Forza Horizon 5 heeft meer dan 4,5 miljoen spelers

Forza Horizon 5 heeft inmiddels meer dan 4,5 miljoen spelers. Dinsdag was de officiële release, al is de game al een aantal dagen speelbaar voor mensen die via Premium-edities vroegtijdige toegang hadden. De arcaderacegame is onderdeel van het Xbox Game Pass-abonnement.

Xbox-topman Phil Spencer zegt op Twitter dat er tot nu toe meer dan 4,5 miljoen spelers zijn als de aantallen bij de pc, cloud en de consoles bij elkaar worden opgeteld. Hij stelt dat er sprake is van de grootste releasedag van een Xbox Game Studio-titel. Volgens Spencer is ook de piek van het aantal gelijktijdige spelers in de game drie keer hoger dan de piek van Forza Horizon 4, de voorganger die in september 2018 uitkwam. Het is niet helemaal duidelijk of Spencer met deze vergelijking doelt op de hoogste piek van het aantal spelers in Forza Horizon 4 tot nu toe, of de piek op de releasedag van Forza Horizon 4.

Twee dagen voor de officiële release bleek dat Forza Horizon 5 al werd gespeeld door ongeveer een miljoen spelers. Deze groep had al sinds vrijdag vroegtijdige toegang tot de game. Dat was alleen weggelegd voor degenen die de Premium Edition of de zogeheten Premium Add-Ons Bundle van respectievelijk 100 en 50 euro hadden aangeschaft. Deze edities geven spelers onder meer ook toegang tot extra auto's en de toekomstige uitbreidingen voor het spel.

Forza Horizon 5 is beschikbaar voor Xbox-consoles en Windows-pc's. Als onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate-abonnement kan de racegame ook via Xbox Cloud Gaming gespeeld worden. De standaardversie van de game is zonder verdere kosten te spelen voor afnemers van het reguliere Xbox Game Pass-abonnement. Tweakers schreef onlangs een review van Forza Horizon 5.

Door Joris Jansen

Redacteur

10-11-2021 • 12:35

109 Linkedin

Reacties (109)

109
102
47
8
0
42
Wijzig sortering
jaa helaas crasht die bij mij constant. heb er 10x over gedaan om de intro te voltooien.
Game even starten als administrator zou alle problemen moeten verhelpen
Nee, de anticheat heeft veel problemen met third party antivirus software. Er was ook een probleem met Discord, maar dat is inmiddels gepatcht.

Hier het volledige lijstje software dat problemen geeft:
https://support.forzamoto...hing-or-is-Crashing-on-PC

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 10 november 2021 14:44]

Deze lijst heeft me waarschijnlijk geholpen.. De Logitech G-Hub afgesloten en ik ben in ieder geval de intro door.
Goed om erbij te vermelden; het "Uitschakelen" van bijv. AVG is niet voldoende. Bij mij werkte Forza pas na het uninstallen van AVG.
dat is ook de beste tip......

wie gebruikt er nog avg deze tijd?
Bij mij was Bitdefender het probleem. Het spel stopte pas met crashen toen ik BD volledig verwijderd had (op inactief zetten was niet voldoende).

Overlays gaven ook wat problemen (steam, rivatuner en Nvidia) ook stop gezet.

Na dit alles werkte de game pas bij mij, hopelijk heb je er wat aan :)
Ik zou zeggen die dit als een kans om volledig over te stappen naar Windows Defender, meer dan voldoende bescherming zonder irritante popups over de volgende aanbieding.
Anoniem: 615789
@Atilim10 november 2021 14:05
U kunt perfect de aanbiedingen uitzetten in de instellingen, kheb nooit last gehad van aanbiedingen of dergelijke buiten het melden van virussen...
Als je Nahimic op je computer hebt staan: Bij mij hielp het om in Taakbeheer -> Services - > Nahimic Service uit te schakelen.

[Reactie gewijzigd door Morzun op 10 november 2021 17:14]

Niet alleen op Laptops, Nahimic wordt ook meegeleverd op in ieder geval MSI prebuilds (zelf ook last van gehad). Met smacht afgeteld tot de midnight release op maandag, teleurstelling achteraf was niet te omschrijven.
Nahimic sevices geheel uitschakelen, mocht je die audio driver op je PC hebben. Wat veel irritanter is, is dat de verbindinding in een lobby constant wordt verbroken en je terug wordt gezet naar een Horizon solo sessie. Ook heel leuk; er is een glitch dat je auto tijdens het rijden of driften zomaar naar 0KM/H dropt zonder dat je daar iets aan kan doen, vooral leuk als je bezig bent met een 400/500K skillchain op x5/x10 multiplier.
Hier hetzelfde probleem.. Het is ons na 10 keer nog niet gelukt om de intro te voltooien.. Alles al geprobeerd.. Hopen op een snelle fix, op de Xbox One is het toch een stapje minder..
Virusscan ook uitzetten :) Bij mij zat BitDefender in de war om de game uberhaupt te kunnen starten. Vervolgens uitgezet en gestart.

Daarnaast handig om het spel te sluiten volgens normale manieren (via het menu in het spel zelf), ipv Alt F4 heb ik gemerkt. Wou even een update install afronden en gewoon lekker klakkeloos spel afgesloten, maar toen bij het herstarten moest ik opnieuw de tutorial volgen.

Direct die keer daarna eerst de tutorial gevolgt en direct even het spel netjes afgesloten om te valideren dat de save-game had gewerkt. Dikke prima :)
Bij mij was het probleem de Fanatec DD2 die ik probeerde te gebruiken, overgestapt op controller en geen problemen. Native support is gewoonweg slecht voor stuurwielen op moment. in Compatability mode werkt de DD2 wel maar heb je totaal geen feedback, alleen force. Heel raar dat dit niet goed verwerkt is aangezien de fanatec spullen er wel native in staan als device.
Ik had uiteindelijk Windows moeten refreshen. Had echt alles geprobeerd, behalve dat. Gelukkig werkte het... na 2 dagen troubleshooten.
Speel je op PC, dan check : https://forums.forzamotor...ion-provided-in-Post.aspx

Dit had het bij mij gefixed.
Niet heel vreemd toch wanneer er 15 miljoen gamepass abonnees zijn?
Als er 15 miljoen GP abonnees zijn, vind ik het frappant dat bijna een derde ervan interesse heeft in deze arcade race game.
Vind je dit raar?

wellicht 1 van de betere race games van het jaar. Die je zo even kan opstarten, of naar je bibliotheek kan downloaden.

Game is pas speelbaar vanaf gisteren. Kans zit er dus in dat een groot deel het nog niet heeft kunnen starten(me), en een deel er geen interesse in heeft.

Ik vind dit niet echt raar, om eerlijk te zijn.
Ik heb ook GamePass. Maar ben nu nog eerst met Grounded bezig. En daarna zal nog GTA remaster aan de beurt zijn. En pas dan kijk ik waarschijnlijk naar FH5. Mocht er niet nog wat anders tussendoor komen.
Ieder zijn ding toch. Persoonlijk laat ik Grounded links liggen omdat ik er na 15 minuten op uit was gekeken. Forza horizon daarentegen speel ik helemaal grijs.
grounded ook een leuke game maar denk dat je dat met mensen moet spelen samen en dat had ik niet helaas. net als sea of thieves word ook pas leuk als je met een groep speelt.
Ik speel eigenlijk alleen solo en vermaak mij nog steeds mee. Net de hele pond gedaan. Denk dat ik nu naar de black ant Hill ga.
Heb net zelf even na werk en voor sporten even snel gta op gezet, en ziet er beter uit dan ik had verwacht.
Gta kan mogelijk gamepass weer over een paar weken verlaten (het zou me niet verbazen) maar forza en grounded zijn van MS dus die kun je waarschijnlijk altijd nog proberen. Op zich niet dom om eerst de tijdelijke releases te doen voor ze er weer even uitgaan. Die van MS gaan er alleen uit wanneer licenties verlopen denk ik
ik heb eigenlijk nog nooit een game er minder dan 6 maand weten opstaan, en Rockstar zijn trackrecord op dat vlak ( red dead 2 en GTA5 ) is wel goed , die games bleven lnag ( genoeg ) staan.
Haha, forza 5, gta, en halo infinite staan bovenop het lijstje bij mij :p

Kon niet echt in grounded komen
GTA ook op gamepass? die had ik gemist..
Alleen Grand Theft Auto: San Andreas komt naar de Gamepass. GTA 3 komt dan weer begin december naar Sony PlayStation Now.
Gisteren gespeeld omdat het in gamepass zat, vindt het maar matig vooral de car handling offroad toen was ik er klaar mee.
Heb je ook alle assists uit gezet? Dit scheelt al heel veel. Standaard staat alles aan en rijdt de auto nog net niet zelf de route voor je.

En je kan de handeling van de auto's ook nog op op simulatie zetten, maar ik was zelf al tevreden met de assists uitschakelen, dus ik weet niet wat dat precies doet.
Het is een grote release, heel gek is dat toch niet? Zo heel veel hele grote releasen zijn er nog niet geweest voor de series X. Dus niet heel vreemd dat mensen het willen proberen bij een grote release.
En hoezo vind je dat frapant? Het is 1 van de meest succesvolle racing games, en dit deel is wederom heel goed ontvangen, wat vind je er zo vreemd aan?
GB abonnee hier. Ik heb er simpelweg nog geen tijd voor gehad. Ergens volgende week start ik het op.
Ik denk heel veel werkende mensen met kinderen er niet altijd vanaf dag 1 tijd voor hebben ;)
Gisteravond gedownload, duurde 2,5 uur om 100gig binnen te halen. Toen was het alweer bedtijd. Dus mij zien ze vanavond pas bij de statistieken
Waarom niet preloaden? Zo handig nu met een xbox.
ja klopt, maar ik was aan het rondneuzen op gamepass ;)

[Reactie gewijzigd door moonlander op 10 november 2021 15:13]

Aah okee je wist dat die dan uit zou komen? Dacht misschien wist je niet dat je bijna alles kan preloaden op de xbox zonder aanschaf. Vind dat zo fijne functie namelijk.
Je had kunnen preloaden of op afstand kunnen downloaden. Wachten op een download is bijna niet meer nodig tegenwoordig.
Nou, op afstand downloaden moet je xbox ook continue aan staan. En ik ben niet echt een pro gamer die elke dag achter de xbox zit. Maar ik was aan het bladeren op gamepass en toen dacht ik dit ga ik eens proberen. En dan moet je wachten haha
Tijd voor een snellere internet verbinding zou ik zeggen 🤣, had t hier binnen 20 min gedownload.

Maar preloaden werd genoemd, lijkt me een puik plan voor je in de toekomst. Ff in de gaten houden welke releases er gaan komen. Vaak een week voordat ie er is of 2 weken zelfs kun je al aangeven dat je m wilt gaan downloaden. Ik speel zelf op pc en daar heb ik altijd gezeik met preloaden dus ik laat dat maar achterwege (snel zat binnen haha).
Maar op de xbox werkte dit altijd feilloos imho.

https://www.windowscentral.com/xbox-game-pass-whats-new?amp

Helaas veel reclame op de site dus adblockers aangeraden (of nog beter pihole of adguard). Wel altijd goede info over de games die komen en gaan. De xbox game pass app op de telefoon is ook erg handig.
niet alle 15 miljoen abonnees hoeven fan te zijn van de franchise. vind het een net aantal. Moet wel zeggen net 4 uitgespeeld... dan is dit wel meer van het zelfde daardoor speel ik het af en toe. Grafisch wel sterk verbeterd vind ik.
niet alle 15 miljoen abonnees hoeven fan te zijn van de franchise.
Dat hoeft toch ook helemaal niet. Je hoeft geen fan te zijn, je hoeft de game niet te kopen, je hoeft het zelfs niet maanden lang te spelen. Slechts.... 1 dag testen. Gewoon eens kijken hoe tof het eruit ziet op je splinternieuwe Series X. De woordkeuze van Spencer is bewust heel selectief.

Je kunt FH5 en 4 helemaal niet zo vergelijken, precies om wat @Ghost babel zegt. Game pass is een veel te relevant ingredient geworden. Ze willen gewoon een zelfde soort signaal geven als wat Nintendo continu doet. Dit is het beste performende deel uit de serie! We doet het echt zooo goed jongens. Aandeelhouders weer blij.

Een substantieel deel van de Xbox installbase kan deze game gewoon even testen. En absoluut doen natuurlijk. Ik ben verre van een Forza fan (heb er ook niks tegen) en zou deze 100% day 1 opstarten om te kijken hoe het eruit ziet en te testen of het lekker rijdt. Echt een no brainer.

Wat veel interessanter is om te zien hoeveel nieuwe game pass subcribers FH5 heeft opgeleverd. Of hoeveel FH5 buiten game pass heeft verkocht. Maar die aantallen zie ik niet.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 10 november 2021 19:31]

Buiten gamepass gekocht is al beetje bekend, vorige week stond teller iets van 2.4 miljoen early acces players en deze hebben of de dlc van 50 euro gekocht of de limited edition of zo.
Zag het vanmorge toevallig besproken worden op een filmpje op youtube en dat sinds gisteren het 4.5 miljoen is.
Ah kijk, wel iets over bekend dus. Ik zie nu zelf staan "Forza Horizon 5 sells 1 million copies ahead of release". Maar zou goed kunnen dat die teller nu hoger staat. Maar deel graag je link, ben wel benieuwd.

Laten we niet vergeten dat Forza sowieso al een van de meest succesvolle Xbox franchises, mischien wel DE. Horizon 4 had er 10 miljoen ofzo? Best verkochte game op Xbone als ik me niet vergis.

En met game pass in de mix kun je 4 en 5 per defintie al niet goed meer vergelijken. Maar als je dat al wil moet je dat ook in breder perspectief doen. Het is makkelijk even de launch day nummers erbij pakken, maar die 10 miljoen van Horizon 4 is niet niks.
Keek het even terug maar had het verkeerd de game had toen in totaal 2.4 2.5 miljoen spelers, had het op achter grond aan staan en verkeerd gehoord.
https://www.youtube.com/w...lI&t=3s&ab_channel=Destin
Het geeft alleen aan dat er 4,5 miljoen spelers het spel "geprobeerd" hebben. Kunnen ook spelers zijn die het 1 keer hebben opgestart en het niks vindt. Dit cijfer zegt verder niet heel veel.
Net zoals genoeg gamers die een game kopen, het niets vinden en doorgaan naar de volgende. Dan zijn verkoopcijfers ook niets meer waard of wel?
Net zoals genoeg gamers die een game kopen, het niets vinden en doorgaan naar de volgende. Dan zijn verkoopcijfers ook niets meer waard of wel?
Natuurlijk zijn die iets waard. De omzet die is gegenereerd. Tenzij er massaal refunds zijn gedaan, maar dat is vrij uitzonderlijk. Zelfs bij Cyberpunk waren de refunds veel lager dan de daadwerkelijke verkoopaantallen en dat is min of meer de grootste clustfuck in gaming.

Die games waar jij en @Anoniem: 159816 het over hebben belanden op market places of in de kast. In de kast maakt het een publisher 0,niks uit want de game is al betaald. Als ze op de market places belanden is dat in principe minder fijn, want daar wordt niks aan verdiend.
Maar die aantallen kunnen ze ook helemal niet rapporteren, dus dat heeft geen impact op de verkoopcijfers waar je het over hebt. Als Nintendo 40 miljoen mario karts verkoopt, dan zitten daar nooit tweedehandsjes bij.

@Ghost babel heeft het over de 'performance' van de game, niet of game pass de betere optie is dan een game nieuw kopen. Dat is weer een hele andere discussie.

En om eerlijk te zijn... als jij een game koopt, deze na een half uur niet meer aanraakt dan zou ik de volgende keer sowieso meer research doen. Day 1 zijn er al reviews, playthroughs en weet ik wat. Daarnaast kun je de game gewoon marktplaats zetten. Als je echt 70,- wegpist, sorry... dan ben je echt geen slimme vogel (no offense).

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 10 november 2021 19:29]

Ah nu gaat het ineens om geld? Ik dacht dat het om het aantal spelers ging.
uhm.. jij bent degene die letterlijk de woorden kopen en verkoopcijfers in de mond neemt. Daar komt uiteindelijk geld bij kijken, correct.

Ghost had het in de basis over spelers en volgens mij geen de bredere discussie over hoe goed H5 het doet. Koe en jij beginnen over kopen en ooit meer spelen en dat dit dan niks waard is. Dat is gewoon feitelijk onjuist.

Bovendien heb ik de miljoen spelers in een andere post al benoemd. Doe even kalm aan met je gehackte PC versie zeg.

En als je goed leest zie je ook dat ik de 10 miljoen verkochte stuks van Horizon 4 aanhaal en het succes van de serie helemaal niet ontken. Het gaat mij om het nogal suggestieve en nietszeggende bericht dat Horizon 5 het beter doet dan 4, puur op basis van die release dag. En dat het enkel en alleen gaat om het bericht naar buiten te duwen van -> kijk!! beter dan eerst!! En Horizon 4 had geen sloot aan gratis spelers.

Dat maakt mij geen hater, gewoon iemand het vergelijk tussen 4 en 5 wat onzinnig vind.
Dan kan ik ook suggereren dat Sony games succesvol zijn omdat je na 10 tot 20 uur met de meeste van die games klaar bent waardoor je wel die volgende exclusive moet kopen anders is er niets te spelen.
En waarom dit nou weer? Dit is gewoon een genante opmerking, want het slaat letterlijk 0,nergens op.

10 tot 20 uur? Weet je dat zeker?? Spiderman, Horizon, Ghost of T, God of W, Last Guardian, Nioh 1/2, Bloodborne, Uncharted, Demons Souls en Persona 5.
Al die games heb ik echt een pak meer tijd in zitten vriend. Persona 5 zelfs meer dan 150 uur.

En niet eens omdat ik dit belangrijk vind. Laat ze games vooral korter en krachtige maken. Dit is de reden dat ik na Black Flag geen Assassins Creed meer heb opgepakt. Maar dat is weer een hele andere discussie.
Het is trouwens ook sneu om te melden dat het een succesvol spel zou zijn omdat er geen andere exclusives zijn zoals door sommigen hier wordt gesuggereerd
Misschien moet je iets meer open minded kijken naar de opmerkingen die gemaakt worden en niet gelijk op je tenen getrapt zijn. Want je gaat er direct enorm defensief in zitten, als het over Sony gaat dan heb je ook altijd wel wat te klagen.

Er wordt hier alleen gesteld dat er (nog) niet zoveel grote releases zijn vanuit Microsoft op Gamepass en forza is een grote release net zoals Halo dit jaar. (Volgens mij kan je niet ontkennen dat er verder nog vrij weinig grote releases zijn). En dan is het toch logisch dat mensen een game gaan testen als er een dergelijke grote release op gamepass komt? Dan is het toch niet raar om te zeggen dat de cijfers van day one niks zeggen? Omdat het "gratis" is (Het is niet gratis want je betaald een abonnement, maar je hebt het abonnement al) kan je de game even testen, is het niks dan speel je hem niet meer. Dat is wat er nu wel gebeurd met gamepass. Dan is het toch niet raar om te zeggen dat deze cijfers nu niks zeggen? Maar meer cijfers over een half jaar? Hoeveel mensen hebben de game langer dan 5 uur gespeeld bijvoorbeeld? Dat zegt veel meer dan deze cijfers.

Je haalt er van alles bij wat totaal niet van toepassing is. Zoals dit:
Dan kan ik ook suggereren dat Sony games succesvol zijn omdat je na 10 tot 20 uur met de meeste van die games klaar bent waardoor je wel die volgende exclusive moet kopen anders is er niets te spelen.
Het heeft er helemaal niks mee te maken, maar blijkbaar wil je er graag iets bij halen om modder te gooien. Wellicht moet je iets meer open staan voor wat mensen hier vertellen. @VonDudenstein probeert het duidelijk te maken op een hele normale manier. Maar blijkbaar kan er hier niet normaal gediscussieerd worden.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 10 november 2021 16:35]

Gelukkig zijn de adviesprijzen op de platformen waar ik op speel geen €70 voor first party titels :P
Android of iOS dus? 🤣🤣
Anoniem: 159816
@jimzz10 november 2021 22:54
PC en Xbox :)
Gelukkig zijn de adviesprijzen op de platformen waar ik op speel geen €70 voor first party titels :P
hahaha, maar wordt van je 60,- of 65,- in de kast ineens wel gelukkig? :P

games die nieuw een hogere prijs hebben, gaan doorgaans op marktplaats ook voor hogere prijzen weg. dus uiteindelijk maakt dat geen gigantisch verschil volgens mij.

Mario kart gaat na tig jaar op marktplaats gewoon voor 30,- of 40,- weg en de gemiddelde Assassins Creed in de rommelbak voor 5,-

Ik heb niet veel moeite om 70,- voor een Demons Souls Remake te betalen. Ik zou er 100,- voor uitgeven. Maar een FIFA is mijns inziens nog geen 30,- waard. En dat is uiteraard deels smaak, maar ook deels studio support en verdienmodel.
Miskopen, cd's, boeken. Andere impulsaankopen. Ik heb er heel wat in bezit (gehad). Hoewel de prijs van een cd of boek flink lager is dan de prijs van een computerspel baalde ik er vaak behoorlijk van.
Uitproberen à la Game Pass is een uitkomst want als er sprake is van een miskoop was er €70 weg gepist voor het basisspel.
Dat heb je ook met verkochte games. Zijn genoeg games die ik gekocht heb en na een half uur nooit meer aangeraakt heb.
Klein verschil is ondanks dat de statistiek en het gedrag hetzelfde is; een game maakt omzet of winst
die eerste 2,4 miljoen tot maandag hebben sowiezo de game gekocht ( of de premium bundle van 50€ waarmee je ook online kon vanaf vrijdag - maar hoe dan ook niet zomaar geprobeerd )

dat is al heel straf vind ik zelf
Niet iedereen speelt elke game op Gamepass.
Dit zijn wel flinke aantallen een dag na de release.
Er waren al net geen 1,5 miljoen spelers nog voor de launch, dus spelers die het spel (of de bundel) specifiek nog hebben aangekocht. Dan nog is dat een absurd aantal mensen dat plots dit spel speelt.

Overigens betekend dat dus dat het nummer dat Tweakers hier aanhaalt eerder 75 tot 150 miljoen euro.
Niet heel vreemd toch wanneer er 15 miljoen gamepass abonnees zijn?
Nee lijkt mij ook. Dat heb ik ook altijd met "<Exclusive Game X> verkoopt 15 miljoen keer", dan denk ik "en die andere 85 miljoen op dat platform dan" .

Maar goed het is nou een maar nieuws, enige wat we dan kunnen doen is er niet op klikken.
Net zoals alle andere games die gewoon verkopen. Als een Sony titel goed verkoopt en een nieuwsbericht krijgt, ga je het dan ook downplayen?

[Reactie gewijzigd door uchiha tijntje op 10 november 2021 13:52]

issie gratis voor gamepass ?
"Deze groep van een miljoen spelers met vroegtijdige toegang maakt dat Microsoft voorafgaand aan de officiële release al een omzet van tussen de 50 en 100 miljoen euro had behaald"

Dit is niet helemaal correct. In veel landen is de prijs van die bundels veel lager. Ook in Europa weten veel mensen de weg naar deze buitenlandse XBox stores te vinden waardoor veel mensen minder betalen.
dan is 50-100 miljoen toch ook een ruim marge? Was anders geweest als ze alleen 100 miljoen schreven bijvoorbeeld. Het is niet zo dat we ergens anders maar 5 euro konden betalen bijvoorbeeld. heb zelf de ijslandse store gebruikt en was omgereked 28€ euro ipv 45 ofzo

[Reactie gewijzigd door Ricmaniac op 10 november 2021 12:52]

Hoe gaat dat in zijn werk, iets kopen op een buitenlandse store. Werkt dit probleemloos op bijvoorbeeld de Xbox?
Dat werkt zonder problemen.
ja, je signed in met je MS account en het komt automatisch op je Xbox :)
die 50-100 miljoen is puur gebaseerd op 1miljoen x minimum nederlandse prijs (premium add-ons bundle) - maximum nederlandse prijs(premium editie van gewone game). Als je de premium add-ons bundle haalt omdat je de game zelf al via game-pass hebt, dan krijg je ook nog 10% game pass korting waardoor het marge in nederland al 45-100miljoen zou moeten zijn. In andere landen is de minimum prijs al vanaf omgerekend 30 euro (game pass maakt daar dan weer 27 van), met de premium editie op omgerekend 60 euro.

zelfs de reguliere prijs in de US of canada ligt na omrekenen al een stuk lager met 43-86 euro en 42-90 euro (zonder game pass korting).

edit: ik was vergeten dat de amerikaanse prijs zonder tax is, dat verschilt dus nog op basis van de staat waar het gekocht word.

[Reactie gewijzigd door kuijerlattie op 10 november 2021 13:09]

Als er één miljoen spelers waren en ze de Nederlandse prijzen van 50 tot 100 Euro gebruiken? Veel mensen kopen de uitbreiding van 100 euro voor 30 Euro in een andere store, dus ik denk dat 50 tot 100 miljoen nog steeds aan de hoge kant is eigenlijk.
Anoniem: 176636
10 november 2021 13:03
Het is ook gewoon een uber vette game met graphics die ik nog niet eerder heb gezien.Wat ziet het er allemaal vet uit. Gewoon lekker arcade stijl racen door mooie landschappen zonder teveel gedoe. Love it.
Gisteren is de game ook beschikbaar gekomen voor cloud-gaming en het speelt heerlijk weg.

Wel blijft grafisch achter op de echte console en zijn de hikjes tijdens de game irritant, maar ben benieuwd hoe deze techniek zich kan door ontwikkelen.
Wwl een beetje heel erg buggy nog.

Bij mij crasht het spel standaard na de 3de auto in de intro.
Een porsche die rally rijdt.

Geen error dump. Gewoon POEF.... zit ik te staren naar mn Windows10 bureaublad.
Ik moet nogg gaan troubleshooten.
Volgens mij ligt het dat ik OBS heb. Ook al is ie niet opgestart.
Maar het staat wel in de lijst van applicaties die compatibility problemen geven.

Tja.... hopelijk komt snel wat patches uit.
Heerlijke game, helaas had ik vorig weekend wat sync errors met een maatje van me. Het is wel een vrij kort verhaaltje.
Ik heb zelf Forza Horizon 4 op de Xbox en wist niet dat dit spel zo populair was! Want wat een compleet bout spel vind ik Forza Horizon 4. Ik heb het een uur of 6 geprobeerd maar ik kan er echt 0 plezier uit halen.

Ik vermoed dat iets volledig langs me heen gaat. Is er iets anders dan de story mode wat dit spel wel leuk maakt?
Anoniem: 159816
@Spykie10 november 2021 13:17
Als arcade racers je niet liggen dan is het inderdaad niet de game voor jou. Is een beetje een zelfde klacht als klagen dat Psychonauts wel erg veel platform elementen bevat of dat TLOU strategische diepgang mist. Het zijn gewoon niet dat soort games.
Bedankt voor je reactie! Het was / is geen klacht! Vandaar dat ik het verwoorde als mijn mening en geen voldongen feit. Het is blijkbaar gewoon mijn ding niet :)
Voor veel is het 1 van de meest toegankelijke freeroam arcade 'racers', met wat 'sim gevoel' erbij. Ik ken mensen die hebben 1000+ uur in Forza zitten waar 99% van de tijd het was decals en liveries maken voor auto's en misschien paar uur daadwerkelijk hebben gereden, anderen zijn meester in driften in elke auto mogelijk.

Online kan geweldig zijn, wij hebben in de oude series avondenlang races gedaan met de grootse lol, je kan een absolute car collector worden, een foto-fanaat, een 'lekker genieten van de scenery rondcruizen', het is geen game met een A-B doel, het is een sandbox met toevallig wat richtlijnen.
Bedankt voor je uitgebreide reactie! Dat is inderdaad he-le-maal niet mijn ding :9
Er is nu een actie gaande dat je 3 maanden lang voor een euro per maand Gamepass kan gebruiken,. Denk dat er op deze manier nu ook veel spelen. Zelf wel gekocht op Steam. Prima arcade racer.
Er is ook een manier om 3 jaar lang gamepass ultimate te kopen voor maar 120 euro. Dus voor 40 euro per jaar toegang hebben tot alle games, zalig.
Sterker nog, voor €86,- :P
Kan deze actie niet terugvinden, heb je een link daarvan? Probeer een familielid te verleiden en dan is drie maanden ipv een toch iets aantrekkelijker O-) :)
Hou er rekening mee dat als je dit al een keer eerder hebt gedaan niet gebruik kan maken van de 1 euro maar ook nog eenmalig 12,99 moet aftikken om van gold om te zetten naar ultimate.
@Koekiemonsterr in het artikel geef je dat die miljoenen spelers voor een omzet zorgde van 50-100 miljoen is dat ook ergens terug te zien? Of dat je vermoeden? Want lagere landen hebben lagere prijzen onze overheid wil 21% Steam wil nog een groot percentage. Je kan ik mijn ogen niet zeggen er zijn 1 miljoen mensen die vroegtijdig toegang hebben dus dat is 1.000.000 x 50(NL prijs premium met gamepass geloof ik) tot 99,00 euro voor de losse premium edition.
Compleet mee eens. Als je als journalist met feiten komt, zorg dan dat ze onderbouwd zijn (dus cijfers) en geen eigen aannamen door een simpele rekensom. Het kan bij voorbaat al nooit 100 miljoen euro zijn, gezien de meeste spelers niet in euro betalen. En als je dan alles bijelkaar optelt in euro omrekent zal het sowieso lager zijn. Hou het dan maar op: de game is 100 miljoen keer gedownload als early access en laat de omzetberekening voor wie de cijfers ook heeft en dit kan aantonen
Dit is een hele comment voor iemand die vervolgens van 100 miljoen euro "100 miljoen keer gedownload" maakt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee