrast worden of verloren gaan.
En een CD/dvd speler is zo traag dat je daar niet vanaf wil installeren. Ook moest je altijd een discdrive in je pc houden. Alleen om vandaag de dag een enkele keer offline een spelletje te spelen.
Ja, toen had gewoon elke PC zo'n drive, dat was er gewoon. En traag is ook relatief, games waren ook veel kleiner, een CD is tenslotte maar +/-800MB.

Als ik nu een game van 60GB moet downloaden en installeren is het ook een tijd bezig.
Met 1gbps en een NVME drive gaat het anders best rap.
Met 10gbps en een RAMdisk vast nog sneller...
Het lijkt mij dat je een discdrive niet buiten je pc bewaard O-)
Mijn punt? Wat is jouw punt? Jij begon over dat CD's stuk gaan als reactie op iemand die zegt dat je in die tijd in ieder geval gewoon kon gamen zonder afhankelijk te zijn van de server.
Je kunt in deze tijd ook gewoon nog gamen zonder afhankelijk te zijn van de server EN van CD's.
Het probleem ligt bij ontwikkelaars, niet een launcher of CD's.
Maargoed, het zal wel.

[Reactie gewijzigd door Nolimit89 op 12 november 2021 16:41]

Heb hier nog games van voor 2000 op cd die het tot op de dag van vandaag gewoon doen, waaronder UT:GOTY, Unreal, Total Annihilation, Blade Runner... als je enigszins zorgzaam met discs omgaat kunnen ze decennia meegaan; en de meeste van dat soort discs heb ik tegenwoordig als ISO op de NAS gezien ik geen lezer standaard meer in de kast heb (voor-het-geval dat heb ik een externe via usb). Op die manier is de kans op beschadiging al helemaal nul :)

Heck, ik heb zelfs de complete originele Ghost Recon serie op cd en dvd, waar multiplayer enkel nog lokaal werkt sinds het stoppen van GameSpy (ironie ;) )

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 12 november 2021 15:59]

Verder raak je CD's kwijt of gaan ze kapot. Je weet wel, die ronden dingen die al moeilijk doen als er een krasje op zit.
Goede oplossing is om ze niet uit te lenen. Of ze komen niet terug, of ze komen beschadigd terug.

Overigens als je een cd gewoon oppakt zoals je hem moet oppakken komen er geen krassen op. En de nieuwere discs vanaf bluray hebben een enorm harde beschermlaag die niet zomaar krast. Daarnaast hebben nieuwe spelers error correctie waardoor je ook een cd nog kan lezen als er een kras op zit.
Die CD, als in het schijfje, is van jou ja. Maar op hetgeen op de CD staat heb je alleen maar een gebruiksrecht. Die misschien wel zegt dat je het maar op 1 apparaat tegelijk mag installeren. Uitlenen aan je maat is dus in zo'n geval niet toegestaan.

Maar ja, wie leest er nou ooit een EULA als die een CD'tje koopt en daadwerkelijk gelooft dat hij eigenaar is van alles wat er op staat en daarmee mag doen wat ie wil.
Dat had je tenminste zelf nog onder controle, plus als iemand van je vrienden er ook eentje had, kon je verder. Wanneer er nu een fout ligt bij 1 partij, of ze trekken na een bepaalde tijd gewoon de stekker uit de DRM server, dan kan jij niet gamen.

Voor een MMORPG of iets online-only is dat logisch natuurlijk. Maar zelf een LAN server opzetten of een singleplayer 100% offline spelen wordt meer en meer een rariteit. Daarom probeer ik zoveel mogelijk van GOG te kopen wanneer mogelijk, ook wanneer het me een paar Euro meer kost.
Zo vaak gebeurt dat ook weer niet... Vond het vroeger met die CD's ook altijd behelpen.
Xbox Live is in mijn herinnering 1x offline geweest. Kleine prijs voor 500 games in je bibliotheek.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 12 november 2021 15:08]

Als ik dat vergelijk met automatisch updaten. Makkelijke installatie dan zou ik geen achteruitgang noemen. Maar ja soms geeft het een klein beetje overlast.
Deze GTA's zijn gewoon single player te spelen hoor nu de launcher offline is....
Hmm het artikel heeft het inderdaad over “online games”, over het hoofd gezien.

Dan heeft mijn reactie niet zoveel te maken met dit artikel, maar mijn genoemde frustratie blijft gelden :)
Helemaal mee eens. Toen RDR2 net uitkwam op de PC en daarmee de Rockstar Launcher zijn debuut maakte, werkte de launcher niet. Je kon de game dus helemaal niet spelen op launch day. Pas een week later kwam Rockstar met een patch.

Het is natuurlijk altijd al zo geweest dat je een licentie koopt en niet de game zelf, maar man wat verlang ik naar de tijd terug van big box pc game releases.
Ik wilde dit graag spelen tot ik op Youtube wat reviews ging kijken en erachter kwam dat het een port was van de mobiele games, inclusief alle extra fouten en bugs.
Ondanks dat sommige dingen er beter uitzien zijn er heel veel details weggelaten en vind ik het geheel er heel vaak helemaal niet goed uitzien.

Ik zit serieus te overwegen om dit niet te kopen en mods te zoeken voor de originele games.
Iemand tips?
Vice City
 • Vice City Remastered 1.4
 • New Vice City 2011
 • VC Real Linear Graphics
 • Realistic Road, Pavement & Trees HQ HD
 • GTA Vice City Realistic Animation 2020
 • First-Person mod
 • Custom Radio Station
 • HD Radio Icons
 • MeTV Radio
 • GTA: East Coast Stories
 • Vice City Big Mission Pack
Er is ook nog Vice Cry Remastered, een map voor GTA 5. Maar zonder missions.
Zo kan het eruit zien: https://www.youtube.com/watch?v=Z4nuv0eBWoM

San Andreas met 40 mods:
https://www.youtube.com/watch?v=utVIt6-K9R4

GTA III + mods:
https://www.youtube.com/watch?v=IwU1LcNzJAA

Met mods ziet het er bijna beter uit dan de officiële remasters. Ook zijn veel dingen nog niet gefixed door Rockstar (niet bewegend stuurwiel, ladder klimmen) maar wel door mods.

[Reactie gewijzigd door LordLuc op 12 november 2021 22:25]

Ik kan zelfs Red Dead Redemption 2 niet offline spelen (via Steam gekocht) omdat hij niet kan bevestigen of ik het spel daadwerkelijk heb gekocht (Activation Error).
Uiteindelijk gaat de Steam versie van RDR2 ook door de Rockstar Games Services (waar nu dus onderhoud aan gepleegd wordt) heen, dus dat je dat als foutmelding krijgt vind ik niet zo gek.

[Reactie gewijzigd door Kopri op 12 november 2021 15:35]

All you had to do was to follow the damm (hype) train Rockstar
Op de support pagina van Ruckstar kun je zien welke services het wel en niet doen.
Bij Vice City kon je ooit mp3'tjes in een map plaatsen en dan kwamen die op de radio voorbij.. is dat nog steeds mogelijk?
Bij GTA 5 ook nog, dus ga er even blind vanuit dat het nog kan.
Klopt, in GTA V heet het Self Radio.

MP3 radio's heb je ook voor
-GTA SA (User Track Player)
-GTA IV (Independence FM)
-TBOGT (Independence FM)
-TLAD (Independence FM)
-CTW (Independence FM)

[Reactie gewijzigd door MedionAkoya op 12 november 2021 15:49]

Rockstar word de volgende Blizzard op deze tempo.
Ik vind tot zo ver GTA SA zeer matig wanneer het tot de port komt. Daarnaast waren er geruchten dat GTA 6 in a development hell zit en een van de drijf veren van Red Dead Redemption en GTA, Dan Houser, heeft het bedrijf vorig jaar verlaten.

Nu zijn de geruchten alleen maar geruchten en dat Dan Houser weg is betekend niet dat je dit gelijk terug ziet in de nieuwe producten maar we zullen vanzelf zien waar Rockstar staat als ze met hun nieuwe mega game uitkomen
https://support.rockstargames.com/servicestatus

"The Rockstar Games Launcher is now back online. However, Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition will remain unavailable to play or purchase as we work to remove some data files that were unintentionally included in the new versions of these games.[...]"

Foutje, bedankt... En dat terwijl ik net met RDR2 op Proton werkend krijgen bezig was, ik was een uur aan het kloten met winetricks, netwerksettings en kijken of selinux in de weg zat...
Nou ja zeg, heb 60eu betaald! Gisteren nog gespeeld en nu kan ik de game niet meer starten......
Ja het was eigenlijk donderdagochtend al bijna niet mogelijk om in te loggen. Maar rustig aan Rockstar, het is niet alsof de fans op iets belangrijks zitten te wachten.
Je koopt het voor 60 euro, dus hoezo niet belangrijk? Grote blunder en het geld totaal niet waard!
Mijn god he je brengt een spel uit waar vele op wachten op zich wel, en vrij kort erna brengen zij hun eigen Launcher offline.
Je zal maar de pc versie via hun willen kopen nu of willen downloaden, geen wereld ramp maar goed wel een beetje vervelend moment om hem offline te halen.

Gisteren even aan begonnen op de ps5 met gta3 alvast, en moet zeggen vond het er prima uit zien en spelen :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee